Beauty

Ryppyjä iholla

Beauty | 10.11.2014 | Katja Kokko

DSC_0031

Muistatteko Sinkkuelämän jakson Secret Single Behavior? Siinä Charlotten salaisiin puuhiin kuuluu ihohuokosten tutkiminen suurentavalla peilillä.

Vaikka Charlotte ei varsinaisesti kuulu niihin hahmoihin, joihin meikätyttö voisi kovinkaan luontevasti samaistua, voinette arvata, että jaan kuitenkin tämän salaisen lempipuuhan hänen kanssaan. Kylpyhuoneeni peilin valo on nimittäin varsin kirkas ja armoton. Siinä missä ennen tutkailin ihohuokosiani ja tukkeumiani, peili onkin kesän jälkeen paljastanut aivan uudenlaisen karun totuuden kasvoistani: olen yli kolmekymmentä ja ihoni on alkanut ikääntyä.

Oh man, tästäkö se nyt alkaa? Olen aina pitänyt ryppyjä ja juonteita kauniina vaikka ikää olisi yli seitsemänkymmentä. Mutta niiden bongaaminen omista kasvoista on lähinnä… hämmentävää.

DSC_0022

En suinkaan tarkoita, että olisin kehittänyt itselleni ikäkriisiä tai paniikin rypyistä, vaan tuntuu kuin joku olisi sytyttänyt lampun päässäni ja saanut havahtumaan siihen, että tämä elämä lipuu eteenpäin aivan tajutonta vauhtia eikä paluuta varhaisnuoruuteen enää ole. Tässä sitä ollaan aikuisia naisia ja seikkaillaan menemään… rypistyvällä iholla. Peilistä kurkistavatkin yhtäkkiä aikuiset kasvot. Tämä on todella outoa. Mutta vieläkin hämmentävämpää on, että tunnen jopa tietynlaista ylväyttä näistä ensimmäisistä selkeistä ikärypyistä, ei suinkaan ilmerypyistä.

Erityisesti kesän jälkeen ryppyjä on varsin havahduttavaa tutkia, kun rusketus on hävinnyt. Huomaan selkeästi, että viime kesäinen auringossa asuminen (vietin 90 % vuorokauden tunneista auringossa) on tehnyt tehtävänsä: ihoni on rakenne on muuttunut joistakin kohdista ja muutamat rypyt ovat syventyneet huomattavasti.

Nyt kun hormonaalinen näppyräjähdys on osaltani lähes historiaa, onkin ihonhoidon tiimoilta aika sukeltaa uusille vesille, astua siis virallisesti anti-age -skeneen. Tästä tulee kuulkaas mielenkiintoista, ensimmäiset koekaniinit empiiristä ryppytutkimustani varten lienevät jo matkalla lahden yli punavuorelaiseen purnukkataivaaseen.

Palaillaan aiheeseen, mutta sitä ennen suosittelen lukemaan tämän Kirsikan kuvaaman ja minun kirjoittaman jutun ihonhoidosta yöllä (erittäin oleellista ikääntyvän ihon hoidossa) sekä bongaamaan vissit tuotetärpit talteen tästä Ellien artikkelista.

Lopuksi vielä tiedotusluontoinen asia: sähköpostiini tulvii kysymyksiä ihonhoidosta ja tuotesuosituksista. Myös kommentteihin on alkanut tulla todella pitkiä kyselyitä koko peilikaapin sisällöstä ja ihonhoidosta. Olen otettu, että luotatte ammattitaitooni ja käännytte puoleeni. Vastaan mielelläni kommenteissa nopeisiin kysymyksiin, mutta kattavaa ihonhoitokonsultaatioita en voi teille tällä tavalla tarjota, muuten istun koneella tuntikausia naputtamassa vastauksia. Olenkin siis suunnitellut teille sähköisen Personal Beuty Guide -palvelun, jonka taittoa ja visuaalista ilmettä lahjakkaat ystäväni Kirsikka ja Tuukka teille tällä hetkellä suunnittelevat.  Jatkossa perusteelliset kysymykset kulkevat tämän palvelun kautta niin pysymme kaikki tyytyväisinä. Odotan todella innolla, että pääsen esittelemään tämän palvelun teille!

DSC_0013

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,

Beauty

16 kommenttia artikkeliin “Ryppyjä iholla”

 1. Mari Vee

  Tervetuloa ryppyikäisiin (heh)! Itselläni on ikää 36 vee ja samaa asiaa ihmettelin noin pari kolme vuotta sitten kun ensimmäiset näkyvät rypyt tulivat, että nyt ne tulivat. Minulla on otsassa vastaavanlaiset uhuet vaakasuorat viivat kuin sinullakin. Lähinnä se huomaa meikatessa, että siitä kohtaa, jossa on näitä pieniä ryppyjä, niin pitää huolellisemmin levittää meikki, jotta ei jää ryppujen vakoon. Ainoa minua häiritsevät ryppy on silmien välissä oleva ”Sibelius ryppy”. Monilla niitä on kaksi, mutta minulla vain yksi ja se on jotenkin ärsyttävä viiva keskellä kulmakarvoja. On ollut muistaakseni jo ennen kuin täytin 30 ja en tiedä voiko johtua siitä, että olen siristellyt silmiä kesäisin ja muutenkin kirkkaalla kun en ole käyttänyt aurinkolaseja. Tosin nyt kun olen käyttänyt laadukasta luonnonkosmetiikkaa yli puolen vuoden ajan ja ottanut laadukkaat öljyt käyttöön myös yöksi (Absolution addiction ja Patyka) sekä Absolution yövoiteen, niin mielestäni tuo ärsyttävä viiva on hieman madaltunut eikä ole enää niin syvä. Aikanaan mietin, että pitäisikö ottaa restylane pistos kun silloinen kosmetologi kenellä kävin sitä suositteli, mutta hinta järkytti pelotti tietysti muutenkin. Nyt olen yrittänyt ajatella asiaa niin, että tuo ärsyttävä ryppykin on osa minua eikä sille mitään voi. Muut alkavat rypyt eivät häiritse enkä anna tämänkään enää häiritä. Vaikka minulla on myös satunnaisia näppylöitä ja muutamia pigmenttilaikkujakin niin kyllä minä mielestäni olen ihan kaunis kaikkine virheineni.

  • Ilmeryppyhän tuo kaikilla on, joka alkaa kehittyä jo suhteellisen nuorena. Muistan omani selkeästi jo 25 vuoden tienoilla. Tiedän kyllä monia, joille tulee vain tuo yksi viiva, et siis ole suinkaan ainoa 🙂 Minä en kyllä ryppyjä koskaan täyttäisi millään pistoksilla tai millään vippaskonsteilla vaan luotan luonnosta saatavaan superhoivaan, joka pitää ihon niin heleänä ja pehmeänä, että rypyt sitä vain kaunistavat iän myötä. Joskin tämä totuttelu vie aikansa 😀

 2. Helinää

  Tiedätkö jotain vastaavaa/parempaa peitevoidetta puikkona kuin Couleur Caramellen sticki? Olen toki tyytyväinen siihen, mutta olen käyttänyt sitä nyt viimeiset kaksi vuotta, joten alkaa olla kyllästymistä ilmassa 🙂

 3. Ninne

  Hei,

  Vaikka ei nyt kyseiseen postaukseen liitykään niin pakko kysäistä sinulta.
  Törmäsin tähän postaukseen: http://www.lily.fi/blogit/lainahoyhenissa/iho-kiittaa ja jäin ihmettelemään kuinka en ole kyseisestä merkistä kuullut, etenkin jos se on luonnonmukainen & oragaaninen. Vierailin brändin nettisivuilla ja jos yhtään olen oppinut inci listoja tulkitsemaan niin tässähän ei ole millään tavoin kyse oikeasti luonnollisesta tai luonnonkosmetiikasta? Vaikka brändi itseään mainostaakin eläinkokeettomuudellaan ja orgaanisuudellaan. Voi olla, että omakin tulkintani horjuu, mutta ainakin näin maallikkona olin löytävinäni paljonkin sellasia aineita, jotka eivät luonnonkosmetiikkaan kuulu.
  Varsinaisena luonnonkosmetiikkana ko. brändihän ei itseään mainostakaan, mutta tavallista kuluttajaa ajatellen ehkä hieman hämmentävästi kuitenkin. Vai menenkö nyt ihan metsään tässä?

  Olisi myös kiinnostavaa jos voisit tehdä jossain vaiheessa postauksen juurikin kuluttajaa hämmentävästä mainonnasta ja ns. luonnollisuudella brändäyksellä, joka tarkemmalla syynillä paljastuukin joksikin muuksi.

  • Heh joo, en kyllä ymmärrä miten sarja kutsuu itseään orgaaniseksi. Ei tällä ole mitään tekemistä luonnonkosmetikkan kanssa vaikka muutaman kasviuutteet ja -öljyt sieltä löytyvätkin. Näitä riittää 🙂

 4. Ninne

  No hyvä, että jotain olen sitten tässä matkan varrella oppinut. Muutamia tuttuja ja oikeasti turvallisia raaka-aineita olin itsekin seasta bongaavinani, mutta muutoin näytti kyllä olevan kaukana siitä mihin olen omassa kosmetiikassani suurimmaksi osaksi siirtynyt. Olisi varmaan vuosi tai pari sitten mennyt myös minulle tavallisena kuluttajana ihan täydestä, näitä vastaavia tuotteita ja sarjoja tosiaan löytyy. Nyt onneksi vähän tarkemmalla silmällä osaa tuotteita katsoa. Mutta harmillista kuluttajien kannalta joka tapauksessa. 🙁

 5. No täällä yksi ”silmäänkustu” kuluttaja ilmoittautuu. Itse en tosiaan ole luonnonkosmetiikan tuntija, eli täysin lumoutuneena menin lankaan ”100% organic ”- myyntipuheista 😀

  Piret xx

  • Tämmöisiä sarjoja tosiaan riittää, joten et todellakaan ole ainoa 🙂 Harva kuluttaja on kovin valveutunut raaka-aineiden ja toisaalta myöskään luonnonkosmetiikka- tai luomukosmetiikka-käsitteiden maailmassa, sillä ei luonnonkosmetiikkatermiä mitkään lait säätele tai suojaa, on ainoastaan perustettu erilaisia sertifikaatteja luomaan yhteinäisiä linjoja, mutta niissäkin on eroja. Pääpiirteet kuitenkin noudattelevat samanlaista linjaa esim. kiellettyjen raaka-aineiden suhteen sekä tietenkin luonnonkosmetiikassa puhutaan raaka-aineista, jotka ovat peräisin luonnosta. Kyllä monet synteettiset sarjat voivat olla suhteellisen ekologisia ja eläinkokeetkin ovat nykyisin kielletty Euroopassa, joten ehkei tämä Rituals pahimmasta päästä ole, vaikka raaka-aineiden puolesta en omaan peilikaappiini kyllä kelpuuttaisikaan 🙂

 6. Ninne

  Joo ei näitä oikeasti tavallisena kuluttajana helposti tunnista. En itsekään ole mikään asiantuntija, lähellekään, mutta viime aikoina olen kiinnittänyt paljonkin huomiota tällaiseen tavallista kuluttajaa harhaanjohtavaan mainontaan. On harmillista, että näitä asioita ei tosiaankaan ole lailla säädetty, mutta ehkä niidenkin asioiden suhteen jossain vaiheessa saadaan muutosta. Toivottavasti. Ja kyllä kai tosiaan osa synteettisistäkin sarjoista on kohtuullisen vastuullisia ja ainakin ekologisempia kuin ennen. Pikku hiljaa opetellen olen löytänyt parempia vaihtoehtoja, mutta tuntuu etten siltikään tiedä tarpeeksi ja niin paljon kuin oikeasti haluaisin. Askel kerrallaan mennään. Mutta jotenkin aina niin tylsää löytää tällaisia sarjoja, koska tiedän itse aikaisemmin menneeni monesti lankaan asiasta sen enempää tietämättä. Meitä ”silmäänkustuja” on varmasti monia.

 7. Sanna

  Olet valinnut beauty guidessasi Absolutionin silmänympärysvoiteen suosikiksesi, muttet maininnut sitä ainakaan tuossa Ellien artikkelissa. Eikö se olekaan parhainpia anti age -tuotteita? Olin juuri harkitsemassa sen ostamistaseuravaksi silmänympärysvoiteeksi, tummien silmänalusten vähentyminen puhutteli.. Kiitos, jos viitsit vastata 🙂

  • Sanna

   Ymmärsin kyllä, että beauty guidessa on omat suosikkituotteesi, ei suosikki anti-age -tuotteesi.. Ilmaisin itseäni ehkä epäselvästi. Olisi pitänyt kysyä, että jos hakee silmänympärysvoiteelta enemmän anti-age -ominaisuuksia, kannattaako valita jokin muu kuin Absolutionin silmänympärysvoide? Ja olen varmaan suunnilleen ikäisesi ja ryppyjä enemmän ongelmanini on silmänalusten tummuus… Siihenkö Absolutionin tuote voisi olla ihan sopiva? Olen jotenkin ajatellut ensimmäisten ryppyjen ilmestyttyä ylipäätään kasvoihini, että ihonhoitotuotteissani saisi olla anti age -vaikutuksiakin.

   • Absolution on loistava tummiin silmänalusiin ja turvotukseen sekä väsyneille silmille ja raaka-aineidensa puolesta siinä on myös varsin pätevät anti-age ominaisuudet, joten uskon, että pidät voiteesta. Siinä on myös tujaus mica-pigmenttiä, joka tuo aivan konkreettisesti valoa silmänalusiin. Voit myös säilyttää sen jääkaapissa tehostaakseni virkistävää vaikutusta 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>