Body & Mind

Tahdon rakastaa hyvin

Body & Mind | 29.9.2014 | Katja Kokko

DSC_0013

Madaran ja Cattierin tuotepaketit osuivat Ninan ja Suvin kohdalle. Otan teihin yhteyttä osoitetietojen saamiseksi ja lähetän paketit maailmalle. Kiitos kaikille osallistujille, oli jälleen ilo lukea kommenttejanne!

Vallitseva teema sanoissanne tuntui olevan ”kaikki on hyvin” ja ”riität juuri sellaisena kuin olet”. Pohdin mitä se kertoo tästä ajasta. Ilmassa tuntuu väreilevän enemmän tai vähemmän huolta, pelkoa, uupumusta, kaipuuta johonkin syvempään, kaipuuta johonkin, missä kaikki ei perustuisi vain rahalle, pelkoon sen riittämättömyydestä, pelkoon pärjäämisestä, suorittamiseen sekä henkilökohtaisiin saavutuksiin. Ilmassa tuntuu kuitenkin olevan myös luottamusta.

DSC_0005

Halusin sanoa maailmalle tahdon rakastaa hyvin. En tarkoittanut sillä pelkästään elämänkumppanin rakastamista, ystävieni ja läheisteni rakastamista, vaan koko maailman ja elämän rakastamista.

Se tarkoittaa minulle toimimista kaikilla tasoilla mahdollisimman totuudellisesti ja rakkaudellisesti itseäni, elämää ja maailmaa kohtaan. Sitä, etten satuta toisia ihmisiä sanoillani tai teoillani. Sitä, että jätän loukkaavan totuuden sanomatta, mikäli epäilen satuttavani toista. Uskon aina rehellisyyteen, mutta tulkintamme toisista ihmisistä on aina pelkästään oma totuutemme enkä katso, että meillä on oikeutta olla toisiamme kohtaan väkivaltaisia verbaalisesti. Haluan rakastaa hyvin läheisiäni, silloinkin kun se tuntuu mahdottomalta. Ymmärtää, että toinen ihminen kulkee polkuaan omassa tahdissaan, en voi nopeuttaa sitä enkä myöskään kiirehtiä toisen tahdissa.

Haluan rakastaa hyvin teoillani. Jakaa toisille ihmisille jotain hyvää, tarjota pyyteetöntä apuani, silloin kun omista voimavaroistani riittää. Avata oven, tarjota istumapaikkaa, spontaania juttuseuraa, yhdistää ihmisiä. Kuluttaa vastuullisesti, tukea pienyrittäjiä ja eettisesti sekä ekologisesti toimivia yrityksiä. Valita ruokani, juomani, kosmetiikkani ja pesuaineeni mahdollisimman vähän ympäristöämme kuormittavina olematta liian ankara. Haluan, että tulevat sukupolvemme saavat elää ja nauttia mahdollisimman puhtaasta ilmasta, vedestä ja ympäristöstä. Valintojen täytyy olla nähdäkseni automaattisia ja vaivattomia, ei päänvaivaa tuottavia.

DSC_0006

Kaiken pohjalla on rakkaus itseäni kohtaan ja jokapäiväinen elämäni. Haluan olla itselleni hyvä, rakastaa itseäni hyvin ja voida hyvin. Ilmaista toiveeni, haluni ja ajatukseni, ottaa sen riskin, että olisin toisten silmissä typerys. Vain siten voin aidosti, syvästi sekä kestävästi vaikuttaa tähän maailmaan ja rakastaa hyvin myös toisia ihmisiä. Haluan tehdä valintani perustuen siihen, mikä sydämessäni tuntuu hyvältä, en siihen, mitä toiset ihmiset ajattelevat tai toivoisivat minut tekevän. Itsensä rakastaminen tarkoittaa myös rajojen asettamista. Sitä ettemme uhraa itseämme asioiden vuoksi, jotka syövät sisintämme. Sitä ettemme anna kenenkään (myöskään itsemme) kohdella itseämme kaltoin – muistaen väkivallattomuuden toista kohtaan.

Omien todellisten toiveiden seuraaminen tarkoittaa riskin ottamista vapauden puolesta. Sitä ettei kukaan tarjoa valmiita vastauksia, ratkaisuja tai varmuutta mistään. Vapauden toinen puolisko tarkoittaa, että täytyy olla valmis elämään tekemiensä valintojen kanssa. Olla vastustamatta pelkoa, kohdata kauhistuttavat asiat, kunnes voi todeta, että mitä sitten? Se on toisinaan uuvuttavaa ja sietämätöntä, toisinaan aivan järjettömän inspiroivaa. Oppiminen ja oivallukset jatkuvat äärettömyyteen ja sen ymmärtäminen tuo mukanaan janon todellista seikkailua kohtaan, jota elämä on.

Kaunista viikkoa kaikille!

DSC_0010

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,