Beauty

PUR verkkokauppa
– kuin luonnon oma apteekki

Beauty | 9.6.2016 | Katja Kokko

cime2

 Yhteistyössä PUR Kauppa, sisältää alekoodin

Tavastian vieressä sijaitseva PUR Kauppa on varmasti monelle pääkaupunkiseutulaiselle tuttu – ja jollei vielä ole, niin nyt kipin kapin tutustumaan tuohon holistisen hyvinvoinnin keitaaseen!

Minulla on nyt ilouutisia myös teille, jotka asutte pääkaupunkiseudun ulkopuolella: PUR on nimittäin avannut hiljattain uuden ja upean verkkokaupan, joka tuo luonnon oman apteekin valikoiman kaikkien teidän ulottuville. PURilla on pitkä historia holistisen terveyden saralla: Apteekkarina Hakaniemen Apteekissa vuosina 1991-2013 toiminut Onerva Pekkonen perusti Circlum Farmasian vuonna 1996 kouluttauduttuaan ensin diplomihomeopaatiksi. Vuonna 2013 Circlum Farmasia irtautui Hakaniemen Apteekista ja jatkoi toimintaansa PUR Kauppa -konseptina.

PUR on tunnettu runsaasta valikoimasta homeopaattisia lääkkeitä sekä laadukkaista lisäravinteista, jotka kuuluvat myös uuden verkkokaupan valikoimaan. Lisäksi tarjolla on luomuelintarvikkeita, superfoodeja, kodin pesuaineita sekä kirjallisuutta, kuten allekirjoittaneen kauneudenhoidon käsikirja, joka tulisi löytyä jokaisen naisen kirjahyllystä. PUR konseptin myötä myös luonnonkosmetiikan valikoima laajentui ja saatavilla on todella monipuolinen kattaus luonnonkosmetiikan herkkuja tutuilta, mutta myös harvinaisemmilta sarjoilta. Lisäksi valikoimasta löytyy mukavasti raaka-aineita DIY-kosmetiikan valmistamiseen. Uusi verkkokauppa on todella kaunis, selkeä ja inspiroiva – siellä voi helposti viettää aikaa tuntikausia tutkailemassa toinen toistaan mielenkiintoisempia purnukoita ulkoiseen ja sisäiseen kauneuteen.

Koska PURin valikoima on niin yltäkylläinen, valitsin kaksi tärppiä, joiden uskon kiinnostavan teitä: edullisemman luonnonkosmetiikan ystäville belgialaisen CÎMEn, joka perustuu korkealla Himalajan vuoristossa kasvaviin raaka-aineisiin. Sisäisestä kauneuden- ja terveydenhoidosta haluan puolestaan esitellä brittiläisen Living Nutritionin lisäravinteet, jonka tuotteet pohjautuvat kefirillä ja kombuchalla fermentoituihin luomuraaka-aineisiin.

DSC_0100

CÎMEn valikoima on yksinkertainen, mutta toimiva – sarjaan kuuluu vain seitsemän tuotetta. CÎME käyttää tuotteissaan aktiiviaineina korkealla Himalajan vuoristoviljelmillä kasvavia kasveja, jotka haastavissa olosuhteissa varastoivat itseensä paljon ravinteita. Aktiiviaineet ovat tämän ansiosta puhtaita ja ravinteet tiivistetyssä muodossa. Sarja sopii erittäin hyvin herkkäihoisille. Purnukat hivelevät myös esteetikon silmää ja poikkeavat kauniilla tavalla totutusta ulkoasusta. Minä testasin sarjalta puhdistusöljyn, 3 in 1 miselliveden, Under My Skin kosteusvoiteen sekä Kissed by a Rose öljyseerumin. Näiden perusteella uskallan sanoa, että sarjasta tulee varmasti hitti!

Itseäni ilahduttaa kovasti, että näin edullisesta sarjasta löytyy puhdistusöljy, sillä yleensä niistä saa pulittaa reilusti enemmän. Öljyputsarin koostumus on kuin nestemäistä samettia ja se puhdistaa hyvin myös silmämeikin. Putsari huuhtoutuu iholta hyvin lämpimällä vedellä, mutta avuksi voi käyttää myös konjac-sientä tai musliiniliinaa, jolloin putaustehot ovat mahtavat ja iho jää ihanan pehmeäksi. Myös misellivedellä pyyhkiminen vedellä huuhtelun jälkeen poistaa öljyn rippeet tehokkaasti. Seesamiöljy on yksi parhaista öljyistä puhdistukseen, sillä se puhdistaa tehokkaasti toksiineja ihosta. Sitä täydentää Himalajan rinteillä kasvavan dhatelon siemenöljy, jossa on runsaasti omega-rasvahappoja. Aprikoosiöljy kirkastaa ihoa ja kevyt koostumus tunkeutuu hyvin huokosten pohjalle irrottaen talia ja epäpuhtauksia. Putsarin tuoksu on niin hento, että se ei varmasti ärsytä herkkää nenää. Erityismaininta kätevän pumppupullon pienestä 100 ml koosta – tämänhän saa ottaa mukaan lentokoneeseenkin!

3 in 1 misellivesi toimii öljypuhdistuksen viimeistelijänä, meikinpoistoon sellaisenaan sekä kasvovetenä. Se ei jätä iholle liian nahkeaa pintaa, joka on monen miselliveden ongelma. Vaikuttavina aineina ovat Damaskuksen ruusuvesi ja -uute, jotka tekevät tästä tuotteesta lempeän, kosteuttavan ja sopivan kaikille ihotyypeille – erityisesti kuivalle, ohuelle, couperoottiselle ja ikääntyvälle iholle.

cime3

Kissed by a Rose öljyseerumista povaan suurta hittiä puhdistusöljyn lisäksi. Vaikka tuotteesta löytyykin kasviöljyistä johdettuja esteriöljyjä (joilla tuotteen hintaa saadaan alemmas) olen todella iloinen, että tuotteessa on säilytetty hyvä rasvakoostumus, eikä pilkottu sitä kuivaöljyksi. Pohjaöljynä toimii seesamiöljy, joka on yksi parhaista pohjaöljyistä runsaan E-vitamiinipitoisuuden ja rasvahappojen ansiosta ja lisäksi se on koostumukseltaan ohutta. Varsinaiset vaikuttavat aineet öljyseerumissa ovat ruusunmarjaöljy, Himalajan vuoristolla kasvavien tyrnien uute sekä Damaskuksen ruusuöljy. Betakaroreenia seerumista löytyy reilusti, sen kertoo intensiivisen oranssi väri, joka antaa iholle hennon ja luonnollisen sävyn, mutta auttaa myös suojaamaan UV-säteilyn haitoilta sekä korjaamaan sen aiheuttamia vaurioita ihossa. Seerumin vaikuttavat aineet sisältävät runsaasti A-, B-, C- ja E-vitamiineja sekä omegarasvahappoja, jotka tekevät ihosta kimmoisan ja stimuloivat solujen uudistumista. Juonteet siloittuvat, ihon väri kirkastuu ja ärtynyt iho rauhoittuu. Seerumia levitetään iholle 2-4 tippaa aamuin illoin miselliveden jälkeen ja se imeytetään kevyesti hieromalla.

Kosteusvoiteita CÎMEltä löytyy kolmea erilaista: Belle d’amour päivä- ja yövoiteen yhdistelmä, joka ravitsee ja suojaa herkkääkin ihoa, Daisy Delight, joka kirkastaa pigmenttihäiriöitä ja kosteuttaa tehokkaasti, sekä minun testivoiteeksi valitsemani korjaava Under My Skin päivä/yövoide. Voiteessa on todella miellyttävä ja samettinen koostumus, joka imeytyy hyvin. Iholle jää sopivan ravittu ja pehmeä tunne. Aloe vera korjaa vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita, sekä kosteuttaa tehokkaasti. Ruusunmarjaöljy, tyrniöljy ja tyrniuute tekevät voiteesta juonteita ja arpia tasoittavan, parantavat ihon elastisuutta, kirkastavat ihon väriä sekä stimuloivat kollageenin tuotantoa. Reilu annos betakaroteenia näkyy tämänkin voiteen värissä, joka on ihanan aprikoosinen. Tuoksu on pehmeä ja hento, jonka uskon sopivan hyvin myös tuoksuherkälle nenälle. Voide kannattaa levittää iholle vasta öljyseerumin jälkeen.

CÎME on suloisen raikas ja kaunis tuulahdus hieman edullisemman ja keskihintaisen luonnonkosmetiikan ystäville, jonka hinta-laatusuhde on mielestäni erittäin kohdallaan. Myös valtavirrasta poikkeavat pakkaukset saavat ainakin minut ihastelemaan erilaisuudellaan.

DSC_0108

Sisäistä kauneudenhoitoa ei myöskään sovi unohtaa. Mielestäni lisäravinteita on kuitenkin vaikea verrata keskenään. En osaa sanoa, vaikuttaako joku vitamiini paremmin jollain toisella merkillä. Mutta mitä tulee vatsan ja suoliston hyvinvointiin vaikuttaviin pillereihin, niin allekirjoittaneen gut feeling on todellakin konkreettinen. Brittiläisen Living Nutritionin taustalla vaikuttava ajatus ravinteiden fermentoinnista kefirillä ja kombuchalla sai jo tuntosarveni pystyyn. Ravintolisien sisältämät luonnolliset ravinteet fermentoidaan kefiiri-hapatteen kanssa. Tästä muodostuu maitohappobakteereiden ja hiivojen yhdistelmä, joka kiinnittyy osaksi proteiinien, lipidien ja sokereiden verkostoa. Fermentoinnin ansiosta ravintoaineet ovat helposti imeytyvässä muodossa.

Testasin merkiltä Candi X ja Your Flora valmisteet, joista ensimmäinen on hiivan ja parasiittien häätöön tarkoitettu valmiste, joka tukee suoliston bakteeriflooraa. Se sisältää mm. oreganoa, timjamia ja valkosipulia – kaikki loistavia parasiittien häätäjiä. Your Flora on suoliston monipuolista bakteerikantaa tukeva valmiste, joka sisältää runsaasti fermentoituja luomuravintoaineita, kuten artisokan lehteä, baobabia, sikurijuurta ja soijapapua. Sikuri on prebiootti, sillä se sisältää inuliinia ja frukto-oligosakkarideja, jotka edesauttavat probioottisen ”hyvän” bakteeriston kasvua ja ehkäisevät mahdollisesti haitallista bakteeristoa. Soija voi puolestaan kasvattaa hyödyllisten elävien mikro-organismien määrää yli kymmenkertaisesti. Lisäksi molemmissa valmisteissa on kahdeksaa elävää probioottikantaa.

Minulla vaikutukset tuntuivat jo seuraavana päivänä, kun olin illalla napsinut ensimmäiset pillerit. Tuntemus voimistui seuraavien päivien aikana ja vatsan turvotus katosi kokonaan ja systeemi alkoi toimia entistä paremmin. Olin pitänyt pientä taukoa probiooteista ja entsyymeistä ja käyttänyt lisäksi valmistetta, joka oli tuntunut hieman tehottomalta. Living Nutrition korjasi tilanteen todella nopeasti. Candi X:n söin yhden purkin kuurina, mutta Your Floralla pidän huolta vatsastani koko kesän myös Balilla. Kiinnostavaa olisi kokeilla merkin muitakin valmisteita, mutta ainakin nämä ovat must have vatsaongelmaiselle.

PUR tarjoaa uuden verkkokaupan koko valikoimasta -20% alennuksen 10.-12.6.2016 koodilla KOKKO20. Tämänkin jälkeen teitä hemmotellaan vielä 10% alennuksella koko loppukuu 30.6.2016 asti koodilla KOKKO10.

Mitä te pidätte PURin uudesta verkkokaupasta? Entäpä miltä CÎME ja Living Nutrition teistä vaikuttavat? Mitä kaikkea muuta mielenkiintoista löydätte valikoimasta?

livingnutrition

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,