Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: suuri käsisaippua ja -voideopas!

Inken purkkinurkka | 4.4.2020 | Inke

Purkkinurkan Inken käytetyimmät kosmetiikkatuotteet just nyt? No arvaa vaan…

Tuotteet saatu testiin House of Organicilta.
Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

Sanon aina tarvitsevani sitä ja tätä kosmetiikkaa, itsekin tiedostaen, että valtaosa näistä tarpeista on ensisijaisesti kuitenkin vain haluja. Eikä siinä sinänsä mitään pahaa ole – saahan sitä ihmisellä rakkaita harrastuksia olla ja ihan käyttötavaraahan nämä ovat. Mutta nytpä väitän, että tämän päivän Purkkinurkassa esitellään tuotteita, jotka tarvitsee – ja aivan erityisesti juuri tässä hetkessä – ihan joka ikinen!

Kädet tulee tällä hetkellä pestyä varmaan kymmeniä kertoja päivässä (ja tämä, vaikka olen kotona ja poistun sieltä ainoastaan koirien kanssa ulos), joten saippuaa kuluu kiitettävästi. Ja kuluvat kyllä kädetkin, ellei niitä voitele välillä – näin poikkeukselliset saippua- ja lutrausmäärät kaipaavat kyllä vastapainokseen todella hyvää käsirasvaa. Niinpä laitoin itseni – tai siis käteni – likoon ja testailin erilaisia luonnonkosmetiikkakriteerit täyttäviä vaihtoehtoja tulevien viikkojen kovaan tarpeeseen ja kulutukseen!

Minulla käytössä on aina kolme käsisaippuaa, yksi jokaiselle altaalle (keittiö, wc, kylppäri), joten jaottelen testaamani saippuat tällä kertaa nyt tällaisen jaon mukaan. Sinänsä jokainen kuitenkin hoitaa hommat vesipisteellä kuin vesipisteellä, joten sen kun vaan valitset mieleisesi purnukat – kunhan peset käsiä usein ja huolellisesti!

WC:n käsienpesualtaan reunalle:

Meidän vessa on noin neliön suuruinen (näinköhän edes sitä), ja siitä voi päätellä, miten suuri käsienpesuallas tilasta löytyy. Monilla on varmaan isompia kahvikuppeja, heh. Avainsanat: kompakti ja katseenkestävä! Yleensä hifistelen tämän saippuan kanssa eniten – jos käy vieraita, on kivaa, jos voi tarjota kaunista saippuaa. Nyt ei käy, joten hifistelen ihan vaan omaksi ilokseni.

Mádara Infusion Vert Moisture Soap -käsisaippua

Tyylikäs pakkaus, jota kelpaa katsella. Hyvä saippua, jossa ihana, yrttisen raikas tuoksu – ”aina oikein” eli varmasti sopiva moneen makuun. Voi käyttää koko vartalolle. Erittäin cool – tätä minulla itse asiassa onkin ollut monta monituista pulloa jo ennen tätä käsisaippuatestiä!

Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Hand Wash -käsisaippua

Kosteuttavaa luomuhunajaa ja huumaavan tuoksuista appelsiininkukkaa sisältävä saippua paitsi pesee kädet niitä hellien, myös tukee mehiläisten suojelua. En kestä noita pikkupikku mehiläisiä tuossa pullon kyljessä, tämä pullo on viehättävä! Luksukas valinta.

Evolve Organic Beauty African Orange Aromatic Wash -käsisaippua

No, tulinkin juuri tunnustaneeni rakkauttani appelsiinin tuoksua kohtaan, joten tässäpä hieman lisää sitä – vieläpä seetripuulla höystettynä, joka on toinen suosikkini! Erittäin elegantti valinta. Itselläni on tästä testattavana tällainen matkakoko, jota näinä aikoina suosittelisin käsilaukkuun jokaiselle, joka ei (painavista syistä!) voi olla koko päivää kotikaranteenissa. Itse asiassa ihan hyvä idea myös koronan jälkeiseen aikaan: käsisaippua on luvattoman usein loppu julkisten tilojen vessoista, eikä kunnon pesua millään käsidesillä voi kuitenkaan korvata.

Avril käsisaippua, ruusu

Erittäin hyvän hinta-laatusuhteen luksusta arkeen kaikille ruusuntuoksun ystäville. Melko minimalistinen pullo, aito ja todella kaunis tuoksu. Ai niin – ja hyvä saippua! Jos ei ole elo nyt niin ruusuista, olkoon sitä edes saippua.

Kylppärin käsienpesualtaalle:

Jos meillä tuo vessan käsienpesuallas on minipieni, kylppärin ainakin 120 cm leveä altaamme kompensoi. Täällä on tilaa lotrata! Saippuoita voi täällä olla parikin erilaista: tykkään käyttää hyvää palasaippuaa myös suihkussa ja sillä samalla, omalla saippuallaan voi toki kätensäkin pestä. Jos jollakulla on muuten vinkkejä hyvästä saippuatelineestä, otan niitä ilolla vastaan!

Organic Shop -käsisaippuat, Rose Peach & Pomegranate Bracelet

Puolen litran megapullo hedelmäisen tuoksuista luonnonkosmetiikkasaippuaa alle femmalla – erittäin hyvä diili. Puhdistavaksi mutta kosteuttavaksi suunniteltu koostumus on juuri sitä, mitä nyt tarvitsen. Ja vähintään puoli litraa. Tykkään tästä brändistä, jonka tuotteet ovat edullisia, mutta toimivia. Olin jo näiden vartalonkuorintojen ylin ystävä, mutta hyviä ovat käsisaippuatkin!

Ihana palasaippua – tässäpä muutamia ehdotuksia:

Virolainen Joik tekee kauniita, simppeleitä saippuoita, joista itse sain testattavaksi kauniin, liilanpunertavan ja laventelisen Lavender Soapin, sesonkiin sopivan, mintunvihreän ja yrttisen Spring Herbs Soapin sekä hajusteettoman ja superhellävaraisen, vauvoillekin sopivan Extra Gentle Body Soapin.

Helsinkiläinen saippuatehdas Doft tarjoilee myös kivoja vaihtoehtoja, itse sain testiin tuoksuttoman Rantakallio-suolasaippuan, joka on itse asiassa kaikessa pelkistyksessään aika virkistävä vaihtoehto! Tykkään suolasaippuoista erityisesti vartalosaippuana suihkussa, mutta saippuaahan tämä siis on tämäkin ja tällä pesee hyvin myös kädet. Minimalistin valinta.

Mainitsen samaan syssyyn myös suomalaisen Flow Cosmeticsin ihanat, aromaterapeuttiset chakra-saippuat, joista joulun alla viimeksi kirjoittelinkin. Nyt testailemani, tyrniöljyä sisältävä Flowing Emotion -suolasaippua tuoksuu greipiltä ja ylang ylangilta, jonka energisoiva yhdistelmä eteerisiä öljyjä rohkaisee nauttimaan elämän iloista, luovuudesta, romantiikasta ja saa arjen askareet tuntumaan keveiltä. Okei – en vain suosittele, vaan MÄÄRÄÄN tällaisen saippuan jokaiselle juuri nyt! Samalla palikalla voi muuten pestä myös hiukset.

Olen törmännyt keskusteluihin, joissa koronaviruksen torjuntaan suositellaan ensisijaisesti nestesaippuoita, mutta en ole sellaista luotettavaa lähdettä löytänyt, joka tämän faktaksi varmistaisi. Luotan siihen, että Purkkinurkan lukijat säilyttävät palasaippuansa oikein, huuhtelevat saippuapalan käsissä pyörittelyn ja vaahdottamisen jälkeen sekä käyttävät saippuaansa lähtökohtaisesti puhtaassa kylppäriympäristössä niin, että palanen on parhaassa tapauksessa vain käyttäjän omassa, henkilökohtaisessa käytössään. Palasaippua uskoakseni pesee kädet ihan yhtä hyvin kuin nestemäinenkin saippua, joten jos palaa käyttää ja säilyttää oikein, miksei homma hoituisi näinkin. Tällaisella käsienpesutahdillahan kierto on varsin nopeaa!

Keittiön lavuaarille:

Jos keittiössäsi ei vielä ole käsisaippuaa, hanki äkkiä sinnekin sellainen! Ruokaa laittaessa on hyvä pesaista kädet paitsi ennen ja jälkeen, toisinaan myös välissä – erityisesti silloin, jos käsittelee kalaa tai lihaa. Tiskiaineet ovat käsille rajusti rasvaa liuottavina ihan väärä valinta, siksi siis kannattaa pitää käsille tarkoitettua pesuainetta myös keittiön altaan vierellä, ettei tulisi hädän hetkellä tehneeksi karhunpalvelusta kämmenilleen.

Sonett käsienpesuneste, rosmariini

Ah, täydellinen keittiösaippua – yrttinen tuoksu kun sopii sinne(kin) täydellisesti ja auttaa myös poistamaan käsistä kokkauksesta jääviä hajuja. Saatavilla on muuten myös litran täyttöpullo, jos pitäisit keittiön pöydällä mielummin juuri omaan tyyliisi sopivaa pumppupulloa. Saatoin juuri jäädä tähän vähän koukkuun.

Kevyempi käsivoide päiväsaikaan:

Käsivoiteita suosittelisin hankkimaan kaksi: jokainen voiteen imeytymistä työpäivän aikana odotellut tietää kyllä, miksi. Päiväsaikaan töihin tai kotikonttorille tarvitaan voide, joka sujahtaa käsiin pikapikaa ja joka ei tahraa papereita tai läppäriä tuhtiin rasvakerrokseen.

Mádara Infusion Vert Repairing Multi-Layer Hand Cream -käsivoide

Ei uskoisi, että näin tuhti voide imeytyy näin nopeasti! Miedon tuoksuinen voide suojaa ja ravitsee käsiä sekä vahvistaa kynsiä. Oikein hyvä valinta tähän aikaan ja tulevaankin. Vakuuttava vaihtoehto, pelkistetyn tyylikäs ja tehokas.

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Hand Cream -käsivoide

Klassikkovalinta kaikille ruusun ystäville – kuten esimerkiksi minulle. Syväkosteuttava koostumus sujahtaa käsiin sukkelasti ja auttaa käsiä pysymään pehmeinä jatkuvasta pesemisestä huolimatta. Tästä tulee aina jotenkin hyvä ja kukkainen mieli.

Tuhdimpi yövoide käsille:

Yöpöydälle kannattaa varata oikein tuhti ja rasvainen käsivoide, jota levitetään käsiin siinä vaiheessa, kun ollaan jo peiton alla, herätyskello viritettynä ja valot sammutettuna. Jos omistat puuvillahanskat, niin hyvä – ne voivat tehostaa entisestään voiteen imeytymistä käsiin. Jos omistat sukat, niin hyvä – tuhdit käsivoiteet sopivat mielestäni hyvin myös jalkapohjiin, joten voitele myös jalat, laita niihin puristamattomat sukat ja nouset sängystä aamulla pehmeämmin jaloin.

100 % Pure Eucalyptus ja French Lavender Hand Buttercream -käsivoiteet

Näiden voiteiden koostumus on todella ihana: tuhdin voimainen, mutta nopeasti imeytyvä. Hyvin sopisivat päiväkäyttöönkin, mutta laitoin nämä nyt yölistalle minulle testiin valikoituineiden, aivan ihanien tuoksujen perusteella! Rauhoittava, nukahtamistakin kenties helpottava laventeli tai rentouttava, mahdollista tukkoista oloa helpottava eukalyptus ovat oivia valintoja juuri ennen yöpuulle siirtymistä. Arjen aromaterapiaa! Olen menestyksekkäästi käyttänyt molempia voiteita myös jalkapohjiin – suosittelen.

Ja sitten vielä balmi niihin kaikkein kuivimpiin hetkiin ja kohtiin:

Lisäksi varustautuisin tähän käsienpesurumbaan tuhdilla balmilla – siis vedettömällä voiteella, jolla päivisin voi sivellä vaikkapa kuivuvia kynsinauhoja ja öisin ravita koko käsien kovia kokenutta ihoa oikein urakalla. Testasin kaksi vaihtoehtoa: P’Ure Papayacaren hedelmäisen ja herkullisen Papaya Skin Food -voiteen sekä huulirasvoistaan tutun Hurraw!-brändin uuden BalmToo -voiteen Sandalwood Fir -tuoksuisena.

Papaijabalmin välitöntä elvytystä lupaavassa koostumuksessa on mehukkaan tuoksuista, C-vitamiinirikasta australialaista papaijaa, rauhoittavaa sheavoita sekä kosteuttavaa makadamiaöljyä. Tätä voi kynsinauhojen ja huulten oikeastaan laittaa kaikkialle, jossa ihoa juilii: pieniin haavoihin, tatuointien ja laserkäsittelyiden jälkihoitoon, hankaumiin, ihottumiin… Ja tietysti myös laajemmille alueille, silloin kun siltä tuntuu. (En ole vielä keksinyt, minne tätä pitäisi levittää ravitakseen ruhjoutunutta sielua, mutta selvittelen.)

Samat hommat lupaa hoitaa myös BalmToo-balmi, jonka koostumuksessa on pehmentävää ja kosteuttavaa, tulehduksia hillitsevää moringansiemenöljyä, kosteuttavaa oliiviöljyä sekä Omega-3- ja Omega-6-rasvahappoja sisältävää Sacha Inchi -öljyä. Mäntyinen, metsäinen tuoksu on kerrassaan upea, mutta onhan tätä tuotetta toki saatavilla monena eri versiona, ja hyvä niin: käsiin ja jalkoihin tämä tuntuu ihanalta valinnalta, mutta jostain syystä en ensimmäisenä tätä tuoksua huulirasvaksi miellä, vaikka koostumuksen puolesta sitä voi huuliinkin levittää. Puisten tuoksujen ystävälle, ja kai tätä voisi unisex-valinnaksikin kuvailla!

Villi kortti koti-spahan:

Kaiken tämän jatkuvan pesemisen ja rasvaamisen ohella kädet voisi vaikkapa kerran viikossa tehohoitaa. Voiteen lisäksi tässä apuna on hyvä kuorinta: sellainen, joka kuorii ja hoitaa samanaikaisesti! Oikein toimiva purnukka tähän on Joik Organicin Hand and Foot Scrub, joka kuorii käsien tai jalkojen ihoa hienorakeisella merisuolalla ja samalla pehmentää sekä voitelee sen oliiviöljyn, manteliöljyn ja aprikoosinsiemenöljyn sekoituksellaan. Tähän voi vielä laittaa lisää voidetta päälle ja avot – kädet ovat niin pehmeät, ettet koskaan uskoisi, että olet pessyt niitä reilun kuukauden päivät noin kolmekymmentä kertaa päivässä!

Saippua- ja käsivoidevarastoja kannattaakin täydentää hyvissä ajoin, ilman kun ei nyt pärjää hetkeäkään. Itselläni olisi jo ilman tätä testiäkin aina vähintään pari pulloa käsisaippuaa jemmassa – on sitten valmiina, mistä laittaa uusi pullo tilalle kun edellisen pumpusta tulee ulos enää pelkkää pihinää.

Mikäli näistä minun testailemistani vaihtoehdoista tai House of Organicin laajoista saippuavalikoimista löytyy jotain sinuakin kiinnostavaa, niin nappaahan ostoskorin hinnasta -15% pois alekoodilla SAIPPUANURKKAUS – koodi voimassa toistaiseksi!

Alekoodi on voimassa itse asiassa kaikkeen normaalihintaiseen, joten käyhän kylppärinkaapit läpi ennen tilaamista, niin selviät yhdellä postikeikalla!

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,