Beauty

Essen detox-kasvohoidossa

Beauty | 22.1.2017 | Katja Kokko

DSC_0028

Yhteistyössä Esse

Essen hoitolahoitojen testaaminen jatkuu. Viimeksi kokeilin laitehoitoa, joka oli vaikutuksiltaan kosteuttava ja uudistava. Lähdin kasvohoidosta iho hehkuen ja vastaan tuleva ystäväni, Uusi Muusasta tuttu Jennä Kämäräinen hämmästeli minun näyttäneen lomalta tulleelta, vaikka olin vasta lähdössä lomalle.

Tällä kertaa suuntasin Essen Detox-kasvohoitoon. Hoito oli alusta loppuun saakka niin pitkälle hiottu ja mietitty, että haluan tehdä yksityiskohtaisen selonteon, mitä kasvoilleni oikein tehtiin. Olettekin jo varmasti tietoisia, että olen aivan äärimmäisen tarkka, mitä hoidoissa tapahtuu. Vaistoan välittömästi, jos iholleni levitellään tuotteita automaatiolla, miettimättä aidosti, mitä iho oikein tarvitsee. Kasvojen eri osat kaipaavat usein hieman erilaisia tuotteita ja kosmetologin tulee panostaa myös siihen, miten aineet levitetään iholle. Tarkoitus kun on saada ne vaikuttamaan aidosti. Essen Detox-kasvohoidossa käytettiin apuna lempeää höyrytystä, galvaanista virtaa sekä lymfahierontaa.

DSC_0001

Hoito kulki näin:

1. Kosmetologi teki alkupuhdistuksen kaksoispuhdistuksena. Ensin Cream Cleanser puhdistusmaito ja sen poistamisen jälkeen vielä Gel Cleanser geelipuhdistus (josta on muuten mainittava, että tämä on lähestulkoon ainoa geeliputsari, jota suostun käyttämään myös kotona, se on niin hellävarainen). Ihon lämmitys höyryllä aloitettiin jo geelipuhdistuksen aikana hieman kauempaa höyryttäen. Rakastan geeliputsarin sisältämää piparminttua, sillä siitä tulee virkistävän pistelevä tunne iholle.

2. Puhdistuksen jälkeen jatkettiin Essen hoitolakäyttöön tarkoitetulla entsyymikuorinnalla, joka sisältää papaiinia ja bromelaiinia eli tuttavallisemmin papaijan ja ananaksen entsyymejä. Höyrytys oli edelleen päällä kauempaa, jonka alla kuorintaa hierottiin hyvin kevyesti iholle, sillä se sisältää pehmeitä, mekaanisesti kuorivia sokerirakeita.

DSC_0014

3. Leuan alueelle, nenälle ja otsalle levitettiin hoitolakäyttöön tarkoitettu Gel Mask, jonka sisältämä viinirypäleensiemenuute ja rooibos sekä appelsiinin ja greipin eteeriset öljyt pehmentävät ja esikäsittelevät komedoja ja mustapäitä, tasapainottavat talineritystä ja kirkastavat ihoa.

4. Poskille, kaulalle ja decolteelle levitettiin puolestaan Clay Mask, joka puhdistaa huokosia ja kirkastaa ihoa.

5. Leuan alueelle tehtiin galvaaniseen virtaan perustuva n. 5 minuutin ihonpuhdistus, jonka väliaineena toimi Gel Mask.

6. Tämän jälkeen naamiot poistettiin ja iho lämmitettiin kompresseilla.

DSC_0015

7. Lämmityksen jälkeen tehtiin mekaaninen ihonpuhdistus, jolla poistettiin vain helposti tuloillaan olevat mustapäät, käsittely ei ollut lainkaan kovakourainen.

8. Iho rauhoitettiin taputtelemalla sille Toner kasvovettä sekä Hoitoseerumia, jotka auttavat sulkemaan ihohuokosia mm. rooibos- ja paju-uutteiden ansiosta.

9. Tämän jälkeen iholle tehtiin lymfahieronta, jossa käytettiin väliaineena galvaanisen virran kanssa tarkoitettua Anti-Age Galvanic Geliä (toimii lymfassa väliaineena, koska antaa napakan pinnan). Geeli sisältää hyaluronihappoa ja ihon rakennusaineina toimivia hivenaineita, kuten sinkkiä, magnesiumia, seleeniä ja kuparia. Lymfahieronta puhdistaa kudoksia ja rauhoittaa tehokkaasti hermostoa, se on oikeastaan ainoa hieronta, johon nukahdan väkisinkin. Hieronta kesti noin 15 minuuttia.

10. Lymfan jälkeen iholle levitettiin hoitolakäyttöön tarkoitettu, kosteuttava Face Massage Cream, jolla tehtiin 10 minuutin kevyt decolteen ja kasvojen hieronta tarkoituksena imeyttää kosteutta ihoon.

11. Hieronnan jälkeen oli naamion vuoro. Kasvoille, kaulalle ja decolteelle levitettiin ammattikäyttöön tarkoitettu Omega Mask, jonka sisältämät pellavansiemenöljy ja ruusunmarjaöljy ravitsevat ihoa tehokkaasti omega-rasvahapoilla. Silmänympärysiholle levitettiin puolestaan Essen ihana Eye Mask sekä silmähaude. Naamioiden vaikuttaessa tehtiin rentouttava korvan pisteiden hieronta.

12. Lopuksi oli vuorossa naamoiden poisto, silmänympärysiholle levitettiin Eye & Lip Cream, kasvoille Repair Oil ja loppuvoiteeksi Ultra Moisturiser suojaamaan pakkaselta (tuona päivänä oli -25 astetta pakkasta).

Kokonaishoitoaika oli 1,5 tuntia.

DSC_0038

Hoito oli kokonaisuutena ja jokaista yksityiskohtaansa myöten täydelliseen nirvanaan kuljettava, hermostoa rentouttava kokemus, mutta myös teknisesti ja tehoiltaan loistava. Tällaisesta haluan kasvohoidossani maksaa. Pieni horrokseen vaipuminen on itselleni merkki, että hermostoni on rauhoittunut kunnolla. Vaikutukset ovat kuin makoisilla yöunilla. Ihon väri oli kirkastunut ja heleytynyt hoidon jälkeen ja epäpuhtaudet poistettu huolellisesti, mutta jälkiä jättämättä. Tästä on kyse hyvässä kasvohoidossa! Optimaalista olisi käydä hoidossa noin joka toinen kuukausi. Tällöin ihon kuntoa seuraa jatkuvasti ammattilainen, iho-ongelmien syntyä voidaan ennaltaehkäistä ja pidetään huolta, että kotona on aina käytössä sopivat tuotteet.

Hyvinvoiva iho on jotain, joka tuntuu myös sisäisesti. Se hehkuu ympärilleen ja ihmiset kiinnittävät siihen huomiota. Hyvinvoiva iho ei suinkaan tarkoita ainoastaan täysin virheetöntä ihoa, vaan elinvoimaisen näköistä ihoa, jonka yleiskunto on hyvä. On illuusio, että olisi olemassa oikotie kauniiseen ihoon pelkästään ihmetuotteilla. Ihonhoito on kokonaisvaltaista ja jatkuvaa, siihen on panostettava päivittäin, läpi koko elämän, toisiaan tukevilla tavoilla: laadukkailla tuotteilla, kasvohoidoilla, hermoston rentouttamisella ja kokonaisvaltaisella hoidolla, kuten erilaisilla hieronnoilla, mielen rauhoittamisella, hengittämisellä, meditaatiolla, joogalla, liikunnalla, raittiilla ilmalla, ravinnolla, lepäämisellä ja nauttimalla elämästä.

Lähimmän Esse-kosmetologisi löydät Essen suomalaisilta sivuilta.

Millainen on teidän mielestä täydellinen kasvohoito?

DSC_0029

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,