Beauty

Neal’s Yard Remedies Soothing Starflower: herkkäihoisen timanttiset tuotteet

Beauty | 11.4.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä sekä alekoodin

Nyt tulee toivepostaus seuraavan tyyppisille ihmisolennoille:

– herkkäihoiset
– hajusteallergikot
– atoopikot
– rosaceaihoiset
– POD:sta kärsivät
– teinit
– raskaana olevat
– imettävät
– kemikaalidetoxia kaipaavat (siis myös luonnonkosmetiikan kemikaalien minimointia kaipaavat)

Luonnonkosmetiikkaviidakossa on edelleen hajustamattomien tuotteiden mentävä aukko. Ja eri toten sellaisten hajustamattomien tuotteiden, jotka olisivat a) tehokkaita ja b) eivät muistuttaisi ulkoasultaan Aqualan L:ää. Tässäpä olisi jollekulle valmistajalle kunnon niche – tai oikeastaan ei edes niche, koska etenkin Suomessa valtavirta rakastaa hajusteettomia herkän ihon tuotteita.

Englantilaisella luonnonkosmetiikan pioneerilla Neal’s Yard Remediesillä on ollut tähän ratkaisu jo aika päiviä sitten, mutta jostain täysin mystisestä syystä  tuotteet eivät ole olleet suomalaisten jälleenmyyjien valikoimissa ennen kuin vasta nyt. Olen ehtinyt kokeilla tuotteita tässä hyvän tovin ja eipä kyllä tälläkään kertaa NYR päässyt pettämään, vaan päinvastoin – tuotteet ovat aivan timanttisia ja putelit niin kauniita ettei niitä tarvitse piilottaa näkyviltä.

Neal’s Yard Remediesin tuotteethan perustuvat yrteillä parantamiseen ja aromaterapia on vahva osa koko sarjaa – paitsi tässä Soothing Starflower -tuotelinjassa, johon ei ole lisätty lainkaan eteerisiä öljyjä ja tehoaineet on valittu herkän ihon tarpeisiin. Starflower-tuotelinjaan kuuluu kolme tuotetta: puhdistusmaito, essence hoitotiiviste sekä kosteusvoide. Tuotteiden avainraaka-aineita ovat purasruohoöljy, alppitähtiuute, lakritsinjuuriuute sekä aloe vera. Tehdäänpä niihin tarkempi katsaus lyhyesti:

Purasruohoöljyä käytetään paljon herkkäihoisten tuotteissa, ihottumien ja ärsytysten hoitoon sekä esimerkiksi vauvojen ja lasten tuotteissa. Se sisältää runsaasti gammalinoleenihappoa ja linolihappoa sekä allantoiinia, piihappoa ja polysakkarideja, jotka auttavat rauhoittamaan tulehduksia, ärsytyksiä ja punoitusta, pehmittävät ihoa, ehkäisevät ihon hilseilyä ja elvyttävät ihon toimintoja. Alppitähtiuute sisältää mm. klorogeenihappoa, bisabolanea ja luteoliinia, jotka auttavat rauhoittamaan ihoa ja tulehduksia sekä vahvistamaan ihon suojabarriääriä ulkoisia haittatekijöitä ja vapaita radikaaleja vastaan. Lakritsinjuuriuute sisältää mm. B-vitamiineja ja flavonoideja ja sillä on kortisonintapaisia vaikutuksia; se pehmittää ja rauhoittaa ihoa ja tasapainottaa ihon talineritystä. Lisäksi lakritsinjuurella on pigmenttiläiskiä vaalentava vaikutus ja sitä käytetään myös aknen, rosacean, atopian ja psoriasiksen hoidossa. Aloe vera onkin suurelle osalle tuttu kasvi, jonka tulehduksia kosteuttavat, rauhoittavat, viilentävät ja ihoa uudistavat vaikutukset on laajasti tiedossa.

Tuotteissa tuoksuvat raaka-aineet, joista tunnistettavin on purasruohoöljy. Purasruoho on toiselta nimeltään kurkkuyrtti. Jos olet viljellyt tätä yrttiä kasvimaallasi, tiedät miltä se tuoksuu; hieman kurkkuiselta.

Sitten katsaus tuotteisiin:

Puhdistusmaito on koostumukseltaan aivan ihana: kevyttä ja silkkistä maitoa, joka puhdistaa hyvin meikkivoiteenkin, emulgoituu iholta pois helposti vedellä ja jättää ihon ei minkään tuntuiseksi – eli tismalleen sellaiseksi, miltä ihon kuuluukin tuntua puhdistuksen jälkeen. Tällä voi poistaa huoletta myös silmämeikit.

Essence hoitotiiviste/seerumi oli niin mahtava tuote, että tähän ihastuu varmasti moni muukin kuin vain herkän ihon hoitoa kaipaavat! Tuote on koostumukseltaan geelimäisen seerumin ja täyteläisen hoitonesteen välistä ja ihastuinkin siinä juuri erinomaiseen koostumukseen, josta tuli mieleen Whamisan Deep Rich Toner paksummassa koostumuksessa. Seerumia on terästetty hyaluronihapolla, mikä tehostaa sen kosteuttavaa vaikutuksia. Tämä hoitotiiviste on kyllä the best kept beauty secret -osastoa Neal’s Yard Remediesiltä!

Kosteusvoide on juuri sopivan kevyt ja nopeasti imeytyvä, jolle kaakaovoi tuo kosteutta lukitsevan ja suojaavan vaikutuksen. Loistava voide kuivalle iholle, koska se ei ole liian täyteläinen, vaan kosteuttava. Tässä on timanttinen tuote myös teinille ja 100 ml pullo kestää myös päivittäisessä käytössä useita kuukausia. Kunnon löytö!

Ihan mahtavaa, että Starflower-tuotteet löytyvät nyt myös Suomesta! Tällä hetkellä ne on saatavilla House of Organicista, mutta toivottavasti pian myös muilta NYR:n jälleenmyyjiltä.

House of Organicissa on tällä hetkellä menossa kampanja, jossa saat 15 % alennuksen kaikista Neal’s Yard Remediesin tuotteista koodilla YOUAREASTAR. Tarjous on voimassa 30.4.2018 asti. Klikkaa ostoksilla TÄSTÄ.

Tuotteet saatu blogin kautta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,