Beauty

Ikääntyvän ihon tehohoitoa korealaisittain

Beauty | 8.4.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa

Olen törmännyt yllättävän usein Whamisan kohdalla kysymykseen, että eikö sarjasta löydy ikääntyvälle iholle omia tuotteita. Vastaus on ei, koska kaikilla Whamisan tuotteilla on anti-age vaikutukset. Olen saanut useita kommentteja Whamisaan siirtyneiltä yli 40-vuotiailta, että sarja on ensimmäinen, jolla anti-age vaikutukset oikeasti näkyvät ja iho on paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Tässä pari esimerkkiä edellisiin postauksiin tulleista kommenteista:

”Olen nyt noin kaksi kuukautta käyttänyt näitä Whamisan tuotteita, sekä erityisesti kiinnittänyt huomiotani 7 skin methodiin. Olen 40 vuotias, ja minusta tuntuu, että ihoni on parhaimmassa kunnossa ikinä. Niin kimmoisa ja heleä. Kiitos sinun, löysin elämäni ihonhoitotuotteet.”

”Olen kosmetiikan suurkuluttaja jo 70-luvulta. Olen käyttänyt monia superkalliitamerkkejä, halpista ja nyt pari vuotta sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Nyt kolme päivää Whamisa kokeilua ja ihoni tuntuu ensikertaa elämässäni nuorelta. Rakastan näiden tuoksua yli kaiken ja nämä tuotteet ovat tuoneet elämääni jotain mikä siitä on aina puuttunut.”

Kun puhutaan ihon ikääntymisestä, täytyy huomioida, että ihon ikä voi olla eri kuin meidän fyysinen ikä. Iho ikääntyy kahdella tavalla: kronologisesti eli iän mukana ja ekstrinsisesti eli ulkoisesti, joka tarkoittaa ihon ennenaikaista vanhenemista. Suurin osa ihon ikääntymisen merkeistä on ulkoisia eikä geneettistä.

Merkittävimmät ihon ennenaikaista vanhenemista aiheuttavat tekijät ovat UV-säteily (käyttäisin tässä kohtaa mieluummin nimitystä liiallinen auringonotto, koska aurinko ei kuitenkaan ole ihon vihollinen kohtuudella nautittuna ja iho hyvin suojattuna), ilmansaasteet, pitkään jatkunut stressi, epäterveellinen ja ravinneköyhä ruoka, liikunnan ja raittiin ilman puute, riittämätön lepo ja liian vähäinen uni, liian voimakas fyysinen liikunta, josta ei palauduta, runsas alkoholin käyttö ja tupakointi. Nämä kaikki synnyttävät oksidatiivista stressiä eli vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat soluvaurioita ja vauhdittavat ikääntymisen merkkejä huomattavasti.

Kronologisen ja ennenaikaisen vanhenemisen merkit ovat samanlaiset: iho kuivuu, veltostuu ja ohenee, mikä johtuu kollageenin, elastiinin ja hyaluronihapon määrän vähenemisestä. Kollageeni muodostaa ihon tukiverkon ja elastiini antaa iholle sen joustavuuden. Ne tekevät ihosta täyteläisen ja antavat kasvoille muodon, mutta ikääntyessä ihosta tulee ikään kuin ”tyhjän” näköinen. Kollageenin tuotanto alenee 30-vuotiaasta lähtien noin prosentilla vuodessa ja elastiinin määrä vähenee 25-vuotiaasta lähtien. Lisäksi sebumin eli ihotalin määrä alenee, joka aiheuttaa myös ihon kuivumista ja ihohuokoset laajenevat kudosten veltostuessa. Iän myötä ihon suojabarriääri siis heikkenee. Pigmenttiläiskät ovat myös tyypillinen ikääntymisen merkki (jollei satu olemaan lapsesta saakka siunattu pisamanaamalla…).

Ikääntyvän ihon hoidolla halutaan saavuttaa viittä asiaa: 1) vahvistaa ihon suojabarriääriä, 2) tuoda iholle antioksidantteja, 3) aktivoida ihosolujen uusiutumista, 4) ehkäistä pigmenttiläiskien muodostumista ja 5) aktivoida kollageenin ja elastiinin tuotantoa.

Tarkoitus ei ole suinkaan pyrkiä säilyttämään ikuisesti rypytöntä ja kimmoisaa ihoa tai estää ihon ikääntymistä. Mielestäni Una Nuotio sanoo kirjassaan loistavasti: ihminen voi olla todella nuorekas 70-vuotiaana, sillä nuorekkuus ei perustu vain rypyttömyyteen vaan koko olemukseen – kehon ja mielen – notkeuteen ja joustavuuteen. Tähän ei ole kyllä mitään lisättävää, totta joka sana! Tehokkaalla ihonhoidolla voidaan säilyttää ihon hehku ja elinvoimaisuus fyysisestä iästä huolimatta sekä ehkäistä ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä – ulkoinen ihonhoito on siis yksi tapa ylläpitää nuorekasta olemusta ja ulkonäköä.

Palataanpa takaisin Whamisaan ja tutkitaan hieman millaisia raaka-aineita tuotteista löytyy:

1. Fermentoidut raaka-aineet: krysanteemi, voikukka, lumpeenkukka ja galaktomysiini ovat Whamisan tuotteissa avainasemassa. Fermentointi synnyttää maitohappoa ja peptidejä sekä moninkertaistaa raaka-aineiden ravinnepitoisuuksia ja antioksidanttien määrää. Nämä aineet vahvistavat ihon suojabarriääriä, kosteuttavat, neutraloivat vapaita radikaaleja, parantavat ihon mikroverenkiertoa, aktivoivat ihosolujen uusiutumista, kirkastavat ihon väriä ja auttavat uudistamaan kollageenia (fermentoinnin synnyttämät peptidit). Fermentoinnin ansiosta näillä raaka-aineilla on kaikki halutut anti-age vaikutukset.

2. Vedetön kootumus: Whamisan tuotteissa on vedetön koostumus, sillä puhdistettu vesi on korvattu aloe veralla, joka sisältää huikean määrän iholle hyödyllisiä ainesosasia kuten erilaisia antioksidantteja, polysakkarideja, aminohappoja, entsyymejä, mineraaleja ja vitamiineja. Aloe vera kosteuttaa ihoa ja edistää solujakautumista ja se onkin yleinen ikääntyvän ihon tuotteissa käytetty aine. Lisäksi se rauhoittaa ärsytyksiä ja tulehduksia, joten se on hyvä raaka-aine monelle iho-ongelmalle. Koska Whamisa korvaa puhdistetun veden aloe veralla, sarjan emulsiot (kosteusvoiteet) ja kasvovedet sisältävät suurimmaksi osaksi juuri aloe veraa, mikä on erinomainen pohja ikääntyvän ihon tuotteille.

3. Luomulaatuiset kylmäpuristetut kasviöljyt: tuotteiden sisältämistä kasviöljyistä löytyy mm. argan- camelia-, jojoba-, hasselpähkinä-, oliivi-, iltahelokki-, viinirypäleensiemen, ja kurpitsansiemenöljyjä sekä kasvivahoista sheavoita, mangovoita, kaakaovoita ja mehiläisvahaa. Ne tuovat iholle monipuolisesti omega-rasvahappoja, hivenaineita ja antioksidantteja, jotka vahvistavat ihon solukalvoja ja solutoimintaa, hillitsevät tulehduksia, parantavat ihon pintaverenkiertoa ja solujen ravinnonsaantia, vahvistavat ihon sarveiskerroksen solujen välistä sementtiä ja ehkäisevät kosteudenhaihtumista iholta. Eli tässäkin tuli jo liuta anti-age vaikutuksia, joista merkittävin on ihon suojabarriäärin vahvistaminen. Ulkoisesti käytettynä omega-rasvahappojen vaikutus ihoon on 10-20 kertaa tehokkaampi kuin sisäisesti käytettynä.

4. Luomuviljellyt kasviuutteet: fermentoitujen kasviuutteiden lisäksi tuotteista löytyy myös pitkä lista muita kasviuutteita kuten kauraa, vihreää teetä, italianolkikukkaa, riisiä, parsakaalia, ruusujuurta, kurkkua ja gotu kolaa, jotka tarjoilevat antioksidantteja ja tukevat ihon toimintoja sekä siloittavat ja kirkastavat ihoa. Kurkku on erinomainen ja yleisesti käytetty raaka-aine pigmenttiläiskien hoitoon, ruusujuuri parantaa ihon aineenvaihduntaa ja vahvistaa ihon omaa suojaa, gotu kola on monipuolinen raaka-aine tulehduksia rauhoittavien, ihoa uudistavien ja siloittavien vaikutusten ansiosta, riisiuute kosteuttaa tehokkaasti ja vihreän teen uutteessa on runsaasti antioksidantteja.

5. AHA-hapot: fermentointi synnyttää maitohappoa, joka kuuluu alfahydroksi- eli hedelmähappoihin. Iho erittää maitohappoa myös luonnostaan ylläpitääkseen ihon pH:n happamana ja kosteuttaakseen ihoa – maitohappo (kuten kaikki AHA-hapot) on ihoa kosteuttava humektantti. Lisäksi maitohapolla on ihosolujen uusiutumista vilkastuttavia ja ihon toimintoja elvyttäviä vaikutuksia. Alle 3 % pitoisuudella vaikutus on kosteuttava, ihon pH:ta ylläpitävä ja ihon luonnollisia toimintoja aktivoiva vaikutus. Lumpeenkukkauute, jota löytyy fermentoituna kaikista Whamisan tuotteista, sisältää myös aivan luonnostaan AHA-happoja, joka toimii tuotteissa miedosti kuorivana aineena vilkastuttaen ihosolujen uusiutumista, mutta kuitenkin täysin kuivattamatta ihoa matalan pitoisuuden ansiosta. Koska Whamisan tuotteissa on matalat pH:t ja esim. kasvovesissä 4,5, miedosti ihosolujen uusiutumista vilkastuttava eli kuoriva vaikutus pääsee oikeuksiinsa.

Valitsitpa mitä tahansa Whamisan tuotteista omaan ihonhoitorepertuaariisi, saat aina väistämättä tujauksen vanhenemisen merkkejä ehkäiseviä ja hoitavia anti-age vaikutuksia. Voit huoletta valita tuotteet oman ihotyyppisi mukaan eikä sinun tarvitse erikseen metsästää valikoimasta anti-age tuotteita. Kokosin kuitenkin listan parhaista tuotteista tyypilliselle ikääntyvälle iholle, eli olettaen, että iholla esiintyy kaikkia tyypillisiä ikääntymisen merkkejä (kuivuutta, veltostumista, ryppyjä, pigmenttiläiskien, huokosten laajentumista ja ihon ohenemista).

Whamisan tärpit ikääntyvälle iholle:

1. Cleansing Oil puhdistusöljy
2. Damask Rose Petal Mist kasvosuihke
3. Deep Rich Toner hoitoneste
4. Eye Essence silmänympärysvoide
5. Organic Flowers Peeling Finger Mitt hellävaraiset AHA-happokuorintalaput
6. Organic Kelp Sheet Mask merilevänaamio
7. Double Rich Lotion kosteusemulsio (talvella ja keväällä) ja Original Lotion (kesällä ja syksyllä)
8. Nourishing Cream päivä- ja yövoide
9. Organic Flowers Facial Oil kasvoöljy

Toivottavasti saamme pian myös Whamisan Suomen valikoimiin sarjan miselliveden, uudistuneet BB-voiteet sekä vartalonhoitotuotteet, en millään malttaisi odottaa, että pääsen testaamaan niitä! Lisäksi toivon, että Whamisa loisi myös konseptin kauneushoitoloihin, sillä tuotteet ovat niin upeita että olisi aivan mahtavaa saada niistä myös hoitolaversiot. Hmm… olisinkin sen kehittämisessä mielelläni mukana! Täytyypä ottaa puhelu Koreaan…!

Olisi ihanaa kuulla millaisia muutoksia Whamisa on saanut ihoissanne aikaan, joten jakakaa omat Whamisa-ihotarinanne kommenttiboksiin!

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,