Beauty

Neljä tärppiä arkeen

Beauty | 21.1.2016 | Katja Kokko

DSC_0014

Arjessani on muutama vakkarituote, joita ei ole oikein voinut yhdistää mihinkään toiseen bloggaukseen, mutta kas vain, terävä pääni saikin ajatuksen koota tuotteet yhteen. Nämä neljä tuotetta ovat arkielämäni must havet:

Melvita minttuhammastahna: Olin monta vuotta uskollinen Weledan suolahammastahnalle, kunnes syystä tai toisesta alkoi yhtäkkiä tuntua etteivät hampaani enää puhdistu kunnolla. En tiedä onko tämä mahdollista, mutta hampaiden pinnalle kertyi omituista ”pintaa”. Vaihdoin suolatahnan Melvitan ihanaan minttuhammastahnaan, jonka myötä ongelma poistui ja hampaat puhdistuvat taas hyvin. Tahna on todella raikasta ja riittoisaa, eikä se sisällä liian hankaavia ainesosia. En löytänyt yhtäkään nettikauppaa, josta tätä saisi tilattua, joten linkki jäi puuttumaan, mutta omani ostan Stokkalta.

Neal’s Yard Remedies Eye Make-Up RemoverNo nythän jo heti tässä syön sanani: en nimittäin ole käyttänyt silmämeikinpoistoainetta siirryttyäni öljypuhdistuksiin, sillä niillä saa poistettua kaikki meikit. Hyvää luonnonkosmetiikan silmämeikinpoistoainetta kuitenkin kysytään säännöllisin väliajoin, joten nyt vihdoin saan vinkattua tästä etsijöille. Toisilla (ja erityisesti piilolinssien käyttäjillä) öljypuhdistus voi ärsyttää silmiä, jolloin erillinen silmämeikinpoistoaine on hyvä olla ja itse käytän tätä aina tehdessäni meikkejä toisille. Neal’sin silmäputsarissa ei ole lainkaan öljyä, se on todella hellävarainen ja virkistävä, mutta poistaa meikit erittäin tehokkaasti. Ihan ykköstuote niille, jotka haluavat silmäputsarinsa erikseen. Tämä on kyllä niin ihana, että tekisi mieli käyttää melkein silmähauteena.

Neal’s Yard Remedies Hand SprayTähän tuotteeseen liittyy hauska muisto! Olimme viime maaliskuussa Neal’s Yardin Skandinavian jakelijan Miksun kanssa Lontoossa vierailemassa NYR:llä. Miksu kantoi mukanaan jatkuvasti näytepulloa tästä luomukäsidesistä ja huolehti, että minäkin putsasin käteni joka välissä ennen ja jälkeen ruokailujen ja kymmenen kertaa niiden välissä. Miksu oli nimittäin ehdottanut NYR:lle tämmöisen luomukäsisuihkeen kehittelyä, joka kulkisi kätevästi mukana. Tuo näyte päätyi sitten valmistukseen ja tuli markkinoille viime syksynä. Nykyisin kuljen itsekin käsisuihke laukussani. Paras tapa puhdistaa kädet ravintolassa, metsäretkellä, veneessä tai piknikillä on tämä eteerisistä öljyistä ja luomualkoholista valmistettu käsidesi kuivattavan käsisaippuan sijasta.

Organyc tampoonitSatuitteko lukemaan muutama päivä sitten Kemikaalitutkan artikkelin aiheesta nimeltä glyfosaattia tampooneissa? Tunsin piston sydämessäni. Vuosia sitten aloin käyttämään kuukuppia (joka on btw yksi maailman parhaista keksinnöistä). Noin vuoden käytön jälkeen kuppi ei kuitenkaan toiminut käytössäni enää kovin luotettavasti ja kuppi alkoi mennä niin sanotusti nurin, jonka vuoksi turvaudun siihen vain kuukautisten viimeisinä päivinä. Otin silloin käyttöön luomutampoonit, mutta en tiedä mikä oikosulku aivoissani on tapahtunut ja missä vaiheessa, kun olen löytänyt itseni yhtäkkiä käyttämästä perus Tampaxia. Kaipa se menee saman sormien läpi katsomisen piikkiin, kuin ruokavalionikin alkoi mennä. Lisäksi luomutampooneissa on yksi ärsyttävä ongelma: asetin ei toimi kunnolla. Luettuani tämän artikkelin, otin jalat alleni ja marssin Jolieen, lähimpään luomutampooneja myyvään liikkeeseen. Tampax ei ole enää tervetullut tähän talouteen, ekologisista, eettisistä eikä terveydellisistä syistä. Viis ärsyttävästä asettimesta, arvostan alapääni terveyttä sitä enemmän!

Laittakaa omat päivittäistuotesuosikkinne jakoon kommenteissa!

Kuvat Katja Kokko

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

11 kommenttia artikkeliin “Neljä tärppiä arkeen”

 1. saaraa

  Toi tampooni asia on todella tärkeä! Niistä oikeasti voi helposti imeytyä herkkien limakalvojen läpi ties mitä. Niin kauheeta. Moni ei oikeasti tiedä tai ole edes kuullut. Mulle tuli kun pari kertaa kokeilin sidettä, niin hirveä kutina ja allerginen reaktio. Niissähän on nyt vaikka mitä liimoja yms, ettei mikään ihme. Ja vielä mikä ympäristöongelma! Tässä vaan mietin, että en mielellään kyllä laittais tavallisia vaippoja vauvallekaan… onhan niitäkin ekologisina. Olen käyttänyt kuukuppia jo usean vuoden. Siinä muuten tärkeää on just oikea koko!

 2. Päivi

  Oon testannut noita Organycejä ja ne toimi mun mielestä ihan yhtä hyvin kuin ”tavallisetkin” kategorian tuotteet. Myös asetin oli mun mielestä hyvä (olen asetinriippvainen). Joskus olen kokeillut joitain muita ”ekositeitä”, joissa ”muovi” on ”sulanut” ilmeisesti lämmön vaikutuksesta, jos vaihtoväli on päässyt vähän venähtämään. Organycin kanssa en huomannut sitäkään ongelmaa. Eli suosittelen minäkin! Myös Vuokkoset puuvilla- ja bio-versioita tulee käytettyä siteistä. Ne lienevät kuitenkin ainakin vähän terveellisempiä kuin monet kilpailijansa. Ja kotimaisia, siitä pikku lisäpisteet! Naisellisen hygienian tuotteet on kyllä sellaisia, että niiden pitää toimia erittäin hyvin ja piste. Elämä on siihen aikaan muutenkin tarpeeksi vaikeaa 🙂

  • Sama juttu, asetin on pakko olla! Monissa luomutampooneissa se vaan meinaa jäädä jumiin eikä liiku mihinkään ja näidenkin kanssa on välillä ollut se ongelma.

 3. Sini

  Loistavia vinkkejä! Allekirjoitan kyllä nuo kertomasi pointit, minulla myös samaa ongelmaa Weledan suolahammastahnan kanssa, kertyy jotain peitettä hampaisiin.. Siksi pesenkin välillä hampaat aktiivihiilellä 🙂 ja nyt olen taas kokeillut oil pullingia, senkin pitäisi auttaa ko. ongelmaan. Ja tämä http://www.maharishiayurveda.fi/shop/product_details.php?p=73 hammastahna on kyllä myös hyvä! Sisältää luonnostaan fluoria. Tuo hammastahna on minusta kuin luonnonkosmetiikan pepsodent, raikastaa melkoisen hyvin. Pitänee varmaan kokeilla tuota Melvitan hammastahnaa.

  Minulla on myös sama ongelma tuon kuukupin kanssa ensimmäisinä vuotopäivinä, päästää ”läpi”, vaikka kuinka yrittäisin asettaa oikein. Siksi käytänkin Organycin pikkuhousunsuojaa lisänä. Minusta tuntuu että ongelma voi johtua myös kohdun erikoisesta asennosta tai sitten kuukupin ilmareikien tukkeutumisesta.

 4. Jennie

  Mun tärpit on Frantsilan Lemmikäisen äidin terva-pihka salva, sitä on tullut laitettua vaikka minne, ihan mahtava apuri. Ja toinen tietysti kookosöljy, miten siitäkin on niin moneksi 🙂

  • Itselleni Frantsilan tuotteet ovat hieman mysteeri, vaikka incit vaikuttavat oikein hyviltä. Ulkoasu ei vaan vedä puoleensa ollenkaan, jonka vuoksi varmasti ovat jääneet pimentoon.

 5. EvaDo

  Olen jo vuosia vannoutunut magic mittin käyttäjä, Jane Iredalen on paras kaikista liinoista. Yksi kinnas riittää ja saatoin heivata kaiken maailman putsarit elämästäni. Mutta jokaisen iho onkin yksilöllinen. Mutta noista tamppooneista! Epäilen että kaikki menkkoihini liittyvät kivut tulivat nimenomaan ob:n tai tampaxien käytöstä. Käytän vaihtelevasti kuukuppia tai organycin siteitä/tampponeita ja kaikki kivut on nykyään tiessään!

  Hammastahnoista taas käytän perus Urtekramia mintun maussa, hampaani ei ole koskaan näyttäneet näin valkoisilta mielestäni. 😮

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>