Beauty

Musla ♥ Katja 2/2: Good Night Sleep Tight

Beauty | 3.11.2014 | Katja Kokko

IMG_6307

Heippa kaunokaiset! Anteeksi ettei minusta ole kuulunut. On väsyttänyt kovasti ja olen nukkunut pitkiä kauneusunia. Siksipä naurattaa, että seuraavana postausjonossani oli Musla-blogin Kirsikan kanssa pitämämme puuhastelupäivän toinen osa, joka liittyy uneen. Se ensimmäinen, japanilaistyylinen kauneusrituaali, löytyy täältä, jos missasit sen. Suosittelen kasvovesinaamiota aivan kaikille näin harmauden ja talven tullen.

Tässä toisessa osassa puhutaan kauneusunista, koska uni on yksi maailman ihanimmista ja tärkeimmistä asioista ja sitä pitäisi ihmisen vaalia siinä missä herkkuruokaakin. Kahdeksan tuntia laadukasta unta yössä ja reilun vartin tirsat kaunistavat kenen tahansa ryppyotsan.

Öisin ihoa kannattaa helliä ravinteilla, koska ihon uusiutuminen tapahtuu kaikista voimakkaimpana keskiyön jälkeen yhden ja kolmen välillä ja ihon läpäisevyys on parempi kuin päivällä. Rentoutuminen illalla ennen höyhensaarille lähtöä on tärkeää levon kannalta. Rentoutua voi kuuntelemalla rauhoittavaa pimpelipom-musiikkia tai vaikka meditoida hihhulikivien kanssa.

IMG_6353

Neal’s Yard Remediesillä on ihania kauneusunituotteita, jotka toimivat rentouttavana aromaterapiana auttaen levähtämään paremmin ja näkemään kivempia unia.

Beauty Sleep Concentrate on kauneusunieliksiiri, jota voi käyttää kahdella tapaa: 1) rasvoittuvalle iholle kasvoveden jälkeen kevyeksi yövoiteeksi ja 2) kuivalle iholle kasvoveden jälkeen seerumiksi ja sen jälkeen tavallinen yövoide taikka ihoöljy päälle. Yövoiteeksi passaa vaikka Neal’s Yardin Vitamin E & Avokado yövoide.

Beauty Sleep Concentrate tukee ihon uusiutumista sekä auttaa rauhaisiin uniin. Rentouttavien eteeristen öljyjen yhdistelmä sisältää muskatellisalviaa, sypressiä, appelsiinia, patsulia ja ylang ylangia. Muskatellisalvia auttaa muuten myös menkkakipuihin, tiedoksi vaan semmoisista kärsiville.

Kauneusunieliksiirin tärkein ihoa uudistava ainesosa on palmitoyl tripeptidi-5, joka kuulostaa aivan tähtitieteellisen omituiselta ainekselta, mutta kansankielellä sanottuna peptidit muodostuvat aminohapoista ja niitä esiintyy aivan luonnostaan kehossa. Peptidit kosmetiikkatuotteessa juttelee meidän ihosoluille ja käskee niitä tuottamaan enemmän kollageenia ja silottamaan rypyt. Neal’s Yardin tripeptidi valmistetaan kasviperäisestä palmitiinihaposta.

IMG_6312

Silmän- ja huulenympärykset kannattaa myös voidella illalla silottavalla tuotteella, joka estää silmänalus-hot dogien syntymistä yön aikana. Neal’s Yardilla on tähän pätevä Frankincense Eye & Lip -seerumi. Siitäkin löytyy tripeptidejä ja sitten vielä merilevää, joka on anti-age aineksien aatelia. Frankincenseöljy on rentouttava, mutta kirkastaa myös.

Itse valelen illalla koko kasvot, kaulan ja decolteen vielä Wild Rose Beauty Balmilla, joka on oikeasti aivan ihmerasvaa. Silottaa ja kirkastaa ihoa ja on tosi riittoisaa. Kesällä sain decolteelle tosi pitkiä ryppyjä auringosta, mutta ruusurasvan ansiosta niitä saa tiirata kohta suurennuslasin kanssa. Wild Rose Beauty Balmista löytyy enemmän juttua kas tästä näin.

Koska ihon pinta-ala on hitusen enemmän kuin pelkkien kasvojen verran niin kokovartalokauneusunikuorrutus ei ole pahitteeksi makoisien unien maksimoimiseksi. Beauty Sleep Body Butter on vartalon kuorruttamiseen mahtituote ja se pehmittää ihon lisäksi myös koppurat kantapäät. Kermainen voi sisältää samat rentouttavat eteeriset öljyt kuin kasvoversio ja voitelevat rasvat on kaakaovoita, sheavoita ja auringonkukansiemenöljyä. Niissä on kaikissa E-vitamiinia, joka on yöaikaan iholle ihan ykköstä.

Kutinati!

Neal’s Yard Remediesin tuotteet myynnissä mm. Naturelle-verkkokaupassa, josta saa koodilla KATJA15 marraskuun loppuun saakka -15 % alennusta.

IMG_6319

Kuvat Kirsikka Simberg/Musla

Avainsanat: , , , , , , , , , ,