BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: Instagramin ihanat identtiset

Beauty | Inken purkkinurkka | 24.7.2017 | Inke

Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi - alarivi: @frenchgirlcosmetics / @thewildreverie, @oakandashland, @youthtothepeople / @anastasiagurova_, @youthtothepeople, @herbivorebotanicals / @metierbeauty, @frenchgirlcosmetics

Vieraileva kirjoittaja Inke on parantumaton purkkihullu, joka metsästää seuraavaksi testattavaa uutuustuotetta 24/7.

Jokainen Instagramia käyttävä varmasti tunnistaa ilmiön: feediin tupsahtaneeseen, jotain kaunista tai kiintoisaa sisältävään kuvaan on merkitty muita käyttäjätilejä. Hmm, katsotaanpas..

Siitä sitten noin kolme ja puoli tuntia myöhemmin huomaat seuraavasi 74 uutta käyttäjää, olet kolmen uuden aihealueen rautainen asiantuntija sekä odotat kuumeisesti useampaa postipakettia saapuvaksi. (Niin, tai vaihtoehtoisesti: muistat entisen poikaystäväsi uuden rakkaan Mallorcan loman viimeisen illan jälkiruokavalinnan elokuulta 2012 sekä kummityttärensä toisen nimen valintaan johtaneet perusteet.)

Itselläni on vierähtänyt useampi tovi Instagramin uusia luonnonkosmetiikkabrändejä ihastellessa. Insta-ystävällisen kosmetiikkabrändin laatimiseen taitaa olla jossain ohjekirja, sillä sen verran identtisiä – mutta ihania, kieltämättä! – nämä löydökseni ovat.

Tässäpä näkemäni perusteella päättelemäni menestyksen aakkoset oman instakosmetiikkayrityksen perustajalle, olkaapas hyvät!

Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi - alarivi: @frenchgirlorganics / @taraleydon, @youthtothepeople / @7intheevening, @youthtothepeople / @dadmunk, @urbanoreganics, @youthtothepeople / @amourjnfr, @frenchgirlorganics / @girlminimal

1. Suunnittele brändisi insta-kollaasiin sopivaksi

Tämä on kaiken a ja o. Purnukoidesi yksinkertaisesti täytyy noudattaa sellaista visuaalista linjaa ja muotokieltä, että ne ovat aseteltavissa kauniiseen ja harmoniseen riviin Diptyque-kynttilöiden, Byredo-tuoksujen, Glossier-purnukoiden sekä Chanel-kynsilakkojen ja -huulipunien kanssa. Muistathan myös tarkistaa, että tuotteet näyttävät hyvältä sekä pelkistettyä marmoria että romanttisempaa leikkokukka-kahvipöytäkirja -asetelmaa vasten.

Eikä ole muuten ihan silkkaa hömpänpömppää tai vinoilua tämä: itsekin olen tainnut löytää kaikki uudet brändit käyttäjien luomien asetelmakuvien myötä. Omaa instatiliään huolella rakentavat ja hoivaavat fanit hoitavat leijonanosan markkinoinnistasi – hyödynnä siis tämä potentiaali.

Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi - alarivi: @frenchgirlorganics, @frenchgirlorganics, @herbivorebotancials / @theouai, @herbivoreorganics, @kaniorganics, @figandyarrow

2. Muista mustavalkoinen minimalismi

Pakkausdesignillä ei passaa juuri irrotella – sehän voisi olla riski jo äsken mainittua kollaasikelpoisuuttakin ajatellen!

Etiketit on syytä pitää mahdollisimman pelkistettyinä, ja varmimmin maaliin pääsee toistamalla Byredon äärimmilleen pelkistettyä designiä.

Mustat sekä valkoiset korkit sallitaan, mutta purkkien on syytä olla läpinäkyviä. Tällöin myös purnukoihin pakattujen kosmetiikkatuotteiden värit pääsevät oikeuksiinsa – napakymppiin osutaan, jos sisältö sattuu olemaan sävyltään millenial pink.

Ja jos tuotetta voi millään edes kuvitella annostelevansa pipetillä, pakkaa se pipettipulloon. Pipetit ovat uusi musta.

Kuvat vasemmalta oikealle, ylärivi - alarivi: @herbivorebotanicals / @wearesacredlight, @youthtothepeople, @herbivorebotanicals / @hannahalcorn, @herbivorebotanicals / @jenatkinhair, @herbivorebotanicals / @themaniamania, @youthtothepeople, @urbanoreganics

3. Luo verkkosivujen sisältö ja bränditarina instabeauty-generaattorilla

Lähtökohtahan on, että tässä tehdään nyt vegan, organic ja 100 % natural -kosmetiikkaa – eli siis natural beauty for real girls. Ja siis tietysti handcrafted in small batches in Los Angeles tai Oregon, lovingly and in artisan-style.

No, näissä arvoissa ei nyt todellakaan ole yhtikäs yhtään mitään väärää, päinvastoin! Mutta sen kahdeksannen brändin liki identtisen tarinan ja julistuksen kohdalla vieno hymy nousee jo kaltaiseni faninkin suupieleen. Etenkin, kun viesti tarjoillaan samannäköisillä verkkosivuilla samannäköisten purkkien siivittäminä. (Joista muuten vilpittömästi pidän, ihan jokaisesta. Pakko tässä on vain nauraa hieman itselleenkin – tälläisella markkinointikaavalla mulle saa myytyä näemmä takuuvarmasti.)

Pääviestit täytyy kirjoittaa Pinterestistä tuttuun motivational quotes -muotoon: Cleanse it. Treat it. Condition it. Go Get it. Let it shine. Kas, eivätkös kutkutelleetkin samaa hermoa kuin se Pinterestistäsi löytyvä Life Goals -kuvakansio?

Markkinointitekstissä täytyy myös muistaa viljellä säännöllisesti sanoja apothecary, detox, love, pure, harmony sekä botanical – ilman niitä ei nimittäin päästä maaliin saakka.

Tämän peruskurssin käytyäsi olet tuotteita vaille valmis Instagramin kauneusbrändin omistaja – onnea maailmanvalloitukseen! Seuraavat illat taitavat minulla kulua moodboardeja rakennellessa ja instafriendly-nimeä miettiessä…

Inspiraatiota ja ihanaakin ihanampia purnukoita:

frenchgirlorganics.com / @frenchgirlorganics
figandyarrow.com / @figandyarrow
youthtothepeople.com / @youthtothepeople
oakandashland.com / @oakandashland
urbanoreganics.com / @urbanoreganics
herbivorebotanicals.com / @herbivorebotanicals
10degreescooler.com / @10degreescooler
kanibotanicals.com / @kanibotanicals

Kuvat yllämainittujen brändien instagram-tileiltä.