Beauty

Kaikki silmänympärysihon hoidosta

Beauty | 16.11.2015 | Katja Kokko

DSC_0014

Yhteistyössä Naturelle.fi

Personal Beauty Guideja tehdessä on käynyt ilmi, että tuote, josta eniten lintsataan ei nykyisin olekaan enää kasvovesi, vaan silmänympärysvoide. Syyksi sanotaan lähes poikkeuksetta aina, ettei tuotteen tehoa tai vaikutusta huomata.

Juttelin juuri silmänympärysvoiteen käytöstä erään kollegani kanssa ja totesimme sen kuuluvan niihin tuotteisiin, joista emme koskaan luopuisi. Itse sanoisin näin, että silmänympärysvoidetta käyttäessä ei välttämättä tapahdu mitään silmin nähden radikaaleja muutoksia: iho pysyy joustavana, heleänä ja turvotus poissa (jollei sitten esimerkiksi syö vaikkapa runsaasti sokeria, suolaa tai rasvaa). Sen sijaan, jos voidetta ei käytä, eron kyllä huomaa.

Siispä nyt on korkea aika ottaa tämäkin aihe käsittelyyn. Miksi silmänympärysvoidetta tulisi käyttää? Milloin sen käyttö tulisi aloittaa? Mitä hyötyä silmänympärysvoiteen käytöstä on? Ja miten löytää sopiva tuote omalle silmänympärysiholle?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen tästä bloggauksesta, eli luvassa on kaikki silmänympärysihon hoidosta.

DSC_0016

Silmänympärysiho on huomattavasti ohuempi, kuin muualla kasvoissa: noin 0,33-0,36 mm (muualla kasvoissa noin 1,0-1,6 mm). Silmänympärysiholla ei ole juurikaan talirauhasia ripsien tyveä lukuun ottamatta ja tämän vuoksi ihon pinnalta haihtuu huomattavasti kosteutta. Silmänympärysiholla myös ihoa suojaava hydrolipidikalvo on lähes olematon. Lisäksi kollageenin ja elastiinin määrä on erittäin pieni ja mikroverenkierto, lymfakierto sekä hiusverisuonisto ovat heikkoja.

Nämä kaikki seikat lisäävät ihon vanhenemista ja onkin tieteellisesti todistettu, että ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä juuri silmänympärysalueen iholla. Alkoiko silmänympärysvoiteen käyttö jo kiinnostamaan?

Silmänympärysvoidetta kannattaa alkaa käyttämään aamuin illoin siinä iässä, kun aloittaa aktiivisen silmämeikin käytön tai viimeistään 20-vuotiaana. Kasvojen hoitoon tarkoitetut kosteusvoiteet eivät sovellu silmäympärysiholle koostumuksensa vuoksi, sillä niillä pyritään lukitsemaan kosteus ja ravinteet ihoon, joka voi puolestaan aiheuttaa ohuelle silmänympärysiholle turvotusta. Myöskään seerumit eivät kuulu silmänympärysiholle, mutta kasvovedellä voi puolestaan silmätkin pyyhkäistä, kunhan tuote ei ole voimakkaasti puhdistava tai sisällä runsaasti alkoholia.

Silmänympärysvoiteen tulisi olla koostumukseltaan kevyt emulsio tai geeli, sillä ihokin on ohut. Päivällä ja yöllä voi käyttää halutessaan eri tuotteita, erityisesti hyvin kuivan tai ikääntyvän (noin 45+) ihon hoidossa. Yöllä käytettävä tuote voi olla ravitsevampi ja täyteläisempi, kun taas päivällä käytettävä voide ohut ja turvotusta vähentävä.

Sitten tärkeä asia, nimittäin silmänympärysvoiteen levitys. Ohutta ihoa tulee käsitellä hellävaraisesti ja tähän paras on nimetön sormi, sillä se on sormistamme heikoin, jolloin herkkää ja ohutta ihoa ei tule käsitelleeksi liian voimakkaasti.

Annostele silmänympärysvoidetta reilun nuppineulanpään kokoinen nokare jakaen se tasaisesti molemmille nimettömille sormille. Levitä voidetta ensin yläluomelle kulmakarvan alle. Voidetta ei levitetä liikkuvalle luomelle, se kyllä valuu sieltä alaspäin tarpeeksi. Levittäessäsi voidetta, liu’uta nimettömiä sormia ylöspäin silmien sisänurkasta ja paina sormella hetki kulmakaaria, eli kohoumaa silmäkuopan reunan yläpuolella ja jatka siitä sivelyä ulospäin. Toista liike kymmenen kertaa.

Siirry tämän jälkeen alaluomelle. Levitä voidetta silmän sisänurkasta lähtien ulkonurkkaan kevyesti sivellen ja painaen. Toista liike kymmenen kertaa.

Silmänympärysvoide on myös loistava ryppyjen ehkäisijä ohuelle huulten iholle. Se pitää huulet pehmeinä ja ihon joustavana, joten sipaise voidetta aina myös huulille.

DSC_0035

Ja lopuksi vinkit sopivan silmänympärysvoiteen valintaan:

20-30 vuotias iho

Juice Beauty Soothing Eye Concentratekevyt silmänympärysvoide, joka sopii hyvin myös kuivillekin silmänympäryksille, koostumus ei siis ole geelimäinen. Ihosta tulee ihanan sileä ja pehmeä. Sisältää mm. porkkana- ja kurkku-uutteita, jotka auttavat häivyttämään tummuutta silmien alta sekä merilevää, joka sitoo kosteutta ihoon ja suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöitä. Ihoa pehmittävät öljyt ovat mm. avokado-, purasruohonsiemen- sekä iltahelokkiöljyjä. Tässä voiteessa on mielettömän hyvä hinta-laatusuhde Juice Beautylle tuttuun tapaan. Pumppu myös annostelee voidetta sopivan pienen nokareen helposti, kun sitä ei paina voimalla pohjaan asti.

30-40 vuotias iho

Juice Beauty Green Apple Brightening Eye Creamhieman geelimäisempi ja ohuempi koostumus, kuin edellisessä voiteessa. Napakoittaa ihoa, mutta ei tee siitä nahkeaa ja kosteuttaa todella hyvin. Tehokkaampi versio, kuin Soothing Eye Concentrate sisältäen kurkku- ja porkkanauutteen lisäksi mustan teen uutetta, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Lisäksi tästä voiteesta löytyy tärkeitä antioksidantteja kuten koentsyymi Q10:ä, alfalipoiinihappoa ja DMAE:ta sekä peptidejä, jotka auttavat vahvistamaan kollageenia.

Suki Eye Lift Renewal Cream – Daymyös tässä voiteessa on kevyt, aavistuksen geelimäinen tuntuma, joka kosteuttaa todella hyvin. Voide auttaa vahvistamaan kollageenia, vähentämään turvotusta ja tummia silmänalusia sekä silottaa juonteita. Sopii kaikille ihotyypeille 30-vuotiaasta ylöspäin. Tärkeimmät vaikuttavat raaka-aineet ovat ihoa kirkastava ja vaalentava lakritsinjuuri, kosteuttava hyaluronihappo, aineenvaihduntaa vilkastuttava kofeiini, antioksidanttipitoinen teelehtien uute, koentsyymi Q10 sekä kiinteyttävä acaiöljy. Tämä voide on todellinen tehopommi, joka on pakattu pieneen purkkiin – tarvitset siis annosteluun ehdottomasti spaattelin.

DSC_0022

Tata Harper Restorative Eye Cremetässä voiteessa on ihana täyteläisyys ja keveys yhdessä. Voide sopii loistavasti kuivalle silmänympärysiholle, mutta se poistaa myös tehokkaasti turvotusta sekä tummia silmänalusia ja kiinteyttää. Jättää ihon sileäksi ja napakaksi, ei lainkaan nahkeaksi. Voide viilentää aavistuksen verran ihoa ja saa todella silmänympärysihon elävöitymään. Tattarinsiemenuute poistaa turvotusta ja gotu kola kiinteyttää. Taatelinsiemenuutteessa on todella runsaasti antioksidantteja, jotka korjaavat vapaiden radikaalien vaurioita iholta. Narsissi- ja porkkanauute vaalentavat ja kirkastavat tummia silmänalusia. Sokerina pohjalla espanjalaisen laventelin uute, joka rentouttaa lihaksia vähentäen juonteita – kenties aavistuksen viileän tunteen salaisuus on tässä! Pakkauksen pumppu toimii loistavasti, eikä annostele voidetta liikaa kerralla. Sopii kaikille ihotyypeille 30-vuotiaasta ylöspäin.

40+ iho

Suki Eye Lift Renewal Cream – Daykatso tuotteen kuvaus edellisestä kohdasta.

Juice Beauty Stem Cellular Eye Treatmenttämä kevyt, aavistuksen geelimäinen voide levitetään pakkauksen aplikaattorin avulla sormien sijasta. Nerokas pakkaus ja voidetta ei kulu lainkaan hukkaan. Hedelmien kantasolut (omena, viinirypäle ja sitruuna) pitävät ihon elastisena ja pehmeänä. C-vitamiini kirkastaa ja vaalentaa silmänalusia. Helokki-, pellavansiemen- ja purasruohonsiemenöljyt siloittavat ihoa ja auttavat myös vähentämään turvotusta. Omassa käytössäni voide nipisteli iholla ensimmäiset pari viikkoa, jonka jälkeen tuntemus lakkasi. Punoitusta se ei aiheuttanut, joten todennäköisesti iholla kesti hetki tottua sen tehokkuuteen.

Tata Harper Restorative Eye Cremekatso tuotteen kuvaus edellisestä kohdasta.

DSC_0047

Voimakas turvotus ja tummat silmänaluset

Juice Beauty Stem Cellular Eye Masktehohoito todella väsyneille silmille, joilla esiintyy turvotusta ja tummuutta. Pakkaus riittää kuuteen käyttökertaan: se sisältää 6 kpl yksittäispakattua hoitonestettä sekä 6 kpl leväpohjaisia naamiolappuja, joihin aktivoiva hoitoneste kaadetaan ja laput asetetaan sitten silmien alle kymmeneksi minuutiksi. Vaikutus on huomattava ja kirkastuneen silmänympärysihon lisäksi naamio on todellinen tehokosteushoito, joka sopii käytettäväksi erityisesti talvisin, kun ilma on kuivaa. Hedelmien kantasolut kiinteyttävät, kurkku-, arnikki- ja valkoisen teen uutteet sekä C-vitamiini kirkastavat ja poistavat tummuutta silmien alta. Hyaluronihappo ja aloe vera kosteuttavat ja sitovat kosteutta ihoon. Tämän naamion avulla heräät Prinsessa Ruususena juhlien jälkeen!

Juice Beautyn naamion lisäksi voimakkaalle turvotukselle ja tummmille silmänalusille tehokkaimmat voiteet ovat Sukin Eye Lift Renewal Cream sekä Tata Harperin Restorative Eye Creme. Erityisesti Tatan voiteen hieman viilentävä vaikutus saa silmät virkistymään.

DSC_0052

Rutikuivat silmäluomet sekä yökäyttöön

Suki Ultra Protect Eye Balm – Nighttämä voide on pelastus atooppiselle iholle sekä rutikuiville silmäluomille, joille se sopii myös päiväkäyttöön, vaikka tuote onkin tarkoitettu silmänympärysihon yövoiteeksi 30-vuotiaasta ylöspäin. Voide on koostumukseltaan kiinteää balmia, joka sulaa iholla öljymäiseksi, mutta erittäin ohutta sellaista. Porkkanauute kirkastaa silmänalusia ja kiinteyttää, ruusunmarjaöljy tekee ihosta elastisen ja pehmeän. Sheavoi pehmittää ihoa ja auttaa kosteutta pysymään ihossa. Tätä voidetta en suosittele kuitenkaan silmille, joilla on taipumusta voimakkaaseen turvotukseen.

Tästä joukosta suosikkejani ovat Juice Beautyn Stem Cellular silmänaamiolaput (kuinka montaa kertaa ne ovatkaan minut pelastaneet ravintolaillallisen tai pitkäksi venähtäiden juhlien jälkeen!) sekä Tata Harperin Restorative Eye Creme. Ilman Tatan voidetta, olisin valinnut suosikikseni Sukin päiväkäyttöön tarkoitetun voiteen, mutta kerran Tatan voidetta sipaistua silmieni ympäryksiin, tykästyin sen poikkeuksellisen tehokkaaseen ja ihanaan tuntumaan välittömästi.

Noniin, joko nyt lähdet silmänympärysvoideostoksille? Minkä näistä voiteista valitsisit? Kuinka moni teistä ei käytä silmänympärysvoidetta?

DSC_0011

Kuvat Katja Kokko

Lähde Una Nuotio: Kerro, kerro kuvastin

Avainsanat: , , , , ,