Body & Mind

Kuukuppi

Body & Mind | 16.10.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

On taas se aika kuukaudesta, joten puhutaanpa hetken aikaa aiheesta nimeltä kuukautiset ja kuukuppi.

Hankin ensimmäisen kuukuppini vuonna 2010 ja olin aivan haltioissani näin nerokkaasta keksinnöstä: sen sijaan, että tuottaisin kuukausittain jätettä tampooneista vuosikymmenten ajan, voisin käyttää lääketieteellisestä silikonista valmistettua kuukuppia, joka on paitsi turvallinen, myös ekologinen. Tuohon aikaan minua alkoi ahdistamaan kaikki myrkyt mitä elimistööni tungin ja etenkin tampoonien sisältämät epäpuhtaudet mietityttivät. Siksi kuukuppi tuntui pelastukselta. Se oli myös kätevän oloinen, koska sitä voi käyttää kuukautisten loppuvaiheessa niukankin vuodon kanssa, toisin kuin tampooneja. Lisäksi sen kanssa voi myös nukkua.

Runsaan vuodon kanssa kuukuppi tuotti kuitenkin haasteita ja useasti kuppi meni niin sanotusti nurin ja jouduin käyttämään sen kanssa myös ekstrasuojaa. Jossain vaiheessa minulta meni hermot jatkuvaan sotkuun ja epävarmuuten, jonka vuoksi luovuin sen käytöstä kuukautisten ensimmäisinä päivinä vuoden ollessa runsaimmillaan ja käytin sitä sen sijaan vain viimeisinä päivinä niukan vuodon kanssa. Kuukupin tilalle otin Organycin luomutampoonit, joista kirjoittelinkin parisen vuotta takaperin.

Ilmeisesti suomalaiset naiset eivät kuitenkaan ole kovin valveutuneita siinä mitä sisälleen laittavat ja Organycin luomutampoonien ja kuukautissuojien maahantuonti lopetettiin huonon menekin vuoksi kesällä. Ärsytti todella paljon! En ole suostunut luomutampoonit löydettyäni käyttämään perus Tampaxeja kuin hätätapauksessa enkä missään nimessä halunnut siirtyä niihin takaisin. Satuin avautumaan ystävälleni aiheesta, joka ehdotti minulle kuukuppia, mutta olin itse huomannut, että kuppini vuoti nykyisin jostain syystä jopa kuukautisten loppuvaiheessakin. En siis ollut kovin innoissani antamaan sille uutta mahdollisuutta. Ystäväni oli kuitenkin täysin vakuuttunut, että asetan kupin jollain tapaa väärin enkä tarpeeksi syvälle, jonka vuoksi se ei pitänyt.

Tutkin suomalaisen kuukupin Luneten sivuilta uudelleen ohjeita kupin asettamiseen ja huomasin, että myyntiin oli tullut eri värisiä kuppeja. Hankkiessani oman kuppini vuonna 2010 saatavilla oli vain yhtä väriä: kirkas, joka ei ollut kirkasta nähnytkään enää vuosiin puhdistamisesta huolimatta. Tuumin, että ostan kokonaan uuden kupin ja annan sille uuden mahdollisuuden.

Takana on nyt kahdet kuukautiset uudella kupilla ja olen hieman ymmälläni. Kuppi on vuotanut vain runsaimpien päivien aikana yhtenä yönä ja sekin kohtuuden määrissä ilman japanin lippuja valkoisissa lakanoissa. Olen selkeästi asettanut kupin aiemmin väärin: se on jäänyt liian alas ja itse asiassa tuntunutkin hieman epämukavalta. Kun kuppi on asetettu oikein, se ei tunnu miltään.

Olen todella iloinen, että kokeilin kuppia uudelleen, sillä nyt tuntuu, että voin oikeasti luottaa siihen eikä tarvitse vaivata päätä tampoonien myrkyillä. Kupissa on loistavaa myös se, että sitä voi käyttää vaikka 12 tuntia putkeen, myös yöllä. Se ei kuivata limakalvoja eikä tuota jätettä. Kuukuppi tulee jo muutamassa kuukaudessa edullisemmaksi kuin jatkuva tampoonien ostaminen.

Halusin ottaa kupin puheeksi, koska varmasti teidän joukosta löytyy niitä, jotka eivät ole ikinä kokeilleet kuukuppia. Suosittelen! Lunette kuukuppia löytyy kahdessa eri koossa, kannattaa katsoa Luneten omilta sivuilta ohjeistus oikean koon valitsemiseen. Itse käytän pienempää kuppia, koska en ole synnyttänyt ja minulla on vahvat lantionpohjanlihakset joogan vuoksi.

Lunette kuukuppi 23,95 € – 29,95 €, Hyvinvoinnin Tavaratalo

Millaisia kokemuksia teillä on kuukupista? Millaisia kuukautissuojia te käytätte?

Avainsanat:

Body & Mind

34 kommenttia artikkeliin “Kuukuppi”

 1. Santra

  Itse oon jo useamman vuoden vannonut kuukupin nimeen. Tamponit kuivatti limakalvoja ja housunsuojat hautoi. Alkuun oli hankaluuksia asettamisen kanssa mutta kun opin laittamaan tarpeeksi syvälle, niin että koko kuppia ei edes tunne, niin a vot! Huoletonta, koska kupin voi laittaa menkkojen alkaessa ja ottaa pois kun kaikki vuoto on varmasti ohi. Eikä tarvi huolehtia onko tamponeja tarpeeksi mukana kun lähtee johonkin. Ainut miinus kupissa on se että mökkiolosuhteissa ulkohuussissa sen tyhjennys ei ole kovin mukavaa…mutta onneksi vuotoni on hyvin vähäistä Koen kupin myös miljoonakertaa hygienisemmäksi ja olokin on puhtaampi sitä käyttäessä. Ihan mainio keksintö myös jos ajatellaan kehittymättömiä maita ja niiden naisten oloja ja varoja. Kiitos Lunette!

  • Jep, yksi iso plussa on tuo ettei tartte huolehtia onko tarpeeksi tampooneja. Mökkioloissa olisi kyllä haastavaa putsaus, täytyy myöntää… saattaisin itse lähteä tampoonien puolelle!

  • Mirja

   Vinkiksi mökkiolosuhteisiin tai muutoin reissussa tyhjentämiseen. Lunettella on yksittäispakattuja kupin puhdistuspyyhkeitä. Niitä on kätevä pitää mukana, jos tarvitse tyhjentää jossain vähän hankalammassa paikassa.

 2. Päivi

  Mulla on ”hauska” pieni tarina kuppeihin liittyen. Omistan kuukupin, mutta en käytä sitä säännöllisesti. Olen kyllä ollut aikeissa totutella siihen ainoana suojana, koska onhan se mahtava kapistus! Mutta siihen tarinaan: Kun pidin kuppia ensimmäistä kertaa yön yli, en saanutkaan sitä aamulla ulos. Se oli kivunnut niin ylös, etten saanut otetta nupista, jonka olin pätkäissyt liian lyhyeksi. Toim.huom: lyhennä maltilla! Tilanne eskaloitui niin, että piti hälyttää hätiin ainoa tarjolla ollut apu eli poikaystävä. Voitte uskoa, että hän kiljui riemusta (vai paniikista?), kun selitin, mikä on ongelma ja mitä suoritusta häneltä nyt odotetaan. Olen kai onnekas, että mulla on sen verran hyvä parisuhde, että toimenpide saatiin suoritettua tilanteen vaatimalla vakavuudella ja ilman pysyviä traumoja millekään osapuolelle. Eikä nyt ollut tarkoitus pelotella ketään: ilmeni, että tämäkin oli tekniikasta kiinni: siinä hätäpäissäni oikein imin kuppia ylös sen sijaan, että olisin avittanut lihaksilla sitä toiseen suuntaan. Tarinan opetus on: ei kannata pelästyä, jos homma ei heti suju ihan nappiin 🙂

 3. Ulpu

  Mulla on ollut Lunette käytössä jo vuosia, mutta viime aikoina en ole saanut sitä asettumaan kunnolla. En vaan saa sitä tarpeeksi syvälle, vaikka mitä tekisin. Se on niin hyvä, että harmittaa, oon nyt joutunut käyttämään tamponeja. Täytyy taas seuraavien menkkojen aikaan kokeilla. Oon töissä kavereille kuukupista puhunut, kaikki on ollut ihmeissään ja lähinnä kiinnostusta herätti Luneten tarina. 🙂

  • Ulpu

   Niin, tätä varmaan arvaisi käyttää intiimialueellakin… Oon pitkään miettinyt Bepanthenin korvaajaa, kun haluaisin sellaisen monitoimivoiteen, jota voisi oikeasti laittaa mihin vaan. Ja mitä voisi laittaa myös lapsen alapäähän. Weledan Skin Foodia ym. yrttisiä voiteita ei oikein imtiimialueille tai haavoihin viitsi laittaa.

 4. tuike

  No käytän pääasiassa kestositeitä, eli pestäviä siteitä. Tutustuin niihin, kun kestovaippailin lasten kanssa. Itsekin olisin varmasti aikaisemmin ajatellut että hyi ja yök, mutta se ei oikeasti ole yhtään sotkuista puuhaa. Ja mieluummin puuvillaa tai bambua ”siellä” kuin kemikaalimyrkkyjä, mitä siteet sisältävät 🙂
  Sitäpaitsi kestositeitä on kivan värisiä, eri mallisia ja kokoisia. Löytyy melkein mitä vaan kuosia!
  (Kaikille joita asia jollain tasolla ällöttää, niin siteiden peseminen on oikeasti tosi helppoa -> 60 astetta koneesssa ja puhdasta tulee 🙂 Ei se ole sen vaikeampaa kuin esim. ”ohivuotoa” saaneiden pikkareiden peseminen.)

  • Toi sidehomma on mulle ollut aina vastenmielistä, joten en näkisi itseäni lähtemään tähänkään hommaan. Tykkään siitä ettei hommelit valu ulos vaan kerätään talteen ihan mestoilla 😀

 5. Pauliina

  Ostin kupin vuosi sitten, mutta on jäänyt aika vähäiselle käytölle. Noloa myöntää, mutta syynä laiskuus ja kupin tyhjennysoperaatio, vaikka eipä tuo kovin vaivalloista edes ole. Viime kuukautisten aikaan päätin taas aloittaa käytön, koska siteet hautovat jo valmiiksi ärsyyntynyttä ihoa. Aiemmin en ole tarvinnut kupin kanssa lisäsuojaa, mutta nyt tarvitsin, mikä oli hämmentävää. Täytyy itsenkin vielä tsekata ohjeet uudelleen, että varmasti ”asennan” kupin oikein.

 6. Tiina

  Olin itse ostanut kupin aiemmin ja meistä ei tullut heti ystäviä. Sitten ostin kupin vuosia myöhemmin uudelleen, kun ahdistuin kemikaalien määrästä. Käytin kuitenkin noita organycin tamponeja. Sitten tulivat joulun pyhät ja mikään kauppa ei ollut auki. Talouden tamponivarannot olivat lopussa ja jouduin vähän pakon edessä kokeilemaan hyllyllä odotellutta kuukuppia uudelleen. Ja kuinka helppoa se olikaan. Olen tosi tyytyväinen kuppiini.
  Luin nyt uudemmalla kokeilukerralla kuppiin liittyviä ohjeita paljon. Joskus kuppi ei tule ulos, silloin annan sen olla ja kokeilen vähän myöhemmin uudelleen 🙂

 7. Tyytyväinen

  Kuukuppi on best! Minulla on ollut sellainen jo muutaman vuoden, onneksi kaverini suositteli sitä. Itsellänikin on mennyt pari kertaa vuosien varrella ns. kuppi nurin ekoina runsaamman vuodon päivinä. Ratkaisin tyhjentämällä kupin parin-kolmen tunnin välein päivällä ekoina päivinä, loppuajan pidän sitä sen noin 12 tuntia. Ja käytän runsaan vuodon takia isompaa kokoa, vaikka en ole synnyttänyt ja lantionpohja on hyvässä kunnossa pilateksen ja baletin ansiosta. Tosin taittelen sen asetusvaiheessa vähän eri tavalla kuin perusohje on.

  Suosittelen kaikille kuukuppia!

 8. KristaR

  Minulla on myös ollut kuppi jo vuosia, 7-10 vuotta. Siteet alkoivat ällöttää, tamponeita olen käyttänyt muutaman hassun. Minulla on yleensä pitkäkestoista, mutta niukkaa vuotoa, jolloin kaikki vain ärsyttää limakalvoja ja ihoa. Minulla kuppi kyllä selvästi kuivattaa myös limakalvoja. Ohivuotoja on tullut vain muutaman kerran, kun vuoto onkin ollut runsaampaa tai olen laittanut kupin huonosti. Puhdistaminen ja tyhjentäminen on kyllä joissain olosuhteissa aika haastavaa.

 9. Jenni Emilia

  Ostin kupin noin vuosi sitten ja rakastan sitä! Pitää täydellisesti, ei tunnu miltään ja on niin helppo käyttää! Kuukautisia ei edes muista tämän kanssa. Asensin myös alkuun kupin liian alas (käyttöohjeet eivät mielestäni ohjeista laittamaan kuppia tarpeeksi ylös) mutta kuppi nousi itsestään ylemmäs käytössä ja tajusin sitten että sen kuuluu olla kohdunsuulla että se toimii. Mutta siis: vallankumouksellinen keksintö ja suomalaisen Luneten kuukuppi myös käytössä. 🙂

 10. Maria

  Mulla on ollut sama ongelma kuin sulla! Olen päätynyt pitämään runsaimpien, parin ekan päivän aikana tamponia, ja loput päivät kuukuppia. Kaikki yöt käytän kuukuppia, mutta parina ekana yönä laitan kellon soimaan keskellä yötä ja tyhjennän kupin, etttei tulis lakanapyykkiä aamulla. Päättelin myös Lunetten ohjeista, että emättimeni muuttaa asentoaan menkkojen aikana, ja siksi kuukuppi ei asetu tiiviisti ekoina päivinä. En ollut ikinä tullut ajatelleeksi että niinkin voisi olla, mutta kun aloin kiinnittää asiaan huomiota, niin tottahan se tuntui siltä että jotain muutosta siellä emättimessäni tapahtuu! Mullakin pienempi koko, vaikka runsaat kuukautiset, koska se asettuu paremmin. Ensin kokeilin isompaa, mutta se painoi virtsarakkoani JA vuoti, joten koko ajan piti ravata pissalla 😀 Oon kyllä miettinyt, että pitäisi etsiä jokin luonnollinen intiimivoide, kun tuntuu että kuukuppikin kuivattaa vähäsen. Saako nykyään enää mistään luomutamponeja?

 11. En ole koskaan käyttänyt. Mutta tyhjennys parin tunnin välein ei taida onnistua työpäivinä. Pitää ajottaa vapaa päivälle kokeilu. Tamppooneja en ole kokeillut koskaan. Eli pientä jännitystä tulee olemaan.

 12. Pauliina

  Itsellä on nyt puolisen vuotta ollut käytössä OrganiCup! Olin jo pitkään miettinyt kuppiin vaihtoa, koska omat menkat on niin runsaat ekoina päivinä, että tampooneja meni huima määrä! Se rahanmeno, kemikaalit ja jätteen määrä huimasi päätä, joten kuukuppi tarttui Tanskassa apteekista mukaan heräteostoksena.

  Ei se helppoa alkuun ollut. Runsas vuoto ja alkukierron krampit tekivät paikalleen laittamisesta aluksi tuskaa, kun tekniikka ei ollut hallussa. Pari kertaa tuli itkettyäkin kupin laiton kanssa, kun ei vaan mennyt paikalleen ja paikat olivat krampeista ja kupin edestakaisesta renklaamisesta hellänä. Pari kiertoa siinä meni, mutta en luovuttanut. Nyt ollaan parhaat kaverit <3 Ylivuodot ovat pieniä verrattuna tampooniaikoihin, silloin piti melkeinpä pitää sidettä tampoonin kanssa runsaimpina päivinä. Suosittelen kaikille! Tekniikan hiomiseen menee pari kiertoa, mutta se on todellakin sen arvoista!

 13. maria

  Ennen raskautta käytin kuukuppia; rakastin sitä ja sen helppoutta. Ennen raskauksiani minulla oli jo käytössä kuparikierukka. Silloin jo varoiteltiin, että kuukuppi saattaa ”imaista” kierukan paikaltaan. Silloin, ennen lapasia, se ei haitannut; jos olisi sattunut ”vahinko”, olisi se ollut toivottu.

  Nyt kun lapsiluku on täynnä, en vastaavaa riskiä uskalla kularikierukan kanssa ottaa. Kunpa joku keksisi muunkin hormonittoman ehkäisymenetelmän. Luonnottomia hormoneja en halua kehoani kuormittamaan, joten en voi käyttää kuukuppia. Tai niin kierukan asentanut gynekologi sanoi: ”En suosittele.”

  • Sanna

   Minulla on kuparikierukka ja minulle lääkäri itse oikein suositteli kuukuppia. Hänen mukaansa on
   hyvin epätodennäköistä että kierukka lähtisi paikaltaan eteenkin kun kuppia puristaa pohjasta kasaan kun poistaa
   niin paine vapautuu. Joten itse olen ainakin uskaltanut käyttää kuppia kierukan kanssa.
   Välillä on ollut taukoja nyt kun taas otti käyttöön niin muisti miksi se on vaan niin mukava käyttää!

  • EvaDo

   Itselläni kanssa kuparikierukka, enkä tuon ”imaisun” takia ole uskaltanut käyttää enää kuukuppia vaikka molemmat gynekologit joilla olen asioinut ovat antaneet suosittelut sen käytölle, kuulemma ”imaisun” riskin välttää jos ja kun ottaa kuukupin pois niin taittaa sitä reunasta päästäen ilmaa jolloin ei tätä ”imaisua” pääse syntymään ja sitten vetää sen hellästi sieltä sisältä pois. Aikaisemmin mulla oli Silverline 380 joka aiheutti aivan sairaan kivuliaat menkat ja luulin vuotavani kuiviin. Sitten vaihdatin kierukan Flexi-t:n ja menkat pieneni sekä kivut katosivat joten en enää ole kokenut tarvetta kuukupille kun siteet tuntuu riittävän, joo harmi että organycia ei saa enää suomesta, pitää käyttää Vuokkosten outoja biositeitä, tosin miksi niiden pitää olla niin paksuja tai pitkiä niin en ymmärrä tuntuu ettei vagina saa yhtään tuuletusta näin talvisin. Miehetkö näitä siteitä oikein suunnittelee? xD

 14. Oi ihana kuukuppi. Ollut käytössä jo vuosikausia ja vain hätätilassa palaan enää tamponeihin ja normisiteisiin. Kaikki se jätteen määrä mitä jo yksikin nainen elämänsä aikana kuukautisten takia jättää jälkeensä on hiukka ahdistavaa, joten kuppi on senkin takia ollut minulle ihan ehdoton. Toki myös siksi, että se on superhelppo eikä tarvitse huolia kemikaaleista. Juuri itse asiassa törmäsin aivan uudenlaiseen kuppiin, joka pitää nesteen sisällään eikä se siis kaiketi vuoda niin helposti/ei ainakaan pois otettaessa levähdä pitkin poikin jos on jo kovin täynnä.

  Itselläni ei ole suuria ongelmia ollut kupin laittamisen tai pois oton kanssa. Leikkaan itseasiassa aina sen antenninkin kokonaan pois. Ostin runsaan vuodon takia viimeksi isomman kupin ja sen kanssa kyllä saa hieman pelleillä ja jouduin taittamaan sen eri lailla kuin pienemmän kupin, mutta hyvin asettuu aina ja suosiolla tulee myös ulos 🙂

  En tiedä mikä on meininki tällä hetkellä, mutta todella toivon, että jos kouluissa vielä tytöille kerrotaan erikseen kuukautisista ja suojista niin tämä olisi siellä mukana.

 15. Emilia

  Mulla ollut kuukuppi säännöllisessä käytössä jo kymmenisen vuotta, ja pois en vaihtaisi. Ihan paras keksintö! Ostin silloin aikoinani (eka kuppi edelleen käytössä) suosiolla sen suuremman koon, ajattelin että mahtuu enemmän vuotoa eikä tarvi alvariinsa rampata tyhjentämässä, ja näin on myös ollut 🙂 Alkuun opettelemisessa meni aikaa (itse asiassa kuppi taisi ekan säikähdyskokemuksen jälkeen odottaa ainakin vuoden kaapissa, ennen kuin uskalsin kokeilla uudestaan), mutta kun tekniikan oppi, niin paljon parempihan se on kuin tamponit tai siteet. Kuppia ei oikein asennettuna tosiaan tunne, se ei hierrä eikä haudo paikkoja, se ei haise ikävältä (toisin kuin siteet ja tamponit), se opettaa tuntemaan omaa anatomiaa. Se on myös laiskan ihmisen ystävä: itselleni riittää tyhjennys aamuin illoin. Ja se on hygieeninen.

  Hygienian suhteen me kuukupittajat olemme toisinaan vähän turhankin varovaisia, mutta parempi tietysti niin päin. Minulla oli kuukuppi mukana myös Afrikan-matkalla ja silloin kyselin etukäteen Lunetelta, että miten mahdan pärjätä. Lunette vastasi tosi asiallisesti, että hätätilanteessa esim. virtsa (!) riittää kupin puhdistamiseen. Samoin vessapaperilla pyyhkiminen. Eli jos esim. töissä joutuu kuppia tyhjentämään, niin tosiaan vessapaperillakin pärjää, jos kotona sitten illalla pesee vedellä.

 16. elsa

  kuukuppi on brilliant, mut tiedoksi myös että prismoista ja sokokselta löytyy ruotsalaisen naty-brändin luomutampponit ja -siteet, parhaat luomuiset ikinä käyttämistäni.

 17. Siirryin kuukuppiin viime keväänä. Aluksi epäilytti, mutta jo ensimmäisen käyttöpäivän jälkeen olin ihan myyty. Itselläni on niukat ja kestoltaan lyhyet kuukautiset ja alussa mietinkin, että mitenkähän homma pelittää kupin kanssa. Paremmin kuin minkään muun suojan!!! Vaikka kuppiin kertyy ihan minimaalisen vähän vuotoa, se ei haittaa niinkuin esim. tamponien kanssa. Ne hiersivät ja kirvelivät, nyt voin olla miettimättä koko asiaa! 🙂
  Vielä en ole joutunut esim. ulkomaanreissuilta tuttuihin tilanteisiin, missä wc:n hygienia, käsien- ja kupin pesumahdollisuus on heikkoa…. Mutta eiköhän tuostakin selvitä maalaisjärjellä ja Niksi-Pirkkailulla!
  Liikuntaa olen harrastanut ja hyvin on pysynyt kaikki siellä missä pitääkin. Ensi keväänä kuukuppini kohtaa kanssani surffihaasteen!!! Samalla tulee testattua myös tuo hygieniapuoli ja keinuvassa, pienessä veneessä toimiminen… 😀

  Pus, valoa viikkoon!

  m

 18. annel

  Kuukuppi on kyllä mitä mainioin! Jätteen määrä alkoi ahdistaa, joten siirryin nelisen vuotta sitten kuppiin ystävän suosituksesta. Hieman pähkäilyä vaati aluksi, mutta äkkiä oppi oikean tekniikan ym. Pari vuotta sitten pillereiden vaihtuessa kuparikierukkaan menkat runsastuivat (tai normalisoituivat), jolloin pienemmän kupin kanssa tuli ohivuotoja ahkerasta tyhjentämisestä huolimatta. Olin ennen kuppia ollut vannoutunut tamponien käyttäjä, mutta ne olivat nyt kierukan vuoksi pannassa, joten meinasi epätoivo iskeä. Ajatus siteisiin siirtymisestä tuntui sietämättömältä. Ratkaisin asian ostamalla kuukupista myös isomman koon, vaikka hieman sen sopivuutta epäilinkin, koska olen synnyttämätön, suht hentorakenteinen ja harrastan joogaa, joten lantionpohjan lihasten pitäisi olla kunnossa. Nyt käytän isompaa parin runsaimman vuotopäivän ajan ja loput ajasta pienempää, mikä on osoittautunut mulle toimivimmaksi ratkaisuksi 🙂 Niukkoina päivinä suurempi tuntuu epämukavalta, mutta kun vuoto on runsasta, niin ei mitään ongelmaa.

  Kokemukseni mukaan kupin käyttö onnistuu suunnittelulla ja kikkailulla myös mm. parin päivän yhtämittaisella junamatkalla, lentokoneessa, mökillä ja telttailemassa. Käsidesi, savetit ja vesipullo huuhtomiseen helpottaa elämää silloin kun juoksevaa vettä ei löydy. Tosin mahdollinen ei meinaa miellyttävää, joten menkat kyllä sapettaa näissä erikoistilanteissa aina ihan yhtä paljon 😀

 19. Laura

  Itselläni on ollut tuo noin vuoden enkä ole kertaakaan saanut sitä edes mahtumaan sisään. Kerran jonkin matkaa sain ylöspäin ja ulosottaessa menin paniikkiin koska kipu oli pahin, mitä olen ikinä tuntenut. Osaisikohan gynekologi auttaa sen asettamisessa, kun en millään osaa? Armeijaankin ajattelin mennä ja tuohan olisi elämänpelastaja jos saisin sen vain toimimaan!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>