BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: kuminen kummajainen ja pari pätevää öljyä

Beauty | Inken purkkinurkka | 16.6.2018 | Inke

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Purkkinurkan Inke innostuu liki kaikenlaisesta kosmetiikasta – mutta sitä kovempaa, mitä kummallisempaa tai kompleksimpaa se on.

Kosmetiikkahommia enemmän seurailevat ovatkin saattaneet jo törmätä uuteen, ilmeisesti jo jonkinlaiseksi hittituotteeksikin muodostuneeseen jellyputsariin, jota toisinaan gummy cleanseriksikin nimitellään. Tämä kiehtova ja kieltämättä myös aika uudenlainen kasvojenpuhdistuskonsepti on siis venyvää, hyytelömäistä tai jopa hieman kumista, tönkköä geeliä. Noin purukumin kokoinen klöntti putsaria levitetään kasvoille venyvin, pyörivin liikkein, jonka jälkeen kasvoja voi kevyesti painella kämmenillä, ikään kuin vetäen meikkejä ja epäpuhtauksia pois iholta. Kun painelusta saa tarpeekseen, kostutetaan kämmenet ja pyöritellään veden vaikutuksesta vaahtomaiseksi emulsioksi muuttuvaa geeliä kasvoilla. Lopuksi kasvot huuhdellaan ja tadaa – kasvot ovat puhtaat, yhdellä tuotteella ja ilman apuvälineitä.

Enpä usko olevani ainoa, joka yllättyi siitä, että jotain tällaista on tarjolla luonnonkosmetiikkaversiona. Ainakin minun mielikuvissani tällainen hieman hassutteleva kikkailu kun yhdistyy yleensä enemmänkin tuonne Korea-kosmetiikan suuntaan – eivätkä näiden kaikkein kokeellisimpien tuotteiden ainesosalistat yleensä kriittisen silmän tarkastelua kestä. Eli nyt siis kuulolle, jos haluat kylppärinkaappiisi enemmän leikkisyyttä, toimivuudesta ja raaka-aineista tinkimättä!

Kuten nimestäkin voi päätellä, Oilixian Australian Kakadu Plum Gummy Cleanser ei tosiaan ole kotoisin Koreasta – vaikka se sinne mielikuvissani yhä vaan tuntuu loikkaavan! Tähän hyvällä tavalla kummalliseen tuotteeseen on sekoitettu australialaista, C-vitamiinirikasta kakadumarjaa, ihoa kirkastavaa fytiinihappoa, ravitsevaa makadamiaöljyä sekä vienosti tuoksuvaa, antibakteerista eukalyptysöljyä.

Luulin jo, että tuon kumisen, veden vaikutuksesta vaahtoavaksi muuttuvan koostumuksen takana olisi jotain outoa taikuutta, mutta tähän löytyikin (harmikseni!) järkiselitys. Tuote sisältää nimittäin runsaasti glyseriiniä, joka yhdistettynä kasviöljyihin ja sakkaroosilauraattiin (sucrose laurate) aikaansaa liisterimäisen koostumuksen. Puhdistusteho tällä jänkillä on kyllä erittäin hyvä – mutta omaan makuuni kenties aavistuksen turhankin pesevä. Hauskuudesta kuitenkin täydet kymmenen pinnaa: minulle tämä kosmetiikkahomma on elämän mittainen leikki, ja juuri tällaiset hassuttelijat ovat syynä siihen, miksi jaksan yhä ja aina vain innostua uusista tuotteista ja alan tuulista.

Oilixian tuoterepertuaari on kuulemma lähiaikoina laajentumassa, mutta tällä hetkellä siihen kuuluu vielä ainoastaan kolme tuotetta: putsari sekä kaksi kasvoöljyä erilaisiin tarpeisiin.

Mintunvihreässä pullossa majaileva Explorer Blend Facial Oil on superkevyt ja rivakasti ihoon imeytyvä kasvoöljy, jota uskaltaisin suositella öljyjä pelkäävällekin käyttäjälle. Mikäli ihosi on ennemminkin rasvoittuvaa kuin kuivaa sorttia, valitse kahdesta vaihtoehdosta siis tämä pullo! Uskallanpa suositella tätä meikin allekin, mikäli kunnon kuulas, kostea glow kiinnostaa.

Vihreään puteliin pakattu sekoitus on yhdistelmä kaiken kaikkiaan kahdeksaatoista (!) kasviöljyä, joten tältä pullolta on lupa odottaa melkoista vitamiini-, antioksidantti- ja omega-rasvahappotujausta. Aprikoosi-, argan-, kamelia-, jojoba- skvalaani- sekä ruusunmarjaöljyn lisäksi mukaan on sekoitettu muun muassa hieman eksoottisempaa cacaypähkinän öljyä, joka sisältää paljon retinolia ja voi täten auttaa häivyttämään pieniä juonteita. Lisäksi mukana on muun muassa ihoa kirkastavaa ja sen sävyä tasoittavaa tomaattiuutetta.

Raaka-aineiden runsaasta määrästä huolimatta öljyn tuoksu on miedohko, raikas ja miellyttävä. Oilixia neuvoo ohjeissaan levittämään öljyn kasvovedellä (mutta minä sanon hoitonesteellä) käsitellylle iholle ennen kosteusvoidetta, joka tämän tuotteen kohdalla kuulostaa ja ennen kaikkea tuntuu oikealta järjestykseltä. Kesäöljy – se on kuulkaas tässä!

Olipas Oilixialla toinenkin öljy tarjolla: se löytyy persikkaisesta pullosta ja kulkee nimellä Amazonian Cacay Facial Oil. Tämän öljyn koostumus on tuota toista öljyä melko lailla tuhdimpi ja täyteläisempi, jonka vuoksi suosittelisin tätä versiota ensisijaisesti kuivemmalle iholle tai yökäyttöön. Valmistaja kertoo molempien öljyjen kuitenkin sopivan kaikille ihotyypeille, enkä minäkään tätä ajatusta vastustele. Jos valintoja on kuitenkin tehtävä, tällainen kahtiajako pullojen ja ihotyyppien välillä on mielestäni looginen.

Tähän cocktailiin on sekoitettu mielestäni poikkeuksellisen jännittävän kuuloisia raaka-aineita: ravitsevaksi kehuttua amatsoninjättilummeuutetta, antioksidanttirikkaita acai- sekä buritiöljyjä, parapähkinäöljyä sekä tuosta vihreästä veljestäänkin tuttua, retinolipitoista ja kaikenlaisia ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevaa cacay-pähkinäöljyä. Tämänkin tuoksu on minun nenääni miellyttävä, melko mieto ja oikeastaan jopa aika ylellinen.

Millainenkos fiilis tästä Oilixiasta ja tuotteistaan sitten jäi? Hieman kaksijakoinen! Kiinnostuin sarjasta tuon hassun putsarin takia, joka kyllä kutkutteli minua uutuusarvonsa ja kummallisuutensa takia, mutta taitaa omalla kohdallani jäädä kuitenkin yhden tuubin mittaiseksi jutuksi. Näin on kuulkaa käynyt, että minusta on kasvanut kaksoispuhdistuksen vankkumaton kannattaja, joka ei näemmä hevillä enää rutiineistaan lipsu!

Sarjan öljyt puolestaan olivat mielestäni vakavammin otettavia yksilöitä kuin mitä nuo pastelliväriset purnukat ehkä antoivat ymmärtääkään. Jännityksellä jäänkin odottamaan, millaisia nuo Oilixian uudet, tulevat lanseeraukset tulevatkaan olemaan: luonnonkosmetiikkaleluja (ja tämä kaikella rakkaudella!), kunnianhimoisia raaka-ainecocktaileja tai molempia puolia yhdisteleviä, totaalisia lottovoittoja? Potentiaalia voisi olla kyllä siihenkin! Myönnän, etten ole järin ihastunut näiden purkkien My Little Pony -sävyiseen ulkoasuun, mutta eiköhän tällekin fanikuntansa löydy. Poikkeavatpahan ainakin massasta!

Mikäli haluat kokea jellyputsarin ihmeet sekä testata itseäsi puhuttelevan öljyvaihtoehdon, kaupan on myös settejä (Explorer / Glow), joista löytyy kaksi täysikokoista tuotetta söpöön meikkipussukkaan pakattuna – ja vieläpä hieman edullisempaan kimppahintaan. Suosittelenkin brändiin tutustumista erityisesti hyvää ja omaa kasvoöljyään etsivälle sekä hänelle, joka haluaisi kokeilla kaikenlaista friikkiä koreakosmetiikkaa, mutta tietää jo hieman liikaa raaka-aineista siihen ryhtyäkseen.

Joko testasit hypetetyn jellyputsarin? Mitä tykkäsit?

*

Testituotteet saatu maahantuojalta.

Avainsanat: , ,