Beauty

Kaikki silmänympärysihon hoidosta

Beauty | 16.11.2015 | Katja Kokko

DSC_0014

Yhteistyössä Naturelle.fi

Personal Beauty Guideja tehdessä on käynyt ilmi, että tuote, josta eniten lintsataan ei nykyisin olekaan enää kasvovesi, vaan silmänympärysvoide. Syyksi sanotaan lähes poikkeuksetta aina, ettei tuotteen tehoa tai vaikutusta huomata.

Juttelin juuri silmänympärysvoiteen käytöstä erään kollegani kanssa ja totesimme sen kuuluvan niihin tuotteisiin, joista emme koskaan luopuisi. Itse sanoisin näin, että silmänympärysvoidetta käyttäessä ei välttämättä tapahdu mitään silmin nähden radikaaleja muutoksia: iho pysyy joustavana, heleänä ja turvotus poissa (jollei sitten esimerkiksi syö vaikkapa runsaasti sokeria, suolaa tai rasvaa). Sen sijaan, jos voidetta ei käytä, eron kyllä huomaa.

Siispä nyt on korkea aika ottaa tämäkin aihe käsittelyyn. Miksi silmänympärysvoidetta tulisi käyttää? Milloin sen käyttö tulisi aloittaa? Mitä hyötyä silmänympärysvoiteen käytöstä on? Ja miten löytää sopiva tuote omalle silmänympärysiholle?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen tästä bloggauksesta, eli luvassa on kaikki silmänympärysihon hoidosta.

DSC_0016

Silmänympärysiho on huomattavasti ohuempi, kuin muualla kasvoissa: noin 0,33-0,36 mm (muualla kasvoissa noin 1,0-1,6 mm). Silmänympärysiholla ei ole juurikaan talirauhasia ripsien tyveä lukuun ottamatta ja tämän vuoksi ihon pinnalta haihtuu huomattavasti kosteutta. Silmänympärysiholla myös ihoa suojaava hydrolipidikalvo on lähes olematon. Lisäksi kollageenin ja elastiinin määrä on erittäin pieni ja mikroverenkierto, lymfakierto sekä hiusverisuonisto ovat heikkoja.

Nämä kaikki seikat lisäävät ihon vanhenemista ja onkin tieteellisesti todistettu, että ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä juuri silmänympärysalueen iholla. Alkoiko silmänympärysvoiteen käyttö jo kiinnostamaan?

Silmänympärysvoidetta kannattaa alkaa käyttämään aamuin illoin siinä iässä, kun aloittaa aktiivisen silmämeikin käytön tai viimeistään 20-vuotiaana. Kasvojen hoitoon tarkoitetut kosteusvoiteet eivät sovellu silmäympärysiholle koostumuksensa vuoksi, sillä niillä pyritään lukitsemaan kosteus ja ravinteet ihoon, joka voi puolestaan aiheuttaa ohuelle silmänympärysiholle turvotusta. Myöskään seerumit eivät kuulu silmänympärysiholle, mutta kasvovedellä voi puolestaan silmätkin pyyhkäistä, kunhan tuote ei ole voimakkaasti puhdistava tai sisällä runsaasti alkoholia.

Silmänympärysvoiteen tulisi olla koostumukseltaan kevyt emulsio tai geeli, sillä ihokin on ohut. Päivällä ja yöllä voi käyttää halutessaan eri tuotteita, erityisesti hyvin kuivan tai ikääntyvän (noin 45+) ihon hoidossa. Yöllä käytettävä tuote voi olla ravitsevampi ja täyteläisempi, kun taas päivällä käytettävä voide ohut ja turvotusta vähentävä.

Sitten tärkeä asia, nimittäin silmänympärysvoiteen levitys. Ohutta ihoa tulee käsitellä hellävaraisesti ja tähän paras on nimetön sormi, sillä se on sormistamme heikoin, jolloin herkkää ja ohutta ihoa ei tule käsitelleeksi liian voimakkaasti.

Annostele silmänympärysvoidetta reilun nuppineulanpään kokoinen nokare jakaen se tasaisesti molemmille nimettömille sormille. Levitä voidetta ensin yläluomelle kulmakarvan alle. Voidetta ei levitetä liikkuvalle luomelle, se kyllä valuu sieltä alaspäin tarpeeksi. Levittäessäsi voidetta, liu’uta nimettömiä sormia ylöspäin silmien sisänurkasta ja paina sormella hetki kulmakaaria, eli kohoumaa silmäkuopan reunan yläpuolella ja jatka siitä sivelyä ulospäin. Toista liike kymmenen kertaa.

Siirry tämän jälkeen alaluomelle. Levitä voidetta silmän sisänurkasta lähtien ulkonurkkaan kevyesti sivellen ja painaen. Toista liike kymmenen kertaa.

Silmänympärysvoide on myös loistava ryppyjen ehkäisijä ohuelle huulten iholle. Se pitää huulet pehmeinä ja ihon joustavana, joten sipaise voidetta aina myös huulille.

DSC_0035

Ja lopuksi vinkit sopivan silmänympärysvoiteen valintaan:

20-30 vuotias iho

Juice Beauty Soothing Eye Concentratekevyt silmänympärysvoide, joka sopii hyvin myös kuivillekin silmänympäryksille, koostumus ei siis ole geelimäinen. Ihosta tulee ihanan sileä ja pehmeä. Sisältää mm. porkkana- ja kurkku-uutteita, jotka auttavat häivyttämään tummuutta silmien alta sekä merilevää, joka sitoo kosteutta ihoon ja suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöitä. Ihoa pehmittävät öljyt ovat mm. avokado-, purasruohonsiemen- sekä iltahelokkiöljyjä. Tässä voiteessa on mielettömän hyvä hinta-laatusuhde Juice Beautylle tuttuun tapaan. Pumppu myös annostelee voidetta sopivan pienen nokareen helposti, kun sitä ei paina voimalla pohjaan asti.

30-40 vuotias iho

Juice Beauty Green Apple Brightening Eye Creamhieman geelimäisempi ja ohuempi koostumus, kuin edellisessä voiteessa. Napakoittaa ihoa, mutta ei tee siitä nahkeaa ja kosteuttaa todella hyvin. Tehokkaampi versio, kuin Soothing Eye Concentrate sisältäen kurkku- ja porkkanauutteen lisäksi mustan teen uutetta, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Lisäksi tästä voiteesta löytyy tärkeitä antioksidantteja kuten koentsyymi Q10:ä, alfalipoiinihappoa ja DMAE:ta sekä peptidejä, jotka auttavat vahvistamaan kollageenia.

Suki Eye Lift Renewal Cream – Daymyös tässä voiteessa on kevyt, aavistuksen geelimäinen tuntuma, joka kosteuttaa todella hyvin. Voide auttaa vahvistamaan kollageenia, vähentämään turvotusta ja tummia silmänalusia sekä silottaa juonteita. Sopii kaikille ihotyypeille 30-vuotiaasta ylöspäin. Tärkeimmät vaikuttavat raaka-aineet ovat ihoa kirkastava ja vaalentava lakritsinjuuri, kosteuttava hyaluronihappo, aineenvaihduntaa vilkastuttava kofeiini, antioksidanttipitoinen teelehtien uute, koentsyymi Q10 sekä kiinteyttävä acaiöljy. Tämä voide on todellinen tehopommi, joka on pakattu pieneen purkkiin – tarvitset siis annosteluun ehdottomasti spaattelin.

DSC_0022

Tata Harper Restorative Eye Cremetässä voiteessa on ihana täyteläisyys ja keveys yhdessä. Voide sopii loistavasti kuivalle silmänympärysiholle, mutta se poistaa myös tehokkaasti turvotusta sekä tummia silmänalusia ja kiinteyttää. Jättää ihon sileäksi ja napakaksi, ei lainkaan nahkeaksi. Voide viilentää aavistuksen verran ihoa ja saa todella silmänympärysihon elävöitymään. Tattarinsiemenuute poistaa turvotusta ja gotu kola kiinteyttää. Taatelinsiemenuutteessa on todella runsaasti antioksidantteja, jotka korjaavat vapaiden radikaalien vaurioita iholta. Narsissi- ja porkkanauute vaalentavat ja kirkastavat tummia silmänalusia. Sokerina pohjalla espanjalaisen laventelin uute, joka rentouttaa lihaksia vähentäen juonteita – kenties aavistuksen viileän tunteen salaisuus on tässä! Pakkauksen pumppu toimii loistavasti, eikä annostele voidetta liikaa kerralla. Sopii kaikille ihotyypeille 30-vuotiaasta ylöspäin.

40+ iho

Suki Eye Lift Renewal Cream – Daykatso tuotteen kuvaus edellisestä kohdasta.

Juice Beauty Stem Cellular Eye Treatmenttämä kevyt, aavistuksen geelimäinen voide levitetään pakkauksen aplikaattorin avulla sormien sijasta. Nerokas pakkaus ja voidetta ei kulu lainkaan hukkaan. Hedelmien kantasolut (omena, viinirypäle ja sitruuna) pitävät ihon elastisena ja pehmeänä. C-vitamiini kirkastaa ja vaalentaa silmänalusia. Helokki-, pellavansiemen- ja purasruohonsiemenöljyt siloittavat ihoa ja auttavat myös vähentämään turvotusta. Omassa käytössäni voide nipisteli iholla ensimmäiset pari viikkoa, jonka jälkeen tuntemus lakkasi. Punoitusta se ei aiheuttanut, joten todennäköisesti iholla kesti hetki tottua sen tehokkuuteen.

Tata Harper Restorative Eye Cremekatso tuotteen kuvaus edellisestä kohdasta.

DSC_0047

Voimakas turvotus ja tummat silmänaluset

Juice Beauty Stem Cellular Eye Masktehohoito todella väsyneille silmille, joilla esiintyy turvotusta ja tummuutta. Pakkaus riittää kuuteen käyttökertaan: se sisältää 6 kpl yksittäispakattua hoitonestettä sekä 6 kpl leväpohjaisia naamiolappuja, joihin aktivoiva hoitoneste kaadetaan ja laput asetetaan sitten silmien alle kymmeneksi minuutiksi. Vaikutus on huomattava ja kirkastuneen silmänympärysihon lisäksi naamio on todellinen tehokosteushoito, joka sopii käytettäväksi erityisesti talvisin, kun ilma on kuivaa. Hedelmien kantasolut kiinteyttävät, kurkku-, arnikki- ja valkoisen teen uutteet sekä C-vitamiini kirkastavat ja poistavat tummuutta silmien alta. Hyaluronihappo ja aloe vera kosteuttavat ja sitovat kosteutta ihoon. Tämän naamion avulla heräät Prinsessa Ruususena juhlien jälkeen!

Juice Beautyn naamion lisäksi voimakkaalle turvotukselle ja tummmille silmänalusille tehokkaimmat voiteet ovat Sukin Eye Lift Renewal Cream sekä Tata Harperin Restorative Eye Creme. Erityisesti Tatan voiteen hieman viilentävä vaikutus saa silmät virkistymään.

DSC_0052

Rutikuivat silmäluomet sekä yökäyttöön

Suki Ultra Protect Eye Balm – Nighttämä voide on pelastus atooppiselle iholle sekä rutikuiville silmäluomille, joille se sopii myös päiväkäyttöön, vaikka tuote onkin tarkoitettu silmänympärysihon yövoiteeksi 30-vuotiaasta ylöspäin. Voide on koostumukseltaan kiinteää balmia, joka sulaa iholla öljymäiseksi, mutta erittäin ohutta sellaista. Porkkanauute kirkastaa silmänalusia ja kiinteyttää, ruusunmarjaöljy tekee ihosta elastisen ja pehmeän. Sheavoi pehmittää ihoa ja auttaa kosteutta pysymään ihossa. Tätä voidetta en suosittele kuitenkaan silmille, joilla on taipumusta voimakkaaseen turvotukseen.

Tästä joukosta suosikkejani ovat Juice Beautyn Stem Cellular silmänaamiolaput (kuinka montaa kertaa ne ovatkaan minut pelastaneet ravintolaillallisen tai pitkäksi venähtäiden juhlien jälkeen!) sekä Tata Harperin Restorative Eye Creme. Ilman Tatan voidetta, olisin valinnut suosikikseni Sukin päiväkäyttöön tarkoitetun voiteen, mutta kerran Tatan voidetta sipaistua silmieni ympäryksiin, tykästyin sen poikkeuksellisen tehokkaaseen ja ihanaan tuntumaan välittömästi.

Noniin, joko nyt lähdet silmänympärysvoideostoksille? Minkä näistä voiteista valitsisit? Kuinka moni teistä ei käytä silmänympärysvoidetta?

DSC_0011

Kuvat Katja Kokko

Lähde Una Nuotio: Kerro, kerro kuvastin

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

25 kommenttia artikkeliin “Kaikki silmänympärysihon hoidosta”

 1. Minä olen kyllä käyttänyt varmaan teini-ikäisestä asti, mutta en ole vielä löytänyt sitä ”täydellistä” sy-voidetta. Kirjoittelin vähän aikaa sitten vertailua viime aikoina käyttämistäni voiteista: http://itsallaboutthegreys.blogspot.fi/2015/11/silmanymparysvoiteet-vertailussa.html
  Yksikään noista ei onnistunut poistamaan ajoittain ilmestyviä miliumeja, vaikka käyttäessä tarpeeksi kosteuttavilta tuntuivatkin. Pitänee ottaa yökäyttöön vielä astetta tuhdimpi voide?

  • Miliumeihin ei auta tuhdimpi voide, vaan ne tarvitsevat kosteutta. Kasvovedellä on hyvä pyyhkiä myös silmänympärysiho ja JB:n silmänaamiolaput auttaisivat varmasti myös. Mutta tottakai hyvällä voiteellakin merkitystä, mutta se ei saa olla liian rasvainen (esim. Sukin yövoide on liikaa). Sukin päiväkäyttöön tarkoitettu voide voisi auttaa, tai Tatan voide.

 2. Julia

  Tämä syksy on ollut stressaava ja oikeastaan ihan kamala. Asiat menivät lopulta siihen, että kärsin useita viikkoja unettomuudesta ja surkeasti nukutuista öistä. Näiden viikkojen jäljet silmänympärysiholla olivat rujoa katsottavaa. Ihosta tuli tumma ja ryppyinen ja se menetti kimmoisuuttaan. Olenkin käyttänyt Beauty Guidesta saamien ohjeiden mukaan Neils Yard & Remediesin Eye and Lip serumia ahkerasti. Nyt on vaan tuntunut, että sen rinnalle tarvittaisiin jotain vielä lisäksi. Tässä kohtaa positiivista palautetta sinulle Beauty Guidesta, jonka keväällä tilasin. Ihon hoitaminen on ollut tärkeä, palkitseva ja rauhoittava rutiini raskaina aikoina. Olenkin kuluvan vuoden aikana lopettanut meikkivoiteen käytön kokonaan, sillä ihosta on tullut kaunis ja tasaisen värinen ihan ilmankin 🙂 Mutta siis pointtina kai tässä, että nyt jos koskaan arvostan silmänympärysihon hoitoa 😀

  • Ihana kuulla, että ihosi voi noin hyvin, vaikka silmänalusissa näkyykin stressi. Kenties JB:n silmänaamiolapuista olisi tässä kohtaa apua? Ja kyllä, ihonhoitorituaalit ovat erityisen tärkeää itsensä hellimistä muuten haastavassa elämäntilanteessa 🙂

 3. elina5

  30+ kuivalle ja atopiaan taipuvaiselle iholle tuo Suki Ultra Protect Eye Balm Night (nimihirviö!) on ollut pelastus! Moni synteettisen kosmetiikan silmänympärysvoide aiheutti juurikin tuota mainitsemaasi turvotusta, mutta tämän kanssa ongelmia ei ole ollut. Käyttöä on nyt takana vajaa pari kuukautta, enkä usko että voin tästä tuotteesta enää luopua 🙂 Pieni purkki vaikuttaa yllättävän riittoisalta, vaikka rutikuivan ihon kanssa en todellakaan ole sitä säästellyt.
  Päiväkäyttöön on vielä sopiva voide hakusessa. Tällä hetkellä käytössä on Estelle & Thildin Biodefense -syvoide, joka on kyllä ihan jees, mutta kaipaisin ehkä kuitenkin jotain enemmän. Tässä postauksessa tulikin jo pari hyvää vaihtoehtoa 🙂

  • Atoopikolle tuo yövoide on todellakin pelastus! Ja kaikille, joilla on niin kuivat silmänaluset, että iho menee sen vuoksi ryppyyn. Sukin päiväversio voisi tosiaan toimia hyvin päivisin, tai sitten tuo JB:n Soothing, siinäkin on hitunen täyteläisyyttä, kuten myös Tatassa.

 4. Iiris

  Itse en usko, että ihminen tarvitsee erillisen silmänympärysvoiteen, vaan uskon, että kasvovoidetta voi käyttää silmänympärysiholla.

  Silmänympärysvoiteet sisältävät aivan samoja aineita kuin kasvovoiteetkin (luonnonkosmetiikan puolella myös esim. kasviöljyjä, jotka ovat juuri niitä ainesosia, jotka lukitsevat kosteuden ja ravinteet ihoon, eli joiden oletettavasti pitäisi aiheuttaa turvotusta). Ainoa ero silmänympärysvoiteen kohdalla on, että pakkaus on pienempi ja kilohinta huomattavasi suurempi.

  Jos tarkastellaan esimerkiksi Juice Beauty Stem Cellular Moisturizer -kosteusvoiteen inciä ja verrataan sitä Juice Beauty Stem Cellular Eye Treatment -silmänympärysvoiteen inciin, huomataan, että incit ovat lähes TÄSMÄLLEEN samat. Ainoat erot ovat, että c-vitamiini on silmänympärysvoiteessa keskivälillä inciä, kun taas kasvovoiteessa loppupäässä (eli sitä on todennäköisesti enemmän silmänympärysvoiteessa), ja se, että kasvovoiteen incissä viimeisenä luetellut kolme eteeristä öljyä ovat eri kuin silmänympärysvoiteen eteerinen öljy. Kasvovoiteen hinta on 79,00 €, pakkauskoko 50 ml ja silmänympärysvoiteen hinta 50,00 €, pakkauskoko 15 ml. Eli kilohinnoissa kasvovoide 1 580,00 €, silmänympärysvoide 3 333,33 €.

  Jos silmänympärysiho todella tarvitsee erillisen tuotteen, miksi niissä kuitenkin käytetään täysin samoja raaka-aineita kuin kasvovoiteissakin? (Vieläpä joskus täsmälleen samassa järjestyksessä, kuten yllämainituissa tuotteissa. Tämän voi jokainen itse tarkistaa incejä tutkimalla.)

  Tarkoitukseni ei ole hyökätä luonnonkosmetiikkaa vastaan, vaan tämä koskee kosmetiikkateollisuutta yleisesti.

  • Oikaistaanpas tämä virheellinen käsitys saman tien. Eli vaikka kahden tuotteen inci-lista olisi samanlainen, tuotteet voivat silti olla täysin erilaisia koostumuksiltaan. Inci-lista ei kerro käytettyjä määriä raaka-aineista. Ne ilmoitetaan paljousjärjestyksessä, mutta niiden aineiden osalta, joiden osuus on alle 1 %, järjestys saa olla minkälainen tahansa. Vaikka tuotteessa olisi vain viisi raaka-ainetta, koostumusta voi muokata hyvinkin paljon aineiden määrillä. Silmänympärysvoiteessa oleellista on nimenomaan koostumus, ei raaka-aineet. Ja silmänympärysvoiteen kohdalla kyse on myös emulsiosta, aivan kuten kaikki kosteusvoiteetkin ovat emulsioita ja niiden valmistamiseen tarvitaan tismalleen samoja aineita, olipa tuote sitten kasvoille, silmänympäryksille, vartalolle tai käsille.

   Eli silmänympärysiho ei tarvitse poikkeavia raaka-aineita (tosin tietyt raaka-aineet voivat ärsyttää sitä ja jotkin silmäympärysvoiteet ovat myös hajusteettomia, vaikka saman sarjan muut tuotteet olisivat hajustettuja), vaan kevyempää koostumusta.

  • Iiris

   Kiitos vastauksesta. Uskon, että tuotteiden koostumus voi olla inci-listasta huolimatta erilainen, mutta maalaisjärjellä ajateltuna tuntuu silti hiukan huijaukselta, että samoja raaka-aineita sisältävä tuote maksaa eri nimikkeellä kaksi kertaa enemmän. Toki samaa vaikuttavaa ainesosaa voi olla silmänympärysvoiteessa enemmän, mutta sitähän emme voi tietää, koska tarkkoja pitoisuuksia ei ilmoiteta (kuten itsekin sanoit).

   • Ymmärrän kyllä logiikan ajatuksesi takana, mutta jostain se kate pitää tuotteeseen myös tulla. Silmänympärysvoiteet ovat ihonhoitotuotteista niitä riittoisimpia, yksi puteli kestää koostaan riippuen (15-30 ml) puolesta vuodesta kymmeneen kuukauteen. Siis huomattavasti pidempään, kuin mikään muu ihonhoitotuote. Pienien tuotteiden valmistaminen on lisäksi kalliimpaa (tämän vuoksi monella brändillä ei ole vaikkapa näytteitä, sillä hullua kyllä, niiden tekeminen ei ole halpaa).

 5. Sirpa

  Mielenkiintoinen aihepiiri tämäkin, kuvittelisi ensin olevan vain Huit-Hapeli juttu, mutta kahden kerroksen väkeä varmaan löytyy, jollei kolmen kerroksen : )

  En voi käyttää esim. ravitsevaa kasvovoidetta silmänympärysiholle, seurauksena ikävä, vielä normaaliakin turvonneemmat silmänaluset aamuisin, joten sy-voiteen pitää olla hoitava, mutta kuitenkin ohut, geelimäinen koostumus on hyvä.

  On käynyt myös niin, että paksuhko sy-voide (yökäyttöön) voi myös aiheuttaa lisäturvotusta, joten hyvän ja toimivan sy-voiteen löytyminen on myös testauksien tulos. Mielestäni yksi riittää, yökäyttöön, päiväaikaan, melko turha tai, onhan silmänympärysihojakin erilaisia, mutta minulle riittää yksi, ja tuo pienen pieni purkki ON tarpeellinen.
  Sirpa

  • Silmiä on tosiaan erilaisia ja joillain turvotusta tulee erittäin herkästi. Itsekään en voi käyttää kasvovoidetta silmänympärysiholle, muuten on nakit silmien alla aamulla. Kun ihastuin Supermoodin Eyes Wide Openiin, käytin eri voidetta öisin, sillä tuo geelimäinen tuote liftaa niin paljon, että jos se silmillä menee nukkumaan, voi herätä aamulla luomet rullalla. Se napakoittaa siis ihoa niin paljon, että luomet melkein jäävät siihen asentoon, kuin ne asettelee 😀 Kerran kurotuin nostamaan jotain lattialta laitettuani tuota voidetta ja noustuani ylös katsoin peiliin: luomet olivat lurpallaan alas päin! Sama toimii siis myös ylöspäin. Mutta tämä on ainoa tuote, jonka kanssa käytän täyteläisempää silmänympärysvoidetta iltaisin, muuten menen samalla tuotteella aamuin illoin. Itselläni voivat myös liian täyteläiset silmänympärysvoiteet turvottaa, eli eroja on niidenkin kohdalla ja pitää löytää itselle se juuri sopiva koostumus.

 6. Jennie

  Minä tunnustan, että tämä on se vaihe minkä skippaan helpoiten. Varmaan siihen vaikuttaa se, että välittömiä vaikutuksia ei huomaa kovin helposti. Omistan silti tuon Sukin ja Supermoodin Beauty Sleep silmänympärysvoiteet, tykkään molemmista. Ehkä tässä pitää vaan skarpata. Hyvä myös tuo pointti, mikä tuli keskusteluissa esiin, että sama inci ei tarkoita samaa koostumusta, koska tähän aika moni vetoaa. Maalaisen järkeen ei varmaan käykkään, että miksein niillä samoilla voiteilla voi hoitaa silmänympärystä. Itseäni jäi kovasti kiinnostamaan Tatan sy-voide ja JB:n naamiolaput! Naamion rakastajana nuo silmänaamiot ois mulle ihan napakymppi!

  • Se on tosiaan normaalia, että voiteella ei ole välttämättä mitään instant ihmevaikutuksia, mutta käyttämättömyydellä puolestaan on. Ainesosien suhteet voivat tosiaan olla ihan erilaiset, vaikka kyseessä olisi sama tuote. Vähän sama, kuin jos sulle annetaan ainekset pullataikinaan, niin teet varmaan omanlaisen sekoituksen, kuin joku toinen riippuen siitä, millainen taikina on omasta mielestä hyvä ja millaisen koostumuksen siihen haluaa.

 7. Anna

  Kyllä erillinen silmänympärysvoide on tarpeellinen, ehdottomasti. Jotenkin tuntuu, että nyt kun ikä alkaa kolmosella niin silmänympärykset on se alue, jossa väsymys ja huonosti nukut yöt näkyvät ensimmäisenä. Itselläni silmänalusten tummuus on se suurin ongelma, joskus myös turvotus. Hienoisia juonteita on myös alkanut ilmestyä, joten käytän silmänympärysvoidetta tunnollisesti aamuin illoin.

  Tällä hetkellä käytän Nafhan silmänympärysvoidetta, joka on koostumukseltaan jotain geelin ja voiteen välistä. Ihan miellyttävä tuote, ja iso pullo (30 ml) on todella riittoisa. Sopii hyvin päivä- ja yökäyttöön. Jos olen ihan rehellinen, niin en kyllä olen huomannut suurta eroa eri silmänympärysvoiteiden tehossa. Tietysti koostumukset ja kosteutustehot vaihtelevat, mutta mitään eroa en ole oikeastaan havainnut tummuudessa tai turvotuksessa.Tummuus on ja pysyy ja turvotus laskee päivän mittaan (laittoi silmänalusille voidetta tai ei) .

 8. kati

  Nyt päästiin asiaan En luopuisi silmänympärysvoiteesta millään. Olen täydellisen voiteen metsästäjä. Ikää 41 ja silmänympärysiho paperia. Varsinkin jos koittaa meikata silmien alta niin rypyt moninkertaistuvat… Ikä näkyy minusta ensin tässä joten mieluusti sitä hoidan mahdollisimman hyvin. Turvotus suurin ongelma ja sitten vasta nuo rypyt. Patykan on ollut paras tähän astisista kosteuttajana mutta voisin kokeilla Sukin tai Tatan nyt kun alkaa kaikki kotona olleet voiteet loppumaan… Mikään ei minusta ole oikein turvotukseen auttanut paitsi mainitsemasi supermoodin ihmeaine mutta se toi taas rypyt enempi esiin joten siihen päälle sitten koitin jotain kosteuttavaa silmänympärysvoidetta laittaa. Kiitos vinkeistä!

 9. Ei tulisi mieleenkään olla käyttämättä silmänympärysvoidetta 😀 Enkä voi käsittää omia kolmekymppisiä kavereitani, jotka eivät käytä…huoh… Levitystekniikka on hiotunut vuosien varrella, mutta pitää kyllä kokeilla esittämääsi tapaa, kun painelulla on myös paljon hyviä vaikutuksia. Juuri tällä hetkellä ei ole lempparivoide käytössä, ei se tosin huonokaan ole. Seuraavaksi kokeilen luultavasti Patykaa, josta pidin saatuani siitä testerin.

 10. Elina

  Tulipa todella hyvään saumaan taas tämä postaus. Olen ollut todella laiska (ja epäilevä) silmänympärysihon hoidon suhteen, mutta enpä ole enää! Joissakin kosteusvoiteissa (esim. Skin Blossom Nourishing Face Moisturiser) sanotaan niiden soveltuvan myös silmänympärysiholle. Mitä mieltä olet tästä? Olisiko erillinen silmänympärysvoide silti parempi?

  • SannaK

   Muakin kiinnostaisi tietää tuo sama, kun esim. Suki Nourishing Day Creamin sanotaan sopivan myös silmänympärysiholle…
   Oon muutenkin etsimässä ”tuhdimpaa” silmänympärysvoidetta talveksi Absolutionin tilalle… Tata Harper himottaisi, jos raaskisi laittaa rahaa. Kuinka kosteuttavana pidät Essen Eye and Lip Creamiä? Verrattuna vaikka Patykaan?

 11. Laura

  Nyt tuli asiaa, mutta! En ole vielä löytänyt voidetta joka sopisi minulle. Mielestäni levitän voiteen ohjeen mukaan, en suoraan silmään, vaan sinne ympärystään, ja silti silmät tuntuvat aina seuraavan vuorokauden raskailta ja sumeilta ja tihruisilta. Missä ihmeessä mättää?

 12. Milla

  Moikka Katja! Olen kosmetologiopiskelija ja täysin samoilla linjoilla kanssasi luonnonkosmetiikan mahtavuudesta! Mielestäni koulussa ei käsitellä tarpeeksi tuotteiden incilistoja ja aineiden vaikutuksia, sen takia olen itse joutunut ottamaan hyvin paljon selvää näistä ja pikku hiljaa asiat alkavat loksahdella paikoilleen. Minulla on vielä monta postaustasi lukematta, mutta hiljalleen luen varmasti kaikki! Ihailen tietotaitoasi ja kuinka maltat perehtyä kosmetiikan vaikutuksiin ja purkkien sisältöihin. Oletko tutustunut suomalaiseen EkoPharma-sarjaan, meillä on koulussa se käytössä. Nehän ovat suomalaista luonnonkosmetiikkaa, mutta eivät kuitenkaan kaikki 100% luonnollisia aineita. Mitä mieltä olet siitä, verrattuna esimerkiksi ulkomaisiin sarjoihin, joita suosittelet blogissasi?

  Terveisin kaiken tiedon imevä opiskelija! 🙂

 13. Kata

  Hei!

  Vaikka tämä postaus on kohta jo vuoden vanha, kysyisin yhtä asiaa! Olen alle 20 vuotias ja minulla on toisessa silmässä (siis silmänympärysiholla, alaluomessa) turvotusta joka aamu ja päivällä myös. Ja tämä ns ”patti” silmän alaluomen alla nostattaa ihoa ja tekee uurteen alaluomen keskelle. Mistä mahtaa olla kyse? Olen käyttänyt silmänympärysgeeliä säännöllisesti mutta en ole saanut ongelmaa pois. Vielä kun oikein tarkasti katsoo, huomaa, että silmän iho liikkuu samaan tahtiin kuin sydämentykytykset? Outoa, oon kärsinyt tästä jo kaks vuotta enkä kohta enää jaksa. Silmänaluset myös tummat ja näin korostaa sitä! Ei ole tavallinen ryppy mutta sinne päin!!
  Hjälp!!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>