Beauty

Vakuuttavaa ryppyjen silotusta

Beauty | 1.12.2014 | Katja Kokko

DSC_0422

Taannoiseen ryppypostaukseeni viitaten, voin jo näin loppuvuoden häämöttäessä ilmoittaa, että ensi vuonna blogini teema pyörii oman ihoni kohdalla vahvasti anti-age tuotteissa ja ryppyvoiteiden testaamisessa.

Mutta älkää toki säikähtäkö, aion kirjoittaa paljon muustakin. Olen suunnitellut teille mahtavia juttuja ja luvassa on varmasti jokaiselle jotakin aina kotikemististä sentinvenyttäjään ja rutikuivasta rasvaiseen ihoon. Tiedoksi myös, kun muutama teistä on jo kysellyt, että serkkuni rosacea-ihon tutkimus saa jatko-osansa heti, kun löydämme yhteisen ajan hänen ihonsa valokuvaamiseen.

Mutta nyt sukellus ryppyjen silotukseen.

Ryppylöydökseni sijoittuvat otsaan, silmien alle, nenänpieliin, suupieliin, decolteelle sekä ihon rakenteeseen. Näille alueille tulee yleensä ensimmäiset ilmejuonteet jo reilu parikymppisenä, mutta ajan kuluessa ne ovat syventyneet huomattavasti ja tänä syksynä olen huomannut ihossa selkeästi rakennemuutoksia ja juonteiden syventymistä, jotka liittyvät ikääntymiseen.

Olen testannut nyt vajaa kolmisen viikkoa aamuin illoin tehohoitoa rypyille Neal’s Yard Remediesiltä*, jonka anti-age tuotelinjaan reilu vuosi sitten lanseeratusta Frankincense Intense tehovoiteesta* tuli välittömästi yksi sarjan best seller. Nyt tehovoide on saanut jatkoa Frankincense Intense Concentrate tehotiivisteestä, joka ei ole vielä rantautunut Suomeen, mutta veikkaanpa, että kovin kauan ei tarvitse odotella, sillä tuote oli hitti jo syntyessään.

DSC_0426

Frankincense Intense voide vakuutti minut aikoinaan jo ennen kun sain koko purnukkaa käsiini. Neal’s Yard on nimittäin panostanut voiteen testaamiseen isosti yhteistyössä Maailman Lääkäriliiton kanssa. Tuotetta testattiin kuudenkymmenen päivän ajan ja testitulokset ovat kyllä kiistattomat vai mitä tuumitte näistä käsittelemättömistä kuvista? Joku voisi toki epäillä, että kuvia on vakuutteluista huolimatta manipuloitu, mutta itse luotan Neal’s Yardiin yrityksenä niin paljon etten epäile heitä hetkeäkään.

Tehovoide perustuu kolmen peptidin yhdisteeseen (muistattehan, puhuimme peptideistä täällä), gardenian kantasoluihin, frankincenseöljyyn, arganöljyyn sekä liutaan muita kasviöljyjä ja -uutteita, mm. mirha, baobab, viinirypäleensiemen, macadamia ja kurkuma.

Peptidit tukevat ihon kollageenin tuotantoa tehden ihosta kiinteämmän ja tasaisemman. Ne vaikuttavat siis ihon rakenteeseen ja sen pinnalla oikeastaan vain valoa vasten näkyviin hienoihin juonteisiin. Gardenian kantasolut vahvistavat ihoa ja suojaavat kollageenin heikentymiseltä. Frankincense tunnetaan kirkastavista ja silottavista ominaisuuksistaan ja arganöljyssä on puolestaan huikea määrä rasvahappoja sekä antioksidantteja, jotka pitävät ihon sileänä ja pehmeänä sekä suojaavat vapailta radikaaleilta, eli ihon merkittävimmältä ikääntymistekijältä. Kurkumauute, mirha, baobab-, viinirypäleensiemen- ja macadamiaöljy ravitsevat ihoa ja parantavat sen väriä.

Voiteen tekniseen koostumukseen on panostettu huomattavasti ja eron huomaakin selkeästi Neal’s Yardin muihin voiteisiin verrattuna. Voide on täyteläinen, mutta imeytyy hyvin ja antaa ihon hengittää. Täyteläisyys ja keveys ovat sopivassa suhteessa, iholle jää erittäin sileä pinta ja voide sopii loistavasti myös meikin alle.

Tehotiivisteen osalta ei ole tehty yhtä suurta tutkimusta, mutta 152 testaajan joukko näyttää vihreää valoa tuotteen puolesta. Raaka-aineet noudattelevat voiteen linjaa tiivistetymmässä muodossa ja siihen on lisätty myös ryppyjä madaltavaa hyaluronihappoa (se ikäänkuin ”plumpsauttaa” rypyt tasaisemmaksi). Tehotiivisteen koostumus on silkkinen ja geelimäinen.

Kolmisen viikkoa tehohoitoa on nyt takana ja olen huomannut hentoisen muutoksen silmieni alla olevissa juonteissa. Näin lyhyen ajan jälkeen ei mitään mullistavia muutoksia voikaan odottaa, mutta jotain silmänalusilleni on tapahtunut. Käytän toki silmänympärysiholle omat tuotteensa, mutta pyyhkäisen silti seerumit ja voiteet kevyesti myös silmän alle. Kerran tai pari viikossa teen iholleni hedelmähappokuorinnan ja varsinkin sen jälkeen iho on hehkunut seuraavana aamuna näiden tehotuotteiden jäljiltä. Mielenkiinnolla jatkan tutkimustani, erityisesti ihon rakenteessa näkyvät muutokset kiinnostavat – mikäli niitä tapahtuu.

Suosittelen lämpimästi tätä tehokaksikkoa ylläpitämään ihon kuntoa tai parantamaan sitä entisestään. Lopputulokset riippuvat toki lähtötilanteesta, mutta ihomme tarvitsee joka tapauksessa ulkoista huolenpitoa läpi elämän ja hoitotuotteet tulisi päivittää aina vuodenaikojen sekä ihon kulloisienkin tarpeiden mukaan.

Rypyt veks, moikkari!

DSC_0414

*Affiliate-linkki 

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,