BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: taikasauva Hollywoodista

Beauty | Inken purkkinurkka | 7.4.2018 | Inke

Vieraileva kirjoittaja Inke on viime aikoina hurahtanut kauneudenhoitovälineisiin – ehkäpä ne tekevät jotain sellaista, mihin purkit eivät (yksin) pysty.

Testailin tovi sitten kevään isoimpiin ihonhoitotrendeihin lukeutuvaa, vain noin pari tuhatta vuotta vanhaa kauneudenhoitovälinettä, kiinalaislähtöistä gua shaa. Eikö kauneudenhoitovälinerintamalla ole siis tapahtunut mitään merkittävää sen koommin, jos hittituotteetkin pitää kaivaa museosta?

No, onhan tuota merkittävää takuulla tapahtunut, mutta varmasti myös paljon sellaista, jota tuskin tullaan enää tuhansien tai edes muutamien vuosien päästä muistelemaan. Aika näyttää, kumpaan laariin tänään teille esittelemäni kauneudenhoitovempain tulee loppujen lopuksi tippumaan, mutta tässä hetkessä olen tästä kapistuksesta vilpittömän innoissani!

Jos gua shalle pitäisi keksiä täydellinen, mutta silti ominaisuuksiltaan yhtä hyvä ja hyödyllinen vastinpari, olisi se varmasti tämä. Tässäpä olisi kauneudenhoitotaikasauva suoraan Hollywoodista ja Instagramista: Nurse Jamien Uplifteli hierova kauneusrullain.

Nurse Jamie -brändin takaa löytyvä Jamie Sherill pyörittää Los Angelesissa omaa kauneushoitolaansa sekä kauneustuotebrändiään. Julkkiskosmetologin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Kim ja Khloe Kardashian, Paris Hilton sekä Jessica Alba – A-listan staroja siis, ainakin juorulehtien mittaristolla tarkasteltuna. Vaikka kyseiset julkkiskaunottaret eivät ehkä ole niitä omia tyyli-ikonejani, kiinnosti minua kuitenkin ottaa selvää, millaisia kauneusvempeleitä tämä glamour-sakki oikein hehkuttaa ja fiilistelee.

Uplift-kauneusrullaimen idea on tuoda rullailemalla kasvojen iholle pientä liftausta, hehkua sekä energisempää ilmettä. Kauneusrullaimen hierontamekaniikka (pitääkin olla tarkkana, etten vahingossa käytä tästä sanaa ”hieromasauva”) on suunniteltu matkimaan Nurse Jamien kasvohoidoissa käytettävää hierontamenetelmää. Violetissa, parikymmentä senttiä pitkässä alumiinikepakossa on toisessa päässä pyörivä, kuusikulmainen rulla, johon on upotettu 24 pyöreää turmaliinikiveä. Rullapäätä on siis tarkoitus pyöritellä kasvojen iholla oikeisiin suuntiin ja taikoa esiin se sisäinen kardashian-hehku – tai siis ainakin heleämpi, virkistynyt iho. Lymfajärjestelmää aktivoi tämäkin vekotin, eli samat taiat ovat tehon takana tässäkin välineessä.

Sinänsä tällä kulttikepakolla toistellaan melko lailla samanlaisia liikeratoja kuin millä tahansa muullakin kasvohierontavälineellä: ylöspäin suuntautuvia vetoja kasvojen luontaisia linjoja pitkin. Tämän kyseisen välineen design on aivan poikkeuksellisen passeli kaulan ja kaksoisleuan vemputtamiseen, koska sillä voi iisisti rullailla sekä kaulaa pitkin ylöspäin että leuan alapuolen suuntaisesti poikittain.

Ensikokeilulla tämä kasvorullain tuntui aika karskilta välineeltä, mutta heti kun oivaltaa oikeat otteet, ymmärtää myös sen, miksi tämä vekotin on niin kovin suosittu. Otteen täytyy nimittäin olla höyhenenkevyt sekä taikasauvaa heiluttavien ranneliikkeiden tarpeeksi ripeitä – tällöin rulla pyörii ihon pinnalla lennokkaan kevyesti sekä iholle eloa ja energiaa tuovan tuntuisesti. Pakkauksessa on mukana myös kuvitetut ohjeet, mutta varsinaisen ahaa-elämyksen oikeaoppiseen käyttöön sain Nurse Jamien Instagramista löytyvistä videoklipeistä.

On tietysti henkilökohtaista, kuka mihinkin tykästyy, mutta tunnustan, että vaikka gua sha tuntuu todella tehokkaalta, tartun helpommin – ja useammin – tähän vempeleeseen. Jaa miksikö näin? Tätä osaan käyttää ilman peiliä, gua shaa en! Kasvorullailu onkin täydellistä oheistoimintaa telkkarinkatselun oheen – tai miksei vaikka lentokoneessa istumisen tuskaa lievittämään.

Olenko huomannut kasvohierontalaitteesta olevan hyötyä? Pitkällä tähtäimellä.. No, palataan tähän vaikka kymmenen vuoden päästä. Mutta välittömät vaikutukset – niitä tällä kyllä saa aikaiseksi! Jos aikataulu vaikkapa juhlailtana millään sallii, rullailen ehdottomasti ihoani muutaman minuutin ennen ihonhoitotuotteiden levittelyä ja iltameikin tekoa. Auttaa sekä hehkuun että hermoihin, tässä laitteessa on meinaan myös jotain hyvin stressilelumaista!

Itse tykkään käyttää kasvorullainta puhdistetulle iholle, jossa on vain kevyesti hoitonestettä pohjalla, sillä rullaa ei kiviupotusten ja rullamekanismin vuoksi suositella pestäväksi juoksevan veden alla. Puhdistan omani käytön jälkeen misellivesipyyhkäisyllä, joka hoitaa homman kerrassaan mainiosti.

Nurse Jamien palveluista ja tuotevalikoimasta voi olla montaa mieltä: purnukoiden sisällöt ovat melkoisia kemikaalipommeja enkä niihin enää nykytietämykselläni tarttuisi, kauneudenhoitovälineistä löytyy myös mikroneulauslaite, jollaista en kotona kokeilisi sekä kauneushoitolasta on saatavilla myös pistoshoitoja, jotka eivät itseäni kiinnosta. Helmiäkin joukosta löytyy – tai ainakin tämä rullain, vaikka tällä kertaa sen keksinyt ja valmistanut brändi ei itsessään minua juuri puhuttele. Rullaimen lisäksi saatan joskus vielä haksahtaa hankkimaan Nurse Jamien kauneustyynyn: satiinipintaisen ja erikoismuotoillun möhkäleen, joka on suunniteltu superhelläksi kasvoille sekä muodoiltaan että materiaaleiltaan. Olisihan silkkisen sileä tyynyliina kuulemma parempi myös hiuksille.. Noh, kaikkea ne keksivätkin.

Muinaisen Kiinan keksintö vai Ameriikan Instagram-ihme: kumman valitsisit vaiko molempi parempi?

Avainsanat: