Beauty

Ikääntyvän ihon tehohoitoa korealaisittain

Beauty | 8.4.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa

Olen törmännyt yllättävän usein Whamisan kohdalla kysymykseen, että eikö sarjasta löydy ikääntyvälle iholle omia tuotteita. Vastaus on ei, koska kaikilla Whamisan tuotteilla on anti-age vaikutukset. Olen saanut useita kommentteja Whamisaan siirtyneiltä yli 40-vuotiailta, että sarja on ensimmäinen, jolla anti-age vaikutukset oikeasti näkyvät ja iho on paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Tässä pari esimerkkiä edellisiin postauksiin tulleista kommenteista:

”Olen nyt noin kaksi kuukautta käyttänyt näitä Whamisan tuotteita, sekä erityisesti kiinnittänyt huomiotani 7 skin methodiin. Olen 40 vuotias, ja minusta tuntuu, että ihoni on parhaimmassa kunnossa ikinä. Niin kimmoisa ja heleä. Kiitos sinun, löysin elämäni ihonhoitotuotteet.”

”Olen kosmetiikan suurkuluttaja jo 70-luvulta. Olen käyttänyt monia superkalliitamerkkejä, halpista ja nyt pari vuotta sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Nyt kolme päivää Whamisa kokeilua ja ihoni tuntuu ensikertaa elämässäni nuorelta. Rakastan näiden tuoksua yli kaiken ja nämä tuotteet ovat tuoneet elämääni jotain mikä siitä on aina puuttunut.”

Kun puhutaan ihon ikääntymisestä, täytyy huomioida, että ihon ikä voi olla eri kuin meidän fyysinen ikä. Iho ikääntyy kahdella tavalla: kronologisesti eli iän mukana ja ekstrinsisesti eli ulkoisesti, joka tarkoittaa ihon ennenaikaista vanhenemista. Suurin osa ihon ikääntymisen merkeistä on ulkoisia eikä geneettistä.

Merkittävimmät ihon ennenaikaista vanhenemista aiheuttavat tekijät ovat UV-säteily (käyttäisin tässä kohtaa mieluummin nimitystä liiallinen auringonotto, koska aurinko ei kuitenkaan ole ihon vihollinen kohtuudella nautittuna ja iho hyvin suojattuna), ilmansaasteet, pitkään jatkunut stressi, epäterveellinen ja ravinneköyhä ruoka, liikunnan ja raittiin ilman puute, riittämätön lepo ja liian vähäinen uni, liian voimakas fyysinen liikunta, josta ei palauduta, runsas alkoholin käyttö ja tupakointi. Nämä kaikki synnyttävät oksidatiivista stressiä eli vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat soluvaurioita ja vauhdittavat ikääntymisen merkkejä huomattavasti.

Kronologisen ja ennenaikaisen vanhenemisen merkit ovat samanlaiset: iho kuivuu, veltostuu ja ohenee, mikä johtuu kollageenin, elastiinin ja hyaluronihapon määrän vähenemisestä. Kollageeni muodostaa ihon tukiverkon ja elastiini antaa iholle sen joustavuuden. Ne tekevät ihosta täyteläisen ja antavat kasvoille muodon, mutta ikääntyessä ihosta tulee ikään kuin ”tyhjän” näköinen. Kollageenin tuotanto alenee 30-vuotiaasta lähtien noin prosentilla vuodessa ja elastiinin määrä vähenee 25-vuotiaasta lähtien. Lisäksi sebumin eli ihotalin määrä alenee, joka aiheuttaa myös ihon kuivumista ja ihohuokoset laajenevat kudosten veltostuessa. Iän myötä ihon suojabarriääri siis heikkenee. Pigmenttiläiskät ovat myös tyypillinen ikääntymisen merkki (jollei satu olemaan lapsesta saakka siunattu pisamanaamalla…).

Ikääntyvän ihon hoidolla halutaan saavuttaa viittä asiaa: 1) vahvistaa ihon suojabarriääriä, 2) tuoda iholle antioksidantteja, 3) aktivoida ihosolujen uusiutumista, 4) ehkäistä pigmenttiläiskien muodostumista ja 5) aktivoida kollageenin ja elastiinin tuotantoa.

Tarkoitus ei ole suinkaan pyrkiä säilyttämään ikuisesti rypytöntä ja kimmoisaa ihoa tai estää ihon ikääntymistä. Mielestäni Una Nuotio sanoo kirjassaan loistavasti: ihminen voi olla todella nuorekas 70-vuotiaana, sillä nuorekkuus ei perustu vain rypyttömyyteen vaan koko olemukseen – kehon ja mielen – notkeuteen ja joustavuuteen. Tähän ei ole kyllä mitään lisättävää, totta joka sana! Tehokkaalla ihonhoidolla voidaan säilyttää ihon hehku ja elinvoimaisuus fyysisestä iästä huolimatta sekä ehkäistä ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä – ulkoinen ihonhoito on siis yksi tapa ylläpitää nuorekasta olemusta ja ulkonäköä.

Palataanpa takaisin Whamisaan ja tutkitaan hieman millaisia raaka-aineita tuotteista löytyy:

1. Fermentoidut raaka-aineet: krysanteemi, voikukka, lumpeenkukka ja galaktomysiini ovat Whamisan tuotteissa avainasemassa. Fermentointi synnyttää maitohappoa ja peptidejä sekä moninkertaistaa raaka-aineiden ravinnepitoisuuksia ja antioksidanttien määrää. Nämä aineet vahvistavat ihon suojabarriääriä, kosteuttavat, neutraloivat vapaita radikaaleja, parantavat ihon mikroverenkiertoa, aktivoivat ihosolujen uusiutumista, kirkastavat ihon väriä ja auttavat uudistamaan kollageenia (fermentoinnin synnyttämät peptidit). Fermentoinnin ansiosta näillä raaka-aineilla on kaikki halutut anti-age vaikutukset.

2. Vedetön kootumus: Whamisan tuotteissa on vedetön koostumus, sillä puhdistettu vesi on korvattu aloe veralla, joka sisältää huikean määrän iholle hyödyllisiä ainesosasia kuten erilaisia antioksidantteja, polysakkarideja, aminohappoja, entsyymejä, mineraaleja ja vitamiineja. Aloe vera kosteuttaa ihoa ja edistää solujakautumista ja se onkin yleinen ikääntyvän ihon tuotteissa käytetty aine. Lisäksi se rauhoittaa ärsytyksiä ja tulehduksia, joten se on hyvä raaka-aine monelle iho-ongelmalle. Koska Whamisa korvaa puhdistetun veden aloe veralla, sarjan emulsiot (kosteusvoiteet) ja kasvovedet sisältävät suurimmaksi osaksi juuri aloe veraa, mikä on erinomainen pohja ikääntyvän ihon tuotteille.

3. Luomulaatuiset kylmäpuristetut kasviöljyt: tuotteiden sisältämistä kasviöljyistä löytyy mm. argan- camelia-, jojoba-, hasselpähkinä-, oliivi-, iltahelokki-, viinirypäleensiemen, ja kurpitsansiemenöljyjä sekä kasvivahoista sheavoita, mangovoita, kaakaovoita ja mehiläisvahaa. Ne tuovat iholle monipuolisesti omega-rasvahappoja, hivenaineita ja antioksidantteja, jotka vahvistavat ihon solukalvoja ja solutoimintaa, hillitsevät tulehduksia, parantavat ihon pintaverenkiertoa ja solujen ravinnonsaantia, vahvistavat ihon sarveiskerroksen solujen välistä sementtiä ja ehkäisevät kosteudenhaihtumista iholta. Eli tässäkin tuli jo liuta anti-age vaikutuksia, joista merkittävin on ihon suojabarriäärin vahvistaminen. Ulkoisesti käytettynä omega-rasvahappojen vaikutus ihoon on 10-20 kertaa tehokkaampi kuin sisäisesti käytettynä.

4. Luomuviljellyt kasviuutteet: fermentoitujen kasviuutteiden lisäksi tuotteista löytyy myös pitkä lista muita kasviuutteita kuten kauraa, vihreää teetä, italianolkikukkaa, riisiä, parsakaalia, ruusujuurta, kurkkua ja gotu kolaa, jotka tarjoilevat antioksidantteja ja tukevat ihon toimintoja sekä siloittavat ja kirkastavat ihoa. Kurkku on erinomainen ja yleisesti käytetty raaka-aine pigmenttiläiskien hoitoon, ruusujuuri parantaa ihon aineenvaihduntaa ja vahvistaa ihon omaa suojaa, gotu kola on monipuolinen raaka-aine tulehduksia rauhoittavien, ihoa uudistavien ja siloittavien vaikutusten ansiosta, riisiuute kosteuttaa tehokkaasti ja vihreän teen uutteessa on runsaasti antioksidantteja.

5. AHA-hapot: fermentointi synnyttää maitohappoa, joka kuuluu alfahydroksi- eli hedelmähappoihin. Iho erittää maitohappoa myös luonnostaan ylläpitääkseen ihon pH:n happamana ja kosteuttaakseen ihoa – maitohappo (kuten kaikki AHA-hapot) on ihoa kosteuttava humektantti. Lisäksi maitohapolla on ihosolujen uusiutumista vilkastuttavia ja ihon toimintoja elvyttäviä vaikutuksia. Alle 3 % pitoisuudella vaikutus on kosteuttava, ihon pH:ta ylläpitävä ja ihon luonnollisia toimintoja aktivoiva vaikutus. Lumpeenkukkauute, jota löytyy fermentoituna kaikista Whamisan tuotteista, sisältää myös aivan luonnostaan AHA-happoja, joka toimii tuotteissa miedosti kuorivana aineena vilkastuttaen ihosolujen uusiutumista, mutta kuitenkin täysin kuivattamatta ihoa matalan pitoisuuden ansiosta. Koska Whamisan tuotteissa on matalat pH:t ja esim. kasvovesissä 4,5, miedosti ihosolujen uusiutumista vilkastuttava eli kuoriva vaikutus pääsee oikeuksiinsa.

Valitsitpa mitä tahansa Whamisan tuotteista omaan ihonhoitorepertuaariisi, saat aina väistämättä tujauksen vanhenemisen merkkejä ehkäiseviä ja hoitavia anti-age vaikutuksia. Voit huoletta valita tuotteet oman ihotyyppisi mukaan eikä sinun tarvitse erikseen metsästää valikoimasta anti-age tuotteita. Kokosin kuitenkin listan parhaista tuotteista tyypilliselle ikääntyvälle iholle, eli olettaen, että iholla esiintyy kaikkia tyypillisiä ikääntymisen merkkejä (kuivuutta, veltostumista, ryppyjä, pigmenttiläiskien, huokosten laajentumista ja ihon ohenemista).

Whamisan tärpit ikääntyvälle iholle:

1. Cleansing Oil puhdistusöljy
2. Damask Rose Petal Mist kasvosuihke
3. Deep Rich Toner hoitoneste
4. Eye Essence silmänympärysvoide
5. Organic Flowers Peeling Finger Mitt hellävaraiset AHA-happokuorintalaput
6. Organic Kelp Sheet Mask merilevänaamio
7. Double Rich Lotion kosteusemulsio (talvella ja keväällä) ja Original Lotion (kesällä ja syksyllä)
8. Nourishing Cream päivä- ja yövoide
9. Organic Flowers Facial Oil kasvoöljy

Toivottavasti saamme pian myös Whamisan Suomen valikoimiin sarjan miselliveden, uudistuneet BB-voiteet sekä vartalonhoitotuotteet, en millään malttaisi odottaa, että pääsen testaamaan niitä! Lisäksi toivon, että Whamisa loisi myös konseptin kauneushoitoloihin, sillä tuotteet ovat niin upeita että olisi aivan mahtavaa saada niistä myös hoitolaversiot. Hmm… olisinkin sen kehittämisessä mielelläni mukana! Täytyypä ottaa puhelu Koreaan…!

Olisi ihanaa kuulla millaisia muutoksia Whamisa on saanut ihoissanne aikaan, joten jakakaa omat Whamisa-ihotarinanne kommenttiboksiin!

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,

Beauty

26 kommenttia artikkeliin “Ikääntyvän ihon tehohoitoa korealaisittain”

 1. Minna

  Hirveästi houkuttaisi testata Whamisaa, kun lukee ja kuuntelee ihmisten hehkutuksia siitä. Iho on kuitenkin niin herkkä ja reaktiivinen, että en taida uskaltaa 🙁 Olisiko Whamisalla joitakin tuotteita, joita herkkäihoinenkin uskaltaisi kokeilla? Kiinnostaisi erityisesti testata öljyputsaria ja jotakin hoitonesteistä. Mutta nesteet varmaan ovat liian aktiivisia herkälle iholle? Tällä hetkellä käytössä Esse ja Pai. Ihonhoito on jäänyt vähän retuperälle nyt lopputalvesta kaiken stressin ja kiireen keskellä ja iho selkeästi huutaa nyt kosteutta ja otsaan on tullut myös tukkeumia.. POD on onneksi pysynyt tänä talvena kokonaan poissa ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen! Täytyy ottaa ihonhoito nyt loppukevääksi kunnolla asiaksi!

  • Heili

   Minäkin arastelin Whamisan kokeilua POD historian takia mutta aloitin kokeilun matkakokoisilla puteleilla ja siten löysin monta sopivaa tuotetta. Esimerkiksi juuri öljypuhdistus on aivan taivaallinen. Mulle sopivat myös hoitonesteet ja water Cream. Silmänympärysvoide on hieman hankala saada imeytymään ihoon. Se ikään kuin jää pyörimään iholle joksikin aikaa. Muutama tuote ei sopinut ollenkaan ja ei jäänyt kovasti harmittamaan kun matkakokoinen purkki maksoi 6€..

   Minua kiinnostaisi kovasti mitkä 100% Puren fermentoiduista tuotteista Katja valitsisi/ valitsee Whamisan sijaan. 🙂 Ja minkä Whamisan hoitonesteen vastaava 100% Puren fermentoitu hoitoneste on? Originalin vai Deep Richin?

   Merkittävin muutos ihossani Whamisan/ 7 skin metodin myötä on ollut ihon kimmoisuus ja vahvistuminen. Kirkastuminen. Ja vaikka ollaan vielä talvisäässä pintakuivuus ja kiristävä tunne ovat poissa. Iho on niin terveen näköinen että pärjään täysin ilman meikkivoidetta ja puuteria. Muutaman pigmenttiläiskän piilotan RMS uncover peitevoiteella.
   Whamisa on niin koukuttava että on vaikea kuvitella luopuvansa näistä tuotteista. 🙂

   • Heili

    Fermentointiin liittyen, Ren Perfect Canvas INCIssä lukee ”lactococcus ferment lysate”. Onko tämä vastaavaa kuin Whamisan ja 100%Puren fermentointi? Ainakin tämä tuote toimii iholla aivan upeasti!
    Kun aina incit vaikken tajua juuri mitään.

   • Moikka Heili, en vertaisi Whamisaa ja 100% Puren fermentoituja tuotteita keskenään, ne on ihan erilaisia. Purella ei ole läheskään yhtä paljon fermentoituja raaka-aineita ja se mitä olen ymmärtänyt niin Whamisa on ihan expertti fermentoinnissa. Joten ei voi verrata tonereita ollenkaan.

  • Huh, onpas jäänyt vastaamatta tämän postauksen kommentteihin! Kiritään nyt kiinni! Whamisalta herkkäihoiselle voisi uskaltaa kokeilla puhdistusöljyä, Deep Rich toneria, Nourishing Creamia ja molempia Lotion kosteusvoiteita. Ja kasvoöljyä. Mutta kannattaa tiedostaa, että iho voi toki ärtyä, koska taustalla on herkkä iho.

 2. Olen juuri löytänyt Whamisan, ja totesin myös muutaman käyttöpäivän jälkeen tehokkaasti toimiviksi. Kaipaisin myös muita tuotteita, kuten mainitsit, mieluummin satsaan toimiviin kuin kokeilen sellaisia jolla ei ole vaikutusta. Jospa vielä kehittäisivät toimivan käsivoiteen.

 3. Saija

  Vasta noin viikon whamisaa käyttäneenä olen huomannut ihoni olevan sileämpi, tasaisempi, kosteampi ja pienien näppyjen rauhoittuneen. Edelleen ihosta löytyy hiukan epätasaisuutta ja näppyä, mutta huomattavasti vähemmän. Kuivuuskaan ei enää vaivaa. Toistaiseksi käytän vanhojen tuotteiden rinnalla ja tarkoitus siirtyä kokonaan whamisaan kunhan saan käytettyä muut tuotteet loppuun. Jännittävää nähdä, minkälaisia tuloksia tulee kun kaikki tuotteet ovat whamisaa!

  Haluaisin esittää lisäksi ihan toiseen aiheeseen kysymyksen, joka aiheuttaa jo vähän huoltakin… Olen noin pari kk käyttänyt ohm collectionin dödöä, tätä ennen jo vuosia vaihdellut muita luonnonkosmetiikan dödöjä. Nyt olen huomannut erityisesti vasemmassa kainalossa tummentumaa, ja ihan kuin siihen olisi kerrostunut kuonaa (dödöä?). Kuorin kainaloa kerran kintaalla, mutta hetken päästä tilanne oli sama. Seuraavaksi kuorin kainalon vartalon kuorinta aineella, mikä sattui olemaan Lumene ja poikkeuksellisesti tuskin luonnonkosmetiikkaa. Nyt kainalossa ollut pari päivää suurehko punoittava alue, lisäksi kainalossa tuntuu epämukavaa jomotusta (mistä tosin olen pohtinut että mahdollisesti voi johtua kireistä lihaksistakin..). Lisäksi kerrostumaa edelleen.

  Kysyisin neuvoja tähän kerrostumiseen ja punoitkseen, oletko kuullut, että jauhemainen dödö aiheuttaisi moista? Millä estää tätä? Suihkusaippuana yleensä joko Utrekram tai Lavera.
  Lisäksi mietin, voiko/onko hyötyä jos kainaloihin laittaisi illalla suihkun jälkeen ihoa rauhoittamaan esim. kookosöljyä tai vaikka Egyptian Magic voidetta? Näistä tosin mietin, että miten toimii jauhemaisen dödön kanssa, jos kainalo jää öljyiseksi .. Lisäksi olen huomannut jo ennen tätä episodia, että juuri vasen kainaloni haisee enemmän hielle, välillä jopa heti pesun jälkeen tai viimeistään aamulla, ja siitä pettää dödö useammin. Osaatko yhtään sanoa mistä voisi johtua?

  Viestistä tuli kamalan pitkä. Olen kiitollinen jos pystyt antamaan neuvoja ❤

   • Tämmöisestä kerrostumisesta en ole koskaan kuullut enkä itselläni huomannut, joten en osaa nyt tähän vastata sen enempää. Kummallista kertakaikkiaan, jos ei pesemällä lähde pois…?

  • Dödössä oleva sooda voi siis ärsyttää ihoa, jonka vuoksi lopettaisin käytön, jos iho siihen reagoi. Egyptian Magic sopii hyvin rauhoittamaan ihoa. Kokeile vaan vaihtaa dödöä, esim. Acorellen roll onit on hyviä 🙂 Ihana kuulla, että Whamisa toimi sinullakin!

 4. piu

  Whamisa on käytössä ja erityisesti uskon että kosteutuksen kerrostsaminen on tehnyt ihmeitä. Nyt näiden tuotteiden seuraksi tarvitaan seerumi. Mitä suosittelet? Miksi whamisalta ei löydy seerumia? Neal’s yard remedies liftaava houkuttaa.

  • Whamisan kanssa ei tartte seerumia, jos kerrostaa toneria, ne on niin hoitavat. Ja etenkin jos kerrostaa lotionin ja creamin. Itse en yhdistä ikinä Whamisaan seerumia 🙂

 5. Satu

  Tilasin juuri tällä viikolla ison satsin Whamisan tuotteita, kun innostuin kokeilemaan tätä sarjaa hyvin pintakuivalle sekaiholleni, joka on todella taipuvainen epäpuhtauksiin (ihomadot, pikkunäpyt, ajoittaiset finnit, epätasaisuudet…). Törmäsin Whamisaan mm. blogissasi ja luin paljon käyttökokemuksia eri blogeista jne. ja kiinnostuin heti suuresti.

  Perjantaina sain tuotteet käyttöön ja aloitin testaamisen heti (rasvaisen hiuspohjan shampoo, puhdistusöljy, puhdistusgeeli sekä -voide, kasvonesteet refresh ja original, sebum-hoitoemulsio, lotion original-kosteusemulsio, water cream-voide, huulirasva, Fruits-kuorintalaput sekä merilevänaamio). Kaikkia näitä olen nyt parisen päivää käyttänyt ja olen todella tykännyt. Pitää nyt testata ja katsella lisää, että miten oma iho reagoi ja miten hyvin tämä sarja sopii itselleni, kun iho on aika kranttu varsinkin voiteiden suhteen: liian öljyisistä/paksuista se menee aivan tukkoon. Ainakin nyt aluksi on iho kasvonesteen ja voiteiden lisäämisen jälkeen punoittanut, mutta se on laskenut tunnin-parin sisällä. Saa nähdä, kauanko tätä ihon lehauttelua kestää ja onko se ohimenevää. Muutenkin vaativa ihoni on aika herkkä ja hieman on nähtävissä couperosaa/katkelleita verisuonia poskissa. Mutta ihon jälkituntuma punan laskettua on pehmeä, kosteutettu ja kiinteytynyt/kimmoisa. 🙂

  Silmänympärysvoiteesta tilasin vain pienen näytekoon. Siihen en vielä kovin tykästynyt, kun tuoksu oli jotenkin todella päällekäyvä ja tuntui ehkä hieman ärsyttävän silmiä. :/

  Merilevänaamion käytin eilen illalla saunan jälkeen ja se oli erittäin ihana! Sitä pitää pian tilata lisää sekä muitakin hydromaskeja. Onko sinulla itsellä lempparia noista hydromaskeista? Mietin, että mikähän noista kolmesta olisi paras itselle vai pitääkö tilata kaikkia yksi testiin. 🙂

  Samoin olisin kysynyt, että kumpaa kasvosuihketta suosittelisit iholleni – oliivinlehteä vai ruusua?
  Entä oletko päässyt testaaman Whamisan ”miesten” tuotteita? Kiinnostaisi jossakin vaiheessa testata myös miesten kasvoemulsiota, kasvonestettä ja putsaria.

  Aamun putsausrutiinia myös mietin, että miten tällä sarjalla sen toteuttaisin. Pelkkä öljypesu vai geeli-/voidepesu? Misellivesi kun ei ole Suomessa myynnissä, niin mietityttää tuo aamuinen kasvojenpesutapa.

  • Jes ihana kuulla, että tykkäsit lähes kaikista tuotteista! Mulla ei ole suosikkeja hydrogeelinaamioista, käytän aina fiiliksen mukaan ja tykkään niistä kaikista, mutta ei ole kelp-naamion voittanutta! Suihkeista kummatkin on ihania, juuri nyt käytän itse oliivia. Miesten tuotteita en ole vielä kokeillut, mutta nekin pitää jossain välissä testata blogia varten. Aamuisin pelkkä öljypesu riittää. Whamisan misellivesi tulee syksyllä Suomeen, tilasin sen Jenkeistä ja OMG se on kyllä paras ikinä!!!

 6. Enni

  Whamisa vaikuttaa mielenkiintoiselta sarjalta. Vielä ei siis ole henkilökohtaista kokemusta, mutta ainakin kasvovesi on hankintalistalla. Mietin vain kasvoveden sisältämää alkoholia… Sopiiko se sekaiholleni, poskien iho on herkkä ja punoittaa helposti? T-alueelle kyllä tulee helposti mustapäitä, mutta myös pintakuivuu helposti.
  Kiva lukea muiden kokemuksia!

 7. Anna

  Ihastuin sydäntalvella Whamisan Refresh toneriin ja double rich lotioniin. Nämä tuntuivat toimivan ihollani parhaiten kaikista testaamistani Whamisan tuotteista.

  Nyt kuitenkin mietityttää kovasti niiden sisältämät sitrusöljyt, erityisesti bergamotti, kun aurinko taas näyttäytyy meille. Olen saanut kerran erittäin pahat ihovammat yhdistelmästä bergamotti+aurinko, ja olen sen jälkeen tarkkana näistä. Toki silloin oli kyseessä laimentamaton bergamottiöljy (huh!).

  Onko näissä eteeriset öljyt saatu jotenkin auringolle herkistämättömiksi? Olisin iloinen vastauksesta. Koitin jo aiemmin tiedustella asiaa hyvinvoinnin tt:n kautta, mutta en saanut vastausta sieltä.

  Hyvää kevään alkua, terveiset Romppu-kissalle!

  • Jep eli bergamotin fotosensitiivinen aine on bergapten ja sen vuoksi bergamotin eteerisen öljyn max. raja on 0,4 % iholle jätettävissä tuotteissa. Bergamotin eteeristä öljyä löytyy kuitenkin myös bergapten-free versiona, jota suurin osa Whamisa mukaan lukien käyttää. Limen öljystä tislattu versio ei ole fotosentiviinen, mutta puristettu on (en osaa sanoa kumpaa Whamisassa on käytetty), sen rajoitus on 0,7 %. Todennäköisesti näiden pitoisuudet tuotteissa ovat vielä näistäkin matalammat, joten aurinkosuojan kanssa ei varmastikaan mitään ongelmaa 🙂 Romppu kiittää terveisistä <3

 8. EvaDoh

  Itsellänikin iho on herkkä ja reagoi ihan älyttömästi välillä kaikkiin tuotteisiin ja olen arkaillut whamisan kokeilua. Olen pitkään käyttänyt kypristä mutta saan sen kanssa nykyään ihonalaisia tukkeutumia, ne ei enää muodostu finneiksi nenään, leukaan tai otsaan vaan jää kytemään ihon alle muhkuroiksi. Kokeilin välissä euroopassa hehkutettua trioa eli siam seasin yen kasvovettä, fitglown redness rescue creamia ja mono-naturaloilsin sensitive oilia, kasvojen punoitus ongelmat katosivat kuin taikaiskusta. Sen sijaan että olisin nauttinut tuloksista järkytyin niistä. Mietin että mitä tässä oikein on kun se tälläisen tempun teki. 😀 Nyt kokeilussa menee Mahalon unveil, Siam Seasin Yen kasvovesi ja Vintners daughterin öljy ja tuloksena on ollut säteilevä, tasavärinen iho, ihonalaiset tukkeutumat on nyt taas muuttunut finneiksi. 😀

  • Toivottavasti jossain vaiheessa ehdin syventyä Siam Seasiin myös. Fitglow ei varsinaisesti herätä kiinnostusta, vaikka olenkin lukenut paljon hyvää siitä. En usko että menee kokeiluun, jollei joku päivä saavu Suomeen. Hienoa kuitenkin, että toimi sulla!

 9. Mira

  Ikää on 50+ ja olen täysin myyty Whamisan tuotteiden vaikutuksesta ihoon! Selkeä parannus ihon kuntoon ja selkeä anti-aging vaikutus. Kaiken lisäksi käytössä on ollut lähinnä
  toner.
  Kaipaan Suomeen kasvohoitoja Whamisan tuotteilla!!!! Ja tietenkin suojakerroin voiteen. Deep Rich tonerin tuoksu on kuin osa meditaatiota, mikä tuoksu!
  Tämä sarja taitaa olla minun juttu!

 10. Tepa

  Olen 46-v seka-herkkis-ihoinen. T-alueelle tuli jopa finnejä silloin tällöin ja toisaalla ärsyttävää karheutta. Ihoni on todella tykännyt: tukkeumat poissa, väri parantunut, silmäkulmien viikset mataloituneet, terve elivoimainen iho. Käytössä öljypuhdistus, original toner, silmänympärysvoide, water cream ja facial oil. Hankintalistalla on deep rich (kokeilen ensi matkakoolla, kun raaka-ainepohjassa on kauraa) ja ruusuvesi.
  Mutta sekoittamisesta muiden valmistajien tuotteiden kanssa ihoni ei tykännyt-》 tuli ikävää nyppyä.
  Nyt 1,5kk käytön jälkeen olen saanut pienentää annoksia, aletaanko olla ylläpitomäärissä?
  Nour-voide oli jopa liian tuhti.
  Suosittelen lämpimästi!

  • Hienoa kuulla, että iho on tykännyt ja rypytkin siloittuneet. Kun ilma tässä lämpenee niin varmasti voi vähentää käyttömääriä. Tunnustele ihon kuntoa ja tarpeita!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>