Beauty

Ilian ihanat punat

Beauty | 2.9.2014 | Katja Kokko

DSC_0199

Muistanette tämän kuvan parin viikon takaa? Vihjailin tuolloin uudesta lempihuulipunastani. Ette varmaan ylläty, kun kerron, että tämäkin merkki on kotoisin… Jenkeistä. (Alan jo kohta epäillä, että tässä jenkkihommassa piilee jokin universumin viesti, että Aasian sijaan minun tulisikin matkustaa Ameriikkaan!)

Kyseessä on siis luonnonkosmetiikkameikkisarja Ilia. Merkki on tunnettu ihanista huulipunistaan, joista on tarjolla herkullinen värivalikoima kahdessa eri koostumuksessa (perinteiset huulipunat sekä huulipunakynät) sekä sävytetyissä huulivoiteissa ja huulikiilloissa. Lisäksi valikoimaan kuuluu korostus/hohdepuikot, voidemaiset poskipuna/monitoimipuikot, irtopuuteri sekä ripsiväri. Merkin Facebook-sivuilla vilahti lisäksi jokin aika sitten teaser tuubista, joka näytti mielestäni meikkivoiteelta. Mielenkiinnolla siis seuraan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

DSC_0095

DSC_0106

Minä olen kokeillut tuotteista huulipunaa, huulipunakynää, irtopuuteria sekä ripsiväriä. Ei mennä siihen ripsiväriin tämänkään merkin kohdalla. Lupaan kyllä kertoa teille sitten, kun jokin merkki yltää samaan Kjaer Weisin kanssa. Huulipunista minulta löytyy kirkkaanpunainen sävy Wild Child ja huulipunakynistä korallinpinkki Karma Chameleon (mikä ihana nimi!).

Ilian perinteisessä huulipunassa on vähemmän pigmenttiä kuin Zuiin huulipunissa, mutta koostumus on puolestaan voidemaisempi ja kosteuttavampi. Pidän koostumuksesta todella paljon, sillä se kuluu huulista kauniisti pois eikä kasaannu huulten sisäreunoille ikäviksi rinkuloiksi. Zuiin huulipunassa pidän kuitenkin sen runsaasta pigmentistä – mielestäni kirkkaanpunaisen huulipunan tulee näyttää huulillakin kirkkaanpunaiselta yhdellä kerroksella. Molempien sarjojen punissa on siis hyvät puolensa, joten jatkossakin meikkipussissani tullaan näkemään kumpiakin sulassa sovussa.

DSC_0104

Huulipunakynästä sen sijaan tuli oitis lempi- ja luottotuotteeni. Mikä nerokas keksintö! Punassa on todella hyvin pigmenttiä ja väri tulee syvänä ja intensiivisenä esille, kuten kuvasta näkyy. Lisäksi se pysyy todella hyvin, tuntuu ihanan kosteuttavalta huulilla ja mikä parasta: ei kasaannu rinkuloiksi. Olen myös hillittömän innoissani tästä kynämäisyydestä, sillä se on todella kätevä käyttää. Kynää ei toki teroiteta, vaan pakkaus on ruuvattava, kuten monissa rajauskynissäkin. Rakastan tätä tuotetta! Seuraavaksi ajattelin hankkia nuden sävyisen Come Undonen sekä pariisinpunaisen 99 Red Balloonsin (oi näitä nimiä edelleen!).

DSC_0123

Niin paljon kuin rakastankin Couleur Caramelin Silkkipuuterin koostumusta, ei sen pakkaus tämän esteetikon silmiä juuri hivele. Ekologinenhan se kyllä on. Tilasin siis testiin myös Ilian irtopuuterin, jossa on täyttösäiliö ja sivellin toisessa päässä. Puuteri tulee ulos suoraan siveltimen sisältä säiliöstä ja sitä on mahdoton annostella liikaa (tumpelot huomio!). Pidän puuterista mielettömän paljon, sillä pakkaus on huulipunakynän tapaan maailman kätevin ja lisäksi puuteri on mica ja pii-pohjainen höystettynä mukavalla määrällä hoitavia kasviuutteita ja -öljyjä. Lopputulos kasvoilla on RMS Beautya lainatakseni sananmukaisesti un powder.

Sivellinsysteemissä on ainoastaan se huono puoli, että itse en pesisi sitä vedellä, jotta puuterisäiliöön ei pääse vettä. Tämän vuoksi sivellin kannattaa pyöritellä joka käytön jälkeen siveltimien puhdistusaineessa tai vähintään tujauksessa kasvovettä.

Seuraavaksi testaukseen pääsevät sarjan monitoimipuikot, herkullinen mandariininsävyinen I put a spell on you houkuttelisi korostamaan vielä viimeisiä rusketuksen rippeitä.

Oletteko te jo kokeilleet Ilian ihania punia ja mitäs tykkäätte?

Ilian tuotteita voi tällä hetkellä tilata mm. Content Beautysta, Naturisimosta sekä Net-A-Porterista. Toivotaan, että sarja rantautuisi pian meille Suomeenkin.

DSC_0125

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,