Beauty

Kultaöljy

Beauty | 10.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0063

Viikko alkoi nostalgisissa tunnelmissa elämäni ensimmäisiä luonnonkosmetiikkarakkauksia muistellessa. (Ooh, tästäpä sainkin postausidean ensimmäisten luottotuotteideni esittelyyn. Vaatii tosin pikkuisen muistin teroittamista.) Oi niitä aikoja, kun ranskalainen luonnonkosmetiikkapioneeri Melvita edusti minulle vielä luksusluonnonkosmetiikkaa. Kovin montaa sarjaa ei tuolloin vielä Suomesta saanutkaan ja pidin Melvitaa ehdottomasti ylellisimpänä tarjolla olevista sarjoista.

Muutama vuosi sitten Melvita lanseerasi lempinimellä kultaöljy kulkevan tuotteen, L’Or Bio Extraordinary Oilin. Silkkinen öljy on kuin jalokiviä iholle ja hiuksille, sillä se sisältää maailman kallisarvoisimpia kasviöljyjä, tekee ihosta uskomattoman sileän ja jättää jälkeensä ihanan tuoksun.

Kultaöljy on koostumukseltaan kuivaöljyä ja varmaan moni teistä muistaakin, etten ole kuivaöljyjen ylin ystävä, sillä se tarkoittaa käytännössä sitä, että aitojen kasviöljyjen määrä tuotteessa laskee ja hoitavuus kärsii. Kuivaöljyjen koostumus tuntuu hieman silikonimaiselta ja se on molekyylikoostumukseltaan pienempää, jonka vuoksi öljy humpsahtaa ihoon salamannopeasti jättäen ihon sileäksi ja kuivaksi öljyisen tunteen sijasta. Tämä saadaan aikaan lisäämällä aitojen kasviöljyjen joukkoon keinotekoisia emollientteja. Luonnonkosmetiikan kohdalla ei tietenkään puhuta synteettisistä emollienteista, vaan ne on johdettu esim. glyserolin tai jonkun muun alkoholin avulla kasviöljyistä toiseksi aineeksi. Kasvojen hoidossa en suosittele kuivaöljyjen käyttöä, mutta vartalon iholle kunnon kuivaöljyllä on paikkansa hemmottelutuotteena ja hiusten hoidossa kuivaöljy on kerrassaan loistavaa.

Melvitan kultaöljy on kuin nestemäinen samettikuorrutus vartalolle. Se kannattaa levittää hieman kostealle iholle, jolloin siitä jää miellyttävämpi tunne. Talven tullen kultaöljy ei riitä hoitamaan ainakaan koko kroppaa, mutta sitä voi mainiosti suihkia myös kevyen kosteusvoiteen päälle. Ihana tuoksu viipyilee iholla yllättävän pitkään ja tuote onkin vähän kuin vartaloparfyymi. Kuiville ja käsitellyille hiuksille kultaöljy on ihanteellinen, sillä se ei tee suortuvista rasvaisia, kuten kokonaisilla kasviöljyillä on taipumus tehdä.

Kultaöljyn sisältämät viisi jalokiviöljyä ovat marokkolainen arganöljy, indonesialainen kendiöljy, amazonialainen inca inchi – ja pracaxiöljy sekä brasilialainen buritiöljy. Ne ravitsevat ja uudistavat ihoa sekä tuovat hiuksille kiiltoa, mutta mistään huippuhoitavasta tuotteesta ei kuitenkaan puhuta, sillä pääosin tuote sisältää esteriöljyjä, eli näitä mainitsemiani keinotekoisia emollientteja. Kultaöljy on selkeästi rehellinen hemmottelutuote, joka tuo iholle silkkistä tuntumaa, ihanaa tuoksua sekä siloittaa pörröisiä hiuksia ja tuo niille kiiltoa. Koukuttavan ihana tuote!

Oletteko te kokeilleet Melvitan kultaöljyä tai muita sarjan tuotteita?

melvita

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Tuote saatu blogin kautta

Avainsanat: , ,