Beauty

Ihonhoidon vuosikalenteri: kevät

Beauty | 25.3.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Esse

Talvi alkaa pikkuhiljaa kääntyä kevääksi ja kevätpäiväntasaus oli tällä viikolla: pimeys on siis selätetty ja päivä on jälleen yötä pidempi. Aloitin vuoden alussa blogissa ihonhoidon vuosikalenteri -juttusarjan, jonka tarkoitus on auttaa ymmärtämään kuinka vuodenaikojen vaihtelut tulisi ottaa huomioon Essen ihonhoitotuotteita valitessa. Ulkoiset olosuhteet ja säätekijät vaikuttavat huomattavasti ihon kuntoon. Jos lämpötiloissa tai sääilmiöissä tapahtuu suuri muutos, iho reagoi siihen välittömästi ja tämän vuoksi siihen täytyy reagoida myös omissa ihonhoitorutiineissa, jos haluaa ihon pysyvän erinomaisessa kunnossa ympäri vuoden ja ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä.

Neljän vuodenajan sijasta ihonhoidon vuosikalenterissa on viisi vuodenaikaa, sillä kesä on jaettu varsinaiseen kesään ja loppukesään. Suosittelen lukemaan kalenterin ensimmäisen osan, jos se on mennyt sinulta ohitse. Kerroin tuossa ensimmäisessä osassa, että on mielenkiintoista miten myös Kiinalaisessa Lääketieteessä on neljän vuodenajan sijasta viisi vuodenaikaa ja kesä on jaettu kesään sekä myöhäiskesään. Kiinalaisen Lääketieteen mukaan kevät on Puu-elementin aikaa, johon liittyvät sisäelimet ovat maksa ja sappirakko. Tällöin niille tyypilliset oireet voivat nousta pintaan ja erityisesti säätekijöistä tuuli pahentaa oireita. Keväällä moni voi tuntea olonsa ärtyneeksi, vihaiseksi ja uupuneeksi, mieli voi olla levoton ja unettomuus sekä päänsärky ovat monelle tyypillisiä oireita.

Kevät on puhdistumisen, uudistumisen ja uudestisyntymisen aikaa. Iholla tämä voi näkyä tyypillisesti epäpuhtauksina. Iho-ongelmat, kuten rosacea ja akne saattavat myös puhjeta usein juuri keväällä. Tuulinen sää ja edelleen jatkuva kuiva ilma on haaste kaikille ihotyypeille ja kun tähän lisätään loppukevään katupöly, iho on usein todella koetuksella. Siispä kevät on aikaa, jolloin ihonhoidossa saa panostaa syväpuhdistamiseen ja detoxiin, runsaaseen kosteuttamiseen sekä ihon suojaamiseen tuulelta. Syväpuhdistus ei tarkoita ihon pesemistä ja jynssäämistä voimakkailla putsareilla, vaan sekin tulee tehdä perusasiat mielessä pitäen; ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa tasapainottaen ja hellien. Tämän lisäksi ihoa on hyvä virkistellä ja herätellä ns. uuteen kukoistukseen runsaalla määrällä antioksidantteja sekä aloittaa pigmenttiläiskien ennaltaehkäisy.

Ihonhoitokalenteri: maalis/huhtikuu-toukokuu (kevät)

Ihonhoidon avainsanat: detox, ihon puhdistaminen, kosteuttaminen, suojaaminen tuulelta, kirkastaminen, pigmenttiläiskien ehkäisy

Ihon kaksoispuhdistus 

Keväällä ihon puhdistuksen voi tehdä kaksoispuhdistuksena Essen metodin mukaisesti. Tämä sopii kaikille muille ihotyypeille paitsi ohuelle, kuivalle ja herkälle iholle. Voit tehdä kaksoispuhdistuksen kevään ajan päivittäin tai ihon kunnon mukaan 2-4 kertaa viikossa.

Puhdistus tehdään ensin Cream Cleanser puhdistusmaidolla. Se sisältää runsaasti rooibos-uutetta, joka rauhoittaa tulehduksia. Marula-, baobab- ja jojobaöljy ravitsevat ihoa antioksidanteilla ja tekevät puhdistuksesta hellävaraisen. Levitä puhdistusaine kuivalle iholle, pyörittele se huolellisesti kasvoille ja kaulalle ja poista lopuksi lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla tai huuhdo vedellä.

Tämän jälkeen iholle käytetään vielä Gel Cleanser puhdistusgeeli, joka on erittäin mieto ja hellävarainen ihon hydrolipidikalvolle ollakseen geeliputsari. Tämän putsarin salaisuus on kahden eri minttulajikkeen eteerisessä öljyssä, jotka ovat antiseptisia, auttavat lievittämään ihoärsytyksiä sekä rauhoittamaan tulehduksia. Ne kiihdyttävät ihon mikroverenkiertoa auttaen kuona-aineita poistumaan ihosta. Putsari jättää iholle ihanan viilentävän tunteen. Levitä putsari iholle kevyesti taputellen, älä hiero tai hankaa. Poista lopuksi joko lämpimällä musliiniliinalla tai vedellä huuhtoen.

Gel Cleanserin sijasta kaksoispuhdistukseen voi valita myös savipohjaisen Refining Cleanser syväpuhdistajan, joka sopii käytettäväksi kuureittain tai 2-3 viikossa. Detox-vaikutteisen puhdistajan pohjana toimii bentoniittisavi, jonka hienojakoisten hiukkasten ansiosta se puhdistaa tehokkaasti ihohuokoset, imee ihosta kuona-aineita, rauhoittaa tulehduksia ja voi nopeuttaa ihoärsytyksen parantumista. Aloe vera ja kalaharin meloniöljy rauhoittavat, ravitsevat ja uudistavat ihoa. Vaikka Refining Cleanser on tehokkaasti syväpuhdistava, se säilyttää silti hydrolipidikalvon tasapainon. Kuivalle ja ohuelle iholle sitä ei kuitenkaan kannata käyttää.

Ihon kuorinta ja detox

Syväpuhdistuksen jälkeen on kuorinnan vuoro, jonka voi tehdä ihon kunnosta riippuen 1-4 kertaa kuukaudessa. Suurimmalle osalle pari kertaa kuukaudessa tehty kuorinta riittää. Paksun ja vahvan ihon voi kuoria viikottain, mutta välillä iho tarvitsee selkeän tauon kuorinnasta ja on hyvä antaa ihon uusiutua sen luonnollisen rytmin mukaisesti, joka kestää 28 päivää. Keväällä ihon uusiutumista on hyvä buustata kuorinnalla.

Herkälle, ohuelle ja kuivalle iholle sekä iholle, jolla esiintyy finnejä tai tulehtuneita näppyjä sopii savipohjainen Microderm Exfoliator. Normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle sopii Cacao Exfoliator.

Microderm kuorinta on hellävarainen, savipohjainen ja silkkisen pehmeä eikä se sisällä mekaanisesti kuorivia rakeita, vaan sen teho perustuu kalsiumkarbonaatin ja kaoliinin syväpuhdistaviin, ns. mikrokuoriviin hiukkasiin. Hellävaraisuutensa ansiosta se sopii myös esim. rosacealle tai tulehtuneelle aknelle. Levitä kuorinta kasvoille ja kaulalle ja hiero sitä pyöritellen iholla 1-2 minuutin ajan.  Hyvin herkällä iholla kuorinnan voi painella pyörittelyn sijasta. Voit myös antaa kuorinnan vaikuttaa iholla 5-10 minuuttia, joka tehostaa saven kuona-aineita puhdistavaa vaikutusta ja iho hyötyy myös rooibosuutteen ja marulaöljyn kirkastavista ja uudistavista vaikutuksista.

Cacao kuorinta on herkullinen suklaakuorinta, jonka mekaanisesti kuoriva vaikutus tulee hienoista sokerikiteistä, jotka sulavat iholle kosteuden vaikutuksesta. Raakakaakao lämmittää ihoa mukavasti ja auttaa avaamaan ihohuokosia tehden ihosta vastaanottavaisen muille hoitotuotteille. Lisäksi kaakaossa on runsaasti antioksidantteja ja se kirkastaa ihoa sekä parantaa ihon mikroverenkiertoa auttaen ihoa puhdistumaan. Marula- ja mankettiöljyt pehmentävät ja ravitsevat ihoa. Kaakaokuorinta ei kuivata ihoa eikä vaurioita ihon suojabarriääriä ja se jättää ihon sileäksi ja pehmeäksi.

Levitä kuorinta kasvoille ja kaulalle. Kostuta sormet ja pyörittele iholla hellävaraisesti. Mitä enemmän lisäät vettä, sitä miedompi kuorivasta vaikutuksesta tulee sokerikiteiden sulaessa iholle nopeammin. Tämänkin kuorinnan voi antaa vaikuttaa iholla ennen pois pyörittelyä ja pois huuhtelua, ja sen voi esimerkiksi levittää iholle ennen saunaa ja antaa vaikuttaa saunan lämmössä.

Kuorinnan jälkeen detox-hoitoa tehostetaan Clay Mask savinaamiolla, joka sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja kuivalle iholle, sillä se ei kuivu eikä kuivata ihoa kookosöljyn ja sheavoin ansiosta. Bentoniittisavi ja kaoliini imevät itseensä raskasmetalleja ja epäpuhtauksia. Naamio sopii myös erinomaiseksi detox-hoidoksi suurkaupunkeihin, missä iho altistuu ilmansaasteille. Rooibosuute rauhoittaa tulehduksia ja sisältää runsaasti antioksidantteja. Laventelin, ylang ylangin ja kamomillan eteeriset öljyt rauhoittavat ja tasapainottavat ihoa. Tämä naamio ei aktivoi ihoa, jonka ansiosta sitä voi käyttää jopa 2-3 kertaa viikossa kuuriluontoisesti keväisen ihodetoxin aikana. Naamion vaikutusaikana sen päälle voi suihkia Toner-kasvovettä, joka pitää naamion pinnan kosteana. Kasvovettä kannattaa suihkaista iholle myös ennen naamion levittämistä.

Ihon kosteuttaminen 

Detox-tehohoidon jälkeen on ihon nesteytyksen vuoro. Ilma on Suomessa hyvin kuivaa pitkälle toukokuuhun saakka, joten runsas kosteutus kasvovedellä on edelleen kaiken a ja o, jotta iho pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa. Nyt kun korealaisesta ihonhoidosta ja 7 Skin Methodista (eli kasvoveden imeyttämisestä ihoon seitsemän ohutta kerrosta) on puhuttu paljon, niin samaa menetelmää voi soveltaa tietenkin kaikkiin kasvovesiin.

Esseltä löytyy kolme eri kasvovettä: Toner, Toner Plus ja Sensitive Toner. Normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle sekä elottoman ja samean väriselle iholle sopii parhaiten Toner, joka sisältää suurimmaksi osaksi rooibosuutetta. Siinä on runsaasti antioksidantteja ja flavonoideja ja se rauhoittaa tehokkaasti tulehduksia sekä heleyttää ja uudistaa ihoa. Ruusu- ja oliivinlehtiuutteet kirkastavat ja tasoittavat ihon väriä, rauhoittavat, supistavat huokosia, pehmentävät ja siloittavat ihoa. Toner on erinomainen kevätkasvovesi.

Ikääntyvälle, kuivalle, tulehtuneelle ja herkälle iholle sopii Toner Plus, joka sisältää rooibos-uutteen sijasta uudistavaa aloe veraa sekä prebiootteja, probioottisia uutteita, baobabjuurta, yacon-juurta ja maitohappoa. Sensitive Toner sopii puolestaan kaikista herkimmälle, joka ei siedä tuoksukomponentteja, muuten se on samanlainen kuin Toner Plus.

Suihkuta kasvovettä kasvoille ja kaulalle ja painele se ihoon taputellen, kunnes se on täysin imeytynyt. Toista käsittely, kunnes iho tuntuu pehmeältä ja joustavalta, noin 3-7 kertaa. Pieni määrä kerrallaan riittää ja on myös helpompi ja nopeampi imeyttää.

Ihon buustaaminen seerumilla

Kasvoveden jälkeen kasvoille ja kaulalle taputellaan seerumi, joka valitaan ihon kunnon ja yksilöllisten tarpeiden mukaan. Essen hyaluronihapposeerumi on superkosteuttava, kirkastava, rauhoittava, tukkoisuutta ehkäisevä ja ihon omaa vastustuskykyä vahvistava tehotuote 25-45 vuotiaalle. Lisäksi se jatkaa ihon valmistelua ottamaan vastaan seuraavat hoitotuotteet. Seerumi sisältää rooibos-uutetta (joka korvaa tuotteessa puhdistetun veden) ja ruusuvettä, jotka rauhoittavat ihoa, kirkastavat ja supistavat huokosia. Prebiootit ruokkivat ihon hyviä bakteereja ja probioottinen uute vahvistaa ihon bakteerikantaa ja vastustuskykyä. Matalamolekyylinen hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti ja siloittaa juonteita. Kigeliauute rauhoittaa tulehduksia, vahvistaa kollageenia eli ihon tukiverkkoa, sekä auttaa tasoittamaan juonteita. Pajunkuoriuute auttaa avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia, ehkäisemään tukkoisuutta sekä kirkastaa ihoa.

Vanhemmalle iholle kannattaa valita Essen Probiotic Plus -linjan seerumeista Intensity Serum (josta kerroin tarkemmin talvi-ihon hoidossa) tai Ageless Serum. Jos ihoa on hoitanut talvella Essen probioottiseerumilla, voi sen vähitellen jättää pois käytöstä kevään aikana, jollei iho ole taipuvainen pigmenttiläiskiin.

Pigmenttiläiskien ennaltaehkäisy kannattaa aloittaa jo keväällä, sillä niiden hoitaminen jälkikäteen on haastavaa ja aikaavievää puuhaa. Mikäli iho on altis pigmenttiläiskille, probioottiseerumi on ihan ykköstuote niiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn yhdessä Ageless-Serumin kanssa. Levitä iholle ensin Ageless Serum ja sen jälkeen Probiotic Serum. Ageless Serum sisältää tehokkaan yhdistelmän valkoisen liljan, suma-juuren ja muira puama -kuoren uutteita, jotka auttavat hillitsemään melaniinisynteesiä ja pigmenttiläiskien syntymistä. Seerumin pohjan muodostavat aloe vera sekä afrikkalainen devil’s claw -uute, jotka uudistavat ihoa sekä suojaavat kollageenia ja elastiinia vahvistaen ihon kimmoisuutta ja joustavuutta. Probioottiseerumi sisältää puolestaan eläviä probioottimikrobeja yli miljardi yhtä millilitraa kohti, jotka auttavat tehokkaasti korjaamaan ihon epätasapainotiloja ja suojabarriääriä.

Jos et ole varma mikä seerumi on oikea juuri sinun ihollesi, niin  Esse-kosmetologi auttaa sen valinnassa. Hyaluronihapposeerumilla et voi kuitenkaan mennä pääsääntöisesti pieleen.

Ihon suojaaminen

Ihonhoito viimeistellään kosteusvoiteella, joka auttaa lukitsemaan kosteuden ja vaikuttavat aineet ihoon. Jos ilma on tuulista ja kylmää, päivällä voi käyttää edelleen täyteläisempää kosteusvoidetta, joka suojaa kosteuden haihtumiselta, kuten Deep Moisturiseria tai Rich Moisturiseria. Iltaisin voi sen sijaan ottaa jo käyttöön ohuemman kosteusvoiteen, Light Moisturiserin, joka kosteuttaa ihoa erittäin tehokkaasti.

Light Moisturiser sopii hyvin myös päiväksi, kun siihen sekoittaa Repair Oilia tai levittää öljyn iholle aivan viimeisenä tuotteena ja iho on nestetetty huolellisesti ensin kasvovedellä ja seerumilla. Mielestäni Light Moisturiser ei jätä iholle mattapintaa vaikka tuotekuvauksessa niin lukee (itse käsitän mattapinnalla melko kuivakan pinnan), vaan erittäin pehmeän, sileän, kosteutetun ja täyteläisen. Light Moisturiserista on olemassa myös Omega Light Moisturiser -versio, joka on kaikista paras valinta näin keväällä, kun ulkoiset olosuhteet ovat vielä haaste iholle. Runsas määrä omega-rasvahappoja, joiden säilyminen tuoreena on optimoitu pienillä yksittäisillä 10 ml pakkauksilla, auttaa vahvistamaan ihon suojabarriääriä ja tukemaan sitä vuodenaikojen muutoksissa, joista kevät on oikeastaan se voimakkain. Voide sisältää runsaasti omega-rasvahappoja, jotka ovat peräisin marula- ja kalaharin meloniöljyistä. Ikääntyvälle iholle (45+) suosittelen valitsemaan suojaavan Defence Moisturiserin.

Repair Oil on keväällä ihonhoidon kulmakivi, sillä se auttaa vahvistamaan ihon suojabarriääriä, ravitsee ihoa, pitää sen pehmeänä ja joustavana sekä ehkäisee kosteuden haihtumista. Kosteusvoide voi olla jo ohuempi, mutta se edellyttää öljyn käyttöä. Ohut kosteusvoide ja laadukas öljy hoitavat ihoa keväällä parhaalla mahdollisella tavalla. Öljyn voi sekoittaa voiteeseen tai levittää iholle viimeisenä. Repair Oil sisältää ihon yleiskunnolle optimaalisia öljyjä: jojoba-, ruusunmarja-, marula-, pellavansiemen-, yangu-, kalaharin meloni- ja mankettiöljyjä, joissa on monipuolisesti antioksidantteja, hivenaineita sekä tasapainoinen suhde omega 3-, 6- ja 9-rasvahappoja.

Käynti kosmetologilla

Nyt on oikea aika varata kevään kasvo- ja vartalohoito kosmetologille, jonka kanssa voi tuplatsekata, että käytössä olevat tuotteet vastaavat ihon tarpeita. Essen hoitolatuotevalikoimasta löytyy lukuisia tuotteita, jotka ovat ainoastaan ammattikäytössä tehden hoidoista erittäin tehokkaita. Viimeksi kerroin uusista ampulleista, jotka nostavat luonnonkosmetiikan hoitolahoidot aivan uusille leveleille. Kosmetologin hyppysissä myös detox-kasvohoito on huomattavasti tehokkaampi kuin koti spassa, lue oma kokemukseni täältä. Minun tärppini Essen hoidoista kevääseen on ampullien lisäksi detox-vartalohoito. Tarkista lähimmän Esse-kosmetologisi sijainti täältä.

Oletko jo päivittänyt ihonhoitorutiinisi? Mitä Essen tuotteita sinulla on käytössä tällä hetkellä?

Kuvat Viola Virtamo

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

13 kommenttia artikkeliin “Ihonhoidon vuosikalenteri: kevät”

 1. Ilona

  Mitä tuotteita ja toimenpiteitä suosittelet raskausarpien ehkäisyyn? Veikkaan, että ihoni on hyvin herkästi taipuvainen niihin. Entä mitä lisäravinteita kannattaa raskauden aikana ihon kannalta syödä? Kiitos jo etukäteen 🙂

 2. Jaana

  Kiinnostaisi tietää, miksi kevät vaikuttaa noilla mainitsemillasi tavoilla mielialaan ja nukkumiseen. Huomasin, että kaikki oireet sopii muhun tällä hetkellä (asun Keski-Euroopassa, eli kevät on hippusen pidemmällä kuin Suomessa). Mitä tälle voi tehdä vai jäänkö vain odottamaan kesää?

  • Valon määrän lisääntymisen kautta melatoniinin eritys laskee, joka voi vaikeuttaa unen saantia, mutta kropassa ei riitä kuitenkaan energiaa samassa suhteessa, mm. tämän vuoksi voi esiintyä unettomuutta, joka puolestaan luonnollisestikin vaikuttaa mielialaan. Liian vähästä nukkumisesta johtuen stressihormoni kortisolin tuotanto kiihtyy ja siinä on jo epätasapainotila päällä. Itselläni auttaa todella paljon L-Teaniini iltaisin ja tällä hetkellä syön myös Biohakkereiden ja Rohdos Labsin Rauha-lisäravinnetta. Yin jooga ja hengitysharjoitukset iltaisin ovat ihan must! Suosittelen lukemaan tämän postauksen unen saannin optimoinnista: https://katjakokko.com/vinkit-hyvaan-unirytmiin/

 3. Norppa

  Löysin Essen Katjan blogin ansiosta eli kiitokset siitä! Olen käyttänyt Sensitive -sarjaa menestyksekkäästi koko talven, ja ihoni ei ole koskaan voinut paremmin! Lisänä Repair Oil ja Eye Contour Cream, aivan huippuja nekin. Sensitiven voiteet (Nourish ja Hydro) loppuivat jo, ja tilalle olen kokeillut näytepussukoista Deep Moisturizeria ja Rich Moisturizeria, kumpikin hyvän tuntuisia. Hyaluronihapposeerumi kiinnostaisi, mutta sisältämänsä ruusuveden takia se ei todennäköisesti sovi iholleni. Sensitive -sarjan seerumia voinee käyttää myös keväällä ja kesällä? Probioottiseerumi voisi olla toinen vaihtoehto.

  • Toki voi käyttää, etenkin jos et ole käyttänyt niitä aiemmin. Ota kuitenin kevyempi voide kohti kesää, Light ja maksimissaan Deep Moisturiser ja kosteuta ihoa runsaasti kasvovedellä.

 4. siru

  Tosi kiva postaus ja hyvää tietoa siitä mitä iho kaipaa eri vuodenaikoina. Jätin tämän kuitenkin lukematta kun sen julkaisit koska minulle tuli mielikuva, että tämä on maksettu mainos. Epäilemättä kaikki Essen tuotteet ja kaikki muutkin mitä tällä tavoin mainostat ovat hyviä mutta itselle jää aina vähän epäilevä olo. Ei niinkään sen takia, että kyseessä on kaupallinen yhteistyö vaan enemmän tapa tuoda tuotteet esiin. Et tämän tyyppisissä postauksissa arvioi tuotteita ollenkaan vaan tämä tuntuu tosiaan mainostamiselta. Arvostan sinun ammattitaitoasi todella paljon ja luotan siihen, että suosittelemasi tuotteet ovat oikeasti hyviä ja sen takia tämä mainosfiilis harmittaa. Tykkään lukea tuotearvioita ja ihonhoitovinkkejä ja esim. tässä postauksessa olisi ollut superia tietää minkä tyyppisiä tuotteita iho kaipaa keväällä. Mitä olemassa olevista tuotteistani voin käyttää ja pitäisikö niitä täydentää jollakin tietyllä tuotteella. Ehkä tämäntyyppisiin postauksiin mahtuisi hiukan enemmän niitä yleismaallisia neuvoja?

  • Tämä on maksettu yhteistyöpostaus Esselle, kuten heti postauksen alkuun on merkitty. Olen kirjoittanut Essestä kymmeniä postauksia, ensimmäisen syksyllä 2015. Näihin vuosiin mahtuu niin totaalisen tyhjentävät arviot tuotteista, että ei ole mitään järkeä toistaa sellaista eikä se olisi itselleni lainkaan mielekästä. Tämä postaus ei myöskään ole tuotearvio tai mikään uuden sarjan esittely, joten koostumusten yms. seikkojen arviointi ei kuulu tähän postaukseen. Olen toteuttanut lukuisia kaupallisia yhteistöitä uusista sarjoista ja olen silti, huolimatta siitä että postauksista olen saanut palkan, arvioinut tuotteiden sisällöt. Olen kertonut useaan otteeseen, että Esse on läpikotaisin yksinkertaisesti upea sarja, koska sen lisäksi että se on todella ekologinen ja eettinen, sarjan tuotteet perustuvat tutkittuun tietoon ja raaka-aineet on valittu analysoimalla niiden sisältämien komponenttien vaikutus ihoon eikä tuotteet sisällä mitään iholle turhia aineita. Kun kuulin ensimmäisen kerran Essestä talvella 2015 ihastuin sarjaan aivan totaalisesti, koska siinä oli yksinkertaisesti kaikki niin kohdallaan. Tämän vuoksi teemme pitkäaikaista yhteistyötä Essen ja sen maahantuojan kanssa. Olen saanut näiden vuosien aikana ideoida joka ikisen postauksen ja yhteistyön sisällön täysin vapaasti, joka on aivan huikeaa. Esimerkiksi tämän ihonhoidon vuosikalenteri oli minun ideani, koska haluan kannustaa ihmisiä hoitosuhteeseen kosmetologin kanssa sen kanssa, että käytössä on laadukkaat tuotteet ja Esse on yksi niistä harvoista sarjoista, jonka valikoimasta löytyy kotikäyttöön tuotteet vuoden ympäri, kuten myös nykyisin hoitolapuolelta, koska yritys panostaa jatkuvasti hoitolatuotteiden kehitykseen.

   Tietenkin kaupalliset yhteistyöpostaukset voi jättää lukematta, jos ne häiritsevät, mutta sen voin sanoa, että olen siitä onnekkassa asemassa, että yksikään yhteistyökumppanini ei aseta niille vaatimuksia, vaan saan toteuttaa ne vapaasti. Ruudun sille puolen ei tietenkään näy se kymmenien tuotteiden määrä, joista kieltäydyn kirjoittamasta ja joita kieltäydyn kokeilemasta, koska kuten olen sanonut monta kertaa, en voi alkaa suoraan dissaamaan kenenkään tuotteita, koska se voi olla vahingollista pienen yrittäjän toiminnalle. Kritiikkejä tuotteista kyllä mahtuu sekä ei kaupallisiin yhteistöihin kuten myös niihin, joista maksetaan palkka, mutta tarkoitukseni on aina ollut kirjoittaa ne suhteellisen neutraalina omana mielipiteenäni, koska mieltymyksiä ja kuluttajia on erilaisia. Pois lukien yksi ainoa postaus, jossa tietoisesti lynkkasin taannoin tuotteen jota ei myydä Suomessa ja syy siihen oli se, ettei kukaan maahantuoja vaan ottaisi valikoimaan hyvältä näyttävää sarjaa, jonka toimivuus oli täysi susi.

   Tässä postauksessa kerroin selkeästi niitä yleisiä neuvoja mitä ihonhoidossa tulee ottaa huomioon keväällä, mutta konkreettiset tuotevinkit ovat Esseltä, koska olen suunnitellut tämän postaussarjan nimenomaan heille ja Essen tuotteet toimivat tässä loistavasti. Heti ei tule mieleen mikä toinen sarja voisi olla ympärivuoden yhtä kaiken kattava sekä kotona että hoitolassa. Aina voi myös esittää kommenteissa kysymyksiä koskien omia tuotteita, jos haluat vastauksen johonkin erityiseen seikkaan tai tuotteeseen. Blogissa on lukuisia kaupallisia yhteistöitä, joiden kommenteista löytyy keskustelua laajasti monista muista sarjoista. Kiitos kuitenkin palautteesta, aina voi toki parantaa entisestään pieniä juttuja kaikissa postauksissa 🙂

   Kaikki postaukseni Essestä löytyy täältä: https://katjakokko.com/tag/esse/

   • Hanna

    Onpa jännä, miten eri tavalla luemme postauksia. 🙂 Itselläni on käytössä enimmäkseen Essen tuotteita (olen suorastaan riippuvainen Tonerista enkä halua enää luopua siitä), mutta myös muita. Luin tämän jutun ensisijaisesti ohjenuorana keväiseen ihonhoitoon oli tuotteet mitkä tahansa, ja itsekin sovellan ohjeita muilla tuotteilla. Arvioita en jäänyt kaipaamaan, koska niitä voi lukea muista postauksista.

    Hienosti avasit Katja ajatusta Esse-yhteistyön takana. Kiitos antoisasta blogista!

   • siru

    Kiitos Katja perusteellisesta vastauksesta ja siitä, että jaksoit avata tuota yhteistyötä Essen ja muidenkin merkkien kanssa noin laajasti. Kuten Hanna sanoo, jännä miten eri tavalla luemme postauksia. Pitää ehdottomasti tutkia onko mulla ”väärät lasit” päässä lukiessa tämän tyyppisiä postauksia. Ehkä olen toisinaan liiankin kriittinen kun tuntuu, että kaikenlaista ylistävää huttua tulee joka tuutista eikä aina ole niin varmaa mikä niiden totuuspohja on (tämä ei nyt koske sinua vaan semmoista yleistä sometulvaa).

 5. Tepa

  Kiitos taas vinkistä, juuri aamulla ihmettelin väsynyttä ja ärtynyttä oloani. Kevät näkyy myös 9-v tyttäreni nenässä ja nenän juuressa mustapäinä ja on tullut muutama finnikin. Aiemmin olleet luufinnit ovat häipyneet misellivedellä pyyhkien, mutta nyt näköjään pitää tehdä enemmän. Ensiapuna käytin omia tuotteitani, finni lähti kuorinnalla ja naamiolla nenän alueelle (alle min vaikutusajalla). Olen lukenut kymmeniä tekstejäsi, mutta en löydä vastausta. Haluaisin löytää hänelle sopivan hellävaraiset puhdistustuotteet edullisesta ryhmästä. Tytön iho on muuten hyvässä kunnossa, mutta t-alueelle näköjään pukkaa tukkeumaa. Kiitos vastauksestasi.

  • Kokeile esim. Neal’s Yard Remediesin Soothing Starflower puhdistusmaitoa (myydään House of Organicissa, jossa NYR on huhtikuun loppuun 15% alessa koodissa YOUAREASTAR) sekä saman sarjan Witch Hazel Wateria (hamamelisvesi) ja Soothing Starflower Daily Moisture kosteusvoidetta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>