BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: luksuslaatua tammikuuhun

Beauty | Inken purkkinurkka | 12.1.2018 | Inke

Vieraileva kirjoittaja Inke etsii Instagramista sarkastisia meemejä ja uusia kauneusbrändejä.

Kerroinkin muutama kuukausi sitten Instagramin syövereistä bongaamistani, visuaalisesti vakuuttavista mutta varsin identtisistä luonnonkosmetiikkabrändeistä – ja siitä, kuinka haluaisin testata niistä jokaista. Noh, tässä haasteessa ei auta muu kuin edetä purnukka kerrallaan!

Tammikuuksi nappasinkin testiin ajattoman elegantteihin, Chanel 5 -parfyymistä muistuttaviin pulloihin pakattuja Mokoto-brändin vartaloöljyjä. Kliseistä tai ei, mutta tammikuu ja oikeastaan koko alkuvuosi on minullekin uuden alun aikaa, jolloin itsestään haluaa pitää oikein hyvää huolta. Tänäkään vuonna se ei missään nimessä tarkoita hurjia detox-kuureja tai rääkkiliikuntaa, vaan lempeitä otteita ja hyyyyyvin pientä kurinpalautusta kiireisen syksyn ja juhlitun joulukuun jälkeen. Nämä ihoa ravitsevat, silkinsileät ja silmiä hivelevän ylelliset vartaloöljyt ja niiden rituaalinomainen levittely ovatkin ehdottomasti olennainen osa noita lempeitä otteita.

Mokoton verkkokaupan valikoimasta löytyy toistaiseksi ainoastaan kuusi vartaloöljyä, joiden äärellä tosin meinasi iskeä jo pieni valinnanvaikeus. Tyylikkäät tuoksut ovat tärkeä osa Mokoton filosofiaa, mutta öljysekoitusten ihonhoidolliset ominaisuudet eivät todellakaan jää niiden jalkoihin. Valtaosa Mokoton käyttämistä öljyistä ovat luomulaatuisia, elintarviketasoisia ja/tai kylmäpuristettuja ja kaikki tuotteista ovat myöskin vegaanisia. Eteeriset öljyt ovat valikoituneet tuotteisiin paitsi upeiden tuoksujen, myös niiden aromaterapeuttisten ominaisuuksien vuoksi.

Näin talven keskellä kaipasin vartaloöljyiltä paitsi helpotusta hieman kuivuudesta kiristelevälle iholleni, myöskin sopivasti luksukasta fiilistä, jotta tämä itseni lelliminen ei pääsisi unohtumaan heti ensimmäisen kiireen koittaessa. Näihin pulloihin tarttuminen ei nimittäin ole missään nimessä mikään ikävä velvollisuus vaan kunnia.

Rose de Bulgarie

Ensimmäinen valinnoistani oli (tietysti!) Rose de Bulgarie -öljy, olenhan hienostuneiden ruusutuoksujen ylin ystävä. Itse miellän ruusun tuoksun huolettoman arvokkaaksi ja elegantiksi, enkä usko olevani tulkintani kanssa yksin.

Bulgarialaisesta damaskuksen ruususta nimensä ja sielunsa napanneen öljyn tuoksuun on sekoitettu myös hieman mausteista patsulia sekä geraniumöljyä. Lopputulos on hento ja hienostunut –  juuri täydellinen pehmoisen neuleen alle arkea keventämään.

Varsinainen öljypohja on sekoiteltu ihoa kiinteyttäväksi, kosteuttavaksi ja uudistavaksi nuoruuseliksiiriksikin tituleeratusta marulaöljystä, ihoa uudistavasta tamanuöljystä, ihon elastisuutta lisäävästä ruusunnuppuöljystä sekä tutuista ihonhoidon moniottelijoista, eli shea- ja kookosöljystä.

Lavande

No mutta, entäs kun se vuoden ensimmäinen stressipiikki meinaa lähestyä ja vuodenvaihteen lomailun aikaansaama rentous alkaa haihtua? Laventelista rentoutusapua ammentava Lavande-öljy voisi olla oikea valinta!

Huumaavantuoksuinen ranskalainen laventeli on saanut seurakseen pientä pehmennystä damaskuksenruususta, limestä sekä geraniumista. Mikä täydellinen tuoksukombo ennen nukkumaanmenoa levitettäväksi – tai miksei myös sellaiseen päivään, johon arvelee kaipaavansa hieman rauhoittelua.

Tämä öljy on haluttu sekoitella ihoa pehmentäväksi, tasapainottavaksi ja kosteuttavaksi. Koostumukseen on ladattu  muun muassa hyvillä rasvahapoilla sekä lukuisilla vitamiineilla ladattua avokadoöljyä, antioksidanttipitoista riisileseöljyä, tamanuöljyä sekä kookosöljyä.

Néroli

Kevättä kohti mennään, mutta pahoin pelkään, että edessä on vielä muutamia sellaisia päiviä, jotka tulevat horjuttamaan uskoani valoisammista ja lämpimämmistä päivistä. Eipä hätiä mitiä, silloin aion sulkea silmät ja lotrata tuoksullaan auringosta ja lämmöstä muistuttavalla Néroli-öljyllä. Miltei tekisi mieli kaivaa aurinkolasit esiin, niin vahvasti tämä heittää ajatukset kohti kaupunkielämää, rantamaisemaa ja hyvää ruokaa yhdisteleviä kesälomareissuja.

Virkistävänä ja valoa tuovana tunnettu neroli- eli appelsiininkukkaöljy on saanut mukaan pientä mausteisuutta santelipuusta sekä damaskuksenruususta ja geraniumista. Tarkasti lukenut ehkä huomaakin samojen tuoksuöljyjen pyörivän mukana yhdestä pullosta toiseen toiseen, mutta vannon ja vakuutan, että näitä lopputuloksia ei toisiinsa vahingossa voi sekoittaa!

Kosteuttavaksi, virkistäväksi ja ravistavaksi koostettu öljypohja sisältää muun muassa ruusunnuppuöljyä, E-vitamiinirikasta jojobaöljyä sekä riisilese- ja kookosöljyä.

Kaikki testaamistani öljyistä ovat kevyitä ja hyvin imeytyviä, hieman kuivaöljyn kaltaisia sekoituksia. Näitä voi siis hyvin käyttää muutoinkin kuin flanellipyjaman parina kotosalla! Öljyt kannattaa levittää vielä kostealle iholle suihkun tai kylvyn jälkeen, jolloin ne pääsevät sitomaan kosteutta ja imeytymään parhaalla mahdollisella tavalla. Öljyistä jää iholle kaunis, himmeä kuulto, ihanan pehmoinen pinta, lempeä tuoksu – sekä ennen kaikkea mielettömän ylellinen fiilis.

Kolmen Katjan kanssa testiin tilaamamme öljyn lisäksi saimme minipienet testerit myöskin hurmaavantuoksuisista Ylang-Ylang– sekä Jasmin -öljyistä. Näinkin laajalla skaalalla valikoimaa nuuhkittuani olen vaikuttunut tuoksujen hienostuneista vahvuuksista sekä lempeistä sekoituksista: näiden kanssa en koe olevan vaaraa siitä, että tuoksuisin vastaantulijan nenään The Body Shopin tuoksuöljykärryyn kaatuneelta. (Kaikki ysärin tytöt tietävät, mistä puhun – right?)

Mokoto on todella panostanut sisältöjen lisäksi myös öljyjensä pakkauksiin: kauniit pullot kuulemma valmistetaan pieteetillä eräällä Ranskan vanhimmista lasitehtaista. Erityiskiitokset myös niiden käytettävyydestä: pakkausten hajuvesipulloista tuttu spray-mekanismi toimii mainiosti myös vartaloöljyjen kanssa.

Ja näin raporttini loppuun pääsen viimein kertomaan vielä yhden hienon piirteen näistä luksusöljyistä: näitä ei ole nimittäin hinnalla pilattu. Yksi 50 millilitran öljypullo maksaa 30 euroa, joka on mielestäni varsin kohtuullinen hinta näin hyvälaatuisesta ylellisyystuotteesta. Jos en tietäisi, en muuten uskoisi!

Mitäs tuumaatte, meneekö testiin?

Avainsanat: