Beauty

Neljä tärppiä arkeen

Beauty | 21.1.2016 | Katja Kokko

DSC_0014

Arjessani on muutama vakkarituote, joita ei ole oikein voinut yhdistää mihinkään toiseen bloggaukseen, mutta kas vain, terävä pääni saikin ajatuksen koota tuotteet yhteen. Nämä neljä tuotetta ovat arkielämäni must havet:

Melvita minttuhammastahna: Olin monta vuotta uskollinen Weledan suolahammastahnalle, kunnes syystä tai toisesta alkoi yhtäkkiä tuntua etteivät hampaani enää puhdistu kunnolla. En tiedä onko tämä mahdollista, mutta hampaiden pinnalle kertyi omituista ”pintaa”. Vaihdoin suolatahnan Melvitan ihanaan minttuhammastahnaan, jonka myötä ongelma poistui ja hampaat puhdistuvat taas hyvin. Tahna on todella raikasta ja riittoisaa, eikä se sisällä liian hankaavia ainesosia. En löytänyt yhtäkään nettikauppaa, josta tätä saisi tilattua, joten linkki jäi puuttumaan, mutta omani ostan Stokkalta.

Neal’s Yard Remedies Eye Make-Up RemoverNo nythän jo heti tässä syön sanani: en nimittäin ole käyttänyt silmämeikinpoistoainetta siirryttyäni öljypuhdistuksiin, sillä niillä saa poistettua kaikki meikit. Hyvää luonnonkosmetiikan silmämeikinpoistoainetta kuitenkin kysytään säännöllisin väliajoin, joten nyt vihdoin saan vinkattua tästä etsijöille. Toisilla (ja erityisesti piilolinssien käyttäjillä) öljypuhdistus voi ärsyttää silmiä, jolloin erillinen silmämeikinpoistoaine on hyvä olla ja itse käytän tätä aina tehdessäni meikkejä toisille. Neal’sin silmäputsarissa ei ole lainkaan öljyä, se on todella hellävarainen ja virkistävä, mutta poistaa meikit erittäin tehokkaasti. Ihan ykköstuote niille, jotka haluavat silmäputsarinsa erikseen. Tämä on kyllä niin ihana, että tekisi mieli käyttää melkein silmähauteena.

Neal’s Yard Remedies Hand SprayTähän tuotteeseen liittyy hauska muisto! Olimme viime maaliskuussa Neal’s Yardin Skandinavian jakelijan Miksun kanssa Lontoossa vierailemassa NYR:llä. Miksu kantoi mukanaan jatkuvasti näytepulloa tästä luomukäsidesistä ja huolehti, että minäkin putsasin käteni joka välissä ennen ja jälkeen ruokailujen ja kymmenen kertaa niiden välissä. Miksu oli nimittäin ehdottanut NYR:lle tämmöisen luomukäsisuihkeen kehittelyä, joka kulkisi kätevästi mukana. Tuo näyte päätyi sitten valmistukseen ja tuli markkinoille viime syksynä. Nykyisin kuljen itsekin käsisuihke laukussani. Paras tapa puhdistaa kädet ravintolassa, metsäretkellä, veneessä tai piknikillä on tämä eteerisistä öljyistä ja luomualkoholista valmistettu käsidesi kuivattavan käsisaippuan sijasta.

Organyc tampoonitSatuitteko lukemaan muutama päivä sitten Kemikaalitutkan artikkelin aiheesta nimeltä glyfosaattia tampooneissa? Tunsin piston sydämessäni. Vuosia sitten aloin käyttämään kuukuppia (joka on btw yksi maailman parhaista keksinnöistä). Noin vuoden käytön jälkeen kuppi ei kuitenkaan toiminut käytössäni enää kovin luotettavasti ja kuppi alkoi mennä niin sanotusti nurin, jonka vuoksi turvaudun siihen vain kuukautisten viimeisinä päivinä. Otin silloin käyttöön luomutampoonit, mutta en tiedä mikä oikosulku aivoissani on tapahtunut ja missä vaiheessa, kun olen löytänyt itseni yhtäkkiä käyttämästä perus Tampaxia. Kaipa se menee saman sormien läpi katsomisen piikkiin, kuin ruokavalionikin alkoi mennä. Lisäksi luomutampooneissa on yksi ärsyttävä ongelma: asetin ei toimi kunnolla. Luettuani tämän artikkelin, otin jalat alleni ja marssin Jolieen, lähimpään luomutampooneja myyvään liikkeeseen. Tampax ei ole enää tervetullut tähän talouteen, ekologisista, eettisistä eikä terveydellisistä syistä. Viis ärsyttävästä asettimesta, arvostan alapääni terveyttä sitä enemmän!

Laittakaa omat päivittäistuotesuosikkinne jakoon kommenteissa!

Kuvat Katja Kokko

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , ,