Beauty

SOS-hoitoa syysihon oikkuihin

Beauty | 23.10.2015 | Katja Kokko

DSC_0066

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää tarjouksen

Kiristävä tunne iholla? Check. Mystiset näppylät leukaperissä? Check. Värinsä kadottanut iho? Check. Mites siellä?

Loppusyksyn ja alkavan talven vissit oireethan ne nostavat taas päätään, joten nyt on korkea aika havahtua siihen tosiasiaan, että kesän tuoma iho meni jo. Sehän ei suinkaan tarkoita etteikö loppusyksystä ja talvella voisi nauttia kauniista ihosta, mutta ihonhoitorutiinit kaipaavat nyt kipeästi päivitystä, ja jos mahdollista: instant apua kiitos!

Loppusyksyn iho-oikut ovat kaikilla hieman erilaisia, mutta allekirjoittanut voi ruksata kyllä kaikki edellä mainitut kohdat. En hetkeen muista kärsineeni vastaavanlaisesta ihomöykästä, mutta onneksi konstit tilanteen haltuunottamiseksi ovat hanskassa. Laitanpa siis täsmävinkkini yleisimpiin ihon syysoikkuihin myös teille:

Pintakuivuus, eli kiristävä tunne iholla, johon voi liittyä myös ihon hilseilyä

Iholta haihtuu enemmän kosteutta ilmojen viiletessä, sillä kylmä pohjoinen ilmamme on kuivaa, puhumattakaan kuivasta sisäilmasta. Pintakuivuus ei ole ihotyyppi, vaan tila, jossa iholta haihtuu kosteutta poikkeuksellisen paljon. Sitä voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä, erityisesti tähän aikaan vuodesta. Tällöin apuun tarvitaan kosteuden ihoon lukitseva tuote, joka estää kosteuden haihtumista. Syväkosteuttava naamio 2-3 kertaa viikossa toimii SOS-hoitona janoiselle ja kiristävälle iholle.

DSC_0007

Tata Harperin kosteuttava hoitonaamio tehohoitaa pintakuivaa sekä kuivaa ihoa yön aikana, jolloin iholta haihtuu eniten kosteutta. Naamiota käytetään kerran viikossa tehohoitona yöllä ja pari kertaa viikossa sen voi antaa vaikuttaa iltaisin noin vartin, jonka jälkeen ylimääräinen naamio pyyhitään pois iholta.

Koostumukseltaan kuin nestemäistä silkkiä oleva naamio auttaa lukitsemaan kosteutta ihoon ja antaa kasvoille täyteläisen ja heleytyneen ilmeen. Rypyt siloittuvat ja ihon väri paranee. Ensi alkuun nirsoilin naamion inci-listan alkupäälle, kunnes kokeiltuani tuotetta, tajusin mistä siinä on kyse: naamio todella tekee mitä lupaa, eli ei pelkästään tuo iholle kosteutta, vaan oikeasti auttaa sitä pysymään ihossa samalla, kun naamion vaikuttavat, ihoa heleyttävät aineet pääsevät imeytymään kunnolla ja tekemään tehtävänsä yön aikana. Uskomattoman nerokas tuote!

Vihreän teen siemenöljy on huippuravinteikasta sisältäen mm. A-, B- ja E-vitamiineja sekä sinkkiä, magnesiumia, mangaania, kalsiumia ja rautaa. Öljy sisältää luonnostaan myös skavaleenia, joka hoitaa ja pehmittää ihoa sekä auttaa kosteutta pysymään ihossa. Naamiossa on lisäksi hyaluronihappoa, punajuuri- ja maarianohdakeuutteita sekä tamanuöljyä.

DSC_0038

Samea ihon väri sekä mystiset näppylät kuivalla ja herkällä iholla

Pintakuivuutta hoidettaessa oikein, ihon värikin heleytyy. Mutta entäs jos riesana on näppylöitä, vaikka iho olisikin muuten normaali tai kuiva ja herkkä? Kun poolopaidat ja villahuivit on kaivettu naftaliinista, pamahtaa leuan ja kaulan alueelle lähes poikkeuksetta näppylöitä ihon muhiessa vaatteiden alla. Lisäksi ihon menettäessä kosteutta, näppyjäkin syntyy helpommin.

Tata Harperin kirkastava naamio, jota kutsun kukkaishyytelöksi, on yksi tämän vuoden parhaista naamioista (jollei paras). Naamiossa on todella huippuluokan raaka-aineet: inci-listan kärkeä tähdittävät kosteuttava aloe vera, puhdistava pajunkuoriuute sekä kirkastavat granaattiomenan entsyymit. Pajunkuoriuute sisältää luonnostaan salisyyli- eli betahydroksihappoa, eli se kuorii ihoa keratolyyttisesti, liuottaa talia ja auttaa aineita imeytymään ihoon. Geelimäinen naamio kuivahtaa iholle liftaten kasvojen piirteitä, supistaen ihohuokosia sekä kirkastaen ihon väriä.

Kuivalle ja herkälle iholle kukkaishyytelö sopii kuorinnaksi kerran viikossa ja mikäli syysnäpyt ovat nyt riesana, kaksikin kertaa viikossa kuuriluontoisesti sopii hyvin. Rasvaisempi iho voi puolestaan käyttää naamiota jopa kolme kertaa viikossa, sillä se on hellävaraisempi, kuin voimakkaat hedelmähapponaamiot.

 DSC_0052

Eloton ihon väri, mystiset näpyt, valahtanut ilme ja laajentuneet ihohuokoset normaalilla, seka- ja rasvaisella iholla (jos ihosi on herkkä ja ohut, tai sillä on rosaceaa, palaa edelliseen kohtaan)

Ei ole suotta May Lindstrom nimennyt naamiotaan Problem Solveriksi. Tämän ongelmanratkojan kaivan esiin aina, kun mikään muu ei auta näppyrykelmään – ja nyt taidetaan olla siinä pisteessä. En voi kieltää, etteikö tätä miltei mustaksi iholla muuttuvaa naamiota olisi ärsyttävä poistaa, mutta alta paljastuvat kasvot ovat kokeneet aina täydellisen muodonmuutoksen. Ja sen kyllä tuntee naamion vaikuttaessa, sillä lämmitävät mausteet (neilikka, muskottipähkinä, cayanne, kaneli ja kurkuma) potkaisevat melkoisella voimalla.

Mausteiden ja yrttien (gotu kola, rohtosalkojuuri, väinönputki) lisäksi naamio sisältää reilusti ihoa kirkastavaa C-vitamiinia, rhassoul-savea, valkoista savea, merisuolaa sekä bambuhiiltä. Bambuhiili kukistaa bakteereja iholta ja se onkin tehokas raaka-aine epäpuhtauksien hoidossa, mutta myös rauhoittaa ihoa. Akneihollekin tätä naamiota voi siis käyttää, kunhan poistamisen tekee hyvin hellävaraisesti hankaamatta ihoa: kastele pehmeä musliiniliina tai kasvosieni haaleaan veteen ja paina se kasvoille naamion päälle, kunnes sen pinta pehmentynyt ja pyyhi naamio varovasti pois. Toinen vaihtoehto on mennä naamio kasvoilla suihkuun ja antaa juoksevan veden huuhtoa naamio hellävaraisesti pois.

Jauhemainen naamio on todella reilun kokoisessa pakkauksessa ja kun sitä sekoittaa veden kanssa, seos porisee ja kuplii sodiumbikarbonaatin ansiosta, jolloin massa kasvaa – se on siis erittäin riittoisaa.

DSC_0028

Itse vuorottelen nyt Tatan kosteuttavan ja kirkastavan naamion kanssa ja Mayn Problem Solver saa tulla hätiin hieman harvemmin, noin kahdesti kuukaudessa. Katsotaan mikä on tilanne kuukauden päästä.

Vaikka naamiokolmikko tarjoaa pika-apua syysihon oikkujen lisäksi myös muinakin vuodenaikoina, muistutan, ettei naamioillakaan saavuteta pysyviä tuloksia, jolleivat ihonhoidon perusasiat ole kunnossa. Vuodenaikojen muutoksessa myös päivittäiset ihonhoitorutiinit kaipaavat päivitystä ja nyt onkin aika vaihtaa kosteusvoide astetta täyteläisempään sekä tarkistaa vastaavatko seerumi ja ihoöljy oman ihon tarpeita. Jos kaipaat apua omien ihonhoitorutiiniesi päivitykseen, suosittelen Personal Beauty Guiden tilaamista.

Mitkä ovat sinun suosikkinaamiosi iho-oikkuihin? Montako eri naamiota peilikaapistasi löytyy?

Naturelle tarjoaa blogin lukijoille -10 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista koodilla KATJA10 31.10.2015 saakka. Tarjous ei koske May Lindstromin tuotteita.

DSC_0039

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,