Beauty

SOS-hoitoa syysihon oikkuihin

Beauty | 23.10.2015 | Katja Kokko

DSC_0066

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää tarjouksen

Kiristävä tunne iholla? Check. Mystiset näppylät leukaperissä? Check. Värinsä kadottanut iho? Check. Mites siellä?

Loppusyksyn ja alkavan talven vissit oireethan ne nostavat taas päätään, joten nyt on korkea aika havahtua siihen tosiasiaan, että kesän tuoma iho meni jo. Sehän ei suinkaan tarkoita etteikö loppusyksystä ja talvella voisi nauttia kauniista ihosta, mutta ihonhoitorutiinit kaipaavat nyt kipeästi päivitystä, ja jos mahdollista: instant apua kiitos!

Loppusyksyn iho-oikut ovat kaikilla hieman erilaisia, mutta allekirjoittanut voi ruksata kyllä kaikki edellä mainitut kohdat. En hetkeen muista kärsineeni vastaavanlaisesta ihomöykästä, mutta onneksi konstit tilanteen haltuunottamiseksi ovat hanskassa. Laitanpa siis täsmävinkkini yleisimpiin ihon syysoikkuihin myös teille:

Pintakuivuus, eli kiristävä tunne iholla, johon voi liittyä myös ihon hilseilyä

Iholta haihtuu enemmän kosteutta ilmojen viiletessä, sillä kylmä pohjoinen ilmamme on kuivaa, puhumattakaan kuivasta sisäilmasta. Pintakuivuus ei ole ihotyyppi, vaan tila, jossa iholta haihtuu kosteutta poikkeuksellisen paljon. Sitä voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä, erityisesti tähän aikaan vuodesta. Tällöin apuun tarvitaan kosteuden ihoon lukitseva tuote, joka estää kosteuden haihtumista. Syväkosteuttava naamio 2-3 kertaa viikossa toimii SOS-hoitona janoiselle ja kiristävälle iholle.

DSC_0007

Tata Harperin kosteuttava hoitonaamio tehohoitaa pintakuivaa sekä kuivaa ihoa yön aikana, jolloin iholta haihtuu eniten kosteutta. Naamiota käytetään kerran viikossa tehohoitona yöllä ja pari kertaa viikossa sen voi antaa vaikuttaa iltaisin noin vartin, jonka jälkeen ylimääräinen naamio pyyhitään pois iholta.

Koostumukseltaan kuin nestemäistä silkkiä oleva naamio auttaa lukitsemaan kosteutta ihoon ja antaa kasvoille täyteläisen ja heleytyneen ilmeen. Rypyt siloittuvat ja ihon väri paranee. Ensi alkuun nirsoilin naamion inci-listan alkupäälle, kunnes kokeiltuani tuotetta, tajusin mistä siinä on kyse: naamio todella tekee mitä lupaa, eli ei pelkästään tuo iholle kosteutta, vaan oikeasti auttaa sitä pysymään ihossa samalla, kun naamion vaikuttavat, ihoa heleyttävät aineet pääsevät imeytymään kunnolla ja tekemään tehtävänsä yön aikana. Uskomattoman nerokas tuote!

Vihreän teen siemenöljy on huippuravinteikasta sisältäen mm. A-, B- ja E-vitamiineja sekä sinkkiä, magnesiumia, mangaania, kalsiumia ja rautaa. Öljy sisältää luonnostaan myös skavaleenia, joka hoitaa ja pehmittää ihoa sekä auttaa kosteutta pysymään ihossa. Naamiossa on lisäksi hyaluronihappoa, punajuuri- ja maarianohdakeuutteita sekä tamanuöljyä.

DSC_0038

Samea ihon väri sekä mystiset näppylät kuivalla ja herkällä iholla

Pintakuivuutta hoidettaessa oikein, ihon värikin heleytyy. Mutta entäs jos riesana on näppylöitä, vaikka iho olisikin muuten normaali tai kuiva ja herkkä? Kun poolopaidat ja villahuivit on kaivettu naftaliinista, pamahtaa leuan ja kaulan alueelle lähes poikkeuksetta näppylöitä ihon muhiessa vaatteiden alla. Lisäksi ihon menettäessä kosteutta, näppyjäkin syntyy helpommin.

Tata Harperin kirkastava naamio, jota kutsun kukkaishyytelöksi, on yksi tämän vuoden parhaista naamioista (jollei paras). Naamiossa on todella huippuluokan raaka-aineet: inci-listan kärkeä tähdittävät kosteuttava aloe vera, puhdistava pajunkuoriuute sekä kirkastavat granaattiomenan entsyymit. Pajunkuoriuute sisältää luonnostaan salisyyli- eli betahydroksihappoa, eli se kuorii ihoa keratolyyttisesti, liuottaa talia ja auttaa aineita imeytymään ihoon. Geelimäinen naamio kuivahtaa iholle liftaten kasvojen piirteitä, supistaen ihohuokosia sekä kirkastaen ihon väriä.

Kuivalle ja herkälle iholle kukkaishyytelö sopii kuorinnaksi kerran viikossa ja mikäli syysnäpyt ovat nyt riesana, kaksikin kertaa viikossa kuuriluontoisesti sopii hyvin. Rasvaisempi iho voi puolestaan käyttää naamiota jopa kolme kertaa viikossa, sillä se on hellävaraisempi, kuin voimakkaat hedelmähapponaamiot.

 DSC_0052

Eloton ihon väri, mystiset näpyt, valahtanut ilme ja laajentuneet ihohuokoset normaalilla, seka- ja rasvaisella iholla (jos ihosi on herkkä ja ohut, tai sillä on rosaceaa, palaa edelliseen kohtaan)

Ei ole suotta May Lindstrom nimennyt naamiotaan Problem Solveriksi. Tämän ongelmanratkojan kaivan esiin aina, kun mikään muu ei auta näppyrykelmään – ja nyt taidetaan olla siinä pisteessä. En voi kieltää, etteikö tätä miltei mustaksi iholla muuttuvaa naamiota olisi ärsyttävä poistaa, mutta alta paljastuvat kasvot ovat kokeneet aina täydellisen muodonmuutoksen. Ja sen kyllä tuntee naamion vaikuttaessa, sillä lämmitävät mausteet (neilikka, muskottipähkinä, cayanne, kaneli ja kurkuma) potkaisevat melkoisella voimalla.

Mausteiden ja yrttien (gotu kola, rohtosalkojuuri, väinönputki) lisäksi naamio sisältää reilusti ihoa kirkastavaa C-vitamiinia, rhassoul-savea, valkoista savea, merisuolaa sekä bambuhiiltä. Bambuhiili kukistaa bakteereja iholta ja se onkin tehokas raaka-aine epäpuhtauksien hoidossa, mutta myös rauhoittaa ihoa. Akneihollekin tätä naamiota voi siis käyttää, kunhan poistamisen tekee hyvin hellävaraisesti hankaamatta ihoa: kastele pehmeä musliiniliina tai kasvosieni haaleaan veteen ja paina se kasvoille naamion päälle, kunnes sen pinta pehmentynyt ja pyyhi naamio varovasti pois. Toinen vaihtoehto on mennä naamio kasvoilla suihkuun ja antaa juoksevan veden huuhtoa naamio hellävaraisesti pois.

Jauhemainen naamio on todella reilun kokoisessa pakkauksessa ja kun sitä sekoittaa veden kanssa, seos porisee ja kuplii sodiumbikarbonaatin ansiosta, jolloin massa kasvaa – se on siis erittäin riittoisaa.

DSC_0028

Itse vuorottelen nyt Tatan kosteuttavan ja kirkastavan naamion kanssa ja Mayn Problem Solver saa tulla hätiin hieman harvemmin, noin kahdesti kuukaudessa. Katsotaan mikä on tilanne kuukauden päästä.

Vaikka naamiokolmikko tarjoaa pika-apua syysihon oikkujen lisäksi myös muinakin vuodenaikoina, muistutan, ettei naamioillakaan saavuteta pysyviä tuloksia, jolleivat ihonhoidon perusasiat ole kunnossa. Vuodenaikojen muutoksessa myös päivittäiset ihonhoitorutiinit kaipaavat päivitystä ja nyt onkin aika vaihtaa kosteusvoide astetta täyteläisempään sekä tarkistaa vastaavatko seerumi ja ihoöljy oman ihon tarpeita. Jos kaipaat apua omien ihonhoitorutiiniesi päivitykseen, suosittelen Personal Beauty Guiden tilaamista.

Mitkä ovat sinun suosikkinaamiosi iho-oikkuihin? Montako eri naamiota peilikaapistasi löytyy?

Naturelle tarjoaa blogin lukijoille -10 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista koodilla KATJA10 31.10.2015 saakka. Tarjous ei koske May Lindstromin tuotteita.

DSC_0039

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

12 kommenttia artikkeliin “SOS-hoitoa syysihon oikkuihin”

 1. Voi, noita voisi kokeilla vaikka kaikkia. 😀 Minun luottonaamioihini kuuluu Madaran AHA-kuorinta, ja Khadilta sekä vetiver- että appelsiininaamiot hunajaan sekoitettuna. 🙂
  Kosteuttavista naamioista suosikkini on Aloréen Life resource, joka kuuluu sarjaan oudot mutta ihanat 😀

  • Khadin ja Aloreen naamiot ovat ihania! Myös Madaran AHA-kuorinta on tehokas ja hyvä tuote, mutta sen jälkeen tulisi aina käyttää jotain rauhoittavaa ja kosteuttavaa naamiota. Aloree sopii hyvin, mutta Khadit pitäisin erillään, sillä ne kuivuvat iholle, eli suosi jotain voidemaista tai geelimäistä naamiota 🙂

 2. Mari Vee

  Ah… naamiot, nuo ikuiset rakkauteni ja kiinnostuksen kohteeni ovat säännöllisesti käytössä ja vaihtelen naamioita sen mukaan mitä iho tarvitsee. Ja osuit niin naulan kantaan noiden loppusyksyn iho-oikkujen kanssa. Mulla kiristävyyttä ollut erityisesti vartalon iholla, mutta eivät kasvotkaan ole siltä säästyneet. Omistan tällä hetkellä 5 naamiota, mutta osa on lupuillaan ja katson ehkä uusia tuttavuuksia tilalle (tuo Tatan kosteuttava naamio kiinnostaa). Pintakuivuus saa tässä iässä ihon näyttämään niin rusinamaiselta, että kosteus on mulle ihan must juttu. Lempinaamioni näpyille on ollut jo pitkään tuo Mayn problem solve ja sekoitan siihen myös clean dirttiä, honey mudia ja pari suihkausta jasmin gardenia. Tuo sekoitus on taivaallinen ja tehokas jos on näppylöitä. Ja todella hellävarainen huuhtelu on tosiaan itselleni tärkeää, muuten iho ärtyy ja voi vaan pahentaa tilannetta. Oikealla huuhtelulla on todella toimiva sekoitus. Käytän honey mudia myös pelkästään naamiona ja joskus laitan siihen aavistuksen clean dirttiä. Honey mud saa ihoni hehkumaan ja se pehmenee silminnähden. Pyyhin honey mudin pois kevyesti kun se on ollut ihollani vähintään puoli tuntia. Honey mud onkin yksi must tuote vaikka en sitä päivittäin käytäkään. Se on vaan niin ihmeellinen ja ihana tuote. Sytyin tuotteelle hitaasti, mutta kun opin käyttämään tätä oikein ja innostunut nyt myös naamion muodossa, niin en vaihtaisi tätä mistään hinnasta pois.

  Sukin kirkastava moisture-rich brightening naamio on myös todella ihanan kosteuttava ja rauhoittava naamio. Annan vaikuttaa pitkään pyyhin ylimääräisen naamion kevyesti pois. Jos olen käyttänyt hedelmähappokuorintaa ennen tätä naamiota, niin iho on tästä kuorinta-naamiokaksikosta aivan uudistunut.

  Noita naamioita olen viime aikoina käyttänyt. Toki olen kokeillut testereitä uusista merkeistä, joita on tullut vastaan ja saa nähdä päätyykö niistä joku omaan peilikaappiin kun joku nykyinen loppuu. Tosin nuo yllämainitut lempparit tulevat asumaan peilikaapissani aina eli ne eivät ole vaihdokkilistalla ikinä. Mutta aina on toki kiva kokeilla uusia juttuja ja saada kenties uusia lemppareita.

  • Problem Solver on ollut nyt itsellä käytössä kahtena peräkkäisenä päivänä. Ensimmäisen päivänä laitoin koko kasvoille ja eilen illalla vain leuan ja kaulan seudulle, missä näppyrykelmä on vaivannut, sekä pieni läntti otsaan. Tänä aamuna näpyt olivat vihdoin kadonneet ja tilalla ovat punaiset arvet. Nyt jatkan hoitoa Tatan molemmilla naamioilla, tuo kirkastava naamio on aivan huippu, mutta iho todellakin tarvitsee lisäksi kosteutta. Tatan kosteushoito on varmasti tehokkain kosteuttava naamio, mitä olen koskaan kokeillut! Tulee olemaan pelastus talven pakkasilla 🙂

 3. Jennie

  Minulla on naamioita vinot pinot ja siitä päätellen se on tosiaan nykyään ihonhoitorutiineista rakkain <3 Ostin juuri pitkään haavelemani Problem Solverin, koska itselläni on kesänkin ajan iho oikutellut, mutta nyt syksy on vielä tuonut lisähaastetta ja pikkunäppylät tulehtuu helposti isoiksi punaisiksi möykyiksi. Nyt naamioita on yhteensä seitsämän, mutta kolme niistä on jauhemaisia, joten määrä on ihan kohtuullinen ja tuotteet ehtii hyvin käyttää ennen vanhentumista. Ja kaikki ovat hyviä ja tarpeellisia. Sitten vielä löytyy muita purkkeja, joista teen omia sekoituksia, mutta niitä ei ehkä lasketa 🙂 Olen ehtiny kokeilla yhden kerran Problem Solveria ja se on ihan mahtava, tein juuri niin, että menin suihkuun naamion kanssa ja siellähän se lähtikin aivan helposti pois. Jännitin kun monet sanoo, että on ihan älyttömän voimakas, mutta itselläni ei tuntunut mitään kovin rajua, ehkä iho on jo tottunut 🙂 Uskalsin laittaa myös suun ympärille, koska POD on rauhoittunut eikä siitäkään seurannut mitään pahaa *voiton tanssi*.
  Vielä jätin haaveilulistalle Tatan naamiot, käytän pari muuta purnukkaa pois. Minulla ei varsinaisesti ole mitään kosteuttavia naamioita, mutta koska kaapissa pyörii kuivan ihon voiteita jotka muuten ei sovi ihoni kosteuttamiseen, olen tehnyt niistä naamioita eli käyttänyt pohjana, lisännyt vaan jotain muita aineksia (esim. khadin jauheita) ja olen saanut hyviä tuloksia. Yönaamioita en voi harrastaa, koska pyörin niin paljon.

  • Vau, siis huippu-uutinen, että olet käyttänyt PODista rauhoittuneelle iholle Problem Solveria! Itse en uskaltaisi suositella kenellekään asiakkaalle, mutta itsellä onkin turvallisempaa suorittaa näitä rottakokeita! Ja onhan naamiossa mm. bambuhiiltä, joka rahoittaa ihoa. Tatan kirkastava naamio on kyllä loistava, sillä se ei ole niin voimakas, kuin Problem Solver tai tujut AHA-kuorinnat, vaan juuri sopivan tehokas tuhkimonaamioksi 🙂

 4. Sirpa

  Tartuin kohtaan, jossa kirjoitit aivan todellisen oikein, ”pintakuiva ei ole ihotyyppi”, hyvin kirjoitettu, tätä en ole aiemmin yhdenkään kuullut sanovan tai kirjoittavan. Moni varmaan luokittelee sen juurikin ihotyypiksi. Tuntuu, että itselläni on useampi ihotyyppi yhdessä ja samassa naamassa, kyllä. Kosmetologini aikoinaan tosin analysoinut ihoni kategoriaan pintakuiva, varmaan silloin, kun se sitä on ollut, mutta kesällä, hupsista, pintakuivuudesta ei tietoakaan, joskus olen hymähtänyt, että kesällä meikän kärsälle sopii melkein teinisarjan tuotteet.

  Nämä kolme tuotetta ovat jääneet mieltäni keikuttamaan: Mud Gentle Cleansing Silk, Essen kaksikko, Toner – kasvovesi & Cream Mask – Voidenaamio. Problem Solver saattaisi toimia minulle kesäaikaan paremmin.

  NYR’n Antioxidant Facial Mask tuntui tosi kuivattavalta, lisäksi käyttömukavuutta haittasi naamion ”rappauksien” mureneminen pitkin rinnuksia, pienenä pölynä, kosteutuksen jälkeen ihan OK tunne. Absolution Le Soin Purifiant, loistava naamio, paras tähän asti kokeilemani deep cleansing -sarjassa, lempeä kirkastus, kuivuudesta ei tietoakaan. Jean D’Arcelin kosteuttava Masque Vitalisant, kaviaarinaamio on ohuen kevyt, mutta erittäin kosteuttava, 10 minuutin jälkeen pisaraakaan iholla, sujahtaa hetkessä. Hyvä tuote.

  Floramen edullinen Moisturizing Face Mask, ei mitään tuntemuksia, ei inspiroinut kokeilemaan muitakaan sarjan tuotteita. Saatuani JB:n Apple Peel sensitive, kuorintanaamion näytteen, oli pakko tilata, pidin kovasti, lopputuloksena kirkas iho, aloitin sensitivellä, katsotaan, uskallanko tarttua tujumpaan? Alun kolme-neljä tuotetta HUUTAVAT taustalla, paina tilaus-painiketta. Let’s see!
  Sirpa

  • Ihanalta kuulostaa tuo Jean D’Arcelin kaviaarinaamio! Absolutionin puhdistava naamio kuuluu myös suosikkeihini, se on todella tehokas! NYR ruusunaamiosta pidän itse kovasti, mutta savi voi tosiaan tehdä tuon, että imee liikaakin kosteutta, sillä naamio kuivuu iholle. Voi olla parempi kesäaikaan, kuin pintakuivuusaikaan 🙂 Essen voidenaamio on myös loistava, varsinkin yhdistettynä tehokkaaseen hedelmähappokuorintaan. Minä olen todella nirso kosteuttavista naamioista! Suurin osa on voidemaisia ja jotenkin laihoilla raaka-aineilla, jotka tuntuvat siltä, ettei mitään tapahdu, siksi innostuin Tatan kosteuttavasta naamiosta, sillä ero oli niin huima.

 5. Jenni

  Mun lempinaamio on Absolutionin puhdistava naamio. On kyllä Juice Beautyn miedoin AHA-naamiokin käytössä. Molemmat ovat mietotuoksuisia, niin voin niitä kayttää 🙂

  Mulla olikin testeri tuosta Ongelman Ratkojasta ja musta tuntui, että se kuivatti ihon pintaa aivan järkyttävästi. Sekoitin joukkoon veden lisäksi öljyä (varmaan argan ja ehkä ruusunmarja, en muista) ja jotain kasvovettä. En varmaan puhdistanut sitä erityisen hellästi, että voisiko puhdistustapa vaikuttaa niin paljon. Ehkä täytyy joskus kokeilla toinen testeri hellemmällä käsittelyllä. Tehopuhdistaja kun olisi muuten tervetullut ja sen tuoksu sopi hyvin (se kun rajaa aina vaihtoehtoja aika paljon).

  Tuo Tatan kosteuttava naamio vaikuttaa kiinnostavalta, mutta se on tällä hetkellä turhan kallis mun budjettiin. Mulla ei ole kosteuttavaa naamiota ja talvella erittäinkin paljon pintakuivuva sekaihoni varmasti tarvitsisi sellaisen. Olisiko sulla jotain suosituksia miedon tuoksuisusta mahdollisimman kosteuttavista naamioista?

  Sun supermoodnaamiosta täytyy kanssa hankkia testeri, se vaikuttaisi mietotuoksuiselta.

  • Hei testaa Supermoodin Youth Glo naamiota! Se kosteuttaa myös ihanasti! Mielestäni Patykan kosteuttavassa naamiossa on myös mieto tuoksu ja mikäli pidät NYRin Frankinsensi-linjan tuoksuista, niin sen kosteuttava naamio on aivan huippu <3

  • Jenni

   Kiitos vastauksesta, lähden kokeilemaan noista 🙂

   Frankisenssi-voidetta olen nuuhkaissut kaupassa ja se vaikutti miedolta ja sopivalta tuoksulta. Tuoksun perusteella mun lempituote on tällä hetkellä NYRin Palmarosa kasvovesi. Pitkään luulin, että NYRit on aina out of question, mutta nyt mulla on useampia tuotteita heiltä ja pidän niistä kaikista 🙂

 6. Anna

  Jep, täälläkin on kärsitty oikuttelevasta ihosta! Tatan naamio on näistä ainoa tuttu, mutta ihanuudestaan huolimatta tämä(kin) on ollut PODin takia tauolla. Nyt olen varovaisen optimistinen, että olen löytänyt itselleni toimivat tuotteet EkoPharman valikoimasta. Punoitus ja näpyt ovat poissa, ja kuivuus ja hilseily alkavat helpottaa 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>