Beauty

Essen laitehoidossa

Beauty | 6.11.2016 | Katja Kokko

dsc_0308

Yhteistyössä Natural Goods Company, sisältää kilpailun

Minulle on viimeksi tehty kasvohoidon yhteydessä laitehoito, kun opiskelin kosmetologiksi. Yllättävän harva kosmetologi, jolla olen vuosien varrella käynyt, on käyttänyt hoidoissaan laitteita. Luonnonkosmetiikkaan siirtymisen myötä laitehoidot unohtuivat itseltäni täysin, sillä vielä harvempi luonnonkosmetiikkaa käyttävä kosmetologi yhdistää hoitoihinsa laitteita, kuten ultraääntä tai galvaanista virtaa. Molemmilla voidaan käytännössä parantaa ihon läpäisykykyä ja aineiden imeytymistä ihoon sekä tehostaa esimerkiksi ihonpuhdistusta. Luonnonkosmetiikan ja laitehoitojen ei tarvitse sulkea pois toisinaan, vaan päinvastoin: miksi ei ottaisi luonnonkosmetiikasta kaikkia tehoja irti laitteiden avulla? Olen itse kiinnostunut hyvin tuloksellisesta ihonhoidosta (kukapa ei olisi?) luonnon raaka-aineita hyödyntäen, mutta vasta Esseen tutustuttua, oma kiinnostukseni laitteita kohtaan heräsi uudelleen. Osaltaan tämä on johtunut siitä, että Esse on ainoa hoitolasarja, joka valmistaa laitehoitoja varten omat hoitolatuotteet.

Olen odottanut todella paljon Essen laitehoitoon pääsyä ja nyt se vihdoin toteutui tämän viikon perjantaina, kun Minna Oey Natural Goods Companylta kutsui minut Essen kasvohoitoon juuri Museokadulle avattuun Natural Goods Companyn Salon & Shopiin.

dsc_0302

Huonossa kasvohoidossa en ole käynyt kertaakaan viime vuosina, mutta se on todettava, että Essen kasvohoidot ovat ihan omaa luokkaansa ja varsinkin nyt yhdistettynä laitehoitoon. Kasvoni hehkuivat tasaisen ja terveen näköisenä hoidon jälkeen, ja kun törmäsin ystävääni kadulla, hän sanoi minun näyttävän ruskettuneelta jo ennen matkalle lähtöä. Koitin ikuistaa uskomattoman ihon myös Instagramiini.

Essen kasvohoitoihin voi siis yhdistää ultraäänihoitoja sekä galvaanista virtaa. Ultraääntä käyttävät Esse-kosmetologit ovat raportoineet, että alettuaan käyttämään Toner kasvovettä väliaineena ultraääni-ihonpuhdistuksessa, tulokset ovat parantuneet huomattavasti. Essen hoitolahoitoihin kuuluukin Detox-hoito, johon ultraäänen yhdistäminen on aivan omiaan. Ultraäänen lisäksi iholle käytetään entsyymikuorinta sekä puhdistava geelinaamio, joka sopii loistavasti tiukassa oleville komedoille, sillä se hajottaa komedoja pehmentämällä niitä.

dsc_0276

Esse valmistaa itse myös galvaanisia geelejä, jotka on tarkoitettu imeytettäväksi galvaanisen virran avulla. Geelejä on kahta erilaista: Sensitive Galvanic Gel sekä Anti-ageing Galvanic Gel. Lisäksi Essen hyaluronihapposeerumia voidaan imeyttää galvaanisen virran avulla. Galvaanisia geelejä voi käyttää myös väliaineena lymfahieronnassa, jossa sormet eivät saa liukua iholla. Tämän vuoksi öljy ei sovi lymfahierontaan. Geeleistä jää puolestaan napakka tuntuma iholle, joten ne soveltuvat hyvin tehostamaan lymfahieronnan puhdistavaa ja aineenvaihduntaa parantavaa vaikutusta.

Herkälle iholle tarkoitettu galvaaninen geeli on tasapainottava, rauhoittava ja erittäin kosteuttava. Se sisältää runsaasti mineraaleja, kuten magnesiumia ja kuparia, sekä rooibosta, bisabololia ja aloe veraa. Kiinteyttävä anti-ageing geeli sisältää puolestaan runsaasti mineraaleja, kuten sinkkiä, kuparia ja magnesiumia, kosteuttavaa ja kohottavaa hyaluronihappoa, kirkastavaa pajunkuoriuutetta sekä uudistavaa aloe veraa. Anti-ageing geelillä voidaan hoitaa ikääntyvän ihon lisäksi esimerkiksi akneihon arpia, kun tulehdus on ohi. Essen kaikki ammattituotteet löytyvät täältä.

esse2

Ennen imeytyshoitoa Minna teki iholleni perusteellisen kaksoispuhdistuksen ensin Sensitive-putsarilla ja sitten Gel Cleanserilla, joka on geeliksi todella hellävarainen, sellainen, jonka jopa minä olen kelpuuttanut omaan peilikaappiini. Tämän jälkeen oli vuorossa kirkastava entsyymikuorinta, joka kuuluu Essen hoitolatuotteisiin.

Hoidon tehokkuuteen keskittyvä osa sai loppuhuipennuksen galvaanisesta virrasta. Minna käytti minulle ensin rauhoittavan ja kosteuttavan galvaanisen geelin ja lopuksi leukaperiin ja poskien alaosaan anti-ageing geelin. Galvaaniseen virtaan perustuvassa imeytyslaitteessa oli erilaisia imeytysohjelmia, joista Minna käytti iholleni kolmea ohjelmaa: aluksi koko kasvoille Nutri-ohjelmaa, joka on perus imeytysohjelma. Tämän jälkeen poskien alaosaan ja leuan seudulle kiinteyttävää Firming-ohjelmaa ja vielä lopuksi tasoittavaa Shape-ohjelmaa. Kokemus laitehoidosta oli todella mielenkiintoinen: ensimmäisen ohjelman aikana suuhuni tuli metallinmaku, jonka muistan jo kouluajoilta galvaanisen virran hoidoista. Tämä liittyy ilmeisesti johonkin syljessä oleviin yhdisteisiin. Toinen ohjelma puolestaan sai suupieleni ja poskien seudun lihakset nykimään ja ohjelma kihelmöi hieman iholla (ei kuitenkaan huonolla tavalla) ja viimeinen ohjelma ei tuntunutkaan miltään. Hoidon aikana tunsin, miten aineet humpsahtivat ihoon ja itse geelit tuntuivat kasvoilla todella miellyttävältä ja tuoksuivat ihanalta.

dsc_0288

Imeytyshoidon jälkeen Minna hieroi perusteellisesti kasvot, kaulan ja decolteen Repair Oililla sekä hoitolatuotteiden hierontavoiteella.  Naamioksi hän valitsi hoitolatuotteista Omega-kasvonaamion, joka ravitsee väsynyttä ihoa tehokkaasti sekä kiinteyttää juonteita. Silmänympärysiholle Essen hoidoissa käytetään erikseen silmänympärysnaamio ja naamioiden vaikuttaessa hierotaan esimerkiksi pää, kädet tai jalat. Hoidon päätteeksi Minna levitti vielä iholleni hyaluronihapposeerumin sekä Deep Moisturizerin.

Hoito oli kokonaisuudessaan mahtava kokemus: yhdistelmä tehokkuutta ja täydellistä hermoston rentouttamista. En muista olleeni yhtä rentoutunut viimeisen kahden kuukauden aikana kertaakaan ja koko hoidon kruunasi tietenkin hämmästyttävät tulokset. En halunnut laittaa hoidon jälkeen iholle lainkaan meikkiä.

Kaikki Esse-kosmetologit eivät käytä hoidoissaan laitteita (ainakaan vielä), mutta hoidot ovat tottakai tehokkaita ilman niitäkin ja esimerkiksi lymfahieronta tehostaa hoitojen vaikutusta. Laitteet ovat ainoastaan osa hoitoa, joilla voidaan tehostaa esimerkiksi ikääntyvän ihon hoitoa tai iho-ongelmien, kuten aknen, rosacean tai atopian hoitoa. Essen hoitolahoidoissa on tarkoin suunnitellut protokollat, mutta hoidot poikkeavat aina hieman toisistaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan juuri sillä hetkellä. Hoidoissa kuitenkin yhdistyvät tehokkuus, tuloksellisuus, holistisuus ja hermoston rauhoittaminen. Tällä hetkellä Essen laitehoitoja on saatavilla Natural Goods Company Salon & Shopin lisäksi Kauneushuone Valottaressa Porissa, Kauneushuone Ametistissa Salossa, Tampereen Kosmetologipalveluissa Tampereella, Positive Beautyssa Helsingissä, Studio Uleåborgissa Oulussa ja Kauneuskeskus Villimimmissä Hyvinkäällä.

dsc_0292

Laitehoitoja, kuten vaikkapa galvaanista virtaa, voidaan tehdä yksittäisinä tehohoitoina kaikille ihotyypeille, mutta myös sarjahoitona. Tällöin ensimmäinen hoito on laajempi ja seuraavat hoidot voivat olla asiakkaan halutessa lyhyempiä, noin tunnin mittaisia, joissa keskitytään nimenomaan imeytyshoitoon. Sarjahoidot suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Toisilla hoidot tehdään 3-4 viikon välein, mutta hankalissa iho-ongelmissa hoitoa saatetaan aluksi tehdä kerran viikossa ja ihon rauhoituttua kerran kuukaudessa. Minnan mukaan noin 45-vuotiaasta lähtien kasvohoidossa tulisi käydä kerran kuukaudessa, enkä kyllä asetu poikkiteloin tämän mielipiteen kanssa, jos haluaa ylläpitää ihollaan parasta mahdollista hehkua.

Minä innostuin suunnattoman paljon Essen laitehoidoista ja seuraavaksi haluan päästä kokeilemaan ultraääni-ihonpuhdistusta, sillä edellisestä ultraäänihoidostakin on kulunut puolitoista vuosikymmentä!

Millaisia kokemuksia teillä on laitehoidoista tai olisitko kiinnostunut kokeilemaan sellaista? Oletteko käyneet Essen laitehoidossa? Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa lahjakortti Essen laitehoitoon valitsemaasi Esse-hoitolaan, jonka palveluihin laitehoidot kuuluvat! Kerro kommenttiboksissa, miksi juuri sinun pitäisi voittaa hoito itsellesi. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 13.11.2016 asti, jonka jälkeen valitsen voittajan.

esse2

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Avainsanat: , , , , , ,