Beauty

Parhaat vartalokuorinnat TOP 6

Beauty | 8.6.2016 | Katja Kokko

vartalokuorinnat2

Reissusta on kotiuduttu aamuyöllä ja voitte varmaan arvata, kuinka ihanalta tuntui ottaa aamulla pitkä suihku ja jynssätä koko iho vartalokuorinnalla putipuhtaaksi! Tein kunnon mokan unohtamalla pakata vartalokuorinnnan mukaan matkalle. Aurinkovoiteiden jämät saattoi tuntea iholla, vaikka olin kuinka hinkannut hipiääni saippualla (suihkuvoide oli toinen megaluokan unohdus). Nämä mokat korjataan Balin reissulle ja mukaan lähtee vähintään kaksi eri kuorintaa.

Vartalokuorinta on kesällä yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteista, jotta rusketuksesta tai mahdollisesta itseruskettavasta tulisi tasainen, mutta ennen kaikkea se on perusteellinen syväpuhdistus iholle, sillä aurinkovoiteen, nurmikon, hiekan ja kaiken pölyn yhdistelmä saa hipiän karseaan kuntoon. Täysin kuorimaton iho on muutoinkin samea ja sille kertyy helposti pientä tukkeumaröpelöä.

sisilia4

Vartalokuorinnat ovat yksi heikkouksistani, sillä hyvä kuorinta on parhaimmillaan aisteja hivelevä kokonaisvaltainen nautinto. Kas tässä suosikkini kroppakuorinnoista hieman eri tyyppisiin tarpeisiin:

Patyka Marine Crystals Body Scrub

Patykan merellisessä vartalokuorinnassa yhdistyvät kuorivat suolakiteet sekä hellävaraiset unikonsiemenet. Koostumus hipoo täydellisyyttä, sillä rakeissa on rouheutta sopivasti, mutta hellävaraisuutta herkälle iholle. Kuorinnassa on miedosti vaahtoavia ainesosia, joiden ansiosta se on erittäin riittoisaa ja sopii loistavasti aurinkovoiteiden jämien puhdistamiseen. Tuoksu on virkistävän merellinen ja rauhoittava, joka tekee kuorintahetkestä aistinautinnon. Patykan tyyliin elegantti pakkaus toimii myös kylpyhuoneen kaunistajana.

Tata Harper Smoothing Body Scrub

Ylellisin vartalokuorinta, jonka olen koskaan omistanut löytyy luonnonkosmetiikkakuningatar Tata Harperilta. Tämä kuorinta on samettisen pehmeä ja erittäin hellävarainen, mutta se ei tarkoita suinkaan tehottomuutta tämän kuorinnan kohdalla. Raaka-aineet ovat Tatalle tuttuun tapaan korkealaatuisia: oliivi-, auringonkukka- ja arganöljyihin on sekoitettu Himalajan ja Hawaijin suolaa, luomusokeria sekä karpalokuitua ja aprikoosinsiemenjauhoa. Tatan oman farmin yrtit (alfalfa, kehäkukka, mesiangervo ja purasruoho) kosteuttavat, rauhoittavat ja ravitsevat ihoa. Kuorinta syväpuhdistaa, kosteuttaa ja elvyttää ihoa ja tekee sääristä sileät ja kuultavat, mutta esimerkiksi selän epäpuhtauksien hoitoon valitsisin toisen tuotteen.

Neal’s Yard Remedies Seaweed & Salt Scrub

Neal’s Yardin merilevä ja suola -kuorinta on yksi ikisuosikeistani. Lähes pistävän yrttinen tuoksu jakaa mielipiteitä, mutta minulle se toimii täydellisenä herättäjänä. Tämä kuorinta on paras mahdollinen selän tukkeumien häätäjä. Valkoiseen saveen sekoitetut rouheat suolarakeet yhdessä merilevän, mustapippurin, inkiväärin, greipin ja propoliksen kanssa antavat kyytiä selkäröpöille siloittaen ja kirkastaen ihon hetkessä. Herkälle iholle tämä kuorinta ei sovi ja tulehtuneet epäpuhtaudet kannattaa myös jättää rauhaan, sillä mekaaninen hankaus ärsyyttää niitä ja voi saada tulehduksen leviämään. Minä vuorasin tällä koko hipiäni Sisilian reissun jälkeen, sillä aurinkovoidetta oli tunkeutunut sen verran tiiviisti kuolleen ihosolukon joukkoon.

Neal’s Yard Remedies Orange & Geranium Scrub

Neal’sin toinen suolakuorinta on yksi ensimmäisiä sarjalta testaamiani tuotteita ja olen rakastunut siihen ikihyviksi. Kaikki eivät pidä tämmöisestä öljypohjaisesta kuorinnasta, joka jättää ihon niin ravituksi, ettei vartaloöljyä tarvitse käsittelyn jälkeen lainkaan, vaan pieni tippa kosteusvoidetta riittää. Kuorinnan teho ja ihanuus piilee merisuolassa, joka on sekoitettu tuhtiin shea- ja kaakavoin sekä hamppu-, argan- ja oliiviöljyn muodostamaan erittäin ravitsevaan cocktailiin ja joukosta löytyy myös jauhettua riisiä. Geraniumin ja appelsiinin eteeriset öljyt tasapainottavat ihon talineritystä ja luovat virkistävän ja rentouttavan aromaterapeuttisen vaikutuksen. Tämä kuorinta sopii kaikille ihotyypeille ja erityisesti epäpuhtauksista kärsivälle iholle ja selälle mukaan lukien tulehtuneet näpyt, sillä kuorivat rakeet eivät ole lainkaan rouheita, vaan ennemminkin sulavat iholle. Koska kuorinta ei sisällä emulgaattoria, en suosittele sitä aurinkovoiteiden jämien puhdistamiseen.

Neal’s Yard Remedies Frankincense & Mandarin Scrub

Neal’s Yardin frankinsensin ja mandariinin eteerisillä öljyillä terästetty kuorinta on oikein perinteistä vartalokuorintaa rakastavan valinta ja sopii loistavasti esimerkiksi raskausarpien ehkäisyyn. Kuorivat rakeet ovat erittäin rouheita jauheuttua karpaloa, maissia ja riisiä, mutta ne ovat sen verran harvassa, etteivät jyystä ihoa liikaa. Tämänkin kuorinnan pohjana toimii savi (tällä kertaa vihreä savi), joka syväpuhdistaa ihoa ja poistaa toksiineja – esimerkiksi aurinkovoiteesta.

John Masters Organics Lemon & Lime Body Scrub

John Mastersilta löytyvät kuorinnat ovat parhaimmat sokerikuorinnat, mitä olen koskaan kokeillut. Sokeri on suolaa hellävaraisempi ja se sulaa kostealle iholle hierottaessa. Sokeri kosteuttaa ihoa ja sopii siksi suolaa paremmin kuivalle ja herkälle iholle. Sitruunan ja limen tuoksuinen sokerikuorinta tuoksuu aivan jälkiruualle ja rouheat sokerirakeet takavaat kuorivan tehon – mutta ehtivät sulamaan ennen kuin ihoa tulee jynssänneeksi liikaa.

Vartalokuorinta on helppo valmistaa myös itse ja se onkin DIY-kosmetiikka suosikkini. Tehokkaita ja herkullisia reseptejä kotitekoisiin kuorintoihin löydät Aidosti Kaunis kirjastani.

Löytyykö listasta sinun vartalokuorintasuosikkiasi?

vartalokuorinnat3

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,