Cheap & Chic

Edullinen putsarin täydentäjä

Cheap & Chic | 13.8.2015 | Katja Kokko

DSC_0875

Hei mites tämä vinkki on jäänyt jakamatta! Kuvat olivat unohtuneet johonkin arkistojeni kätköihin. Korjataanpa tilanne.

Esittelin tovi sitten kaikkien aikojen jumalaisimmat putsarit. Lista tulee saamaan vielä jatkoa putsareiden täydentäjistä sekä kotitekoisista putsareista, joiden valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa – laadusta tinkimättä (tästä uutiskirjeen tilaajat saivatkin tänään maistiaisia).

Tällä kertaa laitan jakoon täsmävinkin kuorinnasta, joka on niin hellävarainen, että sijoittaisin tämän kategoriaan putsarin täydentäjä.

Kyseessä on Cattierin minttuinen savikuorinta, jonka ihanuudesta olen kirjoittanut aiemminkin. Paitsi, että tuotteeseen liittyy vahvat nostalgiavibat (tätä on tullut kannettua Pariisin reissuilta tuubitolkulla aikakautena, jolloin Cattier ei ollut vielä rantautunut Suomeen), sen tuoksu ja koostumus ovat syötävän herkkulliset. Tuote on omiaan täydentämään puhdistusbalmilla tai -öljyllä tehtävää puhdistusta noin kolme kertaa viikossa. Ohuelle ja kuivalle iholle kerta viikossa riittää.

DSC_0886

Mielestäni lempeiden, ihoystävällisten putsarien kanssa on hyvä käyttää täydentävää puhdistustuotetta, joka ei varsinaisesti ole kuorinta tai sitten tämmöistä erittäin hellävaraista ja pehmeärakeista kuorintaa. Varsinaisen tehokäsittelyn tekevät sitten entsyymi- tai hedelmähappokuorinnat ja niitä ei kannata käyttää useammin, kuin kerran viikossa ja kuivaihoisen ehkä vain pari kertaa kuukaudessa. Tämä on ihotyyppikysymys, sillä paksulle, epäpuhtaalle ja suurihuokoiselle iholle hedelmähappokuorinta sopii kuurina kahdestikin viikossa (riippuen toki tuotteen vahvuudesta, mutta todella vahvat pitoisuudet ovat vain ammattilaisten käytössä).

Cattierin minttukuorinta sisältää mielestäni huippuja raaka-aineita ja siinä on jopa puhdistuskreemimäinen koostumus. Rakeet ovat jauhettua bambua, hyvin pehmeitä ja hellävaraisia. Savesta eristetty Magnesium Aluminun Silicate puhdistaa ihoa ja antaa kuorinnalle täyteläisen koostumuksen. Laventeliuute puhdistaa ihoa, piparminttuöljy supistaa ihohuokosia ja jättää iholle ihanan viileän ja raikkaan tunteen. Loistotuote pikkurahalla ja yksi tuubi kestää käytössä todella pitkään.

Muiden tuotteiden osalta en voi ilmoittautua täydelliseksi Cattier-faniksi. Merkin kasvovesi on hyvä, samoin kaikki savinaamiot ja kermaiset suihkuvoiteet, mutta suurin osa kosteusvoiteista ja seerumeista saa jäädä osaltani hyllyyn johtuen runsaasta keinotekoisten esteriöljyjen käytöstä. Vaikka ne ovatkin luonnollista alkuperää olevista raaka-aineista valmistettuja, jää todellinen ravitsevuus puuttumaan, sillä hajotetut ja toiseksi aineeksi muokatut öljyt eivät voi koskaan pystyä samaan, kuin kokonainen kasviöljy. Minttukuorinnalle silti vahva suositus!

Oletteko te kokeilleet Cattierin kuorintaa tai muita tuotteita?

DSC_0892

Pellavapyyhe Balmuir

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,