Beauty

Parhaat vinkit kasvojen suojaamiseen liialta auringolta

Beauty | 5.4.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Esse

Auringon haitoilta suojautuminen alkaa ihon hydrolipidikalvon vahvistamisesta eli ihonhoitotuotteista. Lopuksi iho suojataan aurinkosuojalla, josta kannattaa valita kasvoille mahdollisimman hoitava versio. Poimi vinkit parhaisiin tuotteisiin auringon haitoilta suojautumiseen.

Sain eräältä lukijalta toiveen kirjoittaa parhaista vinkeistä kasvojen suojaamiseen auringolta. Eipä olisi toive voinut sattua parempaan saumaan, sillä juuri täällä tehtailin vinkkejä aiheesta. Valon määrä lisääntyy nyt joka päivä ja sen tuoma elinvoima tuntuu todella hyvältä. Siitä kannattaa siis ehdottomasti nauttia. Aurinko on elämän lähde ja se ravitsee koko kehoa ja sielua, mutta liiallinen aurinko aiheuttaa tunnetusti ongelmia.

Liiallisen auringon haitoilta suojautuminen ulottuu aurinkosuojakertoimen sisältävien tuotteiden lisäksi ihonhoitotuotteisiin. Aurinko nostaa helposti pigmenttiläiskät esiin, mikäli niihin on taipuvainen, joten nyt on aika ottaa käyttöön läiskiä ehkäisevät tuotteet. Vaikka pigmenttiläiskiä ei omalla iholla esiintyisikään, niin suosittelen ehkäisevän hoidon aloittamista keväisin noin 30-vuotiaasta lähtien.

Kevätauringon ja Suomen kuivan sekä tuulisen ilmaston yhdistelmä on mille tahansa iholle haastava, sillä se lisää kosteuden haihtumista iholta, jolloin ihon suojabarriääri heikentyy. Tällöin iho kuivuu, sen sarveistumisprosessi voi häiriintyä, ihoon voi nousta tukkeumia ja se voi ärtyä. Jos ihossa on jo entuudestaan jonkinlainen epätasapainotila, se saattaa myös pahentua hetkellisesti. Ulkoiset stressitekijät aiheuttavat myös ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.

Vinkit kasvojen suojaamiseen auringon haittavaikutuksilta

Auringon haitoilta suojautuminen alkaa ihon hydrolipidikalvon vahvistamisesta eli ihonhoitotuotteista. Ihon runsas kosteuttaminen kasvovedellä tai hoitonesteellä on kaiken perusta. Jos iho on pintakuiva, kannattaa tehdä tehokosteustuskuuri sheet maskilla. Tärkein tehotuote on puolestaan kirkastavia ja pigmenttiläiskiä ehkäiseviä aktiviaineita sisältävä seerumi, joiden teho perustuu melaniinin eli pigmentin tuotantoon osallistuvan tyrosinaasientsyymin toiminnan hillitsemiseen. Seerumia käytetään aamuin illoin. Lisäksi kannattaa sijoittaa laadukkaaseen kasvoöljyyn, sillä monilla kylmäpuristetuilla kasviöljyillä on UV-säteilyltä suojaavia vaikutuksia. Ne eivät toki yksinään suojaa liian UV-säteilyn haitoilta, vaan antavat iholle lisäsuojaa ja vahvistavat ihon suojabarriääriä.

Lopuksi iho suojataan aurinkosuojakertoimella. Suosittelen valitsemaan kasvoille voiteen, joka on mahdollisimman hoitava. Kesällä ei tule yleensä käyttäneeksi meikkivoidetta, mutta keväällä paras suoja on aurinkosuojakertoimellinen meikkivoide, sillä se antaa iholle myös suojan ulkoisia stressitekijöitä vastaan ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta.

Aurinkosuojan kohdalla kannattaa muistaa, että suojakerroin ei toteudu pienellä nokareella, eli jos käyttää meikkivoidetta vain ohuesti, on suojakerroinkin hyvin matala. Kasvoille ja kaulalle tulisi käyttää voidetta 2 mg per neiliösentti, jotta purkin kyljessä oleva suojakerroin toteutuu. Jos käyttää puolet tästä määrästä, teho putoaa neliöjuureen alkuperäisestä, eli suojakerroin ei puolitu, vaan romahtaa.

Jos aurinkovoidetta käyttää puolet suositellusta määrästä, teho putoaa neliöjuureen alkuperäisestä, eli suojakerroin ei puolitu, vaan romahtaa.

Tämän vuoksi itse kerrostan voidetta iholle muutaman kerroksen, jos oleskelen suorassa tai voimakkaassa paisteessa pidempiä aikoja. Ei ole siis lainkaan huono idea käyttää kasvoilla aurinkovoidetta ja sen päällä vielä aurinkosuojakertoimen sisältävää meikkivoidetta.

Muistilista tärkeimmistä tuotteista:

1. Ihon runsas kosteutus hoitonesteellä
2. Kirkastava ja pigmenttiläiskiä ehkäisevä seerumi
3. Huolellisesti valittu laadukas kasvoöljy
4. Aurinkosuojakertoimen sisältävä kosteusvoide tai meikkivoide

Parhaat tuotteet kasvojen suojaamiseen

Probioottisen ihonhoidon pioneeri ja tinkimättömistä arvoistaan niin vastuullisuuden kuin laadun ja tehokkuuden suhteen tunnettu Esse tarjoaa ylivoimaisesti parhaat tuotteet pigmenttiläiskiltä ja auringon haittavaikutuksilta suojautumiseen.

Tehokosteutus:

Sensitive Sheet Mask: uusin tuote Essen valikoimassa on Sensitive-linjaan saapunut sheet mask, joka on valmistettu täysin kompostoituvasta bambukankaasta. Sensitive sheet mask on täydellinen ihon suojabarriääriä vahvistava tehonesteyttäjä, joka sisältää runsaasti hyaluronihappoa, miljoona inaktivoitua Lactobacillus-bakteeria millilitraa kohti sekä bakteerilysaateista valmistettua uutetta. Probioottiset uutteet parantavat ihon suojabarriääriä yhdessä hyaluronihapon ja prebioottien (yacon-juuri jauhe ja alfaglukaanioligosakkaridit) kanssa vähentäen kosteuden haihtumista iholta.

Tämä on todella next level sheet mask, sen tuntee heti, kun harson ottaa ulos pakkauksestaan; se aivan tihkuu mehevää kosteutta. Vaikutusajan jälkeen iho on todella täyteläinen, sileä, kosteutettu ja heleän värinen.

Käytä sheet maskia iltaisin kerran viikossa täydentämään ihon kosteuttamista kasvoveden jälkeen. Ihon epätasapainotiloissa sitä voi hyvin käyttää myös muutaman päivän välein tehokuurina. Yksi pakkaus sisältää neljä naamiota.

Kirkastava ja kosteuttava seerumi 25-vuotiaasta eteenpäin:

Ikä on todellakin vain numeroita. Ihonhoitotuotteita valitessa ikäsuositukset ovat vain suuntaa antavia, sillä ”ihon ikä” voi olla eri kuin fyysinen ikä. Nuorella iholla voi esiintyä elintavoista ja stressitekijöistä johtuen ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä, jolloin voi hyvin käyttää kuuriluontoisesti kypsemmälle iholle suunnattuja tuotteita.

Hyaluronihapposeerumi: tässä päivitetyssä versiossa Essen edellisestä peruslinjan seerumista yhdistyvät intensiivinen kosteutus, ihon mikrobiomia tukeva, antioksidanttinen ja heleyttävä vaikutus. Seerumi sisältää aloe veraa, prebiootteja, probioottisia uutteita, hyaluronihappoa, paju-uutetta sekä rooiboksen ja oliivinlehden uutteita. Seerumi jättää ihon pinnan todella sileäksi, täyteläiseksi ja napakaksi.

Hyaluronihapposeerumi on saatavilla myös pienemmässä, 15 ml pakkauskoossa.

Kirkastava ja kosteuttava seerumi 40-vuotiaasta eteenpäin:

Ageless Serum: tämä seerumi on Essen kuningatar-seerumi ikääntyvälle iholle ja valitsin sen myös vuoden parhaaksi seerumiksi.  Seerumi on kunnon tiivistettä, todella tehokasta tavaraa. Sumajuuren, Brasilian potenssipuun ja valkoisen liljan yhdiste ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista ja siloittaa ihoa. Pirunkourauute puolestaan suojaa kollageenia ja elastiinia ja makkarapuu-uute kiinteyttää. Matalamolekyylinen hyaluronihappo tasoittaa juonteita.

Probiotic Serum: eläviä probioottimikrobeja sisältävä seerumi kannattaa yhdistää Ageless Serumiin silloin, jos tietää ihon olevansa altis pigmenttihäiriöille tai hoitaa niitä. Probioottiseerumi on koostumukseltaan öljyä, joten sitä voi käyttää kasvoöljyn tapaan tai sekoittaa sitä kasvoöljyyn, kuten Essen Repair Oiliin tai Protect Oiliin.

Suojaava kasvoöljy:

Protect Oil: tämä kasvoöljy on todellinen timantti suojaamaan ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä. Se sisältää ximenia-öljyä, joka muuntuu ihoa suojaavaksi ”kalvoksi” altistuessaan UV-valolle tai vapaille radikaaleille. Se suojaa ihoa tehokkaasti ympäristön saasteilta, tuulelta ja ehkäisee auringon aiheuttamia haittavaikutuksia. Öljy ei tuki ihoa ja se sopii hyvin myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle. Siitä jää iholle samettinen ja tasainen pinta, jonka päälle meikki levittyy kauniisti.

Aurinkosuoja:

Aurinkovoide SPF 30: tehokas aurinkosuoja ja hoitava tuote löytyvät harvoin samasta purkista, mutta Esse tekee tässä poikkeuksen. Fysikaalisen aurinkosuojan sisältävä voide ei jätä iholle lainkaan valkoista pintaa, sillä siihen on lisätty kevyesti väripigmenttejä. Kyseessä ei kuitenkaan ole sävyttävä voide. Hajusteeton voide sisältää lisäksi vahvoja antioksidantteja, jotka tuovat iholle suojaa liiallisen auringon aiheuttamilta vapailta radikaaleilta. Essen aurinkovoide on ehdottomasti aurinkovoiteiden ykkönen kasvoille, kaulalle ja dekolteelle hoitavuutensa ansiosta, mutta se sopii myös vartalolle.

Meikkivoide SPF 30: valitsin Essen meikkivoiteen vuoden parhaaksi eikä mieleni ole siitä muuttunut. Tässä tuotteessa yhdistyvät täydellinen meikkivoide, hoitavuus ja aurinkovoide. Voide levittyy iholle kuin unelma ja peittää täydellisesti – ja peittävyyttä voi tarvittaessa myös säädellä helposti. Meikkivoide ei rullaa iholla eikä jämähdä iholle, joten sitä voi työstää rauhassa. Värisävyjä on kahdeksan viidessä eri sävyasteessa: kustakin asteesta on punertava ja kellertävä sävy.

Oletko kokeillut näitä tuotteita Esseltä? Mitkä ovat suosikkejasi?

Kuvat Katja Kokko, paitsi sheet mask kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , , , , , , , ,