Beauty

Loppukesän ihon elvytys

Beauty | 4.8.2016 | Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

DSC_0035

Toivottavasti suurin osa teistä on jaksanut ylläpitää ihonhoitorutiineja myös kesällä. Lähes kaikki ihotyypit nauttivat auringosta ja useimmat iho-ongelmat helpottavat kesällä rosaceaa ja pigmenttiläiskiä lukuun ottamatta. Suomeen palattuani ilmassa tuntui vielä kosteutta, mutta viime päivinä ainakin Helsingissä on tuullut kovasti ja ilma muuttunut kuivemmaksi – ja iho on sen myötä kuiva kuin Saharan autiomaa. Oma kokovartalohaalarini on tuntunut siltä, kuin se olisi yhtä kokoa liian pieni ja iho huutaa kosteutta kolmesti päivässä. Päätinkin tarttua aiheeseen kokonaisella postauksella, sillä jos kesän tuomasta kauniista ihosta ja rusketuksesta haluaa nauttia mahdollisimman pitkälle syksyyn, on syytä tehdä ryhtiliike tai hienosäätää rutiinejaan nyt.

Kosteuttava seerumi

Kosteuttava seerumi on ollut läpi kesän kasvojen hoidossa yksi tärkein tuote, mutta erityisesti nyt sen tärkeys korostuu. Käytä kosteuttavaa seerumia aamuin illoin kasvoveden jälkeen ja imeytä se hieromalla kasvoille ja kaulalle. Valitse seerumi, joka kosteuttaa syvältä: hyviä raaka-aineita seerumissa ovat hyaluronihappo, merilevät sekä xylitylglucoside. Lisäksi iho kaipaa runsaasti antioksidantteja, joita löytyy kasviuutteista. Ne korjaavat vapaiden radikaalien (kuten runsaan auringon) aiheuttamia vaurioita.

Rutikuivalle, kiristävälle ja pigmenttiläiskistä kärsivälle iholle suosittelen Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Beauty Elixiriä, joka on koostumukseltaan täyteläistä geeliä. Tämä on ollut myös allekirjoittaneen käytössä reissusta palattuani. Pintakuivasta ihosta ja pigmenttiläiskistä kärsivän kannattaa valita Kypriksen Antioxidant Dew. Syväkosteuttava antioksidanttipommi sopii myös epäpuhtaalle ja näppyläiselle iholle öljyttömän koostumuksensa ansiosta. Naturativin Ecoampulli 1 sopii puolestaan kuivalle, pintakuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle. Tämä seerumi on perinteinen hyaluronihapposeerumi, joka sitoo kosteutta ihoon.

Yksi tehokkaimmista ihon kosteuttajista on korealainen ihonhoitoinnovaatio sheet mask, mistä kirjoittelin kuukausi sitten. Tämän nerokkaan keksinnön ansiosta sekä kosteus että tärkeät ravintoaineet imeytyvät ihoon poikkeuksellisen tehokkaasti. Orgaidin valikoimasta löytyy kolme erilaista sheet maskia, jotka tehokosteuttavat ja elvyttävät auringossa kylpenyttä ihoa.

Kasvoöljy eli öljyseerumi

Kosteuttavan seerumin lisäksi iho kaipaa myös rasvaa, jonka lähteenä toimivat kylmäpuristetut kasviöljyt. Rasvahapot vahvistavat ihon omaa suojabarriääriä ja erityisesti omegat ovat hydrolipidikalvon hyvien bakteerien ravintoa. Lisäksi ne parantavat ihon kosteuspitoisuutta ja pitävät ihon pehmeänä, kimmoisana ja elastisena. Rasvahappojen lisäksi kylmäpuristetut kasviöljyt sisältävät runsaasti erilaisia antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita. Öljyt toimivat myös okklusiivina, eli lukitsevat kosteutta ihoon. Mitä täyteläisempi öljy, sitä tehokkaampi okklusiivi – huoneenlämmössä kiinteät balmit ovat yleensä tämmöisiä, sillä ne sisältävät kasvivahoja, kuten kaakaovoita, sheavoita tai mehiläisvahaa. Hiero öljyä 3-4 tippaa tai balmia pieni nokare seerumin päälle kasvoille ja kaulalle. Hieronta parantaa öljyn ja sen sisältämien ravintoaineiden imeytymistä, mutta iho saa jäädä siitä kevyesti kiiltäväksi.

Jätä suosiolla kauppaan öljyt, joihin on sekoitettu kasviöljyistä johdettuja estereitä (kuten Caprylic/Capric Triglyseride, Isopropyl Palmitate ja Dicaprylyl Ether). Ne ovat luonnollista alkuperää, mutta eivät pärjää mitenkään hoitavuudellaan kokonaisille, aidoille kasviöljyille. Kasvoöljy ja varsinkaan iho ei tarvitse tämmöisiä raaka-aineita mihinkään, vaan niillä saadaan ainoastaan tuotteen hintaa alemmas. Etsi siis tuotteita, jotka sisältävät ainoastaan aitoja kasviöljyjä sekä höysteenä eteerisiä öljyjä.

Edullisia ja laadukkaita öljyjä löytyy Neal’s Yard Remediesiltä: Frankincense öljy ikääntyvälle iholle ja Rose öljy kuivalle sekä pintakuivalle iholle. Essen Repair Oil sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti ikääntyvälle ja herkälle iholle sekä auringon vaurioista ja arvista kärsiville. Tämä öljy on erittäin korkealaatuinen ja ihosoluja uudistava superhoito. Rutikuivalle ja pintakuivalle iholle suosittelen Mahalo Balmia, joka on huoneenlämmössä kiinteässä muodossa oleva balsami. Tuotteeseen on onnistuttu luomaan koostumus, joka on kiinteästä muodosta huolimatta kevyt eikä se tuki ihohuokosia. Balsami sisältää vain korkealuokkaisia kasviöljyjä ja aktiiviaineita.

Kosteuttava vartaloemulsio

Kesällä erilaiset vartaloöljyt ovat ihanteellista hoitoa hipiälle, mutta viimeistään nyt on syytä ottaa käyttöön myös ohut vartaloemulsio, mikäli haluaa välttyä kuukauden päästä pöliseviltä sääriltä. Vartalon iho kannattaa kuoria noin kahdesti viikossa, sillä se pidentää myös rusketuksen kestoa. Löydät vinkit parhaisiin vartalokuorintoihin täältä.

Sivele ohut vartaloemulsio koko kroppaan suihkun jälkeen. Absolutionin Le Soin Corps on yksi kosteuttavimmista vartalovoiteista, jonka tiedän. Melkein pidän sitä kyllä enemmän vartaloseerumina. Samaan kategoriaan menee Essen huippuhoitava vartaloemulsio, jossa puhdistettu vesi on korvattu antioksidanttirikkaalla rooibos-uutteella. John Masters Organicsin vartalovoiteissa on puolestaan taivaalliset tuoksut täydellisen koostumuksen lisäksi. Oma suosikkini on ollut Vanilla & Blood Orange, mutta sen rinnalle on tullut miedomman tuoksuinen ja pirtsakka Geranium & Grapefruit, ihanaa vaihtelua. Patykan Almond Blossom on hennon ja ylellisen tuoksuinen, myös herkälle iholle sopiva silkkinen vartalon kosteuttaja. Erittäin herkälle iholle suosittelen puolestaan Neal’s Yard Remediesin Calendula & Oat vartaloemulsiota.

Vartaloöljy

Lopuksi on vartaloöljyn vuoro, joka auttaa lukitsemaan kosteuden ihoon ja pitää vartalon ihon pehmeänä ja joustavana sekä edistää rusketuksen pysymistä kauniina. Essen laadukas vartaloöljy sisältää runsaasti omega-rasvahappoja sekä rentouttavia eteerisiä öljyjä. Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Body Elixir on koostumukseltaan geelin näköistä, täyteläistä öljyä ja loistava valinta hyvin kuivalle ja runsaasti aurinkoa saaneelle iholle. Kypriksen Inflorescence on ylellinen tehohoito ikääntyvälle iholle, joka korjaa aurinkovaurioita ja kirkastaa ihoa. Se sopii loistavasti myös vartalon ihon pienistä tukkeumista kärsivälle iholle. Rutikuivalle iholle kannattaa puolestaan valita kiinteä balmi – itse käytän tällä hetkellä Neal’s Yard Remediesin Orange & Geranium Balmia, joka ehkäisee tehokkaasti kosteuden haihtumista iholta.

Nautinnollisia loppukesän hemmotteluhetkiä sinne ruudun toiselle puolelle!

kesä-2

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,