Beauty

katja kokko.com uudistuu!

Beauty | 3.12.2014 | Katja Kokko

_04A3725

Heippa rakkaat ja ihanat lukijani, minulla on teille jännittäviä ilouutisia: katjakokko.com -sivustoni kokee nimittäin aivan lähitulevaisuudessa täyden uudistuksen ulkoasun, mutta myös osittain sivuston luonteen suhteen.

Jatkossa sivustoni on päiväkirjamaisen blogin sijasta enemminkin lehtimäinen. Sisältöä on nopeampi ja helpompi lukea. Informaatiota on ehtinyt syksyn mittaan karttua melkoisesti ja osa vanhemmasta sisällöstä jää siksi unholaan sivuston nykyisessä muodossa. Toivon, että sivustollani olisi mukava surffata, viettää aikaa ja helppo löytää inspiraatiota ja uskonkin, että uusi sivusto palvelee tässä suhteessa paljon nykyistä paremmin.

DSC_0046

Toinen merkittävä uudistus liittyy henkilökohtaiseen elämääni työn puolesta. Takana on valtava muutosten syksy, paljon uusia alkuja, mutta myös paljon kysymysmerkkejä. Olen tietoisesti ottanut tilaa joutilaisuudelle ja tunnustellut, minkälaisista palasista työelämäni kokonaisuudessaan tulee muodostumaan. Yksi asia on selvä kuin pläkki: rakkauteni luonnonkosmetiikkaan ja purnukoihin sekä tiedon välittäminen kanssasisarille.

Ideoita blogini suhteen on virrannut semmoista tahtia, että olen tajunnut sen olevan selkeästi jo päivätyöni. Tähän mennessä siitä ei ole maksettu pientä affiliate-korvausta lukuunottamatta, mutta pikkuhiljaa minulle on selkiytynyt, että olisi täysin ansaittua saada tästä työstä palkkaa. Pohdin pitkään, voisiko blogini olla osana jotain mediaa, mutta en saa ajatusta mitenkään päin tuntumaan omalta, joka johtuu taatusti taustastani. Olen elänyt niin konkreettisesti läpi totaalisen brändin luomistyön, etten osaa kuvitella olevani rakkaan blogini kanssa osana jotain isompaa mediaa. Tarvitsen täysin vapaat kädet tässä asiassa. Ensi vuonna sivustollani tulee tämän vuoksi olemaan maksettua sisältöä. Joka ikinen kaupallinen yhteistyö, jonka sivustolleni olen myynyt, koskee kuitenkin tuotteita ja brändejä, joiden takana seison sataprosenttisesti. Voitte luottaa siihen, etten kehu yhtäkään tuotetta, joka ei mielestäni ole hyvä ja täytä muilta osin kriteerejäni. Uskottavuuteni on minulle kunnia-asia. Sen säilyttämiseksi minun on myös rajoitettava kaupallisten yhteistöiden määrää, sillä lähes kaikki brändit, mitä blogissani näkyy, ovat kosmetiikkaa. Katsotaan laajenevatko yhteistyöt tulevaisuudessa koskemaan myös blogini muita teemoja.

DSC_0251

Koska voin toteuttaa vain rajallisen määrän kaupallisia yhteistöitä laadukkaan kosmetiikan suhteen, olen perustanut uudelle sivustolle täysin uuden ja oman palstan Cheap & Chic. Ajatus lähti panosta & pihistä -tyylisistä jutuista. Vaikka itse käytän selektiivistä luonnonkosmetiikkaa, haluan välittää inspiraatiota ja kannustaa luonnonkosmetiikan käyttöön aivan kaikkia naisia –  myös opiskelijoita, työttömiä, pienituloisia ja sentinvenyttäjiä. Cheap & Chic onkin palsta, joka keskittyy edullisiin luonnonkosmetiikkamerkkeihin. Palsta tulee olemaan selkeämmin kaupallisempi kuin kauneus-palstani. Tämä tarkoittaa käytännössä enemmän affiliate-linkkejä sekä maksettua sisältöä. En siis halua sekoittaa näitä edullisempia tuotteita kauneus-palstaani, sillä kaikki lukijani tietävät minun olevan selektiivisten merkkien käyttäjä, joten en voi pokkana väittää käyttäväni merkin x muutaman euron luomiväriä ja kasvovettä. Haluan kuitenkin antaa palstatilaa näille brändeille, sillä niillekin on kohderyhmänsä.

DSC_0149

Tämä on ensi askel uuden sivustoni kanssa, mutta inspiraationi ei ole toki tähän tyssännyt. Jos jotain, niin taival Jolien rakentamisen kanssa ohjelmoi minut haaveilemaan isosti. Joten dream on – katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Nyt haluan antaa puheenvuoron teille. Mitä te tuumitte tästä? Oletteko messissä?

Voitte myös vapaasti toivoa sisältöä uudelle sivulle. Teemat lifestyle, keho & mieli ja tyyli ovat sielläkin mukana. Vuoden vaihteessa mukaan astelee uusi palvelu, sähköinen Personal Beauty Guide ja lisäksi DIY-kosmetiikkaan keskittynyt teema tulee valmiiden brändien ohelle, sillä oma mielenkiintoni on tällä hetkellä vahvasti kohdistunut kotikemistinä hääräämiseen.

Haluan myös kiittää teitä kaikista kannustavista ja ihanista sanoistanne, joita olette syksyn aikana kommenttiboksiin jättäneet, ne ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, mihin suuntaan haluan sivustoani kehittää. Olen lisäksi äärimmäisen iloinen, että olette muodostaneet jo pienimuotoisen yhteisön kommenttiboksiin, jossa keskenänne jaatte vinkkejä ja kokemuksianne tuotteista. Mahtavaa!

_04A3914

Kuvat Katja Kokko, paitsi ylin ja alin kuva Dorit Salutskij

Avainsanat: , , , ,

Beauty

19 kommenttia artikkeliin “katja kokko.com uudistuu!”

 1. Mari Vee

  Kuulostaa mahtavalle! Onko uudella sivustolla selkeästi merkitty mitkä ovat maksullisia osia ja maksetaanko ne esim verkkopankin kautta? Tuo kotikemistiosio ja kaikki muukin kuulostaa tosi ihanalle ja odotan mielenkiinnolla uusia tuulia vaikka tämä nykyinenkin on kiva.

  • Moi Mari! Sisällöstä ei tule maksullista teille lukijoille, vaan kaupalliset yhteistyöt tarkoittavat, että mainostaja, eli vaikkapa kosmetiikkamerkki maksaa minulle ja tämmöiset postaukset merkitsen aina heti alkuun ilmoituksella ”Kaupallinen kampanja, yhteistyössä xxx”

 2. Mari Vee

  Ahaa, ymmärsin aluksi väärin mutta nyt ymmärrän. Ja on todellakin oikeutettua, että saat ammatistasi palkkaa joka sinulle kuuluu. Olisin toki lukijanakin maksanut ihan kuin lehdistäkin maksetaan. Mutta kuulostaa siis kaikin tavoin ihanalle. Olisinpa itsekin yhtä rohkea. Olisikohan luonnonkosmetiikan koekaniinille töitä tarjolla… Onnea uudelle idealle!

 3. Sanna

  Cheap & Chic on loistava idea <3 kaikilla ei yksinkertaisesti ole varaa esim. Patykaan. Itse sekoittelen hintavampia ja edullisempia merkkejä. Luotan, että uudistuksista huolimatta tyylisi pysyy aitona. Lehtimäisyys kuulostaa toimivalta rakenteelta blogisi luonteen takia. Ja jes, kosmetiikan kotikemistit <3 oon messissä!! Kai joskus tulee vielä vähän jooga- ja muotijuttujakin 🙂

 4. Jennie

  Jee, mä kannustan aina luomaan uutta, se on meidän ihmisten yksi perusominaisuuksista ja se, että sitä uskaltaa käyttää on aina oma juttunsa, joten onnea paljon. että sä uskallat! Se inspiroi meitä muitakin, joten sen jakaminen on tosi tärkeää… Joten multa 100% tuki ja kiitos. Blogin pitäminen vie oikeasti aikaa, joten en nää mitään pahaa, että siitä saa palkaa. Lisää runsautta vaan sulle, ei se meiltä pois, päinvastoin 🙂 Mä oon kans syttyny diy-kosmetiikalle, joten tosi hauskaa, että siitäkin tulee tänne lisää juttua. Tuntuu, että tässä on jo kohtalolla sormet pelissä.

 5. Johanna

  Hienoa, että saat korvausta – se on vain oikein. Jään oikein mielenkiinnolla ootteleen uudistumista, kuulostaa ainakin hyvälle! Keep up the good work, Katja!

 6. minni

  Kiitos Katja mahtavasta blogista! Olen poiminut täältä niin monta vinkkiä ihonhoitoon ja rakastunut luonnonkosmetiikkaan. On ihan oikein että saisit palkkaa kirjoituksistasi, niin paljon työtä kun teet blogin ja meidän lukijoiden eteen 🙂

 7. Kati

  Hienoa Katja! Kuulostaa mielenkiintoiselta – edelleen 🙂 Komppaaan muita siinä että ei haitta tuo maksullinen yhteistyö yhtään. Sisällöstä: kosmetiikkaan hurahtaneena tykkään niistä jutuista paljon mutta kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostaa. On kiva jos nuo muut osiot lisääntyvät myös. Etkös joskus Jolien aikaan kirjoitellut jotain ruuastakin? Se kiinnostaisi myös noin niinkuin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Eli jos voit joskus heitellä väliin jotain vinkkejä tai reseptejä tms. samaan tyyliin kuin muoti tai jooga. Sehän vaikuttaa suuresti ihon(kin) hyvinvointiinkin mitä suuhunsa laittaa 🙂
  Ja täällä kans koekaniiniksi vapaaehtoinen 😀

  • Kun vuonna 2010 aloitin bloggaamisen, kirjoitin pääosin pelkästä ruoasta ja vieläpä raa’asta sellaisesta. Matkan varrella ruokailutottumukseni ovat kokeneet melkoisen fuusion erilaisia keittiöitä ja ruokavalioita ja rakastan ruokaa edelleen. En vain ole yhtään inspiroitunut kirjoittamaan enää ruoasta enkä resepteistä! Toki jos spontaani inspiraatio joskus yllättää, niin lifestyle-osioon on helppo muutama resepti laittaa. Ruoalla on ihon kuntoon suuri merkitys, mutta niin on henkisellä hyvinvoinnillakin ja tämä on puolestaan aihe, joka itseäni suuresti kiinnostaa. Omat ruokavinkkini kun ovat nykyään jopa ärsyttävän ympäripyöreää ”syö sitä mikä parhaalta tuntuu ja maistuu” -osastoa ja sellainen harvemmin uppoaa, jos ei ole suhaillut kymmenen eri ruokavalion välillä 🙂 Jolien ravinto-osiosta löytyy edelleen reseptejäni, kun selaa arkistoa taaksepäin 🙂 Viimeksi viikonloppuna kävin urkkimassa sieltä itse kirjoittamaani gluteenitonta ja vegaanista lasagnereseptiä!

 8. Anastasia

  Cheap & Chic on loistava idea minustakin, mutta myös sen takia, että kaikille ei käy esim. Patyka, vaikka siihen olisikin varaa. 🙂 Allergisille ja herkille kasviöljyn cocktailit jne. ovat vain liikaa, vaikka kyse olisikin luonnonkosmetiikasta.

 9. Anna

  Jään innolla odottamaan tulevaa! 🙂 Luonnonkosmetiikka kiinnostaa minua eniten, mutta toki jatkossa(kin) seassa voi hyvin olla muitakin aiheita. DIY-jutut kiinnostavat myös,

 10. On erittäin ok, että saat palkkaa tekemästäsi työstä 🙂 Täältä on saanut paljon hyviä vinkkejä ja inspiraatiota. Toivoisin kuitenkin, että vaikka muutat tyyliä lehtimäisempään muotoon, niin annat persoonallisuutesi näkyä läpi. Juuri se on mielestäni blogien voima, että niitä kirjoittaa ihminen, jolta voi saada vinkkejä hyvistä tuotteista ”kuin kaverilta kaverille”, ja joka kirjoittaa muutakin kuin mainostaa tuotteita, eikä ole vain ”kasvoton toimittaja”.
  Tuo DIY kosmetiikka kuulostaa tosi kiinnostavalta, ja toivon, että joogaa, henkistä hyvinvointia ja tyyliä on paljon myös jatkossa 🙂

 11. I was able to find good info from your blog posts.|
  Thank you for another great article. Where else may anybody get that kind of info in such a perfect method of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m on the search for such info.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>