Beauty

PUR verkkokauppa
– kuin luonnon oma apteekki

Beauty | 9.6.2016 | Katja Kokko

cime2

 Yhteistyössä PUR Kauppa, sisältää alekoodin

Tavastian vieressä sijaitseva PUR Kauppa on varmasti monelle pääkaupunkiseutulaiselle tuttu – ja jollei vielä ole, niin nyt kipin kapin tutustumaan tuohon holistisen hyvinvoinnin keitaaseen!

Minulla on nyt ilouutisia myös teille, jotka asutte pääkaupunkiseudun ulkopuolella: PUR on nimittäin avannut hiljattain uuden ja upean verkkokaupan, joka tuo luonnon oman apteekin valikoiman kaikkien teidän ulottuville. PURilla on pitkä historia holistisen terveyden saralla: Apteekkarina Hakaniemen Apteekissa vuosina 1991-2013 toiminut Onerva Pekkonen perusti Circlum Farmasian vuonna 1996 kouluttauduttuaan ensin diplomihomeopaatiksi. Vuonna 2013 Circlum Farmasia irtautui Hakaniemen Apteekista ja jatkoi toimintaansa PUR Kauppa -konseptina.

PUR on tunnettu runsaasta valikoimasta homeopaattisia lääkkeitä sekä laadukkaista lisäravinteista, jotka kuuluvat myös uuden verkkokaupan valikoimaan. Lisäksi tarjolla on luomuelintarvikkeita, superfoodeja, kodin pesuaineita sekä kirjallisuutta, kuten allekirjoittaneen kauneudenhoidon käsikirja, joka tulisi löytyä jokaisen naisen kirjahyllystä. PUR konseptin myötä myös luonnonkosmetiikan valikoima laajentui ja saatavilla on todella monipuolinen kattaus luonnonkosmetiikan herkkuja tutuilta, mutta myös harvinaisemmilta sarjoilta. Lisäksi valikoimasta löytyy mukavasti raaka-aineita DIY-kosmetiikan valmistamiseen. Uusi verkkokauppa on todella kaunis, selkeä ja inspiroiva – siellä voi helposti viettää aikaa tuntikausia tutkailemassa toinen toistaan mielenkiintoisempia purnukoita ulkoiseen ja sisäiseen kauneuteen.

Koska PURin valikoima on niin yltäkylläinen, valitsin kaksi tärppiä, joiden uskon kiinnostavan teitä: edullisemman luonnonkosmetiikan ystäville belgialaisen CÎMEn, joka perustuu korkealla Himalajan vuoristossa kasvaviin raaka-aineisiin. Sisäisestä kauneuden- ja terveydenhoidosta haluan puolestaan esitellä brittiläisen Living Nutritionin lisäravinteet, jonka tuotteet pohjautuvat kefirillä ja kombuchalla fermentoituihin luomuraaka-aineisiin.

DSC_0100

CÎMEn valikoima on yksinkertainen, mutta toimiva – sarjaan kuuluu vain seitsemän tuotetta. CÎME käyttää tuotteissaan aktiiviaineina korkealla Himalajan vuoristoviljelmillä kasvavia kasveja, jotka haastavissa olosuhteissa varastoivat itseensä paljon ravinteita. Aktiiviaineet ovat tämän ansiosta puhtaita ja ravinteet tiivistetyssä muodossa. Sarja sopii erittäin hyvin herkkäihoisille. Purnukat hivelevät myös esteetikon silmää ja poikkeavat kauniilla tavalla totutusta ulkoasusta. Minä testasin sarjalta puhdistusöljyn, 3 in 1 miselliveden, Under My Skin kosteusvoiteen sekä Kissed by a Rose öljyseerumin. Näiden perusteella uskallan sanoa, että sarjasta tulee varmasti hitti!

Itseäni ilahduttaa kovasti, että näin edullisesta sarjasta löytyy puhdistusöljy, sillä yleensä niistä saa pulittaa reilusti enemmän. Öljyputsarin koostumus on kuin nestemäistä samettia ja se puhdistaa hyvin myös silmämeikin. Putsari huuhtoutuu iholta hyvin lämpimällä vedellä, mutta avuksi voi käyttää myös konjac-sientä tai musliiniliinaa, jolloin putaustehot ovat mahtavat ja iho jää ihanan pehmeäksi. Myös misellivedellä pyyhkiminen vedellä huuhtelun jälkeen poistaa öljyn rippeet tehokkaasti. Seesamiöljy on yksi parhaista öljyistä puhdistukseen, sillä se puhdistaa tehokkaasti toksiineja ihosta. Sitä täydentää Himalajan rinteillä kasvavan dhatelon siemenöljy, jossa on runsaasti omega-rasvahappoja. Aprikoosiöljy kirkastaa ihoa ja kevyt koostumus tunkeutuu hyvin huokosten pohjalle irrottaen talia ja epäpuhtauksia. Putsarin tuoksu on niin hento, että se ei varmasti ärsytä herkkää nenää. Erityismaininta kätevän pumppupullon pienestä 100 ml koosta – tämänhän saa ottaa mukaan lentokoneeseenkin!

3 in 1 misellivesi toimii öljypuhdistuksen viimeistelijänä, meikinpoistoon sellaisenaan sekä kasvovetenä. Se ei jätä iholle liian nahkeaa pintaa, joka on monen miselliveden ongelma. Vaikuttavina aineina ovat Damaskuksen ruusuvesi ja -uute, jotka tekevät tästä tuotteesta lempeän, kosteuttavan ja sopivan kaikille ihotyypeille – erityisesti kuivalle, ohuelle, couperoottiselle ja ikääntyvälle iholle.

cime3

Kissed by a Rose öljyseerumista povaan suurta hittiä puhdistusöljyn lisäksi. Vaikka tuotteesta löytyykin kasviöljyistä johdettuja esteriöljyjä (joilla tuotteen hintaa saadaan alemmas) olen todella iloinen, että tuotteessa on säilytetty hyvä rasvakoostumus, eikä pilkottu sitä kuivaöljyksi. Pohjaöljynä toimii seesamiöljy, joka on yksi parhaista pohjaöljyistä runsaan E-vitamiinipitoisuuden ja rasvahappojen ansiosta ja lisäksi se on koostumukseltaan ohutta. Varsinaiset vaikuttavat aineet öljyseerumissa ovat ruusunmarjaöljy, Himalajan vuoristolla kasvavien tyrnien uute sekä Damaskuksen ruusuöljy. Betakaroreenia seerumista löytyy reilusti, sen kertoo intensiivisen oranssi väri, joka antaa iholle hennon ja luonnollisen sävyn, mutta auttaa myös suojaamaan UV-säteilyn haitoilta sekä korjaamaan sen aiheuttamia vaurioita ihossa. Seerumin vaikuttavat aineet sisältävät runsaasti A-, B-, C- ja E-vitamiineja sekä omegarasvahappoja, jotka tekevät ihosta kimmoisan ja stimuloivat solujen uudistumista. Juonteet siloittuvat, ihon väri kirkastuu ja ärtynyt iho rauhoittuu. Seerumia levitetään iholle 2-4 tippaa aamuin illoin miselliveden jälkeen ja se imeytetään kevyesti hieromalla.

Kosteusvoiteita CÎMEltä löytyy kolmea erilaista: Belle d’amour päivä- ja yövoiteen yhdistelmä, joka ravitsee ja suojaa herkkääkin ihoa, Daisy Delight, joka kirkastaa pigmenttihäiriöitä ja kosteuttaa tehokkaasti, sekä minun testivoiteeksi valitsemani korjaava Under My Skin päivä/yövoide. Voiteessa on todella miellyttävä ja samettinen koostumus, joka imeytyy hyvin. Iholle jää sopivan ravittu ja pehmeä tunne. Aloe vera korjaa vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita, sekä kosteuttaa tehokkaasti. Ruusunmarjaöljy, tyrniöljy ja tyrniuute tekevät voiteesta juonteita ja arpia tasoittavan, parantavat ihon elastisuutta, kirkastavat ihon väriä sekä stimuloivat kollageenin tuotantoa. Reilu annos betakaroteenia näkyy tämänkin voiteen värissä, joka on ihanan aprikoosinen. Tuoksu on pehmeä ja hento, jonka uskon sopivan hyvin myös tuoksuherkälle nenälle. Voide kannattaa levittää iholle vasta öljyseerumin jälkeen.

CÎME on suloisen raikas ja kaunis tuulahdus hieman edullisemman ja keskihintaisen luonnonkosmetiikan ystäville, jonka hinta-laatusuhde on mielestäni erittäin kohdallaan. Myös valtavirrasta poikkeavat pakkaukset saavat ainakin minut ihastelemaan erilaisuudellaan.

DSC_0108

Sisäistä kauneudenhoitoa ei myöskään sovi unohtaa. Mielestäni lisäravinteita on kuitenkin vaikea verrata keskenään. En osaa sanoa, vaikuttaako joku vitamiini paremmin jollain toisella merkillä. Mutta mitä tulee vatsan ja suoliston hyvinvointiin vaikuttaviin pillereihin, niin allekirjoittaneen gut feeling on todellakin konkreettinen. Brittiläisen Living Nutritionin taustalla vaikuttava ajatus ravinteiden fermentoinnista kefirillä ja kombuchalla sai jo tuntosarveni pystyyn. Ravintolisien sisältämät luonnolliset ravinteet fermentoidaan kefiiri-hapatteen kanssa. Tästä muodostuu maitohappobakteereiden ja hiivojen yhdistelmä, joka kiinnittyy osaksi proteiinien, lipidien ja sokereiden verkostoa. Fermentoinnin ansiosta ravintoaineet ovat helposti imeytyvässä muodossa.

Testasin merkiltä Candi X ja Your Flora valmisteet, joista ensimmäinen on hiivan ja parasiittien häätöön tarkoitettu valmiste, joka tukee suoliston bakteeriflooraa. Se sisältää mm. oreganoa, timjamia ja valkosipulia – kaikki loistavia parasiittien häätäjiä. Your Flora on suoliston monipuolista bakteerikantaa tukeva valmiste, joka sisältää runsaasti fermentoituja luomuravintoaineita, kuten artisokan lehteä, baobabia, sikurijuurta ja soijapapua. Sikuri on prebiootti, sillä se sisältää inuliinia ja frukto-oligosakkarideja, jotka edesauttavat probioottisen ”hyvän” bakteeriston kasvua ja ehkäisevät mahdollisesti haitallista bakteeristoa. Soija voi puolestaan kasvattaa hyödyllisten elävien mikro-organismien määrää yli kymmenkertaisesti. Lisäksi molemmissa valmisteissa on kahdeksaa elävää probioottikantaa.

Minulla vaikutukset tuntuivat jo seuraavana päivänä, kun olin illalla napsinut ensimmäiset pillerit. Tuntemus voimistui seuraavien päivien aikana ja vatsan turvotus katosi kokonaan ja systeemi alkoi toimia entistä paremmin. Olin pitänyt pientä taukoa probiooteista ja entsyymeistä ja käyttänyt lisäksi valmistetta, joka oli tuntunut hieman tehottomalta. Living Nutrition korjasi tilanteen todella nopeasti. Candi X:n söin yhden purkin kuurina, mutta Your Floralla pidän huolta vatsastani koko kesän myös Balilla. Kiinnostavaa olisi kokeilla merkin muitakin valmisteita, mutta ainakin nämä ovat must have vatsaongelmaiselle.

PUR tarjoaa uuden verkkokaupan koko valikoimasta -20% alennuksen 10.-12.6.2016 koodilla KOKKO20. Tämänkin jälkeen teitä hemmotellaan vielä 10% alennuksella koko loppukuu 30.6.2016 asti koodilla KOKKO10.

Mitä te pidätte PURin uudesta verkkokaupasta? Entäpä miltä CÎME ja Living Nutrition teistä vaikuttavat? Mitä kaikkea muuta mielenkiintoista löydätte valikoimasta?

livingnutrition

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

13 kommenttia artikkeliin “PUR verkkokauppa
– kuin luonnon oma apteekki”

 1. Laura

  Moikka Katja! Ensinnäkin kiitokset asiantuntevasta blogista ja siitä, että jaat luonnonkosmetiikan ilosanomaa eteenpäin 🙂 Tämä kysymys ei nyt liity postaukseen, mutta mitä mieltä olet Cattier Parisin ihonhoitotuotteista? Niitä ei ole juurikaan mainittu cheap and chic-postauksissa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tuotteissa on reilut koot ja olisivat huokeita opiskelijabudjettiin.. 🙂

  • Löydät kaikki Cattieria sisältävät postaukseni täältä: https://katjakokko.com/tag/cattier/

   Cattierin suihkuvoiteet ja -öljy, savituotteet (naamiot) sekä pari kasvotuotetta ovat mielestäni ok, eli ne, jotka blogissani ovatkin olleet. Valitettavasti merkki ei kuitenkaan kuulu niihin, joiden sisältöjen puolesta voisin henkilökohtaisesti liputtaa: suurin osa voiteista sisältää vähän kokonaisia kasviöljyjä, mutta sen sijaan paljon esteriöljyjä tai muita ”täyteaineita”, joilla tuotteen hinta saadaan alas, mutta laatu myös kärsii. Nämä aineet ovat kyllä luonnollista alkuperää, kasviöljyistä valmistettuja, mutta ne on pilkottu ja johdettu toiseksi aineeksi, jolloin hoitavuuden ja tehokkuuden kannalta ne eivät pärjää aidoille, kokonaisille kasviöljyille. Olen tästä aiheesta kirjoittanut ja puhunut niin paljon, että erehdyn usein luulemaan, että tämä on kaikille selvää, mutta varmasti tämä mennyt myös monelta ohi. Näen kyllä sarjan parempana kuin minkä tahansa synteettisen, mutta omaan ihonhoitooni en paria tuotetta lukuunottamatta Cattieria ottaisi. Sarja jää myös edullisissa tuotteissa monen muun jalkoihin, kun incejä vertaillaan keskenään.

   Jos kirjoittaisin vain sarjoista, jotka ovat oman näkemykseni mukaan laadukkaimpia ja tehokkaimpia ja joilla omaa ihoani hoidan, ei koko cheap & chic -kategoriaa olisi tässä blogissa. Se kuitenkin on, teidän lukijoiden toiveesta ja tottakai näen itse myös tärkeäksi tarjota vaihtoehtoja niille, joilla on pieni budjetti kosmetiikkaan. Joudun kuitenkin väistämättä kompromissien äärelle edullisissa tuotteissa ja tutkimaan tuotteita hieman eri kantilta, jotta voin sieltä poimia ne, mitä voin suositella niin, että se tuntuu minusta myös aidolta ja täyttää omat kriteerini mahdollisimman hyvin, vaikka eivät kokonaan. Luonnonkosmetiikka on aina parempi, kuin synteettinen.

   Mitä tulee Anna kommenttiisi, niin yhdellekään brändille ei ole itsestään selvyys, että niistä kirjoitan, sainpa siitä palkkaa tai en. Esimerkiksi erään taannoisen yhteistyön kohdalla avasin teille lukijoille, että kävin keskustelua ks. yrityksen kanssa vuoden päivät ennen kuin suostuin yhteistyöhön. Kuten Cattierin kohdalla, niin kaikkia muitakin koskee se, että minun pitää seisoa tuotteiden takana täysin ja löytää niistä se punainen lanka ja juttu, jonka uskon tarjoavan teille jotain arvokasta ja josta olen itse innoissani ja jonka itse allekirjoitan. Olen työskennellyt alalla 16 vuotta. Tuona aikana on kertynyt valtavasti tietoa ja sen tarjoamisesta teille ilmaiseksi minun on saatava palkka. Siksi blogissa on yhteistyökumppaneita, luonnollisesti kukaan ei tee työtään ilmaiseksi (esimerkiksi tämän postauksen tuottaminen on vaatinut kaksi kokonaista työpäivää). Vastaavasti, kirjoitan paljon myös tuotteista, joita etsin itse maailmalta, kokeilen ja kirjoitan niistä täysin ilmaiseksi – ja kuinka ollakaan, moni niistä sarjoista on päätynyt sen jälkeen Suomeen myyntiin. Jotta tämä blogi voi olla olemassa, tässä kaikessa on oltava balanssi.

 2. Johanna

  Öljy-putsari ja ravintolisät kuulostavat erityisen kiinostavilta! Söitkö siis ensin kuurin Candi X:ää vai otitko samaan aikaan kuurin kanssa myös Your Floraa?

  • Öljyputsari on todella hyvä! Sain suosituksen syödä Candi X:än eka, mutta lopulta päädyin syömään Candin aamuisin ja Your Floran iltaisin ja se tuntui toimivan hyvin. Nyt olen syönyt kaksi viikkoa pelkkää Your Floraa ja hyvä olo jatkuu. Mutta ei siis tarvitse molempia olla päällekäin.

 3. Karoliina

  Moi,
  mitä luulet,sopisiko cimen öljyputsari kaksoispuhdistukseen Essen cream tai gel cleanserin kanssa ajoittain pintakuivalle,herkälle iholle?

 4. Mari Vee

  Haluan sanoa sanasen eli mielipiteeni myös tuohon Annan sponsorikommenttiin. Olen ihan peruslukija siinä missä muutkin, mutta tämän (ja muutaman muun) blogin kohdalla on ihana huomata, että tuotteita kuvaillaan ja hehkutetaan ihan aidosti eli en usko, että on kyse mistään sponsorointiasiasta. Siksi tätä blogia ja tuotesuosituksia onkin kiva lukea, koska mielipiteet ja Katjan ammattitaito tuotteiden koostumuksen suhteen ovat aitoja. Useaa tuotetta olen päätynyt kokeilemaan tämän ja muutaman muun ns aidon blogin perusteella. Osa on sopinut minulle täydellisesti ja osa vähemmän täydellisesti, mutta yhden yhtä hutiostosta en ole hankkinut. Ja on ihan aiheellista, että palkkaa maksetaan ja niinhän se pitääkin olla. Ja se ns ilmaisen työn määrä mitä tämänkin blogin eteen tehdään on varmasti melkoinen ja useat meistä eivät varmasti edes tiedä kuinka paljon työtä yhden jutun eteen tehdään. Ja kun jokainen juttu on erilainen niin työmääräkin vaihtelee varmasti suuresti. Ja niitä postauksia, jotka Katja tekee ilmaiseksi eli ilman palkkaa, on varmasti hyötyä meille monille. Kiitos siis Katja blogistasi, tästä saa paljon. Itse arvostan juttujasi paljon.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>