Beauty

Kaikkien aikojen parhaat (ja jumalaiset) putsarit

Beauty | 16.7.2015 | Katja Kokko

DSC_0749

Puhdistusainepalopuheeni saa täten jatkoa kaikkien aikojen lempiputsareillani. Pidätän kuitenkin oikeuden muutoksiin, sillä testausta odottavista putsareista sekä himotusputsareista on kertynyt jo jonotuslista.

Nämä putsarit ovat kuitenkin lunastaneet paikkansa sekä sydämessäni että peilikaapissani. Mielitiettyjeni lisäksi minulla on takataskussani lista edukkaammista putsareista, joita voin mainiosti suositella vaihtoehdoiksi näille, sillä omat suosikkini ovat hinnaltaan hieman korkeampia. Itse sijoitan putsariin kyllä mielelläni paljonkin, sillä minulle kasvojen puhdistus on kauneudenhoitorituaaleistani kaikista rakkain.

Rakastan sivellä täyteläistä puhdistusbalmia, -voidetta tai -öljyä kuivalle iholle, antaa samalla kasvoille kevyen hieronnan, nuuhkia putsarin sisältämien raaka-aineiden tuoksua ja upottaa sen jälkeen kasvot lämpimään veteen kastettuun musliiniliinaan, jota painan hetken iholleni tehostaakseni meikin poistoa ja hengittääkseni putsarin aromaterapeuttisia tuoksuja ennen sen pyyhkimistä pois iholtani. Teen kaiken tämän aina viipyillen, kuin hidastetusta filmistä ja melkein joka kerta toivon, että voisin toistaa rituaalin heti uudelleen!

DSC_0917

Putsaripalopuheessani esittelin teille semmoisen ihmeen, kuin musliiniliina, jota ilman en tule enää toimeen. Ilmeisesti muutama muukin on kokenut valaistumisen, sillä esimerkiksi Neal’s Yard Remediesin musliiniliinat ovat olleet maahantuojalta loppu jo hyvän tovin. Suosikkiliinani ovat siis Neal’sin sekä The Organic Pharmacyn. Suosittelen lukemaan edellisen postaukseni aiheesta perusteellisesti, niin saat vinkkejä erilaisista liinoista ja niiden käytöstä.

Huomasin muutama viikko takaperin nudemeikkipostauksen meikkiä tehdessäni, että mustapääni ovat kokeneet joukkotuhon ja huokoseni ovat supistuneet entisestään. Siirryttyäni ihoa rasittavasta puhdistuksesta ihoa hoitavaan puhdistukseen, on ihon kunto parantunut vieläkin enemmän. Tämä on siis ensi askel kaikkien ihotyyppien sekä iho-ongelmien hoidossa. Vääränlainen puhdistusaine (voi) ylläpitää monia iho-ongelmia ja ruokkii erityisesti pintakuivaa sekä tukkeumiin taipuvaista ihoa.

DSC_0765

Mutta sitten niihin putsareihin.

The Organic Pharmacy Carrot Butter: tämä porkkanapuhdistusbalmi (oikeasti tätä kai pitäisi kutsua balsamiksi, mutta olen tottunut sanomaan balmi) on saavuttanut legendaarisen kulttituotteen maineen, eikä suotta; balmissa on nimittäin täydellinen, voinen, iholla sulava koostumus ja se poistaa tuhdeimmankin vedenkestävän meikin pakkauksessa tulevan musliiniliinan avulla. Tuoksu on virkistävä (mutta ei vahva) sekoitus porkkanauutetta sekä johannis-, laventeli- ja rosmariiniöljyjä.

Balmi sopii kaikille ihotyypeille ja silmämeikin poistoon. Rasvoittuvalle ja suurihuokoiselle iholle porkkanabalmi on mitä mainioin kaveri, sillä lika ja epäpuhtaudet puhdistuvat huokosten syvimpiäkin perukoita myöten öljyjen ja musliiniliinan avulla tasapainottaen samalla talineritystä – ei vilkastuttaen sitä, kuten geeli- ja vaahtoputsarit voivat tehdä.

Biodelly 57,50 €

DSC_0770 DSC_0902

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balmkun kulttituote on jo kerta mainittu, niin jatketaan sillä. Neal’s Yard Remediesin villiruusubalmi on myöskin niittänyt mainetta ympäri maailman. Villiruusunmarjasiemenöljyyn pohjautuva (siis raaka-aineluettelossa ensimmäisenä) balmi on paitsi loistava arpien hoidossa ja ehdoton suosikkini decolteeryppyjen siloittajana, myös erinomainen puhdistusbalmi.

Tässäkin pakkauksessa tulee musliiniliina mukana, jonka kanssa puhdistustehot ja ihoa hoitavat vaikutukset ovat kerrassaan loisteliaat. Geraniumin, rosmariinin, frankinsensin ja palmarosan eteeriset öljyt tasapainottavat talineritystä ja kirkastavat ihoa. Balmi sopii puhdistukseen kaikille ihotyypeille ja mainitut eteeriset öljyt ovat erinomaisia rasvoittuvan ihon puhditusrituaalissa.

Tämän tuotteen kanssa elän symbioosissa – eli en voi elää ilman!

Biodelly 52,50 €, Jolie 52,50 €, Naturelle 52 €

DSC_0811

Tata Harper Nourishing Oil Cleanser: Tatan puhdistusöljy on jumalaisin öljyputsari, mitä olen koskaan kokeillut! Sen täydellisen silkkisen koostumus on silkkaa nautintoa jokaisella sivelyllä ja se puhdistaa tuhdimmankin ripsivärikerroksen sekä meikkivoiteen putipuhtaaksi huokosten pohjia myöten. Öljy emulgoituu veden kanssa täydellisesti pois iholta ja sopii myös silmämeikin poistoon.

Putsari pohjautuu runsaasti A- ja C-vitamiineja sekä beetakaroteenia sisältävään ruusunmarjaöljyyn ja kätkee sisälleen lisäksi liudan muita omega-rasvahappoja, antioksidantteja ja hivenaineita sisältäviä rikkaita öljyjä, kuten argan-, aprikoosinkivi-, sacha inchi- ja camelliaöljyjä. Arnika-, mesiangervo-, rohtoraunioyrtti-, kurkkuyrtti-, kehäkukka- ja alfalfauutteet kosteuttavat, rauhoittavat ja kirkastavat ihoa.

Putsari on kombinaatio ylellisyyttä, kauneutta ja tehokkuutta pakattuna Tatan ajattoman kauniiseen vihreän ja kullan yhdistävään lasipulloon. Öljy sopii kaikille ihotyypeille ja tehoa voi hakea lisää musliiniliinasta tai käyttää sen myös kaksoispuhdistuksen tavoin Tatan uudistavan putsarin kanssa, kuten Tata itse demonstroi kuukausi takaperin Suomen vierailullaan.

Naturelle 69 €

Vaihtoehtona Tatan öljylle edullisempi Juice Beautyn Stem Cellular Cleansing Oil, jonka kanssa suosittelen musliiniliinan käyttöä.

DSC_0809

Tata Harper Regenerating Cleanser: puhdistusvoiteiden kirkkain ykkönen aivan ihanan raikkaalla ja hedelmäisellä tuoksulla varustettuna. Tämä voide sisältää pienen pieniä ja hyvin hellävaraisia rakeita, jotka ovat jauhettua aprikoosinkiveä. Greipin- ja pajunkuoriuutteet puhdistavat entsymaattisesti ja pureutuvat erityisesti mustapäihin sekä tukkeumiin ja elvyttävät pintakuivaa ihoa. Tujaus vaaleanpunaista savea tuo mukavasti lisätehoja sekä rakennetta putsarille (viime aikoina olen innostunut erilaisista savipuhdistuksista).

Voide sopii normaalille, rasvaiselle ja sekaiholle päivittäiseen puhdistamiseen sellaisenaan (itse olen puhdistanut tällä myös silmämeikit) tai Tatan puhdistusöljyn kanssa kaksoispuhdistukseen. Herkälle ja kuivalle iholle tämä putsari menee puolestaan kuorinnasta 1-2 kertaa viikossa käytettynä.

Täytyy kyllä sanoa, että Tatan kaikki putsarit ovat jumalaisia, kenties parhaita, mitä tiedän. Refreshing Cleanser on puolestaan herkän, kuivan ja ikääntyvän ihon päivittäinen putsari ja tällä hetkellä odotan kuumeisesti valikoimaan kuukausi takaperin kämmenselälle testaamaani Purifying Cleanseria, jonka koostumus oli viedä jalat altani! Mutta ei mennä asioiden edelle – tämä ihme täytyy kokea vielä kasvoilla.

Naturelle 50 ml 49 €, 125 ml 69 €

Vaihtoehtona Tatan uudistavalle putsarille edullisempi Juice Beautyn Exfoliating Cleanser (mutta mainittakoon, että näitä tuotteita on silti hyvin vaikea laittaa rinnakkain). Herkälle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle edullisempi puhdistusvoidevaihtoehto on Neal’s Yard Remediesin Rejuvenating Frankincense Cleanser, jonka pakkauksessa on mukana musliiniliina.

DSC_0851

May Lindstrom Skin The Honey Mud Cleansing Silk: sokerina – anteeksi korjaan: vanukkaana pohjalla onkin sitten kosmetiikkagastronautti May Lindstromin hunajakinuskikastikeputsari aka raakahunajaan ja saveen pohjautuva tajunnan räjäyttävä puhdistusnautinto.

Kolloidinen hopea rauhoittaa tulehduksia, hamamelisvesi supistaa ihohuokosia, raakahunaja kirkastaa, kosteuttaa, rauhoittaa, ravitsee ja jumalainen aromaterapiacocktail kaakaoabsoluuttia, vaniljaa, ylan ylangia, makeaa appelsiinia, frankinsensia ja mirhaa hellii ihoa, mutta tekee puhdistuskokemuksesta myös semmoisen, ettei silkkiä malttaisi poistaa iholta lainkaan – onneksi se toimiikin myös naamiona!

Honey Mud tarvitsee balmien tavoin kaverikseen musliiniliinan, sillä pelkällä vedellä se ei emulgoidu pois iholta. Sopii kaikille ihotyypeille ja silmämeikille.

Jolie 69,10 €, Naturelle 69 €

Kas tässä oli listaukseni taivaallisista jumalatarpuhdistuksista, jotka eivät suinkaan vain putsaa ja hoida ihoa, vaan ovat täyttä aistinautintoa – siis sitä, mitä kauneudenhoitorituaalien kuuluukin!

Listasta jäi nyt puuttumaan puhdistuksen täydentäjät, joista minulla on tällä hetkellä käytännössä yksi suosikki: May Lindstromin The Clean Dirt, kevyesti kuoriva savijauhe. Sille olenkin omistanut ylistyspuheenvuoron esimerkiksi postauksessani Oudot ja ihanat TOP 5. Niin, ja listasta jäivät puuttumaan myöskin kotitekoiset puhdistustaiat. Hmm, niitä varten saatatte joutua hankkimaan erään kirjan loppusyksystä…

Joko te olette heivanneet puhdistusgeelit ja -vaahdot ihoa hellivien putsariylellisyyksien tieltä? Paljastakaa oma kaikkien aikojen suosikkiputsarienne TOP 3 kommenttiboksiin!

DSC_0858

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

39 kommenttia artikkeliin “Kaikkien aikojen parhaat (ja jumalaiset) putsarit”

 1. Anna

  Ihania putsareita olet valinnut suosikkilistallesi! Tatan puhdistusöljy on himotuslistallani 🙂

  Mayn puhdistussilkki on ihanan ylellistä ja mun suosikkilistalla, mutta sen verran arvokasta, että säästän sen enemmän hemmottelukäyttöön kuin jokailtaiseen puhdistukseen. Sama juttu NYR:n villiruusubalsamin kanssa. Ei niin, ettenkö pitäisi putsaria tärkeänä tuotteena, mutta yleensä tykkään pitää käytössä samanaikaisesti ainakin yhtä edullisempaa ja yhtä kalliimpaa putsaria.

  Olen tähän mennessä kiertänyt puhdistusmaidot kaukaa, kunnes nyt alkukesästä päätin antaa myös tälle putsarityypille mahdollisuuden. Nuuhkin läpi kaikki paikallisen Ruohonjuuren puhdistusmaidot, ja päädyin ostamaan Laveran kuivan ja herkän ihon puhdistusmaidon. Käytän tätä iltaisin konjac- sienen kanssa, ja täytyy sanoa, että tämä on aivan loistava budjettilöytö! Kaikki meikit lähtee vaivattomasti, ei kirvele silmissä ja iho jää miellyttävän tuntuiseksi. Kasvoveteen kostutettu vanulappu jää puhdistuksen jälkeen täysin puhtaaksi, joten itse en näe tarvetta kaksoispuhdistukselle. Olen myös ollut huomaavinani, että mustapäät ja tukkeumat ovat vähenemään päin 🙂

  • Puhdistusmaitoihin rakastuminen kävi myös itselläni sen myötä, kun elämään tulivat balmit, voiteet ja öljyt. Musliiniliinan (tai konjac-sienen) kanssa sopii loistavasti pikkuisen epäpuhtaallekin iholle, varsinkin, jos täydentää puhdistusta esim. Mayn Clean Dirtilla n.3 kertaa viikossa 🙂

 2. Ässä

  Täällä entinen kasvojen TEHOpuhdistaja nolona ilmoittautuu… Olen käyttäny synteettisiä puhdistusaineita ja tehnyt vieläpä kaksoispuhdistuksen: ensin meikki pois puhdistusmaidolla/öljyllä ja sitten vielä jokin geeliputsari puhdistamaan itse iho. Riittääkö tuollainen puhdistusbalmi+pyyhe varmasti puhdistamaan peittävänkin meikkipohjan? 😮 Balmi kuivalle iholle ja sitten poistetaan kostealla pyyhkeellä? Aion kyllä kokeilla, ihollani on tosi paljon pieniä tukkeumia.

  • Kyllä riittää. Oleellista on se, että on tosiaan hyvä musliiniliina, joka kastetaan lämpimään veteen ja huuhdotaan muutamaan kertaan puhdistuksen aikana. Ja yksi hyvä yhdistelmä on täydentää puhdistusta tuolla mainitsemallani May Lindstromin Clean Dirtilla, jos ihossa on paljon tukkeumia.

 3. Mari Vee

  Ihana postaus! Meikäläisen lemppariputsareihin kuuluu myös geelit ja vaahdot, mutta tosin hellävaraiset sellaiset. Itselläni kolme lemppariputsaria ovat: Mayn puhdistusvanukas (kuten osuvasti kuvailit) ja sen kanssa Mayn Clean Dirt. Jos teen näistä naamion niin lisään näiden lisäksi vielä Mayn Problem Solveria ja Mayn kasvovettä ja taivaallinen naamiosekoitus lepää kasvoillani 45 minuuttia.

  Absolutionin uutuusputsarigeeli Le Nettoyant Purete on noussut kärkikolmikkoon hellävaraisuutensa takia. Pidän myös geelimäisistä ja poispestävistä ns helpoista putsareista erityisesti mökillä. Tuotteen pitää kuitenkin olla sellainen ettei iho jää narskuvan puhtaaksi vaan pehmeäksi. Tämä Abson puhdistusgeeli on sarjan konjakkisienen kanssa ihanan hellavarainen puhdistus joka puhdistaa ihon meikistä helposti ja silmiä kirvelemättä. Oma ihoni pitää tästä (kuten muistakin Abson tuotteita) paljon ja kun suihkin sarjan kasvovettä päälle, niin iho on ihanan pehmeä.

  Kolmantena on The Organic Pharmacyn Rose puhdistusgeeli (jonka voitin arvonnassa). Tuote on ihanan hellävarainen ja silti helppo geeliputsari. Tuotteessa on ihanan ruusuinen tuoksu. Kolmannen sijan jakaa ruusuputsarin kanssa Patykan puhdistusöljy ja puhdistusvaahtoyhdistelmä. Omalle iholleni tuo sopii eikö kuivata yhtään liikaa vaikka onkin vaahto.

  Käytän siis varsin monenlaisia putsareita koska pidän sekä Mayn puhdistusvoiteesta että helpoista geelimäisistä putsareista. Puhdistusvoiteiden ja balmien suhteen olen huomannut, että en pidä ihan kaikista, koska osa saanut ihoni tukkeutumaan ja iho jäänyt jotenkin tukkoiseksi. Lisäksi osassa on omaan makuuni liian jäykkä koostumus. Mutta onneksi Mayn ihana voide sopii iholleni hyvin eli valikoimissani on myös tällainen ihana hemmotteluvoide. Myydäänkö Nyrin musliiniliinaa pelkästään missään? Olen miettinyt Nyrin ruusubalmia, koska siinä tulisi tuo Nyrin liina mukana, mutta mietin tuotteen koostumusta eli onko liian ”kova” kun pidän sellaisista vanukasmaisista kuten Mayn tuote on? Itselläni on vain Patykan liina. Millä pesuaineella muuten peset liinat käytön jälkeen? Pidän myös puhdistusöljyistä, koska ne on helppo hieroa iholle ja pidän öljyistä ihonhoidossa muutenkin. Pitäisin varmasti myös Tatan puhdistusöljystä, mutta koska Patykan öljy ja vaahto kestää ikuisuuden, niin käytän ensin ne loppuun ennenkuin hankin muita putsariöljyjä. Öljyjen kanssa pidän siitä, että on joku kakkosputsari mukana eli jos joskus hankin Tatan öljyn, niin otan rinnalle sitten Tatan Regenerating puhdistusvoiteen.

  Myös minulle puhdistus on tärkeä ja rakas asia eikä mieleeni tulisi ikinä jättää sitä väliin tai tehdä sitä huonosti ja hutiloiden. Hyvä puhdistushetki rentouttaa ja on viipyilevä ihoa hierova nautinto. Tuotteiden tuoksuttelu on myös tärkeää. Olen huomannut, että hyvä putsari/putsarit ovat hellävaraisia ja hoitavia. Näpyt pysyvät kurissa ja huokoset ovat nykyisin pienemmät kuin siihen aikaan kun käytin voimakkaita putsareita. Lisäksi ihoni on paljon pehmeämpi kuin aikoinaan. Hävettää tunnustaa, mutta joskus käytin sellaisia putsareita, että ihoni oli niin kuiva pesun jälkeen, että en saanut suutani auki ja kun pesin hampaita, niin suun ympäriltä lähti nahkaa hilseilemään ihon kuivuudesta. Ja siihen päälle vielä kuivattava finnivoide eikä mitään öljyjä tai voiteita. Kaikenlaisia hammastahnavirityksiä siihen päälle vielä niin voit varmaan kuvitella miten kamalassa kunnossa ihoni oli.

  • NYRin musliiniliina on ollut Naturellessa myynnissä, mutta liina on tosiaan loppu maahantuojalta ollut jo tovin, mutta kuulemma elokuussa tulee lisää. TOPin liinaa löytyy Biodellystä, joka on loistava. Pesen liinan saippualla ja vedellä käytön jälkeen. Oh dear, kuulostaa melkoiselta hc-hoidolta tämä entinen ihonhoitorutiinisi! Ei ihme, jos iho o hieman kenkkuillut! 😀 TOPin Carrot Butter on pehmeämpää balmia, kuin NYR, joten suosittelen sinulle mieluummin sitä. Mayn tuote on aivan erilainen, sillä se on hunajan, saven ja hamameliksen yhdistelmä, eli aivan erilaisia ainesosia, jolloin koostumus poikkeaa täysin perinteisistä balmeista. Patykan liina on liian sileä balmien ja öljyjen kanssa, joten suosittelen mieluummin musliiniliinaa. Oleellista hellävaraisen putsarien kanssa on hyvä liina, jotta iho puhdistuu kunnolla. Usein ”tukkoinen” tunne on kuitenkin vain tuntemus siitä, kun ihon suojakelmu pysyy täysin vahingoittumattomana. Miedotkin geelit sisältävät surfaktantteja, jotka liuottavat ihon omaa öljy-vesi-emulsiota pois iholta.

 4. tiita

  Mayn vanukas ja The Organic Pharmacyn Carrot Butter ovat kiinnostelleet pidemmän tovin, mutta odottelevat vielä heille sopivaa budjettierää. Siihen asti pitäydyn NYRin villiruusuissa ja JB Exfoliating Cleanserissä. Naama on nyt pulloollan mustapäitä, mutta vaahtoa tai geelejä se ei kyllä tule enää näkemään.

  Tällä hetkellä minulla on mahdollisuus lähes päivittäiseen saunomiseen (joka kieltämättä tuntuu houkuttelevalta, kun työpäivät venyvät välillä yli 11 tunnin). Onko sinulla jotain mielipidettä, kandeeko joka päivä viedä ihoaan 80-asteeseen?

  • NYRin balmi ja JB:n kuoriva puhdistusmaito ovat hyvä budjettiyhdistelmä 🙂 Päivittäinen saunominen ei taatusti tee hyvää iholle, mutta jos se nyt on tilapäistä, niin ei siihen sentään kuole 🙂

 5. saara//

  Olen edellisestä palopuheestasi kröhöm lähtien käyttänyt wild rose beauty balmia puhdistukseen. Ihoni voi hyvin ja on selkeästi kimmoisampi ja eloisampi. En osaa enää olla ilman öljyn jättämää tuntua. Minulla kuitenkin on ongelma. Asun kaksi kuukautta nyt saaressa erämaan keskellä ja täällä ei ole juoksevaa vettä. Järvivesi on sen verran bakteerista, etten viitsisi musliiniliinaa siihen kastaa. Ja musliiniliinan peseminen on hankalaa ilman lämmintä vettä. Huoh. Ajaisiko esim. vanulappu läheskään samaa asiaa? Vai pitääkö minun luopua kesäksi balmipuhdistuksesta ja siirtyä vaikka puhdistusliinoihin.?

 6. mariaelina

  Hei,

  Olen käyttänyt jo pitkään musliiniliinan sijaan ihan perusfroteesta tehtyjä pieniä pyyhkeitä (ostan Ikean lastenosastolta nipun muutamalla eurolla). Onko se liian raju tapa sinusta vai ihan ok? Sain vinkin aikanaan brittiläisten Caroline Hironsin ja Sali Hughesin keskustelusta (he tosin eivät liiemmin luonnonkosmetiikan puolesta puhu, mutta muuten tietävät melkoisesti).

 7. Elina

  Voidaanko jotenkin yleistää millaiselle ihotyypille balmit, öljyt ja puhdistusmaidot sopivat? Osa tuotteista mainostaa sopivan kaikille ihotyypille, mutta onko esim. Isoille huokosille balmi paremminkin öljy ja kuivalle iholle puhdistusmaito toimivampi kuin öljy jne?

  Ehkä näiden kirjoitustesi jälkeen voisin itsekin vaihtaa putsarin ja pesutavan. Tähän asti olen suorittanut kasvopesun suihkun yhteydessä, mutta saatan olla valmis kokeilemaan jotain muuta.

  • Kyllä periaatteessa sopivat aivan kaikille ihotyypeille, mutta optimaalisten tulosten saavuttamiseksi, pikku seikkoja on hyvä huomioida. Yleensä suosittelen maitoja ohuelle, kuivalle ja herkälle iholle ja paksummalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle miedosti kuorivaa maitoa/voidetta. Balmit ja öljyt sopivat kyllä kaikille, mutta ehdottomasti pitää olla hyvä musliiniliina niiden kaverina, jollei öljy sitten emulgoidu kunnolla veden kanssa pois iholta, kuten Tatan öljy. Jos iho on taipuvainen epäpuhtauksiin, balmi/öljypuhdistusta kannattaa täydentää noin kolme kertaa viikossa esim. miedosti kuorivalla puhdistusvoiteella taikka kuorivalla savijauheella, kuten tuo May Lindstromin Clean Dirt 🙂 Putsarin vaihtaminen voi saada aikaan ihmeitä!

 8. Mari Vee

  Kiitos Katja vastauksesta. En oikein välitä TOPin balmista ja siksi ajattelin Nyrin balmia. TOPin balmi on lisäksi hitusen liian hintava kun käytän kuitenkin hintavaa (ja loistavaa) Mayn puhdistusta. Toki Nyrin balmipurkki on puolet Mayn puhdistusvoiteesta, mutta mitä olen kokelllut kämmenselälle Nyrin balmia, niin se sulaa iholle ja siitä syystä ajattelin, että se voisi olla mieluinen voideputsari Mayn erityyppisen vanukasputsarin rinnalle. Sen varmaan hankin jotta saan musliiniliinan ja pääsen kokeilemaan Nyrin balmia joka monipuolisuutensa vuoksi toimii voiteenakin. Tuskin huono valinta, kun se on sinun suosikeissasi. Ja osa kokeilemistani voidemaisista putsateista ei vaan ole sopinut, koska on oikeasti jäänyt tukkoiseksi eli ei ole johtunut vaan tunteesta. Olen käyttänyt ja kokeillut Patykan liinan lisäksi myös sellaista karkeampaa kasvoille tarkoitettua liinaa (en muista kenen valmistama), mutta siltikään osan kanssa iho ei ”tule toimeen” eli iho reagoi näppylöillä ja kiukuttelulla. Mutta onneksi osan kanssa toimii ja iholle on jää ihanan pehmeä tunne. Suosikiksi on päätynyt mainitsemani Mayn puhdistusvoide ja välillä siihen yhdistäen Mayn Clean Dirt. Myös TOPin ruusugeeliputsari ja Abson uusi geeliputsari jäävät käyttöön vaikka et niitä suosikkaan. Omalle iholleni kuitenkin toimivat ja ovat mökillä helpot käyttää. Absolutioniltahan on tulossa myös puhdistusvoidetyyppinen putsari (heidän nettisivuillaan tuote jo löytyy) ja sitä odotan innolla.

  Onneksi nuo kammottavat putsaritottumukset joilla aikoinaan rääkkäsin ihoani on ollut yli kymmenen vuoden takaa eli vaikka vielä pari-kolme vuotta sitten käytin synteettistä kosmetiikkaa niin en sentään rääkännyt ihoani niin paljon. Tämänhetkinen räjähtely johtuu kovasta stressistä ja hormonaalisista muutoksista. Vielä vuosi takaperin kun stressiä oli huomattavasti vähemmän niin iho oli loistokunnossa. Nyt pillereiden lopettamisen myötä ja huolien, murheiden ja kaoottisuuden lisääntyessä iho reagoi, mutta saan sen myös onneksi rauhoitumaan helpommin kuin ennen. Ihonhoitorutiinit pitäisi olla kunnossa ja päivitän niitä säännöllisesti Jolien asiantuntevissa käsissä. Lisäksi täydennän Jolien oppeja sinun hyvillä tuotesuosituksilla ja Naturellen ja Biodellyn valikoimalla.

  • Juu, toki NYR myös sulaa iholle, mutta ei tosiaan aivan niin pehmeä kuin TOPin Carrot Butter, jossa on kookosöljyä. Mielestäni epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon kannattaakin yhdistää balmiin esim. Mayn Clean Dirt tai vastaava, hellästi kuoriva savijauhe tai Tatan uudistava putsari noin kolme kertaa viikossa (ja Tataa vaikka päivittäin). Eli kaksoispuhdistus, mutta kakkosvaihe vaahtoa miedompi. Osa geeleistä on miedompia, se on totta, mutta esim. Abson geeli ei incin perusteella houkuttele itseäni, sillä peseviä ainesosia on melkoinen joukko heti raaka-aineluettelon alkupäässä. Tatan Purifying Cleanserin testausta kasvoille odotan puolestaan kovasti, sillä sekä inci että ”käsituntuma” lupaavat poikkeuksellisen hyvää eikä koostumus ole geeli, vaan jokin käsittämätön hyytelömaitogeeliemulsio 😀 Toki on todettava, että luonnonkosmetiikassa pesevät ainesosat ovat sulfaatteja lukuunottamatta suhteellisen mietoja, mutta vaikutus on kiinni määristä sekä muiden aineiden yhdistelmästä. Geelit ja vaahdot sisältävät kuitenkin joka tapauksessa pääosin pelkkää vettä ja surfaktantteja, vaikka kokonaisuutta olisi rikastettu hoitavillakin aineilla. Abson voideputsaria odotan puolestaan todella mielenkiinnolla! Sen uskon olevan hyvä, vaikken ole nähnyt inciäkään, mutta sarjan muuten tuntien, tuskin tämäkään tuote olisi pettymys. Paitsi mielestäni uuden puhdistusgeelin tuubi on kivemman näköinen kuin tuossa voiteessa!

 9. krista

  Hei,
  Pakko nyt minunkin kommentoida… sillä Mayn honey mud: Wau mikä tuote! Olen tällainen reilu nelikymppinen ja tässä iässä (kaikkien muiden iho muutosten lisäksi) ihohuokosten laajeneminen on ollut tylsää. Mikään kokeilemani voide tms. ei ole merkittävää muutosta tehnyt, mutta sitten onneksi kokeilin tuota Mayn tuotetta ja ero on todellakin silmin havaittava! Ihohuokoset supistuneet ja iho voi muutenkin hyvin, selkeä ero myös tällaisen tumpelon ihon hoitajan huomata. En tiedä uskallanko enää muita tuotteita kokeillakaan..

  • Honey Mud on loistava! Toivottavasti joku kehittelisi hieman vastaavanlaisen tuotteen pikkuisen edullisempana 🙂 Tosin kotitekoisenakin onnistuu, vaikkakaan tähän ylellisyyteen on liki mahdoton yltää olematta May!

  • Jenni

   No juurikin näin. Tähän tuotekategoriaan toivon minäkin lisää valikoimaa.

   Olen suunnitellut kokeilla tehdä itse jotain vastaavaa, kun tätä tuotetta en voi käyttää ylang ylangin takia. Tarvittavat ainesosat on menossa hankintaan kunhan saan tilauksen mietittyä muiltakin osin kuntoon…

 10. Elisa

  Kiitoksia mielenkiintoisesta postauksesta. Itse olen käyttänyt Emma S. Cleansing Facial Wash -pesua, joka ei varsinaisesti jätä ihoa ihan narskuvaksi, muttei se ole kosteusvoidemainen puhdistusmaitokaan. Innostuneena muutamasta blogi-tekstistä päätin hankkia Konjac-sienen ja kaveriksi puhdistusöljyn. Päädyin Decleorin Micellair Oil:iin, jota olen sinnikkäästi käyttänyt kaksi viikkoa ja lopputuloksena näppylärykelmä poskessa 😀 Ei ihan toiminut minulla tämä kokeilu. Etsintä jatkukoon, mutta öljyt taidan jättää vartalon pesuun.

  • Äh, kurja kuulla! Tuotetta tuntematta voisi olla ehkä mahdollista ettei se emulgoidu vedellä pois ainakaan kunnolla. Konjac-sieni taaskin voi olla liian hellä öljyn poistoon eikä siis poista sitä kunnolla. Musliiniliinassa on aivan eri tuntuma, sillä sienen pinta on niin sileä, liinalla saa öljyn pois huokosten pohjistakin. Joten kokeilisin tätä vielä hyvän puuvillaisen musliiniliinan kanssa.

 11. Eeva

  Hei! Mikä voisi olla clean dirtille budjettiversio? Tosin tuo tuote taitaa olla aika erityinen. Mietin olisiko esim. cattierin savituotteista jokin hyvä puhdistuksen täydentäjä 🙂 Itse olen käyttänyt nyt muutaman viikon NYRin Rejuvenating Frankincense Cleanseria musliiniliinan kanssa, ja iho tuntuu tykkäävän tästä. En tiedä hieronko liinalla liian rajusti, mutta en ole kokenut tätä puhdistusta kuitenkaan mitenkään erityisen hellävaraiseksi, juuri liinan käytön vuoksi. Voidepuhdistus tuntui helpommin lähestyttävältä kuin raskaat balmit, ehkä kokeilen sellaista kuitenkin seuraavaksi. Ihoni on niin atopiaan kuin akneenkin taipuvainen, mutta nyt kesällä pulmana ovat ”onneksi” olleet lähinnä pelkät epäpuhtaudet.

  • Tuote on todella erityinen ja sille ei ole budjettiversiota. Mutta mutta, Cattier mainittu! Hihii, jos et kerro kellekään, niin olinkin aikeissa postata seuraavaksi Cheap & Chic-vinkin, nimittäin Cattierin minttusavikuorinta on niin älyttömän hellävarainen kuorintana, että se toimii itseasiassa loistavasti putsarin täydentäjänä kolmekin kertaa viikossa. Clean Dirtiin sitä on mahdoton verrata, sillä tuotteet ovat todella erilaiset. Ja kyllä, myös NYRin musliiniliina voi olla ohuelle iholle liian ”raju” ja varsinkin, jos sinulla on atopiaa. Tämä NYRin putsarihan toimii myös ilman liinaa hyvin tai sitten voit ottaa kamuksi konjac-sienen 🙂

 12. Minttu

  Moi Katja! Tämä menee nyt vähän aiheen vierestä (excellent aihe kyllä!), mutta haluaisin kysyä kuorintoihin liittyen pari asiaa: Minulla on ollut nyt noin parin kuukauden ajan käytössä Madaran aha-kuorinta – ensimmäinen happokuorinta, jota olen kokeillut. Minulla ei tunnu sen kanssa juuri yhtään kuumottelua tai muuta; toimiiko se silti? 😀 En ole huomannut suurta eroa entiseen, tosin mieheni kommentoi kerran kuorintaa seuranneena aamuna, että ihoni hehkuu erityisesti, heh!

  Entäpä sitten aurinko ja aha-tuotteet? Olen ymmärtänyt, että ne eivät oikein sovi yhteen. Olen kohta muuttamassa reiluksi puoleksi vuodeksi tropiikkiin ja mietin, että kannattaisiko aha-hapot jättää siksi aikaa pois ihonhoitorutiineista. Mitä mieltä olet? 🙂

  • Kyllä tuote toimii silti, kaikilla ei vain tuntemukset ovat samanlaisia, sillä ihomme ovat erilaisia 🙂 Itselläni olen huomannut hassun jutun, että Juice Beautyn vahvin kuorinta kuumottaa ja punoittaa joskus parin minuutin jälkeen ja joskus voin pitää vartin melkein ilman mitään tuntemuksia. Siispä olen tullut siihen päätelmään, että tämä johtuu menstruaalisesta rytmistä 🙂 En kyllä käyttäisi kovin tiheään ainakaan AHA-tuotteita tropiikissa, jossa voimakas aurinko on päivittäistä. Mutta ottaisin varmasti kuorinnan kuitenkin mukaan ja esim. 1-2 kertaa kuukaudessa tekisin kuorinnan illalla. Aurinkovoiteet tukkivat ihoa niin helposti, että on hyvä hieman elvyttää ihoa. Tämän jälkeen iho täytyy suojata auringolta huolellisesti sekä vältellä keskipäivän suoraa aurinkoa kasvoille noin viikon ajan.

 13. Pia

  Ihania tuotteita…tahtoo kaikkia 🙂 Tyydyn nyt kotoa löytyvään pehmoiseen puhdistusliinaan, koska NYRiä ei mistään saa tilatuksi.
  Olisikohan sinulla kikkaa, miten saisi levitettyä vartalovoiteen selän iholle, silloin kun apuria ei ole käytettävissä?

 14. emma

  hei, mulla on toi tatan öljyputsari. mut mä en meinaa saada sitä millään ilveellä pois… jämähtää sekä käsiin että naamaan… voiko mulla olla viallinen tuote? tatan refreshing cleanser on ihana, eikä mulla oo ollu ongelmia muitten öljyjen kanssa. mun sisko kokeili myös, ja sille kävi samalla tavalla… (ja se on käyttäny öljypuhdistusta jo pitkään.) ihan kummallista.

 15. Nita

  Kiitos Katja ihoni pelastamisesta – minulla puhkesi muutama vuosi sitten juuri parinkympin ylittäneenä kamalan työharjoittelupaikan takia rosacea mihin tietysti silloin ensimmäisenä hain lääkäristä apua, mutta lääkerasvojen -ja kuurien kierre tuntui aivan kamalalta ja aloin etsiä apua muualta ja löysin sitten sinun rosaceasta kertovat juttusi. Laitoin hetkeäkään miettimättä Sukin tuotteet ja Iroisien putsarin tilaukseen ja wau – ihoni on ollut aivan upeassa kunnossa entiseen verrattuna. Voisin sanoa, että nenän ja leuan mustapäät ovat ainoat ”vaivat” enää tällä hetkellä eikä niitäkään hirveästi ole. Niiden määrään kyllä selkeästi vaikuttaa hormonitoiminta eniten. Iroisien geeliputsari on ollut ihana ja hellävarainen, mutta toisinaan en ole ollut ihan täysin sen puhdistustehoon tyytyväinen (jos on enemmän meikkiä, yleensä viihdyn aika naturalina nykyään taas, kun iho ei kiukuttele enää 🙂 ja hain Joliesta konjacin kaveriksi mikä jeesasi vähän.

  Nämä kaikki ihanat puhdistusrituaalisi vain kuulostavat niin ihanan houkuttelevilta nyt vielä, kun enää ei itketä joka kerta peiliin katsoessa ja haluaakin vain parasta tarjota iholleen ja nauttia kaikkien näiden upeiden tuotteiden käyttämisestä. Onkohan näistä mikään sellainen mitä voisit suositella minun kokeiltavaksi Iroisien geelin rinnalle tai tilalle? Ettei vain tule liian rajua käsittelyä ja tilanne pahene taas 🙂 Ihoni on hyvin kuvauksesi mukainen – pintakuiva ja helposti punoittava erityisesti poskista vielä suvussa kulkevan couperosan takia. Rasvoittuvuutta on lähinnä tosiaan nenänpielissä ja leuassa. Rakeista kuorintaa en oikein ole uskaltanut käyttää couperosankaan takia, kun se on jonkin verran ohentanut poskien ihoa. Tatan naamio on ihan huippu! Hinta ei ole esteenä.

  Ja vielä kerran – en voi kyllä edes sanoin kuvailla miten kiitollinen olen sinulle kaikesta avusta minkä sain jo pelkästä beauty guidestasi!

  • <3 <3 <3 Kiitos tästä ihanasta viestistä! Mikään ei lämmitä tässä työssä sydäntä niin paljon, kuin nämä ihanat palautteet! Kokeilisin kyllä sinulle Tatan Refreshing Cleanseria tai NYRin Frankincense Rejuvenating Cleanseria :)

 16. Anna

  Miten usein suosittelet Katja kuorimaan ihon jos puhdistuksen apuna käyttää konjac-sientä ja musliiniliina, ja täydentää puhdistusta Clean Dirtillä 1-2 krt viikossa? Jos iho on tuntunut tukkoiselta olen turvautunut Madaran Detox-naamion, joka on kevyesti kuoriva sisältämänsä maitohapon ansiosta. Varsinaista happokuorintaa en nyt kesällä ole uskaltanut käyttää.

  • Ihotyypistä toki riippuu, mutta normaalista rasvaiselle iholle voi tehdä entsyymi/hedelmähappokuorinnan kerran viikossa tai ihon kunnosta riippuen joka toinen viikko. Kesällä voi kyllä käyttää hedelmähappojakin, kun suojaa ihon hyvin. Itsekin tässä juuri istun kuorinnat kasvoilla vastailemassa kommentteihin 🙂

 17. Jennie

  Minustakin on tullut puhdistusfriikki, en olisi ikinä uskonut, että puhdistusosiosta voisi tulla suosikki ja naamion käytöt siihen päälle. Mutta ei ilman ihania tuotteita tietenkään.. Eli omat suosikkini
  1. May:n Honey Mud, jota en käytä ihan joka päivä, mutta yleensä käyttäessäni jätän sen vielä hetkeksi naamioksi kasvoille, koska se on vaan ihan mielettömän ihanaa kamaa. + Clean Dirt siihen päälle. (Ainoa pienen pieni miinus siitä, että silmät hieman ärsyyntyy)
  2. NYR Wild Rose Beauty Balm on paras erityisesti talvella, kun iho tuntuu kuivuvan enemmän, tällä saa ihan mahtavasti pintakuivuutta kuriin <3 Tuoksu on paras ja ihan mahtava! Minusta tällä lähtee koko kolmikosta parhaiten myös silmämeikki. 3.Aurelia Probiotics Scincare Miracle Clenser, jota käytän aika paljon, tällä hetkellä vuoron perään Honey Mud:n kanssa. Koostumus on ihanaa, täyteläistä, mutta kuitenkin levittyy helposti. Raikas ja ihana tuoksu, olen tyytyväinen puhdistustehoon ja sarjan puhdistusliinoihin.

  Kaapissa odottaa vielä avaamaton Tata Harper Regenerating Cleanser, jota pääsin testaamaan kutsuvierailulla ja jonka jälkeen tilasin koko pullon. Ihana koostumus, tuoksu ja rakeet. Luksusta <3 Tiedän jo nyt, että tästä tulee suosikki numero 1.
  Kokeilin muuten näytettä Neal's Yard Remedies Palmarosa syväpuhdistavaa kuorintavoidetta ja hurahdin siihen ihan totaalisesti. Se muistuttaa edellä mainittua Tatan putsaria. Joudun hillitsemään itseäni aika kovin ottein etten heti hyökkää tilaamaan kokonaista purkkia, koska se oli vaan ihan taivaallista ja nyt on pakko keskittyä hieman tuhoamaan entistä varastoa loppuun. Hankintalistalla kissan kokoisin kirjaimin 😉

 18. Marie

  Tämä postaus tuli tarpeeseen! 🙂 Oliko siis niin, että noihin Tatan putsareihin ei välttämättä tarvitse musliiniliinaa?

 19. kaisu

  hei,

  tämän on hieman aiheen vierestä (ja voisit tästä itse asiassa kirjoittaa ihan oman jutun!), mutta minkälaista puhdistusta (tai yleensä kasvojen ihon hoitoa) suosittelet aivan nuorelle iholle? 12-vuotiaalle, jolla iho on vielä hyvin kuulas ja ohut, mutta jossa jo alkaa näkyä pian alkavan murrosiän merkkejä?! Pienen pieniä näppyjä nenänpielessä ja leuassa.
  Olettaisin että erittäin hellävarainen puhdistus ja kosteutus olisivat tässä vaiheessa pääasiassa?
  Muutenkin mietin että millä saisin kaikkien niitten babylipsien ja victoriassecretien tilalle ujutettua edes jonkin verran luonnonkosmetiikkaa… Olen kevyesti puhunut tuotteiden kemikaalittomuudesta ja luonnonmukaisuudesta ja ohimennen ehdotellut jotain tuotteita mitä tyttö voisi kokeilla; tuossa iässä ei auta tuputtaa liikaa tai tulee aivan varma vastustus ;)! Onneksi valikoima on tänä päivänä aika laaja ja ihan houkuttelevan näköinenkin (nuoren silmään; isoilla merkeillä markkinointi ja mainokset ovat niin järeitä että ne helposti iskostuvat nuoren päähän niinä ainoina oikeina tuotteina) joten olemme pian menossa esim. jolieen tuoksuttelemaan ja katselemaan vaihtoehtoja.

  • Ehdottomasti hellävaraista putsaria, kuten puhdistusmaitoa (ei missään nimessä geeliä!). Kokeile vaikka Estelle & Thildiltä jotain. Pakkaukset ovat kauniita ja tuoksut kivoja. Lisäksi kasvovesi siihen rinnalle, jota käytetään aamuin illoin. Veikkaan, että tähän sarjaan ihastuisi teinikin. Sarja on muistaakseni Ruotsin kolmanneksi (tai seitsemänneksi) myydyin ihonhoitosarja ja Ruotsissa tosi kuuma juttu – kenties tästä saa lisähoukuttelevuutta? Sarjaa myy Jolie sekä Stokka.

 20. Janna

  Hei! Kiitos hurjasti eilisestä luennosta messuilla! Se sai silmäni avautumaan sille, miten ihoa kuuluu puhdistaa. Vuosien varrella olen miettinyt, kuinka nuori parikymppinen ihoni kiristyy ja kuivuu vuosi vuodelta enemmän, niinkuin media olisi saanut minut kierteeseen, jossa meikataan, puhdistetaan tietenkin meikki pois ja puhdistuksen takia joudutaan kosteuttamaan kireän tuntuinen iho. Löysin kuin löysinkin tämän loistavan postauksen ja alan pikku hiljaa kääntyä kokonaan luonnon kosmetiikkaan ja hellävaraiseen putsaamiseen, ja kotihemmottelijana tulen ylistämään uusia rutiineja. Olitko siis tehnyt postausta putsareista, jossa olisi listattuna edullisempiakin tuotteita kahvojen puhdistamiseen, tai olisiko sinulla linkata sivu?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>