Beauty

Säärikarvojen ikuinen kadotus osa 1

Beauty | 10.4.2018 | Katja Kokko

Tapahtui eilen Pihlajalinna Laser Tilkan (ja koko kaupungin) julmimman karvaviikatenaisen, Leena Laukkasen vastaanotolla:

Leena: ai että nää sun karvat on ihanat!

Minä: hahaha, miten ihanaa et joku tykkää niistä!

Leena: oikeen kunnon julmakarvat! Nää paukkuu kunnolla!

Minä: mahtavaa, tarttee varmaan kuulosuojaimet sitten!

Leena: joo kyllä on palvelus ihmiskuntaa kohtaan päästä näistä eroon.

Minä: olen tismalleen samaa mieltä.

Leena: sulta varmaan putoo painokin sen myötä kun nää lähtee!

Minä: ai että mahtavaa, ei tule ikävä yhtäkään haituvaa!

Suurin osa teistä muistaa varmasti project mikroshortsini kolmen vuoden takaa. Toteutin silloin teini-ikäisestä saakka haaveilemani pysyvän karvanpoiston laserilla bikinirajaan ja myöhemmin myös kainaloille. Edelleenkin olen sitä mieltä, että bikinirajan laserointi oli heittämällä paras sijoitus mitä olen koskaan tehnyt ulkonäköni eteen – se oli nimittäin paljon enemmän kuin satsaus ulkonäköön. Jos et ole kärsinyt massiivisesta karvaongelmasta ja jäätävästä karvatupentulehduksesta 13-vuotiaasta koulukiusatusta epävarmasta teinistä lähtien, et voi kuuna päivänä tietää millaista kyseisen issuen kanssa on elää. Ikuisen karvanpoiston ansiosta sain takaisin teini-iässä hylkäämäni rakkaan uintiharrastuksen ja elämä tuntui muuttuvan ihan täysin karvojen hautaamisen myötä.

Olin aina ollut sitä mieltä, että karvasäärteni kanssa voin elää, kunhan bikinirajan saan hoidettua – ja tätä mieltä olen edelleen. Mutta kun satun olemaan ihannetapaus pysyvälle karvanpoistolle (eli vaalea iho ja musta paksu karva), tarkoittaa se vähemmän ihania juttuja omalla iholla. Säärikarvat saa sheivata joka ikinen päivä ja takaisin kasvava sänki on todella terävää aiheuttaen jatkuvaa punoitusta ja välillä sellaista tulehdusta ettei karvoja yksinkertaisesti voi sheivata. Siihen yhtälöön kun lisää urheiluharrastukset ja eri toten uinnin, on kombinaatio yksinkertaisesti vittumainen. Luojan kiitos säärikarvat eivät sentään ole estäneet yhtäkään harrastusta ja aiheuttaneet sellaista elämäntuskaa kuin bikinirajat. Mutta kun olen bikinirajalla ja kainaloissa nähnyt minkä autuuden pysyvä karvanpoisto elämään tuo, tiesin, että jossain vaiheessa lähtee säärikarvatkin – sen jälkeen voinkin polttaa viimeisenkin sheiverini juhannuskokossa: ei enää KOSKAAN karvojen ajelua!!!

Ennen päätöstäni lähteä tuhoamaan bikinirajan karvat ikuisesti (siis toim. huom. minulta on siistitty bikiniraja stringien rajojen mukaan, ei suinkaan vedetty kaikkea posliiniksi), olin tehnyt vuosien ajan erittäin huolellista taustatyötä pysyvästä karvanpoistosta, niistä tarjoavista sairaaloista sekä kokemuksista. Valintani oli yksiselitteisesti yksityinen sairaala Laser Tilkka, jossa on erittäin laadukas alexandriittilaser ja todella pätevä hoitohenkilökunta.

Muutama fakta, jotka on hyvä tiedostaa kun harkitsee pysyvää karvanpoistoa:

Kaikista tehokkain laser pysyvään karvanpoistoon on alexandriittilaser. On kuitenkin huomioitava, että laitteita on erilaisia, siis laadukkaita ja ei laadukkaita. Laser Tilkan masiina on verrattavissa giljotiiniin.

Unohda kosmetologien tekemät valoimpulssihoidot. Voi niillä kaiketi jotain tuloksia saada, mutta ainoan ikuisen tuloksen antaa laser. Jos tähän hommaan ryhtyy sijoittamaan, kannattaa tehdä se kertalaakista parhaalla mahdollisella tavalla.

Laser tehoaa parhaiten voimakkaaseen kontrastiin eli vaalea iho ja vahva musta karva, mutta hyviä tuloksia saadaan myös tummemmalla iholla. Tehoja vain pitää osata säätää oikeanlaiseksi. Karvan pitää kuitenkin olla tumma. Punainen tai hyvin vaalea karva on erittäin vaikea tai mahdoton poistaa. Laser Tilkassa voi käydä maksuttomassa kokeilussa, jossa karvanpoisto tehdään pienelle alueelle. Hoitaja pystyy myöskin arvioimaan tällöin karvan laadun.

Laser tuhoaa karvan parhaiten sen kasvuvaiheen alussa eli lepovaiheessa oleville karvoille se ei tee mitään. Tämän vuoksi hoitokertoja vaaditaan useita, koska karvat kasvavat eri tahtia. Ja luonnollisestikin mitä enemmän on karvaa, sitä useampi karva elää ihan omaa tahtiaan. Itse näin selkeät tulokset bikinirajalla toisen käsittelyn jälkeen. Kolmannen jälkeen autuus alkoi jo hiipiä ja neljännen jälkeen olin haljeta onnesta. Nyt käsittelyitä alkaa olla takana 10 ja käytännössä tuhottavia karvoja ei enää ole; yksi siellä, toinen täällä ja jos sheivaan ne, kestää noin 1,5 kuukautta ennen kuin ne kasvavat takaisin säälittävänä pikku haituvana. Joskus olen tainnut nypätäkin jonkun, jonka jälkeen karva on pysynyt poissa puoli vuotta. Hyvä tulos tulee noin 6-10 käsittelyllä ja vaaditut kerrat ovat yksilölliset. Itse en olisi oikeastaan tarvinnut enää käsittelyjä noin kuudennen kerran jälkeen, mutta viimeiset haituvat on tuhottu samalla, kun kainaloitani on hoidettu loppuun.

Käsittelyt 1-3 ovat ärsyttävimmät, koska tapettu karva jää ikään kuin koloonsa. Omalla kohdallani se tarkoitti bikinirajassa mustia pilkkuja (ja olipa seassa punaisiakin) ja sain todellakin kuivaharjata ihoa antaumuksella ennen kuin ne tulivat ulos koloistaan. Tässä kohtaa meinaa iskeä todellinen epätoivo, mutta LUPAAN, että autuus koittaa kunhan karvaruumiit putoavat kuopistaan. Karvoja voi myös vetää pois koloistaan, ne todellakin lähtevät helposti, jos vaan saa otteen karvan päästä.

Kun karva kuolee, se kuolee lopullisesti. Eli vaikka et kävisi hoidoissa säännöllisesti suositellun noin 2,5 kuukauden välein, ei saavutettu tulos katoa mihinkään, vaan seuraavalla kerralla jatketaan siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin. Olen kuullut parilta henkilöltä, että alexandriittilaserilla karvat kasvoivat kokonaan takaisin. Kyseessä ei kuitenkaan ollut Laser Tilkka eikä samanlainen laite kuin heillä, eli kuten sanottua, on olemassa ei laadukkaita laitteita ja sitten on giljotiineja. Tässä kohtaa ei kannata vannoa lempeyden nimeen!

Ilmaista touhu ei ole. Näet Laser Tilkan hinnat täältä. Positiivista on se, että hoidot maksetaan tietenkin aina yksi käsittely kerrallaan, eli kertalaakista ei tarvitse tiskiin lyödä isoja summia. Säästät kuitenkin koko loppuelämäsi kaikki sokerointeihin tai sheivaukseen kuluvat rahat (mielenterveytesi lisäksi).

Itselleni maksuton konsultaatiokäynti bikinirajan kanssa oli ratkaiseva juttu. Sain Leenalta varmuuden siitä, että laser todella tehoaa minulle. Olin myöskin kuvitellut olevani ihmiskunnan karvaisin yksilö, mutta oli aika helpottavaa kuulla, että joka ikinen asiakas kuvittelee tismalleen samoin. Muistaakseni toisen tai kolmannen hoidon jälkeen totesin Leenalle, että ainoa mitä mietin on, että miksen tehnyt tätä aiemmin? Miksei kukaan ollut kertonut miten upea keksintö tämä on ja miten se voisi muuttaa elämäni? Leena sanoi, että joka ikinen asiakas sanoo samaa. En voi siis kylliksi suositella karvanpoistoa laserilla!

Ainiin, oleellinen seikka. Kyllä, hoito sattuu vähän. Bikinirajalle ensimmäiset kolme kertaa olivat tukalat. Mutta siitä selviää, todellakin. Onneksi hoidossa käytetään puhallinta, joka puhaltaa viileää ilmaa iholle ja auttaa hieman pahimpaan kipuun. Eikä se hoito ikuisuutta kestä. Veikkaan että synnytys on paljon kivuliaampi kokemus! Pitää vaan muistaa hengittää. Kolmannen hoitokerran jälkeen bikiniraja ei muistaakseni sattunut enää tippaakaan, koska karvojen määrä oli vähentynyt niin radikaalisti. Ihossa on myös kohtia, joissa laser ei tunnu juuri miltään. Sääret olivat ihan lastenleikkiä bikinirajaan verrattuna – paitsi nilkoissa. Mutta kun hengittää syvään (eritoten uloshengityksellä), niin senkin kestää.

Bikinirajan jälkeen ihoni oli paljon punaisempi ja turvonneempi kuin säärten. Nyt sääret näyttävät vain siltä, kuin niistä olisi koittanut sheivata liian lyhyttä karvaa – siis punaisia pilkkuja on paljon. Kunhan ne ovat rahoittuneet parissa päivässä, aloitan tehokuivaharjauksen päivittäin, jotta kuolleet karvat tulevat koloistaan ulos mahdollisimman nopeasti. Hoitoväli on pari kuukautta. Seuraava käsittely tehdään kesäkuun alussa. Vuoden päästä tähän aikaan saan siis suunnitella mihin aion pystyttää sheiverikokkoni. Lupaan raportoida joka ikisen käsittelyn jälkeen mikä on tilanne.

Karvanpoiston jälkeen iholle kannattaa käyttää aloe vera -geeliä, kunnes se on rauhoittunut (ja aloe veran päälle kosteusvoidetta). Kosteusvoiteen kannattaa olla todella ohut ja mahdollisimman kosteuttava, Absolutionilta löytyy tähän täydellinen yksilö. Lisäksi minulla on käytössä tällä kertaa myös Acorellen SOS Oil, jonka levitän iholle kosteusvoiteen jälkeen. Aion myös kokeilla auttaisiko Acorellen karvankasvua hidasta seerumi pullauttamaan mustat karvanjämät pois koloistaan nopeammin, se levitetään siis kosteusvoiteen alle.

Jos kärsit runsaasta karvaongelmasta, annan ystävän neuvon: mene laseriin! Laser Tilkkaan voi varata ajan soittamalla. Kommentteihin voi myös esittää kysymyksiä käsittelystä, saan varmasti Leenan vastaamaan, jos en osaa itse vastata. Minulle laser on ollut niin iso juttu, että toivon mahdollisimman monen saman ongelman kanssa painivan tietävän tästä. Karvaongelma sucks, mutta sen voi hoitaa pois, lopullisesti!

Säärten käsittely saatu veloituksetta

Kuvat Katja Kokko, alin kuva Helen Korpak

Avainsanat: ,