Beauty

Essen ihonhoitotutkimuksen tulokset herkän ihon hoidossa

Beauty | 18.4.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Esse

Haimme alkuvuodesta blogin kautta testihenkilöitä Essen ihonhoitotutkimukseen. Tarkoituksena oli toteuttaa kuukauden mittainen testijakso henkilöille, joiden iho on erittäin herkästi reagoiva iho tai iholla on atopia, rosacea, couperosa tai perioraalidermatiitti. Kuukausi on haastavan lyhyt aika merkittävien tulosten saamiseen, mutta teoriassa se on kuitenkin mahdollista, sillä ihosolujen uusiutuminen kestää noin kuukauden. Haastavien iho-ongelmien hoito vie kuitenkin yleensä paljon pidempään – siksi olikin aivan huikeaa, että ihonhoitotutkimuksen jokaisella 19:lla testihenkilöllä ihon kunto parani merkittävästi. Esittelen tutkimuksen tulokset tässä postauksessa tarkemmin ja lisäksi kaksi keissiä ennen ja jälkeen -kuvien kera.

Testihenkilöistä seitsemällä oli atopiaa, kahdeksalla rosacea, yhdellä perioraalidermatiitti ja kolmella erittäin herkästi reagoiva iho. Testihenkilöistä neljä sai kuukauden aikana iholleen kaksi hoitolahoitoa, joista kolme toteutettiin Natural Goods Companyn Salon & Shopissa Museokadulla, kosmetologeina olivat Johanna ja Jenni sekä yksi Rovaniemellä Sagatar Wellness & Beautyssa, jossa kosmetologina toimi Marianne. Muut testihenkilöt hoitivat ihojaan kotona ohjeiden mukaisesti.

Tutkimus toteutettiin Essen Sensitive -tuotteilla, jotka on suunniteltu herkän ihon ja em. iho-ongelmien hoitoon. Testituotteina olivat sisäiset probiootit kahdesti päivässä Sensitive Cleanser, Sensitive Toner, Nourish Moisturiser ja hoitolakäyttöön tarkoitettu Probiotic Boost ampulli (kerroin Essen uusista ammattilaisampulleista tässä postauksessa) sekä elo-syyskuussa lanseerattavat uutuudet Protect Oil ja Sensitive Eye Cream. Testihenkilöistä kolme oli käyttänyt probiootteja sisäisesti ennen tutkimusta.

Viikoilla 1-2 käytettiin Sensitive Cleanseriä ja Protect Oilia aamuin illoin sekä Probiotic Booster ampulli kerran viikossa illalla. Viikoilla 3-4 rutiiniin lisättiin Sensitive Toner, Sensitive Eye Cream ja Protect Oilin tilalle vaihdettiin Nourish Moisturiser. Probiotic Booster ampullia käytettiin edelleen kerran viikossa illalla. Vaikka tässä tutkimuksessa ensimmäisillä viikoilla ei käytetty kasvovettä ja kosteusvoidetta sekä öljyä käytettiin erikseen, valitse kuitenkin aina omaan käyttöösi myös kasvovesi. Tutkimuksessa haluttiin mitata tuotteiden ominaisuuksia tuotekehitystä varten, joten ohjeistus ei ole ihan samanlainen ns. normaalikäytössä.

Kahden viikon jälkeen 11 testihenkilöä tunsi ihonsa menneen huonompaan kuntoon; iho oli kuivempi, kiristävämpi, kutiavampi ja hilseilevämpi. Probiotic Booster ampullin jälkeen iho reagoi punoittamalla ja hieman kiristävällä tunteella, mutta seuraavana aamuna iho oli silminnähden paremman näköinen.

Neljän viikon jälkeen 16 testihenkilöä huomasi selkeän hyvän kehityksen ihon kunnossa. POD:sta kärsivän testihenkilön ihon punoitus ja POD olivat kadonneet lähes kokonaan ja rosacean sekä atopian oireet olivat myös parantuneet merkittävästi: hilseily, ärsytys, punoitus ja epäpuhtaudet olivat vähentyneet. 100 % testihenkilöistä koki tuotteista olleen hyötyä tutkimuksen aikana ja etenkin Protect Oil oli usean suosikkituote.

Sain luvan esitellä kahden testihenkilön ennen ja jälkeen -valokuvat sekä ihon kunnon kehityksen tarkemmin. Tämän lisäksi joukossa oli monta aivan huikeaa keissiä, joiden tulokset ovat melkein hämmästyttäviä.

Testihenkilön 1 iholla on todettu rosacea viime kesänä, jota hän on hoitanut jo entuudestaan luonnonkosmetiikalla ja Essen Sensitive-tuotteilla, ja lisäksi hänellä on ollut käytössä lääkärin määräämä lääkevoide oireisiin tarvittaessa, jota ei kuitenkaan testijakson aikana käytetty. Alla kuva lähtötilanteesta.

Kahden viikon jälkeen hänen ihonsa tuntui iltaisin kiristävältä ja kuivalta ampullin jälkeen, mutta seuraavana aamuna iho oli rauhoittunut. Neljän viikon jälkeen ihon kosteuspitoisuus oli parantunut ja iho tuntui kosteammalta myös pintaa syvemmältä. Ärsytys ja punoitus olivat rauhoittuneet huomattavasti. Testihenkilön omat kommentit olivat ettei hän odottanut näin lyhyessä ajassa merkittäviä tuloksia ja oli yllättynyt, kun iho voikin huomattavasti paremmin. Hän koki erityisesti Protect Oilin sopivan iholleen.

Alla kuva ihosta testijakson jälkeen, muutos on todellakin huikea.

Testihenkilöllä 2 on myös todettu rosacea, johon hänellä on ollut lääkevoide tarvittaessa, mutta se ei ole ollut käytössä pitkään aikaan. Hän on käyttänyt iholleen herkän ihon tuotteita synteettisestä kosmetiikasta. Alla kuva lähtötilanteesta.

Kahden viikon jälkeen hän koki ihonsa kunnon parantuneen huomattavasti ja mieskin oli kuulemma oli kuulemma todennut hänen näyttävän nuoremmalta. Neljän viikon jälkeen tilanne oli vain parantunut entisestään ja iho oli selkeästi kosteutetumpi ja ihon väri tasaisempi ja punoitus oli selkeästi laskenut lähtötilanteeseen verrattuna.

Alla kuva ihosta testijakson jälkeen. Hienoja tuloksia kertakaikkiaan ja toivottavasti ihon kunnon kehitys jatkuu parempaan suuntaan edelleen kaikilla testihenkilöillä.

Essen Sensitive -tuotteet sopivat aikuisille ja lapsille. Tuotteet eivät ole ihoa aktivoivia tai voimakkaita, vaan tukevat ja ylläpitävät ihon perustoimintoja:  kosteuttavat ihoa, rauhoittavat ärsytyksiä ja tulehduksia, parantavat ihon bakteerikantaa, vahvistavat solukalvoja ja ihon sarveiskerroksen solujen välistä sementtiä, ehkäisevät kosteudenhaihtumista iholta ja suojaavat ihoa. Tuotteet eivät sisällä eteerisiä öljyjä ja niiden tuoksu tulee hyvin alhaisesta määrästä vaniljan uutetta.

Sensitive-tuotteita voi käyttää joko jatkuvasti tai kuuriluontoisesti kahden kuukauden jaksona iho-ongelmien hoidon alussa (akne, atopia, couperosa, rosacea, POD), jonka jälkeen olisi tarkoitus käyttämään Essen muiden tuotelinjojen tuotteita, jolloin päästään myös valitsemaan täsmähoitoa ihon yksilöllisiin tarpeisiin. Aloitusjakson aikana on siis tarkoitus saada ihon reaktiivisuus ja herkkyys laskuun, oireet paranemaan jonkin verran tai merkittävästi sekä vahvistamaan ihon toimintoja. Ne eivät siis välttämättä vielä paranna täysin yksittäistä iho-ongelmaa, vaan toimivat alkusysäyksenä parantumiselle. Jatkuvassa käytössä tuotteet sopivat teineille sekä iholle, joka on erittäin herkkä ja allerginen eikä voi käyttää tehokkaampia tuotteita.

Noin kuukausi takaperin osa teistä saattaa muistaa Instastooreihin postaamani videon apteekista, kun jonotin siellä kissalle lääkettä. Aikani kuluksi aloin tutkimaan erään herkälle ja allergiselle suositellut apteekkisarjan ihonhoitotuotteita. En muista pitkään aikaan nähneeni yhtä järkyttäviä raaka-aineiluetteloita: tuotteet sisälsivät mikromuoveja, silikoneja, synteettisiä rasvoja, PEG-emulgaattoreita ja synteettisiä säilöntäaineita. Yhdessäkään tuotteessa ei ollut pääasiallisesti mitään iholle hyödyllistä. On valitettavaa, kuinka harva valtaväestöstä ymmärtää, että aine, joka ei aiheuta iholle ärsytystä ei ole sama asia kuin ihoa aidosti hoitava aine. Mikromuoveista ja keinotekoisista rasvoista ei ole mitään hyötyä iholle. Ne eivät ehkä aiheuta allergiaa, mutta eivät ne iholle mitään teekään, paitsi saavat aikaan valheellisen tunteen hoidetusta ihosta, koska tottakai mikä tahansa rasva tuntuu iholla pehmeältä. Kaiken lisäksi tällaiset aineet häiritsevät ihon bakteerikantaa ja siten myös ihon omaa suojamekanismia.

Kyseinen video aiheutti kommenttitulvan Instaani, kun ihojaan ks. tuotteilla hoitaneet kertoivat miten iho oli vuosia ollut huonossa kunnossa ja alkanut parantua vasta luonnonkosmetiikan myötä. Tämän vuoksi tekisi mieli sanoa, että Essen Sensitive -tuotteet ovat tulevaisuuden apteekkikosmetiikkaa. Tuotteita, jotka tarjoavat aitoa hyötyä ja hoitoa iholle luontoa ja elimistöä saastuttamatta.

Sensitive tuoteperhe sisältää tällä hetkellä viisi tuotetta: puhdistusaineen, kasvoveden, Hydro Moisturiser kosteusvoiteen, Nourish Moisturiser kosteusvoiteen sekä seerumin, joka sisältää eläviä probioottimikrobeja. Elo-syyskuussa valikoima laajenee silmänympärysvoiteella ja ihoöljyllä.

Tuotteet eivät sisällä lainkaan puhdistettua vettä, vaan se on korvattu ihoa kosteuttavalla, rauhoittavalla ja uudistavalla aloe veralla. Ihoa ravitsevat ja vahvistavat kasviöljyt ovat luomulaatuisia marula- ja jojobaöljyjä sekä sheavoita. Kasviperäinen skvalaani auttaa rauhoittamaan ihoa, korjaa ihovaurioita, auttaa erilaisten ihottumien hoidossa ja uudistaa ihoa. Prebiootit eli inuliini ja alfaglukaanioligosakkaridit ravitsevat ihon hyödyllisiä bakteereja ja probioottinen uutos tukee ihon bakteerikantaa. Kamomillasta saatava bisabolol rauhoittaa tehokkaasti ärsytyksiä ja tulehduksia ja hyaluronihappo kosteuttaa.

Tuotteista Sensitive Serum sisältää eläviä Lactobacilluksen probioottimikrobeja yli miljardi yhtä millilitraa kohti. Elävät probiootit parantavat ihon bakteerikantaa ja vahvistavat ihon omaa suojaa ulkoisia patogeenejä vastaan sekä auttavat ihon hyödyllistä bakteerikantaa vahvistumaan niin etteivät ongelmia aiheuttavat bakteerit kykenisi jylläämään iholla. Lisäksi ne auttavat sellaisten bakteerien tuottamisessa, jotka synnyttävät hyaluronihappoa ja maitohappoa, eli ihon omia luonnollisia kosteuttajia.

Sensitive Cleanser sopii myös silmämeikin poistoon ja se on niin hellävarainen puhdistaja, että se sopii käytettäväksi kahdesti päivässä; aamuin ja illoin. Ihon puhdistuksen tarvetta aamuisin kannattaa tunnustella, sillä usein pelkkä kasvovedellä pyyhkiminen riittää pois lukien akneiho.

Sensitive Toner kasvovettä käytetään aamuin illoin. Se suihkutetaan tasaisesti kasvoille ja kaulalle ja imeytetään sitten ihoon käsin taputtelemalla. Tarvittaessa käsittelyn voi toistaa. Jos kasvovedellä pyyhkii ihon aamulla, tämän jälkeen kannattaa vielä joka tapauksessa suihkuttaa sitä iholle.

Sensitive Serum on öljypohjainen seerumi, joka levitetään iholle aavistuksen kasvovedestä kostealle iholle, sillä kosteus aktivoi kapseloidut probiootit. Seerumia voi käyttää joko aamuin illoin tai pelkästään iltaisin. Sitä tarvitaan hyvin pieni määrä, eikä sillä kannata alkaa lotraamaan vaikka kuinka innostuisi seerumin tehosta.

Hydro Moisturiser on koostumukseltaan hieman ohuempi kuin Nourish Moisturiser. Nimensä mukaisesti Nourish-voide myös ravitsee ihoa hieman tehokkaammin ja se sisältää inuliinia sekä sheavoita, kun taas Hydro-voide ei. Sanoisin, että akneihoisen ja ihon jolla on runsaasti epäpuhtauksia kannattaisi valita mieluummin Hydro (koska se ei sisällä sheavoita) ja kuivemman ihon Nourish. Tähän ei kuitenkaan ole yhtä ainoaa ja oikeaa valintaa.

Tarkoitus on, että Sensitive-kuurin aikana iholle ei käytetä kuorintoja ja naamioita, mutta tottakai kosmetologi voi hienosäätää asiakkaan kotihoitoa ihon kunnon mukaan. Iho-ongelmien hoidossa kannattaa aina luottaa myös kosmetologin tukeen, jotta ongemat saadaan hoidettua pitkäaikaisesti. Aina on myös syytä muistaa, että iho-ongelmat ovat vain oire jostain kehon sisällä olevasta ongelman aiheuttajasta, joka pitäisi myös saada hoidettua. Siksi on tärkeää pistää samalla remonttiin myös ruokavalio ja huolehdittava henkisestä hyvinvoinnista, josta hermoston rentouttaminen on ykkössijalla.

Olemme aiemmin toteuttaneet ihonhoitotutkimukset Essellä myös aknen ja ikääntyvän ihon hoidossa. Lähimmän Esse-kosmetologisi löydät täältä.

Miltä tulokset teistä vaikuttavat? Onko jollain vastaavia kokemuksia Essen tuotteilla? Entä onko jollain taustalla herkän ihon hoitoa ns. apteekkikosmetiikalla, mutta vasta luonnonkosmetiikka on tuonut iholle merkittävän avun?

Kuvat Viola Virtamo, testihenkilöiden kuvat Lilja Oey

Avainsanat: , , , , , , , , , ,