Beauty

Whamisaa matkalaukussa

Beauty | 17.6.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Juhannus kurkkii jo kulman takana – ja samalla myös ”virallinen” kesälomakauden alku. Lomailitpa sitten kotimaassa tai kaukomailla, mökkimaisemissa tai paratiisirannalla, niin tehokkaiden luonnonkosmetiikka-aurinkovoiteiden lisäksi mukaan täytyy tietysti pakata purkki jos toinenkin.

Yllättävän moni ratkoo matkakosmetiikan pakkaamishuolet lataamalla lentoyhtiöiden salliman litraisen minigrip-pussin täyteen erilaisia laatikoiden pohjalle kertyneitä kosmetiikkanäytteitä. Tavallaanhan tämä on tietysti kätevää, mutta tälläkin kolikolla on kääntöpuolensa. Vaikka testailenkin erilaista, uutta kosmetiikkaa viikottain, otan uusia purkkeja käyttöön asteittain, jotta näen, mikä tekee mitäkin ja mikä sopii juuri minun iholleni. Etenkin herkkäihoisella viikon matka, jonka aikana tuotteet ovat vaihtuneet aamuin ja illoin, voi näyttäytyä kasvoilla ihan muuna kuin lepona ja rentoutumisena. Ja entäpä jos joku satunnaisista shampoonäytteistä ei toimikaan omaan tukkaan? No, on sitä toki isompiakin huolia, mutta harva asia yksinkertaisesti ärsyttää niin paljon kuin juuri pesty, mutta likaiselta näyttävä ja tuntuva tukka. Jos loman olisi tarkoitus olla sitä omaa hemmotteluaikaa itselle, voi niihin matkapurnukoihinkin hieman panostaa, eikö vain?

Eli vaikka ne omat lempituotteet olisivat painavissa lasisissa pumppupulloissa ja purnukoissa, ei lomailijankaan tarvitse onneksi laadusta tinkiä – ja purkkihullua ilahduttaa se, ettei oikein määrästäkään. Pakkaushuolet siis sikseen: Whamisalla on tarjolla näppäriä matkakokoisia tuotteita niin laajalla skaalalla, ettei näiden ja niiden aurinkovoiteiden lisäksi tarvitse ottaa mukaan juuri muuta kuin hammasharja ja -tahna!

Lähdenpä reissuun sitten repun tai arkkupakastimen kokoisen matkalaukun kanssa, pakkaan ehdottomasti mukaan omat hiustenpesuaineet. Perushotelleissa tarjolla olevien shampoiden inci-listat eivät kyllä tarkastelua tai päivänvaloa kestä, enkä halua järkyttää päänahkaani liian pesevillä tuotteilla edes kertaluontoisesti. Kirjoitinkin alkuvuodesta Whamisan fermentoidusta hiustenhoitosarjasta, johon kuuluu kaksi erilaista shampoota, yksi (superhyvä!) hoitoaine, hiuksiin jätettävä hiuseliksiiri sekä hiuspohjan hoitoon tarkoitettu hiusvesi.

Matkalle mukaan voi siis napata 20 millilitran pakkauksessa joko kuivalle tai rasvoittuvalle hiuspohjalle sopivan, hellästi mutta tehokkaasti pesevän shampoon sekä takut supertehokkaasti selvittävän hoitoaineen. Aurinkoa saaneet tai merivedessä kastuneet hiukset ihastuvat tehohoitavaan hiuseliksiiriin, jonka ansiosta matkalta ei tarvitse juosta suoraan kampaajan tuoliin kaksihaaraisia karsimaan. Hiusvedestä ei ole ainakaan toistaiseksi saatavilla erillistä matkakokoa, mutta sen ”oikeakin” pakkaus on 60-millilitrainen ja täten ihan kätevästi kannettavissa, mikäli ilman ei voi eikä halua elää reissuolosuhteissakaan. (Ymmärrettävää, jos ei!)

Tämä pikkupullollinen kunnolla vaahtoavaa shampoota riittää viikon reissulle, mutta etenkin pitkätukkaisen kannattaa napata mukaan kaksi minihoitoainetta, jota ainakin omiin, kieltämättä nykyään pitkiin ja paksuihin hiuksiini kuluu tuplavauhtia shampooseen nähden.

Hyvät luonnonkosmetiikkashampoot kannattaa roudata mukaan reissuun niiden ympäristöystävällisyydenkin takia. Whamisan tuotteiden raaka-aineet ovat biohajoavia, joten näillä peseminen on ympäristöystävällinen valinta vaikkapa mökkiympäristössä, jossa vesihuoltojärjestelmä ei ole kaupunkiasunnon tasolla – ja toki se on fiksumpaa näin, vaikka olisikin.

Lisäksi matkakosmetiikkapussiin tarvitaan tietysti ihonhoitotuotteita. Moni lukija onkin tutustunut Whamisan ihonhoitorutiiniin näiden pikkupakkausten (20 ml) avulla, ja jos kokeilu kiinnostaa, voihan sen yhdistää vaikkapa viikon lomaankin! Whamisan kasvotuotteista näytekokoa saa kaikesta paitsi kasvoöljystä, joten näytteiden avulla pääsee todella testailemaan sarjaa ja etsimään sieltä ne omat suosikkinsa. Matkapulloja voi toki täyttää lempparituotteillaan sitten jatkossakin!

Aurinkovoiteen käytöstä olenkin jo vuosien varrella paasannut useampaan otteeseen, mutta nyt muistutan vielä siitä, että fysikaalinen suoja täytyy puhdistaa yöksi huolellisesti pois niin kasvojen kuin vartalonkin iholta. Kunnon luonnonkosmetiikan aurinkosuojat pysyvät iholla yleensä tosi hyvin vedessäkin, mutta tämä toki näyttäytyy varjopuolena puhdistusvaiheessa. Vartalon iholta aurinkovoiteet lähtevät täyteläisen suihkugeelin ja pesukintaan tai -sienen avulla, mutta kasvojen pesuun kannattaa ottaa avuksi pesuöljy – aurinkovoiteet kun ovat öljyliukoisia. Matkalaukkuun mukaan siis Whamisan pikku puhdistusöljy ja kakkosvaiheen putsariksi joko voide tai geeli, omien mieltymysten mukaan.

Whamisan hoitonesteistä on ollut blogin puolella puhetta useampaan kertaan – ja aivan ansaitusti. Tämä superkosteuttava, seeruminkin hommia hoitava taikaliemi kannattaa pakata mukaan paitsi matkalle, myös käsimatkatavaroihin lentokoneeseen. Lentokoneen puhaltava ilma on hirvittävän kuivaa, ja se jättää kyllä jälkensä kasvojen iholle jo lyhyenkin lennon aikana. Pienestä hoitonestepullosta voi taputella lisäkosteutta kasvoille lennon aikana 7 Skin Methodin oppien mukaisesti – kunhan pesee kädet hyvin ennen aloittamista, lentokoneet kun tuppaavat olemaan melkoisia pöpöpesiä.

Kosteussuihkeet eivät ehkä lentokoneessa ole paras mahdollinen valinta, sillä vaikka ne tarjoavat hetkellistä helpotusta, voivat ne myös päätyä kuivattamaan ihoa entisestään haihtuessaan navakasti ilmastoidussa ympäristössä nopeasti iholta suoraan ilmaan, jopa kosteutta mukanaan vieden. Pienissä erissä iholle paineltu hoitoneste ehtii imeytyä ihoon ihan eri tavalla ja toimii tällaisessa ”tuulitunnelissa” suihkeita paremmin.

Whamisan kaikista kolmesta hoitonesteestä on saatavilla matkakokoiset versiot, joten valitse mukaasi joko kaikkein täyteläisin Deep Richpehmentävä ja kosteuttava Original tai rasvoittuvaa ihoa tasapainottava Refresh.

Pidemmillä lennoilla purkkihullu asettelee hoitonesteellä elvytetyille kasvoilleen vielä sheet maskin, jonka kanssa kannattaa vetoisassa lentokoneympäristössä olla kuitenkin erityisen tarkkana. Kuivahtamaan päässyt (erityisesti kankainen) naamio kun voi alkaa toimia käänteisesti ja alkaa kuivuttuaan imeä itseensä takaisin kosteutta kasvojen iholta!

Kosteusvoiteita lomailijan kasvot toki kaipaavat, ja niitähän matkasarjasta löytyy koko repertuaari. Auringossa siristelleille silmille on tarjolla 3 millilitran silmänympärysvoide, jonka kanssa saattaa hyvinkin pärjätä koko kesäloman. Kasvojen after sun -tarpeet tyydyttää kaikkien janoisten (ihojen) sankari, megakosteuttava ja virkistävä Water Cream. Kosteusvoiteista pikkuputeleissa tarjolla on kevyempi Original-versio sekä tuhdimpi Deep Rich -malli. Jos hifistellä haluaa, päiväksi voi laittaa kevyemmän version ja yöksi tuhdimman. Myös sarjan kaikkein täyteläisintä voidetta, Nourishing Creamia, on saatavilla matkakoossa. Mikäli matkaat kohteeseen, jossa hotellihuoneessa hyrrää ilmastointi läpi yön, voi tällaiselle tuhdimmalle, hoitoneste- ja kosteusvoidekerrokset alleen sinetöivälle voiteelle olla tilausta!

Ja hifistelystä puheenollen – löytyypä matkapakkauksina myös spessutuotteita! Viikottaisen kasvojenkuorinnan voi hoitaa yksittäispakatulla, hellävaraisella hedelmähappo-kuorintalapulla, josta tarjolla on vaihtoehdot ns. normaalille iholle, sekaiholle sekä rasvoittuvalle iholle. Whamisan hedelmähappokuorinnat ovat niin mietoja, että niitä voi käyttää kesälläkin. Kasvot saavat kesällä kyllä kiiltää ja kuultaa huolettomasti, ja vaikea sitä on aurinkovoiteiden kanssa oikein välttääkään. Puuteripakkeloinnit eivät helteessä auta kuitenkaan, niihin on turha edes lähteä! Mikäli lämmönvaihtelut saavat kuitenkin ihon rasvoittumaan epätoivotulla tavalla, tarjoaa ensiapua talintuotantoa rauhoittava Sebum Treatment – matkakoossa, totta kai.

Kompakteilla matkapulloilla pärjää siis mainiosti viikon loman – mikäli niitä ei tarvitse jakaa matkakumppanin kanssa. Kaukaa viisas varmistaa purkkiensa kestävyyden hankkimalla matkaseuralleen pienen lomalahjan jo kotimaassa. Matkalle mahdollisesti lähtevän herraseuran matkalaukkuun kannattaa sujauttaa fiksu all-in-one -puhdistusaine, joka on tarpeeksi hellävarainen kasvojen iholle, mutta toimii tarvittaessa myös shampoona ja suihkugeelinä. Aurinkoa saanut kesäiho saa kaivattua kosteutta erityisesti miehen iholle suunnitellusta kasvovedestä, joka kerää faneja sitä mukaa kun sitä kokeillaan. Miesten matkasarjasta löytyy myös hyvä kosteusemulsio, joka viimeistelee reissumiehen ihonhoitorutiinin.

Litraiseen minigrip-pussiin mahtuu melko monta 20 millilitran purnukkaa, joten kevyesti matkustava voi hyvinkin pärjätä reissussa pelkillä käsimatkatavaroilla. Ja vaikka laukun pakkaisikin ruumaan, turhapa sitä painorajaa on hätyytellä painavilla kosmetiikkapurkeilla. Napakasti sulkeutuvat, pienet purnukat vesitiiviiseen pussukkaan pakattuna varmistavat myös sen, ettei lomaa tarvitse aloittaa laukkuun vuotanutta shampoota vaatteista hotellihuoneessa pesten – kokemusta tästäkin nimittäin on.

Miten on – joko siellä lomakuume nostaa päätään? Täällä ollaan jo kaikin puolin reissuvalmiina! 

Kuvat Viola Virtamo

Avainsanat: , , , ,