Beauty

Ihonhoidon vuosikalenteri: kesä

Beauty | 27.5.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Esse

Aloittaessani vuoden alussa ihonhoidon vuosikalenteri -juttusarjan sain jännittää, että noinkohan meillä nähdään vuosikalenterin mukaista viittä vuodenaikaa, kun muutamana viime vuotena yksi vuodenaika on tuntunut jääneen kokonaan välistä; siis kesä. Mutta sieltä se vain tulla tupsahti ja vieläpä pikavauhtia – nyt vaan toivotaan, että kesä jatkuu ainakin elokuun loppuun saakka.

Ihonhoidon vuosikalenterissa on viisi vuodenaikaa neljän sijasta, koska kesä on jaettu varsinaiseen ja loppukesään, sillä niiden ihonhoito poikkeaa hieman toisistaan. Tämä on hauska yhteensattuma, koska Kiinalaisessa Lääketieteessä vuodenajat on jaoteltu tismalleen samalla tavalla. Nyt elämme siis varsinaista kesää, joka sijoituu suurin piirtein välille kesä-heinäkuu.

Kesän elementti on Tuli ja säätekijä on Kuumuus. Tuli-elementtiin liittyvät sisäelimet ovat Sydän ja Ohutsuoli (Kiinalaisessa Lääketieteessä mm. sisäelimet kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, koska ne käsittävät muutakin kuin ainoastaan länsimäisen lääketieteen mukaisen funktion) ja niihin liittyvät tyypilliset oireet voivat nousta pintaan Tuli-elementin säätekijän eli Kuumuuden vaikutuksesta: ei ole ollenkaan harvinaista, että sydänvikaisten olo on tukala kuumalla säällä. Kiinalaisen Lääketieteen mukaan liiallinen kuumuus pahentaa minkä tahansa sisäelimen Kuumuus-tilaa, joka voi aiheuttaa kehossa ja mielessä epätasapainoa. Liiallinen Kuumuus Sydämessä voi näkyä myös kasvojen voimaakkaana punoituksena. Tuli-elementtiin liittyvä tunnetila on ilo, mutta se voi mennä myös äärimmäisyyksiin ja näkyä hysteriana, kiihtyneisyytenä ja ylisentimentaalisuutena. Hermostoa rentouttava yin jooga onkin myös kesällä loistava keino tasapainottaa auringosta ja lämmöstä hullaantunutta mieltä.

Ihonhoitokalenteri: kesä-heinäkuu (kesä)

Ihonhoidon avainsanat: ihon suojaaminen auringolta, syväpuhdistaminen aurinkovoiteesta, kosteuttaminen, aurinkovaurioiden ehkäisy, ihon korjaaminen

Lähes kaikki ihotyypit kukoistavat kesällä, mikä johtuu lämpötilan ja auringonvalon lisääntymisestä. Melkeinpä ainoa iho, joka voi mennä huonompaan kuntoon kesällä on rosacea sekä jotkin akneihot, mitkä ärtyvät helposti kuumuudesta ja auringosta (jotkin akneihot puolestaan paranevat kesällä). Toisaalta ihon kuntoon vaikuttaa Suomessakin maantieteellinen sijainti ja ulkoiset olosuhteet: varsinkin merellä tai järvellä auringon ja tuulen yhteisvaikutus voi olla iholle todella radikaali aiheuttaen ihon kuivuutta ja ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä, koska voimakas aurinko lisää kosteuden haihtumista iholta ja jos ilma on kuivaa sekä tuulista, iho kuivuu, kiristyy ja rypistyy – Suomessa ilma on hyvin harvoin edes kesällä kosteaa.

Kesällä tärkeimpiä tuotteita ihonhoidossa ovat syväpuhdistava puhdistusaine, kasvovesi, mekaaninen kuorinta, antioksidanttipitoinen seerumi ja jos iho on taipuvainen pigmenttiläiskiin, jatketaan pigmenttiläiskiä ehkäisevän seerumin käyttöä läpi kesän, laadukas ja ravitseva kasvoöljy, ohut kosteusvoide sekä ravitseva ja korjaava kosteusnaamio.

Ihon puhdistaminen ja kuorinta

Seka- ja rasvaiselle iholle voi ottaa kesällä käyttöön jopa miedon ja hellävaraisesti puhdistavan geelipuhdistuksen ja kaikille ihotyypeille olisi tärkeää syväpuhdistaa iho 2-3 kertaa viikossa aurinkovoiteesta, sillä fysikaaliset aurinkosuojat kertyvät helposti ihohuokosiin. Vahvan ihon voi lisäksi kuoria mekaanisella kuorinnalla kerran viikossa ja ohuemman sekä herkän ihon lempeällä erittäin pehmeitä tai lähes olemattomia rakeita sisältävällä kuorinnalla joka toinen viikko. Hedelmähappokuorinnat laitetaan kesän ajaksi tauolle.

Essen Gel Cleanser on erittäin lempeä geeliputsari, joka ei kuivata ihoa. Putsari sisältää ihanasti viilentäviä mintun eteerisiä öljyjä, jotka tuntuvat erityisen ihanalta auringossa oleskelun jälkeen. Geeliputsari sopii kesällä seka- ja rasvaiselle iholle, mutta kylläpä itsekin normaali-ihoisena siihen tekee mieli tarttua pari kertaa viikossa.

Refining Cleanser on savipohjainen syväpuhdistaja, jota kannattaa käyttää 2-3 kertaa viikossa puhdistamaan aurinkovoiteiden jämät ihohuokosista. Putsari sopii normaalista rasvaiselle iholle ja se on epäpuhtaan ihon must have -tuote.

Normaalille, kuivalle, ohuelle ja ikääntyvälle iholle kannattaa valita Cream Cleanser puhdistusemulsio ja herkälle iholle tai iho-ongelmista kärsivälle Sensitive Cleanser.

Mekaaniset kuorinnat ovat kesällä parhaita kuorintoja, koska hedelmähappokuorinnat voivat herkistää auringolle, jos auringossa oleskelee paljon. Essen Microderm Exfoliator sopii kaikille ihotyypeille. Se on savipohjainen mikrokuorinta, joka ei sisällä kuorivia rakeita, vaan hienot savihiukkaset toimivat mikrokuorivina syväpuhdistajina. Microderm on optimaalinen kuorinta ja syväpuhdistaja herkälle, kuivalle ja ohuelle sekä erilaisille iho-ongelmille. Suosittelen valitsemaan kuivalle ja herkälle iholle tämän tuotteen aurinkovoiteen syväpuhdistamiseen Refining Cleanserin sijaan. Microderm kuorintaa voi käyttää kerran viikossa (herkällä iholla) tai syväpuhdistamiseen 2-3 kertaa viikossa. Sen voi myös antaa vaikuttaa iholla muutaman minuutin ennen pois huuhtelua.

Cocoa Exfoliator on puolestaan vahvemman ihon mekaaninen kuorinta, jota voi käyttää noin kerran viikossa kesän ajan. Jos on oleskellut auringossa useamman tunnin ja iho on lainkaan punoittava, kuorintaa ei kuitenkaan kannata tehdä, vaan tällöin on odotettava pari päivää, että punoitus on rauhoittunut. Myös kaakokuorinnasta kannattaa napata talteen raakakaakaon antioksidanttiset vaikutukset ja antaa sen vaikuttaa iholla muutama minuutti ennen pois huuhtelua.

Ihon kosteuttaminen ja aurinkovaurioiden ehkäisy

Kasvovedellä kosteuttamisesta ei tingitä kesälläkään. Jos ilma on vähän kosteampaa, kasvovettä ei tarvitse kuitenkaan välttämättä kuin yhden kerroksen. Jos ihoa kiristää päivän aikana, se on merkki kosteusköyhyydestä ja silloin kasvovesikerroksia kannattaa lisätä. Suihkuta kasvovesi kasvoille ja kaulalle, aseta sitten kämmenet iholle ja taputtele kasvovesi rauhallisesti ihoon, kunnes se on imeytynyt.

Essen Toner kasvovesi sopii kaikille normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle. Se elvyttää ihon toimintoja, suojaa vapailta radikaaleilta ja parantaa ihon rakennetta. Essen kasvovedet eivät sisällä sarjan muiden tuotteiden tavoin lainkaan puhdistettua vettä, vaan vesi on korvattu Tonerissa runsaasti antioksidantteja sisältävällä ja tulehduksia rauhoittavalla rooibosuutteella, antiseptisella ja anti-age vaikutteisella oliivinlehtiuutteella sekä pehmittävällä ruusuvedellä.

Ikääntyvälle iholle ja erittäin kuivalle iholle kannattaa valita kasvoveden Toner Plus versio, joka sisältää rooiboksen sijaan aloe veraa sekä ihon hyvisbakteereja ruokkivia prebiootteja ja bakteerikantaa tasapainottavaa probioottista uutetta. Herkälle ja tulehtuneelle iholle sopii puolestaan Sensitive Toner, joka ei sisällä lainkaan tuoksukomponentteja.

Kosteuttava ja runsaasti antioksidantteja sisältävä seerumi on tärkeä tuote kesällä ehkäisemään UV-säteilyn aiheuttamia ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä. Jos iho on taipuvainen pigmenttiläiskille, käytetään keväällä käyttöön otettua seerumia niiden ehkäisyyn läpi kesän. Seerumi tuo iholle myöskin lisäkosteutta, joten sen käytöstä ei kannata lintsata varsinkaan Suomen kuivassa ilmastossa.

Essen hyaluronihapposeerumi siloittaa ja kosteuttaa ihoa matalamolekyylisen hyaluronihapon ansiosta, kigeliauute stimuloi kollageenin tuotantoa, rauhoittaa ärsytyksiä ja siloittaa juonteita, paju-uute kirkastaa ihoa ja vähentää epäpuhtauksia. Prebiootit sekä probioottinen uute tukevan ihon bakteerikantaa parantaen ihon vastustuskykyä ja ylläpitäen ihon normaaleja toimintoja. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille ja se on erinomainen myös pintakuivan sekä epäpuhtaan ihon hoidossa.

Ikääntyvälle ja veltostuneelle iholle sekä pigmenttiläiskien hoitoon kannattaa puolestaan valita Essen Probiotic Plus -linjan Ageless Serum ja yhdistää se eläviä probioottimikrobeja sisältävään Probiotic Serumiin. Tämä kaksikko on todellinen tehokuuri pigmenttiläiskien hoitoon ja ehkäisyyn. Käytä aamuisin Ageless Serum ja iltaisin Probiotic Serum. Voit myös kerrostaa ne päällekäin niin, että probioottiseerumi levitetään iholle viimeisenä.

Ageless Serumin tärkeimmät raaka-aineet pigmenttiläiskien hoitoon ovat valkoisen liljan, sumajuuren ja Brasilian ginsengin uutteet, jotka ehkäisevät pigmenttiläiskien muodostumista, siloittavat ihoa, vähentävät turvotusta ja parantavat ihon elastisuutta. Erittäin runsas määrä matalamolekyylistä hyaluronihappoa kosteuttaa ja siloittaa ihoa ja pirunkourauute suojaa kollageenia sekä elastiinia. Prebiootit ja probioottinen uute tukevat ihon bakteerikantaa ja ylläpitävät ihon normaaleja toimintoja. Ageless Serum on Essen ykköstuote ikääntyvän ihon hoidossa ja sen vaikutukset huomaa noin 25 päivän kuluessa.

Probiotic Serum sisältää yli miljardi elävää Lactobacillus-bakteerin probioottimikrobia yhdessä pisarassa. Seerumi auttaa tukemaan ihon suojamekanismia ja normaaleja toimintoja sekä hidastaa ikääntymisen merkkejä. Probioottiseerumi on öljypohjainen johon elävät probiootit on kapseloitu. Ne vapautuvat iholle kosteuden vaikutuksesta. Jos käytät probioottiseerumia, ei ihoöljyn käyttö erikseen ole pakollista, joskaan ei siitä haittaakaan ole. Probioottiseerumilla on saatu loistavia tuloksia pigmenttiläiskien hoidossa, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan sitä, jos iholla esiintyy pigmenttiläiskiä.

Kosteusvoide päivitetään kesällä hyvin ohueen ja ihoa tehokkaasti nesteyttävään emulsioon, myös kuivalla iholla.

Paras valinta Esseltä on Light Moisturiser, josta löytyy myös Omega Light -versio – jälkimmäiselle ykkössuositus, sillä Essen Omega-kosteusvoiteet on pakattu käteviin 10 ml pikkupurkkeihin omega-rasvahappojen säilyvyyden takaamiseksi, mutta pienet purkit tekevät niistä myös täydellistä reissukosmetiikkaa. Omega-rasvahapot ovat iholle lisäksi niin tärkeitä solukalvojen rakennusosia, ikääntymisen merkkien ehkäisijöitä ja ihon vahvistajia, että niitä saa lotrailla iholle reilulla kädellä. Sisäisesti nautittuna omegoista on toki myös hyötyä, mutta ulkoisesti levitettynä vaikutus on iholle 10-20 kertaa tehokkaampi.

Molemmissa voiteissa on aivan täydellinen koostumus: riittävän ohut ja kosteuttava. Täyteläisten voiteiden tuoma suojakalvo ei ole tarpeen kesällä ja sen vuoksi suosittelen Light voidetta kaikista kuivimmallekin iholle.

Perus Light Moisturiserin ja Omega Light Moisturiserin ero on voidepohjassa ja tehoaineissa. Light Moisturiserin pohjan muodostavat antioksidanttirikas rooibosuute, jojobaöljy ja marulaöljy kun taaskin Omega-versiossa pohja on uudistavaa ja korjaavaa aloe veraa, marulaöljyä ja skvalaania. Light Moisturiser sisältää prebiootteja ja probioottista uutetta, kun taas Omegassa on vain yhtä prebioottia, mutta sitäkin enemmän runsaasti omega-rasvahappoja sisältäviä marulaöljyä, kalaharin meloniöljyä ja jojobaöljyä.

Jos vietät kesällä paljon aikaa merellä, rannikolla tai voimakkaassa auringossa (tai reissaat paljon), valitse Omega-versio, muussa tapauksessa puolestaan perus Light. Itse valitsisin myöskin epäpuhtaalle iholle ja aknelle mieluummin Omegan.

Ikääntyvälle iholle kannattaa puolestaan valita kevyt Defence Moisturiser, jonka sisältämät yangu- ja mankettiöljyt tuovat iholle luonnollista suojaa UV-säteitä vastaan. Tämä voide on myös erinomainen esim. purjehtijoille tai niille, jotka viettävät aikaa voimakkaassa auringon ja tuulen yhdistelmässä. Voide sisältää myös reilun tujauksen hyaluronihappoa, prebiootteja, probioottista uutetta sekä kiinteyttävää pirunkoura- ja kigeliauutetta. Defence Moisturiser on erinomainen myös meikin alla, sillä se jättää iholle sileän ja epätasaisuuksia (kuten ryppyjä) tasoittavan pinnan.

Ihon korjaaminen

Korkealaatuinen kasvoöljy on kesän tärkein tuote kosteuttavien tuotteiden lisäksi, sillä iho tarvitsee runsaasti korjaavia omega-rasvahappoja korjaamaan ikääntymisen merkkejä, vahvistamaan solukalvoja sekä pitämään ihon pehmeänä ja sileänä. Ihoöljy onkin paras after sun.

Essen Repair Oil on kasvoöljyjen kultaa ja ihonhoidon kulmakivi vuoden ympäri. Monivaikutteinen öljy sopii kaikille ihotyypeille ja se on kunnon ravintopommi. Öljyyn on valittu parhaat mahdolliset kasviöljyt: pohjan muodostava jojobaöljy on koostumukseltaan melkein identtinen ihon sebumin kanssa, mikä auttaa tasapainottamaan talineritystä tehden siitä erityisen hyvän epäpuhtaalle ja akneiholle. Marulaöljy parantaa ihon kimmoisuutta ja korjaa auringon aiheuttamia vaurioita. Yanguöljy vaikuttaa syvälle ihoon ja auttaa mm. pigmenttiläiskien hoidossa ja suojaa luonnollisesti auringolta. Ruusunmarjaöljyn sisältämän betakaroteenin ansiosta öljy tuo iholle välittömästi heleän ja luonnollisen päivettyneen sävyn. Laventelin ja ruusu geraniumin eteeriset öljyt tekevät öljyn vaikutuksesta aromaterapeuttisen.

Kesällä kannattaa säännölliseen käyttöön myös korjaava ja uudistava kosteuttava naamio, jota voi käyttää kerran viikossa tai useammin, jos oleskelee runsaasti suorassa auringossa. Naamiota kannattaa käyttää myös aina kuorinnan jälkeen ja lisäksi se on must have -tuote pigmenttiläiskien hoitoon. Laadukas korjaava naamio palauttaa ihon elastisuuden ja kimmoisuuden, syväkosteuttaa sekä korjaa auringon aiheuttamia vaurioita iholta.

Essen Cream Mask on unelmatuote kesällä, jota käytän itse muutaman kerran viikossa aina jos olen oleskellut auringossa. Kermaisen pehmeä vitamiininaamio kosteuttaa ja kirkastaa väsynyttä ihoa, vähentää liikapigmentaatiota ja auttaa ihoa uudistumaan. Naamio sisältää runsaasti A-, B-, C- ja E-vitamiineja, jotka auttavat korjaamaan aurinkovaurioita.

Erityisesti pigmenttiläiskien hoidossa naamion kannattaa käyttää kahdesti viikossa ja antaa sen vaikuttaa iholla yön ajan (levitä alle normaalisti kasvovesi ja seerumi).

Käynti kosmetologilla

Alkukesästä voi tuntua oudolta olla yhtäkkiä vähissä vaatteissa ja jos vartalon ihon hoidon on laiminlyönyt, iho saattaa olla elottoman värinen ja karhea. Kosmetologilla tulisi käydä kerran jokaisena vuodenaikana, eli viisi kertaa vuodessa. Kesään kannattaa valmistautua kasvohoitoon yhdistetyllä vartalohoidolla ja jatkaa hoitoa säntillisesti koko kesän läpi. Vaikka ihon kunto paranisi, se ei tarkoita sitä, että ihonhoidon voi jättää katkolle, sillä rutiineista luopuminen kostautuu viimeistään syksyllä, jollei jo loppukesästä. Kun ihonhoidosta huolehtii myös kesällä, saa rusketuksen heleyttämästä ja kesän kaunistamasta ihosta nauttia pitkälle syksyyn asti ilman ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.

Vartalon iho vaatii kesällä erityistä huomiota, sillä on kuivu, hilseilee ja rypistyy, kun suuri pinta-ala ihosta altistuu auringolle ja Suomen kuivalle ilmalle. Kuivaharjaus, vartalonkuorinta, tehokas kosteutus ja vartaloöljy ovat must have kesällä, jotta rusketuskin pääsee oikeuksiinsa ja pysyy kauniina pidempään.

Essen vartalohoitojen valikoimasta löytyy detox-vartalohoito sekä selluliitti-vartalohoito, jotka sisältävät minikasvohoidon. Minä kävin juuri ennen kesän alkamista selluliitti-vartalohoidossa, vaikka varsinaista selluliittia minulla ei olekaan, mutta sen siloittava vaikutus valmisteli vartalon ihoa kohti kesää. Essen kasvohoidot ovat tätä nykyä tehokkuudeltaan aivan omaa luokkaansa, kun hoitolatuotteiden valikoima täydentyi vuodenvaihteessa uusilla ampulleilla. 

Löydät lähimmän Esse-kosmetologisi täältä.

Reissukosmetiikka

Kiusaus pihistellä ihonhoidosta on suuri, jos reissaa paljon ja haluaa matkustaa mahdollisimman kevyesti – tällä tekee iholleen karhunpalveluksen. Onneksi matkakokoja on nykyisin saatavilla todella hyvin ja myös Essen tuotteista löytyy kätevät matkapakkaukset näppärän kokoisissa peltirasioissa, jotka mahtuvat matkalaukkuun pieneen tilaan. Aiemmin tulikin jo mainuttua, että Essen Omega Moisturiserit ovat huippua reissukosmetiikkaa pienien purkkiensa ansiosta ja lisäksi Omega-voiteen ovat erinomaisia tukemaan ihoa mm. vuodenaikojen muutoksissa kuten myös säätilojen ja ulkoisten olosuhteiden muutoksissa, mitä matkustaminen aina aiheuttaa ja se on myös syy siihen, miksi ihonhoitoon tulisi kiinnittää erityistä huomiota reissatessa.

Essen matkapakkauksista on saatavilla versiot herkälle, kuivalle, normaalille ja rasvaiselle iholle.

Auringolta suojautuminen

Muista suojata ihosi huolellisesti auringolta, jos oleskelet suorassa auringossa 20 minuuttia pidempään. Löydät kattavat vinkit luonnonkosmetiikan laadukkaista aurinkovoiteista tästä postauksesta.

Millaiset sinun ihonhoitorutiinisi ovat kesällä? Mitä tuotteita käytät hetkellä ja onko rutiinissa jotain puutteita?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,

Beauty

28 kommenttia artikkeliin “Ihonhoidon vuosikalenteri: kesä”

 1. Anu

  Moikka, tuosta ihon kuivumisesta ja rypistymisestä. Mulla on nyt parina viime kuukautena kuivunut tosi voimakkaasti kasvot, johtuen juuri auringosta ja tuulesta ym. ulkoisista tekijöistä, ja juuri nämä kuivat alueet rypistyneetkin hirveästi sen vuoksi. Olen nyt tehohoitanut kasvoja, voinko odottaa, että kun saan kuivuuden pois, rypytkin vähenevät?

  • Joo kyllä! Suosittelen todellakin kasvoveden kerrostamista, seerumia, ohutta kosteusvoidetta, superlaadukasta ihoöljyä ja naamiota. Essen Cream Mask on ihan best ja sen alle reilusti kasvovettä ja seerumia, ja antaa vaikuttaa naamion yön yli. Jos iho hilseilee, tee mekaaninen kuorinta. Mulla on kans just nyt todella kuiva, kiristävä, hilseilevä ja rypistinyt iho vartalolla. Vartalonhoitoon saa siis panostaa yhtä paljon kuin kasvoihin!

   • Anu

    Huh, tämä helpotti, olen jo pelännyt juuri että kasvojen iho on ennenaikaisesti vanhentunut, kun on niin kuivia ja ryppyisiä alueita, mutta kyllä se taitaa olla se kuivuus, joka ne rypyt tekee enimmäkseen. Ja oon ajatellut, että varmaan sekin kun iho vähitellen uusiutuu, niin se helpottaa tilannetta. Kiitos vastauksesta ja eikun kosteuttamaan!

   • Anu

    Huh, tämä vastaus helpotti! Oon jo pelännyt, että nyt oon pilannut ihoni ja oon ennenaikaisesti vanhentunut, kun on sellaisia kuivia ja ruttuisia alueita ja ollut kriisissä tämän kanssa! Mutta kyllä se suurin tekijä taitaa olla se kuivuus, kun ihan korppuna iho hilseilee. Ja sitten oon yrittänyt ajatella, että iho uusiutuu hitaasti ja kun se uusiutuu, niin sitten taas on sellainen entisenlainen kimmoisempi iho 🙂 Kiitos vastauksesta ja eikun kosteuttamaan! (Toiv. tämä vastaus ei tule kahteen kertaan, johonkin eka kommentti katosi..)

 2. Jenni

  Mulla on nyt ollut aika pitkälti nuo Essen tuotteet käytössä, seerumi loppui kylläkin. Geeliputsari on mun iholle aavistuksen liikaa ja jatkuvalla käytöllä se kehittää vähän pintakuivuutta iholle. Ostin Absolutionin puhdistusvoiteen ja olen täysin rakastunut, ihan täydellinen koostumus ja ihofiilis jää siitä! Se Essen saviputsari oli mun kasvoille myös hivenen liian voimakas ja mulla on Käsämän savinaamio käytössä ja Logonan savivoide, molemmat on superhyviä. Kasvovesinä mulla on Novaexpertin magnesiumsuihke, joka on ihan ok ja Essen sensitive ja toner. Tuo normaali toner käy henkeen aivan ihmeellisesti, menee jotenkin nenään, en varmaan uudelleen hanki, mutta sensitive kasvovesi on yksi parhaista ikinä. Jokin uusi hyvä kasvovesi on hakusessa. Vartalon hoito sen sijaan on ollut aika minimaalista ja satunnaista, mutta kyllä huomaa, että nyt pitäis tehokuoria ja rasvailla! Öljykin varmaan olisi syytä ottaa käyttöön.

  • Joo Essen Tonerin rooibos kyllä ottaa henkeen, mikä on ärsyttävää. Toner Plus ja Sensitive Toner eivät sitä sisällä, joten niistä ei tule samaa yskäkohtaus-reaktiota. Ja ehdottomasti öljy käyttöön myös vartalolle kesällä 🙂

 3. Lukija

  Hei!
  Ensiksi haluan kiittää blogista. Olen hiljattain löytänyt luonnonkosmetiikan ja täysin hurahtanut siihen! Tekstisi ovat asiantuntevia ja kommenteissa löytyy myös lisätietoa!
  Haluaisin kysyä paria asiaa: mitä mieltä olet Burts Bees-tuotteista, oletko tutustunut niihin? Olin keväällä Amerikassa ja tätä merkkiä myytiin joka nurkassa.
  Toiseksi, löytyykö luonnonkosmetiikan puolelta vastinetta Estee lauder advanced night repair-seerumille? Tuleeko sinulle äkkiseltään jotain mieleen? 🙂
  Jatkan vanhojen blogitekstien läpikäyntiä erittäin innokkaasti!

  • Burts Beesin kaikki tuotteet eivät täytä luonnonkosmetiikan kriteerejä. Jostain syystä sarja ei ole koskaan itseäni kiinnostanut, joten en osaa sanoa millaisia tuotteet ovat. Muistaakseni joku monikansallinen jätti osti merkin vajaa 10 v. takaperin ja mieluummin suosin itse pienempiä firmoja.

 4. Salla

  Essellä mennään koko kesä. Kokeilin typeränä Whamisaa lukuisista varoituksista huolimatta ja koko naamalle lehahti ärhäkkä pod, joka kirjaimellisesti muodosti kasvoille kutisevan, polttelevan ihottumakilven. (Harmi, sillä tuotteet vaikuttivat riittoisilta ja ihanilta.) Onneksi Essen Sensitive -kuuri rauhoitti ihon alle viikossa! Jätin tällä kertaa Sensitive-seerumin pois ja valitsin Nourish-voiteen, joka on kuin kermavaahtoa sivelisi iholle <3
  Nyt käytössä on jo myös ihoöljy ja välillä perussarjan seerumi. Pian vaihdan voiteen Deeppiin. Monissa Essen voiteissa näyttää olevan kookosöljyä ja se tukkii itselläni ihoa. Deep ja Rich taitavat olla ainoat, joissa sitä ei ole?

  Essen Refining Cleanser on aivan ehdoton aurinkovoiteen putsauksessa. Teen kaksoispuhdistuksen Sensitive-putsarin kanssa ja edes pod ei riemastu siitä. Mun mies käyttää Refining Clenseria joka päivä. Kuulemma "ihosta tulee tosi hyvä".
  Tuo geeliputsari tuoksuu ihanan raikkaalle ja olisi mahtavaa voida käyttää sitä näin kesäisin, mutta valitettavasti se ei taas sovi ollenkaan. Jos mulla olis hyvä iho, käyttäisin sitä kesäisin ihan vaan minttuisen tuoksun ja viilentävän tunteen takia. Koko kropallekin, jos olisi ylimääräistä rahaa taskussa 😀

  • Kantapään kautta, jos ei muuten usko 😀 Ei Light Moisturiserissakaan ole kookosöljyä, mutta Omega Lightissa on 🙂 Refining Cleanser on kyllä kesän luottotuote!

 5. Nelli

  Hei Katja!
  Tuli mieleen tätä postausta lukiessa, että onko seerumin käyttö iltaisin välttämätöntä, kun kasvoille laitetaan kuitenkin öljy?

 6. Netta K

  Minulla on tällä hetkellä suurimmaksi osaksi Essen tuotteet käytössä. Kokeilin yhden pullon verran Essen hyaluronihapposeerumia, mutta heti sen levityksen jälkeen tuntui siltä, että naama pitäisi upottaa kosteusvoidesammioon, koska iho oli aivan kuiva ja kireä. Sitä ennen läträsin aina kasvovedellä. Palasin siis takaisin hyväksi todettuun Absolutionin seerumiin. Mikäköhän tuon mahtoi aiheuttaa vai oliko kyse vain siitä ryppyjen silottuvuudesta, jota en ole ennen kokenut? 😀

  • Maria

   Mulle kävi seerumin kanssa sama, mutta ongelma korjaantui kyllä kun laittoi päälle rasvan. Välillä saatoin laittaa kaksi pumppausta seerumia, jos oikein kiristi, silloin helpotti heti. Mutta sen sijaan cream cleanser veti ihon aivan rutikuivaksi! Mistähän johtui? Refining cleanserilla samaa ei tapahtunut, olen käyttänyt sitä päivittäin cream cleanserin sijaan. Lämmin suositus multakin Omega Light Moisturiserille, se on kerta kaikkiaan jumalallinen ja sopi ainakin mun rasvoittuvalle iholle täydellisesti. Light Moisturiser ei millään yllä samaan, vaikka hyvä onkin. Kannattaa sijoittaa ekstra kymppi Omegaan!

   • Joo se tunne johtuu seerumin luomasta napakasta pinnasta. Jos tuotetta käyttää vielä todella vähän, voi jäädä kiristävä pinta. Kannattaa levittää seerumi taputellen ja vaikka vähän lisätä käyttömäärää. Ja joka tapauksessa kosteusvoide siihen päälle. Olen samaa mieltä, että Omegat ovat aivan jumalaisia! Omega Light on yksi parhaista voiteista ikinä!

 7. Janita

  Onko 100% Puren meikeistä tulossa vielä postausta? 🙂
  Niiden aurinkopuutereista ja nestemäisistä hohdetipoista yms olisi kiva lukea sun mielipiteitä. 🙂 Tässä arvon Puren vaaleamman aurinkopuuterin ja everyday mineralsin shadow playn välillä. Harmi kun noita Puren tuotteita ei pääse missään katsomaan sävyjä kun niitä myydään kai pelästään nettikaupassa.

  • Joo on tulossa kesäkuussa muutamista tuotteista postaus ja niistä meikeistähän olen jo tehnytkin yhden postauksen. 100% Puren meikkivoiteista on kyllä tilattavissa näytteitä 🙂

 8. Janita

  Onko vielä tulossa 100% Pure meikeistä postausta? 🙂 olisi kiva lukea sun kokemuksia ja mielipiteitä esim sarjan aurinkopuutereista ja nestemäisistä hohdetipoista yms. 🙂 tässä arvon Puren vaaleamman aurinkopuuterin ja everydayn shadow playn välillä. Tarkoitus olisi käyttää aurinkopuuteria poskilla ns poskipunana. Mulle ei sovi poskipunat kun naama itsessään jo helposti punottaa päivän aikana. Mutta jotain väriä kasvot kaipaisi pelkän meikkivoiteen lisäksi.

 9. Itse en ole Esseen ehtinyt vieläkään tutustua muuta kuin vartalovoiteen muodossa. Hyvää sekin. Itse nappasin Inken hehkuttaman Koran ja se on ollut yllättävänkin hyvä. Laventeli calm kasvovesi rauhoittaa ihanasti mun ihoa joka on ärtynyt pajun siitepölystä. Odotan innolla että sarjan naamiot joskus laskeutuisivat Suomen kamaralle. 🙂 🙂

 10. Jenny

  Hei Katja,

  Olen juuri päässyt kokemaan miten rosacea roihahtaa kesän koittaessa. Sopivatko nämä tuotteet mielestäsi hyvin myös sen hoitoon vai olisiko sinulla jotain erityisiä hoitovinkkejä rosacealle kesällä?

 11. Niina

  Moikka, Essen tuotteita olen joskus käyttänyt, mutta jostain syystä en enää pariin vuoteen. En kyllä tiedä miksi, koska muistaakseni tykkäsin näistä tosi paljon. 🙂 Olen käyttänyt nyt Whamisan tuotteita jonkin aikaa + Lillfoxin Prickly Pearia ja Kypriksen Antioxidant Dewiä. Iho on muilta osin todella hyvässä kunnossa, mutta leukaan ilmestyy koko ajan pienempiä ja välillä myös isompia näppyjä. Vähän mietin, että onko mahdollisesti whamisan käytöllä jotain yhteyttä leuan näppyihin, vaikkakin olen aina säännöllisen epäsäännöllisesti kärsinyt leuan epäpuhtauksista. Nyt tilasin Evolvelta kosteuttavan kasvosuihkeen sekä rainforest rescue seerumin, koska seerumista olen kuullut pelkkää hyvää. Tilasin myös whamisan organics seeds kuorintalaput, mutta nyt mietinkin voinko käyttää kuorintalappuja sekä Evolven seerumia samanaikaisesti ja onko nuo whamisan kuorintalaput liian tujuja kesällä käytettäväksi? En ole mikään auringonpalvoja, mutta en myöskään välttele aurinkoa. Kiitos jo etukäteen, jos jaksat vastailla. 🙂 Ja aurinkoista ja ihanaa kesää sinulle Katja – blogisi on aivan mahtava!

  • Whamisan kuorintalaput on niin mietoja, että voit käyttää niitä myös kesällä. Näpyillä tuskin on tekemistä Whamisan tuotteiden kanssa, vaan ihan sisäistä perää ovat, etenkin leuan alueella 🙂 Nykyisin kun itse olen ketogeenisella ruokavaliolla ja ihokin vaan paranee koko ajan, niin alkaa olla yhä enemmän vaan sellainen olo, että suurin osa epäpuhtauksista tulee matala-asteisesta tulehduksesta ja hiilareista + sokereista (mitä on kaikki hedelmät, marjat, juurekset ja viljat (myös gluteenittomat) täynnä). Leuka on myöskin suoliston aluetta, joten siinäkin mielessä makes sense 🙂

   • Niina

    No sitä ruokavalion vaikutusta ihoon olen itsekin hieman pohtinut. Kokeilen nyt jonkin aikaa maidotonta ruokavaliota ja katson voisiko sillä olla jotain vaikutusta ihon kuntoon. Marjat ja kasvikset ovat osa päivittäistä ruokavaliota ja ilman niitä, taitaisi tulla itku silmään. Aina välillä pelkään, että käytän liian tujuja aineita ihooni, koska ihoni on pintakuiva, mutta epäpuhtauksia esiintyy silti leuassa. Nyt minulla on puhdistustuotteina Whamisan öljypuhdistus ja Tatan Clarifying Cleanser. Clarifying cleanser oli minulle ihan uusi tuttavuus, enkä ole vielä päättänyt kuinka suuri fani minusta tulee tuotteelle. Kiitos Katja vastauksestasi.

   • Niin no, ketolla voi toki syödä marjoja ja kyllä ne siihen ihan kuuluvat. Esim. ihan hyvin voi syödä 50-80 g päivässä. Eri asia se on siinä vaiheessa, jos syö runsaasti marjoja, hedelmiä ja juureksia (juureksissa on runsaasti tärkkelystä) päivittäin. Tällöin glukoosia alkaa olla jo melkoinen annos, etenkin jos syö vielä gluteenittomia viljojakin tai ihan basic viljoja. Ketolla syödään kyllä todella paljon kasviksia myös, mutta maan päällä kasvavia. Jos iho on pintakuiva, Clarifying Cleanser voi olla päivittäin käytettynä liian tuju. Keskity runsaaseen kosteutukseen hoitonesteellä. Ja suosittelen miettimään paljonko niitä sokerinkaltaisia aineita päivittäisestä ruokavaliosta oikein tulee 🙂

 12. Reetta

  Moi! Onko ok käyttää Essen tuotteiden kanssa Juice Beautyn green apple peelin sensitivä silloin tällöin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>