Beauty

Oodi kasvojen puhdistukselle

Beauty | 10.3.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Eco Beauty Wellness, sisältää alekoodin

Kasvojen puhdistus on ihonhoitorituaalin aliarvostetuin vaihe. Toivon, että tämän postauksen luettuasi suhtaudut puhdistukseen suurella nautinnolla ja ennen kaikkea tiedostavasti.

Olen puhunut vuosikausia ihon vesikosteuttamisen tärkeydestä ja nykyään onkin aivan mahtavaa, että hyvin suuri osa teistä lukijoistani kuin myös lähipiiristäni taputtelee iholleen hoitonestettä antaumuksella. Moni ymmärtää myös mitä aidosti hoitava kosmetiikka on ja panostaa tuotteiden laatuun. Nyt kun tämä missio on saateltu näinkin hyvään vaiheeseen, on aika ottaa seuraava askel ja viedä päivitetyt tekniikat muuallekin kuin pelkän hoitonesteen taputteluun.

Ihonhoidossa oleellista on se miten tuotteita käytetään. Kun hoitonesteen levittämisen vaihtaa pumpulilla pyyhkimisen sijaan 7 skin methodiin, tuloksissa on hämmästyttävä ero, vaikka itse tuote olisi sama.

Uusien ja tehokkaampien tuotteiden metsästämisen sijaan, opettele käyttämään tuotteita oikein ja tee ihonhoitorutiinin vaiheet autopilotin sijasta tietoisesti.

Rutiinissa ei siis tarvitse välttämättä olla montaa eri vaihetta. Minimalistille riittää mainiosti puhdistus, hoitoneste, silmänympärysvoide, kosteusvoide ja kasvoöljy. Kun nämä tuotteet ovat laadukkaita ja tekee vaiheet huolellisesti, iho on mielissään ja kuorinnat, naamiot sekä tehoseerumit voi säästää erityistilanteita varten.

Tällä kertaa päivitetään metodit kasvojen puhdistuksessa, joka on ihonhoitorutiinin vaiheista aliarvostetuin, mutta minulle melkein rakkain.

Puhditus luo pohjan sille, miten hoitoaineet vaikuttavat

Ihon puhdistaminen ei ole vain pakollinen vaihe, joka pitää suorittaa äkkiä pois alta, jotta päästään itse asiaan. Jos tässä kohtaa hutiloi, vaikuttaa se koko ihonhoitorutiiniin ja ihon kuntoon. Puhdistus tulee tehdä, vaikka ei käyttäisi meikkiä, sillä iholta täytyy puhdistaa päivän aikana sille kertyneet ilmansaasteet sekä erittynyt hiki ja tali. Puhdistuksessa tulee olla vieläkin huolellisempi, jos käyttää meikkiä tai aurinkosuojan sisältäviä voiteita. Iho täytyy puhdistaa huokosten pohjia myöten, mutta noudattaa silti hellävaraisuutta, jotta ei tule vaurioittaneeksi ihon hydrolipidikalvoa.

Suosittelen ensisijaisesti puhdistamiseen puhdistusöljyn ja hellävaraisen puhdistusemulsion eli puhdistusmaidon yhdistelmää – tämä sopii jokaiselle ihotyypille. Puhdistusvaahdot ja -geelit eivät puolestaan sovi kaikille ja niiden valinnassa saa muutenkin olla tarkkana, ettei aine ole liian pesevä.

Puhdistusaineeseen panostaminen voi tuntua turhalta, koska sehän huuhdellaan pois iholta. Jos puhdistuksen tekee kuitenkin huolellisesti ja oikein, iho pääsee hyötymään sen sisältämistä aineista ja ne imeytyvät ihoon. Aineet myöskin vaikuttavat paitsi ihon, myös suoliston mikrobeihin, joten luonnollisuus on puhdistusaineessakin tärkeää. Kasviöljypohjainen puhdistusöljy on kaikista hoitavin valinta.

Puhdistusainetta kannattaa hieroa huolellisesti iholle vähintään 1-2 minuutin ajan (tai vieläkin kauemmin, jos suinkin jaksat). Hieronta lämmittää ihoa, aktivoi ihon verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa ja valmistelee ihoa vastaanottamaan hoitoaineet. Iho ja sidekudoskalvot ovat täynnä hermopäätteitä, joten hieronta rentouttaa kasvoissa olevia jännityksiä, mieltä ja saa lopulta ihon toimimaan kokonaisvaltaisesti paremmin. Tämä luo aivan erilaisen pohjan hoitotuotteiden levittämiselle ja niiden imeytymiselle.

Ohjeet puhdistusöljyn hieromiseen:

– Levitä puhdistusöljyä teelusikallinen kuiville kasvoille ja kaulalle, halutessasi myös dekolteelle.
– Aloita hierominen kaulasta. Tee ylöspäin suuntautuvia reippaita sivelyitä. Hiero aine myös niskan ihoon. Voit käyttää niskassa apuna rystysiä ja availla hieromalla jännityksiä.
– Hiero hyvin myös korvien takaa. Tee kevyitä painalluksia alaspäin sormenpäillä korvan takana korvanlehtien alapuolella ja anna sitten sormenpäiden liukua alas kaulaa pitkin solisluun kuoppiin ja tee muutama kevyt painallus.
– Jatka sitten hieromista leuan alta keskeltä sivuilta.
– Siirry sitten kasvoille ja etene suupielistä kohti korvien etuosaa. Tee ensin ylös- ja ulospäin suuntautuvia sivelyitä ja sitten pyöritteleviä liikkeitä. Voit voimistaa otteita poskikuopissa, sillä purulihaksissa on usein paljon jännityksiä.
– Etene pikkuhiljaa kasvoja ylöspäin. Ole erityisen huolellinen nenänpielissä, jonne kertyy helposti likaa ja epäpuhtauksia. Pyörittele nenän pielet huolellisesti ja etene silmänympärysiholle.
– Tee silmien alla sivelyitä ulospäin kohti ohimoita. Pyörittele silmänympärykset ja jatka ohimoita pitkin ylös otsalle.
– Sivele otsaa keskeltä ylös kohti hiusrajaa. Tee kulmakarvojen välissä pieniä pyöriviä liikkeitä ja voit myös hieroa sibeliusrypyn puolikuun muotoisilla liikkeillä alhaalta ylös.
– Käy vielä koko kasvot, leuka ja kaula läpi pyörivillä liikkeillä.
– Liu’ta lopuksi sormenpäät otsalta kohti ohimoita korvan yläreunan edessä olevaan pieneen ”kuoppaan” ja paina kevyesti muutaman kerran. Anna sitten sormenpäiden liukua korvien sivua pitkin korvan alareunaan korvanlehdeen eteen ja tee jälleen muutama painallus. Liu’ta sitten sormet korvanlehtien taakse, paina taas kevyesti muutaman kerran ja anna lopuksi sormien liukua kaulaa pitkin alaspäin solisluiden kuoppaan päättäen sively painalluksiin.

Tämän jälkeen voit joko levittää puhdistusöljyn päälle puhdistusemulsion, tai poistaa ensin puhdistusöljyn ja käyttää puhdistusemulsion vasta sen jälkeen. Levitä iholle puhdistusemulsio ja pyörittele myös se iholle huolellisesti 1-2 minuutin ajan.

Poista puhdistusaine lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla tai pehmeällä kasvopyyhkellä. Pyyhi aine huolellisesti pois iholta ja taputtele iho kuivaksi.

Panosta ennemmin laatuun kuin määrään

Kosmetiikkaminimalistille, joka haluaa panostaa määrän sijasta laatuun, suosittelen todella lämpimästi new yorkilaisen Kahinan tuotteita, jonka valikoima täydentyi hiljattain taivaallisen ihanalla puhdistusöljyllä.

Arganöljyyn ja marokkolaisiin raaka-aineisiin pohjautuva Kahina on tunnettu lempeistä ja korkealaatuisista tuotteista, jotka sopivat kaikille ihotyypeille ja monille iho-ongelmille, kuten rosacealle, atopialle ja pigmenttiläiskille.

Kahina on vastuullinen brändi, jonka sydämessä ovat autenttisuus, läpinäkyvyys ja ihmisyys. Jos sarja ei ole sinulle tuttu, suosittelen lukemaan tämän perusteellisen postaukseni, jossa kerron syvällisesti yrityksen taustoista – takaan, että rakastut tähän sarjaan, sillä se on läpikotaisin aivan jumalainen.

Kahinan puhdistusöljyn pohjan muodostavat auringonkukkaöljy ja arganöljy, jotka sisältävät runsaasti ravitsevia omega-rasvahappoja sekä uudistavaa E-vitamiinia. Cocktailia on terästetty porkkanaöljyllä, hirssillä, kurkumalla, kehäkukalla, rosmariinilla ja mäkikuismalla, jotka kirkastavat ihoa, hillitsevät tulehduksia ja sisältävät runsaasti antioksidantteja. Niin bisabolol kuin myös aromaterapeuttisen tuoksun luovat nerolin, marokkolaisen kamomillan, geraniumin ja santelipuun eteeriset öljyt rauhoittavat ihoa.

Kahinan öljypuhdistus sopii tuhdimmallekin meikille ja se poistaa myös silmämeikin ärsyttämättä silmiä. Putsari on tehokas, ylellinen ja riittoisa ja niin hoitava, että tällaisen tuotteen kanssa on suorastaan laitonta hutiloida.

Rakastan kaksoipuhdistusta ja kuten sanottua, vannon kakkosvaiheen puhdistuksessa hellävaraisuuden nimiin. Kahinan puhdistusemulsio on taidonnäyte lempeän tehokkaasta puhdistusemulsiosta. Se on koostumukseltaan ohut ja juokseva. Olen enemmän tämmöisten semulsioiden kuin täyteläisten puhdistusvoiteiden ystävä, vaikka niilläkin on paikkansa ja tässäkin on suuri merkitys veden, rasvojen ja pinta-aktiivisten aineiden suhteella. Pidän siis Kahinan puhdistusemulsiosta todella paljon ja se muodostaa täydellisen kombon yhdessä puhdistusöljyn kanssa. Yksinään käytettynä suosittelisin sitä, jos ei käytä meikkiä sekä miehille – mutta toisaalta kun tietää öljypuhdistuksen lukuisat hyödyt talinerityksen tasapainottumisesta ihon heleytymiseen, en voi kuin suositella sitä lämpimästi.

Kahinan puhdistusemulsion pohjan tärkeimmät hoitavat aineet ovat aloe vera ja arganöljy. Lisäpotkua tuotteelle tuovat papaija- ja paju-uutteet, jotka ovat jälleen kerran sellaisia aineita, mitä en hutiloiden iholleni levittäisi, vaan otan mielelläni niiden kirkastavat vaikutukset vastaan antautumuksella.

Tämän pieteetillä tehdyn puhdistusrituaalin päätteeksi tiedättekin jo mitä tapahtuu: ihon kosteutus 7 skin methodilla, ohuella kosteusvoiteella ja lopuksi kosteuden lukitseminen ihoon.

Kahinan kasvosuihke on mahtavan tehokas sekin. Tehoneste sisältää aloe veraa ja ruusuvettä, sekä kirkastavia paju- ja haapauutteita, antioksidanttipitoisia alfalfan, valkoisen teen ja arganlehtien uutteita sekä kosteuttavaa hyaluronihappoa ja sodium PCA:ta. 7 skin method tapahtuu kasvosuihkeella aivan samaan tapaan taputellen kuin tippoina annosteltavalla hoitonesteellä, mutta aine vain suihkutetaan suoraan iholle ja taputellaan sitten, kunnes se on imeytynyt. Hoitonesteen voi levittää myös silmänympärysiholle.

Kahinan kosteusvoidevalikoimassa on kaksi tuotetta: kevyt emulsio, joka on niin ohut, että sitä voi halutessaan myös kerrostaa iholle, sekä täyteläisempi voide, joka ei ole mikään liian tuhti ja tukkiva sekään. Itse olen arvatenkin kevyen voiteen ystävä. Kahinan emulsio sisältää hieman sheavoita ja mehiläisvahaa, eli kosteuden haihtumista iholta ehkäiseviä okklusiiveja. Se jättääkin iholle tavanomaista vesimäisen ohutta voidetta jämäkämmän pinnan. Voiteen sisältämät vadelma-, rosmariini- ja arganlehden uutteet tuovat iholle antioksidanttisuojan.

Lukitse lopuksi kosteus ihoon öljyseerumilla, joka on Kahinan tapauksessa todellinen ihon superfoodpommi. Öljyseerumi sisältää arganöljyä, kahvin siemenöljyä, auringonkukkaöljyä ja porkkanaöljyä, joissa on runsaasti ravitsevia omega-rasvahappoja ja antioksidantteja. Tehoaineina toimivat granaattiomenauute, tyrniuute, rosmariiniuute ja bisabolol, jota korjaavat, kirkastavat ja rauhoittavat ihoa. Rentouttava tuoksu on sekoitus laventelin, kamomillan, nerolin, ylang ylangin ja mirhan eteerisiä öljyjä, jotka myös rauhoittavat ja uudistavat ihoa. Öljyseerumia voi käyttää ohuen kosteusvoiteen päällä, täyteläisen kosteusvoiteen alla tai halutessaan sekoittaa sen voiteeseen.

Jos etsit ajatonta ihonhoitosarjaa, jossa on ripaus ylellisyyttä, tuotteet ovat aidosti tehokkaita, tuoksumaailma hivelee mielihyväaisteja ja purnukoissa on tyylikkyyttä, Kahina on hyvin suurella todennäköisyydellä sinun juttusi. Sarja on myös käytössä Eco Beauty Wellnessin ekokauneushoitolassa ja se sopii erittäin hyvin mm. rosacea-ihoisille. Pakko myöskin vinkata, että ECB tekee parhaillaan ihonhoitotutkimusta aknen hoidosta Dr. Alkaitiksen tuotteilla ja tulokset ovat kuulemma olleet hämmentäviä – tästä kuulemme toivottavasti pian lisää!

Eco Beauty Wellnessillä on lisäksi loistavia uutisia meille ulkosuomalaisille: tästä lähtien tuotteita voi tilata ulkomaille ja tilaukset toimitetaan muutamassa päivässä jopa saaristokohteisiin! Minun osaltani taitaa jäädä brittikauppojen käyttäminen todella vähälle, kun kaikki herkut saa kerta tilattua omasta kotimaasta.

Alekoodi

Eco Beauty Wellness tarjoaa 15 % alennuksen koko valikoimastaan sekä verkkokaupassa että Fredan myymälässä koodilla KatjaKokko. Koodi on voimassa 31.3.2019 asti.

Kuinka tietoisesti te suhtaudutte kasvojen puhdistamiseen? Yhdistätkö öljypuhdistukseen myös hieronnan vai onko sinulla taipumus vetää mutkat suoraksi? Haastan sinut kokeilemaan loppukuun ajaksi, mitä tapahtuu, kun teet puhdistuksen todella huolellisesti ja keskittyen!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,