Astrologia

Kaukaa ja korkealta – Uusikuu Jousimiehessä

Astrologia | 26.11.2019 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 26.11. – 25.12.2019

Uusikuu Jousimiehessä vie ajatuksemme avarammille taajuuksille, ideat ovat intoa täynnä, suunnitelmat suuria ja unelmat idealistisia ja kerrassaan houkuttelevan tuntuisia visioita paremmasta tulevaisuudesta. Jousimiehen laatu on avoin, innostunut, reippaasti eteenpäin menevä, ulospäin suuntautunut, sosiaalinen, optimistinen, runsas, uutta versoava ja horisonttia laajentava. Jousimies tähyää tähtiin, ja niin kuin kentaurit muinaisissa taruissa (ja Harry Potterissa), kurkottaa korkealle ja jakaa näkemyksiään ja uskomuksiaan suurella paatoksella.

Jos joku eläinradan merkeistä olisi suuri opettaja, ikuisen totuuden julistaja tai etsijöitä henkisellä tiellä johdattava Guru, olisi se epäilemättä Jousimies. Onpa tätä anteliasta, hyväntahtoista, suurpiirteistä ja globaalia merkkiä kutsuttu myös Joulupukin merkiksi. Sopii siis vallan mainiosti, että tämä kuunkierto kattaa tänä vuonna myös jouluaaton ja joulupäivän, ja vasta Tapaninpäivänä siirrymme Kauris-uudenkuun myötä nuuttipukin aikaan.

Jokaisella eläinradan asteella (joita on 360) on oma Saabinen symbolinsa. Se on eräänlainen sanoiksi puettu kuva, usein arvoitukselliseltakin kuulostava lause, joka synnyttää elävän mielikuvan jostakin tietystä asiasta tai tilanteesta. Tämä vuoden toiseksi viimeinen uusikuu tapahtuu asteella, jonka Saabinen symboli on ”An old owl up in a tree” eli vanha pöllö ylhäällä puussa. Mainitsemisen arvoiseksi tämän pienen yksityiskohdan tekee se, että uusikuu on myös yhtymässä Pallas Athene asteroidiin, joka astrologisesti edustaa luovaa älyä, kirkasta visiota ja strategian tajua, ja sen oma symboli on pöllö.

Olemme juuri jättämässä taakse harvinaisen intensiivisen Merkuriuksen perääntymisjakson (postilakko, hello!), ja sen myötä tapahtuneen syväluotauksen menneisyyteen, kesken jääneisiin asioihin, pinnanalaisiin motiiveihin, valtakuvioihin ja emotionaaliseen painolastiin. Merkuriuksen perääntyessä Skorpionissa olemme saaneet mahdollisuuden tutkia kaikkea tätä (ja paljon muuta), ja nyt perääntymisen päätyttyä palaamme pintaan uudenlaisen ymmärryksen ja päämäärätietoisuuden kanssa. Suunta saattoi vaihtua, moni huomasi että jokin aiemmin tehty päätös tai sitoumus ei enää palvelekaan tarkoitustaan, tai muuten vaan joutui jonkin asian perumisen äärelle. Ei hätää, kaikki se oli tarpeen ja tarkoituksen mukaista. Nyt uudella viisaudella, syvemmällä itsetuntemuksella ja päivitetyillä koordinaateilla eteenpäin.

Tämän uudenkuun keskeisin teema liittyy juuri tähän. Pöllön tavoin voimme katsoa laajempaa kuvaa, ja mitä kauempaa ja korkeammalta asioita tarkastelee, sitä suuremman kokonaisuuden voi hahmottaa. Ehkä tarvitset tähän hetkeen matkan kaukomaille tai jonkin uuden asenteen, joka auttaa näkemään laajemmin. Kenties jokin hyvä kirja, uusi kurssi tai innostava opettaja voi olla apuna prosessissa, joka sysää isot pyörät pyörimään ja saa elämän uudelle tasolle. Nyt ei ole aika takertua pikkumaisuuksiin tai hukkua yksityiskohtiin, on parempi tehdä luonnosta isolla kädellä ja vähän sinne päin. Visioi suurenmoisin ja mahtavin mahdollinen tulevaisuuden näkymä ensi vuodelle, ja sitten tuplaa se. Think Big. Dream Bigger.

Tämä vuosi on ollut monelle paikoitellen raskas ja työntäyteinen. Uusikuu Jousimiehessä on kuin avaisi tunkkaisen ja pölyisen toimiston ikkunan ja vetäisi keuhkojen täydeltä sisään tulvahtavaa raikasta ja virkistävää ilmaa. Tässä on jotain kovin piristävää, pitkästä aikaa jotain vähän kapinallista, vähän irrottelevaa ja hauskaa. Kaikki ei välttämättä mene ihan niin kuin suunniteltiin, yllättäviä mutkia voi tulla matkaan, mutta mutkien myötä asiat saavat ihanan freesin, aiempaa spontaanimman ja autenttisemman luonteen.

Uudistusenergiaa säkenöivä Uranus on vastakkain toimintaa ja aloitteellisuutta kuvaavan Marsin kanssa. Tämä on omiaan rasvaamaan rattaat niin liukkaaksi, että niitä ei enää pysäytä mikään. Eikä ohjaaminenkaan oikein onnistu. Parempi siis ratsastaa sinne minne hevonen on menossa. Uranus tökkii myös uuttakuuta kylkeen vähän ärsyttävästi, mutta saaden samalla aikaan sen että nuupahtaminen tai turtuminen ei onnistu. Tämä tuo aikaan levottoman sykkeen, ja on viisasta kuunnella omaa turhautumistaan ja ärtymistään. Se missä, kenen seurassa ja milloin nämä tunteet nostavat päätään, kertoo lahjomattoman totuuden siitä mikä on jäänyt sinulle liian pieneksi. Ja jollei sen ole mahdollista kasvaa mukanasi, et sinäkään voi enää pienentää itseäsi vanhoihin mittoihin. Ja kyllä. Kyse voi olla yhtä hyvin ihmissuhteesta, työprojektista kuin vanhasta paljettimekosta. Älä yritä tunkea itseäsi johonkin sellaiseen, joka saa sinut tuntemaan että sinä olet liikaa. Sinä olet juuri sopiva ja täydellinen juuri sellaisena kuin olet. Sen paljettimekon on mentävä.

If your dreams don’t scare you, they are not big enough. 

Lorde

Uudenkuun keskeiset teemat: innostus, inspiraatio, uudet suunnitelmat, suunnanmuutos, päivitys, uppgreidaus, laajentuminen, kasvu, runsaus, elämänilo, huumori, matkustaminen, viisaus, laajentunut tietoisuus, uusi näkökulma, yllätyksellisyys, nopeat käännökset, äkkiarvaamattomat tapahtumat, mahdottomasta tulee mahdollista, ällistyminen, riemastuminen, spontaanit reaktiot, itsenäisyys, vapaus, tulevaisuus

Kuunkierron astrologiset kuviot: 26.11. uusikuu 5° Jousimiestä yhtymä Pallas Athene, kvinkunssi Uranus, puolineliö Saturnus ja Pluto, kolmio Khiron, sekstiili Juno, Vesta oppositio Merkurius, Khiron neliö Venus ja Jupiter, Pluto yhtymä Saturnus, Neptunus kolmio Merkurius, Uranus oppositio Mars, kolmio Venus ja Jupiter, Saturnus sekstiili Merkurius, Ceres yhtymä Jupiter  ja Venus, 2.12. Jupiter siirtyy Kauriiseen, 9.12. Merkurius siirtyy Jousimieheen, 12.12. täysikuu 20° Kaksosia, 13.12. Khiron päättää perääntymisjakson, 20.12. Venus siirtyy Vesimieheen, 22.12. Aurinko siirtyy Kauriiseen, 26.12. uusikuu ja auringonpimennys 5° Kaurista

Avainsanat: