Beauty

Huulipunamania

Beauty | 11.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0028

Maailman kauneimman meikkisarjan, Kjaer Weisin, valikoima täydentyi hiljattain huulipunilla. Upeisiin, raskaisiin hylsyihin pakatut punat noudattavat samaa linjaa Kjaerin muiden tuotteiden kanssa: kaikkiin on saatavilla täyttöpakkaus ja kokemuksesta voin sanoa, että itse hylsy kestää käytössä – jos ei ikuisesti – niin ainakin todella pitkään. Voimakaspigmenttiset mattahuulipunat täydentävät Kjaer Weisin huulimeikkivalikoimaa Lip tint -huulisävytteiden rinnalla.

dsc_0025

Ranskan kuumimman kosmetiikkasarjan, Absolutionin, huulipunavalikoima täydentyi puolestaan sorbet-kiiltopunilla. Aiemmin valikoimasta löytyneet huulipunat ovat todella runsaspigmenttisiä ja mattoja, joten läkikuultavat kiiltopunat oli odotettu lisäys huulimeikkeihin, jotka Absolutionin luoja, Isabelle Carron, on toteuttanut yhdessä Ranskan tunnetuimpien meikkitaitelijoiden joukkoon lukeutuvan, Christophe Danchaudin, kanssa.

Huulipunat ovat olleet itselläni tänä syksynä ahkerassa käytössä kynsilakan ohella, joten päätin tässä huulipunamaniassa koota teille näistä uutuuksista kiinnostavimmat sävyt.

dsc_0009

Lempisävyni Kjaer Weisiltä ovat todella kaunis, huulen luonnollista sävyä korostava, hieman vanhaan roosaan taittava Believe (kuvassa yllä). Väri sopii arkimeikkiin ja lähes mihin tahansa vaatteisiin. Puna pysyy todella hyvin, eikä rullaa päivän aikana ikävästi huulen sisäpinnoille.

Viininpunainen Adore (alla olevassa kuvassa vasemmalla) on puolestaan vilahtanut blogissa jo aiemminkin. Olen rakastunut intensiiviin ja tummiin huulipuniin tänä syksynä. Niillä voi muuttaa lähes meikittömät kasvot juhlakelpoisiksi alta minuutissa, mutta toisinaan inspiroidun keskellä viikkoakin punaamaan huuleni tummaksi, vaikka istuisin vain työhuoneella kirjoittamassa.

huulipunat2

Räiskyvän koralli Love (kuvassa yllä sekä alla) on häikäisevän upea väri. Ei välttämättä tämän syksyn juttu minulle, mutta kunhan mennään vuodenvaihteen yli kohti kevättä, viininpunainen vaihtuu todennäköisesti juuri tähän sävyyn. Osassa Kjaer Weisin huulimeikeistä on synteettisiä väripigmenttejä pieniä määriä ja Love on yksi niistä tämän erittäin kirkkaan vivahteen aikaansaamiseksi. Kuvista näkee selkeästi huulipunan peittävyyden ja sen jättämän pinnan. Sanoisin, että tässä ollaan täydellisen huulipunakoostumuksen ytimessä.

dsc_0040

Itse olen enemmän mattahuulipunien ystävä, mutta läpikuultavilla kiiltopunillakin on paikkansa ja varsinkin kuivahuulisille ne ovat erinomainen vaihtoehto, sillä mattapuna korostaa rohtumia ja halkeilevia huulia. Absolutionin kiiltopunilla on hieman erikoinen numerointi, jossa ei tunnu olevan mitään logiikkaa. Tämä johtuu siitä, että Christophe Danchaud rakastaa tarot-kortteja ja hän on numeroinut sävyt niiden symboliikan perusteella. Haha, hihhulipunat siis!

Absolutionin sorbet-kiiltopunista löytyy kolme sävyä. Cerise 03 (alla olevassa kuvassa vasemmalla) on viileän punainen sävy. Se on  läpikuultavuutensa ansiosta loistava sävy selkeästi punaista huulipunaa kaipaavalle, mutta voimakasta kirkkaanpunaista vierastavalle. Itselleni sävy ei ole aivan paras mahdollinen viileytensä vuoksi, mutta kylmien sävyjen ystäville sopii kuin nenä päähän. Numeroon kolme liittyvä symboliikka juhlii feminiinistä eleganssia ja aistikkuutta sekä naisellista energiaa, joka kannustaa luomaan kauneutta ja nautintoa ympärilleen.

huulipunat

Dusky Rose 05 (kuvassa alla) on pinkkiin vivahtava, vadelmasorbetin värinen puna, joka tuo huulille vain aavistuksen väriä. Luottopuna kylmien sävyjen ystäville. Numeron viisi symboliikka liittyy suojeluun, viisauteen ja harmoniaan universumin kanssa.

dsc_0070-2

Papaya 20 (kuvassa alla) on lämpimään vivahtava sekoitus korallia, oranssia ja pinkkiä. Väri on selkeästi kirkkaampi, kuin Dusky Rose, mutta läpikuultava. Alla olevista kuvista näkeekin selkeästi kuinka eri näköinen kiiltopuna on hylsyssään ja huulilla. Papaya vilahti myös viime viikkoisessa myssypostauksessani.  Numero 20 kuvastaa uudelleensyntymistä ja uutta alkua – Papaya onkin raikas ja iloinen, olemisen sävy.

dsc_0084

Suosikkini tästä joukosta ovat ehdottomasti Kjaer Weisin, sillä mattapunat ovat tällä hetkellä minun juttuni. Huulikiillot ovat sitten erikseen ja niistä onkin luvassa juttua seuraavaksi. Perinteinen huulikiilto on nimittäin ollut mattapunien ohella tänä syksynä ahkerassa käytössä ja siksi nämä läpikuultavat kiiltopunat ovat hieman väliinputoajia omassa meikkipussissani.

Oletteko te löytäneet näistä uutuuksista suosikkianne? Entä mikä tästä joukosta on mielestänne kiinnostavin sävy?

dsc_0077

Kuvat Mariko Pajalahti

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Tuotteet saatu blogin kautta

Avainsanat: , , , ,

Beauty

12 kommenttia artikkeliin “Huulipunamania”

 1. Minna

  Multa löytyy Kjaer Weisin punasta sävy Believe ja Absolutionista sävy Cerise. Näistä kyllä Believe vie sävynsä puolesta voiton, aivan ihana. Absolutionissa taas on ihanan kosteuttava ja kevyt koostumus. Tuo Kjaerin Adore houkuttaisi kyllä myös kovasti!

  Rajaatko yleensä huulesi? Mulle aiheuttaa haasteita huulipunan pysyvyys, kun joudun työssäni puhumaan ihan jatkuvasti ja en ehdi punaa oikein ”vahtia” tai lisäillä työpäivän aikana. Believeä testasin kerran töissä, mutta mulla se kökkööntyi huulien sisäreunoihin. Tästä syystä en ole töissä oikein mitään huulipunaa tykännyt käyttää, kun se ei vaan pysy siistinä.

  • Rajaan huulia vähän vaihdelleen. Esim. tämän postauksen kuviin en rajannut ja hyvin usein jätän rajaamatta tummienkin punien kanssa. Rajauksen kanssa väri pysyy paremmin, kun vielä värittää kynällä huulet ja levittää punan vasta sitten. Harmi vain, että monelta sarjalta puuttuu täydellisesti huulipuniin sointuvat huultenrajauskynät. Sitä todella ihmettelen, että miksei tehdä samalla huulipunien kanssa niihin sopivia kyniä. Itseltäni löytyy tästä syystä Macilta kaksi huultenrajauskynää, vaikka se ei olekaan luonnonkosmetiikkaa.

 2. Ostin Kjaer Weis lip tin huulisävytteen… väri ei pysynyt, liuskoitti huulet….. ei hyvä. En varmastikaan enää osta ilman näytettä Weis punia. Absolution punia en ole vielä kokeillut. En pidä täysin matta punista, koska se ”vanhentaa” huulia. Kohtuullinen kiilto, hyvä pysyvyys ja huulijuonteisiin karkaamattomuus ja huulien ihon pysyminen hyvänä = ehjänä ovat parhaan punan löytämisen kriteerit ja tietysti se täydellinen sävy.

  • KW:n Lip Tintit ovat tosiaan kevyitä, eikä väri näin ollen pysy pitkään. Punat ovat puolestaan koostumukseltaan aivan eri luokkaa ja kuten sanottua, koostumuksessa ollaan täydellisen punan ytimessä. Mattapunat ovat mielestäni parhaita valintoja kypsälle naiselle, sillä kiiltävät sävyt korostavat juonteita.

 3. Jennie

  En ole testannut yhtäkään, jostain syystä ei tule näitä punia kovasti hankittua, vaikka tykkään kyllä käyttää. Hauska seurata, miten eri sävyt saa silmät näyttämään erilaisilta. Esim. Dusky Rose jotenkin saa näissä kuvissa ainakin sun silmät jotenkin säihkymään kirkkaammin. Adore olisi minulle tyypillinen valinta, mutta joku vaaleampi raikas sävy voisi olla paikallaan. Hmm.. Aina ja ikuisesti, kumpa saisi kotiin testerit..

 4. Mari Vee

  Juu, meikkipussista löytyy Kjaerin Adore ja Abson Papaya. Molemmat ovat ihania. Erityisesti Abson punien koostumus on mieluinen eli pidän enemmän hyvin liukuvista ja ns huulirasvamaisista punista, joissa on kuitenkin väriä kuten huulipunissa. Huulikiillot eivät ole mun juttu, kun hiukset menevät tuulessa suuhun ja kun takertuvat huulikiiltoon niin tuloksena on sitten huulikiiltoviikset poskissa. Mattapunat ovat ihania nekin, mutta omalla kohdallani pidän hitusen enemmän helppokäyttöisemmästä sorbettipunasta. Kjaerin Adore on tosin avian ihana. Laitan sitä tosin aika ohuelti, jolloin tulos ei ole aivan noin voimakas kuin postauksen kuvissa. Mutta väri on täydellisen ihana! Abson Papaya on ihanan raikas ja heleä ja sopii hyvin silloin kun haluaa korallisen lämmintä punaa.

  En osaa valita suosikkia, mutta kiinnostaisi hankkia Kjaerin Believe, koska olisi arkimeikkiin sopivampi kuin Adore.

 5. Anna

  Näistä mun lempparit ovat Dusky Rose ja kesäksi Papaya. Sävyt näyttävät kauniilta ja koostumus kuulostaa miellyttävältä tällaiselle kuivahuuliselle. Itse suosin enemmän huulikiiltoja koska mulla tuppaa kaikki luonnonkosmetiikan huulipunat kökkööntymään ikävästi huulilla. Dusky Rosea aion kyllä kokeilla seuraavalla Jolie käynnillä.

  • Sorbet-punat ovat tosiaan kuivahuuliselle loistava valinta! Huulipunan korjailua täytyy minunkin tehdä päivän aikana. Yleensä joka toisella korjailukerralla pyyhin värit kokonaan pois huulilta, jolloin mahdollisesti kököt saa pois ja teen sitten koko huulimeikin uudelleen. 🙂

 6. Essi

  Moikka Katja! Ajattelin kysäistä, olisiko sulla suosituksia ongelmaiholle yörasvaksi! Ihoni on rasvoittuva, vähän pintakuiva ja mielestäni minulla on vielä vähän hormonaalista aknea. Tähän asti olen käyttänyt Pain ruusunmarjaöljyä ja argan-öljyä (ja jojobaöljyä aamuisin), mutta haluaisin kokeilla olla ilman ihoöljyä ja koittaa palata rasvojen pariin. Puhdistukseen käytän Pain camilla&rose cleanseria ja päivävoiteena Pain rebalancing lotionia, iltavoide olisi siis hakusessa. Kaikki vinkit ja vihjeet otettaisiin kiitollisena vastaan! 🙂

 7. Mona

  Kuinka ihanaa Katja, että olit postannut juuri huulipunista juuri nyt, kun (sopivasti Jolien alekoodilla 😉 olin aikeissa ostaa uuden punan ja -aina sama juttu- pähkäilin miltäköhän nettiostoksia tehdessä sävyt oikeasti näyttävät kasvoilla… Tässähän tämä sitten tuli: parhaat punasuositukset ja huipusti olit testannut erilaista värien skaalaa ’vot! Oma lemppari löytyi sieltä heti; sorbet-puna ja Papaya oli vaan niin täydellinen niille päiville, kun ei tunnu kirkkaanpunaiselta mattaväriltä (joka on oma vakkarini. Olipa siis helppoa, kiitos 🙂
  p.s. Näytät hurjan kauniilta nykyään niin usein hiukset kiinni pitäessäsi -suosittelen jatkossakin 😉
  p.s.s. Mariko ottaa hurjan hienoja kuvia!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>