Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: alkuvuoden top 5

Inken purkkinurkka | 7.3.2020 | Inke

Purkkinurkan Inke rakastaa kosmetiikkaa. Ja listoja. Ja kosmetiikkalistoja.

*) Tähdellä merkatut tuotteet saatu testiin pyynnöstä.

Kaksi ensimmäistä kuukautta vuodesta 2020 ovatkin jo paketissa. Liekö sitten ikääntymisen merkkejä tämä, mutta en voi kuin voivotella: kylläpä aika menee nopeasti.

Alkuvuosi ei ole itselleni ollut suoraan sanottuna mikään kaikkien aikojen ihanin. Parantelen tässä juuri vuoden toista flunssaa, tempo on kuluneina viikkoina ollut vähintäänkin kiireinen, vanhempi koira meinaa sairastella ja töissä on ollut aivan megalomaaninen myllerrys päällä. Talviloman siirsin suosiolla myöhempään kevääseen.. Enkä ole sitäkään vielä edes kalenteroinut. Mutta ettepä te tätä kitinää halua kuunnella, enkä minäkään sitä enempäänsä jakaa!

Onhan sitä mukaviakin asioita vähän tukalampiinkin viikkoihin mahtunut, kuten nyt esimerkiksi kerrassaan mainioita kosmetiikkalöytöjä. Kyllä kuulkaa suoraan sanottuna paskakin päivä muuttuu paremmaksi, kun korkkaa kiinnostavan kauneusuutuuden tai pysähtyy hetkeksi fiilistelemään poikkeuksellisen hyvää purkkia. Ja kauneushoitojen kokonaisvaltaista ihanuutta minun tuskin täytyy tämän postauksen ääreen kokoontuneelle väelle erikseen avata, vai mitä?

Listataanpa siis kököhkön alkuvuoden pienet ja suuret ilonaiheet, joista useimmat voin elää uudelleen halutessani vaikka aamuin ja illoin!

Bybin uusi putsari ja kofeiinikasvovoide:*

No Bybi Beautyn Crystal Clear -putsarihan* näki päivänvalon jo viime vuoden puolella, mutta ihan jokaiseen uutuuteen en minäkään ehdi ekana mukaan, vaikka aavistuksen yli-innokas olenkin. Tuoreempi tulokas puolestaan on C-Caf Cream -kasvovoide* – kirkastava ja kohottava kofeiinia ja C-vitamiinia sisältävä päivävoide.

Eivätkö nämä nimetkin jo kerro, miksi tämä, täällä etelässä varsin marraskuinen alkuvuosi kaipasi juuri näitä purkkeja avukseen? Kristallinkirkkautta, kofeiinia ja C-vitamiinia – siinäpä vasta pyhä kolminaisuus!

Putsari on mielestäni erittäin passeli ja pätevä, mutkaton geeliputsari, jota käytän itse öljyputsarin jälkeen, kaksoispuhdistuksen viimeistelijänä. Se vaahtoaa maltillisesti, pesee meikit pois moitteettomasti, eikä kasvoille jää tästä mielestäni niheää, kiristävää tunnetta. Syväpuhdistavaksi, mutta rauhoittavaksi ja tasapainottavaksi putsari sisältää ihoa helliviä prebiootteja sekä kirkastavaa valkoisen pajun kuorta sekä kivikvartsi-kristallia. Tuubi on sopivankokoinen ja kiva matkoille mukaanotettavaksi – jos esimerkiksi jossain kohtaa sinne lomille päättäisin lähteä!

Voide puolestaan on meille väsyneille työn raskaan raatajille loihdittu mestariteos: kupillinen aamukahvia ja Berocca-lasillinen, mutta suoraan naamaan imeytettynä. Voide lupaa häivyttää aamuista turvotusta ja tasoittaa ihon sävyä sekä tehostaa sen luonnollista suojaa ulkoisia stressitekijöitä vastaan. Ja sanonpahan vaan, että jos voide häivyttää aamuista turvotusta, suojaa se myös sisäisiltä stressitekijöiltä.

Bybi Beauty on vuosien varrella muodostunut itselleni merkiksi, jonka uutuustuotteita odotan innolla ja jonka purnukoiden pariin palaan mieluusti myös tulevaisuudessa. Aluksi vähän irvistelin sarjan ulkoasun päivitykselle, mutta mitä vielä – parempaan suuntaanhan tämä loppujen lopuksi meni!

Sarjan pikku-boostereista olen tainnut käyttää jokaista jo toisenkin purkin, ja tilasinpa itselleni juuri myös uuden Supercharge Serumin parin vuoden tauon jälkeen, kun tuli ikävä. Merkki on muuten juuri lanseerannut uuden yövoiteen – väijyn täällä silmä kovana, koska saapuu Suomen kauppoihin!

Manasi 7 All Over Colour sävyssä Chamoisee:

Oletko nuutunut? No, vaikket olisi, niin saattaisit hyvinkin ilahtua tästä päivänpelastajasta: Manasi 7 All Over Colour -monitoimipurnukka sävyssä Chamoisee. Tämä ruskeanpunainen poskipuna sopinee monen sävyihin ja on omiaan loihtimaan kasvoille sellaisen ”ei täs mitään, nukuin 8 tuntia, puristin aamulla vihermehun ja joogasin samalla saunassa ku juoksin töihin” -hehkun.

Tätä on vaikeaa laittaa liikaa, tämä on helppo häivyttää ja lopputulos on mitä suurimmalla todennäköisyydellä varsin luonnollisen näköinen. Tai siis vähän parannellun luonnollisen näköinen – ihan jokainen aamu kun ei kuvailemani kaltainen ainakaan allekirjoittaneella ole. Sopii myös luomille ja huuliin!

Patyka Hydra Duo -setti – Hydra-Booster Serum -seerumi ja Hydra-Soothing Moisturizer- voide:

Olen kertonut täällä Purkkinurkassa noin kolmesataa kertaa, että Whamisan Water Cream on tuote, jota ilman en aio enää elää. Tämä näkemykseni ei ole muuttunut, mutta vaihtelua sitä kaipaa joskus urautuneinkin purkkinurkkailija.

Tilasin joulun jälkeen aleista Patykan Hydra Duo -setin: samasta laatikosta löytyy täysikokoinen Hydra-Booster Serum -seerumi sekä Hydra-Soothing Moisturizer -voide, vieläpä ”toinen kaupan päälle” -henkisellä tarjouksella ryyditettynä. Kuten nimestä voi päätellä, näiden tuotteiden tarkoituksena on tarjota kosteutta sitä kaipaavalle iholle, hellästi ja rauhoittaen.

Ehkäpä parhaiten suhdettani tuotteisiin kuvaa se, että tilasin toisen samanlaisen setin, kun ensimmäinen oli vielä puolivälissä. Nyt olen kuluttanut loppuun kaksi seerumia ja puolitoista voidetuubia, eikä noita settejä ole enää kaupan. Tämä surettaa, mutta Patykan edullisen sarjan hinnoilla olen valmis jatkamaan hyvin alkanutta suhdettamme myös täyteen hintaan.

Jos ja kun kaipaat kosteutta, haluat Water Creamille vaihtelua tai etsit sille syystä tai toisesta korvaajaa, kokeilepa näitä!

Foreo Luna 3 -puhdistuslaite:

Hei, olen yhä ja edelleen tästä vekottimesta haipeissa! Olen käyttänyt sitä uskollisesti liki jokaikinen ilta ja toisinaan myös aamuisin. Juujuu, tiedetään, ettei kasvoja tarvitsisi aamuisin pestä, mutta toisinaan vaan tuntuu siltä, että pitää, ja se on ihan OK.

Sen vaan halusin kertoa, että latasin laitteeni ensimmäistä kertaa viikko sitten – ja otin sen käyttööni muistaakseni kesäkuun alussa. Laitteen tulisi kestää yhdellä latauksella noin 650 käyttökertaa, mutta kun otetaan huomioon, että sitä on käytetty toisinaan kahdesti päivässä, joskus myös kahdesti peräkkäin, erilaisiin kasvohierontaohjelmiin, ominaisuuksien demoamiseen ja mihin vielä, olen latausväliin erittäin tyytyväinen. Vähän joutui vain tekemään duunia muistellessaan, minne se kesäkuun Inke onkaan laturinjohdon mahtanut jemmata.

Katjan Gua Sha – kaikkien aikojen kasvohoito*:

Pääsin Katjan kehittelemän gua sha -kasvohoidon testipääksi* tammikuun alussa. Ajattelimme, että voisin kirjoittaa kokemuksistani jutun tänne Purkkinurkkaan, ja tietysti antaa myös Katjalle palautetta siitä, miltä hoito tuntui, mistä pidin ja mitä voisi vielä mahdollisesti twiikata johonkin suuntaan.

Raahustin hoitoon aggressiiviselta pyykkikoneen linkoukselta tuntuneen työviikon päätteeksi perjantaina, suoraan pari tuntia kestäneestä asiakasworkshopista. Vaihdoimme Katjan kanssa nopeat kuulumiset ja sitten jo kävinkin pötkölleen kauniin Jolie Span hyvälle hoitopöydälle. Katja peitteli minut muhkealla untuvapeitolla, kääri jalkani kuumaan (muttei liian kuumaan!) hauteeseen ja aloitti hoidon kasvojen puhdistuksella, Urangin upeantuoksuisia tuotteita käyttäen.

Seuraavat havaintoni tästä maailmasta ajoittuvatkin sitten noin parin tunnin päähän saapumisestani hoitolaan. Kuulemani mukaan kasvojani ja dekolteetani on kammattu erilaisin gua sha -lastoin sekä hoidettu myös kasvorefleksologiatyökalulla sekä erinäisin hoitotuottein. Näitä väitteitä vahvistavat myös hoitohuoneessani näkemäni lukuisat, kiehtovat hoitovälineet ja purnukat. Ihon alle hoito puolestaan meni huoneessa soineen, Katjan Yin Your Skin -verkkokurssilta tutun, parantavan sound healing -äänimaailman sekä hoidon päättäneen, minulla aina kyyneleet virtaamaan saavan reikihoidon avulla.

Varsinaisia muistikuvia minulla ei itse hoidosta kuitenkaan ole – pääsi nimittäin käymään niin, että mieleni ajelehti hyväksi toviksi täysin muille maille. Naamani puolestaan oli vahvasti paikalla, sen todistivat lopputulokset. Ihoni ei ole taaperovuosien jälkeen ollut ikinä niin sileä, kuulas, kauniin sävyinen ja hehkuva. Viimeviikkoisessa postauksessa jaoin reteesti selfiet, joissa olin testaillut uusia silmänrajaustusseja muutoin meikittömille kasvoilleni. Otin nuo kuvat illalla kasvohoidon jälkeen. Ihoni näyttää niissä omiin silmiini ehdottomasti paremmalta kuin viimeisen päälle meikattuna!

Olen jonkun verran gua shata kotona tehnyt, mutta koska olen perusluonteeltani yhtäaikaa sekä laiska että hätäinen, ei tällainen rutiini tunnu millään solahtavan luontevaksi osaksi arkeani. Nyt, kun pysähdyin oikein muistelemaan tuota parituntista, joka yhdisti ennenkokemattomalla tavalla todella hyvän kasvohoidon, puolestani tehdyn kasvojumpan (saisko tällaista jumppaa koko kropalle?) sekä totaalisen rentoutushetken… Niin, josko sitä vielä kokeilisi, alkaisiko aikaa noille lastoille löytyä. Yhdestäkään purkista yksinään ei nimittäin sellaista heleyttä löydä, se täytynee vain hyväksyä.

Katja kertoi kehittelemästään hoidostaan hieman enemmän taannoisessa postauksessaan, ja voin vilpittömästi sanoa, että jos vain ikinä on mahdollisuutta tähän, ymmärrettävistä syistä varsin rajallisesti tarjolla olevaan hoitoon mennä, niin mene! Hoidon jälkeiseen iltaan ja seuraavaan päivään kannattaakin sitten ajoittaa esim. omat häät tai muuta tärkeää – vähän harmittaa että se jälkihehku meni minulla vähän hukkaan kotisohvalla peiliin tuijotellessa.

(Katjan gua sha -kasvohoidot ovat saatavilla vain Yin Your Skin -kurssilaisille.)

Ja nyt kun tätä listaa katsoo, niin ihan hyvähän se alkuvuosi sittenkin oli, eikö vain?

Avainsanat: , , , , ,