Beauty

Marielan juhannustaiat 2018

Beauty | 20.6.2018 | Mariela Sarkima

Juhannukseen kuuluu kesäkukkien huumaava tuoksu, lehtipuiden lempeä suhina, lähes loputtomasta valosta hullaantuminen ja tietenkin juhannustaiat! Piiat ja rengit ovat aikanaan loitsuneet lemmenonnea, isännät ja emännät toivoneet runsasta viljasatoa. Tänä kesänä aion ainakin itse keskittyä erilaisten hyvivointitaikojen tekemiseen, mutta taidanpa samalla yrittää juhannusheilankin itselleni loitsuta! 

Muistan kuinka pienenä tyttönä kesäleirillä mentiin tyttöporukassa metsän poikki kurkistamaan lähteeseen, toiveissa nähdä tuleva sulho. Kuljettiin paljain jaloin vanamoiden ja ketunleipien reunustamaa kinttupolkua seuraillen, sanaakaan ei saanut hiiskua. Aikamoinen pettymys oli, kun vedenpinnan kuvajaisesta kurkistikin puun takana piilossa ollut poikien porukan liikunnanohjaaja! ”Ihan liian vanha ja eihän se nyt meidän kaikkien kanssa naimisiin voisi mennä!!!” Moni tyttö on taatusti myös poiminut kedolta seitsemän (…joillain paikkakunnilla yhdeksän tai 13) kukkaa ja laittanut ne yöksi tyynyn alle nähdäkseen tulevan puolisonsa. Itsekin olen tämän taian tehnyt useaan otteeseen. Ensimmäinen kerta oli vuonna 1987, jolloin uneeni ilmestyi tänä päivänä jo edesmennyt Kari Tapio. Aamulla kerroin järkyttyneenä unen äidilleni, joka tietenkin nauroi makeasti ja epäili kovasti, ettäkö pääsisin/joutuisin iskelmälaulajan vaimoksi.

Olen syntynyt juhannuslauantaina, minkä takia olen omasta mielestäni ollut aina täysin pätevä kehittelemään omia keskikesän taikoja ja -loitsuja! Aika paljon on jo olemassa kasteisessa pellossa alasti kieriskelyä ja halkopinoon pers eellä peruuttamista. Keskityn omissa loitsuissani tänä vuonna hyvään oloon ja itseeni. Toisaalta näin sinkkuna en pahastuisi, josko vaikka synttäri-iltaani ilmestyisi joku ihana juhannusheila… Täytyy siis kehitellä tehokas taika aattoyölle, juhlistan nimittäin 39-vuotistumistani juhannuspäivänä 23.6.

Suurin osa juhannustaioista tehdään hiljaisuuden vallitessa, niin myös nämä kolme takuutehokasta:

Villiruusua läheisyyden kaipuuseen 

Neito etsiytyköön juhannusyönä tuoksuvan ruusupensaan äärelle. Puskassa neito kaivakoon esiin Villiruusu-kukkaterapiatipat ja sulkekoon silmänsä keskittyneen hartaasti. Mietteissään neito asettakoon aikomuksen sielullisen rakkauden ja lempeän läheisyyden kokemisesta, yhtä kaikki rakkaudellisesta laajentumisesta. Ajatuksesta kiinni saatuaan avatkoon neito aistikkaasti suunsa ja tiputtakoon 1-2 tippaa kielensä pintaan. Hetken aikaa ruusutippain suloisuutta aistittuaan, neito avatkoon silmänsä ja sydämensä, ja täyttyköön rakkaudellisesta tunteesta. Tämä lempeys säteilköön ulospäin ja siihen tarttukoon myös ympärillä olevat lisäten lämpöä ja läheisyyttä juhannusyöhön sekä siitä eteenpäin.

Rakkauden vitsa

Ken rakkautta etsii ja halajaa, sen selkeästi ilmaiskoon – keskikesällä on viimeistään ryhdyttävä vääntämään. Kostuta pajunoksat ja taivuttele niistä ennen juhannuskokon syttymistä mieluisesi rakkauden kaipuun symboli. Sydän on muodoltaan ja viestiltään universaali, sen merkitys ei taatusti mene keneltäkään ohi. Viimeisteltyäsi viestin, lähde kokolle, kylille tai tansseihin kantaen rakkauden vitsaa koko ajan hartaudella mukanasi. Tuoreena se houkuttaa huomiota, varaudu seulomaan sulhaskandidaatit. Jos rakkaus ei etsiydykään luoksesi juhannusyönä, kiinnitä vitsa kotioveen. Mikäli ei rakkaus ole jouluun mennessä kolkuttanut, lisää vitsaan jouluvalot ja glitteriä, jolloin vitsan viesti vahvistuu eksponentiaalisesti. 

Paljastava peili

Olkoonkin niin, että itsensä peilaamista ei hyvällä katsota kylillä kulkeissa… Juhannuksena tilanne on toisin, peiliä on syytä kantaa mukana! Mitä suurempi on peilin pinta-ala, sitä todennäköisemmin siitä heijastuu toivottu. Nosta juuri ennen puolta yötä peili katseesi korkeudelle ja sulje silmäsi. Hengitä syvään sisään ajatellen samalla mielessäsi: ”Katson totuutta silmiin.”, ja uloshengittäessäsi pidä mielessä ajatus: ”Totuus katsoo minua.” Toista kolme kertaa ja avaa silmäsi. Jos näet peilistä ainoastaan oman kuvajaisesi, saat nauttia itsestäsi ja sisältäsi löytyvästä totuudesta myös tulevina hetkinä. Jos peiliin on ilmestynyt myös joku muu, totuus on edelleen sinussa, mutta se joku muu tulee vaikuttamaan tulevaisuuteesi toivotulla tavalla.  

Huom! 

Älä käännä peiliä pois päin itsestäsi, sinne saattaa ilmestyä jotain ei-niin toivottua…

Kuullaan taas elokuun ensimmäisellä viikolla, kun ollaan heinäkuun helteistä selvitty! Pitäkäähän peukkuja, että löydän juhannusheilan lauantaiksi, tai vaikka viimeistään silloin. Ajattelin mennä synttäri-iltani kunniaksi mennä kurkkaamaan Helsingissä juuri avanneen Post Barin juhannustanssit. Ja sitten pitää vaan päättää, että otanko mukaan peilin vai rakkauden vitsan… Ja pitääköhän ne jättää narikkaan….?! 😉

Oikein ihanaa keskikesän karkelointia kaikille!

Kuvat Silja Minkkinen

Avainsanat: ,