Beauty

Säärikarvojen ikuinen kadotus osa 1

Beauty | 10.4.2018 | Katja Kokko

Tapahtui eilen Pihlajalinna Laser Tilkan (ja koko kaupungin) julmimman karvaviikatenaisen, Leena Laukkasen vastaanotolla:

Leena: ai että nää sun karvat on ihanat!

Minä: hahaha, miten ihanaa et joku tykkää niistä!

Leena: oikeen kunnon julmakarvat! Nää paukkuu kunnolla!

Minä: mahtavaa, tarttee varmaan kuulosuojaimet sitten!

Leena: joo kyllä on palvelus ihmiskuntaa kohtaan päästä näistä eroon.

Minä: olen tismalleen samaa mieltä.

Leena: sulta varmaan putoo painokin sen myötä kun nää lähtee!

Minä: ai että mahtavaa, ei tule ikävä yhtäkään haituvaa!

Suurin osa teistä muistaa varmasti project mikroshortsini kolmen vuoden takaa. Toteutin silloin teini-ikäisestä saakka haaveilemani pysyvän karvanpoiston laserilla bikinirajaan ja myöhemmin myös kainaloille. Edelleenkin olen sitä mieltä, että bikinirajan laserointi oli heittämällä paras sijoitus mitä olen koskaan tehnyt ulkonäköni eteen – se oli nimittäin paljon enemmän kuin satsaus ulkonäköön. Jos et ole kärsinyt massiivisesta karvaongelmasta ja jäätävästä karvatupentulehduksesta 13-vuotiaasta koulukiusatusta epävarmasta teinistä lähtien, et voi kuuna päivänä tietää millaista kyseisen issuen kanssa on elää. Ikuisen karvanpoiston ansiosta sain takaisin teini-iässä hylkäämäni rakkaan uintiharrastuksen ja elämä tuntui muuttuvan ihan täysin karvojen hautaamisen myötä.

Olin aina ollut sitä mieltä, että karvasäärteni kanssa voin elää, kunhan bikinirajan saan hoidettua – ja tätä mieltä olen edelleen. Mutta kun satun olemaan ihannetapaus pysyvälle karvanpoistolle (eli vaalea iho ja musta paksu karva), tarkoittaa se vähemmän ihania juttuja omalla iholla. Säärikarvat saa sheivata joka ikinen päivä ja takaisin kasvava sänki on todella terävää aiheuttaen jatkuvaa punoitusta ja välillä sellaista tulehdusta ettei karvoja yksinkertaisesti voi sheivata. Siihen yhtälöön kun lisää urheiluharrastukset ja eri toten uinnin, on kombinaatio yksinkertaisesti vittumainen. Luojan kiitos säärikarvat eivät sentään ole estäneet yhtäkään harrastusta ja aiheuttaneet sellaista elämäntuskaa kuin bikinirajat. Mutta kun olen bikinirajalla ja kainaloissa nähnyt minkä autuuden pysyvä karvanpoisto elämään tuo, tiesin, että jossain vaiheessa lähtee säärikarvatkin – sen jälkeen voinkin polttaa viimeisenkin sheiverini juhannuskokossa: ei enää KOSKAAN karvojen ajelua!!!

Ennen päätöstäni lähteä tuhoamaan bikinirajan karvat ikuisesti (siis toim. huom. minulta on siistitty bikiniraja stringien rajojen mukaan, ei suinkaan vedetty kaikkea posliiniksi), olin tehnyt vuosien ajan erittäin huolellista taustatyötä pysyvästä karvanpoistosta, niistä tarjoavista sairaaloista sekä kokemuksista. Valintani oli yksiselitteisesti yksityinen sairaala Laser Tilkka, jossa on erittäin laadukas alexandriittilaser ja todella pätevä hoitohenkilökunta.

Muutama fakta, jotka on hyvä tiedostaa kun harkitsee pysyvää karvanpoistoa:

Kaikista tehokkain laser pysyvään karvanpoistoon on alexandriittilaser. On kuitenkin huomioitava, että laitteita on erilaisia, siis laadukkaita ja ei laadukkaita. Laser Tilkan masiina on verrattavissa giljotiiniin.

Unohda kosmetologien tekemät valoimpulssihoidot. Voi niillä kaiketi jotain tuloksia saada, mutta ainoan ikuisen tuloksen antaa laser. Jos tähän hommaan ryhtyy sijoittamaan, kannattaa tehdä se kertalaakista parhaalla mahdollisella tavalla.

Laser tehoaa parhaiten voimakkaaseen kontrastiin eli vaalea iho ja vahva musta karva, mutta hyviä tuloksia saadaan myös tummemmalla iholla. Tehoja vain pitää osata säätää oikeanlaiseksi. Karvan pitää kuitenkin olla tumma. Punainen tai hyvin vaalea karva on erittäin vaikea tai mahdoton poistaa. Laser Tilkassa voi käydä maksuttomassa kokeilussa, jossa karvanpoisto tehdään pienelle alueelle. Hoitaja pystyy myöskin arvioimaan tällöin karvan laadun.

Laser tuhoaa karvan parhaiten sen kasvuvaiheen alussa eli lepovaiheessa oleville karvoille se ei tee mitään. Tämän vuoksi hoitokertoja vaaditaan useita, koska karvat kasvavat eri tahtia. Ja luonnollisestikin mitä enemmän on karvaa, sitä useampi karva elää ihan omaa tahtiaan. Itse näin selkeät tulokset bikinirajalla toisen käsittelyn jälkeen. Kolmannen jälkeen autuus alkoi jo hiipiä ja neljännen jälkeen olin haljeta onnesta. Nyt käsittelyitä alkaa olla takana 10 ja käytännössä tuhottavia karvoja ei enää ole; yksi siellä, toinen täällä ja jos sheivaan ne, kestää noin 1,5 kuukautta ennen kuin ne kasvavat takaisin säälittävänä pikku haituvana. Joskus olen tainnut nypätäkin jonkun, jonka jälkeen karva on pysynyt poissa puoli vuotta. Hyvä tulos tulee noin 6-10 käsittelyllä ja vaaditut kerrat ovat yksilölliset. Itse en olisi oikeastaan tarvinnut enää käsittelyjä noin kuudennen kerran jälkeen, mutta viimeiset haituvat on tuhottu samalla, kun kainaloitani on hoidettu loppuun.

Käsittelyt 1-3 ovat ärsyttävimmät, koska tapettu karva jää ikään kuin koloonsa. Omalla kohdallani se tarkoitti bikinirajassa mustia pilkkuja (ja olipa seassa punaisiakin) ja sain todellakin kuivaharjata ihoa antaumuksella ennen kuin ne tulivat ulos koloistaan. Tässä kohtaa meinaa iskeä todellinen epätoivo, mutta LUPAAN, että autuus koittaa kunhan karvaruumiit putoavat kuopistaan. Karvoja voi myös vetää pois koloistaan, ne todellakin lähtevät helposti, jos vaan saa otteen karvan päästä.

Kun karva kuolee, se kuolee lopullisesti. Eli vaikka et kävisi hoidoissa säännöllisesti suositellun noin 2,5 kuukauden välein, ei saavutettu tulos katoa mihinkään, vaan seuraavalla kerralla jatketaan siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin. Olen kuullut parilta henkilöltä, että alexandriittilaserilla karvat kasvoivat kokonaan takaisin. Kyseessä ei kuitenkaan ollut Laser Tilkka eikä samanlainen laite kuin heillä, eli kuten sanottua, on olemassa ei laadukkaita laitteita ja sitten on giljotiineja. Tässä kohtaa ei kannata vannoa lempeyden nimeen!

Ilmaista touhu ei ole. Näet Laser Tilkan hinnat täältä. Positiivista on se, että hoidot maksetaan tietenkin aina yksi käsittely kerrallaan, eli kertalaakista ei tarvitse tiskiin lyödä isoja summia. Säästät kuitenkin koko loppuelämäsi kaikki sokerointeihin tai sheivaukseen kuluvat rahat (mielenterveytesi lisäksi).

Itselleni maksuton konsultaatiokäynti bikinirajan kanssa oli ratkaiseva juttu. Sain Leenalta varmuuden siitä, että laser todella tehoaa minulle. Olin myöskin kuvitellut olevani ihmiskunnan karvaisin yksilö, mutta oli aika helpottavaa kuulla, että joka ikinen asiakas kuvittelee tismalleen samoin. Muistaakseni toisen tai kolmannen hoidon jälkeen totesin Leenalle, että ainoa mitä mietin on, että miksen tehnyt tätä aiemmin? Miksei kukaan ollut kertonut miten upea keksintö tämä on ja miten se voisi muuttaa elämäni? Leena sanoi, että joka ikinen asiakas sanoo samaa. En voi siis kylliksi suositella karvanpoistoa laserilla!

Ainiin, oleellinen seikka. Kyllä, hoito sattuu vähän. Bikinirajalle ensimmäiset kolme kertaa olivat tukalat. Mutta siitä selviää, todellakin. Onneksi hoidossa käytetään puhallinta, joka puhaltaa viileää ilmaa iholle ja auttaa hieman pahimpaan kipuun. Eikä se hoito ikuisuutta kestä. Veikkaan että synnytys on paljon kivuliaampi kokemus! Pitää vaan muistaa hengittää. Kolmannen hoitokerran jälkeen bikiniraja ei muistaakseni sattunut enää tippaakaan, koska karvojen määrä oli vähentynyt niin radikaalisti. Ihossa on myös kohtia, joissa laser ei tunnu juuri miltään. Sääret olivat ihan lastenleikkiä bikinirajaan verrattuna – paitsi nilkoissa. Mutta kun hengittää syvään (eritoten uloshengityksellä), niin senkin kestää.

Bikinirajan jälkeen ihoni oli paljon punaisempi ja turvonneempi kuin säärten. Nyt sääret näyttävät vain siltä, kuin niistä olisi koittanut sheivata liian lyhyttä karvaa – siis punaisia pilkkuja on paljon. Kunhan ne ovat rahoittuneet parissa päivässä, aloitan tehokuivaharjauksen päivittäin, jotta kuolleet karvat tulevat koloistaan ulos mahdollisimman nopeasti. Hoitoväli on pari kuukautta. Seuraava käsittely tehdään kesäkuun alussa. Vuoden päästä tähän aikaan saan siis suunnitella mihin aion pystyttää sheiverikokkoni. Lupaan raportoida joka ikisen käsittelyn jälkeen mikä on tilanne.

Karvanpoiston jälkeen iholle kannattaa käyttää aloe vera -geeliä, kunnes se on rauhoittunut (ja aloe veran päälle kosteusvoidetta). Kosteusvoiteen kannattaa olla todella ohut ja mahdollisimman kosteuttava, Absolutionilta löytyy tähän täydellinen yksilö. Lisäksi minulla on käytössä tällä kertaa myös Acorellen SOS Oil, jonka levitän iholle kosteusvoiteen jälkeen. Aion myös kokeilla auttaisiko Acorellen karvankasvua hidasta seerumi pullauttamaan mustat karvanjämät pois koloistaan nopeammin, se levitetään siis kosteusvoiteen alle.

Jos kärsit runsaasta karvaongelmasta, annan ystävän neuvon: mene laseriin! Laser Tilkkaan voi varata ajan soittamalla. Kommentteihin voi myös esittää kysymyksiä käsittelystä, saan varmasti Leenan vastaamaan, jos en osaa itse vastata. Minulle laser on ollut niin iso juttu, että toivon mahdollisimman monen saman ongelman kanssa painivan tietävän tästä. Karvaongelma sucks, mutta sen voi hoitaa pois, lopullisesti!

Säärten käsittely saatu veloituksetta

Kuvat Katja Kokko, alin kuva Helen Korpak

Avainsanat: ,

Beauty

22 kommenttia artikkeliin “Säärikarvojen ikuinen kadotus osa 1”

 1. Camilla

  Leenaa voi todellakin suositella! Aikoinaan menin Leenalle juurikin samaisen ongelman kanssa kun sinä, postauksista innostuneena. Prosessi vielä kesken mutta jumaliste paljon jo muutama hoito auttaa! 🙂

 2. Anniina

  Vitsit, tää blogikirjoitus sai kyllä innostumaan asiasta! Hiukkasen poikkeava kysymys, mitä mieltä itse olet kasvojen laseroinnista (esim. aknearpiin tai juonteisiin)?

 3. Sama ongelma ja tuska itselläkin: tummat ja paksut karvat ja vaalea iho. Haluaisin aloittaa prosessin HETI, mutta kysymys kuuluukin: kannattaako aloittaa prosessia näin ennen kesää? Esim bikinialueelle? Estääkö laserointi auringossa oleilun?

  • Itse aloitin sekä bikiniprojektin että myös tämän juuri ennen kesää. Auringossa voi olla, mutta ei muutamaan päivään laserin jälkeen ja iho tulee suojata hyvin. Jos on mahdollisuus aloittaa HETI, en miettisi sekuntiakaan!

 4. piu

  Tästä olen haaveillut vuosikymmeniä. Kasvoista leuka ja ylähuuli karvoittuu ja poisto on tukalaa, eikä oikeastaan edes onnistu itse tehden kunnolla. Voih kun voisi siirtää kaiken karvamäärän hiuspohjaan, tulisi meikäläisestäkin tuuhea tukkainen 🙂 konsultaation kyllä varaan, josko tämä hoito tehoaisi kasvoihini.

 5. Ulpu

  Kainaloihin voisin ottaa laseroinnin (vaikka kivun pelossa en taitaisi uskaltaa), koska mulla ärtyy kainalot sheivaamisesta. Menee ihan punaiseksi ja kutiaa pari päivää ajelemisen jälkeen. Talvella en ole edes sheivannut muuten kuin uimahallireissujen takia. Säärien kanssa pärjään eikä bikinirajatkaan tursua niin, että niihin tarttis, mutta kainalot on ongelma.

  • Kainaloiden laserointi kestää noin 10 minuuttia, eikä satu yhtä paljon kuin esim. bikiniraja! Kymmenen minsaa elämästä kestää vaikka mitä kipua! Eikä oo oikeesti paha 🙂 Suosittelen! Mulla oli kainalot kans ennen ihan ruvella, nyt sileät kuin vauvan peppu <3

   • Heili

    Kävin tänään konsultaatiossa. Mulla on tosi iso ongelma ihon alle kasvavista kulmakarvoista. Arvaa tuleeko tulehduksia ja näyttääkö kivalta kun on punaisia paiseita jatkuvasti.. Laser Tilkassa eivät valitettavasti suostuneet tekemään kulmien laserointia, on kuulemma liian lähellä silmiä. City Clinicillä käyttävät samaa Alexandriittilaitetta ja siellä eivät nähneet mitään ongelmaa toteuttaa mun toivottua aluetta. Aika on nyt varattu kolmen viikon päähän, jotta ehdin kasvattaa mustaa karvaa.. mulla on ollut koko elämäni ihan sama ongelma. Pikimustaa karvaa kaikkialla ja tosi vaalea iho. Sääriä olen epilounut nyt jo 12 vuotta putkeen. Onhan se auttanut paljon ettei ole sheivannut niin kauan. Mietin just että voisin ylähuulen hoidattaa samalla kertaa kuin kulmatkin. Kiva lukea miten hyvä kokemus sulla on ollut. Ja todella, tämä karvapainajainen on koettava itse, jotta ymmärtää ollenkaan… 🙂

   • Mun on pakko sanoa, että jos Laser Tilkassa ei suostuta tekemään toimenpidettä silmien lähelle (joka on todellakin ymmärrettävää), niin en menisi mihinkään muuallekaan. Luotan todella paljon Laser Tilkan hoitohenkilökuntaan. Mistä muuten tiedät, että City Clinic käyttää samaa laitetta? Alexandriittilasereita on useita. Miettisin todellakin kyseiseen toimenpiteeseen menemistä. Itselleni ei tulisi mieleenkään päästää laseria silmän lähelle.

 6. Heili

  Just.. no täytyy miettiä asiaa vielä sitten. Kiitos neuvosta! Vähän ehdin jo innostua kun olisi niin ihanaa päästä niistä kiusankappaleista eroon.

  • Jep, eli heillä on todellakin syy kieltäytyä siitä: asiakkaan turvallisuus. Mielestäni myös se on osoitus paikan luotettavuudesta, että kieltäydytään toimenpiteestä eikä vain oteta rahoja vastaan.

   • Heili

    Totta. No täytyy sitten vain jatkaa nyppimällä kulmakarvoja.. kunpa nekin vähenisi iän myötä. Jos sulla on jokin hyvä vinkki miten hoitaa sitä aluetta niin kiitän jo etukäteen. Huomenna pääsen vihdoin Lupauksen Tarjan hoitoon! Toivon niin Essen Bright ampullihoitoa! 🙂

  • Hei, Suosittelisin sinua kokeilemaan neulalla tehtävää karvanpoistoa. Tässä menetelmässä ei käytetä valoa, joten se varmasti sopii myös kulmakarvojen alueelle. Neulaepilaatio on melko hidasta koska karvat käsitellään yksitellen, plussaa tässä menetelmässä on kuitenkin se että se tehoaa kaiken värisiin karvoihin.

 7. Taika

  Olen jo useamman vuoden miettinyt ihokarvojen laserointia, mutta minua on toistaiseksi pidätellyt se, etten ole aivan varma, häiritsevätkö karvat oikeasti minua itseäni, vai ovatko yhteiskunta ja yleinen kauneusihanne aivopesseet minut ajattelemaan, että ihokarvoissa on jotain väärää. Tuntuu todella tekopyhältä yhtäältä saarnata naisten luonnollisten kehojen normalisoinnin puolesta ja kuitenkin itse haluta omista karvoistaan eroon. Tämän ei siis missään nimessä ole tarkoitus kritisoida sinua, vaan nimenomaan jokainen tekee omalla kehollaan juuri niin kuin parhaalta tuntuu, mutta en ole omalta kohdaltani saanut vielä ratkaistua tätä ristiriitaa. Toisaalta rakastan siloisten säärten tuntua, toisaalta en millään haluaisi ahtautua mihinkään muottiin.

  • Juu, jokainen saa ihan itse valita onko karvainen vai karvaton, mua ei toisten karvat haittaa! Omalla kohdallani ei ole epäilystäkään syistä miksi olen halunnut niistä eroon 🙂

   • Taika

    Niin ajattelinkin 🙂 Mietinkin, että olisitkothan suostuvainen vähän avamaan omia syitäsi? Sinä et vaikuta naiselta, joka tekisi jotain vain siksi, että sitä yleisesti odotetaan, ja ehkä sinun syidesi kuuleminen antaisi minulle uutta perspektiiviä ja saisi näitä omia neurooseja vähän helpottamaan. Minä kun haluaisin ne siloiset sääret, mutta tunnen siitä ihan hölmöä syyllisyyttä. Mutta ymmärrän kyllä, jos et halua asiasta sen enempää jutella.

 8. Annika

  Aivan ihana teksti ja vielä ihanampaa, että olet saanut noin ison avun. Itsellä vastaavaa ongelmaa on ollut karvoituksen kanssa teinistä lähtien. Alapäästä napaan on tummempi karvasoiro. Karvan pituus on onneksi lyhentynyt vuosia kestäneen sokeroinnin myötä (aikojen alussa karvan pystyi hyvin kiertää etusormen ympäri). Mutta luulen, että sheivauksen ja sokeroinnin myötä karvoitus on levinnyt leveämmälle alueelle vatsaan, koska tuntuu, että varsinkin sheivauksen jälkeen karvoitus vain leviää. Iän myötä tummempaa karvaa on tullut myös yhä enemmän nännien ympärillä ja rintakehään. Leuassa karvoja on ollut nypittävänä aina. Sokerointi ei ole sillä alueella vähentänyt kasvua.

  Joskus olen käynyt leuan ja vatsan laseroinnissa, mutta siitä ei mielestäni ollut juurikaan hyötyä. Vaikka tummaa karvaa löytyy niin silti olen pääasiassa vaalea ja vaalea/vaaleanruskea karvainen. Karva ei ilmeisesti ole laserointiin riittävän tummaa vaikka kasvoissa, rinnoissa kuitenkin näkyy, kun iho on niin vaalea. Pelkäänpä, että en saa apua asiaan, mutta ajattelin silti käydä tuossa konsultaatiossa. Olen kuitenkin niin kauan asian kanssa kamppaillut ja väsynyt nyppimiseen, että kannattaahan sitä kysyä. Jos edes reisiin saisi vähän apuja

  Lueskelin tuota laserointiin valmistautumista ja siinä sanottiin, että laserointi aamuna pitäisi tehdä sheivaus. Jos hoidetaan esim. reisiä, niin karvaako ei saa olla reidessä yhtään? Vai ymmärsinkö oikein?

  Kiitos tästä tietopaketista!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>