Beauty

Supermood – holistisen kauneudenhoidon maailmanvalloitus

Beauty | 26.8.2014 | Katja Kokko

DSC_0030

Suomalaisen luonnonkosmetiikan maailmanvalloitus on nyt virallisesti alkanut: Anne Kukkohovin perustama ja luoma Supermood on vihdoin lanseerattu yli kahden vuoden kehitystyön jälkeen.

Suomen valloitus alkaa Sokoksista ja Emotioneista, jonne tuotteet rantautuvat varmasti näinä päivinä. Jolie shopissa Uudenmaankadulla ne ovat jo hyllyssä, samoin Jolien webshopissa.

Kun vajaat pari vuotta sitten talvella tapasin Annen ja hän kertoi minulle Supermoodin ideasta, tunnistin välittömästi mahdollisuuden luonnonkosmetiikkasarjasta, joka tultaisiin näkemään vielä Net-A-Porterissa, Pariisin La Fayettessa ja Le Bon Marchéssa puhumattakaan Voguesta, Ellestä, Marie Clairesta ja mitä näitä nyt on.

Idea oli kerrassaan nerokas: 360 astetta -tyyppinen holistinen lähestymistapa kauneudenhoitoon. Ulkoisesti käytettäviä tuotteita tukisivat sisäisesti nautittavat tuotteet (kuten kollageenia sisältävä raakasuklaa sekä pakurikääpää ja kollageenia sisältävä kauneusjauhe) sekä ryppyjen muodostumista ehkäisevä kauneusunityyny, jolle voi suihkauttaa aromaterapeuttista, rentouttavaa pillow sprayta.

DSC_0177DSC_0064

Olen seurannut Supermoodin tarinaa tuosta tapaamisesta lähtien ja reilun viikon takaisessa lanseeraustilaisuudessa ei onnenkyyneleiltä vältytty, sillä tiedän millä intohimolla, sielukkuudella ja rakkaudella Anne on sarjaa luonut.

Supermoodin ensimmäinen tuotelinja eli mood on nimeltään Egoboost ja se perustuu pakurikääpäuutteeseen, joka sisältää poikkeuksellisen suuren määrän antioksidantteja. Pakurikäävästä valmistettua teetä ja tinktuuraa on käytetty vuosisatojen ajan sen huikeiden terveysvaikutusten vuoksi erilaisten sairauksien hoidossa. Ihonhoidossa se mm. korjaa ja eheyttää ihoa ja pigmenttivirheitä. Kaikissa tuotteissa on lisäksi suomalaista koivunmahlaa.

DSC_0137

Supermoodin tuotteet valmistetaan Helsingissä Ecocert-sertifioidulla tehtaalla Ecocertin standardien mukaisesti, mutta tuotteille ei ole haluttu ostaa virallista luonnonkosmetiikan sertifikaattia. Kuluttajat ovat tänä päivänä yhä tietoisempia luonnonkosmetiikasta, mutta myös hämmentyneitä, sillä viherpesua tapahtuu paljon ja varsinkin Euroopan ulkopuolelta kotoisin olevien brändien kanssa saa olla tarkkana – muualla maailmassa kun ei ei eurooppalaisia luonnonkosmetiikan sertitifikaatteja hirveästi tunneta.

Itse olen aina toivonut sertifioiduiltakin tuotteilta enemmän läpinäkyvyyttä: tuotteissahan sallitaan tarkkaan rajattujen synteettisten raaka-aineiden käyttö. Vaikka määrä jääkin käytännössä lähes aina alle prosentin, pitäisi inci-luetteloon mielestäni merkitä mitkä raaka-aineet ovat luomua, mitkä luonnollista alkuperää ja mitkä synteettisiä. Kun ehdotin Annelle tämmöistä pakkausmerkintää, hän tarttui ideaan välittömästi ja raaka-aineet onkin merkitty inci-luetteloon selkein symbolein. Tästä voisivat ottaa muutkin luonnonkosmetiikkabrändit mallia.

DSC_0170

Olen testannut Egoboostin jokaisen tuotteen läpikotaisin ja joukossa on todellisia helmiä. Supermoodiin on haettu tehokkuutta, mutta myös teknisyyttä, ja sitähän minä rakastan. Egoboost on koostumuksiensa puolesta itselleni varsin sopiva tuotelinja – tuotteet ovat äärimmäisen kosteuttavia, mutta erittäin ohuita ja nopeasti imeytyviä.

Ehdottomat suosikkituotteeni ovat The Perfect Day Cream sekä Eyes Wide Open Serum. Päivävoidepulloni lähentelee jo loppuaan ja silmänympärysseerumikin hupenee hyvää vauhtia.

Päivävoide on erittäin kosteuttava, virkistävä ja herättävä sen sisältämän mentholiuutteen ansiosta. Rakastan ylipäätään kaikkea missä on piparminttua tai mentolia, sillä se luo täydellisen kombinaation hedelmähappoja sisältävien tuotteiden kanssa, puhumattakaan rasvoittuvuuteen taipuvaiselle iholle kevyesti puhdistavista ja supistavista vaikutuksista.

DSC_0088

Päivävoiteen avainraaka-aineet ovat suomalainen koivunmahla, pakurikääpäuute ja punainen merilevä Porphyridium Cruentum, jota voisi kutsua mikroleväksi, natural phycocolloidiksi. Phycocolloidit ovat merilevien soluseinistä muodostuvia yhdisteitä. Menee melkoiseksi nippelitiedoksi, mutta sanottakoon, että merilevät on tunnettuja mm. runsaasta määrästä antioksidantteja sekä kyvystään sitoa kosteutta.

Voiteen sisältämät öljyt ovat ihanan kevyitä ja nopeasti imeytyviä oliivi-, manteli- ja jojobaöljyjä. Lisäksi voidetta on rikastettu pienellä määrällä korjaavaa sheavoita. Voide sopii kaikille ihotyypeille, mutta pintakuivalle ja kuivalle iholle kannattaa sivellä ensin todellista kosteuspommia: syväkosteuttavaa Moisture Kick -seerumia. Seerumissa on pakurin ja koivunmahlan lisäksi iholle kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, korjaavia rasvahappoja sisältävää arganöljyä sekä antioksidanttirikasta viikunauutetta. 

DSC_0046

Egoboostin tehokkain seerumi on One Minute Facelift joka on melkein nimensä mukainen tuote. Itse nimittäin väittäisin, että liftaus tapahtuu alle minuutissa. Rakastan tämän tuotteen teknisyyttä. Se liftaa ja napakoittaa ihoa tuntuvasti, koostumus on kerrassaan mahtava. Koivunmahlan ja pakurikäävän lisäksi tuotteesta löytyy samaa mikrolevää kuin päivävoiteesta sekä korjaavaa arganöljyä. Ruskea väri on peräisin pakurikääpäuutteesta.

Seerumi on hyvin ohut, jonka vuoksi se sopii itselleni erinomaisesti. Olen todennut, että omalla ihollani toimivin kauneusrituaali on reilu kasvovesilotraus, ohuen ohut seerumi, hyvin ohut fluidi ja iltaisin koko helahoidon päälle kasvoöljy. Näin tukkeumat ja epäpuhtaudet pysyvät poissa, kun rasvoittuvalle iholle ei käytä liian komedogeenisiä aineita, mutta se saa kuitenkin päivittäisen rasvahappoannoksensa kevyen öljyn muodossa.

DSC_0073

Eyes Wide Open -silmänympärysseerumi on kiilannut hyvää vauhtia Absolutionin suosikkisilmänympärysvoiteeni rinnalle. Herättävä ja silmät avaava on mielestäni nappikuvaus tuotteelle. Olen itse ehdottomasti tämmöisten viilentävien, virkistävien ja turvotusta poistavien silmänympärystuotteiden ystävä, sillä viimeisen vuoden aikana väsymyksen merkit ovat näkyneet ja tuntuneet erityisesti silmieni ympärillä. Koivunmahla, pakurikääpäuute ja mikrolevä korjaavat ihoa ja hyaluronihappo sitoo iholle kosteutta sekä siloittaa juonteita.

DSC_0103

Egoboostin puhdistusvaahto on kermainen suoravaahto, jota uskallan suositella kuivalle ja herkällekin iholle. Koostumus ei kiristä ja kuivata sitten tippaakaan. Epäilemättä sarjan yksi suurimmista hiteistä tulee kuitenkin olemaan kasvovesi, joka onkin veden sijasta vaahtoa. Kasvovesivaahto (tai oikeaoppisesti nimeltään misellivaahto) on jotain ennennäkemätöntä, ei pelkästään luonnonkosmetiikkamarkkinoilla vaan kosmetiikkamarkkinoilla ylipäätään. Kertokaa, jos tiedätte jollain muulla brändillä olevan moista tuotetta. Iroisiella on valikoimassaan miselligeeli, joka on aivan loistava putsari, mutta jotenkin tämä kasvovesivaahto liitelee kaikessa luovuudessaan aivan omissa sfääreissä.

Ja nyt kannattaa rosacea-ihoisten ja muiden herkkiksien höristää korviaan: misellivaahto yksinään sopii mielestäni erinomaisesti putsariksi herkästi reagoivalle iholle. Tuotetta voi käyttää putsarina ilman vettä pumpulin kanssa, mutta jos teet näin, suosittelen vielä suihkuttamaan jälkikäteen iholle kosteuttavaa kasvovettä. Muille ihotyypeille suosittelen käyttämään normaaliin tapaan ensin puhdistuksen ja sitten misellivaahdon kasvovetenä.

DSC_0068

Lopuksi käännetään katsetta 360 astetta, eli sisäänpäin. Niin purnukkahullu kuin olenkin, kollageenia sisältävä kauneussuklaa on tuote, joka sai kirjaimellisesti sukat pyörimään jaloissani, kun siitä ensi kertaa kuulin. Eikä ensimaistaminen tuottanut pettymystä – olen lanseerannut sen jälkeen virallisen aamiaiskonseptin nimeltä kahvia ja kollageenia. Noustuani sängystä, tassuttelen kuitenkin ensi töikseni keittiöön sekoittamaan itselleni vaaleanpunaisen  aamudrinkin Inner Beauty -kauneusjauheesta.

Mitäs te tuumitte Supermoodista? Minulla on selkäytimessäni semmoinen tutina, että nyt ei valloiteta pelkästään Suomea vaan ihan oikeasti koko maailma. Näytetään, että me suomalaiset naiset todellakin osataan! Wuhuu!

DSC_0171
DSC_0053

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,