Beauty

Oodi kasvojen puhdistukselle

Beauty | 10.3.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Eco Beauty Wellness, sisältää alekoodin

Kasvojen puhdistus on ihonhoitorituaalin aliarvostetuin vaihe. Toivon, että tämän postauksen luettuasi suhtaudut puhdistukseen suurella nautinnolla ja ennen kaikkea tiedostavasti.

Olen puhunut vuosikausia ihon vesikosteuttamisen tärkeydestä ja nykyään onkin aivan mahtavaa, että hyvin suuri osa teistä lukijoistani kuin myös lähipiiristäni taputtelee iholleen hoitonestettä antaumuksella. Moni ymmärtää myös mitä aidosti hoitava kosmetiikka on ja panostaa tuotteiden laatuun. Nyt kun tämä missio on saateltu näinkin hyvään vaiheeseen, on aika ottaa seuraava askel ja viedä päivitetyt tekniikat muuallekin kuin pelkän hoitonesteen taputteluun.

Ihonhoidossa oleellista on se miten tuotteita käytetään. Kun hoitonesteen levittämisen vaihtaa pumpulilla pyyhkimisen sijaan 7 skin methodiin, tuloksissa on hämmästyttävä ero, vaikka itse tuote olisi sama.

Uusien ja tehokkaampien tuotteiden metsästämisen sijaan, opettele käyttämään tuotteita oikein ja tee ihonhoitorutiinin vaiheet autopilotin sijasta tietoisesti.

Rutiinissa ei siis tarvitse välttämättä olla montaa eri vaihetta. Minimalistille riittää mainiosti puhdistus, hoitoneste, silmänympärysvoide, kosteusvoide ja kasvoöljy. Kun nämä tuotteet ovat laadukkaita ja tekee vaiheet huolellisesti, iho on mielissään ja kuorinnat, naamiot sekä tehoseerumit voi säästää erityistilanteita varten.

Tällä kertaa päivitetään metodit kasvojen puhdistuksessa, joka on ihonhoitorutiinin vaiheista aliarvostetuin, mutta minulle melkein rakkain.

Puhditus luo pohjan sille, miten hoitoaineet vaikuttavat

Ihon puhdistaminen ei ole vain pakollinen vaihe, joka pitää suorittaa äkkiä pois alta, jotta päästään itse asiaan. Jos tässä kohtaa hutiloi, vaikuttaa se koko ihonhoitorutiiniin ja ihon kuntoon. Puhdistus tulee tehdä, vaikka ei käyttäisi meikkiä, sillä iholta täytyy puhdistaa päivän aikana sille kertyneet ilmansaasteet sekä erittynyt hiki ja tali. Puhdistuksessa tulee olla vieläkin huolellisempi, jos käyttää meikkiä tai aurinkosuojan sisältäviä voiteita. Iho täytyy puhdistaa huokosten pohjia myöten, mutta noudattaa silti hellävaraisuutta, jotta ei tule vaurioittaneeksi ihon hydrolipidikalvoa.

Suosittelen ensisijaisesti puhdistamiseen puhdistusöljyn ja hellävaraisen puhdistusemulsion eli puhdistusmaidon yhdistelmää – tämä sopii jokaiselle ihotyypille. Puhdistusvaahdot ja -geelit eivät puolestaan sovi kaikille ja niiden valinnassa saa muutenkin olla tarkkana, ettei aine ole liian pesevä.

Puhdistusaineeseen panostaminen voi tuntua turhalta, koska sehän huuhdellaan pois iholta. Jos puhdistuksen tekee kuitenkin huolellisesti ja oikein, iho pääsee hyötymään sen sisältämistä aineista ja ne imeytyvät ihoon. Aineet myöskin vaikuttavat paitsi ihon, myös suoliston mikrobeihin, joten luonnollisuus on puhdistusaineessakin tärkeää. Kasviöljypohjainen puhdistusöljy on kaikista hoitavin valinta.

Puhdistusainetta kannattaa hieroa huolellisesti iholle vähintään 1-2 minuutin ajan (tai vieläkin kauemmin, jos suinkin jaksat). Hieronta lämmittää ihoa, aktivoi ihon verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa ja valmistelee ihoa vastaanottamaan hoitoaineet. Iho ja sidekudoskalvot ovat täynnä hermopäätteitä, joten hieronta rentouttaa kasvoissa olevia jännityksiä, mieltä ja saa lopulta ihon toimimaan kokonaisvaltaisesti paremmin. Tämä luo aivan erilaisen pohjan hoitotuotteiden levittämiselle ja niiden imeytymiselle.

Ohjeet puhdistusöljyn hieromiseen:

– Levitä puhdistusöljyä teelusikallinen kuiville kasvoille ja kaulalle, halutessasi myös dekolteelle.
– Aloita hierominen kaulasta. Tee ylöspäin suuntautuvia reippaita sivelyitä. Hiero aine myös niskan ihoon. Voit käyttää niskassa apuna rystysiä ja availla hieromalla jännityksiä.
– Hiero hyvin myös korvien takaa. Tee kevyitä painalluksia alaspäin sormenpäillä korvan takana korvanlehtien alapuolella ja anna sitten sormenpäiden liukua alas kaulaa pitkin solisluun kuoppiin ja tee muutama kevyt painallus.
– Jatka sitten hieromista leuan alta keskeltä sivuilta.
– Siirry sitten kasvoille ja etene suupielistä kohti korvien etuosaa. Tee ensin ylös- ja ulospäin suuntautuvia sivelyitä ja sitten pyöritteleviä liikkeitä. Voit voimistaa otteita poskikuopissa, sillä purulihaksissa on usein paljon jännityksiä.
– Etene pikkuhiljaa kasvoja ylöspäin. Ole erityisen huolellinen nenänpielissä, jonne kertyy helposti likaa ja epäpuhtauksia. Pyörittele nenän pielet huolellisesti ja etene silmänympärysiholle.
– Tee silmien alla sivelyitä ulospäin kohti ohimoita. Pyörittele silmänympärykset ja jatka ohimoita pitkin ylös otsalle.
– Sivele otsaa keskeltä ylös kohti hiusrajaa. Tee kulmakarvojen välissä pieniä pyöriviä liikkeitä ja voit myös hieroa sibeliusrypyn puolikuun muotoisilla liikkeillä alhaalta ylös.
– Käy vielä koko kasvot, leuka ja kaula läpi pyörivillä liikkeillä.
– Liu’ta lopuksi sormenpäät otsalta kohti ohimoita korvan yläreunan edessä olevaan pieneen ”kuoppaan” ja paina kevyesti muutaman kerran. Anna sitten sormenpäiden liukua korvien sivua pitkin korvan alareunaan korvanlehdeen eteen ja tee jälleen muutama painallus. Liu’ta sitten sormet korvanlehtien taakse, paina taas kevyesti muutaman kerran ja anna lopuksi sormien liukua kaulaa pitkin alaspäin solisluiden kuoppaan päättäen sively painalluksiin.

Tämän jälkeen voit joko levittää puhdistusöljyn päälle puhdistusemulsion, tai poistaa ensin puhdistusöljyn ja käyttää puhdistusemulsion vasta sen jälkeen. Levitä iholle puhdistusemulsio ja pyörittele myös se iholle huolellisesti 1-2 minuutin ajan.

Poista puhdistusaine lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla tai pehmeällä kasvopyyhkellä. Pyyhi aine huolellisesti pois iholta ja taputtele iho kuivaksi.

Panosta ennemmin laatuun kuin määrään

Kosmetiikkaminimalistille, joka haluaa panostaa määrän sijasta laatuun, suosittelen todella lämpimästi new yorkilaisen Kahinan tuotteita, jonka valikoima täydentyi hiljattain taivaallisen ihanalla puhdistusöljyllä.

Arganöljyyn ja marokkolaisiin raaka-aineisiin pohjautuva Kahina on tunnettu lempeistä ja korkealaatuisista tuotteista, jotka sopivat kaikille ihotyypeille ja monille iho-ongelmille, kuten rosacealle, atopialle ja pigmenttiläiskille.

Kahina on vastuullinen brändi, jonka sydämessä ovat autenttisuus, läpinäkyvyys ja ihmisyys. Jos sarja ei ole sinulle tuttu, suosittelen lukemaan tämän perusteellisen postaukseni, jossa kerron syvällisesti yrityksen taustoista – takaan, että rakastut tähän sarjaan, sillä se on läpikotaisin aivan jumalainen.

Kahinan puhdistusöljyn pohjan muodostavat auringonkukkaöljy ja arganöljy, jotka sisältävät runsaasti ravitsevia omega-rasvahappoja sekä uudistavaa E-vitamiinia. Cocktailia on terästetty porkkanaöljyllä, hirssillä, kurkumalla, kehäkukalla, rosmariinilla ja mäkikuismalla, jotka kirkastavat ihoa, hillitsevät tulehduksia ja sisältävät runsaasti antioksidantteja. Niin bisabolol kuin myös aromaterapeuttisen tuoksun luovat nerolin, marokkolaisen kamomillan, geraniumin ja santelipuun eteeriset öljyt rauhoittavat ihoa.

Kahinan öljypuhdistus sopii tuhdimmallekin meikille ja se poistaa myös silmämeikin ärsyttämättä silmiä. Putsari on tehokas, ylellinen ja riittoisa ja niin hoitava, että tällaisen tuotteen kanssa on suorastaan laitonta hutiloida.

Rakastan kaksoipuhdistusta ja kuten sanottua, vannon kakkosvaiheen puhdistuksessa hellävaraisuuden nimiin. Kahinan puhdistusemulsio on taidonnäyte lempeän tehokkaasta puhdistusemulsiosta. Se on koostumukseltaan ohut ja juokseva. Olen enemmän tämmöisten semulsioiden kuin täyteläisten puhdistusvoiteiden ystävä, vaikka niilläkin on paikkansa ja tässäkin on suuri merkitys veden, rasvojen ja pinta-aktiivisten aineiden suhteella. Pidän siis Kahinan puhdistusemulsiosta todella paljon ja se muodostaa täydellisen kombon yhdessä puhdistusöljyn kanssa. Yksinään käytettynä suosittelisin sitä, jos ei käytä meikkiä sekä miehille – mutta toisaalta kun tietää öljypuhdistuksen lukuisat hyödyt talinerityksen tasapainottumisesta ihon heleytymiseen, en voi kuin suositella sitä lämpimästi.

Kahinan puhdistusemulsion pohjan tärkeimmät hoitavat aineet ovat aloe vera ja arganöljy. Lisäpotkua tuotteelle tuovat papaija- ja paju-uutteet, jotka ovat jälleen kerran sellaisia aineita, mitä en hutiloiden iholleni levittäisi, vaan otan mielelläni niiden kirkastavat vaikutukset vastaan antautumuksella.

Tämän pieteetillä tehdyn puhdistusrituaalin päätteeksi tiedättekin jo mitä tapahtuu: ihon kosteutus 7 skin methodilla, ohuella kosteusvoiteella ja lopuksi kosteuden lukitseminen ihoon.

Kahinan kasvosuihke on mahtavan tehokas sekin. Tehoneste sisältää aloe veraa ja ruusuvettä, sekä kirkastavia paju- ja haapauutteita, antioksidanttipitoisia alfalfan, valkoisen teen ja arganlehtien uutteita sekä kosteuttavaa hyaluronihappoa ja sodium PCA:ta. 7 skin method tapahtuu kasvosuihkeella aivan samaan tapaan taputellen kuin tippoina annosteltavalla hoitonesteellä, mutta aine vain suihkutetaan suoraan iholle ja taputellaan sitten, kunnes se on imeytynyt. Hoitonesteen voi levittää myös silmänympärysiholle.

Kahinan kosteusvoidevalikoimassa on kaksi tuotetta: kevyt emulsio, joka on niin ohut, että sitä voi halutessaan myös kerrostaa iholle, sekä täyteläisempi voide, joka ei ole mikään liian tuhti ja tukkiva sekään. Itse olen arvatenkin kevyen voiteen ystävä. Kahinan emulsio sisältää hieman sheavoita ja mehiläisvahaa, eli kosteuden haihtumista iholta ehkäiseviä okklusiiveja. Se jättääkin iholle tavanomaista vesimäisen ohutta voidetta jämäkämmän pinnan. Voiteen sisältämät vadelma-, rosmariini- ja arganlehden uutteet tuovat iholle antioksidanttisuojan.

Lukitse lopuksi kosteus ihoon öljyseerumilla, joka on Kahinan tapauksessa todellinen ihon superfoodpommi. Öljyseerumi sisältää arganöljyä, kahvin siemenöljyä, auringonkukkaöljyä ja porkkanaöljyä, joissa on runsaasti ravitsevia omega-rasvahappoja ja antioksidantteja. Tehoaineina toimivat granaattiomenauute, tyrniuute, rosmariiniuute ja bisabolol, jota korjaavat, kirkastavat ja rauhoittavat ihoa. Rentouttava tuoksu on sekoitus laventelin, kamomillan, nerolin, ylang ylangin ja mirhan eteerisiä öljyjä, jotka myös rauhoittavat ja uudistavat ihoa. Öljyseerumia voi käyttää ohuen kosteusvoiteen päällä, täyteläisen kosteusvoiteen alla tai halutessaan sekoittaa sen voiteeseen.

Jos etsit ajatonta ihonhoitosarjaa, jossa on ripaus ylellisyyttä, tuotteet ovat aidosti tehokkaita, tuoksumaailma hivelee mielihyväaisteja ja purnukoissa on tyylikkyyttä, Kahina on hyvin suurella todennäköisyydellä sinun juttusi. Sarja on myös käytössä Eco Beauty Wellnessin ekokauneushoitolassa ja se sopii erittäin hyvin mm. rosacea-ihoisille. Pakko myöskin vinkata, että ECB tekee parhaillaan ihonhoitotutkimusta aknen hoidosta Dr. Alkaitiksen tuotteilla ja tulokset ovat kuulemma olleet hämmentäviä – tästä kuulemme toivottavasti pian lisää!

Eco Beauty Wellnessillä on lisäksi loistavia uutisia meille ulkosuomalaisille: tästä lähtien tuotteita voi tilata ulkomaille ja tilaukset toimitetaan muutamassa päivässä jopa saaristokohteisiin! Minun osaltani taitaa jäädä brittikauppojen käyttäminen todella vähälle, kun kaikki herkut saa kerta tilattua omasta kotimaasta.

Alekoodi

Eco Beauty Wellness tarjoaa 15 % alennuksen koko valikoimastaan sekä verkkokaupassa että Fredan myymälässä koodilla KatjaKokko. Koodi on voimassa 31.3.2019 asti.

Kuinka tietoisesti te suhtaudutte kasvojen puhdistamiseen? Yhdistätkö öljypuhdistukseen myös hieronnan vai onko sinulla taipumus vetää mutkat suoraksi? Haastan sinut kokeilemaan loppukuun ajaksi, mitä tapahtuu, kun teet puhdistuksen todella huolellisesti ja keskittyen!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,

Beauty

18 kommenttia artikkeliin “Oodi kasvojen puhdistukselle”

 1. Saaaraaa

  Tuo puhdistustapa kuulostaa niin taivaalliselta. Kuulen melkein iltaisin äänesi jos meinaan hutiloida puhdistuksen kanssa. Tuon hieronnan otan nyt kyllä käyttöön. Elän hektistä aikaa ja tuollainen varmasti rauhoittaa ja rentouttaa myös iltaisin. Tuo kasvoveden kerrostaminen on kyllä muuttanut koko ihoni kunnon! Miehenikin huomauttaa jatkuvasti kuinka upea ihoni on❤ kiitos Katja ja ihanaa kevättä sinne Lontooseen!

 2. Heili

  Vannon tämän puhdistustavan nimeen!!! Itse tykkään tehdä just puhdistusöljyn kanssa sun kirjan neuvomat hierontaliikkeet. Siten puhdistukseen tulee käytettyä huomaamattaan tarpeeksi aikaa. Käytän niin vähän meikkiä että tämä onnistuu hyvin. Merkittävin parannus mun ihossa tapahtui kun otin tämän puhdistustavan ja 7skin metodin käyttöön. Mun ihohuokoset on melkein olemattomat nyt. Ennen etsin juuri koko ajan uusia ihmetuotteita saadakseni samoja tuloksia onnistumatta. Kiitos Katja!!!

 3. piu

  Kahinan tuotteet ovat kiinnostaneet pitkään. Nyt käytössäni Whamisa puhdistusöljy ja NYR Frankincense puhdistus. Miten vertaisit näitä tuotteita toisiinsa, kannattaako vaihto, kun etsin parasta = hoitavinta ja tehokkainta. Kahinan purkit ovat todella kauniit.

  • Nämä on kyllä tosi erilaiset jo koostumukseltaankin niin ei mielestäni oikein verrattavissa. Itse pidän kuitenkin eniten puhdistusöljyistä ja kevyen maidon yhdistelmästä, sillä lopputulos on paras. Ja jos etsit hoitavinta, niin Kahina on yksi parhaista 🙂

 4. Mahtava hierontaohje!! Kun vaan vielä jaksaisi joskus noudattaa sitä.. teen pitkää päivää ja varsinainen työni sijoittuu iltaan, ja päivän päätteeksi iltapesu ylipäätään on työvoitto (ei kyllä ikikuuna päivänä jää väliin). Tuplapuhdistus on tosi jees, mutta sekin kyllä liian usein vaihtuu väsyneenä yksinkertaiseen mietoon putsariin. Mutta, ennen kuin luin Luonnonkaunis -kirjasi, kuuluin näihin narskuvan puhtaaksi pesijöihin, päälle tuhdit rasvat ja kaupan päälle ihmetykset, että miksi on iho kuiva. Että sikäli vuosien varrella on kuljettu jo pitkä matka. Ja jos enää yhtään järki pelaa tai sormet toimii, niin öljyn yritän hieroa nautiskellen aamuin, illoin – kiitos vaan sinun vinkkien!

  • Niin tuohan se on usein haaste, että jos on liian väsynyt siinä vaiheessa kun alkaa puhdistamaan meikkejä, ei välttämättä jaksa hirveästi panostaa. Siksi kannattaa tehdä iltarutiinit hyvissä ajoin 🙂 Vannoin itsekin vuosia narisevan puhtaan ihoon nimeen ja ihan ammattilaisena 😀

 5. Myy

  Moi Katja! Kiitos tästä! Oma suhtautumiseni puhdistukseen on juuri ollut nuivahko, mutta viime aikoina kiinnostus on herännyt ja tästä jutusta viimeistään. Mua on mietityttänyt pari ihon hoidon teoriaan liittyvää juttua: onko tuotteilla mahdollista päästä eroon alkavasta rosaceasta? Tai voihan olla että iho on vaan ohut ja pisamainen, mutta verisuonet joka tapauksessa kuultaa läpi. Voiko ihossa tapahtua niin suurta muutosta, että ongelmasta pääsisi kokonaan eroon vai onko kyseessä enemmänkin ongelman hallinnassa pito?

  Toinen juttu: missä määrin tuotteiden jälkeen tuntuva kihelmöinti on ok ja kuinka monta päivää sitä pitäisi sietää vai vaan todettava, että tuote ei sovikaan? Whamisan kanssa olet puhunut kihelmöinnistä ja että on ok, mutta mistä tietäisi että on ns. hyvää kihelmöintiä eikä ihon tuskan huutoa? Juuri olen ottanut käyttöön Laponien Milk cleanserin ja olen hämmästynyt miten rauhalliselta iho voi tuntua puhdistuksen jälkeen. Ei punoita, ei käytännössä tunnu miltään. Ihana!

  • Pelkästään ulkoisella hoidolla voi saada rauhoitettua, mutta kyllä sisäinen hoito on rosaceassa yhtä suuressa roolissa. Rosacean taustaan liittyy ohutsuolen bakteeriston liikakasvu, joten suolisto & hermosto on tärkeitä hoitaa. Kun iho on rakenteeltaan ohut, ei sitä voi mitenkään ns. paksuntaa, mutta riittävä kosteutus ja kasviöljyjen omega-rasvahapot vahvistavat ihon hydrolipidikalvoa ja solujen välissä olevaa rasva-ainetta, mikä tekee ihosta vahvemman tuntuisenkin. Osittain on myös mahdollista päästä ongelmista eroon, mutta se edellyttää kyllä sisäistä hoitoa myös.

   Kihelmöinti tuotteista on ok noin 2 h. Eli ei missään nimessä puhuta päivistä eikä useista tunneista. Turvotus ei myöskään ole ok.

   Kyllä, Laponien tuotteet ovat juuri tuollaisia; hoitavat hommansa, mutta eivät saa aikaan mitään erityistä tunnetta 🙂

  • Ansku

   Moi Myy! Minulla on couperosa ja lievähkö rosacea, joita olen hoitanut luonnonkosmetiikalla. Lisäksi minulla on riesana kuivahko iho, joka alkaa rosacean lisäksi aknenäppyillä, jos tuotteet eivät kosteuta tarpeeksi, ja toisaalta silloinkin, jos tuotteet ovat tukkivia. Kommentoin täysin omasta kokemuspohjasta, ja haluan todeta, etten ole luonnonkosmetiikan asiantuntija, kosmetologi yms.

   Käytin kuukausia Whamisan tuotteita. Minulla oli sama ongelma, että tuotteet kirvelivät laittamisen jälkeen iholla hetken. Punoituskaan ei rauhoittunut, ja varsinkin nyt siirryttyäni muiden valmistajien tuotteisiin sanoisin jälkikäteen arvioiden, että Whamisa jopa hivenen provosoi punoitusta. Minulla on sama kokemus, että oli tosiaan ihmeellistä siirryttyäni muihin tuotteisiin kokea se, että ihon punoitus jopa laantuu! Siirryin tosiaan sittemmin muutaman mutkan kautta Sukin hoitosettiin, joka on tällä sivustolla esitelty rosacean hoidossa. Vähän jouduin muokkaamaan tuotteita omalle iholleni sopivammaksi juuri sen vuoksi, että osa tuotteista ei kosteuttanut kuivaa ihoa tarpeeksi. Korvasin siis niitä Sukin omilla tuotteilla, mutta kosteuttavimmilla. Olen myös tehnyt niin, että aamulla laitan kasvoilleni enemmän rosacea-painotteisen hoitosetin ja illalla vaihdan osan couperosa-painoitteisiin tuotteisiin eli pintaverisuonia vahvistaviin (toisilta valmistajilta kuin Sukilta). Paljon on tullut tosiaan kokeiltua monenlaisia tuotteita.

   Summa summarum, mitä yritän sanoa tällä: Oman pitkällisen kokemukseni mukaan rosaceassa (ja couperosassa) kannattaa heti skipata tuotteet, jotka kihelmöivät ja/tai eivät laannuta punoitusta piakkoin levittämisen jälkeen. Kokeilujeni perusteella parhaita ovat etenkin ne tuotteet, jotka ovat hyvin hellävaraisia ”ns. neutraaleja” tuotteita ja joihin ei ole ympätty yhteen puteliin aivan valtavaa määrää erilaisia kasviuutteita ja kasviöljyjä. Mutta jos valmistaja itse suosittelee tällaista hyvin useita ainesosia sisältävää tuotetta juuri rosaceaan, niin sitä kannattaa mielestäni pitää toisena tuotteiden valintaperusteena.

   Sukin tuotteet tosiaan ovat mahtavia. Niistä olen kokeillut molempia kasvovesiä (toista laitan illalla, toista aamulla), kirkastavaa seerumia, molempia kasvoöljyjä (toista aamulla ja toista illalla), kosteuttavampaa päivävoidetta (hieman liian rasvaiseksi jätti, joten vaihdon 100 % Puren dark soptiin, vaikka onkin seerumi), puhdistavaa naamiota ja puhdistusmaitoa, joka kyllä kosteuttaa hirmu kivasti. Couperosaan käytän tällä hetkellä Arctic Arbutinin seerumia aamulla ja illalla Santaveden aloe kukka seerumia (ihan vain sen vuoksi, että niissä on erilaiset pintaverisuonistoa vahvistavat aineet). Ja lätkäisen tosiaan illalla kaksi seerumia päällekkäin juurikin saadakseni nuo tietyt hoitavat kasviuutteet, mutta jätän sitten kasvovoiteen pois. Hirmuinen hoitosetti, mutta kyllä on auttanut :D. Muita hyviä tuotteita ovat olleet Pain hellävarainen puhdistusvoide ja NYR:n villiruusubalmi. Whmisan tuotteista puhdistusöljy oli kyllä hellävarainen, mutta ehkä hitusen olisi voinut jättää ihoni kosteutetummaksi.

 6. Elli

  Hei Katja,

  Urheilen lähes päivittäin ja siihen liittyen kysyisin, onko ihon kannalta ok hikoilla meikit naamalla (tällä hetkellä tosin vain madaran kevyt cc-voide käytössä) ja tehdä puhdistukset ja ihon hoito vasta treenin jälkeen? Tuntuisi työläältä putsailla ym sekä ennen treeniä että sen jälkeen.. Kiitos inspiroivasta blogista, omat ihonhoitorutiinit ovat muuttuneet kerralla ja olen huomannut eron jo todella lyhyessä ajassa 🙂

 7. Senja

  Heippa,
  Kiinnostaisi hurjasti tuo Kahinan puhdistusöljy! Tällä hetkellä käytössä Dr Hauschkan putsari ja muuten Essen sensitive tuotteita, joten voisikohan tuon öljyputsarin liittää siihen settiin? Mietin tätä kun kosmetologini sanoi, että Essen kanssa ei voi käyttää mitä tahansa tuotteita

 8. Michelle

  Hei, tämän ihanan postauksen jälkeen lähdin kokeilemaan Kahina tuplapuhdistusta ja voin jo noin viikon jälkeen huomata pieniä muutoksia poskilla ilmentyvissä hormooninäppylöissä/ihottumassa! 🙂 Mietin, tuota kasvoemulsio ja kasvoöljy kombinaatiota kosteutuksena, että sopiiko se kaikille ihotyypeille? Minusta se tuntuu ihanalta mutta mietin, että mistä tiedän onko se liikaa kosteutusta iholleni? Ja entä sitten jos on vielä seerumi, kasvoemulsio ja öljy.
  Kiitos jo etukäteen vastauksesta 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>