Beauty

Ryppyjä iholla

Beauty | 10.11.2014 | Katja Kokko

DSC_0031

Muistatteko Sinkkuelämän jakson Secret Single Behavior? Siinä Charlotten salaisiin puuhiin kuuluu ihohuokosten tutkiminen suurentavalla peilillä.

Vaikka Charlotte ei varsinaisesti kuulu niihin hahmoihin, joihin meikätyttö voisi kovinkaan luontevasti samaistua, voinette arvata, että jaan kuitenkin tämän salaisen lempipuuhan hänen kanssaan. Kylpyhuoneeni peilin valo on nimittäin varsin kirkas ja armoton. Siinä missä ennen tutkailin ihohuokosiani ja tukkeumiani, peili onkin kesän jälkeen paljastanut aivan uudenlaisen karun totuuden kasvoistani: olen yli kolmekymmentä ja ihoni on alkanut ikääntyä.

Oh man, tästäkö se nyt alkaa? Olen aina pitänyt ryppyjä ja juonteita kauniina vaikka ikää olisi yli seitsemänkymmentä. Mutta niiden bongaaminen omista kasvoista on lähinnä… hämmentävää.

DSC_0022

En suinkaan tarkoita, että olisin kehittänyt itselleni ikäkriisiä tai paniikin rypyistä, vaan tuntuu kuin joku olisi sytyttänyt lampun päässäni ja saanut havahtumaan siihen, että tämä elämä lipuu eteenpäin aivan tajutonta vauhtia eikä paluuta varhaisnuoruuteen enää ole. Tässä sitä ollaan aikuisia naisia ja seikkaillaan menemään… rypistyvällä iholla. Peilistä kurkistavatkin yhtäkkiä aikuiset kasvot. Tämä on todella outoa. Mutta vieläkin hämmentävämpää on, että tunnen jopa tietynlaista ylväyttä näistä ensimmäisistä selkeistä ikärypyistä, ei suinkaan ilmerypyistä.

Erityisesti kesän jälkeen ryppyjä on varsin havahduttavaa tutkia, kun rusketus on hävinnyt. Huomaan selkeästi, että viime kesäinen auringossa asuminen (vietin 90 % vuorokauden tunneista auringossa) on tehnyt tehtävänsä: ihoni on rakenne on muuttunut joistakin kohdista ja muutamat rypyt ovat syventyneet huomattavasti.

Nyt kun hormonaalinen näppyräjähdys on osaltani lähes historiaa, onkin ihonhoidon tiimoilta aika sukeltaa uusille vesille, astua siis virallisesti anti-age -skeneen. Tästä tulee kuulkaas mielenkiintoista, ensimmäiset koekaniinit empiiristä ryppytutkimustani varten lienevät jo matkalla lahden yli punavuorelaiseen purnukkataivaaseen.

Palaillaan aiheeseen, mutta sitä ennen suosittelen lukemaan tämän Kirsikan kuvaaman ja minun kirjoittaman jutun ihonhoidosta yöllä (erittäin oleellista ikääntyvän ihon hoidossa) sekä bongaamaan vissit tuotetärpit talteen tästä Ellien artikkelista.

Lopuksi vielä tiedotusluontoinen asia: sähköpostiini tulvii kysymyksiä ihonhoidosta ja tuotesuosituksista. Myös kommentteihin on alkanut tulla todella pitkiä kyselyitä koko peilikaapin sisällöstä ja ihonhoidosta. Olen otettu, että luotatte ammattitaitooni ja käännytte puoleeni. Vastaan mielelläni kommenteissa nopeisiin kysymyksiin, mutta kattavaa ihonhoitokonsultaatioita en voi teille tällä tavalla tarjota, muuten istun koneella tuntikausia naputtamassa vastauksia. Olenkin siis suunnitellut teille sähköisen Personal Beuty Guide -palvelun, jonka taittoa ja visuaalista ilmettä lahjakkaat ystäväni Kirsikka ja Tuukka teille tällä hetkellä suunnittelevat.  Jatkossa perusteelliset kysymykset kulkevat tämän palvelun kautta niin pysymme kaikki tyytyväisinä. Odotan todella innolla, että pääsen esittelemään tämän palvelun teille!

DSC_0013

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,