Beauty

From New York – The City Of Dreams: John Masters Organics Hair Care 1/2

Beauty | 24.9.2014 | Katja Kokko

DSC_0107

Postipoika soitti ovikelloani pari päivää sitten sylissään pahvilaatikko. Laatikon sisältä paljastui tuulahdus Manhattania – nimittäin satsi new yorkilaisen John Masters Organicsin hiustenhoito- ja muotoilutuotteita. Kiljuin riemusta naama näkkärillä, sillä olen ollut sarjan rantautumisesta Suomeen lievästi sanottuna innoissani.

Sain ensi kosketuksen tähän ammattilaishiussarjaan noin puolitoista vuotta sitten, kun testasin tuotteita ensimmäisen kerran ja pidin niistä jo silloin valtavasti. Kevään ja kesän mittaan olen kokeillut muutamaa eri tuotetta, mutta esimerkiksi muotoilutuotteita pääsin testaamaan vasta nyt. Päätin jakaa kokemukseni kahteen eri postaukseen: hiustenhoitotuotteisiin sekä muotoilutuotteisiin.

Hurautetaanpa kuitenkin ensi alkuun New Yorkiin ja tehdään pieni katsaus sarjan taustoihin.

DSC_0115

John Masters on uransa 70-luvulla aloittanut new yorkilainen huippukampaaja, joka on rakentanut nimeään kantavaa sarjaa jo yli 20 vuoden ajan. Brändi tunnetaan ympäri maailman parhaana ja arvostetuinpana luonnollisena hiustenhoitosarjana, jonka asiakaskuntaan kuuluvat sellaiset maailmanstarat kuin Jessica Alba, Nelly Furtado, Oliver Thornton ja Alicia Silverstone – vain muutamia mainitakseni.

John Masters kiinnostui 80-luvulla luonnollisista raaka-aineista ja alkoi tulla tietoiseksi kampaajan ammatissa käytettävien kemikaalien riskeistä. Mies loi ensimmäiset kaksi luonnollista hiustuotettaan vuonna 1991 ja kolme vuotta sen jälkeen huippukampaaja avasi ensimmäisen hiussalonkinsa New Yorkin Sohoon, jonka maine kiiri pian ympäri kaupunkia Manhattanin puhdasilmaisimpana salonkina – palveluihin eivät nimittäin kuuluneet permanentit ja hiustenvärjäykset, jotka edellyttivät voimakkaiden kemikaalien käyttämistä. Nykyisin valikoimassa on yli 45 tuotetta käsittäen myös ihonhoitotuotteet, miestentuotteet sekä tuotteita jopa lemmikeille ja kotiin.

Johnin unelma on olla uranuurtaja luonnonkosmetiikan parissa ja parantaa tuotteitaan jatkuvasti sitä mukaa, kun luonnollisiin raaka-aineisiin pohjautuva teknologia kehittyy.

DSC_0057

Jenkkisarjan ollessa kyseessä, tuotteet ovat erilaisia kuin meillä Euroopassa tunnetun Ecocertin sertifioimat tuotteet. John Mastersin kaikki tuotteet noudattavat seuraavanlaisia vaatimuksia:

1. Kaikissa tuotteissa tulee olla 70-100 % luomuviljeltyjä raaka-aineita

2. Tuotteet eivät saa sisältää Sodium Lauryl Sulfatea, parabeeneja, Diethanolamineja, Monoethanolamineja eivätkä Triethanolamineja

3. Geenimanipuloidut raaka-aineet ovat kiellettyjä

4. Tuotteita ei saa testata eläimillä

5. Tuotteet eivät saa sisältää synteettisiä väriaineita, hajusteita ja täyteaineita

6. Kasviuutteiden ja eteeristen öljyjen tulee olla luomuviljeltyjä aina kun mahdollista

7. Eteeristen öljyjen tulee olla höyrytislattuja eikä uutettu propyleeniglykolin avulla, joka tuhoaa öljyjen vaikutuksen

8. Kasviöljyjen tulee olla kylmäpuristettuja

9. Kaikkien raaka-aineiden tulee olla todistetusti hyödyllisiä hiuksille tai iholle

10. Villinä kasvavien raaka-aineiden kerääminen ei saa vahingoittaa ympäristöä

11. Raaka-aineiden tulee olla mahdollisimman biohajoavia

DSC_0204

Hiustenhoitotuotteista sain testattavakseni Evening Primrose Shampoon, Citrus & Neroli Hoitoaineen, Honey & Hibiscus Shampoon, Honey & Hibiscus Hoitoaineen, hiuksiin jätettävän Rose & Apricot hiusmaidon sekä hiuksiin jätettävän Green Tea & Calendula Hoitosuihkeen.

Hiusmaitoa, Honey & Hibiscus hoitoainetta sekä jätettävää hoitosuihketta lukuunottamatta olen kokeillut tai käyttänyt kaikkia tuotteita aiemminkin. Koska olen viime aikoina kirjoittanut hiustuotteista, olen pessyt hiuksiani tavallista kriittisemmin. Kuontaloni on tuntunut koko kesän jotenkin raskaalta ja olen kaivannut hiuksiin ilmavuutta, keveyttä ja liukkautta – fiilistä, jonka saa synteettisen puolen hiustuotteilla.

Ensimmäisenä arviooni pääsivät Evening Primrose Shampoo, Citrus & Neroli Hoitoaine sekä Green Tea & Calendula Hoitosuihke.

Kokeilen nyt säästää ylisanoja, mutta vaikeaa on: hiukseni eivät ole tuntuneet yhtä hyvältä ja täydelliseltä sitten naismuistiin. Ensimmäistä kertaa kuukausiin hiuksistani tuli täydellisen puhtaat, sileät, keveät ja liukkaat. Siis kaikkea tuota, mitä edellä mainitsin kaipaavani. Ero aiempaan on selvä kuin bläkki. Hoitosuihke kruunasi kaiken ja veikkaanpa sen päätyvän Beauty Guideeni, kunhan olen käyttänyt sitä pidempään ja vakuuttunut perinpohjaisesti.

DSC_0146

Evening Primose Shampoo sopii kuiville, normaaleille ja värjätyille hiuksille. Pesuteho on hyvä, mutta hiuksista ei tule aivan purkkaa. Shampoossa on pitkä lista ravitsevia, korjaavia ja suojaavia kasviöljyjä sekä uutteita: rohtoraunioyrttiä, laventelia, nokkosenjuurta, kangaskortea, kamomillaa, valkoista teetä, ylang ylangia, patsulia, kurjenpolvea, helokkiöljyä, purasruohonsiemenöljyä, sitruunankuoriöljyä, hyaluronihappoa – ja lista vain jatkuu. Shampoon tuoksu on aromaterapeuttinen, rauhoittava ja miellyttävä.

Citrus & Neroli Hoitoaine sopii kuiville, hennoille ja värjätyille hiuksille. Sen voi joko huuhdella pois tai jättää hiuksiin, itse huuhtelin. Hoitoaine on todella riittoisaa, se selvittää ja siloittaa hiukset erinomaisesti, mutta ei tee niistä raskaita. Kenties paras hoitoaine, mitä olen koskaan kokeillut ja onhan se saanutkin useita parhaan ekohoitoaineen palkintoja. Hoitoaineessa hiuksia hemmottelevat greipinkuoriöljy, sitruunankuoriöljy, neroliöljy, sitruunaruohoöljy, arnikki-, valkoinen tee-, kamomilla-, kehäkukka-, fenkolinsiemen-ja kangaskorteuute sekä hyaluronihappo. Tuoksu on virkistävän sitruksinen.

Green Tea & Calendula Hoitosuihke sopii kaikille hiustyypeille ja sitä voi suihkia kuiviin tai kosteisiin hiuksiin. Kevyt suihke suojaa ja kosteuttaa hiuksia. Pidän tästä rentouttavan tuoksuisesta suihkeesta aivan valtavasti, sillä se antaa hiuksille sen maagisen viimeisen silauksen, jota olen jäänyt kaipaamaan. Melkoisen ihania yrttejä tämäkin suihke kätkee sisälleen, vai miltä kuulostavat parsakaalinsiemenöljy, kurjenpolvi, rosmariini, seetripuu, vihreä tee, kamomilla, kehäkukka, patsuli, ylang ylang, nokkosenjuuri, sitruuna ja greippi? Ai ihanalta? No niin minustakin.

DSC_0227

Seuraavaksi kokeilin komboa Honey & Hibiscus Shampoosta ja -hoitoaineesta sekä hiuksiin jätettävästä Rose & Apricot Hiusmaidosta. Edellinen kolmikko toimi itselläni parhaiten, tämä kopla on ehdottomasti kuivien ja vaurioituneiden hiusten valinta.

Honey & Hibiscus Shampoo on rakennepaikkaava shampoo kuiville, vaurioituneille ja käsitellyille hiuksille. Olen käyttänyt reilu vuosi sitten yhden putelin tätä kuohkeasti vaahtoavaa shampoota, mutta silti sen koostumus pääsi yllättämään: tuntuma on kuin Tigin tuotteissa konsanaan. Itselleni sopii paremmin shampoista Evening Primrose, mutta jos hiuksesi ovat pitkät, vaalennetut ja vaurioituneet, on tämä shampoo täydellinen valinta. Tämä shampoo kätkee sisälleen niin ikään melkoisen yrttitarhan sekä annoksen meren antimia: irish mossia, kelp-levää, bergamottia, purasruohonsiemenöljyä, hunajaa, vehnänalkioöljyä, hyaluronihappoa, greippiä, hibiscusta ja carnaubavahaa.

Honey & Hibiscus Hoitoaine on rakennepaikkaava hoitoaine kuiville ja vaurioituneille hiuksille, jota voi käyttää hyvin kuiville ja käsitellyille hiuksille päivittäin ja normaaleille sekä rasvoittuvammille hiuksille tehohoitona esimerkiksi kerran viikossa. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään tämän tuotteen kohdalla. Hoitoaine on hyvin täyteläinen ja kermainen sekä erittäin korjaava. Tuoksu on hyvin samanlainen kuin muissakin tuotteissa, voisikohan se ristiä john mastersmaiseksi tuoksuksi? Joka tapauksessa nämä raaka-aineet antavat osviittaa mistä tuoksu on peräisin: irish moss, kelp-levä, pyökinsilmut, cupuacuvoi, ylang ylang, purasruohonsiemenöljy, vehnäproteiinit, tamanuöljy, hunaja, patsuli, bergamotti, valkoinen tee, hibiscus, kamomilla, kehäkukka, arnikki ja hopealehmus.

DSC_0086

Rose & Apricot Hiusmaito on hiuksiin jätettävä ravitseva ja suojaava hoitoaine kuiville ja vaurioituneille hiuksille, jota voi halutessaan käyttää myös muotoilutuotteena. Se kosteuttaa, poistaa sähköisyyttä ja antaa hiuksille kiiltoa. Hoitoainetta levitetään pikkuinen nokare pyyhekuiviin hiuksiin. Itselleni Green Tea & Calendula Hoitosuihke sopii paremmin, sillä hiukseni eivät ole kuivat ja vaurituneet eivätkä koskaan sähköiset. Tämä on siis ehdottomasti todella kuivien, karheiden ja käsiteltyjen hiusten rescue-tuote. Uskon, että tässä on vastaus niille, joille mikään ei riitä, varsinkin yhdessä Honey & Hibiscus Hoitoaineen kanssa. Nimensä mukaisesti tuoksu on ruusuinen ja ruusuöljyen lisäksi hoitoaineesta löytyy aprikoosinkiviöljyä, appelsiininkuoriöljyä, hassunkuuloista mongongo– eli mankettipuunöljyä, cupuacuvoita, sheavoita, ruusunmarjaöljyä, kamomillaa, kehäkukkaa, vihreää teetä, rosmariinia ja nokkosenjuurta.

John Mastersin tuotteet ovat kalliimpia kuin Neal’s Yard Remediesin tai Madaran, vaan eivät kalliita. Näillä koostumuksilla ja rohdoilla huidellaan ansaitusti luonnollisten hiustenhoitotuotteiden edelläkävijänä.

Seuraavassa osassa kerron pääsinkö John Mastersinkaan muotoilutuotteilla lopullisesti eroon synteettisen kosmetiikan kuivashampookoukusta. Stay tuned!

DSC_0071

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kaikki tuotteet saatu testiin John Mastersin maahantuojalta EcoBeautyWellness-verkkokaupasta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,