Beauty

Kaikkien aikojen parhaat (ja jumalaiset) putsarit

Beauty | 16.7.2015 | Katja Kokko

DSC_0749

Puhdistusainepalopuheeni saa täten jatkoa kaikkien aikojen lempiputsareillani. Pidätän kuitenkin oikeuden muutoksiin, sillä testausta odottavista putsareista sekä himotusputsareista on kertynyt jo jonotuslista.

Nämä putsarit ovat kuitenkin lunastaneet paikkansa sekä sydämessäni että peilikaapissani. Mielitiettyjeni lisäksi minulla on takataskussani lista edukkaammista putsareista, joita voin mainiosti suositella vaihtoehdoiksi näille, sillä omat suosikkini ovat hinnaltaan hieman korkeampia. Itse sijoitan putsariin kyllä mielelläni paljonkin, sillä minulle kasvojen puhdistus on kauneudenhoitorituaaleistani kaikista rakkain.

Rakastan sivellä täyteläistä puhdistusbalmia, -voidetta tai -öljyä kuivalle iholle, antaa samalla kasvoille kevyen hieronnan, nuuhkia putsarin sisältämien raaka-aineiden tuoksua ja upottaa sen jälkeen kasvot lämpimään veteen kastettuun musliiniliinaan, jota painan hetken iholleni tehostaakseni meikin poistoa ja hengittääkseni putsarin aromaterapeuttisia tuoksuja ennen sen pyyhkimistä pois iholtani. Teen kaiken tämän aina viipyillen, kuin hidastetusta filmistä ja melkein joka kerta toivon, että voisin toistaa rituaalin heti uudelleen!

DSC_0917

Putsaripalopuheessani esittelin teille semmoisen ihmeen, kuin musliiniliina, jota ilman en tule enää toimeen. Ilmeisesti muutama muukin on kokenut valaistumisen, sillä esimerkiksi Neal’s Yard Remediesin musliiniliinat ovat olleet maahantuojalta loppu jo hyvän tovin. Suosikkiliinani ovat siis Neal’sin sekä The Organic Pharmacyn. Suosittelen lukemaan edellisen postaukseni aiheesta perusteellisesti, niin saat vinkkejä erilaisista liinoista ja niiden käytöstä.

Huomasin muutama viikko takaperin nudemeikkipostauksen meikkiä tehdessäni, että mustapääni ovat kokeneet joukkotuhon ja huokoseni ovat supistuneet entisestään. Siirryttyäni ihoa rasittavasta puhdistuksesta ihoa hoitavaan puhdistukseen, on ihon kunto parantunut vieläkin enemmän. Tämä on siis ensi askel kaikkien ihotyyppien sekä iho-ongelmien hoidossa. Vääränlainen puhdistusaine (voi) ylläpitää monia iho-ongelmia ja ruokkii erityisesti pintakuivaa sekä tukkeumiin taipuvaista ihoa.

DSC_0765

Mutta sitten niihin putsareihin.

The Organic Pharmacy Carrot Butter: tämä porkkanapuhdistusbalmi (oikeasti tätä kai pitäisi kutsua balsamiksi, mutta olen tottunut sanomaan balmi) on saavuttanut legendaarisen kulttituotteen maineen, eikä suotta; balmissa on nimittäin täydellinen, voinen, iholla sulava koostumus ja se poistaa tuhdeimmankin vedenkestävän meikin pakkauksessa tulevan musliiniliinan avulla. Tuoksu on virkistävä (mutta ei vahva) sekoitus porkkanauutetta sekä johannis-, laventeli- ja rosmariiniöljyjä.

Balmi sopii kaikille ihotyypeille ja silmämeikin poistoon. Rasvoittuvalle ja suurihuokoiselle iholle porkkanabalmi on mitä mainioin kaveri, sillä lika ja epäpuhtaudet puhdistuvat huokosten syvimpiäkin perukoita myöten öljyjen ja musliiniliinan avulla tasapainottaen samalla talineritystä – ei vilkastuttaen sitä, kuten geeli- ja vaahtoputsarit voivat tehdä.

Biodelly 57,50 €

DSC_0770 DSC_0902

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balmkun kulttituote on jo kerta mainittu, niin jatketaan sillä. Neal’s Yard Remediesin villiruusubalmi on myöskin niittänyt mainetta ympäri maailman. Villiruusunmarjasiemenöljyyn pohjautuva (siis raaka-aineluettelossa ensimmäisenä) balmi on paitsi loistava arpien hoidossa ja ehdoton suosikkini decolteeryppyjen siloittajana, myös erinomainen puhdistusbalmi.

Tässäkin pakkauksessa tulee musliiniliina mukana, jonka kanssa puhdistustehot ja ihoa hoitavat vaikutukset ovat kerrassaan loisteliaat. Geraniumin, rosmariinin, frankinsensin ja palmarosan eteeriset öljyt tasapainottavat talineritystä ja kirkastavat ihoa. Balmi sopii puhdistukseen kaikille ihotyypeille ja mainitut eteeriset öljyt ovat erinomaisia rasvoittuvan ihon puhditusrituaalissa.

Tämän tuotteen kanssa elän symbioosissa – eli en voi elää ilman!

Biodelly 52,50 €, Jolie 52,50 €, Naturelle 52 €

DSC_0811

Tata Harper Nourishing Oil Cleanser: Tatan puhdistusöljy on jumalaisin öljyputsari, mitä olen koskaan kokeillut! Sen täydellisen silkkisen koostumus on silkkaa nautintoa jokaisella sivelyllä ja se puhdistaa tuhdimmankin ripsivärikerroksen sekä meikkivoiteen putipuhtaaksi huokosten pohjia myöten. Öljy emulgoituu veden kanssa täydellisesti pois iholta ja sopii myös silmämeikin poistoon.

Putsari pohjautuu runsaasti A- ja C-vitamiineja sekä beetakaroteenia sisältävään ruusunmarjaöljyyn ja kätkee sisälleen lisäksi liudan muita omega-rasvahappoja, antioksidantteja ja hivenaineita sisältäviä rikkaita öljyjä, kuten argan-, aprikoosinkivi-, sacha inchi- ja camelliaöljyjä. Arnika-, mesiangervo-, rohtoraunioyrtti-, kurkkuyrtti-, kehäkukka- ja alfalfauutteet kosteuttavat, rauhoittavat ja kirkastavat ihoa.

Putsari on kombinaatio ylellisyyttä, kauneutta ja tehokkuutta pakattuna Tatan ajattoman kauniiseen vihreän ja kullan yhdistävään lasipulloon. Öljy sopii kaikille ihotyypeille ja tehoa voi hakea lisää musliiniliinasta tai käyttää sen myös kaksoispuhdistuksen tavoin Tatan uudistavan putsarin kanssa, kuten Tata itse demonstroi kuukausi takaperin Suomen vierailullaan.

Naturelle 69 €

Vaihtoehtona Tatan öljylle edullisempi Juice Beautyn Stem Cellular Cleansing Oil, jonka kanssa suosittelen musliiniliinan käyttöä.

DSC_0809

Tata Harper Regenerating Cleanser: puhdistusvoiteiden kirkkain ykkönen aivan ihanan raikkaalla ja hedelmäisellä tuoksulla varustettuna. Tämä voide sisältää pienen pieniä ja hyvin hellävaraisia rakeita, jotka ovat jauhettua aprikoosinkiveä. Greipin- ja pajunkuoriuutteet puhdistavat entsymaattisesti ja pureutuvat erityisesti mustapäihin sekä tukkeumiin ja elvyttävät pintakuivaa ihoa. Tujaus vaaleanpunaista savea tuo mukavasti lisätehoja sekä rakennetta putsarille (viime aikoina olen innostunut erilaisista savipuhdistuksista).

Voide sopii normaalille, rasvaiselle ja sekaiholle päivittäiseen puhdistamiseen sellaisenaan (itse olen puhdistanut tällä myös silmämeikit) tai Tatan puhdistusöljyn kanssa kaksoispuhdistukseen. Herkälle ja kuivalle iholle tämä putsari menee puolestaan kuorinnasta 1-2 kertaa viikossa käytettynä.

Täytyy kyllä sanoa, että Tatan kaikki putsarit ovat jumalaisia, kenties parhaita, mitä tiedän. Refreshing Cleanser on puolestaan herkän, kuivan ja ikääntyvän ihon päivittäinen putsari ja tällä hetkellä odotan kuumeisesti valikoimaan kuukausi takaperin kämmenselälle testaamaani Purifying Cleanseria, jonka koostumus oli viedä jalat altani! Mutta ei mennä asioiden edelle – tämä ihme täytyy kokea vielä kasvoilla.

Naturelle 50 ml 49 €, 125 ml 69 €

Vaihtoehtona Tatan uudistavalle putsarille edullisempi Juice Beautyn Exfoliating Cleanser (mutta mainittakoon, että näitä tuotteita on silti hyvin vaikea laittaa rinnakkain). Herkälle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle edullisempi puhdistusvoidevaihtoehto on Neal’s Yard Remediesin Rejuvenating Frankincense Cleanser, jonka pakkauksessa on mukana musliiniliina.

DSC_0851

May Lindstrom Skin The Honey Mud Cleansing Silk: sokerina – anteeksi korjaan: vanukkaana pohjalla onkin sitten kosmetiikkagastronautti May Lindstromin hunajakinuskikastikeputsari aka raakahunajaan ja saveen pohjautuva tajunnan räjäyttävä puhdistusnautinto.

Kolloidinen hopea rauhoittaa tulehduksia, hamamelisvesi supistaa ihohuokosia, raakahunaja kirkastaa, kosteuttaa, rauhoittaa, ravitsee ja jumalainen aromaterapiacocktail kaakaoabsoluuttia, vaniljaa, ylan ylangia, makeaa appelsiinia, frankinsensia ja mirhaa hellii ihoa, mutta tekee puhdistuskokemuksesta myös semmoisen, ettei silkkiä malttaisi poistaa iholta lainkaan – onneksi se toimiikin myös naamiona!

Honey Mud tarvitsee balmien tavoin kaverikseen musliiniliinan, sillä pelkällä vedellä se ei emulgoidu pois iholta. Sopii kaikille ihotyypeille ja silmämeikille.

Jolie 69,10 €, Naturelle 69 €

Kas tässä oli listaukseni taivaallisista jumalatarpuhdistuksista, jotka eivät suinkaan vain putsaa ja hoida ihoa, vaan ovat täyttä aistinautintoa – siis sitä, mitä kauneudenhoitorituaalien kuuluukin!

Listasta jäi nyt puuttumaan puhdistuksen täydentäjät, joista minulla on tällä hetkellä käytännössä yksi suosikki: May Lindstromin The Clean Dirt, kevyesti kuoriva savijauhe. Sille olenkin omistanut ylistyspuheenvuoron esimerkiksi postauksessani Oudot ja ihanat TOP 5. Niin, ja listasta jäivät puuttumaan myöskin kotitekoiset puhdistustaiat. Hmm, niitä varten saatatte joutua hankkimaan erään kirjan loppusyksystä…

Joko te olette heivanneet puhdistusgeelit ja -vaahdot ihoa hellivien putsariylellisyyksien tieltä? Paljastakaa oma kaikkien aikojen suosikkiputsarienne TOP 3 kommenttiboksiin!

DSC_0858

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,