Beauty

Mehukas ja tehokas Juice Beauty (sisältää arvonnan)

Beauty | 31.8.2014 | Katja Kokko

DSC_0152

Hei kaunokaiset! Olen ollut innoissani tämän postauksen tekemisestä jo pitkään, mutta se on saanut odottaa tovin, sillä kyseessä on jälleen jenkkisarja ja ne eivät ole aina niin yksiselitteisiä, kun puhutaan luonnonkosmetiikasta. Toivottavasti jaksat lukea koko pitkän postauksen läpi, sillä lopussa on teille vielä arvonta.

Meillä on Euroopassa erilainen meininki luonnonkosmetiikan ”virallistamisen” suhteen kuin rapakon tuolla puolen. On erilaisia sertifiointeja, jotka kaikki poikkeavat pikkuisen toisistaan – sallittujen synteettisten ainesosien suhteen nimittäin. Jenkeissä ei puolestaan ole mitään virallista sertifikaattia luonnonkosmetiikalle, mutta mikäli tuotteessa on 95-98 prosenttia luomuviljeltyjä raaka-aineita vesi poisluettuna, tuotteessa saa käyttää USDA Organic -logoa. COPAn (California Organic Products Act) logoa ”Made with organic ingredients” saa puolestaan käyttää, kun raaka-aineista vähintään 70 prosenttia on luomuviljeltyjä vesi poisluettuna.

Nämä logot eivät kuitenkaan takaa etteikö tuotteissa olisi käytetty synteettisiä raaka-aineita ja siksi inci-listoja saa syynätä tarkasti.

DSC_0160

Suuri osa Jenkeistä tulevista luonnonkosmetiikkasarjoista on huomattavasti luonnollisempia ja luomumpia ja peittoavat mennen tullen monet eurooppalaiset sarjat. Ecocertin sertifioimissa tuotteissa ei nimittäin edellytetä kuin kymmenen prosenttia luomuviljeltyjä raaka-aineita, mutta sen sijaan 95 prosenttia raaka-aineista tulee olla luonnollista alkuperää ja sertifikaatit kieltävät pitkän listan tiettyjä synteettisiä aineita, jotka voivat olla haitallisia ihmiselle ja ympäristölle. Käytännössä Ecocertin sertifioimissa tuotteissa nähdään yleensä alle prosentti synteettisiä ainesosia esimerkiksi mietojen säilöntäaineiden muodossa.

Jenkkisarjoissa sen sijaan saattaa löytyä jokin tai joitakin synteettisiä raaka-aineita, jotka Ecocert kieltäisi, vaikka tuotteessa olisikin luomuviljeltyjä ainesosia huomattavasti enemmän kuin eurooppalaisen sertifikaatin tuotteessa.

DSC_0183

Asiat eivät siis ole aivan mustavalkoisia sertifikaattien kohdalla ja inci-listan lukutaidosta on hyötyä. Itse toivoisin, että jokainen valmistaja merkitsisi raaka-aineen alkuperän (kuten tekee esimerkiksi Supermood). Maalaisjärjen käyttö on kuitenkin näissä hommissa mielestäni hyväksi eikä elämäänsä kannata hankaloittaa inci-viidakossa.

Juice Beautyn kohdalla koitin onkia tietoa, ovatko sarjan käyttämät vitamiinit ja AHA-hapot valmistettu luonnosta peräisin olevista raaka-aineista vai ovatko ne täysin synteettisiä (ainesosan inci-nimi on sama, oli sen alkuperä sitten kumpi tahansa). Tämä jäi mysteeriksi, mutta toisaalta melkoista nippelitiedon syynäämistä, sillä mistään haitallisista kemikaaleista ei puhuta enkä ole mitään kyseenalaista yhdestäkään tuotteesta löytänyt.

DSC_0157

Tehän tiedätte jo AHA-happorakkaudestani. Oman ihoni kanssa eläessäni ja seuratessani muutoksia sen kunnossa, on mielessäni hahmottunut ajatus täydellisestä ihonhoitosarjasta. Alkukesästä mietin, eikö kukaan tosiaan ole hoksannut vielä valmistaa sarjaa, jossa tuotteet pohjautuisivat täysin luonnollisia hedelmähappoja sisältäviin raaka-aineisiin, antioksidantteihin sekä kylmäpuristettuihin kasviöljyihin. Sitten surffasin Naturellen sivuille ja klikkasin auki Juice Beautyn tuotteet.

Olin törmännyt sarjaan lukuisia kertoja ulkomaisissa nettikaupoissa, mutta sen ulkoasu ei puhutellut sukeltamaan tuotteisiin syvemmin. Luettuani ideologian sarjan takaa, totesin sen olevan hyvin lähellä omaa ihonhoitofilosofiaani. Kiinnostuin välittömästi ja halusin testata tuotteita.

Nyt on empiirisiä tutkimuksia tehty sen verran, että voin kirjoittaa kokemukset testauksistani.

DSC_0195

Juice Beautyn ideologia perustuu hedelmäuutteisiin ja -happoihin yhdistettyihin antioksidantteihin ja vitamiineihin. Tuotteilla pyritään vaikuttamaan näkyvästi ihon ikääntymisen merkkeihin, epätasaisuuksiin ja pigmenttihäiriöihin. Oman kokemukseni perusteella voin sanoa, että tavoitteessa on onnistuttu on varsin hyvin. Tuotteissa yhdistyy teknisyys, tehokkuus ja tuloksellisuus.

Sarjan kaikissa tuotteissa pohjaraaka-aineina toimivat veden sijasta viinirypäle- ja omenamehut, jotka sisältävät luonnostaan mietoja hedelmähappoja ja niihin on yhdistetty vielä erikseen tuotteista riippuen hedelmähappopitoisia uutteita tai puhdasta glykoli- tai maitohappoa sekä A- ja C-vitamiineja. Tässä kohtaa ainakin kosmetiikka-alan ammattilainen ymmärtää, että puhutaan tehokkaista tuotteista.

DSC_0254

Green Apple on Juice Beautyn myydyin tuotelinja, jota en yhtään ihmettele, sillä tulokset puhuvat puolestaan. Linjan hedelmähappokuorinnasta kerroinkin jo tovi sitten. Kyseessä on melkoisen voimakas kuorinta, joka on jopa hieman siinä ja siinä, kuuluisiko se mielestäni vain kosmetologien käyttöön. Samaisesta kuorinnasta löytyy myös sensitive-versio (jonka taidan hankkia seuraavaksi) sekä miedompi, epäpuhtaalle iholle tarkoitettu versio.

Minulla käytössä oleva kuorinta on siis full strength, jota suositellaan ikääntyvälle iholle sekä pigmenttimuutoksiin. Minulle se on hitusen liian voimakas, sillä ihossani on tällä hetkellä melkoinen kestoglow. Harvakseltaan käytettynä kuorinta tekee kuitenkin ihmeitä iholle ja ylläpitää hehkua. Kuorinnassa on hedelmämehujen ja aloe veran lisäksi glykolihappoa, maitohappoa, paju-uutetta (sisältää luonnostaan salisyylihappoa) sekä A- ja C-vitamiineja. Aivan loistavat raaka-aineet yhdistetty samaan tuotteeseen. Tutustuttuani perusteellisesti A- ja C-vitamiineihin ja hedelmähappoihin perustuvaan lääketieteelliseen ihonhoitosarja Environiin, olen todellakin ymmärtänyt, kuinka tärkeistä vitamiineista ihon kunnolle on kyse.

Kuorinta kuumottaa iholla ja saa aikaan punoituksen, joka laskee, kun iholle on levittänyt kasvoveden, seerumin ja öljyn. Hedelmähappokuorinnathan yleensä pistelevät hieman ja iho saattaa punoittaa, mutta full strength -kuorinta tuntuu ja näkyy huomattavasti normaalia enemmän omalla ihollani. Koen sen olevan itselleni viikottaiseen käyttöön liian tehokas, mutta pigmenttihäiriöihin, ikääntyneelle iholle ja hyvin tukkeutuneelle, epäpuhtaalle ja suurihuokoiselle iholle se on kertakaikkiaan loistava tuote, jolla taatusti saa aikaan tuloksia.

DSC_0168

Green Apple -puhdistusgeeli on yksi parhaista luonnonkosmetiikan puhdistusgeeleistä ja siitä on pelkästään hyvää sanottavaa senkin puolesta ettei se pese ihoa liikaa eli jyystä hydrolipidikalvoa niin, että ihosta tulee narskuva ja kiristävä, mikä on merkki liian pesevästä putsarista. Hyvä puhdistusaine puhdistaa kyllä meikin ja epäpuhtaudet, mutta jättää ihon pehmeäksi. Vilkaisu inciin kertoo ettei putsari sisällä voimakkaasti peseviä tensidejä, joten hellävaraisuus johtuu myös siitä. Patykan 3stepin kanssa en kuitenkaan laita tätä rinnakkain, sillä tuota rakkautta on edelleen mahdoton päihittää.

Kosteuttava kasvosuihke on ihanan virkistävä ja sisältää viinirypäle- ja alo vera-mehujen lisäksi ruusunmarja- ja viinirypäleuutteita sekä ruusuöljyä ja rauhoittavaa ylang ylangia. Suihkeet ovat minulle mieluisia, kun puhutaan kasvovesistä ja liputan ehdottomasti mietoja hedelmähappoja sisältävän kasvoveden puolesta, sillä se palauttaa ihon pH:n tasapainoon puhdistuksen jälkeen, uudistaa ihoa hedelmähappojen ansiosta ja ennen kaikkea tekee ihosta vastaanottavaisen hoitaville aineille.

DSC_0236

Blemish Clearing -seerumi on minusta uskomaton tuote, sillä 60 ml pullo maksaa vain 33 euroa. Seerumi on tarkoitettu epäpuhtaalle ja suurihuokoiselle iholle ja vaikka en itse tätä nykyä kärsi enää kuin siellä täällä tukkeumista ja mustapäistä, pitää tämä seerumi nekin vähät kurissa sekä auttaa hillitsemään ihon rasvoittuvuutta päivän aikana. Seerumin puhdistava vaikutus ei kuitenkaan kuivata, vaan se itseasiassa kosteuttaa, korjaa ja rauhoittaa ihoa. Käytän seerumia ylläpitämään ihoni kuntoa.

Inci-lista kertoo tuotteen erinomaisuudesta – mielestäni siinä yhdistyvät aikalailla kaikki raaka-aineet, mitä epäpuhtaan ihon seerumilta saattaisi toivoa: viinirypäle-, omena- ja sitruunamehuun sekä kosteuttavaan aloe veraan on yhdistetty luonnostaan salisyylihappoa sisältävää paju-uutetta (tuotteen salisyylihappopitoisuus on 0,75 %) sekä reilusti ihoa korjaavia ja uudistavia vitamiineja (B5 ja C) ja antioksidantteja, kuten merilevää, vihreää teetä, valkoista teetä, ubikinonia ja salviaa, puhdistavaa sitruunamelissaa ja laventelia sekä rauhoittavaa kehäkukkaa. Seerumi on todella riittoisaa ja se jättää ihon pehmeäksi. En lainkaan ihmettele, että se onkin yksi sarjan bestsellereistä ja pääsi myös oitis Beauty Guideeni.

DSC_0194DSC_0182

Stem Cellular on Juice Beautyn tehokkain anti age-linja. Hedelmähappojen ja vitamiinien lisäksi tuotteisin on lisätty yhdistelmä omenan, viinirypäleen ja sitruunan silmujen kantasoluja. Kantasoluteknologia on tällä hetkellä vallitseva trendi kosmetiikkamarkkinoilla ja niiden sanotaan korjaavan ja uudistavan ihosoluja tehokkaasti. Mene ja tiedä – loistavia antioksidanttien lähteitä ne kuitenkin ovat. Minulla on käytössäni Stem Cellular -linjan CC voide (sävy Warm Glow), jossa on aurinkosuojakerroin 30. Tuote on tällä hetkellä suosikkimeikkipohjani, sillä se antaa pisamien ja ihon oman hehkun näkyä tuoden silti kasvoille todella kauniin glown. Voit lukea seikkaperäisen kokemukseni tuotteesta tästä postauksesta.

Sain viime viikolla testiin myös sarjan BB-voiteen, jonka pakkauksen nimi muuten hämää, sillä tuotteen kyljessä lukee sävyttävä päivävoide. Kyseessä on kuitenkin BB-voiteille tyypilliseen tapaan 4 in 1 –tuote. Aurinkosuojakertoimella 30 varustetun voiteen koostumus on hyvä ja se on täyteläisempi kuin CC-voide. Tummin Tan-sävy on kuitenkin jo hieman liian tumma nopeasti haalistuneelle päivetykselle ja siksi en ole tehnyt sen kanssa vielä syvempää tuttavuutta, mutta veikkaanpa, että sopiva heti saattaa olla edessä varsin pian…

Luonnonkosmetiikasta on kyselty paljon aurinkosuojakertoimen sisältäviä kosteusvoiteita. Itse en perusta suojakertoimella varustetuista kosteusvoiteista, mutta Juice Beautylta niitä löytyy kolmin kappalein: Green Apple -linjasta suojakertoimella 15, öljytön versio 30 suojakertoimella sekä vedenkestävä 30 suojakertoimen kosteusvoide.

Tässä yhteydessä muistutan alekoodista Naturelleen, eli koodilla KATJA15 saat -15 % alennuksen koko valikoimasta marraskuun loppuun saakka. Kurkkaa myös muut suosikkini verkkokaupan valikoimasta.

DSC_0222

Onnittelut ja kiitokset, mikäli jaksoit lukea koko postauksen tähän saakka! Toisinaan olisi fiksua jakaa postaukset kahteen osaan, mutta nyt en mahtanut kirjoitusvimmalleni mitään. Mutta mennäänpä siihen arvontaan:

Kerro kommenttiboksissa mikä tai mitkä tuotteet Juice Beautyssa eniten kiinnostavat ja mitä haluaisit kokeilla. Tai mikäli olet jo kokeillut ja käyttänyt jotain, jaa ihmeessä kokemuksesi tuotteista. Yksi onnekas voittaa sarjan Stem Cellular CC-voiteen vaaleamman sävyn Natural Glow. Kilpailuaikaa on tasan viikko, eli sunnuntaihin 7.9.2014 saakka.

Mehukasta viikkoa!

DSC_0234 DSC_0253

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,