Beauty

katja kokko.com uudistuu!

Beauty | 3.12.2014 | Katja Kokko

_04A3725

Heippa rakkaat ja ihanat lukijani, minulla on teille jännittäviä ilouutisia: katjakokko.com -sivustoni kokee nimittäin aivan lähitulevaisuudessa täyden uudistuksen ulkoasun, mutta myös osittain sivuston luonteen suhteen.

Jatkossa sivustoni on päiväkirjamaisen blogin sijasta enemminkin lehtimäinen. Sisältöä on nopeampi ja helpompi lukea. Informaatiota on ehtinyt syksyn mittaan karttua melkoisesti ja osa vanhemmasta sisällöstä jää siksi unholaan sivuston nykyisessä muodossa. Toivon, että sivustollani olisi mukava surffata, viettää aikaa ja helppo löytää inspiraatiota ja uskonkin, että uusi sivusto palvelee tässä suhteessa paljon nykyistä paremmin.

DSC_0046

Toinen merkittävä uudistus liittyy henkilökohtaiseen elämääni työn puolesta. Takana on valtava muutosten syksy, paljon uusia alkuja, mutta myös paljon kysymysmerkkejä. Olen tietoisesti ottanut tilaa joutilaisuudelle ja tunnustellut, minkälaisista palasista työelämäni kokonaisuudessaan tulee muodostumaan. Yksi asia on selvä kuin pläkki: rakkauteni luonnonkosmetiikkaan ja purnukoihin sekä tiedon välittäminen kanssasisarille.

Ideoita blogini suhteen on virrannut semmoista tahtia, että olen tajunnut sen olevan selkeästi jo päivätyöni. Tähän mennessä siitä ei ole maksettu pientä affiliate-korvausta lukuunottamatta, mutta pikkuhiljaa minulle on selkiytynyt, että olisi täysin ansaittua saada tästä työstä palkkaa. Pohdin pitkään, voisiko blogini olla osana jotain mediaa, mutta en saa ajatusta mitenkään päin tuntumaan omalta, joka johtuu taatusti taustastani. Olen elänyt niin konkreettisesti läpi totaalisen brändin luomistyön, etten osaa kuvitella olevani rakkaan blogini kanssa osana jotain isompaa mediaa. Tarvitsen täysin vapaat kädet tässä asiassa. Ensi vuonna sivustollani tulee tämän vuoksi olemaan maksettua sisältöä. Joka ikinen kaupallinen yhteistyö, jonka sivustolleni olen myynyt, koskee kuitenkin tuotteita ja brändejä, joiden takana seison sataprosenttisesti. Voitte luottaa siihen, etten kehu yhtäkään tuotetta, joka ei mielestäni ole hyvä ja täytä muilta osin kriteerejäni. Uskottavuuteni on minulle kunnia-asia. Sen säilyttämiseksi minun on myös rajoitettava kaupallisten yhteistöiden määrää, sillä lähes kaikki brändit, mitä blogissani näkyy, ovat kosmetiikkaa. Katsotaan laajenevatko yhteistyöt tulevaisuudessa koskemaan myös blogini muita teemoja.

DSC_0251

Koska voin toteuttaa vain rajallisen määrän kaupallisia yhteistöitä laadukkaan kosmetiikan suhteen, olen perustanut uudelle sivustolle täysin uuden ja oman palstan Cheap & Chic. Ajatus lähti panosta & pihistä -tyylisistä jutuista. Vaikka itse käytän selektiivistä luonnonkosmetiikkaa, haluan välittää inspiraatiota ja kannustaa luonnonkosmetiikan käyttöön aivan kaikkia naisia –  myös opiskelijoita, työttömiä, pienituloisia ja sentinvenyttäjiä. Cheap & Chic onkin palsta, joka keskittyy edullisiin luonnonkosmetiikkamerkkeihin. Palsta tulee olemaan selkeämmin kaupallisempi kuin kauneus-palstani. Tämä tarkoittaa käytännössä enemmän affiliate-linkkejä sekä maksettua sisältöä. En siis halua sekoittaa näitä edullisempia tuotteita kauneus-palstaani, sillä kaikki lukijani tietävät minun olevan selektiivisten merkkien käyttäjä, joten en voi pokkana väittää käyttäväni merkin x muutaman euron luomiväriä ja kasvovettä. Haluan kuitenkin antaa palstatilaa näille brändeille, sillä niillekin on kohderyhmänsä.

DSC_0149

Tämä on ensi askel uuden sivustoni kanssa, mutta inspiraationi ei ole toki tähän tyssännyt. Jos jotain, niin taival Jolien rakentamisen kanssa ohjelmoi minut haaveilemaan isosti. Joten dream on – katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Nyt haluan antaa puheenvuoron teille. Mitä te tuumitte tästä? Oletteko messissä?

Voitte myös vapaasti toivoa sisältöä uudelle sivulle. Teemat lifestyle, keho & mieli ja tyyli ovat sielläkin mukana. Vuoden vaihteessa mukaan astelee uusi palvelu, sähköinen Personal Beauty Guide ja lisäksi DIY-kosmetiikkaan keskittynyt teema tulee valmiiden brändien ohelle, sillä oma mielenkiintoni on tällä hetkellä vahvasti kohdistunut kotikemistinä hääräämiseen.

Haluan myös kiittää teitä kaikista kannustavista ja ihanista sanoistanne, joita olette syksyn aikana kommenttiboksiin jättäneet, ne ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, mihin suuntaan haluan sivustoani kehittää. Olen lisäksi äärimmäisen iloinen, että olette muodostaneet jo pienimuotoisen yhteisön kommenttiboksiin, jossa keskenänne jaatte vinkkejä ja kokemuksianne tuotteista. Mahtavaa!

_04A3914

Kuvat Katja Kokko, paitsi ylin ja alin kuva Dorit Salutskij

Avainsanat: , , , ,