Beauty

Detox-vartalohoito keväisen puhdistuksen tukena

Beauty | 2.4.2017 | Katja Kokko

Yhteistyössä Esse, sisältää tarjouksen

Kevät on uudelleen syntymisen aikaa, joka on helppo ymmärtää luonnon rytmien kautta, kun katsomme ulos ikkunasta tai kävelemme luonnossa. Maa on tulvillaan vettä ja puut synnyttävät lehtensä keväällä. Vesi on ayurvedan mukaan kevään elementti ja kevät on kapha-aikaa (kaphan elementti on vesi). Me ihmiset olemme osa luontoa ja elämme (ainakin toivottavasti) rytmissä sen kanssa. Siksi kevät onkin fyysisesti ja henkisesti uudelleen syntymisen ja puhdistautumisen aikaa, ja erilaiset paastot, ruokavalion puhdistamiset tai detox-kuurit on hyvä ajoittaa juuri kevääseen.

Minulla kevät, puhdistautuminen ja uudelleen syntyminen tuntuu tänä vuonna poikkeuksellisen voimakkaana. Olen panostanut omaan hyvinvointiini ja ruokavalioon huomattavasti aiempaa enemmän ja päässyt syvemmän hyvinvoinnin lähteille. En ole koskaan kuulunut niihin henkilöihin, jotka pakottaisivat itsensä syömään terveellisemmin tai treenaamaan säännöllisesti, olen siihen aivan liian mukavuudenhaluinen. Tänä keväänä minussa on puhjennut täysin aiemmasta poikkeava, hyvin voimakas sisäinen tarve ja vetovoima juuri itselleni sopivaan ruokavalioon ja iloa tuottavaan, runsaaseen liikkumiseen, hieman jopa lapsenomaisen innokkaalla tavalla, mutta samalla tuntuu, kuin olisin ottanut aikuismaisella tavalla vastuun omasta hyvinvoinnistani ja terveydestäni. Tämä on auttanut oivaltamaan entistä paremmin oman kehoni kuuntelun tärkeyttä ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkitystä.

Olen käynyt erilaisissa hoidoissa ja hieronnoissa kasvohoitojen lisäksi ja panostanut päivittäiseen rentoutumiseen, vetristelyyn ja rauhoittumiseen. Viimeksi kävin Essen Detox-vartalohoidossa, joka ei olisi voinut osua parempaan saumaan, sillä ayurvedistä ruokavaliota on takana melkein pari kuukautta ja kehoni on alkanut puhdistumaan sen myötä.

Vartalon detox-hoito on sananmukaisesti detox-vaikutteinen ja se sopii erinomaisesti 3-6 kerran tukihoitokuuriksi keväiseen kehon puhdistuskuuriin. Sitä voi käyttää tukemaan myös selluliitin hoitoa Essen Anti-Cellulite hoitojen kanssa. Detox-hoidon voi ottaa myös säännöllisesti 3-5 viikon välein, jolloin se virkistää ja tehostaa kehon normaaleja puhdistustoimintoja. Hoito sopii kaikille iho- ja kehotyypeille, paitsi raskauden ja imetyksen aikana, munuaisongelmille, kehon ylitoiminnallisille ongelmille sekä joillekin ihosairauksille.

Detox-vartalohoito voidaan yhdistää myös hieman muokattuna Esse-kasvohoidon yhteyteen, mutta kasvot saavat hoidossa joka tapauksessa kevyen käsittelyn. Hoito on kestoltaan 60-75 minuuttia ja se sisältää vartalon kuivaharjauksen tai kuorinnan, detox-vartalonaamion, vartalohieronnan ja minikasvohoidon. Minä kävin hoidossa sopivasti päivänä, jolloin oli kunnon matalapaine, mikä tuntui olossa jo aamulla herätessäni. Kehoni oli jäykkä ja raskas, eikä energia virrannut kunnolla. Ihoni näytti samealta ja silmänaluset olivat niin tummat, että laitoin niihin peiteväriä pelkän ratikkamatkan ajaksi hoitolalle.

Hoidon alussa koko vartalo kuorittiin siloittavalla Body Polish kuorinnalla, joka stimuloi ihon pintaverenkiertoa, poistaa kuollutta ihosolukkoa ja tekee ihosta pehmeän. Kuorinnan aktiivisena aineena toimii antioksidanttipitoinen rooibos-uute, puhdistava rosmariinin eteerinen öljy, rauhoittava kamomillaöljy sekä puhdistava ja virkistävä piparminttuöljy. Kuorinnan jälkeen vartalolle levitettiin Detox Mask vartalonaamio, joka sekoitettiin Essen kasvojenhoitotuotteiden Toner kasvoveteen. Se sisältää pääosin rooibosuutetta, missä on puolestaan hurjan paljon antioksidantteja. Detox Mask on savipohjainen naamio, joka aktivoi voimakkaasti nestekiertoa greipin ja fenkolin eteeristen öljyjen ansiosta. Naamion levityksen jälkeen koko vartaloni käärittiin pakettiin, jonka avulla naamion vaikutus ja imeytyminen tehostuvat. Antioksidantit ja nestekiertoa vilkastuttavat raaka-aineet toimivat erinomaisesti synergiassa keskenään.

Paketissa maatessani naamion vaikuttaessa oli minikasvohoidon vuoro. Kasvot puhdistettiin Cream Cleanser puhdistusmaidolla ja kuorittiin hellävaraisella Microderm Exfoliator savikuorinnalla, jossa ei ole varsinaisia mekaanisesti kuorivia rakeita, vaan savihiukkaset syväpuhdistavat ihoa ja ”kuorivat” erittäin hellävaraisesti. Tämän jälkeen kasvoilleni imeytettiin ihanalla painelu- ja sivelyhieronnalla Essen peruslinjan hyaluronihapposeerumi sekoitettuna Plus-linjan Ageless seerumiin ja niiden päälle vielä öljypohjainen Probioottiseerumi. Olin itse asiassa sattumalta käyttänyt koko viikon ajan juuri tätä yhdistelmää kasvoilleni ja kosteusvoiteena Omega Light Moisturiseria, josta on tullut Essen kosteusvoidesuosikkini. Monen kuivaihoisenkin kannattaisi kokeilla, kuinka hyvin ohuen kosteusvoiteen ja ihoöljyn sekoitus toimii iholla täyteläisen voiteen sijasta, sillä iho saa ohuesta voiteesta enemmän kosteutta ja öljyistä puolestaan rasvaa, jotka auttavat kosteutta pysymään ihossa.

Minikasvohoidon jälkeen odotin naamion poistoa, mutta se hierottiinkin ihoon Body Massage Creamin ja Massage Gelin sekoituksella, jotka tuovat iholle kosteutta ja sitovat sitä ihoon. Hieronnan aikana tajusin, kuinka paljon olen ollut klassisen vartalohieronnan tarpeessa. Vaikutus on aivan toista luokkaa, kuin osteopaatin pöydällä maatessa, jossa tulee käytyä hyvinkin säännöllisesti. Jalkapohjien, sormien, niskan ja pään käsittely tuntui aivan taivaalliselta ja koko hieronta oli rentouttavaa, keventävää ja samalla hellää hoivaa, jota jokainen meistä tarvitsee.

Hoitoni teki ekokosmetologi Johanna Natural Goods Companyn Salon & Shopista, joka luki kehoani kuin avointa kirjaa: koko käsittelyn ajan tunsin, että hoito tehtiin juuri minulle räätälöidysti, minun kehoni, mieleni ja energiani tarpeisiin sopivaksi. Välittömästi hoidon alussa Johannan ainoastaan tunnustellessa energiaani asettamalla kämmenet eri kohtiin kehoani, hän tunnisti välittömästi ettei energia kulje pakaroideni ja alaselän alueella kunnolla ja kun kehoni oireilee, se tuntuu juuri alaselässä. Lisäksi hän tiesi heti, että maksa, munuaiset ja perna ovat ns. heikko lenkkini, joita tukien minun on hyvä rakentaa esimerkiksi ruokavalioni. Eli juuri kuten olen koko kevättalven ja kevään ajan tehnytkin!

Kun valitset omaa kosmetologiasi, on todella tärkeää, että saat tällaisen kokemuksen, jossa tunnet hoitajan ymmärtävän ihoasi pintaa syvemmältä, kokonaisvaltaisesti. Se on ehdottoman tärkeää luottamuksen syntymiselle kosmetologin kanssa. Silloin päästät hänet oikeasti lähellesi, auttamaan aidosti, ei hoitamaan vain ihon pintaa.

Ihon pinnasta puheen ollen, vaikka kasvohoidon osuus olikin minikäsittely ilman naamiota ja pitkää hierontaa, Johanna sai senkin tuntumaan äärimmäisen tehokkailta, sillä hän käytti tuotteiden imeyttämiseen aivan loistavia liikkeitä. Hoidon jälkeen katsoin peiliin ja kirjaimellisesti huudahdin. Kasvoni näyttivät kuin solariumissa käyneiltä! Väsyneen näköinen, eloton pöhötys oli kadonnut ja ihoni näytti niin upealta, etten laittanut siihen meikkiä lainkaan. Silmänaluseni eivät ole varmaan ikinä näyttäneet yhtä vaaleilta ja posket siltä, kuin niihin olisi sipaistu aavistus poskipunaa! Vartalon iho puolestaan näytti photoshopatulta naamion ansiosta, jota ei poistettu kokonaan iholta, vaan ylimääräiset pyyhittiin kevyesti pois, jotta se sai jäädä vaikuttamaan iholle kunnolla.

Hoidon jälkeen minulle tarjoiltiin vielä fenkoliteetä, joka tuki hoidossa käytettyjen raaka-aineiden, erityisesti fenkolin nestekiertoa vilkastuttavia vaikutuksia. Raskaasta olostani ei ollut jäljellä ripaustakaan ja lähdin vielä illalla uimaan, sillä olo tuntui ihanan kevyeltä ja virkeältä, ja uinti kulkikin paremmin kuin aikoihin. Seuraavana yönä nukuin todella pitkät ja levolliset unet, ja heräsin aamulla kevyellä kropalla ilman pöhötyksiä, vaikka matalapainetta oli edelleen ilmassa.

Vartalohoidoissa käynti on edelleen monelle suomalaiselle naiselle hieman vierasta, eikä ihme, sillä säännölliset kasvohoidotkin meinaavat olla. Jos sinulla vain on taloudellisesti mahdollisuus käydä säännöllisesti hoidoissa (miminissään neljä kertaa vuodessa, mutta sopiva hoitoväli tulisi suunnitella yhdessä kosmetologin kanssa), niin tee itsellesi palvelus ja sijoita omaan hyvinvointiisi. Vaikutukset eivät näy ainoastaan ihossa ja ulkoisessa kehossa, vaan ne auttavat löytämään sisäisen tasapainon, voimaan omissa nahoissa kokonaisvaltaisesti paremmin, sillä sisäinen hyvinvointi on kauneutta, joka huokuu ulospäin selittämättömällä tavalla ja uskon, että suurin osa meistä on juuri sen selittämättömän kiehtovan kauneuden kannoilla. Lähimmän Esse-kosmetologisi löydät Essen suomalaisilta sivuilta. 

Ensi viikonloppuna 8.-9.4.2017 järjestetään Pro Luonnonkosmetiikkayhdistyksen joka keväiset Luonnonkaunis-messut. Minä pidän messuilla lauantaina 8.4. klo 13 luennon aiheesta Ihonhoitoa pintaa syvemmältä, jossa paneudun syvemmin juuri näihin asioihin. Törmään usein työssäni siihen, että täydelliseen ihoon haetaan instant-ratkaisuja ihonhoitotuotteilla ja sitten petytään, kun mullistavia tuloksia ei tulekaan kuukaudessa tai kahdessa. Instant-ratkaisut ovat valitettavasti illuusiota. Toki tuotteetkin voivat saada aikaan huikeita tuloksia, sillä muutokset ovat aina yksilöllisiä, mutta hyvin monet iho-ongelmat vaativat pintaa syvemmälle menevää hoitoa ja toisekseen ne, joilla iho näyttää ulospäin virheettömältä, ongelmat ilmenevät usein muualla kehossa tai tunne-elämässä. Tervetuloa kuuntelemaan maksutonta luentoa, sekä sen jälkeen tapamaan minua Natural Goods Companyn osastolle, josta voit ostaa Aidosti Kaunis kirjani signeerauksella.

Lisäksi teille blogini lukijoille on on ihana messutarjous Essen Repair Oil kasvoöljystä, joka on huippulaatuinen ja kohtuuhintainen kasvoöljy. Saat öljyn hintaan 30€ (norm. 45,50€) Natural Goods Companyn messuosastolta mainitsemalla KATJA KOKKO tai AIDOSTI KAUNIS. Eikä tässä vielä kaikki, nimittäin täysin poikkeuksellisesti Essen tuotteet ovat 20% alennuksessa messujen ajan 8.-9.4.2017 sekä messuosastolla että Natural Goods Companyn verkkokaupassa koodilla LUONNONKAUNIS.

Kertokaas, käyttekö koskaan vartalohoidoissa? Entä oletteko tulossa messuille?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,