Beauty

Zuii juhlameikkiresepti 4/4: Dynasty

Beauty | 15.11.2015 | Katja Kokko

_DSC7710

Yhteistyössä Zuii

Muutama teistä huokaisi helpotuksesta, kun julkaisin Zuiin juhlameikkilookeista viimeisimmän ja dramaattisimman Dynastyn. Jätin näyttävimmän meikin tarkoituksella viimeiseksi, kuin kirsikaksi kakun päälle ja tummien smoky eyes -silmienkin ystävät saivat oman suosikkilookinsa.

Tämän lookin silmämeikki on vahva, mutta ei kuitenkaan pikimusta, vaan se on loihdittu ruskean eri sävyillä mattamustalla tummennettuna. Tämän lookin loihtimiseen tarvitaan jo hieman harjaantuneempia luomivärin levitys- ja häivytystaitoja, mutta vaikea se ei ole.

_DSC7712

Tarvitset Dynasty-lookiin nämä tuotteet:

CC Meikinpohjustusvoide Apricot

Meikkivoide Olive Medium

Peitevoidekynä Beige

Meikkipuuteri Ivory

Luomiväripaletit Natural ja Bombshell 

Silmänrajauskynä Black

Maxi Lash Mascara

Kulmakynä Taupe

Poskipuna Mango

Satin Colour Huulipuna Orchid

Unique Sea Salt Spray tai Hajusteeton muotoilusuihke (kulmakarvoihin hiusten lisäksi)

_DSC7719

Tee näin:

1. Koska silmämeikki on tumma, se tehdään ensimmäisenä, jotta pohjameikki ei pilaannut karisevasta luomiväristä. Pohjusta koko yläluomi peitevoidekynällä ja peitä samalla myös tummat silmänaluset. Tasoittele väri hyvin sormella ja sipaise sen päälle aivan aavistus puuteria, mutta niin vähän, että luomi jää silti hieman tahmeaksi peitevoidekynästä.

2. Levitä ensin Natural-luomiväripaletin vaaleinta Mustard-luomiväriä yläluomelle aivan silmän sisänurkasta noin puoleen väliin liikkuvaa luomea. Varjosta tämän jälkeen paletin toiseksi tummimmalla Bronze-luomivärillä liikkuva luomi ulkonurkasta lähtien kohti sisänurkkaa. Tarkoitus ei ole tehdä banaanivarjostusta luomivakoon, vaan värittää koko luomi tasaisesti, mutta aivan sisänurkka jää kuitenkin vaaleaksi. Häivytä väriä ylöspäin niin, että se nousee aavistuksen luomivaon yläpuolelle, mutta häipyy heti vaon yläpuolelta pehmeäksi. Saat häivytettyä reunan parhaiten pullealla häivytyssiveltimellä, johon et ota lainkaan väriä. Varjosta myös alaripsen tyvi ja levennä varjostusta alaluomella reilusti ulkonurkkaa kohti, josta väri yhdistyy yläluomeen.

3. Tummenna varjostusta luomiväripaletin tummimmalla mattaruskealla Dark Chocolate-luomivärillä silmien ulkonurkista ja ylä- sekä alaripsien tyvestä.

_DSC7690_DSC7694

4. Rajaa mustalla kynällä yläripsen tyvi ulkonurkasta silmän sisänurkkaan saakka. Häivytä ja pehmennä rajaus tylpällä luomivärisiveltimellä. Rajaa sitten mustalla kynällä alaluomen sisäpinta (eli tee sisäkajalit) sekä väritä alaripsien tyvi ja ripsien välit. Ole huolellinen ripsien välien värittämisessä, sillä tyhjiä koloja ei saa jäädä. Ota tämän jälkeen tylppään luomivärisiveltimeen mattamustaa luomiväriä Bombshell-luomiväripaletista ja levitä sitä tiiviisti alaripsien tyveen leventäen väriä ulkonurkasta. Väri yhdistyy ulkonurkasta yläluomen mustaan rajaukseen ja sisänurkassa kapenee aivan sisänurkkaan saakka. Tämän jälkeen käy vielä häivytyssiveltimellä luomivärin reunat läpi sekä ylä- että alaluomella.

5. Taivuta ripset ja harjaa niihin muutama kerros tuuheuttavaa mascaraa.

6. Dippaa tämän jälkeen vanupuikko kosteusvoiteeseen tai puhdistusmaitoon ja pyyhi sillä karisseet luomivärit pois silmien alta.

_DSC7688

7. Nyt on pohjameikin vuoro: levitä poskipäille, nenänvarteen, leukaan ja otsaan kevyesti aprikoosin sävyistä CC meikinpohjustusvoidetta ja tasoittele väri sormin. Levitä tämän jälkeen kasvoille meikkivoide joko sormin tai meikkivoidesiveltimellä. Peitä tummat silmänaluset uudelleen peitevoidekynällä. Kiinnitä meikkipohja sipaisemalla sen päälle isolla puuterisiveltimellä hyvin kevyesti puuteria.

8. Harjaa kulmakarvat kierreharjalla ylöspäin ja huolittele ne kulmakynällä. Harjaa tämän jälkeen liika väri pois, suihkauta kierreharjaan suolasuihketta ja harjaa karvat uudelleen ylöspäin.

_DSC7370

9. Sipaise poskipäille reilusti vaalean persikan väristä poskipunaa.

7. Punaa lopuksi huulet kirkkaan pinkillä huulipunalla. Käytä punan levittämiseen huulipunasivellintä, jolla rajaat ensin huulet huolellisesti. Lisää väriä pari ohutta kerrosta, jotta väristä tulee intensiivinen ja kestävä.

_DSC7706_DSC7700

Tumman silmämeikin tekeminen vaatii hieman harjoittelua ja erityisesti hyviä välineitä – panosta siis laadukkaisiin luomivärisiveltimiin. Väriä on lisäksi uskallettava käyttää reilusti, jotta lopputuloksesta ei tule epätasaisen suttuinen. Oikea levitystekniikka on tärkeä onnistumisen kannalta: paina ja vedä siveltimellä ja työstä väriä huolellisesti paikoillaan, kunnes näet, että se on intensiivinen ja tasainen.

Vasta sen jälkeen on häivytyksen vuoro, joka on itse asiassa todella helppoa: tummaa reunaa suditaan reunan suuntaisesti edestakaisin pullean häivytyssiveltimen kärjellä.

Kenen valinta on näyttävä Dynasty? Mitkä ovat omia ongelmakohtiasi tumman silmämeikin tekemisessä?

_DSC7772_DSC7819

Kuvat Mikko Rasila

Meikki Katja Kokko

Hiukset Anne Flink/Pulju

Malli Shadi Razavi

Avainsanat: , , ,