Beauty

Raaka-ainetrendi: aktiivihiili

Beauty | 5.4.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Tämän hetken raaka-ainetrendien TOP 3 on: aktiivihiili, fermentoidut kasvit ja prebiootit sekä probiootit. Blogistani löytyy kymmeniä postauksia fermentoiduista aineista sekä probiooteista, joten ajattelin ottaa esittelyyn tällä kertaa aktiivihiilen, sillä sen käyttö on selkeästi levinnyt todella nopeasti hampaiden ”valkaisujauheista” kasvonaamioihin ja viimeisimpänä trendinä sisäisesti käytettäviin tuotteisiin. Hiiltä voi siis todellakin nauttia myös sisäisesti, esimerkiksi Ruohonjuuresta löytyy Rawnicen syötävää bambusta valmistettua aktiivihiiltä, joka imee kehosta toksiineja.

Aktiivihiileä voidaan valmistaa useista eri raaka-aineista. Kosmetiikassa sitä tehdään esim. kuivatusta kookoksen kuoresta, bambusta ja japanilaisesta tammilajikkeesta, jotka hiillytetään lämmittämällä ja aktivoidaan sitten höyryttämällä.

Aktiivihiili on loistava raaka-aine kasvonaamioissa, sillä se rauhoittaa tehokkaasti tulehduksia, ärsytyksiä ja punoittavaa ihoa sekä toimii detox-vaikutteisesti imien iholta pois epäpuhtauksia ja ilmansaasteita. Hiili on siis kuin saastemagneetti iholle ja ilmansaasteiden aiheuttamat vapaat radikaalit ovat puolestaan merkittävä ennenaikaisen vanhenemisen merkkien aiheuttaja. Testasin tätä juttua varten kuusi erilaista aktiivihiileä sisältävää kasvonaamiota kolmesta eri hintaluokasta:

Pihistä:

Mossa Charcoal Mask

Mossan aktiivihiili-kuorintanaamiossa on yhdistetty epäpuhtauksia ja ilmansaasteita imevään aktiivihiileen hydrogenoidusta risiiniöljystä valmistetut hyvin hellävaraisesti mekaanisesti kuorivat rakeet. Lisäksi kuorintanaamiossa on mustaherukkauutetta, joka sisältää vapaita radikaaleja neutraloivia antioksidantteja.

Tämä tuote sopii hyvin nuorelle iholle, teinille ja herkällekin iholle, sillä tuote on hyvin hellävarainen. Omalle iholleni sillä ei hirveästi ollut vaikutuksia, mutta 12-vuotias kummityttöni on tästä varmasti innoissaan.

Missä myydään:

Biodelly, 12,90 €

Hyvinvoinnin Tavaratalo, 12,95 € (tarjous 10,36 € voimassa 8.4.2018 asti)

House of Organic, 13,90 €

Olivia Klein Detox Masque

Mossan kanssa lähes saman hintaisessa detox-naamiossa on mennen tullen paremmat raaka-aineet: puhdistetun veden ja esteriöljyjen sijaan se sisältää aloe veraa, jojobaöljyä ja oliiviöljyä. Hiiltä siinä on Mossaa vähemmän, sen näkee jo väristäkin. Aktiiviaineista löytyy myös MSM:ää, joka voi olla hyödyllinen raaka-aine rosacealle ja aknelle, DMAE:ta, joka auttaa vahvistamaan ihoa, kosteuttavaa hyaluronihappoa, antioksidanttipitoisia rooibos- ja vihreän teen lehden uutteita, kirkastavaa C-vitamiinia, tukkoisuutta avaavaa pajunkuoriuutetta sekä rauhoittavia B3- ja B5-vitamiineja.

Raaka-aineidensa puolesta tämän naamion pitäisi siis olla ihoa pehmittävä, kirkastava ja puhdistava. Omalla ihollani en kuitenkaan kertakaikkiaan huomaa tällä vaikutuksia. Veikkaan, että tämä toimisi hyvin itselläni AHA-happokuorinnan jälkeen ihon rauhoittajana, mutta noin muuten tämä ei tunnu tekevän mitään. Mutta mutta, uskon tämän silti olevan erinomainen naamio herkälle iholle ja mainitulle rosacella sekä aknelle – kaikki tuotteet eivät sovi kaikille.

Missä myydään:

Twist Be, 13,40 €

Keskihintainen:

Madara Anti-Pollution Charcoal & Mud Mask

No nyt alkoi löytyä potkua, mutta ei ärhäkästi vaan lempeän tehokkaasti! Madaran detox-naamio sisältää aktiivihiilen lisäksi 4000 vuotta vanhaa mustaa mutaa ja naamio onkin väriltään aivan pikimustaa. Hiili imee ihosta toksiineja ja epäpuhtauksia ja muta sisältää runsaasti mineraaleja, aktivoi solujen uusiutumista sekä kirkastaa ihoa. Poimulehti, sammal, isohirvenjäkälä ja saniainen muodostavat tehokkaan antioksidanttipitoisen ja kosteuttavan yhdisteen, joka auttaa ehkäisemään ikääntymisen merkkejä ja korjaamaan soluvaurioita ihossa. Lisäksi naamio sisältää kosteuttavia sodium PCA:ta ja xylitoleja.

Tästä naamiosta tykkäsin erittäin paljon! Naamio oli kahden edellisen tapaan hellävarainen ja uskallan suositella sitä myös herkälle iholle (mikäli ei ole hajusteallergiaa). Hellävaraisuudesta huolimatta tämän naamion kirkastavan vaikutuksen huomasi ja ihosta tuli ihanan sileä ja kosteutettu. Vaikka naamio on detox-vaikutteinen, se ei ole lainkaan yhtä ytyä kamaa kuin puhdistavat naamiot yleensä. Sanoisinkin, että epäpuhtaan ihon puhdistavat naamiot ovat ihan erilaisia kuin tällaiset detox-naamiot, jotka on suunniteltu juuri ilmansaasteiden puhdistamiseen.

Missä myydään:

Hyvinvoinnin Tavaratalo, 24,95 € (tarjous 19,96 € voimassa 30.4.2018 asti)

Biodelly, 25,90 €

Jolie, 26,50 €

Bybi Beauty Detox Dust Powder

Bybi Beautyn Detox Dustista olenkin kirjoittanut jo aiemmin Bybistä kertovassa postauksessa, joka löytyy täältä. Myös tämä naamio on  hellävarainen ja tehokas eikä se kuivata ihoa. Hiilen lisäksi se sisältää rauhoittavaa kauraa sekä puhdistavaa ja rauhoittavaa kaoliinia. Papaiinista naamio saa hitusen entsymaattisesti kuorivia ja kirkastavia vaikutuksia ja lisäksi ginseng, lootus sekä mustaherukka auttavat korjaamaan vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita. Jauhemainen naamio sekoitetaan tahnaksi esim. veden, aloe veran, kukkaisveden, hunajan tai jogurtin kanssa, joten vaikutuksia voi hienosäätää halujensa mukaan (kannattaa muuten lukea Inken Purkkinurkasta tämä postaus, jossa on tuhat ja yksi ideaa savinaamion sekoitteluun). Bybin naamio on ihana, mutta keskihintaisista naamioista Madara oli kuitenkin tällä kertaa suosikkini.

Missä myydään:

House of Organic, 28,90 €

Panosta:

Lilfox Bamboo Charcoal Face Mask

Rakkauteni Lilfoxiin on varmasti jo käynyt selväksi viimeistään sen jälkeen kun sarja rantautui Suomeen – sitä ennen olin kuolannut ihania purkkeja ja niiden sisältöä virtuaalisesti (löydät kaikki postaukseni Lilfoxista täältä). Sarjan naamiot testattuani voin sanoa, että niissä on hinta-laatusuhde todella kohdallaan ja myös bambuhiiltä sisältävä naamio on kerrassaan loistava! Bamboo Charcoal naamio sisältää ilmansaasteita kuivattamatta imevän bambun aktiivihiilen lisäksi rhassoul-savea, joka lisää naamion puhdistavaa vaikutusta ja on tehokas myös epäpuhtaan ja tukkeutuneen ihon hoidossa. Kuolleen meren savi sisältää runsaasti mineraaleja ja auttaa tekemään ihosta kuulaan ja tasaisen. Raakakaakaon antioksidantit korjaavat vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita ja gotu kola sekä rohtosalkoruusu tukevat ihon uusiutumista.

Tämäkin naamio on jauhemaisessa muodossa ja sen voi sekoittaa joko Lilfoxin kasvovesiin tai esimerkiksi hunajaan. Jauhemaisissa naamioissa on usein se huono puoli, että ne voivat kuivuessaan imeä iholta kosteutta. Siksi naamion päälle voi suihkutella vaikutusaikana kasvovettä. Lilfoxin naamioissa olen kuitenkin huomannut etteivät ne kuivata ihoa, vaan iho jää todellakin pehmeäksi. Yleensä sekoitan naamion veteen ja levitän sitä niin reilun kerroksen ettei se ehdi kuivua 20 minuutissa täysin.

Missä myydään:

Naturelle, 58 €

May Lindstrom The Problem Solver

May Lindstromin Problem Solver on ensimmäinen aktiivihiiltä sisältävä kasvojenhoitotuote, mitä olen koskaan kokeillut ja se on kyllä nimensä veroinen. Naamio on aina rauhoittanut helottavat näppylät hetkessä ja taikonut ihohuokoset kadoksiin. Se ei sovi herkälle iholle sisältämänsä soodan, runsaan C-vitamiinipitoisuuden sekä kanelin, neilikan, muskotin ja cayannen vuoksi. Nämä aineet tehostavat ihon mikroverenkiertoa ja kirkastavat ihoa, mutta voivat myös aktivoida herkkää ihoa liikaa. Sooda ei myöskään ole herkän ihon raaka-aine. Bambun aktiivihiilen lisäksi Problem Solver sisältää rhassoul-savea, raaka-kaakaojauhetta, punaisen meren suolaa, kurkumaa, gotu kolaa, rohtosalkoruusua ja väinönputkea, jotka puhdistavat, kirkastavat ja uudistavat ihoa sekä korjaavat ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.

Jauhemainen naamio sekoitetaan veteen, jonka kanssa se muuttuu kuplivaksi tahnaksi soodan ansiosta. Huolimatta siitä, että naamio on todellakin tehokas, alkavat Mayn tuotteiden kohonneet hinnat ampua jo yli – jauheiden purkittaminen ei kuitenkaan laadukkaista raaka-aineista huolimatta ole mitään rakettitiedettä.

Missä myydään:

Jolie, 116 €

Testijoukon suosikit:

Hiilituotteiden kirkkaat suosikit olivat ehdottomasti Madara ja Lilfox. Molemmissa on hinta-laatusuhde kohdallaan ja vaikutukset näkyvät mukavasti. Ne ovat myös keskenään hieman erilaiset; Madara on kosteuttavampi ja Lilfox kirkastavampi, joten voin hyvin suositella molempien hankkimista omalle hiilituotteiden top shelfille.

Oletteko kokeilleet aktiivihiilituotteita ja mikä on suosikkinne?

Kuvat Viola Virtamo

Avainsanat: , , , , , , , , ,