Beauty

Essen ihonhoitotutkimuksen tulokset herkän ihon hoidossa

Beauty | 18.4.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Esse

Haimme alkuvuodesta blogin kautta testihenkilöitä Essen ihonhoitotutkimukseen. Tarkoituksena oli toteuttaa kuukauden mittainen testijakso henkilöille, joiden iho on erittäin herkästi reagoiva iho tai iholla on atopia, rosacea, couperosa tai perioraalidermatiitti. Kuukausi on haastavan lyhyt aika merkittävien tulosten saamiseen, mutta teoriassa se on kuitenkin mahdollista, sillä ihosolujen uusiutuminen kestää noin kuukauden. Haastavien iho-ongelmien hoito vie kuitenkin yleensä paljon pidempään – siksi olikin aivan huikeaa, että ihonhoitotutkimuksen jokaisella 19:lla testihenkilöllä ihon kunto parani merkittävästi. Esittelen tutkimuksen tulokset tässä postauksessa tarkemmin ja lisäksi kaksi keissiä ennen ja jälkeen -kuvien kera.

Testihenkilöistä seitsemällä oli atopiaa, kahdeksalla rosacea, yhdellä perioraalidermatiitti ja kolmella erittäin herkästi reagoiva iho. Testihenkilöistä neljä sai kuukauden aikana iholleen kaksi hoitolahoitoa, joista kolme toteutettiin Natural Goods Companyn Salon & Shopissa Museokadulla, kosmetologeina olivat Johanna ja Jenni sekä yksi Rovaniemellä Sagatar Wellness & Beautyssa, jossa kosmetologina toimi Marianne. Muut testihenkilöt hoitivat ihojaan kotona ohjeiden mukaisesti.

Tutkimus toteutettiin Essen Sensitive -tuotteilla, jotka on suunniteltu herkän ihon ja em. iho-ongelmien hoitoon. Testituotteina olivat sisäiset probiootit kahdesti päivässä Sensitive Cleanser, Sensitive Toner, Nourish Moisturiser ja hoitolakäyttöön tarkoitettu Probiotic Boost ampulli (kerroin Essen uusista ammattilaisampulleista tässä postauksessa) sekä elo-syyskuussa lanseerattavat uutuudet Protect Oil ja Sensitive Eye Cream. Testihenkilöistä kolme oli käyttänyt probiootteja sisäisesti ennen tutkimusta.

Viikoilla 1-2 käytettiin Sensitive Cleanseriä ja Protect Oilia aamuin illoin sekä Probiotic Booster ampulli kerran viikossa illalla. Viikoilla 3-4 rutiiniin lisättiin Sensitive Toner, Sensitive Eye Cream ja Protect Oilin tilalle vaihdettiin Nourish Moisturiser. Probiotic Booster ampullia käytettiin edelleen kerran viikossa illalla. Vaikka tässä tutkimuksessa ensimmäisillä viikoilla ei käytetty kasvovettä ja kosteusvoidetta sekä öljyä käytettiin erikseen, valitse kuitenkin aina omaan käyttöösi myös kasvovesi. Tutkimuksessa haluttiin mitata tuotteiden ominaisuuksia tuotekehitystä varten, joten ohjeistus ei ole ihan samanlainen ns. normaalikäytössä.

Kahden viikon jälkeen 11 testihenkilöä tunsi ihonsa menneen huonompaan kuntoon; iho oli kuivempi, kiristävämpi, kutiavampi ja hilseilevämpi. Probiotic Booster ampullin jälkeen iho reagoi punoittamalla ja hieman kiristävällä tunteella, mutta seuraavana aamuna iho oli silminnähden paremman näköinen.

Neljän viikon jälkeen 16 testihenkilöä huomasi selkeän hyvän kehityksen ihon kunnossa. POD:sta kärsivän testihenkilön ihon punoitus ja POD olivat kadonneet lähes kokonaan ja rosacean sekä atopian oireet olivat myös parantuneet merkittävästi: hilseily, ärsytys, punoitus ja epäpuhtaudet olivat vähentyneet. 100 % testihenkilöistä koki tuotteista olleen hyötyä tutkimuksen aikana ja etenkin Protect Oil oli usean suosikkituote.

Sain luvan esitellä kahden testihenkilön ennen ja jälkeen -valokuvat sekä ihon kunnon kehityksen tarkemmin. Tämän lisäksi joukossa oli monta aivan huikeaa keissiä, joiden tulokset ovat melkein hämmästyttäviä.

Testihenkilön 1 iholla on todettu rosacea viime kesänä, jota hän on hoitanut jo entuudestaan luonnonkosmetiikalla ja Essen Sensitive-tuotteilla, ja lisäksi hänellä on ollut käytössä lääkärin määräämä lääkevoide oireisiin tarvittaessa, jota ei kuitenkaan testijakson aikana käytetty. Alla kuva lähtötilanteesta.

Kahden viikon jälkeen hänen ihonsa tuntui iltaisin kiristävältä ja kuivalta ampullin jälkeen, mutta seuraavana aamuna iho oli rauhoittunut. Neljän viikon jälkeen ihon kosteuspitoisuus oli parantunut ja iho tuntui kosteammalta myös pintaa syvemmältä. Ärsytys ja punoitus olivat rauhoittuneet huomattavasti. Testihenkilön omat kommentit olivat ettei hän odottanut näin lyhyessä ajassa merkittäviä tuloksia ja oli yllättynyt, kun iho voikin huomattavasti paremmin. Hän koki erityisesti Protect Oilin sopivan iholleen.

Alla kuva ihosta testijakson jälkeen, muutos on todellakin huikea.

Testihenkilöllä 2 on myös todettu rosacea, johon hänellä on ollut lääkevoide tarvittaessa, mutta se ei ole ollut käytössä pitkään aikaan. Hän on käyttänyt iholleen herkän ihon tuotteita synteettisestä kosmetiikasta. Alla kuva lähtötilanteesta.

Kahden viikon jälkeen hän koki ihonsa kunnon parantuneen huomattavasti ja mieskin oli kuulemma oli kuulemma todennut hänen näyttävän nuoremmalta. Neljän viikon jälkeen tilanne oli vain parantunut entisestään ja iho oli selkeästi kosteutetumpi ja ihon väri tasaisempi ja punoitus oli selkeästi laskenut lähtötilanteeseen verrattuna.

Alla kuva ihosta testijakson jälkeen. Hienoja tuloksia kertakaikkiaan ja toivottavasti ihon kunnon kehitys jatkuu parempaan suuntaan edelleen kaikilla testihenkilöillä.

Essen Sensitive -tuotteet sopivat aikuisille ja lapsille. Tuotteet eivät ole ihoa aktivoivia tai voimakkaita, vaan tukevat ja ylläpitävät ihon perustoimintoja:  kosteuttavat ihoa, rauhoittavat ärsytyksiä ja tulehduksia, parantavat ihon bakteerikantaa, vahvistavat solukalvoja ja ihon sarveiskerroksen solujen välistä sementtiä, ehkäisevät kosteudenhaihtumista iholta ja suojaavat ihoa. Tuotteet eivät sisällä eteerisiä öljyjä ja niiden tuoksu tulee hyvin alhaisesta määrästä vaniljan uutetta.

Sensitive-tuotteita voi käyttää joko jatkuvasti tai kuuriluontoisesti kahden kuukauden jaksona iho-ongelmien hoidon alussa (akne, atopia, couperosa, rosacea, POD), jonka jälkeen olisi tarkoitus käyttämään Essen muiden tuotelinjojen tuotteita, jolloin päästään myös valitsemaan täsmähoitoa ihon yksilöllisiin tarpeisiin. Aloitusjakson aikana on siis tarkoitus saada ihon reaktiivisuus ja herkkyys laskuun, oireet paranemaan jonkin verran tai merkittävästi sekä vahvistamaan ihon toimintoja. Ne eivät siis välttämättä vielä paranna täysin yksittäistä iho-ongelmaa, vaan toimivat alkusysäyksenä parantumiselle. Jatkuvassa käytössä tuotteet sopivat teineille sekä iholle, joka on erittäin herkkä ja allerginen eikä voi käyttää tehokkaampia tuotteita.

Noin kuukausi takaperin osa teistä saattaa muistaa Instastooreihin postaamani videon apteekista, kun jonotin siellä kissalle lääkettä. Aikani kuluksi aloin tutkimaan erään herkälle ja allergiselle suositellut apteekkisarjan ihonhoitotuotteita. En muista pitkään aikaan nähneeni yhtä järkyttäviä raaka-aineiluetteloita: tuotteet sisälsivät mikromuoveja, silikoneja, synteettisiä rasvoja, PEG-emulgaattoreita ja synteettisiä säilöntäaineita. Yhdessäkään tuotteessa ei ollut pääasiallisesti mitään iholle hyödyllistä. On valitettavaa, kuinka harva valtaväestöstä ymmärtää, että aine, joka ei aiheuta iholle ärsytystä ei ole sama asia kuin ihoa aidosti hoitava aine. Mikromuoveista ja keinotekoisista rasvoista ei ole mitään hyötyä iholle. Ne eivät ehkä aiheuta allergiaa, mutta eivät ne iholle mitään teekään, paitsi saavat aikaan valheellisen tunteen hoidetusta ihosta, koska tottakai mikä tahansa rasva tuntuu iholla pehmeältä. Kaiken lisäksi tällaiset aineet häiritsevät ihon bakteerikantaa ja siten myös ihon omaa suojamekanismia.

Kyseinen video aiheutti kommenttitulvan Instaani, kun ihojaan ks. tuotteilla hoitaneet kertoivat miten iho oli vuosia ollut huonossa kunnossa ja alkanut parantua vasta luonnonkosmetiikan myötä. Tämän vuoksi tekisi mieli sanoa, että Essen Sensitive -tuotteet ovat tulevaisuuden apteekkikosmetiikkaa. Tuotteita, jotka tarjoavat aitoa hyötyä ja hoitoa iholle luontoa ja elimistöä saastuttamatta.

Sensitive tuoteperhe sisältää tällä hetkellä viisi tuotetta: puhdistusaineen, kasvoveden, Hydro Moisturiser kosteusvoiteen, Nourish Moisturiser kosteusvoiteen sekä seerumin, joka sisältää eläviä probioottimikrobeja. Elo-syyskuussa valikoima laajenee silmänympärysvoiteella ja ihoöljyllä.

Tuotteet eivät sisällä lainkaan puhdistettua vettä, vaan se on korvattu ihoa kosteuttavalla, rauhoittavalla ja uudistavalla aloe veralla. Ihoa ravitsevat ja vahvistavat kasviöljyt ovat luomulaatuisia marula- ja jojobaöljyjä sekä sheavoita. Kasviperäinen skvalaani auttaa rauhoittamaan ihoa, korjaa ihovaurioita, auttaa erilaisten ihottumien hoidossa ja uudistaa ihoa. Prebiootit eli inuliini ja alfaglukaanioligosakkaridit ravitsevat ihon hyödyllisiä bakteereja ja probioottinen uutos tukee ihon bakteerikantaa. Kamomillasta saatava bisabolol rauhoittaa tehokkaasti ärsytyksiä ja tulehduksia ja hyaluronihappo kosteuttaa.

Tuotteista Sensitive Serum sisältää eläviä Lactobacilluksen probioottimikrobeja yli miljardi yhtä millilitraa kohti. Elävät probiootit parantavat ihon bakteerikantaa ja vahvistavat ihon omaa suojaa ulkoisia patogeenejä vastaan sekä auttavat ihon hyödyllistä bakteerikantaa vahvistumaan niin etteivät ongelmia aiheuttavat bakteerit kykenisi jylläämään iholla. Lisäksi ne auttavat sellaisten bakteerien tuottamisessa, jotka synnyttävät hyaluronihappoa ja maitohappoa, eli ihon omia luonnollisia kosteuttajia.

Sensitive Cleanser sopii myös silmämeikin poistoon ja se on niin hellävarainen puhdistaja, että se sopii käytettäväksi kahdesti päivässä; aamuin ja illoin. Ihon puhdistuksen tarvetta aamuisin kannattaa tunnustella, sillä usein pelkkä kasvovedellä pyyhkiminen riittää pois lukien akneiho.

Sensitive Toner kasvovettä käytetään aamuin illoin. Se suihkutetaan tasaisesti kasvoille ja kaulalle ja imeytetään sitten ihoon käsin taputtelemalla. Tarvittaessa käsittelyn voi toistaa. Jos kasvovedellä pyyhkii ihon aamulla, tämän jälkeen kannattaa vielä joka tapauksessa suihkuttaa sitä iholle.

Sensitive Serum on öljypohjainen seerumi, joka levitetään iholle aavistuksen kasvovedestä kostealle iholle, sillä kosteus aktivoi kapseloidut probiootit. Seerumia voi käyttää joko aamuin illoin tai pelkästään iltaisin. Sitä tarvitaan hyvin pieni määrä, eikä sillä kannata alkaa lotraamaan vaikka kuinka innostuisi seerumin tehosta.

Hydro Moisturiser on koostumukseltaan hieman ohuempi kuin Nourish Moisturiser. Nimensä mukaisesti Nourish-voide myös ravitsee ihoa hieman tehokkaammin ja se sisältää inuliinia sekä sheavoita, kun taas Hydro-voide ei. Sanoisin, että akneihoisen ja ihon jolla on runsaasti epäpuhtauksia kannattaisi valita mieluummin Hydro (koska se ei sisällä sheavoita) ja kuivemman ihon Nourish. Tähän ei kuitenkaan ole yhtä ainoaa ja oikeaa valintaa.

Tarkoitus on, että Sensitive-kuurin aikana iholle ei käytetä kuorintoja ja naamioita, mutta tottakai kosmetologi voi hienosäätää asiakkaan kotihoitoa ihon kunnon mukaan. Iho-ongelmien hoidossa kannattaa aina luottaa myös kosmetologin tukeen, jotta ongemat saadaan hoidettua pitkäaikaisesti. Aina on myös syytä muistaa, että iho-ongelmat ovat vain oire jostain kehon sisällä olevasta ongelman aiheuttajasta, joka pitäisi myös saada hoidettua. Siksi on tärkeää pistää samalla remonttiin myös ruokavalio ja huolehdittava henkisestä hyvinvoinnista, josta hermoston rentouttaminen on ykkössijalla.

Olemme aiemmin toteuttaneet ihonhoitotutkimukset Essellä myös aknen ja ikääntyvän ihon hoidossa. Lähimmän Esse-kosmetologisi löydät täältä.

Miltä tulokset teistä vaikuttavat? Onko jollain vastaavia kokemuksia Essen tuotteilla? Entä onko jollain taustalla herkän ihon hoitoa ns. apteekkikosmetiikalla, mutta vasta luonnonkosmetiikka on tuonut iholle merkittävän avun?

Kuvat Viola Virtamo, testihenkilöiden kuvat Lilja Oey

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Beauty

32 kommenttia artikkeliin “Essen ihonhoitotutkimuksen tulokset herkän ihon hoidossa”

 1. Tosi huikeita tuloksia! Itsellä ei ole näiden esimerkkien kaltaisia ongelmia vallan ollut, mutta vuosia sitten oli couperosa aika pahana. Haluaisin kiittää myös sinua informaation jakamisesta: kasvoveden tärkeys on ollut yksi hyvin konkreettisen muutoksen aikaan saanut ihonhoitorutiineissa.. ja ylipesevien tuotteiden poisjättäminen. Vuosien varrella olinkin jo löytänyt sellaiset ainesosta, jotka itselle toimii rauhoittavasti (esim ruusu, kamomilla, kehäkukka).. ja tekstejäsi lukeneena jossain vaiheessa hoksasin, että näitä ainesosia kannattaa olla oikeastaan kaikissa ihonhoitotuotteissa. Ja on päässyt iho rauhoittumaan aikalailla. Mutta senkin on saanut huomata, että jos eksyy vaikka käyttämään välillä jotain mikä ei omalle ihotyypille olekaan rauhoittava (esim monien hehkuttama madaran sos-sarja, mulle ihan yhtä tyhjän kanssa), palaakin iho vähitellen reagoivaan tilaan. Niinpä sitä omaa hyvää rutiinia on hyvä vaan ylläpitää. Omassa öljyseoksessa tippa kehäkukkaöljyä, jonka löysin Liettuan jostain ekoputiikista, on ollut ihan ässä. Hämmästyttävän hyvin napakoittaa ihoa. Ja sori, jos kirjoitan ohi aiheen. Mua kiinnostaa Essen tuotteet tosi paljon, mutta tämän hehkutuksen taustalla siis kiitokset siitä, että nyt on iho niin hyvässä kunnossa, että ei tarvitse ihan superhoitavia tuotteita!

  • Kehäkukka on tosi tehokasta kyllä monien eri ihovauroiden hoidossa! Mun mielestä Madara ei ole myöskään paras valinta iho-ongelmien hoitoon, mutta toki eri ihmisillä toimii hieman eri jutut 🙂

 2. Salla

  Ihan mielettömät tulokset – wau! Itsellä Esse Sensitiven aloittaessa POD oli vähäistä (jota Essellä lähdettiin siis korjaamaan), mutta se räjähtikin totaalisesti käsiin parissa kuukaudessa. Ihottuma levisi, mutta toisaalta se ei ollut yhtä kutiseva tai kirvelevä, kuten aiemmilla kerroilla. Punoitusta oli hyvin paljon, ja ihottuma-alue oli superkuiva. 3 kk ahkerasti vaan jatkoin Esseillä eteenpäin, mutta tulehdus ei ottanut talttuakseen ja hain lopulta lääkäristä antibioottikuurin, joka rauhoitti ihon jo viikon päästä aloituksesta. Essen Sensitive tuotteet muuten on tuntuneet ihanilta ja seerumi on superkosteuttava! Nyt iho on rauhoittunut ja parhaassa kunnossa ikinä, mikä on varmasti myös Essen ansiota, eli ehdottomasti jatkan Essellä tästä eteenpäin. Jospa ne ennaltaehkäisisivät PODia sitten jatkossa!

  • POD on kyllä mystinen ja joskus vaikea. Hyvä, että lähti antibiooteilla ja toivotaan, että pysyykin poissa! On lääkkeilläkin joskus paikkansa, mutta jos ei esim. yksi kuuri auta, turha rasittaa elimistöä niillä sen enempää, koska ne eivät välttämättä auta. Hyvä että sulla toimi heti 🙂

 3. Anu

  Kokeilin Essen Sensitive-tuotteita atooppiselle iholleni melkein 2 kk, mutta jouduin lopettamaan. Pitäisikö kokeilla uudelleen tuolla Protect Oililla? Mulla oli käytössä Sensitive kasvovesi ja sen jälkeen Nourish Moisturiser, mutta molemmat jouduin lopettamaan kuivuuden ja kiristämisen vuoksi, eka kasvoveden ja sitten voiteen. Mutta tämä innosti nyt uudelleen, että voiskohan nämä kuitenkin auttaa!!

  • Iho jäi sitten kosteusköyhäksi. Kokeilitko ikinä kerrostaa kasvovettä, jolloin iho olisi saanut enemmän kosteutta? Toivon, että linjaan tulisi joku kosteuttava seerumi juuri tämän vuoksi 🙂

 4. Tipsu

  Huikeita tuloksia, hienoa että Esse on ollut heille avuksi! Itselläni on hyvin saman tyyppinen rosacea, kuin toisella testihenkilöllä mutta pahempi. Käytin Sensitiveä 5 kuukautta ilman tuloksia. Pettymys oli suuri, kun siitä ei ollutkaan minulle apua. Meinasin hakea mukaan tähän mutta se jäi. Vaihdoin lopulta Hauschkaan, joka hieman rauhoitti ihoa. Nyt kuukauden ollut Whamisa käytössä,tykkään. Iho tuntuu ihanalta mutta voimakasta punoitusta poskilla edelleen.

  • Hienoa jos Whamisa on sopinut sulle rosaceasta huolimatta. Hoiditko ihoa kosmetologin kanssa? Jos ei tuommoisessa ajassa tule tuloksia, täytyy jotain muuttaa rutiinissa, siihen olisi paras olla kosmetologi apuna, jos siis Essellä olisi jatkanut.

   • Tipsu

    Juu, Natural Goods Companyllä kävin Esse -hoidossa ja sillä aloitettiin. Kaksi satsia käytin ja vielä olisi suositeltu sinnikkäästi jatkamaan. Otti kuitenkin sen verran talouden päälle,että luovuin siitä. Kasvovettä mulla ei Esseltä ollut käytössä.

    Näppylöitä mulle ei juuri nykyään tule enää mutta ajoittain iho voimakkaastikin punoittelee. Kuivuus helpottanut selvästi. Nykyiset tuotteet (Deep rich) alkaa tuntua jo vähän liian tuhdeilta. Kylmällä säällä olivat ihan passelit.

    Mulla on taustalla vaikea atopia,joka parani ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen. Pari vuotta nautin elämästä ilman iho-ongelmia kunnes kosmetiikkamopo karkasi käsistä ja akne puhkesi lähes yhdessä yössä. Nyt 2 vuotta käyttänyt luonnonkosmetiikkaa meikkejä myöten eikä aikomusta palata vanhaan. Tasapainoa on kuitenkin ollut vaikea löytää.

   • Jännä juttu ettei ollut kasvovettä käytössä, jos ihoa on kuitenkin hoidettu kosmetologilla. Omasta mielestäni se on ehdoton tuote. Mutta näinhän tämä välillä menee iho-ongelmien kanssa, että joskus se on melkoista hakemista ennen kuin löytyy itselle toimivat jutut. Jos ihosi ei ole moksiskaan Whamisan Deep Rich Tonerista niin ehkä voisit varovaisesti kokeilla ohuempaa Originalia kesää kohti?

 5. Kiinnostuin Essestä noin vuosi sitten ja ostin silloiselle normaalille iholleni kosmetologin suosituksesta normaalisarjan tuotteet. Ihoni räjähti täysin POD-ihottumaiseksi (usean kuukauden käytöstä huolimatta) ja sain avun vasta antibioottikuurin ja apteekkikosmetiikan kautta. Essen takia ihoni on edelleen PODiin taipuvainen, ja tuntuu, että sen jälkeen kokeilemani mikään luonnonkosmetiikka ei enää iholleni sovi. Lieneekö kyseessä mykerökukkaiset kasvit, joita luonnonkosmetiikassa paljon käytetään. Henkilökohtaisesti suosittelen kokeilemaan Esseä ensin kokeilupakkauksilla, ettei tule tehtyä kallista hutiostosta.

  • Jos ei ole todettu mykerökukkakasveille allergiaa, ei varmastikaan ne silloin ole aiheuttajana, vaan jokin muu. Essen tuotteethan on tosi tehokkaita ja peruslinjan tuotteissa on runsaasti rooibosta. Jos iho ei ole tottunut kovin voimakkaisiin tuotteisiin, voi se reagoida näin, vaikka kuinka olisi kyseessä luonnonkosmetiikka. POD voi puhjeta tosiaan aktivoivista ja tehokkaista tuotteista.

 6. Oona Koskinem

  Tosi hienoja tuloksia! Olen itse käyttänyt Esse Sensitive sarjaa nyt noin kaksi-kolme kuukautta. Alkuun ihoni parani huomattavasti, mutta nyt POD oireilu meinaa palata ja olen sen suhteen hieman neuvoton. Tosin olen pohtinut syyn olevan jossain syvemmällä, sillä muussakin kropassani on haastavaa atooppista ihottumaa ja kolikkoekseemaa. Tarvitsisinkin jonkun gurun, joka osaisi jäljittää iho-ongelmiemi syyn. Kosmetologit yleensä hoitavat vain kasvojen ihoa ja läsnsimaalainen lääketiede hoitaa ihottumissa vain seurausta. Olisiko sinulla antaa tähän jotain neuvoja ja vinkkiä?

  • Oireiden aiheuttaja on varmastikin kehossa syvemmällä ja atopian taustalta löytyy lähes aina linkki suoliston kuntoon. Apua voi saada ayurvedasta (Pardaman Sharma), kiinalaisesta lääketieteestä (Taina Alakulppi) tai funktionaalisesta lääketieteestä (Annika Havaste).

 7. Ennu

  Wau mitä tuloksia!

  Todella ristiriitaista, että apteekeissa myydään kuvailemasi kaltaisia tuotteita. Moni, itseni mukaanlukien, kuitenkin luottaa ns. apteekkilaatuun. Meilläkin on perusvoiteet jatkuvassa käytössä lasten lievästi atooppisten ihojen takia. Mistäköhän löytyisi koko perheelle sopiva vartalovoide, joka siis oli myös jatkuvassa käytössä kohtuuhintaista?
  1-vuotiaamme iho on nyt selvästi saanut apua Xylidermistä, mutta onkohan incissä paljonkin pahiksia? Tuotteessa sanotaan: ”ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä emulgaattoreita”. Inci aqua, xylitol, glycerin, carbomer, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, sodium hydroxide.
  Kiitos jos pystyt vastaamaan 🙂

  • Tämä on siis ilmeisesti geelimäinen tuoteko? Ei mistään pahimmasta päästä todellakaan 🙂 Pitää tehdä joku listaus edullisista vartalovoiteista, jotka sopisivat atoopikolle, luonnonkosmetiikasta siis 🙂 Apteekkimaailman näkökulmahan on, että ihoon ei mikään imeydy, joten samapa sitten hoidella sitä vaikka muoveilla – siis kärjistetysti sanottuna. Mutta ihon mikrobiomi on kiistaton tosiasia ja siitä löytyy tieteellisiä tutkimuksia tuhansia, on vain ajan kysymys, kun tämä aletaan ymmärtää myös ihotautilääkärien keskuudessa. Yhtälailla kun ei voida kiistää suolistonkaan mikrobiomin tärkeyttä terveydelle.

   • Ennu

    Kyllä, geelimäinen tuote. Kiva kuulla ettei ole pahimmasta päästä. Aion kyllä kaikki perheen vartalovoiteet korvata luonnonkosmetiikalla, kun purkit on käytetty. Ihan mahtavaa, jos tähän saisi sinulta apuja 🙂
    Ei kuitenkaan ole ihan helppo juttu löytää kaikkien ihoille sopivia kosteuttajia, kun vuodenajatkin vielä sekoittaa pakkaa. Mutta mikromuoveilla en todellakaan aio ”hoitaa”.

  • Ennu: mulla Cattierin sheabutter geranium on ollut tähän mennessä (n.5-6 vuoden testailun) jälkeen toimivin ratkaisu ihon kosteuttamiseen. Iso pullo ihan kohtuuhintainen, imeytyy mukavasti. Oma iho ei verikokeiden mukaan atooppinen, mutta toisen ihotautilääkärin mukaan on perustuen käsituntumaan ja kertomiini oireisiin. Suosittelen!

 8. Ulpu

  Hienot tulokset!

  Mä en ole Esseltä käyttänyt kuin yhdet putelit peruslinjan tuotteita. Oma iho ei ole herkkä eikä finnejäkään enää juurikaan tule. Koska mun henkinen ja fyysinen kunto sekä ruokavalio ei tue kokonaisvaltaista hyvinvointia, voinen todeta, että luonnonkosmetiikka yksistään on saanut mun ihon hyvään kuntoon.

  Sain eilen frankku-öljyn, ihana! <3 Kunhan saan kasvovesiä käyteltyä, tilaan myös saman linjan kasvoveden ja ehkä myös seerumin… 🙂 Mites frankku silmän -ja huultenympärys seerumi versus white tea tai rose sy-voide ja oliko joku muu vielä?

  • Kyllä luonnonkosmetiikkakin voi saada aikaan ihmeitä, todellakin! Tää on niin yksiköllistä vaan ettei pysty lupaamaan tuloksia kellekään vain ulkoisella hoidolla ja yksillä tuotteilla 🙂 Oi mä arvasin että tykkäät frankkuöljystä! Kyllä mä ottaisin ikääntyvän iholle silmille myös frankkusarjan voiteen. Sieltähän löytyy myös Intense -versio tavisfrankun lisäksi 🙂

 9. EvaDo

  Itse en ole Esseä vielä ehtinyt kokeilemaan, sensitive pakkaus kyllä odottaa kokeilua. Mietin aikoinaan paljon testiin ryhtymistä. Oma PODini kuitenkin helpottui Kypriksen myötä + pai kasvovesi, ilmeisesti riittävän hellä. Nyt kevättä ja kesää kohden olen käyttänyt kypriksen cleanseria, Siam seasin Yen kasvovettä joka tuntuu olevan enemmänkin nestemäinen seerumi on se vaan niin tehokas, Vintner’s daughterin kasvoöjyä sekä kypriksen heliotropicia spf 30. Olen myös tavallaan hyväksynyt sen ettei tää lähde ikinä pois, niin se stressi sen hoitamisestakin on vähän väistynyt. 🙂

 10. Anna

  Hienoja tuloksia!

  Harmi, ettei Esse Sensitive kuuri toiminut mulla toivotulla tavalla. Hain Esse Sensitivestä apua herkkään ja reaktiiviseen ihoon. Aloitin kokeilupakkauksella (putsari + molemmat voiteet), ja käytin niiden rinnalla EkoPharman kasvovettä ja seerumia ja iho tuntui tykkäävän. Tammikuussa hankin täysikokoisen putsarin, kasvoveden, seerumin ja Hydro voiteen ja käytin pelkästään näitä. Ongelmat alkoivat lähes heti. Iho alkoi tukkeutua, rasvoittua ja finnejä alkoi ilmestyä eri puolille naamaa. Osa oli kipeitä, syvällä olevia tulehduksia. Iho tuntui myös todella kiristävältä pesun jälkeen. Yritin saada ihoon enemmän kosteutta suihkuttamalla kasvovettä tupla- tai tripla-annoksen, mutta silti tuntui, ettei seerumi iltaisin imeytynyt vaan jäi ihon pinnalle pyörimään. Ihoon ilmestyi myös kuivuusjuonteita, joita ei ole ikinä aiemmin ollut.

  Melkein pari kuukautta sinnittelin ja toivoin käännettä parempaan, mutta sen jälkeen luovutin. Iho oli huonossa kunnossa, äärimmäisen pintakuiva ja tosi tukkoinen. Sinänsä koin tuotteet oikein miellyttäviksi käyttää, eikä mitään ärsytysreaktioita ilmennyt. Omalle pintakuivalle ja helposti tukkeutuvalle iholleni nämä tuotteet eivät ilmeisesti tuoneet tarpeeksi kosteutta. Ehkä kesäaikaan kuuri olisi voinut toimia paremmin.

  Luovuin Sensitive seerumista ja kasvovedestä ja korvasin ne omilla tutuilla tuotteilla ja iho alkoi toipua. Sensitive putsari ja Hydro-voide jäivät käyttöön. Uskaltauduin myös kokeilemaan Whamisan Deep Rich toneria, ja se osoittautui aivan maagiseksi tuotteeksi! Suun ympärillä olevat kuivuusjuonteet katosivat tämän käytöllä nopeasti ja ihon alla olleet tukkeumat ovat kaikki poissa.

  • Joo mun mielestä Sensitive-linjaan pitäisi kehittää tosi ohut kosteusvoide sekä hoitoneste. Nykyiset tuotteet on enemmän ”moisturising” mutta ”hydration” jää vielä mielestäni liian alhaiseksi. Hyvä kuitenkin, että löysit sopivan kombon itsellesi!

 11. Anu

  Joo kokeilin kerrostaa kasvovettä, mutta edelleen jäi kiristävä tunne. Ehkä tää sarja ei ollut mulle. Nyt mulla on kokeilussa suomalainen luonnonkosmetiikka Atopik-sarja Sensitive-versiona, ja tähän mennessä vaikuttaa hyvältä (tosin parin päivän jälkeen :). Ihoöljy on seerumin kanssa ollut mulle aivan ykköskosteuttaja. Olisi muuten mielenkiintoista kuulla sinun mielipiteesi jossakin vaiheessa sarjasta!

  • Joo olisi kyllä hyvä, että linjaan tulisi vielä ohut kosteuttava seerumi tai vaihtoehtoisesti paksuhko hoitoneste pelkän kasvoveden rinnalle. Atopikiin pitää kyllä tutustua, tsekkasin tuon heidän hoitonesteen, joka vaikutti ainakin hyvältä.

 12. Mari Vee

  Luonnonkosmetiikan vannoutuneena käyttäjänä korviini särähtää pari asiaa; apteekkien moittiminen ja selittäminen kosmetologin puutteella jos tuloksia ei tulekaan. Tarkoitukseni ei ole mitenkään pahalla kritisoida, mutta en pidä yleistyksestä, että kaikki apteekin tai apteekkarit ovat niitä ”pahiksia”. Heillä on monesti usean vuoden koulutus ja tiedän, että heillä valtavasti osaamista. Myöskään kaikki länsimainen lääketiede ei ole pahasta. Monet syövän ja jopa aids lääkkeiden kehittäminen monista muista puhumattakaan ovat länsimaisen ja monet jopa suomslaisen kehityksen takana. Syön itse lääkekuureja harkiten, mutta en kyseenalaista ammattitaitoisen lääkärin apua silloin kun olen sairas ja oikeasti tarvitsen apua. Tiedän myös niitä, jotka ovat saaneet ihotautilääkäreiltä oikeasti apua ihosairauksiinsa, minä mukaan lukien. Muinoin pahan fenyleenifiamiini-tulehduksen, joka oli levinnyt koko kehoon sai rauhoittumaan vain lääkevoiteilla ja lääkekuurilla. Olisi mennyt pian hengitystietkin tukkoon, jos en olisi saanut apua.

  Toinen asia, joka välillä ihmetyttää on kosmetologin syy/seuraus, miksi iho on sellainen kuin on. Monilla ei ole varaa/mahdollisuutta monien satojen sarjahoitoihin ja kun riski voi olla se, ettei toimi omalle iholle. Näin on mulle käynyt lukuisia kertoja elämäni aikana. Ei se kosmetologi pysty niitä ihotaikoja tekemään, vaikka monien kohdalla ihon kunto selvästi paraneekin. Mutta ei kaikilla. Ja tähän on monesti kommentoitukin, että kaikki ei sovi kaikille ja ruokavaliot, stressit sun muut vaikuttavat ihon kuntoon ja tottahan se varmaan onkin. Mutta sitten on niitä perinnöllisiä ihosairauksia ja allergioita (esim minulla), joihin eivät auta ruokavaliot, kosmetologit tai kosmetiikkakaan. Pahimpina aikoina tai allergisen reaktion puhjetessa auttaa usein vain lääke (sisäinen tai ulkoinen) lyhyenä kuurina. Toki stressin välttäminen ja hyvä luonnonkosmetiikka (ja tarvittaessa kosmetologikin) tukevat hyvinvointia, mutta pahimpiin tulehduksiin auttaa silti parhaiten lääke.

  En halua siis mitenkään vähätellä kosmetologien ja ravinnon merkitystä, mutta ei myöskään pidä yleistää ja mustamaalata apteekkeja ja eritoten länsimaista lääketiedettä, joka on tuonut ihmisille myös niin paljon hyvää tutkimuksen ja useiden sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Turhat lääkekuurit jne ovat asia erikseen ja niihin en tässä edes kantaa ota

  • Apteekeissa myytävän kosmetiikan, joka sisältää pääasiassa synteettisiä rasvoja ja ihoa hoitamattomia aineita, kritisoiminen ei tarkoita apteekkarien, apteekkien ja länsimaisen lääketieteen kritisoimista ja mustamaalaamista. Olen useasti sanonut, ja tuohon yhteen kommenttiin tässäkin yllä vastasin, että joskus lääkekuurilla on paikkansa. Puhun tästä myös kirjassani. Ja kyllä, kaikki hoidot, tuotteet ja ruokavaliot eivät sovi kaikille eikä paranna automaattisesti ongelmia ja on mahdollista, että iho paranee kosmetologin kanssa tai ilman tai kosmetologia vaihtamalla.

 13. Salla H.

  Semmoisen huomion tein, että näemmä Essen Sensitive-sarjaa on myynnissä Yliopiston Apteekin verkkokaupassa. Että tämähän on nyt apteekkikosmetiikkaa 🙂

 14. Anna

  Hei! Tykkään tuotteista, mutta nyt on silmien alle alkanut ilmestymään pieniä punaisia näppyjä. Kauempaa näyttää, että ois punaiset silmäpussit…Mistähän johtuu?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>