Beauty

Essen ihonhoitotutkimuksen tuloksia ikääntyvän ihon hoidossa

Beauty | 15.10.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Esse

Nyt on luvassa kolmas ja viimeinen osa Essen ihonhoitotutkimuksen tuloksista: tällä kertaa vuorossa on ikääntyvän ihon hoito. Käy myös lukemassa tutkimuksen yhteenveto sekä huikeat tulokset aknen hoidossa.

Ikääntyvän ihon hoidossa oli kaksi eri tutkimusryhmää: kaksi testihenkilöä kävi hoitolahoidoissa Natural Goods Companyn Salon & Shopissa Museokadulla ja hoiti ihoaan kotona kosmetologin ohjeiden mukaan Essen Probiotic Plus -linjan tuotteilla sekä uusilla anti-age hoitolatuotteilla, joita ei ole lanseerattu vielä myyntiin. Toisessa ryhmässä oli kuusi testihenkilöä, jotka hoitivat ihoaan itsenäisesti kotona samoilla tuotteilla.

Tulokset olivat todella upeita kaikilla testihenkilöillä, mutta hoitolahoidoissa käyneillä huomattavasti parempia. Nyt on tosin otettava huomioon se, että ainoastaan hoitolassa käyneiden iho on voitu arvioida täysin livenä, joka on aivan eri asia kuin kuvien ja testihenkilön omien raporttien perusteella tehdyt arviot. Kuvat eivät koskaan kerro totuutta ihon rakenteesta, jonka vuoksi huikeat tulokset eivät näytä yhtä merkittäviltä kuin akneihon hoidossa, jossa konkreettisesti näkee esimerkiksi näppyjen vähenemisen. Tuloksissa on kuitenkin mukana molempien hoitolahoidoissa käyneiden testihenkilöiden kokemukset ihosta omin sanoin ja tietenkin myös Natural Goods Companyn ekokosmetologin Johannan tarkat analyysit.

Hoidon tulokset olivat sekä hoitolaryhmässä että kotihoitoryhmässä huomattavia erityisesti niillä, joiden iho on ollut täysin hoitamaton tai ihoa on hoidettu puutteellisesti/väärillä tuotteilla. Ikääntyvän ihon hoidossa haasteita aiheutti joissain kotihoitotapauksissa tulkinta ihon kunnosta. Vaikka ikää olisi 50 vuotta, ei ihoa voi aina automaattisesti hoitaa ikääntyvän ihon tuotteilla. Erään kotihoitoryhmäläisen ohuelle couperosaiholle anti-age tuotteet olivat liian aktivoivia ja toivat pintaan taustalla piilevän rosacean oireita. Kun tuotteet vaihdettiin Essen Sensitive-linjaan, iho alkoi parantua ja voimaan paremmin välittömästi. Kyseisen asiakkaan kohdalla täytyi todeta tämän olevan hänen anti-age hoitonsa tällä hetkellä. Kenties toki myöhemmin, esimerkiksi vuoden päästä iho on vahvistunut sen verran, että tuotteita voidaan päivittää tehokkaampiin.

Ikääntyvän ihon hoitoa suunnitellessa ihoa ei siis hoideta pelkästään iän mukaan, vaan tuotteita valitessa täytyy ottaa huomioon ihon kunto, hoitohistoria sekä asiakkaan elämäntavat kokonaisvaltaisesti.

Esittelen teille nyt hoitolaryhmään kuuluneiden testihenkilöiden tulokset. Jokaisen testihenkilön tutkimustulokset on kirjoitettu heidän omien sanojensa mukaan.

Annika, 53

Annikan iholla on ollut teini-iässä akne. Iho on aikuisiällä ollut pintakuiva, elottoman värinen ja huokoset selkeästi laajentuneet. Silmien alla on silmäpussit ja ihon on veltostunut. Annika on hoitanut ihoaan sekalaisilla tuotteilla. Joukosta on löytynyt niin synteettistä kuin luonnonkosmetiikkaakin, mutta ihonhoitorutiinit eivät ole olleet mitenkään suunnitelmalliset ja tuotteita on tullut poimittua sieltä täältä. Tässä kuvat Annikan lähtötilanteesta.

Tutkimusjakson jälkeen Annika suorastaan hehkuu. Omien sanojensa mukaan hän kuulee jatkuvasti tutuilta ja läheisiltä ihonsa hehkuvan ja kasvojen muoto on muuttunut kiinteämmäksi. Annika käy paljon työnsä puolesta ja vapaa-ajalla erilaisissa tilaisuuksissa ja parin kuukauden jälkeen ihmiset alkoivat udella, mitä hänelle on oikein tapahtunut. Annika tuntee itse myös nuorentuneensa. Hoitolahoitojen jälkeen Annika sanoi ihon näyttävän siltä kuin olisi käynyt kasvojenkohotusleikkauksessa.

Annikan ihon suurin muutos on turvotuksen häipyminen ja koko kasvojen muoto on muuttunut: poskipäät ovat tulleet esiin, leukalinja ja kaula selkeytynyt ja ihon väri on kirkastunut. Iho oli aiemmin todella paksu ja toimimaton, ”taikinamainen”. Tutkimuksen jälkeen iho on napakoitunut ja aineet imeytyvät ihoon paremmin kuin tutkimuksen alussa. Annikan iho ikään kuin mukailee kasvojen luustoa paremmin. Tässä näkee ehkä parhaimmillaan sen, mitä tarkoittaa, kun anti-age tuotteet lupaavat ”muotoilla” kasvoilla. Annikan ihoa hoitaneen kosmetologin mielestä Annikan iho on nuorentunut heittämällä 10 vuotta.

Annikalla oli käytössä kotona Essen Gel Cleanser, Toner, Ageless Serum, Probiotic Serum, Defence Moisturiser sekä Eye Contour Cream.

Tässä kuvat Annikasta tutkimusjakson jälkeen:

Annikan kokemukset tutkimuksesta omin sanoin:

”Oli aivan huikeaa saada olla mukana ihonhoitotutkimuksessa. Essen taustalla oleva filosofia vastasi omia arvoja ja oli mielenkiintoista seurata muutoksia omalla iholla. Ensimmäiset muutokset näkyi jo aika nopsaan, ihan muutaman viikon sisällä. Ihon väri oli terveempi. Hoidon edetessä ihon pinta siloittui ja rauhottui ja lähellä olevat tutut ja tuntemattomat sanoivat, että näkivät muutoksen, vaikka en siitä heille erityisesti mitään sanonut itse. Välissä oli stressaava ajanjakso ja yksi reissukin. Vaikka tavallisesti iho reagoi tällöin tosi voimakkaasti, Essen tuotteilla iho kesti paremmin nämäkin jaksot. Yhdistin Essen tuotteisiin kollageeni-jauheen syönnin ja se oli todella tehokas kombinaatio. Iho parani jopa sellaiseksi, että pystyin olemaan ihan ”ihmisten ilmoilla” ilman meikkivoidetta. Johannan tekemät hoidot olivat taivaalliset, eikä se ole liian voimakas adjektiivi, sillä Johanna teki hoidon aikana myös hierontaa ja näin ei ainoastaan iho vaan koko keho ja ennenkaikkea mieli oli hyvä.”

Johanna, 52

Johannan iho on puolestaan täysin erilainen kuin Annikan. Iho on paperin ohut, herkkä ja pintakuiva ja nenän alueelle on puhjennut 40-vuotiaana ruusufinni. Ihosta puuttui täyteläisyys. Johanna on hoitanut ihoaan sekaisin synteettisellä ja luonnonkosmetiikalla, ihonhoitorutiineihin on kuulunut mm. puhdistusvaahto synteettisestä kosmetiikasta, vaikka iho on kuiva ja herkkä. Johannan iho reagoi aluksi uusiin tuotteisiin ja hoitojen aloittamiseen ärtymällä ja punoittamalla hieman, ja ihoon nousi muutama näppylä. Iho kuitenkin rauhoittui nopeasti ja kuukauden kuluttua Johanna alkoi itse huomata, että iho oli vahvistunut.

Tässä kuvat Johannasta ennen tutkimuksen aloittamista:

Kolmen kuukauden kuluttua hoitojen aloittamisesta Johannan iho oli hänen itsensä mielestä selkeästi terveemmän oloinen ja pari tuttavaa, jotka eivät tienneet Johannan osallistuneen ihonhoitotutkimukseen, kommentoivat hänen näyttävän jotenkin erityisen freesiltä.

Johannan kohdalla hoitojen aloittaminen täytyi tehdä pikkuhiljaa ihon reaktiivisuuden vuoksi. Tutkimuksen alussa ei hoidoissa ei uskallettu käyttää hoitolassa Ageless-seerumia, mutta kolmannen hoidon jälkeen se pystyttiin ottamaan käyttöön eikä iho reagoinut enää.

Tutkimuksen jälkeen Jonannan ihon on vahvistunut ja rauhoittunut selkeästi. Ihon väri on tasoittunut kauttaaltaan, iho sitoo paremmin kosteutta ja pintakuivuus on hävinnyt. Iho ei reagoi enää helposti, jatkuva punoitus on hävinnyt ja rosacea pysyi täysin aisoissa koko tutkimuksen ajan. Johannan ihosta puuttui täyteläisyys ennen tutkimusta ja yksi merkittävimpiä muutoksia onkin, että iho on täyteläistynyt ja vahvistunut. Iho kestää käsittelyä eikä ole enää ohutta ja herkkää silkkipaperia. Juuri tähän probioottisella ihonhoidolla tähdätäänkin: elävät probioottimikrobit ja ihon mikrobiomin tukeminen vahvistavat ihoa lisäämällä ihon T-liitoksia, joilla on tärkeä rooli ihon suojabarriäärille ja rakenteelle sekä parantamalla maitohapon ja hyaluronihapon tuotantoa, jotka puolestaan sitovat kosteutta ihoon tehden ihosta sileämmän ja täyteläisemmän.

Johanna käytössä oli kotona Essen Sensitive Cleanser, Probiotic Serum, Ageless Serum, Eye Contour Cream ja Defence Moisturiser.

Tässä kuvat Johannasta tutkimuksen jälkeen:

Johannan kokemukset tutkimuksesta:

”Minulla on kaiken kaikkiaan kosteusköyhä ja hiukan ”tyhjä” iho, joka on samean oloinen ja sen lisäksi kärsin ruusufinnistä aika ajoin, jota aikaisemmin hoidin antibiooteilla. Nykyisin olen jättänyt antibiootit pois ja yrittänyt etsiä sopivia tuotteita jotka sopivat herkälle iholle, mutta joissa kuitenkin olisi anti-age vaikutus. Aina ei ole mennyt nappiin. Nämä tuotteet sopivat iholleni loistavasti ja ruusufinni tuli vain pari kertaa testin aikana melko lievänä, joka ei puolestaan johtunut tuotteista vaan muista tekijöistä (stressi jne.).

Testissä käytössä oli alkuun Sensitive linjan putsari, joka muuten on aivan loistava tuote, tämä jää ehdottomasti käyttöön. Lisäksi anti-age linjasta silmänymärysvoide ja Probiotic Serum, joka on myös aivan mahtava tuote. Minulle se riitti kesäaikaan ihan yksinään kosteuttamaan ja sopi myös meikin alle.
Pikkuhiljaa otin sitten käyttöön myös Ageless Serumin sekä Defense Moisturiserin.

Testin aikana sitouduttiin hoitamaan ihoa säännöllisesti aamuin illoin, joka tarkoitti sitä että iho on puhdistettava myös aamulla eli siitä ei saanut luistaa. Se oli ehkä ainoa asia mikä itsellä on vuosien mittaan jäänyt usein tekemättä. Nyt se tuntuu ihan normaalilta toimenpiteeltä. Kyllähän sitä yön aikana ihoon kaikenlaista tarttuu ja kuona-aineet puskee pintaan.

Oikein odotin aina hoitolakäyntejä ja selvästi se tuki tätä prosessia, kun säännöllisesti tehtiin myös perusteellisempi hoito.

Alkukesästä jo pari ystävää totesi (tietämättä tästä testistä), että näytän virkeältä ja iho on freesin näköinen. Ja täytyy kyllä itsekin todeta, että iho on kirkkaamman oloinen ja sameus kadonnut.

Minulle Essen tuotteet sopivat loistavasti ja aion kyllä jatkaa näillä tuotteilla. Iso merkitys on sillä, että tuotteet sopivat minulle vaikka kärsinkin ruusufinnistä.”

Yhteenvetona tärkeimmät pointit ikääntyvän ihon hoitoon: 

– Varaa aika Esse-kosmetologille, jolla on ihonhoitoon kokonaisvaltainen lähestymistapa. Lähimmän Esse-kosmetologisi löydät täältä.

– Ikääntyvää ihoa ei tule automaattisesti hoitaa anti-age tuotteilla. Kosmetologi on pätevin henkilö tekemään perusteellisen ihoanalyysin ja arvioimaan ihon kunnon sekä tarpeet, jonka mukaan hoito suunnitellaan.

– Käy säännöllisesti hoitolahoidoissa ja sitoudu kosmetologin antamiin ohjeisiin ja tuotteisiin myös kotona.

– Muista kokonaisvaltaisuus: liiku säännöllisesti luonnossa ja panosta hermostoa rentouttaviin harjoituksiin. Jooga on loistava tapa pitää lymfajärjestelmä toiminnassa ja lisäksi siihen yhdistyy hengitysharjoitukset, joka auttaa rentoutumaan ja luomaan yhteyden omaan itseen.

– Syö puhdasta ja monipuolista ruokaa, joka sopii omalle kehotyypillesi. Toisinaan voi olla tarpeen hakea neuvoja ruokavalioon pätevältä ammattilaiselta kuten FLT-ravintovalmentajalta tai ayurveda-lääkäriltä.

Tulevalla viikolla on luvassa syksyn huikein kauneustapahtuma, kun kolmipäiväiset I Love Me -messut ovat taas täällä. Esse on mukana messuilla Natural Goods Companyn osastolla, jossa myös allekirjoittanut häärää kaikkina kolmena päivänä. Luvassa on päivittäin mm. tietoiskuja ihon epätasapainotilojen korjaamisesta probioottisella ihonhoidolla sekä tietenkin huikeita messutarjouksia. Löydät Natural Goods Companyn messuohjelman kokonaisuudessaan täältä. Sokerina pohjalla Essellä on myös oma kauneushoitola messuilla, joka sijaitsee puolestaan edellisvuoden messuilta tuttuun tapaan Pro Luonnonkosmetiikkayhdistyksen Luonnonkaunis-hoitolassa. Varaa aika Essen minikasvohoitoona paikan päältä messuhoitolasta.

Sydämellinen kiitos Annikalle ja Johannalle osallistumisesta Essen ihonhoitotutkimukseen sekä tietenkin kaikille kotihoitoryhmään osallistuneille. Tuotitte meille arvokasta tietoa ja kiitos, että saimme jakaa tarinat myös blogin lukijoille!

Kuvat testihenkilöistä Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,