Beauty

Genuine Beauty Guide: maaliskuun suosikit

Beauty | 2.4.2015 | Katja Kokko

DSC_0005

Maaliskuun suosikkituotteiden valinta oli melkoisen haastava tehtävä ja jouduinkin pohtimaan valintojani kuumeisesti. Suosikkilistalleni päätyivät lopulta nämä ihanuudet.

Wild Rose Beauty Balm*

Olin pari kuukautta sitten pienessä leikkauksessa, jonka vuoksi minulla on lihavan kastemadon kokoinen ja näköinen arpi melko näkyvällä paikalla. Aloin heti tulehduksen parannuttua hoitamaan arpea Wild Rose Beauty Balmilla ja olen hämmästynyt, kuinka nopeasti arpi on lähtenyt tasoittumaan. Nyt lihava kastemato on jo melkein litteä eikä tippaakaan kipeä. Punainen viiru jää toki ihoon pitkäksi aikaa, mutta jatkan sen voitelua kahdesti päivässä säännöllisesti, katsotaan saanko sitä vaalentumaan kuinka nopeasti.

Wild Rose Beauty Balm sopii loistavasti erilaisten arpien ja ihoärsytysten hoitoon ja lisäksi sitä voi käyttää pakkauksessa mukana tulevan musliiniliinan kanssa puhdistusbalmina sekä naamiona. Monitoimituote, jota on aina löydyttävä kaapista ja omani kuluikin juuri loppuun, joten Lontoon reissulta saamani minikoko tuli tarpeeseen ennen kuin saan tilattua uuden purkin. Vinkkinä muuten matkustamista varten, että balmia ei katsota nesteeksi.

Käytin leikkaushaavan hoitoon tulehdusvaiheessa myös muita kikkoja, mutta paljastan ne hieman myöhemmin.

RMS Beauty Eye Polish Lunar & Seduce*

Muistatte varmaan suuren skeptisyyteni RMS Beautyn Eye Polish voidemaisia luomivärejä kohtaan? Kuukausi takaperin loihdin niillä meikin käyttäen ainoastaan sormia enkä lainkaan puuterimaisia tuotteita. Aion kesällä kokeilla, kuinka pelkkä voidemainen luomiväri toimisi boheemissa kesälookissa, mutta arkimeikissäni puuterimaiset luomivärit ovat aivan ehdottomat. Itselläni ei kuitenkaan luomiväri pysy paikoillaan koko päivää ilman huolellista pohjustusta ja kuten aiemmin epäilinkin, eye polishit toimivat aivan täydellisesti puuterimaisen luomivärin pohjustamiseen ja olen täysin koukussa niihin. Valikoimasta on noussut kaksi suosikkia ylitse muiden johtuen päivittäin käyttämieni luomivärien sävyistä: vaalea Lunar on täydellinen minkä tahansa värisen luomivärin alle ja keskiruskeaa Seducea käytän, kun haluan hieman intensiivisemmän, mutta arkikäyttöön sopivan silmämeikin.

Homma toimii siis niin, että ensin tasoitan luomen ihon värin meikkivoiteella ja kiinnitän sen irtopuuterilla. Tämän jälkeen töpötän sormella koko yläluomen liikkuvalle osalle eye polishia, jonka jälkeen painelen kunnolla puuterimaisen luomvärin sen päälle siveltimellä. Eye polish imaisee puuterimaisen värin itseensä, syventää sen sävyä ja saa luomivärin pysymään kuin tauti.

Cattier Milky Shower Oil*

Sain testiin Cattierin uuden maitomaisen suihkuöljyn ja olen täysin myyty. Monet suihkugeelit ovat liian peseviä ja iho jää kiristäväksi pesun jälkeen, etenkin, jos niitä käyttää myös säärikarvojen sheivaamiseen. Öljyt puolestaan usein tukkivat sheivausterän. Cattierin suihkuöljy on koostumukseltaan ja ulkonäöltään enemmän maitoa, kuin öljyä, se ei kuivata ihoa ja sopii täydellisesti säärikarvojen ajeluun. Maito tuoksuu makealla mangolle ja hintakaan ei päätä huimaa, joten tästä tuli luottotuote.

Khadi Violet vartaloöljy*

Aktiivisesti kommentteja lukevat tietävätkin jo, että olen viime aikoina ihastunut ayurvedisen Khadin ihaniin tuotteisiin. Niitä tullaan näkemään blogissa piakkoin lisää. Sarjalla on paljon ihania tuotteita ja erityisesti vartaloöljyt ovat olleet käytössäni viime aikoina, sillä niissä eivät yhdisty ainoastaan kasviöljyjen ravitsevat vaikutukset ja aromaterapia, vaan myös intialaiset, ayurvediset yrtit. Ja tämmöisenä yrttifanaatikkona (mitä erikoisempaa, sen kiinnostavampaa) voitte vaan kuvitella millaiset kiksit olen saanut semmoisista ayurvedisistä yrteistä kuin shatavari ja anantmool.  

Öljy saa tuoksunsa vaniljasta, ylang ylangista, santelipuusta ja orvokista. Ja kun mukana ovat näiden eteeristen öljyjen kaksitasoiset vaikutukset, eli mielen tasolla vaikuttavan aromaterapian lisäksi myös kunkin öljyn sisältämät hoitavat, ravitsevat ja parantavat vaikutukset, on öljyllä vartalon kuorruttaminen aivan eri sfääreissä, kuin apteekin perusvoiteella.

The Organic Pharmacy Honey & Jasmine Mask*

Taannoisessa, holistisen ihonhoitosarja The Organic Pharmacyn esittelyssä hehkutinkin jo sarjan Honey & Jasmine naamiota ylisanoja säästelemättä. Kyseinen naamio on ensimmäinen kosteuttava naamio, johon olen koskaan rakastunut kunnolla. Iholle jää naamiosta aivan uskomattoman pehmeä ja ravittu tunne ja ihosta tulee sileä sekä heleän värinen. Hunaja on erinomainen humektantti, joka sitoo kosteutta ihoon tehden ihosoluista pyöreitä ja saa täten kasvonpiirteet ikään kuin kohoamaan. Tämän naamion kohdalla vaikutukset myös oikeasti näkyvät ja tuntuvat. Parhaan tuloksen saa, kun käyttää ensin Enzyme Peel kuorintaa tai jotain muuta, hedelmähappoja tai entsyymejä sisältävää kuorintaa. On myös ihanaa huomata, kuinka oma iho on muuttunut niin täydellisesti, etten tarvitse enää puhdistavia naamioita juuri lainkaan.

Neal’s Yard Remedies Mahonia Clear Skin Formula

Tätä tuotetta ei saa Suomesta ainakaan vielä, mutta tilaaminen Neal’s Yard Remediesin omasta verkkokaupasta on kyllä sen arvoista. Ihoa kirkastava mahonia-tintuura on kiinnostanut minua jo pitkään ja en voinut olla nappaamatta sitä mukaani Lontoon reissulta. Jo muutaman päivän jälkeen ihostani alkoi pukkaamaan todella omituisia epäpuhtauksia, jollaisista en ole kärsinyt sitten viime kesän. Finnejä tuli leukaperiin, kaulaan, niskaan, otsaan ja jopa korvaan. Tajusin kyllä heti näppylöiden yhteyden tinktuuraan, joten en ollut moksiskaan niistä, sillä se pisti kirjaimellisesti kuonat liikkeelle. Nyt reilun kahden viikon jälkeen epäpuhtaudet ovatkin melkein parantuneet ilman sen kummempia vippaskonsteja (okei, olen kukistanut niitä Juice Beautyn Blemish Be Gone täsmätuotteella) ja iho on kirkas ja hyvässä kunnossa. Tinktuuraa on edelleen jäljellä reilu puoli pulloa ja aion käyttää kuurina koko pullollisen.

Tinktuura puhdistaa kehoa sisältä päin kuona-aineista, tasapainottaa suolistoa ja kukistaa kaikenlaisia siellä myllertäviä parasiitteja ja muita öttiäisiä. Vaikutus tuntuu kehon tukkoisuuden vähentymisenä, keveämpänä olona ja tietysti ihossa. Tinktuura sisältää mahoniaa, kehäkukkaa, latva-artisokkaa, gotu kolaa, schisandraa sekä timjamia, jotka ovat vuosisatojen ajan tunnettuja lääkinnällisiä kasveja erilaisten terveydellisten vaivojen hoitamiseen rasva- ja sokeriaineenvaihdunnan häiriöistä suoliston toimintaan. Tinktuuroilla on niin paljon kemiallisia vaikutuksia, että niistä voisi koostaa oman kirjasensa, eikä oma asiantuntemus riitä pitkälle, joten tiivistetään asiat kansaintajuisesti näin. Esimerkiksi googlaamalla löytää aivan valtavan määrän lisätietoa aiheesta, jos sellaista on kiinnostunut tutkimaan.

DSC_0010

*Affiliate linkki

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,