Lifestyle

Blogini seuraava askel

Lifestyle | 31.3.2015 | Katja Kokko

_DSC0984

Tarkkasilmäisimmät teistä saattavat muistaa, että kerroin tammikuussa palkanneeni blogiini kevääksi työharjoittelijan. Kulisseissa on tapahtunut kuulkaas melkoisen paljon, nimittäin blogini jokainen tähän mennessä ilmestynyt artikkeli ja kaikki muu materiaali on käännetty englanniksi ja nyt työ on vihdoin valmis.

Tästä eteenpäin blogin etusivulta voi valita kieleksi englannin tai suomen ja sivu tunnista myös käyttäjän selaimen kielen, eli ulkomailta ohjautuu suoraan englanninkieliseen versioon. Jatkossa kaikki bloggaukset ilmestyvät molemmilla kielillä, englanninkieliset pienellä viiveellä käännösten vuoksi.

Itselläni ei mitenkään olisi riittänyt aikaa eikä ammattitaitoa käännösten tekemiseen, sillä haluan lopputuloksen olevan mahdollisimman laadukasta myös niin, että tekstissä kuuluu oma ääneni. Sen vuoksi kääntäjä oli ainoa vaihtoehto.

DSC_0010

Kummasti se maailmankaikkeus tupsauttaa eteemme asioita, joita sydämessämme puhtaasti haluamme. Hakijoista ensimmäinen tuntui oikealta jo pelkän sähköpostin välityksellä ja ensitapaaminen sinetöi intuitioni oikeaksi. Kääntäjäni ja kaimani Katja Nikula valmistuu harjoittelunsa myötä maisteriksi Helsingin yliopiston nykykielten laitokselta pääaineenaan englantilainen filologia. Katjalle voi esittää työtarjouksia, sillä hänen kokopäiväinen harjoittelunsa päättyy 19.4, jonka jälkeen hän jatkaa minulla freelancerina. Voit ottaa Katjaan yhteyttä sähköpostitse katja.nikula(at)helsinki.fi.

Yhteistyö Katjan kanssa on sujunut kuin unelma. Nainen tekee erinomaista jälkeä ja työskentelee itsevarman itsenäisesti, joten voin lämpimästi suositella hänen palvelujaan käännöshommiin.

Minulle blogin englanninkielinen versio on suuri askel eteenpäin enkä tiedä lainkaan mitä siitä seuraa vai seuraako mitään. Viime syksynä kuitenkin huomasin Instagramini täyttyvän kansainvälisistä seuraajista: tunnetuista verkkokaupoista, luonnonkosmetiikkabrändien virallisista sivuista sekä tunnetuista bloggaajista. Tajusin, ettei minun kannata tehdä tätä kaikkea pelkästään suomeksi, sillä se asettaa melko ahtaat rajat unelmilleni, joita minulle tämän sivuston suhteen on todella paljon.

Olen suunnattoman onnellinen, että voin tarjota kaiken tämän jatkossa kahdella kielellä, toivottavasti sen myötä aukeaa taas uusia seikkailuja!

DSC_0082 1

Ylin kuva Mikko Rasila, loput Katja Kokko

Avainsanat: , ,