Beauty

Supermood – holistisen kauneudenhoidon maailmanvalloitus

Beauty | 26.8.2014 | Katja Kokko

DSC_0030

Suomalaisen luonnonkosmetiikan maailmanvalloitus on nyt virallisesti alkanut: Anne Kukkohovin perustama ja luoma Supermood on vihdoin lanseerattu yli kahden vuoden kehitystyön jälkeen.

Suomen valloitus alkaa Sokoksista ja Emotioneista, jonne tuotteet rantautuvat varmasti näinä päivinä. Jolie shopissa Uudenmaankadulla ne ovat jo hyllyssä, samoin Jolien webshopissa.

Kun vajaat pari vuotta sitten talvella tapasin Annen ja hän kertoi minulle Supermoodin ideasta, tunnistin välittömästi mahdollisuuden luonnonkosmetiikkasarjasta, joka tultaisiin näkemään vielä Net-A-Porterissa, Pariisin La Fayettessa ja Le Bon Marchéssa puhumattakaan Voguesta, Ellestä, Marie Clairesta ja mitä näitä nyt on.

Idea oli kerrassaan nerokas: 360 astetta -tyyppinen holistinen lähestymistapa kauneudenhoitoon. Ulkoisesti käytettäviä tuotteita tukisivat sisäisesti nautittavat tuotteet (kuten kollageenia sisältävä raakasuklaa sekä pakurikääpää ja kollageenia sisältävä kauneusjauhe) sekä ryppyjen muodostumista ehkäisevä kauneusunityyny, jolle voi suihkauttaa aromaterapeuttista, rentouttavaa pillow sprayta.

DSC_0177DSC_0064

Olen seurannut Supermoodin tarinaa tuosta tapaamisesta lähtien ja reilun viikon takaisessa lanseeraustilaisuudessa ei onnenkyyneleiltä vältytty, sillä tiedän millä intohimolla, sielukkuudella ja rakkaudella Anne on sarjaa luonut.

Supermoodin ensimmäinen tuotelinja eli mood on nimeltään Egoboost ja se perustuu pakurikääpäuutteeseen, joka sisältää poikkeuksellisen suuren määrän antioksidantteja. Pakurikäävästä valmistettua teetä ja tinktuuraa on käytetty vuosisatojen ajan sen huikeiden terveysvaikutusten vuoksi erilaisten sairauksien hoidossa. Ihonhoidossa se mm. korjaa ja eheyttää ihoa ja pigmenttivirheitä. Kaikissa tuotteissa on lisäksi suomalaista koivunmahlaa.

DSC_0137

Supermoodin tuotteet valmistetaan Helsingissä Ecocert-sertifioidulla tehtaalla Ecocertin standardien mukaisesti, mutta tuotteille ei ole haluttu ostaa virallista luonnonkosmetiikan sertifikaattia. Kuluttajat ovat tänä päivänä yhä tietoisempia luonnonkosmetiikasta, mutta myös hämmentyneitä, sillä viherpesua tapahtuu paljon ja varsinkin Euroopan ulkopuolelta kotoisin olevien brändien kanssa saa olla tarkkana – muualla maailmassa kun ei ei eurooppalaisia luonnonkosmetiikan sertitifikaatteja hirveästi tunneta.

Itse olen aina toivonut sertifioiduiltakin tuotteilta enemmän läpinäkyvyyttä: tuotteissahan sallitaan tarkkaan rajattujen synteettisten raaka-aineiden käyttö. Vaikka määrä jääkin käytännössä lähes aina alle prosentin, pitäisi inci-luetteloon mielestäni merkitä mitkä raaka-aineet ovat luomua, mitkä luonnollista alkuperää ja mitkä synteettisiä. Kun ehdotin Annelle tämmöistä pakkausmerkintää, hän tarttui ideaan välittömästi ja raaka-aineet onkin merkitty inci-luetteloon selkein symbolein. Tästä voisivat ottaa muutkin luonnonkosmetiikkabrändit mallia.

DSC_0170

Olen testannut Egoboostin jokaisen tuotteen läpikotaisin ja joukossa on todellisia helmiä. Supermoodiin on haettu tehokkuutta, mutta myös teknisyyttä, ja sitähän minä rakastan. Egoboost on koostumuksiensa puolesta itselleni varsin sopiva tuotelinja – tuotteet ovat äärimmäisen kosteuttavia, mutta erittäin ohuita ja nopeasti imeytyviä.

Ehdottomat suosikkituotteeni ovat The Perfect Day Cream sekä Eyes Wide Open Serum. Päivävoidepulloni lähentelee jo loppuaan ja silmänympärysseerumikin hupenee hyvää vauhtia.

Päivävoide on erittäin kosteuttava, virkistävä ja herättävä sen sisältämän mentholiuutteen ansiosta. Rakastan ylipäätään kaikkea missä on piparminttua tai mentolia, sillä se luo täydellisen kombinaation hedelmähappoja sisältävien tuotteiden kanssa, puhumattakaan rasvoittuvuuteen taipuvaiselle iholle kevyesti puhdistavista ja supistavista vaikutuksista.

DSC_0088

Päivävoiteen avainraaka-aineet ovat suomalainen koivunmahla, pakurikääpäuute ja punainen merilevä Porphyridium Cruentum, jota voisi kutsua mikroleväksi, natural phycocolloidiksi. Phycocolloidit ovat merilevien soluseinistä muodostuvia yhdisteitä. Menee melkoiseksi nippelitiedoksi, mutta sanottakoon, että merilevät on tunnettuja mm. runsaasta määrästä antioksidantteja sekä kyvystään sitoa kosteutta.

Voiteen sisältämät öljyt ovat ihanan kevyitä ja nopeasti imeytyviä oliivi-, manteli- ja jojobaöljyjä. Lisäksi voidetta on rikastettu pienellä määrällä korjaavaa sheavoita. Voide sopii kaikille ihotyypeille, mutta pintakuivalle ja kuivalle iholle kannattaa sivellä ensin todellista kosteuspommia: syväkosteuttavaa Moisture Kick -seerumia. Seerumissa on pakurin ja koivunmahlan lisäksi iholle kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, korjaavia rasvahappoja sisältävää arganöljyä sekä antioksidanttirikasta viikunauutetta. 

DSC_0046

Egoboostin tehokkain seerumi on One Minute Facelift joka on melkein nimensä mukainen tuote. Itse nimittäin väittäisin, että liftaus tapahtuu alle minuutissa. Rakastan tämän tuotteen teknisyyttä. Se liftaa ja napakoittaa ihoa tuntuvasti, koostumus on kerrassaan mahtava. Koivunmahlan ja pakurikäävän lisäksi tuotteesta löytyy samaa mikrolevää kuin päivävoiteesta sekä korjaavaa arganöljyä. Ruskea väri on peräisin pakurikääpäuutteesta.

Seerumi on hyvin ohut, jonka vuoksi se sopii itselleni erinomaisesti. Olen todennut, että omalla ihollani toimivin kauneusrituaali on reilu kasvovesilotraus, ohuen ohut seerumi, hyvin ohut fluidi ja iltaisin koko helahoidon päälle kasvoöljy. Näin tukkeumat ja epäpuhtaudet pysyvät poissa, kun rasvoittuvalle iholle ei käytä liian komedogeenisiä aineita, mutta se saa kuitenkin päivittäisen rasvahappoannoksensa kevyen öljyn muodossa.

DSC_0073

Eyes Wide Open -silmänympärysseerumi on kiilannut hyvää vauhtia Absolutionin suosikkisilmänympärysvoiteeni rinnalle. Herättävä ja silmät avaava on mielestäni nappikuvaus tuotteelle. Olen itse ehdottomasti tämmöisten viilentävien, virkistävien ja turvotusta poistavien silmänympärystuotteiden ystävä, sillä viimeisen vuoden aikana väsymyksen merkit ovat näkyneet ja tuntuneet erityisesti silmieni ympärillä. Koivunmahla, pakurikääpäuute ja mikrolevä korjaavat ihoa ja hyaluronihappo sitoo iholle kosteutta sekä siloittaa juonteita.

DSC_0103

Egoboostin puhdistusvaahto on kermainen suoravaahto, jota uskallan suositella kuivalle ja herkällekin iholle. Koostumus ei kiristä ja kuivata sitten tippaakaan. Epäilemättä sarjan yksi suurimmista hiteistä tulee kuitenkin olemaan kasvovesi, joka onkin veden sijasta vaahtoa. Kasvovesivaahto (tai oikeaoppisesti nimeltään misellivaahto) on jotain ennennäkemätöntä, ei pelkästään luonnonkosmetiikkamarkkinoilla vaan kosmetiikkamarkkinoilla ylipäätään. Kertokaa, jos tiedätte jollain muulla brändillä olevan moista tuotetta. Iroisiella on valikoimassaan miselligeeli, joka on aivan loistava putsari, mutta jotenkin tämä kasvovesivaahto liitelee kaikessa luovuudessaan aivan omissa sfääreissä.

Ja nyt kannattaa rosacea-ihoisten ja muiden herkkiksien höristää korviaan: misellivaahto yksinään sopii mielestäni erinomaisesti putsariksi herkästi reagoivalle iholle. Tuotetta voi käyttää putsarina ilman vettä pumpulin kanssa, mutta jos teet näin, suosittelen vielä suihkuttamaan jälkikäteen iholle kosteuttavaa kasvovettä. Muille ihotyypeille suosittelen käyttämään normaaliin tapaan ensin puhdistuksen ja sitten misellivaahdon kasvovetenä.

DSC_0068

Lopuksi käännetään katsetta 360 astetta, eli sisäänpäin. Niin purnukkahullu kuin olenkin, kollageenia sisältävä kauneussuklaa on tuote, joka sai kirjaimellisesti sukat pyörimään jaloissani, kun siitä ensi kertaa kuulin. Eikä ensimaistaminen tuottanut pettymystä – olen lanseerannut sen jälkeen virallisen aamiaiskonseptin nimeltä kahvia ja kollageenia. Noustuani sängystä, tassuttelen kuitenkin ensi töikseni keittiöön sekoittamaan itselleni vaaleanpunaisen  aamudrinkin Inner Beauty -kauneusjauheesta.

Mitäs te tuumitte Supermoodista? Minulla on selkäytimessäni semmoinen tutina, että nyt ei valloiteta pelkästään Suomea vaan ihan oikeasti koko maailma. Näytetään, että me suomalaiset naiset todellakin osataan! Wuhuu!

DSC_0171
DSC_0053

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

17 kommenttia artikkeliin “Supermood – holistisen kauneudenhoidon maailmanvalloitus”

 1. Sanna

  Kyselin tätä jo Turun Sokkarilta sunnuntaina. Oispa jo tänään täällä! Mulla on hakusessa sekä seerumi että silmänympärysvoide. Ois kiva ostaa enempi suom. kosmetiikkaa. Nythän siihen on oiva mahdollisuus! Kun kuulin tästä Annen sarjasta, mua alkoi naurattaa, kun muistin, miksi aloin käyttää kirkasta huulipunaa aikanaa. Jossain haastattelussa Anne sanoi, että jos on kiire, voi laittaa vaan tukan kii ja vetää kirkasta punaa huulin ja hyvältä näyttää 😀

 2. Maija

  Supermood kuulostaa huikealta! Kunpa pääsisi itsekin pian testaamaan sitä. Kyllä Suomessa osataan!

  Kiitos Katja loistavasta blogistasi. Olen seuraillut kirjoitteluitasi jo Moments-blogin ajoista lähtien, ja kirjoituksesi ovat todella mielenkiintoisia ja innostavia. Olet äärimmäisen inspiroiva ihminen, ja on ilo seurata blogiasi. Aurinkoista syksyn alkua! 🙂

 3. Nina

  Oon jotenkin jo ihan ajatuksen tasolla täysin ihastunut tähän sarjaan. Niin ihastunut että tekisi mieli heti pistää kaikki tilaukseen. 🙂
  Allergisena ja talouden ollessa hieman tiukalla lienee fiksumpaa kuitenkin koettaa saada näytteitä ensin jostain. Mutta siis ihana! Suomalaisuus, esteettisyys ja tuo kokonaisvaltainen ajatus. Ja jos ne vielä toimii niin miten niistä ei voisi pitää?

  • Voin kyllä sanoa, että Egoboostin raaka-aineet ovat mietoja, en usko, että herkistävät helposti. Mutta sehän riittää, että on allerginen yhdellekin ainesosalle, joten näyte kannattaa pyytää jos epäröi yhtään.

 4. Maria

  Micellivashtoon oon törmännyt Pure Altituden ( randkalainen luksus spamerkki) ekosertifioudussa Seve de vie-linjassa. Siellä se toimii sekä putsarina että kasvovetenä…

  • Joo näinhän misellituotteita voi tosiaan käyttääkin ja ainakin miselligeeli ja -vaahto ovat tosi hyviä putsareina rosacea-iholle, mutta suosittelisin silti vielä kasvoveden lisäksi.

 5. Pia

  Hei
  On muutamia asioita jotka askarruttavat mieltäni. Eli Hyaluronihappoa ei luonnostaan kasvikunnassa esiinny. Entä kalakollageeni? Omissa valinnoissani en miellä tuota luonnonkosmetiikaan kuuluvaksi. Inci ei kolahda tuotteissa, luonnollisuudella myymiselle ei ole rajaa. Toki henkilökohtaisesti tarkistan inci kaikista ostamistani tuotteista.
  ”Symbolien käyttö, orgaanisesti tuotettuja tai luonnollista alkuperää.” ….eli eloperäistä tai luonnosta peräisin olevaa, aika joustava käsite. Orgaaninen tai luonnollinen ei oikeastaan kerro mitään, luonnollista voi olla melkein mikä tahansa.
  En pidä sarjan imagosta, mitenkään teilaamatta tuotteita ja niiden toimivuutta.
  Olen pettynyt!

  • Hyaluronihappoa ei esiinny luonnossa sellaisenaan, kuten ei esimerkiksi emulgaattoreitakaan, joka on täysin välttämätön ainesosa, jos valmistetaan vaikkapa kosteusvoidetta tai mitään, missä on vettä ja rasvaa. Hyaluronihappo on luonnonkosmetiikassa sallittu raaka-aine, jota voidaan valmistaa luonnosta peräisin olevista raaka-aineista laboratoriossa tai kukonheltasta. No, luonnonkosmetiikassa jälkimmäinen ei ole sallittu kuten ei olisi kalakollageenikaan, mutta Supermoodissa kalakollageenia ei ole käytetty kosmetiikkatuotteissa, vaan sisäisesti nautittavissa tuotteissa – en siis näe tässä mitään ristiriitaa, sillä en ole vegaani. Orgaanisesti tuotettu ainesosa tarkoittaa Supermoodissa luomuviljeltyä (laitan Annelle palautteen, että korjaisivat tuon selkeämmäksi nettisivuille, pakkauksissa on merkitty oikein), luonnollinen ainesosa tarkoittaa luonnollista alkuperää olevaa raaka-ainetta, joka ei sellaisenaan kasva luonnossa, kuten vaikkapa hyaluronihappo tai kookoksesta valmistettu emulgaattori, mutta näitä on muokattu laboratoriossa niin, että saadaan aikaiseksi se emulgaattori. Luonnollinen ainesosa tarkoittaa myös vettä, suolaa ja mineraaleja, sillä niitä ei voi viljellä ja täten ne eivät voi olla luomuviljeltyjä eivätkä millään tavalla tuotettuja. Synteettinen ainesosa tarkoittaa täysin synteettistä ainesosaa ja niihin lukeutuvat myös luontaisen kaltaiset raaka-aineet, jotka ovat molekyylikoostumukseltaan täysin vastaavia kuin luonnolliset ainesosat, mutta niiden alkuperä ei ole luonnosta.

   Nämä pakkausmerkinnät kertovat siis hyvinkin paljon ja Supermood toimii minusta arvostettavan läpinäkyvästi ja täyttää heittämällä sertifioidun luonnonkosmetiikan vaatimukset pakkausvalintoja myöten.

 6. Janniina

  Moikka Katja, ajattelin tulla sinulta kysymään josko osaisit vastata ongelmaani. Olen ollut hurjan kiinostunut Supermood tuotteista ensimmäisistä hetkistä lähtien ja vielä enemmän kun kuulin että sinä olit ollut mukana tuotekehittelyssä! Viimeviikolla sitten tuli tarve hankkia uusi kasvovesi ja lompsin lähisokkarilleni koska Anne oli siellä käymässä.
  Kyselin misellevaahdosta ja Anne sitä kovasti suositteli kuivalle ja herkälle iholleni. Ostin vaahdon ja toisella käyttökerralla huomasin että vaahto alkoi kihelmöidä kasvoilla, seuraavana aamuna huomasin ihollani pientä ihottumaa joka ulottui jopa korvien taakse.. käytin vaahtoa vielä senkin jälkeen muutaman kerran ja odottelin jos ihottuma helpottaisi. Nyt yli viikon jälkeen ihoni on vieläkin täynnä näppyjä ja olen tosi harmissani koska en oikeastaan ole edes millekkään allerginen. Onko vaahdossa jotain ainetta mikä tämän voisi aiheuttaa vai pitääkö minun vaan sitkeästi yrittää jos ihoni vaahtoon tottuisi ?
  Kosmetologi ystäväni arvuutteli INCiä tutkiessaan josko se olisi se aitoviikuna joka käsittääkseni voi aiheuttaa auringonvalon kanssa ihottumaa?
  Apua 🙂

  • Olen mukana Supermoodin kolmannen, Youth Glo -linjan tuotekehityksessä, en vielä tähän mennessä lanseeratuissa tuotteissa 🙂
   Kuulostaa siltä, että misellivaahdossa on jotain, josta ihosi ei tosiaan pidä. Usein se on vaikeaa saada selville, sillä kyse voi olla joidenkin aineiden yhdistelmästä ja vaikka aiheuttaja olisikin jokin tietty kasviuute, ei se välttämättä toisessa tuotteessa aiheuta samaa. Mutta jos reaktio tulee toistuvasti, ei ole järkeä pakottaa ihoa tuotteeseen vaan luovuttaa se eteenpäin ja kokeilla itse jotain muuta 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>