Beauty

Hyvää tekevät Black Friday ostosvinkit

Beauty | 28.11.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Eco Beauty Wellness, sisältää alekoodin

Hyvää tekevistä Black Friday ostosvinkeistä löydät tuotteita, joissa on jotain erityistä: joko ne ovat omassa kategoriassaan yksinkertaisesti parhaita, tuotteen vaikutukset tavoittavat pintaa syvempiä kerroksia tai niitä valmistavalla yrityksellä on merkityksellinen missio.

Black Friday on yksi vuoden tärkeimmistä myyntipäivistä mille tahansa yritykselle ja etenkin monelle pienyritykselle. Samalla se on toki kuluttajan kannalta kiva päivä, koska se tarjoaa mahdollisuuden hankkia omia luottotuotteita, pitkään harkittuja kalliimpia ostoksia tai joululahjoja edullisemmin – mutta toisaalta myös kannustaa turhaan kuluttamiseen.

Viime vuosien aikana on ollut mielenkiintoista seurata niin yritysten kuin kuluttajienkin reagointia Black Fridayn kaltaiseen ilmiöön. Jotkut boikotoivat koko päivää, kun taas osa kannustaa tietoisempiin valintoihin. Kannatan tätä; ettei osteta mitään turhaa ja huonolaatuista kertakäyttötavaraa, vaan asioita, joita oikeasti käytetään, tarvitaan ja millä on jokin merkitys. Ja nekin tavarat ja asiat, mitä ostetaan, olisivat mahdollisen hyvälaatuisia, kestäviä ja vastuullisia – ja ennen kaikkea harkittuja, alennuksista huolimatta.

Uskon, että 90 % blogini lukijoista on samoilla linjoilla ja harkitsee tekemänsä Black Friday ostokset tarkkaan. Minä puolestani harkitsin tarkkaan, millaisia suosituksia antaisin tänä vuonna Black Fridayn tiimoilta.

Päädyin listaan, jonka jokaisessa tuotteessa on jotain erityistä: joko ne ovat omassa kategoriassaan yksinkertaisesti parhaita, tuotteiden vaikutukset tavoittavat pintaa syvempiä kerroksia tai niitä valmistavalla yrityksellä on jokin merkittävä missio.

Suositukset ovat helsinkiläisen pienyrityksen, Eco Beauty Wellnessin valikoimasta, joka sisältää laadukkaita tuotteita valmistavia ja pieteetillä raaka-aineensa valitsevia luonnonkosmetiikkabrändejä:

1. Beauty by Earth vartaloharja

Miksi koittaa keksiä pyörää uudelleen? Kuivaharjaus on yksi maailman nerokkaimmista ja vanhimmista kauneuskikoista, jolla on lukuisia positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin. Itse kuivaharjaan kroppani vähintään kaksi kertaa viikossa: lauantai- ja sunnuntaiaamuisin. Vaikutus on itselläni verrattavissa kylmäaltistukseen. Kuivaharjaus karaisee koko kehon ja mielen äärimmäisen tehokkaasti ja aikaakaan siihen ei kulu kuin muutama hassu minuutti.

Aloita harjaus on aina jalkapohjista ja harjaa koko kroppa huolellisesti läpi; myös vatsa ja rintakehä. Älä paina harjalla kovaa, vaan harjaa harjan omalla painolla, liike tehostaa painetta joka tapauksessa. Voit viipyä ongelmakohdissa hieman pidempään, kuten selluliittikohdissa tai lihasjumeissa. Itse harjaan erityisen tehokkaasti selän ja lantion alueen, koska minulla on takana pitkä alaselän kivun paranemisprosessi.

Kuivaharjaus karaisee, pistää verenkiertoon vipinää ja antaa kuona-aineille kyytiä. Harjauksen jälkeen on hyvä käydä suihkussa; ensin kuumassa ja sitten kylmässä.

Ahkerana kuivaharjaajana olen testannut monta eri harjaa ja niistä viimeisin, Beauty by Earthin harja, on heittämällä paras, mitä olen ikinä kokeillut: harja on täydellisen muotoinen, kokoinen, harjakset oikean mittaiset, väline pysyy hyvin kädessä ja pienet nyppylät tuovat harjaukseen hitusen hellävaraisuutta.

2. John Masters Organics Zinc & Sage Shampoo

En voinut jättää suosituksista pois niinkin arkisia tuotteita kuin shampoo ja hoitoaine, joiden kulutuksen määrä on vakio, joten niissä säästäminen on tervetullut juttu, etenkin, jos lempituotteet eivät ole sieltä edullisimmasta päästä.

Pidin yli vuoden tauon John Mastersin tuotteista, kunnes palasin viime kesänä niihin Curly Girl kokeilun myötä ja siitä lähtien hiukseni ovat olleet aivan eri tuntuiset – ne eivät esimerkiksi takkuunnu pesun yhteydessä samalla tavalla kuin aiemmin. John Mastersin hiustuotteissa on uskomattoman hyvä tuntuma ja tuotteet ovat todella riittoisia. Kinuskikastikkeen tuoksuinen sinkki & salvia shampoo on niin hellävarainen, että se toimii jopa ilman hoitoainettakin.

3. John Masters Organics Lavender & Avocado Conditioner

Ylivoimaisesti paras hoitoaine on puolestaan John Mastersin laventeli & avokado hoitoaine, joka selvittää hiukset jokaista suortuvaa myöten. Säännöllisellä käytöllä ja hoitoaineen huolellisella ”syöttämisellä” hiukseen, on hiusteni hoitoaineen tarve vähentynyt huomattavasti siitä lähtien, kun otin hiustenhoitoon curly girl vaikutteita. Välillä huuhtelen hiukset huolellisesti Herbal Cider omenasiiderietikkahuuhteella, joka putsaa hiuspohjasta ja hiuksista Lontoon kovan veden mineraalijäämät.

4. Kahina Oil Cleanser & Kahina Facial Cleanser

Tämän vuoden ihonhoitoteema on keskittynyt erityisesti ihonhoitotuotteiden oikeanlaiseen levittämiseen. Pelkästään se kun ei vielä tee ihonhoidosta tehokasta, että käytössä on parhaat mahdolliset tuotteet, vaan myös sillä on väliä, miten tuotteita iholle levittää. Tekee mieli alleviivata, että sillä on aivan huikean paljon väliä. Koko ihonhoito alkaa ihon puhdistamisesta, joka on aliarvostetuin vaihe koko ihonhoitorutiinissa, mutta väitän kivenkovaa, että kun alat panostaa tietoisesti siihen, miten levität puhdistusöljyn iholle, huomaat sen ihon kunnossa nopeasti. Kahinan puhdistusöljy yhdistettynä sarjan puhdistusemulsioon sekä huolelliseen levitystekniikkaan, nostaa puhdistuksen aivan uudelle tasolle ja tekee siitä aidosti hoitavan rutiinin. Löydät tästä postauksesta ohjeet puhdistusöljyn hierontaan.

Jos Kahinan tarina ei ole sinulle tuttu, suosittelen tutustumaan sarjan taustoihin syvällisemmin tässä postauksessa. Kahina on täydellinen sarja sinulle, joka haluat vaikuttaa valinnoillasi erityisesti naisten asemaan eikä pelkkä luonnonkosmetiikan sertifikaatti vielä riitä sinulle, vaan haluat varmistua raaka-aineiden eettisyydestä ja laadusta parhaalla mahdollisella tavalla.

5. Dr. Alkaitis Organic Day Cream

Dr. Alkaitis on pienen piirin tiedossa oleva kauneussalaisuus ja ne, jotka sarjaan ihastuvat, jäävät vannoutuneiksi käyttäjiksi ikihyviksi. Alkaitiksen tuotteista ei nimittäin tehoa ja kerroksia puutu ja sarja on luonnonkosmetiikkaa aidoimmillaan (puhun kerroksista, sillä kun Alkaitiksen maailmaan pääsee sisälle, huomaa, että tuotteilla on useita ulottuvuuksia.) Esimerkiksi sarjan päivävoide on yksi parhaista, mitä tiedän. Sen koostumus on ihanan ohut ja ihoon hulahtava, eikä sitä ole muokattu turhilla fillereillä, eli tuotekehityksessä ei ole menty ihotuntuma, vaan hoitavuus edellä. Ja trendiraaka-aineitietoisille tiedoksi, että voiteesta löytyy mm. gotu kolaa, joka on yksi tämän hetken hypetetyimmistä raaka-aineista ja sen tehot ovat tutkitusti totta – vaikka kyseessä on tietenkin ikivanha lääkekasvi.

6. Dr. Alkaitis Ageless Facial Elixir

Alkaitiksen Ageless Facial Elixiriä voisi kutsua elinvoimaisen ihon graalin maljaksi. Kauneuseliksiiri on niin tiivistä tavaraa, että sitä ei tarvitse kuin pienen tipan, eikä liene ongelmaa, johon tätä eliksiiriä ei voisi suositella (akne, rosacea, atopia, psoriasis, pigmenttiläiskä, valovanheminen – you name it). Suosittelen ehdottomasti yhdistämään tämän Alkaitiksen päivävoiteeseen, sillä tuotteessa on sen verran voimakkaan yrttinen tuoksu, että se tarvitsee ympärilleen vähintään saman sarjan voiteen tai hoitonesteen, muuten kokonaisuus levähtää.

7. Dr. Alkaitis Universal Mask

Moni on laittanut minulle Instagramin puolella viestiä, että mikä on se vihreä naamio, joka on vilahdellut stooreissani pitkin syksyä? Se on Alkaitiksen Universal Mask, johon olen täydellisen hullaantunut, sillä se sisältää huikean määrän mineraalirikkaita raaka-aineita. Ja mineraalit ovat ihon hyvinvoinnille vielä suuremmassa roolissa kuin antioksidantit ja vitamiinit. Naamion voi sekoittaa veteen, mutta itse miksaan sen aina Alkaitiksen hoitonesteeseen, joka on koostumukseltaan ihanan paksuhkoa ja geelimäistä.

8. Kahina Fez Body Serum

Kahinan vartaloseerumit ovat saaneet vuosien varrella tässä blogissa ylistystä ja te, jotka olette niitä kokeilleet, tiedätte mistä puhun. Nämä vartaloöljyt eivät hoida pelkkää ihon pintaa, vaikka sitäkin ne toki tekevät ja aivan äärimmäisen tehokkaasti vieläpä, mutta niiden aromaterapeuttinen nautinto tavoittaa kerroksia, mihin tietoisella mielellä on mahdotonta ulottua. Lämmin suositus: anna läheisellesi hieronta tällä öljyllä ja hoidat samalla oman sielusi sopukoita. Fez-seerumi sopii mielestäni parhaiten talveen, mutta myös Essaouira on taivaallinen ja hieman helposti lähestyttävämpi.

9. Per Purr Relax Body Oil

Siinä missä Kahinan vartaloseerumit ovat ylellisiä ja raaka-aineiltaan kallisarvoisia (mikä näkyy myös tuotteiden hinnassa), espanjalaisen Per Purrin vartaloöljyt ovat kukkaroystävällisempi valinta. Näissä öljyissä rakastan sitä, että niihin on käytetty vain kokonaisia kasviraaka-aineita, eli kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja aitoja eteerisiä öljyjä. Monesti edulliset vartaloöljyt pilataan hajotetuilla kasviöljyillä tai jopa hajotetuilla eteerisillä öljyillä, jolloin aromaterapeuttinen vaikutus menetetään. Talveen suosittelen erityisen laventelia sisältävää Relax vartaloöljyä, koska nyt on aika rauhoittua, lopettaa turha suorittaminen ja olla oikeasti läsnä – vartalonhieronta on yksi parhaista keinoista.

10. Yin Your Skin® gua sha välineet

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, haluan nostaa listalle gua sha välineet. Xiuyan-jadesta valmistettu gua sha väline on ikuinen (kun sitä ei pudota lattialle) ja monipuolinen itsehoidon työkalu. Aivan jotain muuta kuin kivihierontaa. Ja vaikka itseään voi hoitaa myös käsillä, samanlaista tehokkuutta ei käsillä saa aikaan, eikä tavoita eri syvyyksiä samanlaisella vaikutuksella. Gua sha väline sopii itsehoitoon päästä varpaisiin ja sitä voi käyttää kauneudenhoitomielessä, vaivojen ja kolotusten helpotusmielessä tai tukemaan yleisesti virtausta kehossa. Hoiditpa sitten kasvoja, vartaloa tai hiuspohjaa, ulottuvat vaikutukset kaikkialle kudoksiin, ihosta ytimeen asti.

Eco Beauty Wellnessin Black Friday kampanja

Eco Beauty Wellnessin Black Friday kampanja on voimassa verkkokaupassa ja Fredan myymälässä 28.11.-1.12.2019. Kun ostat:

50 € saat 5€ alennusta koodilla blackfriday5
100 € saat 15 € alennusta koodilla blackfriday15
200 € saat 40€ alennusta koodilla blackfriday40
300 € saat 75€ alennusta koodilla blackfriday75
400€ saat 100€ alennusta koodilla blackfriday100
500€ saat 125€ alennusta koodilla blackfriday125

Pssst! Kun tilaat Eco Beauty Wellnessin uutiskirjeen, osallistut viikottain goodie bagin arvontaan, jonka arvo noin 100 €. Ekokampaamon puolella puolestaan kaikille kampaamopalveluihin ajan varanneille hiushoidon-, värin ja leikkauksen yhteyteen, saa John Masters Organicsin Lavender & Avocado hiushoidon kaupan päälle (normaalisti lisäpalveluna 16 €).

Millaisia asioita sinä huomioit Black Friday ostoksissasi?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,