Beauty

Maailmaa muuttava Neal’s Yard Remedies

Beauty | 30.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0106

Neal’s Yard Remedies järjesti minulle Lontoon reissullani tapaamisen yrityksen omistajan Peter Kindersleyn sekä Susan Curtisin, yrityksen luonnollisen terveyden johtajan kanssa. Olen ainoa bloggaaja, jolle he ovat koskaan järjestänyt vastaavaa tilaisuutta, joten olen etuoikeutettu ja äärimmäisen kiitollinen kaikesta, mitä sain nähdä, kokea ja kysellä pääasiassa loppusyksyllä ilmestyvää kirjaani varten.

Tehän tiedätte, että olen sydämeni pohjaa myöten rakastunut Neal’s Yard Remediesiin. On yksinkertaisesti mahdottomuus olla arvostamatta heidän tekemäänsä työtä, noudattamia periaatteita sekä uskomattoman laajaa, sisäisesti ja ulkoisesti kaunistavaa, noin viidensadan tuotteen valikoimaa. Kirjoitin viime syksynä tiivistetyn katsauksen Neal’sin maailmaan, voit lukea sen täältä.

DSC_0019

Minulle on käynyt Neal’s Yardin kanssa niin, että mitä syvemmin perehdyn yritykseen ja heidän tuotteisiinsa, sitä enemmän haluan tietää aivan kaikesta. Yritys on kirjaimellisesti lumonnut minut ja haluan koko sydämestäni välittää tietoa heidän tekemästään työstä eteenpäin, sillä uskon vahvasti, että Neal’s Yard Remedies on toiminnallaan asian ytimessä, mitä tulee maailman muuttamiseen. Ja kukaan ei voi kiistää etteikö muutos olisi väistämättä edessä, mikäli haluamme tarjota tuleville sukupolville mahdollisuuden rakentaa elämänsä mahdollisimman puhtaalle ja hyvinvoivalle maapallolle. Se on meidän kaikkien etu.

Neal’s Yard Remediesin tarina alkaa vuodesta 1981, jolloin luonnonlääkintään sekä holistiseen kauneuteen ja terveyteen perehtynyt Romy Fraser avasin kuivattuja yrttejä, Bachin kukkatippoja, homeopaattisia lääkkeitä sekä eteerisiä öljyjä myyvän putiikin Lontoon Covent Gardeniin Neal’s Yardille, pikkuiselle sisäpihalle, johon oli kerääntynyt muitakin pieniä luomuyrityksiä. Tästä yritys saikin nimensä; Neal’s Yard Remedies ja nykyään suloinen piha on jo nähtävyys. Pian Romy alkoi valmistaa luonnosta saataviin raaka-aineisiin pohjautuvia kauneudenhoitotuotteita vaihtoehtona tavanomaiselle kosmetiikalle. Alkuun hän salli muutamien synteettisten raaka-aineiden käytön, mutta vuosien saatossa teknologia on kehittynyt ja uusia, luonnollisia vaihtoehtoja synteettisille raaka-aineille on löytynyt ja luonnonkosmetiikka onkin teknisiltä koostumuksiltaan täysin kilpailukykyistä tavanomaisen kosmetiikan kanssa.

DSC_0109

Sarja saavutti suuren suosion nopeasti ja vuonna 1983 mukaan astui Susan Curtis, homeopaatti ja naturopaatti, joka on omistanut koko elämäntyönsä luonnollisen terveyden ja elämäntavan edistämiseksi. Susan työskentelee yhä Neal’s Yard Remediesin johdossa neuvonantajana raaka-aineissa ja holistisissa tuotteissa.

Vuonna 2006 Romy myi Neal’s Yard Remediesin Peter Kindersleylle, joka on perheineen Englannissa tunnettu intohimoinen luonnollisen elämäntavan ja luomuviljelyn edelläkävijä. Olin liikuttunut Peteria kuunnellessani, näin minulle käy aina, kun tapaan ihmisen, joka suhtautuu elämäntyöhönsä täydestä sydämestä ja intohimosta. Peterin silmät tuikkivat hänen tarinoidessaan minulle yrityksestä, tutkimuksista, joissa Neal’s Yard Remedies on mukana sekä Sheepdroven maatilastaan ja siellä asustavista linnuista, perhosista ja hyönteisistä.

Peacemarsh21_CN

Neal’s Yard Remediesin ostaminen on ollut käännekohta Peterin elämässä, mutta myös luonnollinen jatkumo hänen ja perheensä elämäntavalle jo 70-luvulta lähtien. Peter on opiskellut taidemaalariksi sekä kalligrafiaa ja opiskeluaikanaan hän tapasikin maalausta opiskelevan vaimonsa, Julietin. Peterin työelämä vei hänet kustannusalalle ja vuonna 1974 hän perusti ystävänsä Christopher Dorlingin kanssa kansainvälisesti menestyneen Dorling Kindersleyn kustannusosakeyhtiön, jonka he myöhemmin myivät Pearson PLC:lle, Penguin booksin omistajille.

Vuonna 1970 Peter ja Juliet ostivat pienen Sheepdroven maatilan Berkshiresta, Englannista. He  päättivät aloittaa tilalla luomuviljelyn, sillä Berkshiren peltojen silloinen myrkyttäminen torjunta-aineilla oli heistä surullista katseltavaa. Vuosien myötä Sheepdrove kasvoi pelkästä maatalosta ja puutarhasta 2250 eekkerin maatilaksi, jossa viljellään myös suuri osa Neal’s Yard Remediesin käyttämistä raaka-aineista kuten hevoskastanjaa, timjamia, purasruohoa, kauraa, minttua, vuohennokkaa, pihatähtimöä, seljanmarjaa, seljankukkaa, orapihlajaa, kehäkukkaa, voikukkaa, rosmariinia ja päivänkakkaraa.

Peacemarsh19_CN

Sheepdrove ei ole pelkästään luomutila, vaan suunniteltu niin ekologiseksi kuin mahdollista: tilan energiasta huikeat 92 prosenttia tuotetaan aurinkopaneelein ja jätevesi kierrätetään mm. käyttämällä sitä vessojen huuhteluun. Tila toimii myös konferenssikeskuksena. On sanomattakin selvää, että yrityksen vuonna 2005 Peacemarshiin, Dorsetiin pystytetty ekotehdas noudattaa samanlaisia periaatteita. Tänä vuonna huhtikuussa alkaa tehtaan mittava laajennusoperaatio, jonka myötä sen katolla olevat aurinkopaneelit vaihdetaan entistä tehokkaampiin. Yritys pyrkii nimittäin olemaan hiilidioksidinegatiivinen, sillä tällä hetkellä se on ”vain” täysin hiilidioksidineutraali. Tehtaan vastaanottoaulan seinällä on mittari, joka kertoo aurinkopaneelien avulla säästetyn energian määrän niiden asentamisesta lähtien: vuodesta 2008 energiaa oli säästetty vierailupäivääni asti 60 043 kWh – tällä määrällä tuotetaan noin 3122 talouden energia vuodeksi. Huikeaa, sanon minä, ja suunta on vain kasvavaan päin.

DSC_0173

Kun kysyin Peteriltä, millaisia hänen työpäivänsä ovat, vastaus oli, että ne voivat sisältää ihan mitä tahansa yritykseen toimintaan liittyvää. Ja sitä hän juuri rakastaakin – olla mukana mahdollisimman paljon yrityksen arjessa ja erityisesti suunnitella sen toimintaa niin kestävästi, että he voivat jatkaa yrityksen pyörittämistä vähintään yhtä omavaraisesti hamaan tulevaisuuteen saakka, kuin se tähänkin saakka on toiminut. Lisäksi intohimoisena luomuviljelyn ja luonnollisen elämäntavan edistäjänä Peter ja sen myötä Neal’s Yard Remedies on mukana jatkuvasti useissa luomuviljelyyn ja kemikaaleihin liittyvissä kansainvälisissä tutkimuksissa ja kampanjoissa. Viimeisin merkittävä hanke on Yhdysvalloissa, jossa tutkitaan ympäri maata rintamaidosta löytyviä kemikaalijäämiä ja pyritään edistämään tietoisuutta haitallisten kemikaalien välttämiseksi.

DSC_0025

Sheepdroven maatilan lisäksi Dorsetin tehtaalla viljellään lukuisia raaka-aineita, mm. kehäkukkaa, rautayrttiä, mesiangervoa, valkoista salviaa, verbenaa, johannista, ruusua, pihatähtimöä, poimulehteä ja voikukan lehteä. Yritys valmistaakin itse 140 erilaista tinktuuraa sekä maseroituja yrttiöljyä, joita käytetään tuotteiden raaka-aineina ja myydään myös sellaisenaan asiakkaille: voit kävellä Covent Gardenissa Neal’s Yardin myymälään, kertoa vaivasi kuin lääkärin vastaanotolla ja saat apua ammattitaitoisilta ja päteviltä luontaislääkinnän asiantuntijoilta. Myymälän tinktuuravarasto aiheutti allekirjoittaneessa lievän sekoamisen.

Aivan kaikkia käyttämiään raaka-aineita yritys ei voi itse viljellä, mutta se on rakentanut pitkäaikaiset suhteen pieniin englantilaisiin yrttiviljelilöihin ja eteeristen öljyjen tuottajiin, sillä Englannissa kasvavat yrtit ovat tunnettuja erinomaisuudestaan: piparminttuöljy ja roman chamomille tulevat pikkuiselta tilalta Hampshiresta ja englantilainen laventeli puolestaan heidän naapuritilaltaan. Yarrowöljy tuotetaan Norfolkissa ja echinaea sekä isohirvenjuuri luomutilalla Somersetissa.

DSC_0118

Neal’s Yard Remedies käyttää toki myösi raaka-aineita, jotka tuotetaan muualla maailmassa Englannin ulkopuolella ja näiden tuottajien suhteen yritys noudattaa samoja periaatteita kuin kotimaassaankin: he haluavat tuntea tuottajansa, tuotanto-olosuhteet, varmistua korkeasta laadusta sekä oikeudenmukaisesta ja eettisestä työntekijöiden palkkauksesta ja kohtelusta. Susan Curtis on melkein kolmenkymmenen vuoden ajan matkustanut ympäri maailmaa tutustumassa tuottajiin ja rakentamassa pitkäaikaisia asiakassuhteita heidän kanssaan. Palmarosa, ylang ylang ja sitruunaruoho tulevat esimerkiksi Madagaskarilta ja frankincense Pohjois-Keniasta – sanoisin, että Susanilla on varsin mielenkiintoinen työ!

Neal’s Yard Remedies maksaa raaka-aineistaan huomattavasti korkeampaa hintaa, kuin moni muu kosmetiikkavalmistaja, sillä he suosivat hyvin pieniä tuottajia suurten luomutilojen sijasta – laatu on tällöin yksinkertaisesti parempaa.

DSC_0142

Yrityksen ekotehtaalla vierailu oli itselleni koko matkan kohokohta. Kunpa olisin saanut jäädä sinne viikoksi. Tehtaalla leijui aromaterapeuttinen tuoksu joka puolella, kuvitelkaa niitä työoloja: aromaterapiaa päivittäin! Meinasin pyörtyä nähdessäni eteeristen öljyjen varaston, tuoksu oli huumaava. Ja hyllyillä nökötti rahassa mitattuna 80 000 puntaa. Pääsin seuraamaan tuotantoprosessia, joka on käynnissä seitsemänä päivänä viikossa. Tehdas tuottaa uskomattoman määrän purnukoita päivittäin ja laajennus onkin tarpeen, sillä kysyntä on kasvanut niin paljon, että nykyisellään kapasiteetti ei tule riittämään tulevaisuudessa. Laajennuksen myötä toiminta on suunniteltu vastaamaan seuraavan kymmenen vuoden kysyntään. Arvaatteko muuten mikä on Neal’sin eniten valmistetuin tuote? Ei, se ei ollutkaan veikkaamani Wild Rose Beauty Balm, joka kyllä yltää melkein top vitoseen. Se on Frankincense Hydrating Creamin ohella Frankincense Intense Cream, josta tuli hitti melkein vahingossa. Tuotekehitys uskoi kyllä tuotteeseen, mutta ensimmäinen erä vietiin suorastaan käsistä ja tehtaalla tulikin melkoinen paniikki raaka-aineiden kanssa, joita oli tilattu aivan liian vähän arvioituun menekkiin nähden.

DSC_0132

Raaka-ainevarasto oli myös varsin mielenkiintoinen paikka, sillä valtavissa hyllyissä nökötti noin 350 eri ainesosaa. Jokaisesta tehtaalle saapuvasta raaka-ainetoimituksesta otetaan näyte, jolla tarkistetaan erän laatu sekä puhtaus. Korkea laatu koskee siis aidosti koko tuotteen elinkaarta raaka-aineiden viljelystä lopputuotteeseen saakka. Ja mitä tulee tehokkuuteen, Neal’s Yard Remedies on hyvin edistyksellinen myös sen suhteen ja tuotteiden teho testataan kliinisin tutkimuksin: mm. Frankincense Intense-tuotteiden tehot ovat ällistyttäviä ja testit on suoritettu yhteistyössä Maailman Lääkäriliiton kanssa.

Tiedustellessani seuraavaa trendiä luonnonkosmetiikassa, vastaus oli nimenomaan tehokkuudessa ja moderneissa tuotteissa tinkimättä lainkaan luonnollisuudesta, eettisyydestä sekä yrityksen noudattamasta varovaisuusperiaatteesta: mikäli jonkin raaka-aineen haitallisuudesta ihmiselle tai ympäristölle on minkäänlaista epäilyä, sitä ei käytetä, tai mikäli uusimmat tutkimukset osoittavat epäilyjä jostain jo käytössä olevasta raaka-aineesta, se pyritään korvaamaan mahdollisimman nopeasti uudella vaihtoehdolla. Yrityksen kemistit ovatkin todellisessa unelma-ammatissa saadessaan toteuttaa intohimoista tutkimustyötä uusien ja tehokkaiden raaka-aineiden löytämiseksi.

DSC_0157

Minusta on mieletöntä ja suurta kunnioitusta herättävää, että Neal’s Yard Remedies ei ole luonnonkosmetiikan sekä holistisen kauneuden pioneeri ainostaan kotimaassaan Englannissa, vaan myös globaalisti. Luonnonkosmetiikka- ja luomutuotteiden markkinat kasvavat aivan huikeaa vauhtia tällä hetkellä joka ikinen vuosi – maailmantaloutta koskevista vaikeuksista huolimatta. Neal’s Yard Remedies on edelläkävijä näillä markkinoilla ja jälleenmyyjäverkosto kattaakin lähes koko maailman: yli 83 omaa myymälää 21 maassa sekä yli 8000 konsulttia. Nopeimmin kasvavat markkinat ovat tällä hetkellä Japanissa sekä Yhdysvalloissa.

Mitä Peter sitten haluaa vielä Neal’s Yard Remediesin kanssa saavuttaa? Mikä on hänen suurin unelmansa? Hän toivoo, että kaikki yritykset maailmassa toimisivat kuten he. Viimeistään tässä kohdassa pyyhkäisin sydän tykyttäen silmäkulmaani.

DSC_0064

Suomessa meillä ei ole vielä Neal’s Yardin omaa myymälää, mutta toivottavasti suosio kasvaisi täälläkin niin huimaa vauhtia, että sellainen aukeaisi mahdollisimman pian samanlaisilla hoitohuoneilla varustettuna, kuin Covent Gardenissa. Sitä odotellessa tuotteita voi ostaa Joliesta, Sokoksista, PUR Kaupasta sekä tilata Naturellesta.

Suosittelen myös lämpimästi tutustumaan Neal’s Yardin omiin nettisivuihin, mistä löydät runsaasti tietoa mm. eri projekteista, joissa yritys on mukana. Jos haluat sukeltaa syvemmälle raaka-aineiden maailmaan, löytyy sivuilta hyvä hakemisto sekä kasveille että luonnosta peräisin oleville, laboratiossa muokatuille raaka-aineille. Yrityksen Natural News-sivusto on myös aivan loistava tietolähde kaikkeen hyvinvointiin liittyvään.

Jakakaa parhaat Neal’s Yard Remedies tuotevinkkinne sekä jakakaa tätä juttua eteenpäin ystävillenne. Rakennetaan sarjalle ansaittu suosio myös meillä Suomessa.

DSC_0100

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Beauty

16 kommenttia artikkeliin “Maailmaa muuttava Neal’s Yard Remedies”

 1. Mari Vee

  Ihan lemppari Neal’s Yard Remedies tuotteita ovat ihana ruusueliksiiri kasvoille, suolavartalokuorinta ja ruusuinen vartaloeliksiiri (jota en tosin omista, mutta jota olen saanut kokeilla). Myös sarjan suihkugeelit ja muut vartalokuorinnat ovat ihania. Kasvotuotteista on muutama näytepussukka, jotka odottavat kokeilua kun ihoni hieman rauhoittuu. Uskon, että ne tuotteet ovat aivan loistavia myös. Kyseessä on Frankincense Intense Concentrate seerumi sekä Frankincense Intense kasvovoide.

  Rakastan NYRin tuoksumaailmaa ja tuotteiden tehokkuutta ja nyt kun olen saanut lukea täältä blogisi kautta tietoa yrityksestä, niin arvostan tuotteita vieläkin enemmän. Toivon niin sydämeni pohjasta, että saamme joskus oman NYR myymälän Suomeen, jossa tuotteita olisi kattavasti saatavilla (myös niitä sisäisesti otettavia tuotteita). Rakastan yrttejä ja niiden tehoa. En ole alan ammattilainen, mutta olen vuosia käyttänyt yrttivalmisteita niin uutteina kuin teenäkin ja uskon, että ne auttavat ja tukevat kehon hyvinvointia. Tälläkin hetkellä kun kärsin voimakkaasta hikoilusta, joka johtuu stressistä, niin olen ottanut sisäisesti salviaa, joka on tehokas hikoiluun. Yrtit ovat myös yksi intohimon kohteeni, joka saa sukat pyörimään jaloissani!!

  Yritän levittää parhaani mukaan NYR sanomaa kaikille mahdollisille tuttaville ja ystäville.

  • Jaan hurahduksesi yrtteihin täysin! Olen todella intoa piukeena NYRin uusista sisäisistä tuotteista ja esim. Mahonia Clear Skin Formula on aivan mahtava sisäisesti nautittava tinktuura. Kerro sitten kokeilusi tulokset Intense-tuotteista, itselläni ne kuuluvat suosikkituotteiden kärkijoukkoon 🙂

 2. Essi M.

  Omiksi suosikeiksi ovat nousseet Frankincense-kasvovesi,jota on ihana suihkauttaa kasvoille, kylpyöljyt ja ihan ykksenä paljon reissaavalle on ne puhdistusliinat!

 3. Leonor

  Rakastan, rakastan, RAKASTAN NYR:n tuoksumaailmaa! Se mistä myös pidän, on tuotteiden hinta. Noin älyttömän hyvät tuotteet eivät maksa maltaita. Moni luonnonkosmetiikan todellinen helmi kun käy kukkarolle kalliiksi – eivät NYR:n tuotteet. 🙂

  Omia lemppareitani ovat shampoot ja hoitoaineet, tietysti Wild rose beauty balm yövoiteena ja täydellinen meikinalusvoide Nourishing orange flower daily moisture.

  • Kyllä, NYRin tuotteet ovat todella edullisia! Kalleimmatkin ovat edullisia, kun tietää, mitä niiden hinta voisi olla. Oma tehdas ja oma viljely varmasti vaikuttavat hintaan positiviisesti. Orange Flower Daily Moisture on ihanan kevyt, juuri sopiva meikin alle, jos iho on taipuvainen kiiltelyyn.

 4. Anna

  Omat NYR suosikkini ovat Wild Rose Beauty Balm ja Beauty Elixir! Molemmat ovat ihania ja tehokkaita tuotteita. Bee Lovely sarjassa on myös hyviä tuotteita vartalolle, mm. mainio käsivoide ja monitoimivoide metallipurkissa. Kesäksi olen suunnitellut hankkivani ainakin Wild Rose Body Elixirin sekä Beauty Sleep Concentraten.

  Paikallinen Sokos myy näitä, mutta pelkään jatkon puolesta koska osa tuotteista on ollut pitkään 30 % alennuksessa, eikä uusimpia tuotteita (esim. Wild Rose Body Elixir) näy hyllyssä. Toivon, että Sokos panostaisi esillepanoon ja myynninedistämiseen enemmän, jotta asiakkaat löytäisivät nämä ihanat tuotteet. Ehdottomasti toivon sarjalle hyvää tulevaisuutta Suomessa ja omaa myymälää hoitolan kera 🙂

  • Kaikki mainitsemasi tuotteet pääsevät myös omalle suosikkilistalleni yhdessä White Tea -tuotteiden sekä Frankincense Intense -tuotteiden kanssa. Skandinavian jakelija ei ole ainakaan maininnut, että Sokos olisi luopumassa NYRistä, en usko niin tapahtuvan. Tavaratalot ovat hitaita ottamaan uutuuksia ja aina kaikkia tuotteita ei edes oteta. Esillepanosta ja myynninedistämisestä olen tismalleen samaa mieltä. Olisi myös paikallaan kouluttaa henkilökunta luonnonkosmetiikan suhteen – ei vain tiettyjen sarjojen suhteen.

 5. Jennie

  NYR ❤️ En viitsi listata omia tuotteitani, mutta kaikki tuotteet ovat olleet ihania ja laadukkaita – iholle ja mielelle. Helppo suositella tätä sarjaa! Minulla ruokavalion siistiminen on aiheuttanut näppylöitä, niin jäi kiinnostamaan tuo Mahonia tinktuura. Miten päädyit kokeilmaan, saitko vinkin Lontoossa?

  • Olen löytänyt mahonia-tinktuuran jo ajat sitten NYRin sivuilta (koska tapaan selata kaikkien kiinnostavien merkkien valikoimat perusteellisesti läpi ja kiinnostun aina niistä ”oudoista” tuotteista) ja nyt sitten nappasin sen Lontoosta mukaani. Sen myötä pukkasi melkoista finniä parin viikon ajan, jonka jälkeen ne katosivat. Jos ruokavalio muuttuu puhtaanpaan ja pitää jonkinlaista detoxia, iho voi räjähdellä pidemmänkin aikaa. Suoliston kunnosta on tärkeää pitää huolta, itse käytän pribiootteja, entsyymejä (Regulatia), sinkkikarosiinia ja glutamiinia ylläpitämään vatsan hyvinvointia. Tästä on muuten tulossa bloggausta piakkoin, sillä jouduin pakon edessä melkoisen tiukan dieetin eteen joku aika sitten ja sen myötä jälleen nämä asiat ovat olleet mielessä.

 6. Jennie

  Mielenkiintoinen tuote! Olisi kiva tietää mitä se tekee ihan kemiallisella tasolla. Kävin ihan vähän aikas sitten Paula Heinosen luennolla (standupissa) ja nainen puhui mielestäni niin hyvää asiaa, että motivoiduin uudelleen jättämään esim. kahvimaidon pois.. Ja vähän reilussa viikossa suoliston turvotus laski huimasti. Probiootit on käytössä

 7. Jennie

  Puhelin näköjään katkoo tekstiä pois. Mutta olin vaan sanomassa että hyvä kun tärkeä aihe saa paljon huomiota. miten paljon ihmisiä paranisikaan pelkällä ruokavaliomuutoksella… Ruoka on lääkettä!

 8. Mari Vee

  Odotan kovasti juttuasi suoliston hyvinvoinnista, mutta pakko kysäistä jo nyt kun kirjoitit, että käytät pribiootteja, entsyymejä (Regulatia), sinkkikarosiinia ja glutamiinia ylläpitämään vatsan hyvinvointia. Mulla kun on taloudellisesti nyt vähän tiukempaa enkä monia valmisteita haluaisi ostaa, niin onko joku noista sellainen, joka olisi ehdottomasti hyvä suoliston ja ihonkin hyvinvoinnin kannata? Mulla ei iho tunnu nyt rauhoittuvan yhtään ja stressi ei yhtään nopeuta tilannetta, päinvastoin. Syön aika sekakirjavasti, mutta pyrin syömään terveellisesti. En halua mitään ehdotonta loppuelämän kieltotuokavaliota, koska elämääni pitää kuulua myös nautimista. Nautintohan myös vähentää stressiä. Tarkoitan tällä nautinnollani kahvia maidolla. Toki pidän itsekin sellaisia kevennyttyjä kausia esim. leivän suhteen, mutta silloin huolehdin kuidun saannista muuten. Koska urheilen aika paljon, tarvitsen myös monipuolista ruokaa. En koe ruokavalioni olevan niinkään ongelma, vatsani toimii säännöllisesti ja välillä nautin juustoja tai muita herkkuja mutta kohtuudella ja suhteellisen harvoin. Kaipaan lähinnä jotain tukea suolistolle ja iholle nyt kun elämä heiluttaa ja stressitasot ovat korkealla. Olen syönyt nyt lähinnä monivitamiinipillereitä, jotta pidän vitamiinitasoa yllä kun ruokahalun kanssa ollut vähän niin ja näin. Myös puhdistusta tukevat yrtit yrttiuutteen muodossa ollut näin perinteisesti keväällä veteen sekoitettuna käytössä sekä hikoiluun salviaa. Pitäisikö siis ostaa pribiootteja vai entsyymejä? Ruohonjuuresta saa kumpaakin, mutta olen näissä tuotteissa ihan ummikko. Yrteistä jo vähän jotain tiedän, mutta nyt kaipaisin vähän jeesiä.

 9. saara//

  Tämä on kyllä niin ihanaa! Miehenikin kyynelehti kun luimme heidän tekemästään mehiläisten suojelusta♥
  Ostin juuri Rejuvenating Frankincense Facial Serumin. Mitä mieltä olet kyseisestä tuotteesta? En löytänyt siitä juttua tai ei osunut ainakaan silmiin. Käytän sitä Wild Rose Beauty Balmin kanssa. Ihoni on aika hyvä, 25-vuotias, hieman finnien arpia ja satunnaisia epäpuhtauksia. Tuo Beauty Balm on muuten vaalentanut ennen punertavat arvet lähes näkymättömiin. 3. purkki tänä talvena menossa… ps. Mulla hieman hyppii anroid-puhelimella kieleltä toiselle postaukset

  • Jos tarkoitat Frankincense-linjan tavallista seerumia etkä Frankincense Intense Concentratea niin siitä ei olekaan juttua, mutta tuotehan on huippu. Siinä on peptidejä, hyaluronihappoa, kunnon cocktail antioksidantteja, kuten gotu kolaa ja mustikkaa, kirkastavaa kurkumaa ja loistavia eteerisiä öljyjä, joiden vaikutuksia ei edes kannata kommenttiboksissa erikseen avata, mutta siis huipputuote! Ei NYRiltä oikein mitään huonoa löydykään 🙂

   Voi miten ihanaa, että mieskin kyynelehti! Hihi, mutta NYR on niin ihana, että liikutun siitä AINA! Oli todella haastavaa pitää pokka Peterin kanssa, hän kun oli vielä niin sympaattisen näköinenkin, että sydän oli ihan sulaa vahaa 😀

   Hei kiitos tuosta android-kommentista, ilmeisesti myös IE-selaimella saitti sekoilee. Pitää pyytää koodari apuun heti pääsiäisen jälkeen 🙂

 10. Raija

  Ihana kirjoitus iki-ihanasta NYR:sta.
  Onko mitään parempaa kuin laadukkaat tuotteet jotka tuoksuvat taivaalliselta ja toimivat, sekä ovat hyväksi niin käyttäjälle kuin ympäristölle.
  Miten rakastankaan Frankinsenssin tuoksua…

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>