Beauty

Wildest roses in a beauty balm

Beauty | 26.9.2014 | Katja Kokko

DSC_0045

Rakastan valella kasvoni iltaisin öljyllä. Niin, että ne oikein kiiltävät. Aamulla peilistä kuikistavat heleänä hehkuvat kasvot. Ja koska ra-kas-tan hedelmähappokuorintoja sekä hedelmähappopitoisia seerumeita, iholle täytyy tarjota myös runsaasti korjaavia rasvahappoja, vitamiineja ja antioksidantteja, erityisesti A-, C- ja E-vitamiineja.

Tehokkaiden hedelmähappojen kanssa voi tehdä oikein emämokan, jolleivat muut hoitotuotteet ole kohdallaan, eli runsaasti kosteuttava kasvovesi, laadukas seerumi sekä ravitseva yövoide tai ihoöljy pitäisi tällöin kuulua peilikaapin vakiovarustukseen.

DSC_0058

Öljyjen kohdalla suosin seoksia, yksinkertaisesti siitä syystä, että usean kasviöljyn seos ravitsee ihoa monipuolisemmin ja tehokkaammin kuin yksittäinen öljy, kuten vaikkapa pelkkä avokadoöljy tai jojobaöljy. Hinta-laatusuhde on seoksissa aina parempi.

Mielestäni laadukas öljyseos ei sisällä mitään koostumusta muokkaavia aineita. Tästä syystä en pidä vaikkapa kuivaöljyistä. Öljy saa ja pitääkin kiiltää iholla, kyllä se yön aikana imeytyy. Usein öljyseoksien pohjaöljyt ovat myös nopeasti imeytyviä ja ohuita, kuten jojoba- ja seesamiöljyä.

Luottoöljyni on ollut pitkään Absolutionin Huile Addiction, joka on seos 27 eri kasviöljystä ja -uutteesta. Rakastan sen koostumusta, huumaavaa tuoksua, tuntumaa ja pakkausta. Öljy on äärimmäisen korjaava ja kirkastava – ihanasti addiktoiva.

DSC_0061

Addictionin ohelle on nyt kuitenkin syntynyt myös toinen riippuvuus. Kulttituotteeseen, jonka kanssa ystävystymiseen minulla meni tovi. Mutta kun se intuitiivisesti tarttui käteeni eräänä iltana noin kuukausi takaperin, en voi enää ymmärtää miten en ollutkaan aiemmin rakastunut tähän. Ilmeisesti en osannut yhdistää sitä oikeiden tuotteiden kanssa, sillä nykyisessä ihonhoitorituaalissani tämä toimii täydellisesti.

Tämä rakkaus on nimeltään Wild Rose Beauty Balm, Neal’s Yard Remediesin tunnetuin tuote ympäri maailman, joka juhlii tänä vuonna 10-vuotissynttäreitään.

Wild Rose Beauty Balm on monitoimituote, joka toimii puhdistusvoiteena pakkauksessa mukana tulevan musliiniliinan kanssa, naamiona, yövoiteena, meikinalusvoiteena (hyvin pienen määrän kera) sekä korjaavana voiteena mihin tahansa ihovaurioihin kuten auringonpolttamiin tai halkeilevalle iholle.

DSC_0047

Puhdistuksena voide on loistava: pieni määrä balmia hierotaan kuiville tai kosteille kasvoille ja silmämeikille ja sitten pyyhitään se pois lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla. Liina kuorii ihoa samalla hellävaraisesti. Jos olet joskus kuullut The Organic Pharmacyn Carrot Butterista, niin tämä tuote toimii samalla periaatteella.

Balmista tekee loistavan tietenkin sen sisältö. Neal’s Yardin tuntemus eteerisistä öljyistä ja yrteistä on aivan huikea ja tähän voiteeseen on kyllä pantu parasta. Inci-listan ensimmäinen ainesosa on luomuviljelty ruusunmarjaöljy. Sitä on siis runsaasti. Ja ruusunmarjaöljy on todella korjaava. Se sisältää huikean määrän A-vitamiinia, joten tässäpä on ryppyjenkarkoitusta kerrakseen, sillä A-vitamiini vahvistaa ja korjaa ihoa sekä pehmittää ryppyjä. Tehon voi todellakin todeta itse.

DSC_0062

Ruusunmarjaöljyn kaverina balmissa on jojobaöljyä, mehiläisvahaa ja sheavoita sekä hamppu-, purasruohonsiemen-, kurjenpolvi-, rosmariini-, frankincense-, palmarosa- ja patsuliöljyjä. Raaka-aineista 99 % on luomuviljeltyjä (frankincense kasvaa villinä), joten kyseessä on todellinen luomutuote. Balmin sisältämät öljyt ovat kaikki korjaavia, joita tavataan usein ikääntyvän tai atooppisen ihon tuotteissa. Rosmariini-, kurjenpolvi- ja frankincenseöljyt ehkäisevät tulehduksia, kirkastavat ihoa ja ovat aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan tasapainottavia, rentouttavia ja mielialaa kohottavia. Nealsin tuotteissa onkin ihanaa niiden holistisuus eteeristen öljyjen ansiosta.

Voide on todella riittoisa, sitä tarvitsee iltaisin vain pikkuisen nokareen koko kasvoille. Tämä purkillinen kestää taatusti koko talven yli.

Rakkautemme roihuaa nyt sen verran intohimoisesti, että balmi päätyi myös Beauty Guideeni, jonka muuten päivitin tällä viikolla, käy bongaamassa uudet tulokkaat, kaikista en ole ehtinyt edes kirjoittaa vielä!

DSC_0073

Alla Neal’s Yard Remediesin video kenialaisista naisista keräämässä villinä kasvavien frankincensepuiden pihkaa. Maa, jossa frankincensepuut kasvavat on kelvoton viljelyyn, joten frankincense on tärkeä tulonlähde näiden alueiden perheille.

Taustalla oleva lehti Lontoossa vaikuttavien suomalaisten huippuosaajien luotsaama uusi suosikkini Alvar

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,