Beauty

Go glossy with RMS Beauty

Beauty | 2.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0027-2

Yhteistyössä Naturelle.fi

En ole koskaan ollut mikään voidemaisten luomivärien ylin ystävä ja siksipä tämän kertaiset meikkileikit olivatkin varsin mielenkiintoinen haaste, kun tarjolla ei ollut yhden yhtä puuterimaista tuotetta eikä edes meikkikyniä.

Kulttimaineesta nauttiva jenkkimeikkisarja RMS Beauty rantautui pitkän ja hartaan odottelun jälkeen Suomeen viime syksynä ja nyt sarja on myös Naturellen valikoimissa. Rakastan kaikkia RMS Beautyn tuotteita, mutta voidemaiset luomivärit ovat aiheuttaneet minulla lievää skeptisyyttä, joten teitäkin taatusti kiinnostaa, mitä sain niillä aikaiseksi.

RMS Beauty on saanut nimensä sen perustajan, Rose-Marie Swiftin mukaan. Nainen on tehnyt yli kaksikymmentä vuotisen meikkitaiteilijauran New Yorkissa ja hänen asiakkaisiina ovat kuuluneet lähes kaikki mahdolliset julkkikset ja muotilehdet kuten Vogue, Harper’s Bazaar, Maria Claire, Elle, Tilda Swinton, Milla Jovovich, Demi Moore ja Sofia Coppola. 

Muutama vuosi sitten Rose-Marien terveys alkoi kuitenkin kärsiä monenkirjavista fyysistä, psyykkisistä ja emotionaalisista oireista. Lukuisten testien jälkeen hänen verestään löytyi hälyyttäviä pitoisuuksia raskasmetalleja kuten alumiinia, bariumia, cadmiumia ja lyijyä. Nainen oli todella yllättynyt lääkärien tiedustellessa, työskentelikö hän kenties kosmetiikka-alalla. Kului useita vuosia Rose-Marien tehdessä töitä terveytensä parantamiseksi ja loppuosa tarinasta onkin historiaa: nainen perusti RMS Beautyn auttaakseen kanssasisariaan säilyttämään terveytensä ja välttyäkseen haitallisten kemikaalien kuormitukselta kosmetiikan kautta. Hän on perustanut myös Beauty Truth -nettisivuston, jonka tarkoitus on jakaa tietoa kosmetiikan haitallisista kemikaaleista.

Mutta tutustutaanpa sitten itse tuotteisiin.

DSC_0013

Kaikki RMS Beautyn tuotteet sisältävät väripigmenttien lisäksi ainoastaan kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja -rasvoja (sekä rosmariiniuutetta) ja tuotteet ovatkin raakoja. Muutamissa väreissä on käytetty hieman synteettisiä väripigmenttejä juuri oikean ja kirkkaan sävyn saavuttamiseksi, mutta nämä värit on mainittu raaka-aineluetteloiden yhteydessä, joten niitä on halutessaan helppo myös välttää.

RMS Beautyn meikkivoide Un cover kuuluu ehdottomasti suosikkimeikkituotteisiini. Käytän sitä aina asiakasmeikeissä sekä kuvauksissa, sillä se sopii täydellisesti kaikille ihotyypeille ja näyttää kuvissa uskomattoman hyvältä. Kun aloin toissakesänä käyttämään tuotetta säännöllisesti, ihoni alkoi myös parantua huomattavasti eikä tuo mikään ihme olekaan, sillä Un cover onkin oikeastaan ihonhoitotuote ilman yhtäkään turhaa täyteraaka-ainetta. Käytin itselleni näissä kuvissa sävyä 22.

Un cover on supersuosiossa maailmalla huippumallien ja näyttelijöiden keskuudessa ja viimeiseksi sitä hehkutti Elin Kling, jonka mukaan kyseessä on paras koskaan testaamansa meikkivoide.

Kollaasi

Un coverin alle levitin Living Luminizerin, joka sopii tuomaan valoa koko kasvoille meikkivoiteen alla ja tämä on oma suosikkitapani käyttää tuotetta, mutta sillä voi toki tehdä korostuksia myös paikallisesti tai sekoittaa sitä meikkivoiteeseen. Itse valitsin kuitenkin paikallisiin korostuksiin kulmaluulle, poskiluun yläpuolelle, kulmakarvojen tyven yläpuolelle, amorin kaareen sekä nenän varteen Eye polish luomivärin sävyn Lunar, jossa on vielä enemmän valoa taittavaa pigmenttiä ja korostusefektistä sai siten voimakkaamman, mutta ei överiä.

Voidemainen aurinkopuuteri Buriti Bronzer pääsee taatusti taas päivittäiseen käyttöön, kunhan kevään ensimmäiset auringonsäteet rantautuvat pallonpuoliskollemme. Tykkään käyttää aurinkopuuteria korostamaan päivetystä, mutta Buriti Bronzerilla voi loistavasti tehdä myös varjostuksia tai tuoda lämpöä kasvoille keskellä talveakin, sillä se ei sisällä kiiltävää helmiäistä. Näissä kuvissa olen tehnyt varjostukset poskiluun alapuolelle sekä tuonut lämpöä otsalle ja ohimoille.

DSC_0044-2

RMS Beautyn valikoima täydentyi vastikää sävytetyllä Un powder irtopuuterilla, joka ei ole ehtinyt vielä rantautua Skandinaviaan. Sen vuoksi käytin puuterina tässä meikissä Juice Beautyn Blemish Clearing irtopuuteria (ja se olikin meikkini ainoa puuterimainen tuote). Väritön versio Un powderista on koostumukseltaan täydellinen, mutta olen kaivannut siihen kevyesti sävyä ja siksipä povaan jo nyt Tinted un powderista suosikkipuuteriani, kunhan saan sen kotiutettua meikkipussiini.

Olen myös erityisen tykästynyt Lip2cheek monitoimituotteisiin. Olen voidemaisten poskipunien ystävä ja pidän mattapintaisista huulituotteista. Lip2cheekeissä yhdistyvätkin nämä molemmat ominaisuudet ja lisäksi värivalikoima on todella herkullinen. Kuvissa poskillani on korallinen sävy Smile, joka on myös lempivärini. Napeissa on erittäin paljon pigmenttiä, jonka ansiosta niillä saa aikaan kevyttä tai todella intensiivistä jälkeä. Poskille töpöttelin väriä hyvin kevyesti, mutta huulille voimakkaasti. Smilen lisäksi toiseksi suosikkisävykseni huulille nousi pariisin punainen Beloved ja poskille puolestaan nude vaaleanpunainen Demure – tehän tiedätte heikkouteni pastellinvaaleisiin poskipuniin. Odotan kuumeisesti Naturellen valikoimaan myös kirkkaan oranssia sävyä Curious, josta ajattelin tehdä ensi kesän luottosävyni huulille.

Alla vasemman puoleisessa kuvassa huulillani on Lip2cheekin sävy Beloved ja oikean puoleisessa Diabolique.

Kollaasi2

Lip shinet ovat puolestaan glossymaisempaa huulikiiltoa, jossa ei ole helmiäistä, mutta niistä jää huulille märän näköinen, glossy pinta, josta pidän myös erittäin paljon helmiäisen sijaan. Näidenkin nappien värivalikoimasta herahtaa vesi kielelle. Rakastuin erityisesti kirkkaaseen korallin ja fuksian sekoitukseen Sacred ja mikäli voisin mitenkään käyttää liilaa, olisi kirkkaan liila Royal ehdottomasti suosikkini. Jos olet kylmien sävyjen käyttäjä, on Royal uusi mustasi!

DSC_0019-2

Defining mascara on mielestäni maailman toiseksi paras ripsiväri ja monilta ominaisuuksiltaan se voisi olla paraskin, mutta itselleni ehdottomuus ripsivärissä on se, että ripset eivät suoristu taivutuksen jälkeen. Rakastan nimittäin ripsiä, jotka osoittavat kohti taivasta. Ne joille tämä ominaisuus ei ole yhtä tärkeä, teille tässä on kenties maailman paras ripsiväri ja selitetäänpä nyt miksi: Defining mascaran harja on täydellinen, väriä tulee taatusti levitettyä aivan tyvestä ripsen kärkiin saakka eikä yksikään ripsi jää ilman väriä tarkan ja pienen harjan ansiosta. Ripset eivät myöskään takerru toisiinsa tai paakkuunnu vaikka väriä kerrostaisi kuinka paksusti tahansa. Volyymia tällä saa niin paljon kuin ikinä jaksaa tuotetta levittää eikä se suttaa lainkaan. Tämä ripsiväri myös pysyy todella hyvin eikä lähde pois aivan kevyimmällä putsarilla – eikä myöskään leviä kovemmassakaan tuulessa, tuiskeessa tai sateessa.

Alla vasemman puoleisessa kuvassa huulillani on Lip shinen sävy Sacred ja oikean puoleisessa Lip2cheekin sävy Smile.

Kollaasi3

Viimeisimpänä mennään kenties tämän postauksen mielenkiintoisimpaan osaan, eli Eye polish luomiväreihin. Haalin käyttööni kaikki Naturellen valikoiman neljä väriä: Lunar, Magnetic, Karma ja Seduce. Olen aiemmin tykästynyt Eye polishien voimakkaaseen pigmenttiin ja hohteeseen sekä todennut niiden toimivan loistavasti puuterimaisen luomivärin pohjustajana ja värin voimistajana, mutta tällä kertaa halusin loihtia meikin pelkästään voidemaisilla väreillä. Toinen mielenkiintoinen seikka oli, etten käyttänyt koko silmämeikkiin lainkaan siveltimiä, vaan tein sen alusta loppuun asti pelkillä sormilla.

Alla vasemman puoleisessa kuvassa huulillani on Lip2cheekin sävy Demure ja oikean puoleisessa Lip shinen sävy Sublime.

Kollaasi1

Sanottakoon, että oikea levitystekniikka näille luomiväreille on töpötys ja taputtelu sen sijaan, että väriä liu’uttaa tai vetää iholla. Töpöttelin ensin vaaleaa Lunaria liikkuvan luomen sisänurkkaan. Tämän jälkeen taputtelin luomen keskiosaan luumuun vivahtavaa Magneticia, häivyttelin sen yhteen Lunarin kanssa ja nostin väriä hieman luomivaon yläpuolelle. Lisäksi töpötin koko alaripsen tyven Magneticilla. Ulkonurkkiin töpöttelin viettelevän ruskean Seduce, joka edustaa tismalleen rakastamaani ruskean sävyä. Häivyttelin väriä reippaasti luomivaon yläpuolelle. Viimeisenä töpötin mustalla Karmalla pehmeät rajaukset yläripsien tyveen ja tummensin vielä intensiiviset pisteet yläripsen tyven ulkonurkkaan. Kulmakarvat ovat täysin au naturel.

Sormivärien kanssa työskentely oli huippuhauskaa ja helppoa. Häivytys ei ole koskaan ollut helpompaa, pelkkää töpöttelyä ja taputtelua, eikä haitannut, vaikka meni vähän sinne päin, sillä mokat oli helppo korjata. Tummat värit alkoivat kulkeutua luomivakoon kuvausten aikana, mutta parilla taputuksella ne olivat taas paikoillaan. Silmämeikki kului päivän aikana pois yläluomilta, mutta alaripsen tyvessä värit pysyivät iltaan asti.

Kollaasi4

No miten sitten jatkossa käyttäisin Eye polisheja ja kenelle ne sopivat?

Aion ehdottomasti käyttää Lunaria korostusvärinä kasvoilla ja tummia sävyjä puolestaan puuterimaisten luomivärien alla. Kesällä aion kokeilla, toimivatko nämä huolettomana hellepäivän meikkinä. Eye polishit ovat nopean ja huolettoman meikkaajan tuote. Lisäksi ne sopivat loistavasti kuiville luomille, mutta hyvin rasvaisen tai raskaan luomen kannattaa jättää ne sellaisenaan väliin ja kokeilla yhdistää ne puuterimaisen luomivärin kanssa. Eye polishit ovat myös teini-ikäiselle sopivia ensiluomivärejä.

Mitä tuotteita olette kokeilleet RMS Beautylta ja mitkä ovat suosikkejanne? Entä mitä mieltä olette voidemaisista luomiväreistä?

DSC_0036-2

Tuotteet saatu testiin Naturellesta

Garance Doré Beaute-kalenteri ja Mason Pearson hiusharja Proloque

Korut Sofinah

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,