Beauty

Sheet mask – seerumi ja naamio yhdessä

Beauty | 8.7.2016 | Katja Kokko

DSC_0030

Yhteistyössä Biodelly.fi, sisältää tarjouksen

Korealaisten naisten ihonhoitorituaalit ovat olleet kuumaa kamaa länsimaisilla kosmetiikkamarkkinoilla jo vuosia. Tunnetuimmaksi korealaiseksi kauneuskikaksi ovat muodostuneet sheet maskit, eli yksittäispakatut silmän, nenän ja suun mentävillä aukoilla varustetut ohuet kangasnaamiot, joihin on imeytetty ihoa hoitavia ainesosia. Kangas toimii okklusiivina, eli sen ansiosta vaikuttavat aineet imeytyvät ihoon paremmin, kuin tavallisesta naamiosta, sillä kangas estää aineiden haihtumisen. Sheet maskia voisi kutsua enemminkin seerumin ja naamion yhdistelmäksi, sillä kankaaseen imeytetty aine on hyvin ohutta, nestemäistä tai geelimäistä ja kankaan vuoksi tavallisen naamion koostumusta muokkaavia aineita ei tarvita – eli imeytettävä tuote on parhaassa tapauksessa hyvin tehokas hoitotiiviste.

Sheet maskien kirjo markkinoilla on todella värikäs ja netistä saa tilattua Suomeenkin melkein mitä vaan. Monet sheet maskit sisältävät kuitenkin tavanomaisen kosmetiikan tapaan iholle täysin hyödyttömiä synteettisiä kemikaaleja, voimakkaita säilöntäaineita ja hajusteita sekä terveyden kannalta kyseenalaisia kemikaaleja. Myös itse sheet saattaa olla kankaan sijasta ftalaatteja sisältävää kelmua. Tein pientä tutkimusta muutamien kansainvälisten megakauneussivustojen hypettämistä sheet maskeista ja raaka-aineluettelot olivat kyllä luotaantyöntävää luettavaa – en löytänyt yhtäkään tuotetta, jonka olisin kelpuuttanut omaan peilikaappiini.

Purnukkahulluna olen saanut seurata sheet mask hypetystä sivusta, sillä luonnonkosmetiikkafirmat eivät ole tarttuneet trendiin –  ennen jenkkisarja Orgaidia, joka rantautui Biodellyyn reilu kuukausi sitten. Kiljuin riemusta nähtyäni suloiset pahviboksit, joihin naamiot on pakattu ja raaka-aineluettelot syynättyäni teki välittömästi mieli julistaa maailman parhaan sheet maskin löytyneen! Yksikään löytämistäni kulttisheetmaskeista ei pysty kilpailemaan Orgaidin kanssa, sillä vaikka korealaisista naamioista löytyy hyvinkin tehokkaita versioita, on ne pilattu lähes aina vähintään synteettisillä säilöntäaineilla tai liuottimilla.

orgaid1

Orgaidin kankaassa käytetty Ecoderma-materiaali koostuu kuiduista ja luonnollisesta hydrogeelistä ja sen voi heittää käytön jälkeen biojätteeseen. Kangas on täysin turvallinen käyttää ja se estää seerumin haihtumista antaen samalla ihon kuitenkin hengittää. Illinoisin yliopistossa verrattiin Orgaidin sheet maskin vaikutusta ihoon tavallisen seerumin kanssa. Tuloksissa kävi ilmi, että Orgaidin sheet maskilla seerumi imeytyi tehokkaammin ja syvemmälle ihoon ja se myös vaikutti pidemmän aikaa. Naamiot eivät sisällä synteettisiä ainesosia eivätkä lainkaan säilöntäaineita – niiden säilyvyyttä parantavat ainesosat ovat kasviuutteita, joilla on myös ihoa hoitavia, antioksidanttisia ja antibakteerisia vaikutuksia. Kertakäyttöinen yksittäispakkaus parantaa myös säilyvyyttä.

Orgaidin valikoimasta löytyy kolme erilaista sheet maskia: kosteuttava ja kirkastava anti-age naamio, ravitseva ja korjaava jogurttinaamio sekä heleyttävä ja pigmenttiläiskiä vaalentava C-vitamiininaamio. Kustakin naamiosta löytyy kuuden kappaleen 6-pack tai yksittäispakattu versio.

Nyt kun olen saanut vihdoin ja viimein osallistua itsekin sheet mask hypetykseen, olen aivan haltioissani. Kuka ikinä onkaan tämän keksinnön takana, hän ansaitsisi purnukkanobelin! Sheet maskit ovat parasta, mitä voi ottaa mukaan lentokoneeseen – se tuli testattua 20 tunnin lennolla Balille. Naamio on ihana käyttää iltaisin, sillä sitä ei tarvitse pestä pois, vaan vaikutusajan jälkeen seerumin rippeet taputellaan ihoon ja pujahdetaan kauneusunille. Lisäksi sheet mask on kasvovesinaamiotakin tehokkaampi tapa syväkosteuttaa janoinen iho ja saada vaikuttavat aineet todella imeytymään.

DSC_0003 DSC_0007

Sheet mask käytetään aina puhtaalle iholle, joka kannattaa myös kuoria ensin. Naamion annetaan vaikuttaa 20-30 minuuttia, jonka jälkeen kangas heitetään biojätteeseen ja mikäli kaikki seerumi ei ole imeytynyt, jämät taputellaan ihoon. Tämän jälkeen kasvoille voi tarpeen mukaan levittää vielä ihoöljyn ja kosteusvoiteen, mutta ihon voi jättää myös sellaiseksi. Pakkauksessa on seerumia melko paljon ja itse olen vaikutusaikana taputellut ylimääräistä seerumia kankaan päälle. Imeytymistä voi tehoastaa tekemällä kankaan läpi vielä kevyttä kasvohierontaa. Suomeen päästyäni aion kokeilla miten jaderollerini toimisi tässä. Pakkaukseen jäävän seerumin voi myös käyttää parin päivän aikana, kunhan pussin taittelee tiiviisti kiinni.

Matkalla Balille testasimme Marikon kanssa Anti-Age sheet maskit. Pitkän ja uuvuttavan lennon jälkeen ei ollut enää tietoakaan kiristävän kuivasta ja elottomasta ihosta ja tuntui, kuin virkistävä naamio olisi herättänyt hipiän lisäksi koko kehon. Valitsin Anti-Age naamion lennolle, sillä se sisältää kosteuttavan aloe vera mehun lisäksi kirkastavaa ja supistavaa taikapähkinävettä, joka myös laskee turvotusta. Paju-uute on tukkoisuutta poistavaa ja ehkäisee näppyjen syntymistä. Hyaluronihappo sitoo kosteutta ihoon ja B3-vitamiini rauhoittaa ihoa ulkopuoliselta stressiltä (lentokoneen ilma!) ja ehkäisee ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä.

C-vitamiini sheet maskia olen puolestaan käyttänyt aurinkovaurioiden korjaamiseen. Sitruunavesi kirkastaa ja heleyttää ihoa, C-vitamiini buustaa kollageenin tuotantoa sekä hillitsee melaniinintuotantoa. C-vitamiinia on tunnetusti vaikea imeyttää ihoon, joten sheet mask toimii tässä loistavana apuna. Appelsiini-, granaattiomena- ja ruusunmarjauutteet sisältävät runsaasti vapaiden radikaalien tuhoja neutraloivia antioksidantteja ja lisäksi ne kirkastavat ihoa. C-vitamiininaamiossa on myös ihoon kosteutta sitovaa hyaluronihappoa.

orgaid2

Jogurttinaamio on loistava korjaamaan auringon aiheuttamia vaurioita sekä rauhoittamaan ärtynyttä ja punoittavaa ihoa – se sopiikin loistavasti myös aknelle, rosacealle ja atopialle. Tämän naamion testasimme Marikon kanssa eilen oltuamme päiväntasaajan auringossa jo hieman pidempään. Ihosta tuli molemmilla pehmeää samettia! Aamulla Marikon ärtynyt decoltee oli täysin rauhoittunut hänen siveltyään seerumin jämät siihen. Jogurttinaamio sisältää kreikkalaista luomujogurttia, joka ravitsee ja pehmittää ihoa, kosteuttavaa aloe vera mehua, rauhoittavaa ja ihoa vahvistavaa betaglukaania, huokosia supistavaa laventelivettä ja rauhoittavaa vaniljavettä. Panthenol (pro-vitamiini B5) ja allantoiini kiinteyttävät ja siloittavat ihoa. Kamomillan ja vihreän teen uutteet ovat tehokkaasti ärsytyksiä rauhoittavia ja lisäksi vihreässä teessä on runsaasti antioksidantteja. Hyaluronihappo kosteuttaa.

Hykertelen onnellisena, että sheet maskien mentävä aukko on vihdoin täyttynyt kauneudenhoitorituaaleissani. Seerumin ja naamion yhdistelmä on silkkaa nerokkuutta ja ihanuutta.

Lopuksi ihana yllätys! Biodelly hemmottelee teitä lukijoitani ihanalla tarjouksella heinäkuun loppuun saakka: kun tilaat vähintään kaksi Orgaidin tuotetta, joista ainakin toinen on 6-pack, saat kaupan päälle vapaavalintaisen yksittäispakatun Orgaid-naamion. Ilmoita haluamasi naamio tilauksen kommenttikentässä. Tarjous on voimassa 31.7.2016 asti.

Joko te olette kokeilleet sheet maskeja?

orgaid3

Kuvat minusta Mariko Pajalahti, loput allekirjoittaneen ottamia

Avainsanat: , , ,

Beauty

13 kommenttia artikkeliin “Sheet mask – seerumi ja naamio yhdessä”

 1. Saija

  Hei Katja, olen aivan hullaantunut sun blogeihin ja hmin niitä uudestaan ja uudestaan!!!tilasin jopa Ruohonjuuresta sun Aidosti kaunis kirjan, enkä malttais odottaa et paketin saan…olen vasta lähiaikoina innostunut luonnonkosmetiikasta ja jätin sitten kemikaalit ja kaikki synteettiset elämästäni ja olo on kuin lapsella karkkikaupassa, mitä testais, mikä kävis just mulle.olen aloitellut madaralla ja logonalla ja postauksiasi lukiessani hurahdin öljyihin ja varsinkin öljy putsaukseen! Hankinkin jo Santen silmämeikinpoisto öljyn jota blogissasi kerroit käyttäväsi koko kasvoille ja laveran puhdistusmaidon, sit Logonan rose&aloe seerumin ja se ihana näin kesällä. Ihoni on normaali, hivenen kuivuuteen taipuvainen mutta onneksi muuten näppylötön ja finnitön ja ikääkin on jo yli 40 vee. Voisitko please vähän neuvoa, et missä järjestyksessä öljyputsauksen jälkeen käytetään kasvovettä, seerumia, ihoöljyjä ja mahdollista kosteusvoidetta!?etten työntäisi niitä liikaa ja tukkisi naamaani näpyille. Samassa tilauksessa ruohonjuuresta on tulossa myös musliini liina, haaveilen vielä tilaavani Tata Harberin öljyputsarin…huokaus, se aika arvokas minun kukkarolle, mut haaveilen silti.kiitos jo etukäteen ja uusia pistauksiasi odotan!

  • Ihana kuulla, että olet löytänyt blogiini uutena lukijana ja tilannut vielä kirjankin <3 Järjestys on seuraava: kasvovesi, seerumi, ihoöljy, kosteusvoide. Toiset neuvovat laittamaan öljyn viimeisenä, mutta itse pidän tästä järjestyksestä. Jos kosteusvoide on todella ohut, voi järjestyksen muuttaa. Seerumia ja öljyä voi myös sekoittaa keskenään, samoin kuin öljyä ja kosteusvoidetta 🙂 Tatan öljyputsaria parempaa en ole edelleenkään löytänyt, vaikka monia testannut ja tälläkin hetkellä listalla odottaa pari tuotetta, joita ajattelin tilata ulkomailta kokeiluun. Tata on kuitenkij toistaiseksi paras ja kaunein 🙂

  • Saija

   Kaunis kiitokseni vastauksestasi! Satutkohan tietämään saako Tatalta näytteitä mistään, varsinkaan sille öljy putsarille? ovat sen verran arvotavaraa, että haluaisin testata sitä ennen ostopäätöstä.

   • En ole varma löytyykö juuri öljyputsarista näytettä, mutta kyllä Naturellessa aina laitetaan tilaukseen mukaan näytteitä ja kannattaa toki esittää toive tuotteesta, mitä haluaisi kokeilla 🙂

 2. Tiina

  Kokeilin ensimmäisen kerran sheet maskeja Japanissa v 2004, silloisen hotellihuoneeni varustukseen kuului paketti näitä. Hotellin kylpyhuoneessa oli myös hauska käyttöohje, joka meni suurinpiirtein näin: sheet mask kasvoille, ja eikun kylpyammeeseen rentouttavaan kylpyyn. Valitettavsti ne eivät olleet luonnonkosmetiikkaa. Viimekesänä Japanin seikkailuilla kosmetiikkakaupan tädit löysivät minulle sheet maskeja, joka oli ilmeisesti korealaista merkkiä teksteistä päätellen. Nämä hoitivat ihanasti lomanaamaa 🙂 Harmillisesti en tiedä oliko kyseessä aito luonnonkosmetiikka vai ei. Nyt täytyy hankkia Orgaidin naamiot, sillä tykkään ideasta kovasti. Ja otan takuulla nämä mukaan seuraavalle pitkälle lennolle (katsotaan miten kanssamatkustajat säikkyvät).

  • Voin kuvitella, että Japanissa ja Koreassa sheet maskit ovat ihan daily essentials -kamaa 😀 Ja kyllä, kylpyä parempaa paikkaa naamion vaikuttamiselle ei olekaan! Oih, olisipa amme!

 3. Ihania, pakko tilata ja testata. Olen lähdössä talvipakkasilla Balille ja taidan minäkin kokeilla hullunkurisen näköistä kosteuttavaa naamiota lentokoneessa 😉
  Samoin testaan auringonoton jälkeen. Kiitos vinkeistä 🙂

  Saitteko muuten huvittuneita katseita koneessa naamiot naamalla? Hih..

  Ihanaa loman jatkoa teille 🙂

  • Hehe, kysy vaan kuinka paljon, kun kaksi Hannibal Lecterin näköistä tyyppiä hekottaa koneessa 😀 😀 😀 Ihanaa, että olet tulossa Balille talvena! Toivottavasti olen täällä silloin itsekin 🙂

 4. Iida

  Hei Katja!
  Olen jo lukenut blogiasi pidemmän aikaa, mutta tällä kertaa eksyin tänne googletellessani suolan käytöstä ihon hoidossa. Epäilinkin sitä aluksi, onneksi sain tätä kautta varmuuden etten osta sitä 😀 Olen etsimässä puhdistusvaahtoa ja kasvovettä rasvoittuvalle pintakuivalle iholleni. Katsoin beauty guidesta vinkkisi, mutta puhdistusaineet olivat turhan tyyriitä opiskelijabudjetilleni. Haluaisin kovasti suosia luonnonkosmetiikkaa ja olen nähnyt sen vaikutukset ihollani hyvin positiivisina, mutta toisinaan lompakko ei anna periksi! Olisiko sinulla vinkkiä perus puhdistusaineesta jolla saisi meikit pois iltaisin ja sopivasta kasvovedestä siihen kaveriksi (jotka siis olisivat edes vähän edullisempia!) Nykyiset putsarit ovat loppumassa joten tarvitsisin apua pian! Tuhannet kiitokset jo etukäteen avusta ja kiitokset siitä, että pidät näin mahtavaa blogia!! 🙂

 5. Lora

  Japanilainen tuttava toi mukanaan tämäntyyppisiä maskeja, kun kokoonnuimme juhannuksena yhteisen ystävän mökille. Meidän porukka oli aina koomisen näköinen, kun illan aikana näkyi maskilla varustettuja kasvoja Itse tilasin aiemman postauksesi innoittama yksittäispaketit c-vitamiini- ja jogurttinaamiosta. Jonakin tyttöjen saunailtana voisi testata ystävän kanssa.

  Postauksen kaunis valkoinen kesäpaita kiinnitti huomioni. Saanko udella mistä olet tehnyt tuon löydön?

  Ihania ja rentouttavia Bali hetkiä sinne!

  P.S. Hetki ehti vierähtää viime blogivisiitistä ja nyt ahmin kerralla nuo ihanat Bali-postauksesi. Nyt tekisi mieli varata Bali lomamatka ja viettää reilu viikko Gravityssa.

  • Toivottavasti pidit Orgaidin namioista! Paita on itse asiassa hätäostos Zarasta (joka ei todellakaan kuulu vakkari shoppailumestoihini), mutta tarvitsin Balille jonkun pitkähihaisen huitulan lähtiessä ja löysin tämän 100 % pellavahuitulan Zarasta 🙂

   Balia voin suurella sydämellä suositella matkakohteeksi <3

 6. Annika

  Kiitos ihanasta blogista! Haluaisin kovasti kokeilla näitä sheet maskeja, mutta budjettiini ei kerta kaikkiaan sovi 10e kappaleelta maksavat naamiot. Olisiko sinulla vinkata luonnonkosmetiikan sheet maskeja, jotka olisivat reippaasti edullsempia? Toki laatu ja hinta kulkevat käsikädessä, mutta jos löytyisi sellaisia, jossa ei ole mitään haitallista/turhaa vaikka ne eivät sisältäisikään huipputehoaineita. Suomessa en alle juurikaan alle 10 euroa maksavia ole löytynyt, mutta jos ulkomaisista nettikaupoista löytyisi..

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>